Вучков: Забраната за напускане на страната е отживелица

Вътрешният министър Веселин Вучков заяви, че мерките като забрана за напускане на страната са отживелица.

Обратно в новината

Коментари - Вучков: Забраната за напускане на страната е отживелица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами да ! как например между Франция и Германия си минаваш необезпокоен и т.н. прав е министъра

и не е спам, въпреки че на пръв поглед е извън темата. Внимавайте и следете всичко, което е публикувано от Вас, защото стана "модерно" и "належащо" (по разбиранията на някои или на техните поръчители) текстовете на публикациите да бъдат променяни или да се правят публикации, чрез ползването на Вашият ник или IP адрес, с цел дискредитирането на Вашите публикации, самите Вас, Вашият ник или IP адрес.

Тоя е един от най тъпите ГЕРБери. Само глупости плещи. И е министър на най важното министерство.

цялата политическа смрад да стане ОТЖИВЕЛИЦА - хорааа!!!!

Прав е, отживелица е!Ето вижте Христо Бисеров, ту е тука, ту го няма.

"Когато влезем в Шенген ще можем да минаваме границата с 60 км/ч" Хаха... с 0 ша минавате с 0 км/ч...

Демокрацията дойде за такива мекерета като този от снимката и за най големите крадци и престъпници.За обикновения човек всеки ден живот в България е равносилно на предизвистена смърт.И понеже е ясно като бял ден ,че тук нищо няма да се промени към по добро просто я чакаме като избавление от тези гадове.

....МИНИСТЕРСКО КРЕСЛО.ТО БИВА БЕЗОЧИЕ, ТО БИВА "КОМПЕТЕНТНОСТ", НО КАТО ГИ ПОГЛЕДНЕШ ЩО ЗА "БИСЕРИ" БЪЛВАТ ДА СЕ ЧУДИШ КАК ДО ТЕЗИ ПОСТОВЕ СТИГНАХА. НА ПРОСВЕТНИЯ ИКОНИ МУ СЕ ВИДЯХА, СНИМКИ С ХУБАВОТО ДЕВОЙЧЕ СИ ПРАВИ, ТОЯ ОБЯВИ "..ПРАВЕТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И БЯГАЙТЕ / НЕ БЕ СВОБОДНО СИ МИНЕТЕ В ДРУГА ДЪРЖАВА/, ТА НИЕ СМЕ ДЕМОКРАЦИЯ, НЕ Е ДЕМОКРАТИЧНО ДА ВИ ПРОВЕРЯВАТ НА ГРАНИЦАТА И ДА ВИ СПИРАТ. ЯВНО ЧЕ МИНИСТРИТЕ ПО ДРУГ НАЧИН РАЗБИРАТ ДУМИЧКАТА ДЕМОКРАЦИЯ, А КАК ЛИ РАЗБИРАТ ДУМИЧКАТА П Р О С Т О Т И Я И ТО МИНИСТЕРСКА.ЖАЛКОТО Е НЕ ЧЕ НАГЛИ ПРОСТАЦИ НИ УПРАВЛЯВАТ , А ЧЕ НИЕ ГИ ТЪРПИМ.

Няма задължителна проверка на граница с държава от ЕС. Отиваш на гръцката или румънската граница, показваш си личната карта и минаваш. Никой не те регистрира дали си напуснал България или не, такива са правилата.

Няма разлика М/У ПРОФЕСОР ВУЧКОВ И ТОЯ ВУЧКОВ.

Напротив, има! Оня Вучков - 10, тоя Вучков - 0

Тоя наистина не е в ред! И той, кат Бат Бойко мечтае за "Големия брат". Да не би спазването на всички останали многобройни законови ограничения и забрани да се следи непрекъснато от полицаи, прокурори и пр. Ти налагаш забраната, а който я наруши и бъде хванат, ще носи отговорност и за това закононарушение. И сега е така - когото не го хванат, че кара пиян, с превишена скорост, пали чужди коли и т.н., не бива наказан, но е закононарушител с произтичащите от това последствие.

Не знам дали разбрахте но др.сертов е син на активни борци против фашизЪма и капи....Не мога да се сдържа да не отбележа един детаил-посланника на БГ в русия бойко коцев е син на един от най-генералите в дс.Собствениците на фирмите в БГ които не са магазини-гаражчета и те са такива.Активните борци това са истинските комунисти в БГ.Тези които проведоха НАЙ-ГОЛЯМАТА КРАЖБА В ИСТОРИЯТАЯ НА БГ Т.НАР. НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ.ДА ДРУГАРИТЕ КОМУНИСТИ СА ЕДНИ НАЙ ОБИКНОВЕНИ КРАДЦИ.НИЩО ДРУГО.Другите-такива като мен които са били членове на комунистическата партия- са само тарикати ама от нас нищо не зависи и никой не ги пита.Трябва да уточня че само на един идиот не му беше ясно че А НЕ СИ ЧЛЕН НА бкп А СИ ВЕЧНИЯ ЗЯПАЧ ОТ СТРАНИ.А всъщност си бяхме и ние зяпачи,но поне си мислехме че не сме.ПРОСТО Е.И така на там и така до края на света.Трудно ми е да си представя че тоя убавец от снимката е по различен.Сега трябва да сте разбрали че нищо не се е променило спрямо 89г.Е ако искате да си лаете ,е ми лайте си.Това може но останалото си е същото.И що си е същото?Не искам да съм съм груб,но си е същото щото вие БГ сте народ от говеда.Да народ от тъпи говеда.По тъпи говеда от вас са може би руснаците. Някой ще пита аз не съм ли БГ.Ми българин съм ама не съм като вас. Просто само говорим един и същ език.

Мълчим гузно.

Едно пояснение:приказката за лисицата и коча.Лисицата тичала подир коча с поглед вперен в топките му които поскачали и аха да паднат на земята и тя да ги изяде.Ама те все не падали.Хаха

Може би няма да е безинтересно ако се проведе едно изследване между БГ "ЛОЩО ЛИ Е ДА СЕ КРАДЕ" .Ама с детектор на лъжата.Ясно е защо.И тогава ще видите какви ще са резултатите."потресаващи"

М-да, Бойко Коцев. Човекът, който няма един ден трудов стаж. Баща му го нареди от студентската скамейка - зам. министър на МВР-то. Кръвта, вода не става.

Идиоти, идиоти ни управляват!!!

Ето това са демокрацията и свободата. Скоро ще отменим и лишаването от свобода като твърде тежко наказания - ето водят се дебати за отмяна на доживотния затвор без право на отмяна. Лишаването от свобода е твърде античовешка и нехуманна в това число и лишаването от свободно придвижване. Нашите министри смело вървят към светлото демократично бъдеще

Вучков: Забраната за напускане на страната е отживелица Браво, Вучков - така всеки мафиот, пардон политик няма да има проблеми с напускането на страната...Това важи и за криминалния контингент....

Тоя е колега на проф. Танов-Кюри

Може би г-н Вучков ще обясни как ще се реализира постановено чрез присъда наказание, ако няма забрана за напускане на страната и всеки осъден или подсъдим може да изчезне навън когато си пожелае?

Правилно Вучков. Така прокуратурата дори да се обърка и подгони някой политик или министър, той да може на избяга.

Не сме в час със времето

"голямо достойнство на демокрацията и свободния свят" явно е безнаказаността на престъпниците, според министъра.

Чичка, според мен сте кривова държава Ще станете правова държава като си оправите кривосъдието. Какво са виновни в случая милиционерите, че за някои хора (вероятно "наши") не се налага резонна мярка за неотколонение? Какво пречи на корумпирания съд да наложи мярка за неотколонение "електронна гривна"? Да, ама не, законодателството не било читаво, а съда само го прилагал с всичките му несъвършенства и се почват едни взаимни обвинения, законотворец, прокуратура, съд, полиция и т.н. и ако ги слушаш всички са по швейцарски точни и прецизни в работата, и матряла се чуди кой му с-р-а в гащите, явно проблемите идват от Брюксел, или хамериканците лоши, или Путин е виновен, а всички по форумите са по яки от Пулев, по красиви от Гришо, по умни от онова момченце от математическите олимпиади и ако трябва пиете по кило ракия и ви няма нищо, ставате и си заминавате, но като стане време за протести отиват група платени клакьори и една шепа вятърничави идеалисти, аре стига

За мен пък е много странно, че на една инстанция ги осъдиха, на следващата ги оправдаха, на по-следващата пак ги осъдиха. В САЩ тия вече щяха да чистят кенефите в дранголника.

скоро Русия ще си я самоналожи :)

Не мога да повярвам , че такава наглост може да се изрече от МВР министър. Такова разбиране за демокрацията имат уличните келеши.

Можем да си завираме главите в земята или да приемем фактите. След като са разследвани за убийство да ги държат в панделата и да ги съдят по-бързо. Иначе дори и електронна система да има през границата се прекарват всякакви стоки, та 2ма души ли ще са проблем да преминат.

Министърът на МВР все едно каза: Убивайте и бягайте, няма кой да ви хване. Аз му искам оставката.

Да разформироваме това паразитно МВР, да отделим само пожарникарите в Държавна агенция Пожарна и аварийна безопасност, а с освободения финансов ресурс да разкрием шерифски управления на пряко подчинение на кметовете в населените места! Няма защо да храним и обличаме тези тунеядци!

просто трябва да присъстват в залата при произнасяне на присъдите задължително и това е. Ако се скрият предварително значи си признават вината.

nemo censetur ignorare legem, т.е. никой да не се учи да игнорира закона. Вътрешният министър Веселин Вучков заяви, че мерките като забрана за напускане на страната са отживелица и еднолично отмени част от Раздел II. Мярка за неотклонение и други мерки за процесуална принуда от НАКАЗАТЕЛНО-ПРОЦЕСУАЛНИЯ КОДЕКС на Република България - Забрана за напускане на пределите на Република България Чл. 68. (1) (Изм. - ДВ, бр. 109 от 2008 г., доп. - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 08.09.2012 г.) В досъдебното производство, когато обвиняемият е привлечен за тежко умишлено престъпление или за друго престъпление, с което е причинена смърт, прокурорът може да забрани на обвиняемия да напуска пределите на Република България, освен с негово разрешение. За наложената забрана незабавно се уведомяват граничните контролно-пропускателни пунктове. (2) Прокурорът се произнася в тридневен срок по искането на обвиняемия или неговия защитник за разрешение по ал. 1. (3) Отказът на прокурора подлежи на обжалване пред съответния първоинстанционен съд. (4) Съдът незабавно разглежда жалбата еднолично в закрито заседание и се произнася с определение, с което потвърждава отказа на прокурора или разрешава на обвиняемия да напусне пределите на Република България за определен срок. Определението е окончателно. (5) По реда на ал. 4 по искане на обвиняемия или неговия защитник съдът може да отмени забраната по ал. 1, ако не съществува опасност обвиняемият да се укрие извън страната. (6) В съдебното производство правомощията по ал. 1 и 5 се осъществяват от съда, който разглежда делото. Определението подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест. В една държава има закони и те трябва да се спазват от всички граждани без значение дали си министър или депутат.

Ей така ще мине и тази година сред нежно отглежданите ни химери. И общата умора, обхванала надеждите. Вярно, казват, че надеждата умира последна. Но един умен стар човек с въздишка добавил, че надяващите се - първи си отиват. Важното е, че живеем в демокрация. Системата, изграждаща се върху колективната правота на индивидуалното невежество. Което става многознаещо, щом се стигне до рецепти за оправяне от новогодишния махмурлук. Давани от нашенските ни УЖ политици...

Кой съдия е постановил мярка за задържане подписка, тъй като обвиняемия няма опасност да се укрие?? КОЙ?? ИМЕТО МУ?? Това ерешението на проблема!

Смешна държава- там, където осъдени за убийство изчезват безследно, а марихуаната е "високо рисково наркотично вещество"....

Високо рисково е да, а държавата не е смешна. Смешни са лапачи, като тебе.

Може да е отживелица ,но ние не живеем в нормална държава.Тези които се опитват на наш гръб да управляват вече 25г .всички те са за затвора.Народа е казъл"рибата се вмирисва от главата"и така по примера на тези "управляващи"престъпници всеки е свободен защото къде къде е по малък престъпник.Кога ще го разберат тези от ЕС?

слага се електронна гривна

И кой управлява тая гривна, като няма система за електронно проследяване? А? Аман от недомътеници, назобили се с американски екшъни...

Ами като е отживелица, защо ОСЪДЕНИТЕ не са в затвора? МВР сега чии пари ще харчи да ги издирва? Аз предлагам след като МВР министърът е толкова отворен за всеки избягал осъден да плаща със собствени пари арестуването му!

той Опиц лежа в затвора заради един с 90 висящи дела, ти ми говориш за една присъда.. 90 !!!!!!!!! висящи дела !! и само за толкова са го хванали, най вероятно е извършил поне още толкова , за които не се знае. кво си говорим ние тук ?

Ще лежи, като стреля по човек в гръб ще лежи. Можеше да му стреля в краката, как така ще убива?

TIREX

убития няма Нито 1 висящо дело. !!бившото ченге опиц с преправения пищов се опита да се измъкне! сега многократно го " уважиха" в панделата.подписах се за доживотна присъда за ченгесаря.

то май и Христо Бисеров изпадна в неизвестност. вече една година нищо не се говори за него.

правят каре белот с братята и един друг пич. кво сега, да им развалиш рахатлъка ли искаш.

Защо въобще с а пуснати при това положение...?! То е ясно, че с отворени граници няма как да ги хванете...

Не съм юрист, но все си мисля, че такива хора (заподозрени за извършване на тежки престъпления, или вече осъдени за такива на първа инстанция) трябва да бъдат задържани с мярка 'задържане под стража'. Това, с гривните, не става. Просто в един момент сигналите ще изчезнат и ходи ги търси. Това са хора, които НЯМА КАКВО ДА ГУБЯТ. 20 години в затвора - трябва да си ненормален, за да влезеш доброволно. Затова и в Хамериката ги закопчават с белезници като ги хванат - знаят, че инстинктът е по силен от доброто желание, и ако го оставят свободен, може да си имат ядове. Под стража. А ако съдът не го намери за виновен, да му се извиният.

На летище София спряха и задържаха мой познат- бил обявен за издирване.След това се оказа,че е бил свидетел по дело и не се е явил,защото бил в чужбина и те го обявили за издирване.Беше петък и до понеделник рендосва нара в кауша.После го пуснаха.Ало-о-о-о, г-н министър,кво става със убииците, те не трябва ли да се проверяват при заминаване навън?

и този е министър , боже и ти ли си от сибир див азиатец, няма ли концлагери в сибир

Много скоро и ти ще си отживелица.

свободни граждани изглежда са само тези които са следсвени, другите са "заети"

и кво правите с милиардите, отпуснати ви за да записвате, следите и докладвате ? нали има дори служба, финансирана много добре и окомплектована с кадри, на които само това им е работата - да слушат телефони, да четат мейли и прочие престижна работа ? ми разтуряйте я тази служба и дайте парите на митничарите, щом искате от тях да ви спират престъпниците и да ви пазят границите.

Ей гламок като не може да кажеш нещо по добре замълчи. То бива простотия ама твоята минава всякакви граници.

Абсолютно прав е г-н Вучков. Защо подсъдими за жестоко убиство са пуснати от съда? С какъв мотив?

ми щото няма влязла в сила присъда, господине. все още сме правова държава. в затвора се влиза след влязла в сила присъда. и ако откажеш на някого правото на свободно придвижване, ще те съди в Страсбург и ще спечели делото. жалко, че ние ще го плащаме после.

са били в залата при произнасянето щяха да са на топло сега. Просто това трябва да стане задължително

Затова пък има арест - и съдията преспокойно може да постанови задържане под стража до приключване на делото. Не е толкова сложно, нали?

С една дума,на всеки престъпник които трябва да влезне в затвора може да си събере багажа и да напусне страната без проблеми. Без да бъде проверяван на границата!!!

Ти пък що мислиш,че тия двамата са криминално проявени лица?

Нещо не си във час мимче!

А убийците да не би да казваш,че са ангелчета?Сигурно убийството е благородно, а не криминално дело.

Г-н министъра на ВР трябва незабавно да си смени съветниците и да не говори глупости.Достатъчно е да се запознае с Инструкцията за работа на РИ и да установи,че те са длъжни да осигурят и осъществят явно наблюдение върху поведението и проявите на криминално проявени лица.ОР също са длъжни да осъществят такова и освен това и друго наблюдение.Така,че.....трябва и да се върши работата за,която се получават заплати.Същото се отнасяше и за бр. Галеви.

Някой от съветниците се е събудил и драснал минусче.

Тъй ли?! Току що разписа на доста хора техният licence to kill, г-н български вътрешен министър.

Вучков/Цветанов/братя Галеви: Забраната за напускане на страната е отживелица

тука пише че сме свободни граждани, не съм го забелезал до сега