Над 1140 пешеходци са глобени за неправилно пресичане през 2019-а

По-често водачът не е съобразил поведението си с това, че има пешеходна пътека

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това пешеходец да бъда глобяван за движение по пътищата е същото като работник в бозаджийница да бъде глобяван за кражбите от КТБ. Бедният плаща масрафа. И така е от римсло време. А оня кухавелник с нисана от ВТ ще се 'откупи' вероятно както винаги.

тази статия засяга пешеходните пътеки, на които както се оказа май единствено в България пешеходецът няма предимство, а трябва точно там да пресече, но след като се огледа и прецени скороста на движещите се автомобили. Та не ми стана ясно тези пешедци са глобени за неправилно пресичане на пешеходна пътека ли? Безумията нямат край...

колко шофьори са глобени за 1) паркиране непосредствено ПРЕДИ пешеходната, по посока на движението 2) паркиране ВЪРХУ пешеходната 3) опит за убийство на пешеходец, който е навлязъл доста навътре )и не може да минат с номера 'той изскочи внезапно' 4) лично аз докато 'поглеждам' мога да чакам часове и никой да не спре, като сляза и почват да скърцат със спирачки, а втората и евентуално третата лента не спират и не ме убиват не защото спазват правилника...

А спазвате ли законовото изискване да подадете сигнал с високо вдигната ръка, че желаете да пресечете?

Ти да си прочетеш правилника ?

Само на мен ли ми се струва странно или цифрите са безумни. За 2 дни 160 глобени за 365 дни 1140 глобени. Накратко явно са работили само 15 дни в годината. Та в задачата се пита какво са правили полицаите през останалите 350 дни в годината?

Друже, пий още едно кафе. Това не е за 2018та, а от началото на 2019та - както си пише в заглавието, а отдолу в статията „от началото на годината досега“.

за 1 ден могат да съберат толкова, АКО съ вършат работата.

като пешеходец, съм 100% съгласен с теб. но - не трябва да има делене на пешеходци, на такива и онакива. има пешеходна пътека и правилник. който не го спазва - глоба. Защо са следили само за пешехдоци? нито един шофьор или велосипедист ли нямаше през това време??? не вярвам.

Е това сме българите - довчера рев „ама пешеходците кога ще ги глобяват!“. Ок, глобиха 1000 човека, сега пак сме недоволни „Ама защо само пешеходците глобяват!“.

Статията е за пешеходци

за един ден по който и да е голям софийски булевард.

Неосветени пешеходни пътеки. Тичащи и облечени в черно пешеходци. Зоната преди и след пешеходна пътека по закон е забранена за спиране, масово в София има спрели коли точно преди пешеходните пътеки и няма кой да ги занкционира, няма държава !!!

Какъвто народа, такава и държавата.

каквото управлението. Човек може да има чудесно тяло и да е куку в главата. След като с подигравки - навремето - изгонихме кадърните от РПУ-тата, и невземащите подкуп от КАТ...

И още нещо. Аз съм пешеходец през повечето време от седмицата, но карам и кола. И докато карам, осъзнавам че голям брой пешеходни пътеки са създадени неадекватно; няма светлинна сигнализация, която за мен е абсолютно небходима- как да съм информиран и предупреден навреме, че след няколко метра има пешеходна пътека, когато знака е непосредствено преди пешеходната пътека или е скрит сред храсти и дръвчета ако е преди нея. Няма осветление, или е съвсем минимално. Е кой трябва да плаща глоба? Отговорни сме всички, но за да плащаш глоба трябва да са ти осигурили всички условия за нормално предвижване. По нашите улици не е така.

Както всичко е наопаки,така и с пешеходците.