Оцелялата от талибани Маляля спечели наградата ”Сахаров”

Европейският парламент присъди наградата "Сахаров" на пакистанската ученичка Маляля Юсуфзай, която миналата година оцеля след опит за убийство, извършен от талибаните.

Обратно в новината

Коментари - Оцелялата от талибани Маляля спечели наградата ”Сахаров” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има мног перверзно в тази история и по-точно в айсберга под нея. Светът осъжда талибаните. техните учения произлизат от Саудитска Арабия, Катар, Тези страни ги обучават религиозно, финансират ги, въоръжават ги. И в същото време светът не прави нищо да спре дейността на тези държави. Така сащ и израел ползват неформалната армия от зомби за свои цели. В Сирия ги въоръжават и обучават. Под американски натиск в Доха преди половин година беше открито бюро Талибан. За да праща талибани в Сирия. И в един момент трогателна и умилителна грижа за жертвите на тези талибани. Ами жертвите им в Сирия. На този фон, една тагава награда стои прекалено цинично и перверзно.

Самия факт ,че са номинирали Сноудън вече е оценка за делото му ако бяха го избрали щеше да предизвика остър конфликт .Сегашния избор е само провокация против крайния Ислям но и пример за подражание в ислямкия свят.

Определено Сноудън трябваше да спечели, но кой знае какъв натиск е имало.

ма-ля- ля е от руски. а иначе си е малала. без превзетости.

ля ля ля

защото е водила и блог за ББС ,в който описва терора на талибани напр талибаните,за да доминират с насилие превръщали улиците в реки от трупове на несъгласни с тях афганци .Талибаните са убили и много студентки защото не искат момичетата да учат след 10г възраст ,а трябвало да раждат деца и да се забраждат ,за да не провокират мъжете .

не е етнос,или националност,а означава "студент" -по вид ислямска религия

тези талибани - не бяха ли прогресивната младеж на Афганистан и Пакистан? Националните герои борили се със съветските окупанти?

Не онези, които се бореха с руския окупатор са муджихидини и са нещо като афгански националисти. Талибаните се появиха после, подкрепяни активно от Саудитска Арабия и ислямските фундаменталисти от цял свят. Муджихидините се бореха и против тях, но не успяха.

Аз първо работех муджахидин на заплата от ЦРУ

Сега талибаните са настанени у нас - еврокомисарката - ПАЛАЧ Кристалина Георгиева и НС правят всимко възможно паплачта от Сирия да се чувства добре и уютно. Вероятно и ние ще издадем много книги за случващото се у нас и как сме дръмнали да очелеем , АКО оцелеем

Наскоро четох от къде е почнал конфликта на Миротвореца Андрей Сахоров с Никита Хрушчов : - След като СССР взривят 57 Мегатонната Царь-Бомба над Новая земля - бомбата е супер констукция - само час след взрива в зоната на взрива може да се ходи само с противогаз - радиация е много малка. Тогава Създател на Цар'-Бомба Миротвореца Андрей Сахаров предлага на Хрушчов около Америка да бъдат разположени 50-60 бомби които ако се взривят над океана могат да вдигнат 300 метра цунами - това щяло да охлади Американците, Според Миротвореца Сахаров това бил начин за СССР да спечели Студената война ..... Изненадващо Хрушчов отказва, с аргумента че ядреното оръжие е "ужасно и неморално" ... .... И сега има Награда за мир на името на Андрей Сахаров - в странен свят живеем :)))

А ще бъдете ли така любезен да споделите къде точно сте прочели "истината за Сахаров " ?

ВЪВ РУСКАТА ВИКИПЕДИЯ ИМА СТАТИЯ ЦАРЬ-БОМБА ТАМ ИМА РЕФЕРЕНЦИЯ НОМЕР 22 КЪМ СТАТИЯ ВЪВ РЕГИНУМ РУСИЯ ПОД ИМЕТО Валентин Фалин: США и агония СССР: почему Сахаров предлагал окружить США ядерными зарядами

Ми те и на Обама му дадоха Нобел за мир пък не спря да праща пари и оръжия на "бунтовници" в Египет, Либия, Сирия и т.н. Не спря да харчи стотици милиарди на година за военни цели. Да, в странен свят живеем.

и тримата кандидати бяха еднакво добри и еднакво достоини.страшно трудно ми е да отлича един.моjе би трябваше да я поделят мевду тримата.

Не са имали куража да го изберат, но все пак са имали да го номинират.