България с престижна награда за управлението на дълга

България бе отличена от авторитетното списание Global Markets с наградата за Най-добра държава в Централна и Източна Европа за управление на държавния дълг.

Обратно в новината

Коментари - България с престижна награда за управлението на дълга | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

К'во мрънкате, бе! Искахте дългове, искахте растеж, ами ето ви ги заедно! Какво пак недоволствате? Искате да се върне Орешарски ли!

Орешарски нямаше да допусне тиквени изпълнения с нарастващ дълг!Борисов няма да стане по умен като го плюе,защото Орешарски е най добрия финансист,затова му е трън е очите!Какво ни топли че България е най добрия кредитополучател обявен от Световната банка и МВФ?Това е гротеска,най бедната страна,без никакви переспективи за растеж и повишаване на жизнения стандарт,дълг след дълг за попълване на дупки и неизвестни още плащания за някъде,управлявана от некъдърници!

вместо само да плюете наляво и надясно защо не вземете да поработите и да допринесете с нещо да се оправи тази страна.

А всъщност доброто управление означава нисък външен дълг + дефицитен бюджет. Т.е. обратното на нашите "постижения". И да добавим - условия на живот на населението. Това последното означава освен наличие на заплата също така повече отпуски, свободно време и ранно пенсиониране. Още показатели по които се проваляме убедително !

Не виждам защо спорите. Доброто управление означава растеж, нали? Е, дългът на България нарасна доста при настоящото правителство, значи добре се управлява и наградата е съвсем заслужена :))

Каква награда бе?Това награда ли е?Знаете ли какви награди сме имали?А знаете ли,че ние ще получим къде къде по-награда.Хлъзгат ви.Мамят ви.Награди са само нашите,защото ние знаем как,кога и къде /как се краде,кога да крадем и къде да влагаме откраднатото/

Данните показват професионално управление с добри резултати за България. При това дългът се увеличава по-бавно от икономиката и от натрупания от ГЕРБ резерв, 14 милиарда. Безработицата намалява, което е признак на растаща икономика. Наградата не е формална, а технократски оценява професионализъм. Ако такава политиак продължи, хората ще получават все повече пари. Минималната заплата расте с невуждан до сега ръст, при това без да има инфлация! Обещанията на БСП ги изпълни ГЕРБ :-)

Като има 6 милиона офси да плащат 25 милиарда дълг ,разбира се .че ще има награда!

Колко елегантно ни слагат на пързалката,но тъпанарите се радват измислени награди и "другарско"потупване по рамото.Защо не дават тези бутафорни награди на Норвегия и Щвейцария? :-)

Все в чуждата паница.Ти какъв си-швейцарец,норвежец или какъв.Аз съм българин и се радвам когато България не е само в черните списъци.Въпрос на манталитет.

Не трябва да се оповестява нищо положително за България,защото това изнервя страшно много.Комунистите искат да се чува само за упадък,само негативни неща за да обещават,че те са най-най знаещите и най-можещите.Всичко което се прави от правителството-пътища,метро,пречиствателни станции,училища,детски градини,стадиони,зали се отрича,а в същото време от 1989г.не могат да посочат и да покажат 2 неща.Ето това се нарича родолюбие-размахваш пръст от палата си,построен с откраднати пари,извън страната,абдикираш,като Станишев и идваш отвреме навреме да поплюеш и даваш акъл и пак абдикираш.Освен за собственият си охолен живот,комунистите не мислят за нищо друго/нищо старо не е забравено,а новото не е за тях/

България бе отличена от авторитетното списание Global Markets с наградата за Най-добра държава в Централна и Източна Европа за управление на държавния дълг. Те гърците бяха най-добри в управлението на дълга си,докато не стана лош дълг.

Другарю Петров,като селска клюкарка,коментираш веднага комшиите.Каквато и да е наградата,каквато и да е похвалата не би трябвало да дразни комуниста.Покажете,докажете вашите постижения и награди и тогава забивайте нож в гърба.

И КТБ беше банка на годината и Цв. Василев беше банкер номер 1 ..... е вярно е било.

Взели ли са предвид дълга към Росатом?300 хил.лв. лихви на ден!

той ще се рефинансира с нов заем при изключително атрактивната лихва от 5% за 10 години....

Този въпрос е за Златен скункс за БСП. Техният продукт дава такива "успехи" само с няколко години закъснение.

Не ме разбраха всички, та да поясня. Радвам се , че задлъжняваме към братушките. Така няма да има как да ни откачат от тях и след 100 години.

Хахаха, на фона на отрицателните лихви в развития свят е нормално да има пренаселване при търсенето на доходност от 2-3%, каквито постигаме не благодарение на някакви усилия на правителството в подобряване на икономическата ситуация у нас, което се вижда и от "ръста" на чуждите инвестиции у нас. Добре че емигрантите продължават да ни поддържат на изкуствено дишане, иначе с тая демографска криза и липса на достатъчно кадри, рисковата премия би трябвало да е далеч по-висока.

ЗА ДА ВЗЕМАМЕ ОЩЕ ДЪЛГ !!!!

Боку получав награда, за добре увеличаващият се дълг. Това се разбра от написаното.

деер

Унгария взе 20 млрд евро и ги върна за 3 години..... Това е управление, а не нашето.....

ГЕРБ тегли 3 милиарда, а резервът нарастна с 10. Останалите заеми са теглени з продължение на заемите на БСП. Мисля, че резултатът на ГЕРБ е по-добър, понеже при 3 теглени връщат повече от 3 пъти спечелени! Ето там е голямата болка на комунистите - че България се изтръгва от комунистическия концлагер на бедността и простотията.

Що я пускат тази кака да си отваря устата въобще? Хем се борим за намаляване на дефицита и дълга (в едно изречение), хем мъркаме колко умело сме имитирали облигации, ама и за в бъдеще също по-умело ще ги емитираме... Абе кака, световните финансови пазари само колците на доматките похапват, колко още такива похвати мислите че ще успеете да приложите?!? Те понеже са безброй...