Пенсионер даде 34 000 лв. на мним полицай

80-годишен пенсионер от самоковското село Драгушиново е предал 34 000 лева на телефонен измамник, представил се за "Григоров от Криминална полиция".

Обратно в новината

Коментари - Пенсионер даде 34 000 лв. на мним полицай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как така, на никой от служителите в банката, не е направило впечатление, че старецът тегли тази голяма сума и то в някакво село ? Или служителите в банката са комбина с измамниците , което е твърде вероятно??

се е усъмнила и го попитала защо тегли такава голяма сума, за какво са му - да не стане жертва, ама дядото се направил на шумкар - разведчик и мълчал като желязо. Зер, няма да издаде акцията на полицията. Агент го играе, дето се вика - под прикритие. Пък и сътрудник ще стане на "майор Григоров"! Да е.ба шматките, имкрай нямат.

Значи ухапили те кучето нема оправия.Дядката се е изживявал сигурно най малко като Щирлиц.

Или Бойко или Костов или Радев са му виновни на тоя кукуригу

Дядката защото е прост, а другият - защото е крадлив!

Абе мушмол, няма прост комунист.От 1944г, та чак и до сега, все комунисти те управляват, а ти, умният, джавкай след кервана!

Управляват ми грездея...вея си байрака! Виж, сега...аз съм майор Николов и ако имаш 15 000 лв - увий ги във вестник и ги сложи до контейнера и се прибирай без да се оглеждаш! Районът е отцепен и блокиран. Утре ще изпратя сержант Тодоров /цивилен/ да ви върне парите и ще получите почетна грамота от МВР за оказаното съдействие. На гърба на грамотата има номер, с който ще участваш в томбола за парични и предметни награди, която ще се проведе на 02.02.2017 г-

И това са гласоподаватели и правят избор за управлението на страната.ДА СЕ ЗАБРАНИ НА ВСИЧКИ НАД 60 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ ДА ГЛАСУВАТ

Днеска сутринта гледам бабити от наща улица мъкнат едни кутии откъмто магазина.Питам ги кво са си купили те думат свещи за осветление щот биле казали по телевизора че нема да има ток.Отивам в магазина и кво да гледам 20 пенсий купуват саде свещи.Магазинера се подхилва той пък нъли е търмък заредил преди два дена един камион и турнал една голема табела свещи за осветление ....ей така ората праят пари

Не плюйте възрастните хора, защото и Вие ще станете като тях. Законите на природата са такива, че на тази възраст те стават доверчиви, глупави, склерозни, неадекватни и т.н. Това са физически процеси и не са свързани с умственото развитие на човека на младини. За да ги има тия измами, вътре са и банки, и телефонни компании, а нищо чудно да са замесени и др. органи. Малко трудно е случайно да знаеш кой пенсионер какъв влог има. И не знам извършването на измама и престъпление от човек, представящ се за служител на МВР не трябва ли да се наказва по-скоро. Възрастните хора толко им е отлетяла способността да разсъждават, че като им цъфне някой униформен с един бадж и някоя измислена значка, всичко ще му дадат и всичко ще подпишат.

Сещам се за една партия , която по подобен , подъл начин лъже българските пенсионери , и те вярват ли вярват . Сега като дойдат на власт ще им вдигнат пенсиите , че дори и по бедните пенсионери , да има какво да хвърлят през прозореца .

Абе какво им става на пенсионираните хора?? Предполагам заради повечето седене вкъщи се асоциализират от нормалния живот и стават супер доверчиви. И на баба ми се бяха пробвали, добре че все пак е малко инат и звъннала на вуйчо ми ("арестуван за катастрофа с убити хора") въпреки предупрежденията. Иначе на 80% беше повярвала и тя. Страшно се дразня на такива случаи. Щото тези пари могат да послужат при сериозен здравословен проблем, в помощ на децата им и тн.

Ти си пълния ИДИОТ,защото не си разбрал какво искам да кажа за т.н. приватизационни книжки.Надуха ни главите за тях и принудиха да купим,без да получим и стотинка като притежатели на тази ...тоалетна хартия.Използваха електронните медии със месеци да ни надуват главите,а сега мълчат и не вземат отношение по зачестилите в огромен мащаб измами.Абе ИДИОТ си от всякъде.

Поне,да ги беше дал,като дарение,за кампанията на Клепоухчо...

Размерът на паричните дарения от богати пенсионери към бедни нуждаещи се стабилно расте. Очаква се в скоро време в сферата на благотворителността да се появи първият пенсионер-милионер...

СРС-та,мересета,джи пи еси....след,като не могат да заловят едни измамници, значи са гола вода!

Банковите служители да проверят първо! Как се отпуска такава сума веднага, след като повечето банки искат 2 дни предизвестие за 5000 лв?! Отделно не разбирам дядото какво си мисли че прави?!

имал-дал. аз тука, предлагам единствениа 100% работещ варянт: ако мож да те измамат по телефона, ти се спира ТЕЛЕФОНА! ама ми трият постовете.... чакаме да отразът следващия, който е дал 20-30-до 50 бона на бандите, телефонни.

Правилно. И да се разпуска полиция, съд и прокуратура. Очевидно няма полза от тях.

Да ви попитам, а вие от къде знаете че е мним? Тези пари биха зарадвали един от бандата - "родната полиция ни пази".

ама много много прост

Измамниците са от електората на Курнела Нинова, не чакайте да ги хванат.

Не грешиш! Измамения е от електората на Нинова а измамника от електората на Борисов и Куневица.

Поне,да ги беше дал,като дарение,за кампанията на Клепоухчо...

Така е, който е израснал при соца е безкрайно тъп.

идиотите нямат свършване....тези пенсии още живеят с милицията.....

Не е ли обидно за полицията, да бъдат ограбвани хората, които им вярват, а измамниците да остават ненаказани? Срам колеги!

Срам за тъпаците дето са учили по тошово време.

В България са най-богатите пенсионери - мятат си парите през балконите и ги раздават на килограм на мошеници!

НЕ ВЯРНО ТЕ СА НАЙ БЕДНИ И НАЙ ВЕРНИЯ НИ ЕЛЕКТОРАТ ДЯДО ДРУГ ПЪТ ГИ ДАВАЙ НА НАШИ АКТИВИСТИ

Добре де, толкова ли не може да ги хванете поне веднъж тия измамници бе.

Няма място за глупаци в този живот!

Очевидно е, че тези измами се извършват чрез любезното съдействие на служители във финансови институции. Какъв е шанса да наберете произволен номер и да попаднете на дядо в някакво село, който да има 36 000 лева?

а откъде финансовата институция знае,че тоя дядо има под юргана 34000 лв...

Ако имате роднина, близък с някаква умствена изостаналост, незабавно, ама НЕЗАБАВНО вземете личната му карта. Преснимайте я, напишете си телефона и я ламинирайте. Аз изгорях. Принудили са мой близък да подпише двугодишни договори с Виваком и Хенди за мобилни услуги, таблети и скъпи телефони на стойност над 4 000 лева. Служителите на Хенди и Виваком са в схемата! Моя близък никога не е имал доходи и имоти. Това е единственото, което ме спасява, но съм омерзен, погнусен от тези фирми, които сключват договори с очевидно психиатрично болни.

Служителите винаги са в играта! Много често има и милиционери в играта!

НЕЩО НЕ Е НАРЕД С ДАВАНЕТО НА ПАРИ. МАЙ БАНКИТЕ СИ ИЗМИСЛЯТ ТИЯ ИСТОРИИ ЗА ДА ГИ ВЛАГАТ ХОРАТА. НЕ ЧЕ ТЕ СА ПО-РАЗЛИЧНИ ОТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, АМА.....НЕЩО НЕ Е ТАКА

Звучи грубо, ама ако изтрепем баламите, тарикатите сами ще измрат. В 11,00 часа дал парите, в 14,00 се обадил, че го обрали...

Че що ни е държава тогава?! Да се закрива и да оцелява по бързия, по смелия, по силния, по свирепия!

Почна се подготовката за фалити на банки при управлението на Курнелия. Следва да бъдат наказани, а? Банките били виновни. Това може да го напише само човек, който си няма грам понятие от банките и само е минавал покрай тях.

Да, има възрастни хора. Има и наивни. Изобщо, има хора, които нямат физическата и умствена сила да се защитят! Е,и?! Та ги трепем ли?! Не издържаме ли колосални структори от законодателни, правораздаващи и правоохранителни органи, че някак тези, слабите да имат някаква защита от нас, силните и умните?! Убеден съм, абсолютно убеден, че полицаите познават измамниците. Имат тоталната власт и ресурс да ги заловят. Но някак, не искат бе! Убеден съм, сигурен съм, че измамниците вършат гадостите си заедно с мобилните оператори! Защо никой не разплете тази гадна схема, защо?!

Е тези измамници със сигурност играят заедно със служители от банката.

Преди години в МЕИ професор Брадистилов беше известен като "касапин",защото пишеше много двойки на изпита по математика.Помня ,че студенти бяха направили карикатура в стенвестник как Брадистилов реже главата на изпитван студент. През едно междучасие случайно видяхме,че той като минаваше се спря и се загледа в карикатурата. След като я разгледа се обърна към нас и с усмивка каза:"ДОКАТО ИМА ГОВЕДА ЩЕ ИМА И КАСАПИ" и продължи към кабинета си. Така и по този повод ще кажа:ДОКАТО ИМА АБДАЛИ ЩЕ ИМА И ИЗМАМНИЦИ.....

От брат ми го знам този израз. Той беше студент в МЕИ.

Глупако,тук само ти видя БСП!Шибан трол!

Имал-дал!Докато има овци,ще има и вълци!Вече е досадно.Не може хората да са толкова тъпи,разбирам,да беше нещо ново,а то,едно и също.

по телефона.Гледайте да го задържите/измамника/ и ние ще дойдем.Как бе,другари милиционери?Ама ние не сме обучени за милиционерските мероприятия.По времето на Виденов в продължение на два месеца по телевизията излизаше един мазню който сочеше със пръст"Ти купи ли си приватизиционна книжка".Защо сега по всички електронни медии в най-гледаното време не се уведомяват гражданите на България за зачестилата и масовизираща се телефонно измама и за съжаление със успех?Къде е Цацаратурата да се сезира за това НАЦИОНАЛНО бедствие.

Да,купих си приватизациона книжка и спечелих от това!ИДИОТ!

Ти къде живееш? Тези телефонни измами да не са от вчера! Или теб са пропуснали да те уведомят...

по-добре в КТБ, да му ги откраднат

Ами след като на предишните избори е гласувал за ГЕРБ нормално е да е ядосан на туях.

Ами нормално е, ако имаше възможност да фърли 50 000, щеше да гласува за Бойко! Ама пустата мизерия, за 2 години да скъташ само 34 000 и то от мизерната пенсия!

Не е нормално. Ако не си доволен от жена си/мъжа си, не отиваш при миризлива циганка, нали? Оглеждаш се, виждаш, че това е най-доброто, което имаш в момента и поемаш напред. А пенсионери с този интелект гласуват за БСП не само след ГЕРБ, ами и слд всяка разруха, която БСП им докара. Това е идиотизъм, сравним с идиотизма след 10 годиони телефонни измами да не си разбрал, че има телефони измами. Синдромът с 15-ти номер в избирателната бюлетина е същият. Избирателите на БСП са проказата на България. Статистически най-необразованите и респективно най-бедните в България избират най-лъжливите, най-некадърните и най-крадливите. Боклукът на Европа...

Фанатизиран трол.Абе ти си като ислямистите,които извършват нечуваните си престъпления(несучващи се преди 25-30г.)За каквото и да става дума на тебе ти се привиждат все комунисти,БСП .Готов си (дано само с думи)да убиваш тези ,които не изповядват твоето "верую"

една такава верига си представям - НОИ /колко хубаво е да има по-малко пенсионери, ще се спести от пенсиите/ - банка /иначе как ще знаят кой има пари/ - полиция /хората с чадърите/ - манголците /и те деца хранят, шъ знайш/ - и бедният /дали?/ български пенсионер. Колкото е по-голяма сумата, толкова инфарктът е по-гарантиран. Веселба. Иначе нашата полиция ни пази, няма спор.

От де гладния и жедния иликторат- червени бастуни и бабички на курнела с малките пенции ,вади тези кинти с хилядарки,да ги фърля през балконите на ромските майстори на климатици,хирурзи ,майори и кгб разузнавачи от Столипиново?

Муха го ухапала, тоя има още спастрени най-малко още 300 000 лева в дюшека!

Не са в дюшека, от банката ги е взел... :)

като каза алчните пенсионери, а му се разсърдиха.

България е страна на плачещите. Всеки се оплаква, всеки е от зле по-зле. А като се огледаш и ослушаш - я детето учи в чужбина, я къщичка на 3 етажа, я скъпа кола, я жилище под наем дава. И всички почиват в Гърция и карат ски зимата. Пенсионерите хвърлят пачки на измамници. Измамниците никой не ги закача. Лекарите с ниските заплати, дето протестират през половин година - всичките със златни ланци. Излиза, че сме едни от най-богатите в ЕС. Единствените бедни, които познавам, са жителите на софийските спални квартали, и то не всичките.

ма вие сигурно сте един от неграмотните и некадърни служители в банковия клон, от където човека е изтеглил парите без да го разпитат за какво са му. и за това мрънкате, че заплатата ви е малка. в бг тези, които работят не мрънкат и се справят с живота и не гледат в паничките на другите. тези. това го правят тези, които чакат някой да им даде на готово.

Омръзна ми да слушам за малките пенсий, на бедните бг пенсионери. Те са за завиждане, дори западните такива не могат да си позволят да се замярат с пачки. Хахаха. Браво на пичовете, които разтоварват богатите БГ пенсионери от ненужни кахъри...все пак да имаш толкова скрити пари си е главоболие. Браво!!!

продал си апартаментче или къщичка на село - къщичката струва най-много пет хиляди., ако изобщо има купувач, а и панелното апартаментче купени при "омразния социализъм" Е да като го санира Бойко може и повече да му вземе. А дедото може да е бил и на работа в чужбина срещу долари изпратен от Техноимпекс, който му вземаше половината заплата. Те къде отидоха Курнелия?

Пенсионери - милионери. Циганите първи разбраха, че най-богатите хора в тази държава са пенсионерите....И съответно се насочиха натам. Ако този го запита някой журналист има ли пари, то той ще каже, че няма една стотинка и гладува...но циганите знаят, че той лъже и под дюшека има минимум 40 000 лв....

и кво като има - тези хора цял живот са работили и са се лишавали от почивка и удобства за тези спестявания. стигнали сте дъното - да гледате в канчето на пенсионерите и да им завиждате честно!

Абе тоя номер с полицията търси съдействие не се ли изтърка вече!? Мине се не мине седмица и пак изврещи некой балък, че са му направили същия номер!

ясно ли ви е защо няма да живеем по добре ще мрънка че няма стотинка а на на непознат дава хиляди това е български малаумник

Нима още има хора, незнаещи за измамниците?

омг тези пенсионери ше ме скъсат душичките. надявам се, че има кой да успокои човека и да го убеди, че ще се намерят парите за да не вземе да си отиде заради едните пари.

но и служителите в банката WTF - идва човек, който знаете, че е пенсионер и изведнъж си тегли всичките пари - първо, че за такава сума трябва да се обади предварително, второ - не го ли извикахте на 4 очи в кабинета да разпитате защо са му тези пари, първо знаейки че има телефонни измамници, второ не ви ли интересува ако някой си изтегля целият наличен ресурс от вашите сметки - може би отива при конкуренция... сигурно тези служители мрънкат, че заплатите им са малки, пък каква работа вършат те си знаят.

Прав е Иван, че в тая схема участват и служители от български банки. Няма как да знаят измамниците за такива суми на възрастни хора. Освен да е казано някъде неволно за спестяванията. Това, че се връзват старите хора е нормално. Измамниците са отлични психолози

тези хора които дават парите не подлежат на убейдения не могат да се интегрират в обществото те весник не са прочели телевизия не гледат (трурат пари за тарикатите) не са за съжаляване.

Ромляните нали четат,интегрират се...ти ромлянин ли си,та си търсиш алиби?