Прегазиха пешеходец, опитал да пресече ”Хемус”

Пешеходец, опитал да се пресече магистрала "Хемус", е загинал на място, след като е бил пометен от лек автомобил, съобщиха от полицията във Варна.

Обратно в новината

Коментари - Прегазиха пешеходец, опитал да пресече ”Хемус” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още един кандидат за Дарвинова премия.

Пресичането на магистрала трябва да се приравни със скачане от мост. Както и да го погледнеш това е опит за самоубийство. В случая - успешен.

Дайте да изясним едно нещо - пресичането на магистрала от пешеходци е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО!!! Нека не търсим под вола теле. Шофьорът е абсолютно невинен, заради малоумието на пресичащия ще му се наложи да страда цял живот. Не му стига сега разкарването по полиции и съдилища, срещите с близките на загиналия, потрошената кола и купищата ядове, ами и факта, че вечно ще сънува този кошмар. Повярвайте ми, такава случка може да срине всеки човек, чувството на вина ще го преследва с години. Практиката показва, че при хора, преживяли подобен инцидент спокойния сън е нещо чуждо и така с години. Дано по-скоро се възстанови и му пожелавам кураж. Той просто не е виновен, че по света бродят куп малоумници.

Сега ще има да се произнаса великия съд а накрая човечеца с пежото ако е карал малко по бързо ще лежи в пандиза но ако си плати на съдията не защото е справедливо

Вижте, една магистрала не е държавна граница и все трябва по някакъв начин да може да се пресича от пешеходци, колкото и рядко да има такива. Де факто в момента положението е такова, че все едно е държавна граница. А няма как да се строят пешеходни надлези на всеки километър. И другият проблем е, че на магистрала у нас се шофира с доста над ограничението от 130 км/ч. Човек за да пресече пеша магистрала ще трябва да бъде доста внимателен, доста да изчака да се поразредят колите и много бързо да пресича. Навярно този пешеходец нещо не е бил много редовен - или пиян или не добре с главата нещо.

Нямаш работа на магистралата, чичак загубен! Шофьорът, който ще те прегази, с нищо не ти е виновен, че не си поискал по законен ред властите да изградят начин да я пресичаш! Да не мислиш, че има голяма разлика дали ще кара със 130 или със 160км/ч, като му се стрелнеш на платното!

Я да видим какво е определението за автомагистрала " Определение за автомагистрала и автомобилен път - Път, обозначен със съответния пътен знак, предназначен за движение само на автомобили и мото- циклети, по който действат специални правила за движение" Сега ми обясни къде се вързва твоят коментар за пресичането й ? Проблем е, че все повече стават хората като теб в тази държава, които си решават, че нещо трябва да се направи, независимо дали това е позволено и независимо от голямата вероятност това да увреди живота и здравето му или същите на някой друг човек! Правилата са за това - да се спазват, а не да се тълкуват свободно то всеки!

Колкото и да мразя тъпанарите от общината, както и идиотите с колите, дето и до кенефас тях - си прав. Дефиницията е, МПС и минимална скоросот 50 км/ч (поправи ме ако греша), което значи, че дори с велосипед да вдигна над 50 пак нямам право да съм там! Ако ше и с каруца да ги вдигна - пак нямам право да съм там. Не че не съм виждал индианци с каруца на Хемус ... Нямам думи. Преди време, заради един фатмак, си хванах стоп до Ботевград. Остави ме на разклона, но в посока Варна и ми вика - "Бе кво толкова - пресечи" Изгледах все едно е ... Повървях просто 40-ина минути до обратния възел за София.

Ограничението е 140. Животът не е удобство, няма как да се угоди на всички. Ще обиколи, ще стигне до място за пресичане

нито познавате човека, нито сте били там, големи сте боклуци разберете го вече и вземете накрая да пресечете и вие някоя магистрала.

...пресичай магистрали ТИ, ако толкова ти е акъла... В случая не е нужно да познаваш индивида, извършил подобна глупост... Изводът е, че Глупостта всъщност е опасна И за здравето и живота!

Първо, като изключим участъка до Шумен Хемус не е магистрала и второ, това не е било пешеходец, а самоубиец.

Отново се бъркат понятията... Загиналият не е бил "пешеходец", а обикновен САМОУБИЕЦ!

СЕГА РЕНО С ВАРНЕНСКА РЕГИСТРАЦИЯ ЩЕ БЛЪСНЕ НЯКОЙ НА ДОБРИЧКА ТЕРИТОРИЯ, ПРОСТО ТАКА, ЗА РАВНОВЕСИЕ.

в Италия мой приятел блъсна и уби на място неправилно излизащ от уличка мотоциклетист в 10.30 ч. Делото беше насрочено за 13.30 ч. и в 15.40 Иван беше оправдан и потеглихме към България. Не правя коментар или извод, оставям го на вас, кой е крив кой прав, има ли правосъдие или не, кой си върши работата и кой не.

Е тука е ключа за катинара на палатката! Бързо и справедливо. Не като в България - правото не означавало справедливост. Е тогава кво означава?!

Това не е пешеходец !!! Това е камикадзе !!!

подобни инциденти трябва да се регламентират в ЗДП - по вина на пешеходеца

Ами, те са си регламентирани точно така бе, коУега!... Нямаш вина, когато пометеш някой, разхождащ се по платното на МАГИСТРАЛАТА... индивид! Тука дори тъпата формулировка- любимка на ченгетата "ДВИЖИЛ СЕ С НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ" не върви...

Те са регламентирани бе, дървен философе! Вземи да си прочетеш ЗДП какво пише за излизане на пешеходци по магистрали и на скоростни междуградски пътища!

Бойко с тия магистрали е виновен! Хората на са свикнали с тях.

тъй, тъй, само чакъл и каручки, комунделите не са свикнали с технологиите на 20-ти век :)

Бас държа че е прегазен от мутра с бмв, ауди или Мерцедес. Що за гадове дъздаде тази държава? Никой ли не използва звуков сигнал да предупреди другите участници в движението...

изясняват се детайли около инцидента? Верно ли бе? Да не проверяват за пешехона пътека, светофар или ограничение на скоростта.

По-скоро си представям група ушати, които правят възстановка

Много добре! Идиот! Дано не съдят шофьора като за човек.

човека леко се е затъпял и е решил да премине.... и бааам като парашут е излетел...

Моля всички говеда от ТХ, Н, Т, А да не бъдат допускани във Варна.

Ассам говеду за сички ваз!

Въпреки всички опити на човечеството да спре естествената селекция явно тя все още работи донякъде.

140 km/h = 39 m/s това означава, че от виждането до удара са 2-3 секунди... а ако е бил с по-висока скорост - няма и толкова... да се пресича магистрала си е самоубийство

Може да е халюцинирал, че има пешеходна пътека!

Господи, пази ме от идиоти! Знам, че са много и ти е трудно, но затова си Господ...

ГОСПОД Е СЪЗДАЛ ИДИОТИТЕ, ТИ ДА СЕ ПАЗИШ ОТ ТЯХ !

Sm3hurk0

Да му оформят документите на починалия и да се приключва - поне на запад е така...

що не ходиш по восток, ма?

откъде се взеха толкова много идиоти в тази държава?! пресича ли се магистрала...

Трябва да благодарим на рассия за това. 70 и кусур години болшевишко робство си казват думата. А за да блъсне автомобил докато пресичаш път (без значение дали е магистрала/първокласен/второкласен, дали има или няма пешеходна пътека) трябва да си невероятно, ама наистина невероятно много малоумен. Няма как да го жаля тоя. Повече ме е яд за шофьора. Излиза ти един такъв малоумен и животът ти е прецакан от нищото.

Стига с тази русия, вече близо 30 години преход минаха и не се вижда светлина в тунела, преизбират си суджук паша и тече вече третия му мандат - без видими резултати (като изключим просперитета на приближените му)... А червените са също толкова зле...

не виждаш ли , че някой се опитват