МФ: Процедурата на ЕК заради КТБ не е наказателна

Финансовото министерство заяви, че ЕК не е започнала наказателна процедура за България заради КТБ и банка "Виктория", а е изпратила "уведомително писмо".

Обратно в новината

Коментари - МФ: Процедурата на ЕК заради КТБ не е наказателна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С две думи, не чакайте парите си преди Ноември / или по точно Декември /

..тц, тц, хайде по скоро да даваме по некой лев на горките хорица, че полека-лека да се забравя кой що взел и що има да дава.

Истината е, че във фонда за гарантиране на влоговете нема парици!!!! Поради тази причина увъртат и не плащат на хората средствата по влоговете в КТБ. Аз в банка пари не влагам, само имоти или валута!!!!

От изказването на Министерството на финансите се вижда, че освен вложители съществуват и ИНВЕСТИТОРИ закупили ипотечни облигации по които КТБ е емитент!! Колко са тези облигации и не иде ли реч за собствността на БТК, която КТБ придоби от Тор Бьорглфсон! Същият този ТОР след като "закупи" БТК тегли кредит залагайки активите на активите на компанията пред западни банки и застрахователи! Придобивайки БТК, банката на Цветан Василев се превърна в ПРАВОПРИЕМНИК не само на активите , но и на пасивите й!! Спомняте си как през 2012 година тези неудовлетворени ИНВЕСТИТОРИ представлявани от ЕЙ АЙ ДЖИ правеха опити за продажба на БТК на китайци и араби търсейки цената на ипотечния кредит в размер на 17,5 милиарда евро!! ТОЗИ КОЙТО КУПИ БТК СЪС АКТИВИТЕ И ПАСИВИТЕ БЕ ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ !!!! ИДЕЯТА В МОМЕНТА Е ТОВА ЗАДЪЛГЕНИЕ НА БАНКАТА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ, ПРИ КОЙТО ЧРЕЗ ТЕГЛЕНИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗАЕМИ ЩЕ БЪДЕ ПЛАТЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА КЪМ ИНВЕСТИТОРИТЕ!! ПРЕВРЪЩАНЕТО НА ЕДИН ЧАСТЕН ДЪЛГ В ДЪРЖАВЕН ЩЕ СЪЗДАДЕ ПРЕЦЕДЕНТ ПРИ КОЙТО И ДРУГИ ЧАСТНИБАНКИ ЩЕ ПОСЛЕДВАТ !! Представете си на какво загробване са ни обрекли тези които стоят начело на държавата!!

"Бихме искали още веднъж да уверим вложителите и инвеститорите в двете банки, както и цялата българска общественост, че Министерство на финансите полага всички възможни усилия за намиране на решение по този сложен казус", завършва съобщението на министерство на финансите. +++++++++++++++++======= Бихме искали да ви съобщим, че... ЦАРЯТ Е ГОЛ! Не се опитвайте да си съчинявате повече на тема КТБ. ХОРАТА от ЕК ВИ КАЗАХА ТОВА, КОЕТО ВИЕ НЕ ИСКАТЕ НА ЧУЕТЕ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. СХЕМАТА ВИ НЕ РАБОТИ! На следващите, също. ПРОСТО СИ СВЪРШЕТЕ РАБОТАТА, АКО ИСКАТЕ ДА ПОСРЕЩНЕТЕ СЛЕДВАЩИЯ ДЕН С УСМИВКА!

Днес се избълвочи много народ, по повод Решението на ЕК. Много лъжи се изрекоха Но само един човек изреди смислово АЛГОРИТъМА на затварянето на КТБ (АФЕРАТА :КТБ:): 1. Хората си бяха направили сметка да я фалират и набързо да си продадат (разделят) активите и. Но се изправиха хората и казаха "НЕ". Дори и законови поправки си бяха внесли, но не се получи... 2. Тогава започна спасяването. Някои стигнаха до сваляне на правителството, за да избягат невредими. Не стана... 3. Сега вече няма изход. Инициаторите се спасиха с предсрочни избори и останахме ние - БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, да плащаме сметката. ========== Да проследим хронологията (простия алгоритъм на действията). В ПРОСТИТЕ НЕЩА Е СКРИТА ИСТИНАТА! Първо: Прокуратурата нахълтва в офисите на КТБ. ФАКТ? Има ли значение, какво са търсили. Може да са мръсните прашки на секретарката, но... ПРОКУРАТУРАТА влезе в офисите на КТБ, нали? Резултат: Веднага се извиха опашки, пред касите на КТБ. Предполагаше се, че КТБ ще поиска ликвидна помощ от БНБ. И? Прокуратурата разпореди разследване и задържане на...? Подуправител на БНБ = шеф на "НАДЗОРА". Ако Иван Искров не се е сетил кой е ПРАВИЛНИЯ ХОД, то вече го знаеше. 2.3.и 4. ... има ли значение, вече. Иван Искров погази всички нормативни документи, които даваха силата и увереността на БНБ да действа в тази ситуация. ВСИЧКИ бивши управители и подуправители на БНБ му го казаха. А той продължава да повтаря небивалици от 1001 нощ - като латерна. Без здрав разум. Сега щял да чака нов парламент. За първи път разбирам, че... БНБ била безпомощна. Ами... Просто не се получи схемата, в която се включи, бе Иване? Слагай главата на дръвника и... хич не си мисли, че като ти падне главата от БНБ, ще си живееш охолно. Има закони. А Цацаров не е вечен. Станишев, също. А оня, дълбокомисления, може и да пропише. Ама няма да те спаси. 3. ЕК просто КАЗА ИСТИНАТА. АМИ СЕГА? КОЙ ЩЕ ВИ ПЛАТИ СМЕТКАТА, а?

Уважаемо МФ, 21-ви век сме. Века на технологиите и Интернет. Благодарение на Интернет можем да се сдобием с информация дректно от първоизточника, което означава, че опитите Ви да лъжете са повече от жалки и също така подсъдими!

ГовнЬора ги е напълнил и мълчи..., Не се търпи около него!

успокоите ситуацията...твърде късно е...по коледа жална ви майка...

И понеже МФ ЛЪЖАТ, че изпращането на уведомително писмо от ек НЕ Е начало на наказателната процедура за нарушаване на ес законодателство, ето какво пише в официалният сайт на европейската комисия - четете, за да не ви лъжат бюрократите! Европейска комисия Генерален секретариат Прилагане на правото на Европейския съюз Нарушения Всяка държава-членка отговаря за прилагането (транспониране в определените срокове, спазване и правилно прилагане) на правото на ЕС в своя вътрешен правен ред. По силата на договорите Европейската комисия следи за правилното прилагане на правото на ЕС. Когато дадена държава-членка не спазва това право, Европейската комисия разполага със собствени правомощия (иск при неизпълнение на задължения), предвидени в член 258 от Договора за функционирането на Европейския съюз и член 106a от Договора за ЕОАЕ, за да опита да сложи край на нарушението и да сезира, ако това е необходимо, Съда на ЕС. Неизпълнение означава, че дадена държава-членка не спазва своите задължения, произтичащи от правото на ЕС. Неизпълнението може да е резултат от извършено действие или от неизвършено такова. Държава означава държавата-членка, която нарушава правото на ЕС, независимо кой орган централен, регионален или местен, е отговорен за неизпълнението. В рамките на иска при неизпълнение на задължения Европейската комисия открива най-напред административна процедура, наречена процедура за нарушение" или досъдебна процедура". Целта на досъдебната фаза е да подтикне държавата-членка към доброволно спазване на изискванията на правото на ЕС. Тази процедура включва няколко формални етапа и може да бъде предшествана от фаза на проучване или преглед, особено в случая на процедури за нарушение, открити в резултат на подадени оплаквания. Официалното уведомително писмо е първият етап от досъдебната фаза, по време на който Европейската комисия изисква от дадена държава-членка да ѝ предостави в определен срок своите коментари по конкретен проблем при прилагането на правото на ЕС. Мотивираното становище изразява позицията на Европейската комисия по отношение на нарушението и определя предмета на евентуалния иск за неизпълнение на задължения с покана те да бъдат спазени в посочен срок. Мотивираното становище трябва да съдържа последователно и подробно изложение на причините, довели Европейската комисия до убеждението, че въпросната държава не е изпълнила някое от своите задължения по договора. Сезирането на Съда на ЕС поставя начало на съдебната фаза. Според постоянната юриспруденция на Съда на ЕС, Европейската комисия разполага с право на преценка по отношение на откриването на процедура за нарушение и сезирането на Съда, включително в момента на внасяне на иска.

Процедурата позволява голямо размотаване във времето, а точно това е нужно да се заличат следите на 6 те милиарда и с всеки ден става по лесно банката да фалира !

МФ да си яде ушите : изпращането на уведомително писмо НАИСТИНА е първоначалният писмен официален документ , с който стартира досъдебната фаза на наказателното производство за нарушения на ес законодателство. Въпросът е , че процесът в тази му фаза Е ОБРАТИМ- т.е. ако правителството предприеме стъпки за ОТСТРАНЯВАНЕ на нарушението и представи доказателства за това на ек, процедурата може да се прекрати и да не достигне до съдебна фаза. Или в МФ са юридически неграмотни, или по-вероятното - замазват очите на бг. граждани.

ИСКРОВ Е ПОЛИТИЧЕСКА КУ..А,КОЯТО ТРЯБВА ДА СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО

ДОКОГА ЩЕ НИ БУДАЛКАТЕ БЕ МАМИ.... ВИ МРЪСНА

Трите етапа на процедурата Явно че човешката съдба е просто етапи от процедури, гарнирани от чиновническо бездушие и простотия. Ами че те докато минат всички процедури, вложителите в КТБ, в прекия и преносен смисъл ще са минали в небитието.

Още малко се помотайте в полза на мафията и ще получите наказателна акция от около 200 хиляди побеснели хора , гадове мръсни !

каква точно е процедурата, а признайте че е започната защото не изплащате парите на хората, както изисква европейското законодателство. Ако го бяхте сторили, нямаше да носите от 9 кладенеца вода сега.

а какво е бе да ви е.... майката.

ода на радостта!

Нищо няма да последва - нашите дансаджии ще подкупят ЕК...

Не е готино да се лъже народа. Интересно кое лице стои зад думите, че не е започната наказателна процедура като от писмото ни уведомяват именно, че е започната такава наказателна процедура? По- лошото е, че ние трябва да дадем ясно послание към ЕС дали спазваме законите на ЕС и своите собствени закони. Ако КТБ си кротуваше като банка и не започна да се занимава с политика щеше да си шмекерува тихо още дълги години и никой нямаше да разбере, че кинтите ги няма. Ама търпи ли сърце юнашко истината да му говорят?

От Мин. на финансите (се) успокояват, че процедурата на ЕК позволява да размотават обществото (и самата ЕК) още доста време - достатъчно, за да минат изборите и се види новото разпределение на силите на политическата мафия. Междувременно БНБ ще продължава да бездейства по отношение КТБ, с явната цел - да я фалира. Искров и Цацаров - на прокурор!

Плюват ги у очите, а они викат "роса ме роси!"

ха дано има ефект. Щото от ревизията, която направи Искров, аз нищо не разбрах. Ако ЕС ни натисне - истинските виновници ще излязат наяве.

И Искров нищо не е разбрал , защото е зает с политическия си слугинаж.

Играе се вечната Бг управленска игра на шашми, отлагания от уж недоразбрали ченгило-управниици...