Стотици евакуирани заради пороя, 6 общини бедстват

Обстановката в 4 области още е сериозна заради наводненията. Стотици хора са евакуирани заради очаквана приливна вълна в Добричко, но някои отказват да напуснат

Обратно в новината

Коментари - Стотици евакуирани заради пороя, 6 общини бедстват | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И ти си чума ам кой те брои?

Язовирите са дадени на концесия,превърнати в рибарници и водите не се изпускат.Те трябва да са държавни ,защото са стратегически обекти.Пример с ИД.Те отдавна контролират 3 от най големите язовири в Сирия и от там и контрол в/у населението.

Всички виновни за наводненията на съд и в затворите!

Безотговорността трупана от години залива най-ниските, после и по-високите места. Жалко за обикновените, свестни хора, които прощават. Но сред тях много са червени зомбита и от тази вълна да се пазят обичните им водачи..

А бе хора, чудно ми е, защо не се изпускат редовно язовирите, а се чака те да преливат всяка година??? Тази идиотщина я нямаше преди бе!

след годишна власт на станишев и експертното правителство на боклушарски и швеицаря ще потъне...една година тя престъпници само вземаха заеми и прехвърляха пари на доган а уруди като тебе ги аплодираха...

Това е вследствие на глобалното затопляне. Не са виновни управляващите. Топлата зима докара наводненията и ще докара и грип.

Т и явно си болен, всичко това става поради нередовно следене и изпускане на язовирите, ако те се изпускат постоянно и по малко, сега нямаше да страдат хората покрай тези язовири и никой не може да ме убеди , че това се дължи само от валежи!

Най вероятно се страхуват от циганските набези

Тодор Живков е виновен!Защо не си седя в Бояна мирно и тихо ами построи стотици язовири и напойтелни системи,които сега ни създават проблеми??? Я вижте новите демократи-построиха един язовир само за25 години и то благодарение на инж Ахмет Доган!

Къде се скриха ''народните'' избранници?

ИЗВЕДНЪЖ ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ СА ПО НАСЕЛЕНИТЕ СИ МЕСТА СПОКОЙНО НЕ ЗА ДА ПОМАГАТ А ЗАЩОТО ДА ВИДЯТ ЩЕТИТЕ КОЛКО СА И ТЕХНИТЕ ФИРМИ /ЗАЩОТО НАЛИ ИМАТ ОТ ТЯХНОТО ОБКРЙЖЕНИЕ СТРОИТЕЛНИ ФИРМИ/ДА НАПРАВЯТ ВЕДНАГА ПРОУЧВАНЕ КОЛКО МОЖЕ ДА СЕ ОТПУСНЕ ЗА ТЕЗИ ЩЕТИ И ТЕХНИТЕ ФИРМИ ДА НАПРАВЯТ РЕМОНТИТЕ НА СРУТЕНИТЕ МОСТОВЕ И ДИГИ ТОВА Е ЦЕЛТА ИМ ИНАЧЕ СПОКОЙНО МОГАТ ДА ДАДАТ НЯКОЙ КМЕН НА ПРОКУРОР ПОНЕ ТОВА ГО МОГАТ НО ПОСЛЕ ТОЗИ КМЕТ ДАЛИ ЩЕ ИМ ДАВА НА ТЕХНИТЕ ФИРМИ ТЪРГОВЕТЕ А

ДАЛИ ЩЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЛИ ДОБРОВОЛНО ХУБАВО Е ВСИЧКИ ЖИЛИЩА ДА СА ЗАСТРАХОВАНИ ВИЖТЕ ЗА КАСКО НА ЕДНА ТЕНЕКИЯ /КОЛА /ДАВАТЕ ХИЛЯДИ ЛВ А ЗА ЖИЛИЩЕТО НАКОЕТО ПРОТИВ КРАЖБА ДЪЖД И ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ЗАСТАРХОВКИТЕ СА СРЕДНО 20-40ЛВ ТОГАВА ДА ВИДЯ МИНИСТРИТЕ КАК ЧИСТЯТ КОРИТА И КАК СЛЕДЯТ КАК СЕ ПУСКАТ ВОДОЕМИ ЗАЩОТО АКО ЕДНА ЗАСТРАХОВАТЕРНА КОВПАНИЯ ПЛАТИ ЩЕТИ ВЕДНАГА ЩЕ ТИ ИСКА ОТ ТОЗИ КОЙТО НЕ СИЕ СВЪРШИЛ РАБОТАТА И ТОГАВА БАТ ВИ БОЙКО ЩЕ ПЛАЩА ВЕДНЪЖ И ПОСЛЕ ПОЧВА ВЕЛИКОТО ЧИСТЕНЕ НА КОРИТА И УКРЕПВАНЕ НА ДИГИ

Дали Бат ти Бойко не каза всички имоти да се застраховат задължително когато стана земетресението в Перник или помниш избирателно САМО?

А ''ДАЛИ'' в БъГъ ,някой застраховател ще изплати поне 1 лев ,....АКО ИМАШ ЗАСТРАХОВКА?

ХИДРОИНЖЕНЕРъ--А.Доган ,....на какво мнение е ?

Защо изборите, не са сега ?

КЪДЕ СЕ СКРИХА ПОЛИТИЦИТЕ ?

На всички в министерствата, в парламента, и на всички нормално мислещи и средно интелигентни българи им е ясно и винаги е било ясно, че язовирите не се изпускат периодично за да не приливат по време на дъждовете поради това, че концесионерите не искат да загубят и една рибка от там. Всички язовири взети под концесия са превърнати в рибарници. Те са собственост на мутри. А някой да е чул мутра да дава??? Те са свикнали само да взимат. Тях не ги интересува, че ще потопят 2-3 села и ще оставят хиляди семейства без дом, поминък и живот. Тях ги интересува да не излезе някоя рибка от рибарника им язовир. Ще загубят 1000-10 000лв. Кво им пука за другите дето бедстват заради неговата алчност. Това е знайно от всички в правителствата от 15-20 год. насам. Но за късмет ли или за трагедия точно в тези две години започнаха проблемите. И по време на тройната коалиция -БСП, ДПС, Атака и сега проблемите са едни и същи почти. Сега с по голяма сила. Но това е закономерно, когато не се взимат своевременни мерки. Трябва спешна проверка на язовирите и собствениците! Големи глоби с шест цифрени суми! Ако не ги дадат за някакъв период от 10-15 дена съда се самосезира! Присъда, конфискация на имуществото на виновните концесионери и затвор на виновните мутри-концесионери. До нашия град има един гьол, водоем, малък, но взет пак от една личност свързана с мафията и го ,,стопанисва"-зарибява, и пуска само срещу заплащане желаещи рибари. Но си направи виличка , бунгала, барбекю и т.нт. Там и армия радикални ислямисти да се заселят, никой не ги знае, а и никой от властите не им пука. Полицията си взима таксата и си затваря очите пред очевадното-наркоманията, наркотрафика, кражбите, и едрите престъпления. Лошо, че това е в цялата ни страна. Не мога да се примеря с това и се ядосвам. Но не виждам, как ще се оправим, ако не успеем по някакъв начин да се организираме всички честни хора.

Никога в страната ни не е имало толкова много безхаберни правителства, управлявали едно след друго. Това е причината, поради която всички съоръжения са в лошо състояние и от там наводнения, евакуации и т.н. Само се молете да не започнат да се рушат стените на язовирите, които също са в плачевно състояние. Управляващите ще се опитат да се оправдаят с "изменението на климатичните условия".

Да се подберат всичкото циганя и да чистят реки и дерета а не само на чакат само помощи и да ядат пият и да правят деца. Тия гниди изпиха кръвчицата на Б-ия. Вместо на тия примати да се наливат пари да се дадат на нещастните хорица в наводнените райони. Това мръсно съсловия е крайно време да се сложи в ред. Да им се спрат всички помощи и да се натиснат яко да РАБОТЯТ. Мъка ми е за хората от наводнените райони и съм бясна на толелирането на т.н. ромско население. Ало политици вземете спешни мерки но не само на приказки.

Сечете ли дървета? Заселвате ли се по ниските места и по коритата на реките? Тя, водата тече надолу, а дърветата я спираха. Много от тях ги няма , помните ли горите, където ви водеха като деца? Няма нищо страшно в пороите, които вие така бездушно гледате, просто се учете да плувате на тъмно в студена вода и да дъвчете повечко кал!

gorodjan

Става все по-лошо. Половин България я чака потоп. Няма къде да отиде толкова много вода. Тепърва предстоят снеготопене и пролетните порои.

Пред сайта Топновини Варна 83-годишният дядо Иван, който буквално преди ден е изписан от болницата след тежка операция, е един от евакуираните от ниската част на Величково. Пенсионираният шофьор, който навремето е карал цимент за строежа на язовир Цонево, е категоричен, че основната причина за създалата се ситуация е ненавременното му изпускане. Само преди месец водата пак стигаше до преливника, но никой не взе мерки да го изпусне, твърди дядо Иван. По думите му язовирът е разпределен между арендатори и никой няма интерес от освобождаването на воден обем, тъй като това ще доведе и до изпускане на рибни запаси от язовира в река Камчия.

ЗАРАДИ БЕЗОБРАЗНА НЕКАДЪРЩИНА ПОТОПИХА ВАРНЕНСКИТЕ СЕЛА! НЕКАДЪРНИКЪТ ШЕФ НА НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ ПРЕДСТОИ ДА ЗАЛЕЕ И ВАРНА!ИСТИНАТА Е ЖЕСТОКО ПО-РАЗЛИЧНА И Е КРАЙНО ВРЕМЕ ПРОКУРАТУРАТА ДА СИ ВЛЕЗЕ ВЪВ ФУНКЦИИТЕ, А НЕ ДА ПОДГЪЗУВА НА ПЪТУВАЩИТЕ ГЕЛОСАНИ ЦИРКАДЖИИ ОТ МВР, КОИТО СЕ ПЪЧАТ, ЧЕ СПАСЯВАТ И ИЗОБЩО ПРАВЯТ НЕЩО. Бившият шеф на Напоителни системи Варна Цонко Цонев е сменен в през декември месец миналата година, разбира се, защото е от БСП, а новите тюрлюгювеч рефоматори и гербаджии трябва да си набутат свой човек. И набутват възможно най-некадърния лицето Траян Георгиев, който преди това е назначен пък като заместник областен управител на Варна от служебното правителство. И понеже е върло некадърен и изобщо не знае къде се намира, му намират мястото, като го набутват за шеф на Напоителни системи Варна. И там Траян Георгиев НЕ ЗНАЕ КЪДЕ СЕ НАМИРА. Георгиев е протеже хем на гербаджии и кръга на тъста на Иван Портних Красимир Маринов, хем на другите корифеи на управленската мисъл реформаторите.

АВЕ ,защо не се взеха мерки ,от предишното наводнение ,...толкова ли няма поне един багер ,за да отпуши ДЕРЕТАТА .... АМА И НИЕ СИ ГО ЗАСЛУЖАВАМЕ ,....НИКАКВИ МЕРКИ ! Все си мислим ,че повече няма да има наводнения,БАШ НА СЪЩОТО МЯСТО ...

Това не е от пороя, а от безумното "контролирано" изпускане на различни водеми. До кога държавата ще се прави на Темида, че нищо не вижда?! Хайде вкарайте няколко "стопани" на водоемите в затвора и ги осъдете да платят на хората щетите. Иначе ще се потопяваме до безкрайност. Народът не е толкова прост, колкото си мислят разни набедени селски елити с селски фамилии във властта, а и около нея... До кога ще се търпи това очевадно безобразие?

Не разбирам защо по време на кампании преди избори за местна власт битката кой да спечели е неистова. После избраните вместо да се грижат с всички необходими средства за селищата и хората, възникват все по-големи нещастия. Толкова ли е трудно да се проучат източниците на опасност и да бъдат взети мерки предварително?

Защо ли ми се струва , че всичко това се прави целенасочено.Постоянно наводнения,убийство на хора,разрушаване на къщи и инфраструктора,липса на работа, високи лихви и данъци, епидемии и различни видове грип,палежи на гори и унищожаване на природата и морето. Опитват се да изгонят българският народ от земята му и да населят други племена,които ще бъдат по-послушни.Дъртите памперси от Брюксел се чудят какви гъзобръци да ни измислят , но не са познали,българите винаги са оцелявали.

Колкото по- прост, толкова повече е неспособен да оценява опасностите.

Точно преди 3 месеца нашата велика мутра Боко . Беше казал че всички язовири ще бъдат контролирано изпускани предварително за да нямало преливане. Какво точно се случи отново. Я да видим кой сега ще е виновен. Няколко дни предварително се знаеше колко и къде се очакват валежите не само това. Дъждовете са спрели от 2 дни вече. До преливника ли трябваше да стигне че да се сетят тъпаците да го изпускат

В Името на България за помощ на бедстващите българи от безрасъдното поведение на упрвляващите, откажете санирането.Вие има къде да спите нека тез пари отидат за бедстващите българи!!!!!!!!!!!!!!

Трябваше да станем Швейцария на Балканите,а се превърнахме във Венеция...

Планът 2015 за отчуждажане на имотите за шистовия газ върви по план срещу минимално възнаграждение от 300 лева

Мисля, че главният прокурор трябва да се самосезира, и е време за Народен съд за ГЕНОЦИДА над българския народ!

веднага да се самосезира срещу дъжда ахахаха абе кои ви ражда такива гении бе

Парите за саниране да отидат при бедстващите хора прокудени от вашето безрасъдство

Идеята е хуманна, но няма да стане. Спечелилите"от санирането тепърва ще разберат каква е истинската цел на този "жест".

Основната причина за създалата се ситуация е ненавременното изпускане на язовирите. Арендаторите нямат интерес от освобождаването на воден обем, тъй като това ще доведе и до изпускане на рибни запаси от язовирите. А защо не им се търси отговорност, това е друга тема.

А през преливника какво спира рибата.

Има ли виновни?

Няма ,жевеш в БГ не Румъния

И този път виновни няма. Смятам, че ако един от "Язовири и каскади" бъде жестоко наказан, то няма всичко да се ставарва на народа. Но ми се струва, че няма кой да го направи.

Нищо съществено не е станало. Ще им построим една магистрала, след това ще им санираме жилищата с пари от освободените еврофондове. Това е най-важното.

Гората изсечена.Язовирите на мутри които за 100 кила шарани са готови да издавят половин България,кадрите по контрола на водите -от ДПС-полуграмотни чиаци които за верноподаническото си поведение по време на изборите за назначени на тези постове, въпреки че дори аритметиката не им е ясна. Е какво да очакваме друго-наводнения порои и разрушения

Лятос - наводния, зимъс - наводнения. Обаче няма нужда от Министерство на наводненията. Не е важно и, че никой в тази държава не знае кой държи наводненията. Идилия.

Интелектуален инвалид си ти. Извираща първобитна душевност, стигаща само за влажни погледи вперени във Вожда!

Браво на ген. Борисов! Правителството взе превантивни мерки и няма пострадали. За изметта остана разочарованието, че няма загинали, както по времето на Орешарски!

С батю шъ ставами софиенци, веке ни омръзна да ловим риба в градината.

В София само батьо ти ми липсваше. Доведи сестра ти!

А за село Бисер мног бързо забрави...

Гербайджийски ла..омет от най-ниска проба. Достоен трол на работодателите си.

Браво се вика на мъжко магаре и то след като ... ощастливи магарицата! А за сведение - ПАК има загинали! И вместо да пееш дитирамби, иди носи чували с пясък на дигите - повече файда ще има!

А ти, ко ши праиш?

ей окрадоха 4 милиарда от държавата заради ктб , а не искат да направят на хората едни дървени къщички където са отнесени за жълти стотинки, гадовете

И само КТБ ли.. Ограбват ежедневно, крадат ни осигуровките, крадат ни с ДДС-то, крадат ни с топлото, крадат ни с ток, вода, с данъци, с лихви по кредити, с лихви по забавени плащания, с високи цени на некачествени стоки, с каквото се сетиш...

И само КТБ ли.. Ограбват ежедневно, крадат ни осигуровките, крадат ни с ДДС-то, крадат ни с топлото, крадат ни с ток, вода, с данъци, с лихви по кредити, с лихви по забавени плащания, с високи цени на некачествени стоки, с каквото се сетиш... И парите от помощите ще окрадат...

Да напиша, че и гора не остана... за какви дървени къщички иде реч....Продължава масовата сеч и износ на дървесина, затова и ще има наводнения....

Пълно безхаберие и неглижиране на проблемите и всичко на гърба на нещастния, мизерстващ народ. Трагедия... Така е двадесет и пет години. Да не би преди това да не е имало много валежи, но аз не помня такива наводнения, щети и жертви.

Отново си имаме плавателни реки! Траките са ги използвали , защо и ние да не ги ползваме!

Ми да се давят като не искат да се евакуират.

Каква е разликата водата да ти отнесе ВСИЧКО и след това да ти остане само да се гръмнеш, или да загинеш заедно с имуществото си? Щото това е реалноста за повечето наводнени. Щото държавата после им показва един среден пръст и дотам. Да, има некви кампании как осигуряват некви жълти стотинки. И толкова.

dirddd@

Да, има кампании, от които мобилните оператори стават още по-богати. Кампании, в които народът плаща на себе си, а не държавата на народа!

Докарахме я дотам. Хората да се уповават на милостта на водата, пред алтернативата държавата да обезпечи безопасността им. Разтурихме си страната, за срам пред света и позор пред паметта на предците си.

Къде са политиците НИ? КЪДЕ СЕ СКРИХА?

Поздрави от слънчева Испания!!!

хеъ,дебил,хората са в плачевно састояние в родината ти,има загинали,а ти си седнал да се базикаш с маката на хората!нямаш ли близки,роднини,приятели в bулгаря,а,нешастник грозен?помогни с нещо,ако можеш,а ако -не,иди на....