Награждават с приз ”Св. Паисий Хилендарски” Антон Дончев

Изтъкнатият български писател акад. Антон Дончев е носителят на държавната награда "Св. Паисий Хилендарски" за 2014 г., съобщиха от Министерския съвет.

Обратно в новината

Коментари - Награждават с приз ”Св. Паисий Хилендарски” Антон Дончев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

колко от плюващите тук са прочели "Време разделно " или поне филма са гледали ? И ако сте го направили и сте истински българи нищо ли не ви жегна ? Или вие сте демократи - непукисти ? Аааа сетих се - просто идиоти !

Прочетох романа за един ден и съм гледал филма няколко пъти и не мога да прием че човек щом се клани на Всевишния Аллах става звяр заради това че не е православен.Тука лъха пропаганда на омраза и разделя българските граждани.За мен няма християнин или мюсюлманин има добри и зли хора.Този човек не е стъпвал в Родопите и седнал в една вила и написал романа(както той сам споменава).Не се е ровил нито в исторически документи нито познава хората.Хората в Родопите не седелият на религия освен когато празнуват Велик дени Байрям и едните черпят другите после обратното и никога не е ставало въпрос за мъст и омраза.Такива хора се опитват да напълнят празните черкви но причината е знаем всички.Всичките комуняги станаха набожни и как така изведнъж?Това прогонва младите хора и за това нямат мюсюлманите вина.

твоите деди са приели исляма но душите им са били чисти а ти отричаш историята предаваш както тях така и своята душа ! Амин . Дори Кара Ибрахим има повече вяра и чувства от теб

много помаци са се навъдили в тази сайт бе . Явно на много хора им бърка по дупките с романът си " Време разделно ". това че е пресъздал живота и теглото на българите през турското робство не го прави комунист. Ама като си помисля - то вие Левски отричате та какво остава за Дончев.

В държава където паметника на Альоша е по-висок от паметника на Левски ,комуниста Дончев естествено ще е след Левски....голямо сравнение.

Занем ги помаците - Хасан а прадядо му Иван.... :)

Те така участниците във възродителния процес се награждават едни на други.

ВПРОЧЕМ ГОЦЕ НАГРАДИ ДОГАН С НАЙ-ГОЛЯМОТО ОТЛИЧИЕ - ОРДЕН "СТАРА ПЛАНИНА" СЪ ОПРАЙМЕ ЛИ - НА КУКУУ ЛЯТО

Добре че ти усетих навреме замисъла. Шъ са упрайм кога преценя че си далеч от режисьорския пулт.

Няма ли за такива орден "Ленин", орден "Г. Димитров" някоя степен, орден "Т. Живков" и др. Защо "Паисий" на хора, които имат заслуги за разединение.

Една заслужена награда! Голям Автор!

ТОЯ ИЗКУКУРИГАЛ КОМУНИСТ НЕ ТРЯБВА МУ РАЗРЕШАВАТ ДА ГЛАСУВА...ТЕ ОРДЕН МУ ДАВАТ НАГРАДЕТЕ И ТРАКТОРА, ПЕЕВСКИ, ДОГАН ОТ ДРЪНДАР...ВСИЧКО СИ Е ПО СТАРОМУ МАМКА МУ

Пич ти май чакаш тебе да наградят. А дано, та поне малко да се успокоиш, че си много нерфен.

Как е възможно през 21 век в демократична и европейска България да продължават да се раздават награди на комунистически величия, които са се поставяли в услуга на тоталитарния режим? Погледнете списъка на получилите наградата - с едно-две изключения той е съставен от хора, тясно свързани с БКП и ДС - абсолютна гавра е на такива хора да се дава награда на името на монаха-светец Паисий Хилендарски! Господ да пази България от комунисти и русофили!

НАВРЕМЕТО ГИ ПРАВИХА НАРОДНИ, ЗАСЛУЖИЛИ АРТИСТИ...ТЕ ОТ СЕЛО НАВЪН НИКОЙ ГИ НЕЗНАЙ - ТУКА С ТИТЛИ

Неграмотен комплексар! Има дре понятия -м селянин и селяндур. Селянин е белег за местоживеене или месторождение, селяндур е състояние на духа. Ти си селяндур - можеш да живееш в центъра на София и да си се родил със сребърна лъжичка в устата като твоя духовен събрат Георги Марков, но въпреки това си духовно нисш. Жал ми е за теб...

Едно заслужено признание!Поздравления!

Какъв е пък този, че и на него му дават тенеке?

Само ми е чудно как не се е уредил в журито всичколога Гого Лозанов! Трябваше и той да вземе някой лев допълнително, че е много гладен завалията...

Дирът, трябва да знае, че Валери Петров също е академик и да изписва внимателно званията и титлите, на гореспоменатите.

Чест и гордост е да имаш за сънародник личност и човек като акад. Антон Дончев. На фона на тоталната деградация , сграбчила в последните 20-тина години в мръсните си лицемерни лапи остатъците от нашето племе, Антон Дончев е едно изключение от тълпата . Хора като него все още вдъхват на почтенните люде надежди и кураж за оцеляване .

СТИГА С КЛИШЕТА...СЪ ГОРДЕЯ СЪС СВЕТОВНО НЕИЗВЕСТНИЯ АНТОН ДОНЧЕВ ВИЕ СТЕ ЛУДИ...ГРИГОР ДИМИТРОВ Е 100 ПЪТИ ПО ИЗВЕСТЕН ОТ ТОЯ ДЯДКА ХОДИ В ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ, АНГЛИЯ СА ГОРДЕЯ...ШИ СТАНЕШ ЗА СМЯХ

Някой беше извикал в пространството... Хей човеко... сега бих ти викнал хей глупако.. Нерде Ямбол, нерде Стамбол... Едина човек на словото, другия на спорта.. ама говедото си е говедо...

Хей, Пантагрюелос, светни ме кой е Григор Димитров...

Да се гордееш с футболист, тенисист, артист,балетист, популярен певач, и т.н. е смешно за мен и приемам , че е щампа (клише).Подобни видове забавление, шоу или изкуство ,ако щете, много бързо се износват и девалвират. Словото на майстора, обаче остава дълго , а понякога колкото е по-старо, толкова е по-ценно. Академикът е майстор на словото, според моето скромно мнение. А на когото не му харесва , да не го чете- жълти вестници и литература , комикси -колкото щете.

Както винаги, простаците не спят. Готови са да оплюват всичко хубаво в Родината. Това си е за тяхна сметка, по словата им ще ги разпознаете. Честито, г-н Дончев! Дълъг живот и плодотворен творчески труд за възраждането на българската култура!

Бостанджиев, Големанов...а истината е Мишок

ВСИЧКИ СА КОМУНИСТИ.... ГОЛЯМА НАГРАДА - НЯМА ЩО

Ти си опасен за обществото, синилен и шизофреничен. Време е да се прибереш там където ти е мястото - 4км или Курило.

И за него както и за Хайтов се носят слухове,че е откраднал чужди произведения. Не знам доколко е истина, но всичко е възможно.