Силовите синдикати: Може 50 г. за пенсия, но не и 55

Синдикатите в сектор "Сигурност" отхвърлиха въвеждането на възраст за пенсиониране, но допуснаха нейното въвеждане, ако е по-ниска от предложената от МТСП.

Обратно в новината

Коментари - Силовите синдикати: Може 50 г. за пенсия, но не и 55 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След пенсия само в частния бизнес,за държавна работа са вече амортизирани,

А на бас ,че никой няма да напусне освен неколцина които са пред пенсия по сегашните закони.

Значи във Франция може полицаите да се пенсионират на 55г, а в БГ не може?! Е що така бе?!

нашите полицаи и техните съпруги, сестри, братовчетки и др. на 40 години изглеждат като 60 годишни прасета от просташкото си преяждане и препиване. Я отидете в блоковете, от вътре, където са магазинчетата, срещу всяко РПУ да видите как през работно враме полицаите и полицайките пият алкохол? Я ги пробвайте тези тарикати на 60 или 100 метра или ги попитайте за нещо от 7 клас. Това не са държавни служители полицаи, 90% са измекяри, които искат да им плащаме с нашата кръв, с нашия и на децата ни живота.

Силоваците имат силно изразени два здравословни проблема - отвикнали са да мислят и имат шембета...

Българските полицаи и военни вършат работа колкото спукани капути (спарвка: бил съм в казармата, а освен това най-простите ми съученици станаха полицаи). Не мога да разбера за какво реват като по цял ден дремят по патрулките, ходят на банкети заедно с мафията, убиват бебта в колички и карат с по 3.11 промила, та искат и да се пенсионират 15 год по-рано от простосмъртните... хайде холан.

В БОГАГА Германия полицаите се пенсионират на 62 години! В БЕДНА България пенсионираме полицаите още на 50 години! Толкова сме добре, че си позволяваме да ги пенсионираме 12 години по-рано! През тези тежки години, най-добре е да си полицай в България! А да ни е честито!

Недейте сравнява Балерините с полицаите . Балерините непрекъснато репетират и имат преставления. Нито една балерина няма наднорменно тегло . А полицаите -обратно, лежат като мечки и всички са с по 10 -20 кг , над нормата -един полицяй тежи колкото три балерини и яде колкото три. Защо никой не поставя въпроса -полицаите да почнат да си плащат осигоровките както всички останали ? Не им стигат парите ? А що се отнася за пенсионната възраст,като станат на 50 г,щом не могат да работят в МВР да отиват да работят в селското стопанство- да произвеждат зеленчъци или овцевъди . На чист въздух и да добият фигура !!!

полицаи, имат значително наднормено тегло, което ги: 1. Определя като неподходящи и неспособни да изпълняват задължениятя си, за дадената държавна длъжност; 2. Не могат да покрият, да отговорят на даржавните изисквания ЗА ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ. 3. Тези полицаи, протестиращи или не, трябва да бъдат уволнени, защото, са безотговорни и не се интересуват от изискванията към тях. Я министърът на МвнР, много "милата и елегантна дама", да каже какви са ДЪРЖАВНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ, за заемането на длъжността полицай, пожарникар и защо те не се спазват и колко от протестиращите ги пакриват? Да каже "милата дама", ЗАЩО МОЯТА МАЙКА, или вашата, която е счетоводителка, администраторка, продавачка или чистачка, трябва да работи за пенсия до 63 години, а връзкарските майки и съпруги до 50 години? Кой ще им плаща осигуровките за тяхното мързелуване, рекетьорство и грубото отношение към данъкоплатците? Грубо отношение имам, конкретно предвид, че на 8 март в МВн управленията е хаус, защото НАГЛИТЕ ЖЕНИ на полицаите, само такива се назначават на тези длъжности, не работят, а празнуват за НАША СМЕТКА. За СМЕТКА на нашите деца и възрастни родители. Тези тарикати, чистачките, счетоводителките, мениджърите, патрулиращите, охраняващите полицаи и др "измислени" длъжности, в системата на МВР, са унищожители на осигурителната система. Съкратете ги и, с много малко, ще се доближим до цивилизования свят, който се грижи за всички данъкоплатци и е унищожител на КРАДЦИТЕ.

Калфин и сие разиграват цирк за простолюдието. Заради привилегията на полиция, военни, магистрати и прокурори на обикновените хора вдигнаха възрастта с 5 години за мъже и 8 за жени и осигурителния стаж с 15 год. Като вдигат на едните, защо другите не ги пипат.

...Щели да напускат...ами да напускат ,ако им стиска ... Аз съм на 57,веднага се кандидатирам...ще работя докато мърдам ...без това ми липсват години осигурителен стаж...дори да си "доплатя " 5 години висше образование (с което дори не мога да си намеря работа днес на тази възраст защото не съм "Калинка" или "Цветан"),все ще мога поне един КАТ-аджия да стана ...още повече ,че имам професионални категории и безаварийни 1 500 000 км зад гърба си ,вярно натежал съм малко ,но няма да "гоня" престъпниците пеша я ,а с колата съм супер (все още),а ако ми признаят и офицерското звание от НШЗО ...поне един малък началник да стана ....ще "бачкам" и си свиря до ...70! Днес минавам с колата ,покрай един измислен знак 40,където редовно слагат радара(в близост има барче със засукана барманка)...разбира се ми святкат и аз пъпля на 3-та(нормално се кара с 70-80)...поглеждам към "Астрата" с камерата...няма ...НИКОЙ в нея!След час се връщам..."Астрата" пак там ...пак карам по "терлици" ,поглеждам ...НИКОЙ в нея ....Е ,как да не искам да я "работя" тази "работа" поне за 1000-ка на месец !....Дори и на 70 год.възраст Нека напускат,но да вземат старчоци като мен!

Сиактор "сигурност" не осигурява никава сигурност. Не си залужават нито заплатите нито пенсиите.

За пожарникарите може и да е вярно, но и хората от много други професии са с професионални заболявания. А за полицаите нека си ходят. Ще намерят на друго място по цял ден да лежат и да се прозяват в патрулките, че и да ги пращат безплатно по санаториуми защото много са изморени. Решение има ,КАТ към министерство на транспорта. Охранителна полиция, която охранява основно спортни мероприятия ще се замени от стюарди. Айде стига с тези лешпери, че заради тях и другите лешпери, бившите военни пенсионният фонд е продънен и за пенсионерите, които са внасяли реално осигуровки няма пари.

МВР -> Министерство на Връзкарите и Рушветчиите , е няма по точно и кратко описание от това !

аре у лево, да напускат, да ходят да бачкат у някоя фирма да видят какво да е се изгърбиш от работа - такава хранилка, на каквато са се насадили, никъде няма и ся им е криво, че малко ще им ограничат дажбата.

Търтеите в Министерството на Връзкарите и Рушветчиите, пак се разбръмчаха. Ако тази първа важна промяна в пенсионната система се провали - МАСОВИ ПРОТЕСТИ срещо правителството и да идват следващите , които ще са по твърди спрямо тази порочна система на привилегии за силовите министерства и ще проведат реформите!

срещо - да се чете -> срещу

В САЩ и много други страни полицай хванат в издънка губи пенсионни права. Да направят в НОИ всеки да има индивидуална партида и да се пенсионира когато си пожелае, а пенсията да е спрямо натрупаните пари в партидата.

глупости.

Ако Калфин им отстъпи,национален протест против пенсионирането на 65 години.

Колко си наивен, не виждаш ли, че това е цирк за простолюдието.

взе за тази "Мъдрост"? Ако не си взел нищо си поредното зомби, в което искат да ни превърнат.

И да останат категориите труд, не е задължително да се пенсионират по-рано. При непригодност да работят "особената" работа, напускат и продължават да работят "обикновена" работа. Не виждам много призиви да им се отнемат привилегиите. Значи си ги прибират, започват друга работа и се пенсионират на 67, като всички останали. Да не би един "кьорав" шофьор да си върши по-добре или по-малко опасно работата, ако вози 150 човека в градският транспорт или някой недоспал 67 годишен тираджия с 40 тона в ръцете си? Ама и едните и другите вече на 67 се пенсионират. Съвсем друг е въпросът какво прави държавата като политика, за да може хората да сменят работата, когато не се справят с текущите си задълженията. Но "бягането" от една отговорност не трябва да води до друга простотия!

25 години търпиме несправедливостта останала от комунистическото робство.Омразните пазители на бандитската комунистическа върхушка трябва да се пенсионират наравно с всички останали пенсионери.Да се премахнат категориите при пенсиониране.Не трябва да се поддавате на заплахите на тази мръсна паплач,че ще напуснат.Никой от тях няма да изтърве подкупите и привилегиите си.Пенсиониране на 65 години за тези продажни некадърници и мързеливци!

... затова не пенсия, а ЗАТВОР!

Допълнение: Служител в МВР = Мързелив Връзкар! Затова никакви привилегии при пенсиониране и поне 50% съкращения в МВР.

всичко да им се изравни с другите работещи. с какво са повече от всички останали работещи а? не карат изрядни автомобили с изрядни документи, постоянно шофират пияни, блъскат и убиват деца щото са пияни, правят се на безсмъртни а всъщност са безмозъчни, ползват всякакви блага в сравнение с останалите а сега искали и рано да се пенсионират. няма такива работи - с другите на едно така е най честно.

А за охрана в банки стават

След като другите хора ще се пенсионират на 65 години, то военните да се пенсионират най-рано на 55 или даже 60 години !

Е тя човешката наглост няма граница!Тези,дето цял живот дремаха,вегетираха за сметка на трудещите се и се ползуваха с привилегии и заплащане по високо от това,на тези хора,които си скъсваха задника от работа,сега ревът,че не можело на 55 години,защото това им се вижда МАЛКА ПРИВИЛЕГИЯ!А бе вашата мама паразитна,данъци не плащате,обличаме ви и ви храним,че дори при пенсиониране вземате на куп суми,които отруденият народ не може да получи с години,И ПАК ПРЕТЕНЦИИ! АМИ ХА НАПУСНЕТЕ,ЧЕ ДА ВИ ВИДИМ ЗА КАКВО СТАВА ЕДНО ЧЕНГЕ ИЛИ ВОЕНЕН,ДЕТО ЕДИН ПИРОН В ЧАМОВА ДЪСКА НЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАБИЕТЕ!Те работодателите ще се скъсат да ви предлагат работа,ама като пазачи -за 300 лв.Ще напуснете,АМА ДРУГ ПЪТ,защото такава лежачка и спане няма никъде!На всякъде искат работа,при това при частниците дори не знаете по колко часа работите на денонощие!Хайде сега напускайте,че да ви видим колко ви стиска дупенцето!Лайняри!

Всеки има право 5 минути да се прави на мъж.Не знам като изтекат твоите какво ще правиш?

полицейско "умозаключение". Ти не трябва да имаш и 0.000000000000000001 от секундата време да ръсиш глупости, рекет и тормоз.

Не с лошо! Тези, които наистина си плащат осигуровките вече едва издържат.

Какъв грандиозен спектакъл - в танцовите двойки - 55 годишен полицай и 53 годишна балерина в "Танц със саби" на Хачатурян.

балерината и полицая, ако имат малко мозък и морал, трябва да знаят, че след 40 години са непригодни за "хобито си". Ако те не са си на мерили мястото в живота, ЗАЩО НИ РЕКЕТИРАТЕ да пращаме за тяхната глупост, МЪРЗЕЛ, ТЪРИКАТЛЪК или друго паразитно качество за осигурителната система?

ТОЯ ГО ПЕНСИОНИРАХА Полицаят бил на кръчма преди да седне зад волана 39-годишен полицай от Охранителна полиция в Монтана е заловен да шофира в пияно състояние. Пробата за алкохол е отчела 3,11 промила. До приключване на разследването полицаят е отстранен от служба, казаха от ръководството на Областната дирекция на МВР в Монтана, цитирани от врачанския вестник "Конкурент". 39-годишният Росен К. е задържан след сигнал на граждани на телефон 112 на 28 април вечерта. Полицаят бил на кръчма в жилищен комплекс Плиска, след което се качил в автомобила си марка Деу, но ударил две паркирани коли. Пристигналият на място патрул е направил проверка с дрегер на полицая, който отчел 3,11 промила алкохол. Росен К. работи в полицията над 10 години, като по неофициална информация това не е първият случай, при който той е шофирал в пияно състояние. След приключване на дисциплинарното производство, най-вероятно служителят ще бъде уволнен.

могат да емигрират, както направиха 3 МИЛИОНА българи!

ще се пенсионират на 50 години,а всички останали на 65 с перспектива за 67.Така-взимате нелоши заплати,доста от вас направо космически с всичките бонуси за храна и дрехи плюс 20 заплати при пенсиониране,плюс това че държавата ви плаща осигуровките.Ами откажете се от всичките по-горе изброени преференции и това да стане официално със закон и тогава имайте претенции.Оказва се че работите там само заради ранното пенсиониране и питам-за какво друго ставате?-да висите като сополи около парламента и да изпълнявате заповеди на един малоумен министър,да си имате по един собствен знак "СТОП" и с него да заработвате допълнително,да продавате информация без значение каква и на кого-нали получавате за това под масата,да се правите че не виждате изтормазените старци по селата от циганските золуми,да съветвате убийци на пътя как да прикрият поредното престъпление или да нахлувате в една медия,за да я затворите,защото определени началници не се съобразяват нито с министър ,нито с премиер-но са на хранилка при изродите дето ни тормозят 25 години.Бе я се махайте,когато има резултат от работата ви тогава мрънкайте и плашете с оставки.Дундуркаме и вас плюс умрелите депутати.Има една приказка-"каквото е за всички турци,това е и за гол Асан",иначе работете каквото искате,да видите колко ни е лесно на нас дето ви плащаме заплатите.

Защо изобщо полиция, военни и магистрати трябва да са първа категория труд. Отговора е много ясен, защото пазят властта на власт имащите. Пенсионната ни система е пълен абсурд. Защо мъжете от трета категория труд, трябва да работят с три години повече от жените, при условие, че живеят средно със седем години по малко от тях. Защо възрастта за пенсиониране за мъжете от трета категория труд, трябва да е по висока от средната продължителност на живот за тях.

тия уруфляци и шкембелии, наречени полицаи от сектор Сигурност, са пълен смях. те заслужават преназначение на минимална заплата и пенсиониране като всички останали нормални работни хора, които със сигурност имат повече напрежение на работното си място.

4ета тука някакви крайни мнения,не забравяйте,4е полицията това е властта,това е държавата,още утре Борисов ще се обади на Калфин и той ще се съгласи на вси4ко.

Е, да се обади - тогава ще пенсионираме Борисов на изборите;о))

Идва края на глезотиите.Както всички хора, когато вече не можеш или не искаш да вършиш дадена работа се преквалифицираш и си търсиш друга. Който не може или не иска -безработен. При капитализма е така, забравете байтошовото време

Да оставим настрана въпроса, доколко българинът се чуства сигурен от предлаганата сигурност на тия... ПЕНСИОНИПРАЙТЕ СЕ И НА 40 Г., НО САМО НА ПОЛОВИН ПЕНСИЯ. ЦЯЛА ЩЕ ВЗЕВАТЕ, КОГАТО НАВЪРШИТЕ ГОДИНИТЕ НА 3ТА КАТЕГОРИЯ... И НИКАКВИ 12, 20 ИЛИ ПОВЕЧЕ ЗАПЛАТИ ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ.....

Нещата пак се размиват,формените полицаи са 23-24 хиляди,а рано се пенсионират 45-46 хиляди.

Какви летци,какви подводници-ние имаме 2..3 самолета и нула подводници. Това са максимум 10 души.Но според мен от това право да се пенсионират на 42 години ще се възползват разни писарушки,пазачи,щабни плъхове и др. ОКОЛО 50 000 ДУШИ

Освен полицията, първа категория труд са и военни, магистрати и прокурори.

Колко още хора работят категориен труд, ама за тях няма ниска възраст, но виж полицаите.. те са друго нещо, нагли, дори осигуровките им плащаме всички ние, а техните заплати не са 360 лв. ! Думи нямам!

Е, не е като да ти дойдат на акция 50 корави момчета с 2 кифли с къси поли. Да ти окрадат документацията и насреща ...неграмотен и грозно написан протокол. Накрая да те разпитва (и заплашва) като свидетел неграмотен дансаджия... Това за ония по-висшите. За фуражките да не говорим пък...

Не е задължително да почнеш като полицай и да се пенсионираш като полицай ! Бачкаш до 40-45 години, взимаш си хубавите пари и след това започваш да работиш нещо друго. Я чистач, я цигулар, я частен детектив, я певец ... каквото искаш. Като навършиш 65 години се пенсионираш .... толкова !

Кръстьо, ама те ако умееха нещо друго нямаше да станат милиционери. Така си върви всичко у нас по комунистически. Простите селски момчета, а сега и момиченца, са най достойни за полицай - не ти е нужен акъл, а само силно изразена простотия, нахалство и андрешковщина.

На първа страница в Дир.бг : "Полицай заловен да шофира с 3,11 алкохол" Ето защо трябва да се пенсионират на 50 !!!

Ами прочел, че ще бачка до цели 52 и се нашльокал от мъка, човечеца;о)

Как ще издържат до 55 год. , като не се грижат за здравето си. Ето днес пак са заловили пиян полицай да кара кола. Какво да правят другите хора, когато здравето им се влоши, а трябва да работят до гроб!

НАГЛИ същества, докато работят си превишават правата, а сега искат и за пенсия да се подсигурят с малко трудов стаж...

полицаи и военни заплати по 1000 лв облекло за 1000 лв безплатни телефони пенсионира се на 50 г вземе 25 брутни заплати около 30 000 лв вземе пенсия 700 8оо лв всичко това наши пари от народа държавна хранилка ние работим за 380 лв баста какво искат тези в тази държава да си на държавна работа военен или полицаи ебре животе

Знам за пенсионирано, работещо ченге в държавната администрация, където нормалните влизат с конкурс, а той е спуснат отгоре да слухти. Сега има съкращения на конкурсници, а ченгето пак стои. Взел си е 20-те заплати и тавана на пенсията и продължава да яде хляба на млад образован човек.

Ал

Ми да вземем да им плащаме и вредни, щото си търкат зъбите дорде ядат зелника!

Само да попитам, нима един хирург ежедневно извършваш операции понякога часове наред, да не би да е под по-малко напрежение. Ами след като немските летци от гражданската авиация се пенсионират на 55 години защо нашите полицаи да се пенсионират по на 45 .............

bobsyn@

Абе, хора проста е сметката ако нормалните хора се пенсионират с 40г трудов стаж, а някои професии след 20г стаж това означава, че или пенсията трябва да е 50% по-ниска или внесените осигуровки трябва да са двойно повече.

Ал

Я ся какво? Работи 2 пъти по-кратко, много пъти по-малко, с внесени половин осигуровки за 2 пъти по-кратко време, взема 2.25 пъти по-голяма пенсия около 5 пъти по-дълго. И най-ме е яд, че аз, жена ми, майка ми и баща ми му ги плащаме!

Не смятам, че ако напуснат ще има голямо увеличение на престъпността... Обратното, не са читави нашите полицаи, обвързани са и ако не са огромните предимства, които ползват, надали биха надавали този преднамерен вой..А съдебната система... нея кога ще я почнат... там какво е...

Ал

"...физиологически няма как те да работят до 55 години. Много по-рано от тази възраст повечето от тях имат сериозни здравословни проблеми..." Това болести свързани със затлъстяване ли са? А другите как работят до 65 години? Интересно как си представяте например програмист на 65 години? Нима технологиите, които е учил преди 40 години са същите? Нима мозъка му същия и може да измисли и побере в главата си хиляди редове код? Аман от търтеи! Като не могат да ходят по улиците ще си намерят друга работа. Като метачи например!

Толкова млади образовани и енергични и свободни хора има,но трябва да се започне от кадровиците.Щото и там са над 130 кила и вечни

Щели масово да напуска!!! ГОЛЯМ СМЯХ! Ами като напуснат къде ще ходят? По строежите ли ще бачкат до 65 години, а? Къде ще намерят работа, в която да се пенсионират на 55г. с 20 заплати на куп? При това с добри и сигурни заплати! Това са само пушилки!

pompai

Кажете нещо градивно.