Пазарът на гласове се оценява на 14-16%

През последните години обемът на пазара на гласове остава около 14-16% от всички български граждани, които имат право да гласуват.

Обратно в новината

Коментари - Пазарът на гласове се оценява на 14-16% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...към Министър Бакалов-- Пазар на гласове нямало---а какво е това по БНР, БНТ,БНТ-свят, тв7, Ек ---какво е министър Бакалов? Петър Волгин,Андролова, психиатъра с импотентния комунистически разсъдък - Николай Михайлов-, Лили Маринкова казва- "Борисов не трябва да спечели втори път", Дияна Тошева Янкулова--ровичка кокалите на умрелия "Мишо бирата" с Арман Бабикян,с Юри Асланов!!! А Ц.Ризова, Д.Цонев по БНТ---всяка втора фраза е ...Бойко Борисов--- и лъжи, клевети,хули!? И това по националнат БНТ--с пари на данъкоплатеца??? Георги Лозанов -СЕМ--абсолютна некадърност -- "професор" с папионка ??? Резил!? Огледайте се, ослушайте се какво става!!! Бареков щел да внася с автобус избиратели от...някъде...да гласуват за него???? Резил!

Колкото повече хора гласуват,толкова по- малко влияние ще имат купените гласове. Това са циганските гласове на практика и ако искате да не ви управляват цигански гласове гласувайте.

Пазар или престъпление? По-добре ли живеят тези,които взеха пари за хляб.бира и цигари срещу продадената си душа?

Търга за моя глас не е отменен! ----------------------------------------------------------------------- Купуването и продаването на гласове е престъпление! -----------------------------------------------------------------------

Е ако на 15% от гласуващите им се плаща да гласуват значи някъде толкова е и реалното участие в "изборите", до 40-50 го фалшифицират. Кой с всичкия си ще ходи да избира при липса на избор, КОГО допуснаха до избори дето да не е кадър на все същите служби от 1944 насам. От 10-ина години дори не се зорят да направят имитацията си на многопартийна система убедителна, престана и за това да им пука - слагат ачик ченгета отпред и ако искаш, те държат пушките.

Според полицията, източването на пари от банкови карти в света наброява 10 милиарда долара нагодина. 50 процента от тази дейност се върти от българи. Ако това е вярно то в България демокрация просто не може да има.

гласовете се купуват точно в ромските махали най-много,гласат една римлянка като булка и се сбират цялата маала,уж на годеж се събират,ядене,пиене,туй-онуй и гласовете са готови,масрафа също е платен,никой освен римляните незнае че годежа е фалшименто...та такива ми ти работи.затова недремете по къщите си като дойде време а гласувайте за някой.и неказвайте че никой не ви харесва,щото те и тези дето плащат по махлите няма да ви харесат.гласувайте бе хора,ако има висока избирателна активност ще им спихне далаверата на някои капути.

Засега толкова ли са циганите?Тези които имат право да гласуват?Е на следващите избори ,ако не се въведе образователен ценз за гласуването на следващите избори този вот ще е много по-голям!Зер мангалите раждат , крадат и след има няма 10 години ще бъдат "пълноправни" членове на държавата!

Българите си го искат , кат не гласуват , кой им е виновен , ще ви управляваме , хи-хи !

...ДА ГЛАСУВАМ БЕ ПРОСТАК... ...ЗА КОГО ЗА КОГО????.... ...НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ С ГЛАСУВАНЕ.... ...СЛЕД ТОЛКОВА КРАДЕНЕ,КРАДЕНЕ... ....САМО БОЙ И ...ЕКСПРОПРИАЦИЯ НА ...КРАДЦИТЕ...

Пазарът за купуване на гласове върви с пълна сила не само защото хората са бедни, а защото им е БЕЗРАЗЛИЧНО за коя партия ще гласуват. Безпереспективността е и причната все по-малко хора да гласуват на изборите.

За 25 години никой не ме е потърсил да ме агитира и да ми предлага пари за тази или онази партия. Въобще никой не ме е потърсил даже да ме интервюира, а социологическите проучвания отчитат проценти. Толкова ли съм "неблагонадежден"? Да допълня, че същото се отнася и за близките и познатите ми.

Ами не си от "боята" бе, пич - та затова. Аз съм виждал такива "отговорници?, един от тях дори го самоубиха (но по други причини) - но те избягват видимо интелигентните хора. Та вероятно затова си "капо"...

Да, и 12-15% от купените гласове са са ГЕРБ ..

А кой ги научи ? Професорите ,от ДПС и бсп...,те имат докторски титли ,на тема" : ---ДАЛАВЕРА И ТЪРГАШ .

направете минималния праг за влизане в парламента 20%... толкова е просто!

А останалите 85-88% от купените гласове са на ДПС и компания (БСП)

ще е интересно да чуеш миков да рецитира "септември " . а бе да рецитира каквото и да е .

За да станеш трол трябва или много да си я закъсал, иби да си завършен тъпоъгълник. Няма как иначе да цитираш нещо, което явно не си чел. И на всичко отгоре да пишеш абсолютно неграмотно.

иби да съм какво?

Защо никой не обяснява на простиге хора, че дори да вземат пари пак могат да гласуват за който си искат без да никой да разбере.

Трудно, барчет, трудно няма да те разберат. Тия, дето дават парите, всичко знаят. Питай Цецо Крадецо като дава нещо, даром ли го дава.

Като е престъпление купуването на гласове , защо няма наказани?

Който не гласува за Атака гласува срещу себе си. С Намъ и Богъ. Атака е: 1 Против спирането на Южен Поток! 2 Против санкции за Русия 3 За депортиране на нелегалните емигранти. 4 За построяване на стена по цялата граница със Турция. 5 За построяването на АЕЦ Белене със Руски реактор. 6. За заплашане на имотите на Прокудените и избити Българи от Турската орда 1903 1913 година-милиарди долари!!! 7 За вдигане на пенсийте до минималните във Европейския съюз. 8. За прекратяване на договора за НАТОВСКИТЕ бази-вън убийците на мирни хора по света!!! 9.Незабавно изгонване на ЕРП-тата и преминаването им в Държавни ръце. Атака е последната крепост на БЪЛГАРИЯ.

Ало, атакиста, ходи се пpегледай на 4-ти километъp! Вземи със себе си и вашия вожд Болен Сектеpов!

Има само един жив вожд. Казва се Винету. На български се превежда нещо като Бойко. Казах жив. Ама колко да е жив? Ще питам Сретен.

Забравих да си взема кокаин, ще ми купиш ли?

...ЗА АТАКА,НСФБ,ББЦ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПОДЛОГИ НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ И АНТИБЪЛГАРСКИ ПАРТИИ,КАТО ДПС,БСП,АБВ И ОСТАНАЛАТА АЗБУКА.... ....ПЪЛЕН БОЙКОТ И ТЪРСЕНЕ НА ОТГОВОРНОСТ...

Ако гласуват 90%,тези проценти ще са сведени до минимум !

Грешка. При по-висока избирателна активност в геометрична прогресия се увеличава покупко-продажбата. Просто суматохата става по-голяма.

big_uncle@dir.bg

Донякъде си прав - но едно е да купиш 50000 гласа, а съвсем друго - 250000 - като гледам, само три партии имат такива пари, ама едва ли ще се изръсят - още повече, че в такъв случай и цената ще полети до небето!

ми подсказва, че цифрите са обърнати. Купени, продадени, затъпели, строени в редичка от ходжата, ченгето или кмета-мутра, това са 41 до 61 % от добитъка с право на глас. Останалите са тарикати или "отговорни" наивници. И отново ще гласуват много малък брой хора, защото на повечето им писна от старите ментета!

ИЗБРА СИ ВЕЧЕ ТУРСКИ ПАСТИР ,ОХ КОЛКО ЩЕ ТИ Е ХУБАВО БЛИЗКИТЕ 4Г.!

Самата дума "избор" означава да има предложени различни възможности от които да предпочетеш. На нашият политически пазар има само един артикул - ченге. Както и да го наречеш или боядисаш, пак си остава гадното, старо ченге.

А на тебе Бойко ти го избра. Щеш-не щеш си получаваш "турски пастир". Срам те е да кажеш "ходжа", нали?

Не, че не искам да си продам гласа, не знам кой да ми го купи...

Тряа си циганин или турчин,брато, а не некъв смотан българин. В'р'ъи си гласувай там без пари и недей много да се буташ. Мангизите са за нас. Евалата КТБ, евала полиция...

До колкото си спомням социолозите и технити социологически проучваня дават 14-16 % за ДПС! Не е ли съвпадение!

Българското стадо е безразлично ,кой ще го дои ,но май му е най-добре това да са талибаните , е те затова гласуват под строй и не разсъждават като "умните" български овце !!!!!!!!!!!!!!

Комунистите унищожиха средната класа ,като и отнеха собствеността и създадоха лумпенизиран пролетариат ,който няма да губи собствеността си , а само окковите и тогава е готов от глад да се продаде и за купа леща !!! 25г. БСП не позволи да се възстанови средната класа ...,за да има зомбита ,които да управлява както си иска , защото средна класа със собственост не можеш да управляваш !!!!!!!!

открий една бакалия де!! толкова ли е трудно? :)))

Къде са имотите на дядовците ти , при червените май ?

Купеният вот е 16% само защото останалите 84% от българите не знаят как да си продадат гласа. Но после 100% от населението се чуди защо живее така... Пълен конфиденс!

голяма работа сте в ЦКто ! е така си ги закръгляте и тези 0,01 % които си живеят слънчевият животец за сметка на онези 99,9%

така ще бъде до въвеждане на задължителното гласуване , а кои бяха против ....., ето ви отговора ,кой...?

3ащото толерасията прокламира идеята, че всеки имал правото да бъде прост. Kойто попита защо трябва да плаща за простотията на другите, значи е фашиЗ, с това темата се изчерпва..

Той обикновено е циганин, който очаква да му се плати, за да гласува. Разбира се, предпочита да му се плати в пари, но понеже е широко скроена волна душа, приема плащане и в натура да не му търсят сметки за ток, да не го гонят за кражба на кабели, капаци на шахти и бронзови бюстове на възрожденци. Кебапчетата изострят политическото му чувство, а майчинските надбавки изчерпват представата му за социална политика. Не разбира, че парите, които е получил в деня на изборите, ще му бъдат отнети от победителя под една или друга форма до обяд на деня след изборите. Той обикновено не знае за кого и за какво гласува, а и не му дреме.

По време на Септемврийското въстание, в България навлизат НЯКОЛКОСТОТИН сръбски четници, организирани от съветски дипломати в Белград.

14-16 %. ЕТО ГИ ПОЛОВИНАТА ОТ ГЛАСОВЕТЕ ЗА ДПС, БСП И ББЦ...

А колко са процентно за геРЪБ? Още ли ги изчисляваш?

Пак ли се появи бе, Дир-ник. Щом наближи кампания за избори и лайнохвъргалката на ГЕРБ се активира против БСП, се появява платеният Дир-ник КАЛИТКО! Платената герберска журналистическа подлога започва безсмислена дрисня срещу БСП и по-малко този път срещу ДПС и РБ (нали са им неофициални ортаци). Говедарче, тъкмо тези 14-16 % са разликата между БСП и ГЕРБ и ГЕРБ го знае това и вече ги е купил! Всички знаем, че изборите вече са купени и се знае точно с колко процента ГЕРБ води в далаверата с гласове - 14-16%! А будалите нека си вярват, че това са социо(пато)логически изследвания. Ще му ръфате и тая зима моркова на Мутрогена, ще гладувате и студувате, но ще сте доволни, че ви ограбват мутрите, олигарсите и калинките на ГЕРБ! Както на времето търпяхте и ревахте за Костов и СДС, а после ги изритахте на бунището! Същото го очаква Борисов и ГЕРБ - всичко с времето си! Няма да им се размине, само дето ние ще влачим ярема на вашето безразсъдство! ГЕРБ = недобитото СДС + върхушка от комунисти и комсомолци (Близнашки, Борисов, Цветанов, Цачева, Павлова, Плевнелиев и т.н.). Да ви е честито новото посткомунистическо и постболшевишко управление. Ако сте слепи и не виждате това, толкова по-зле за вас и за нас, честните и редови труженици на майка България! Вчера свалихме портретите на правешкия диктатор от стените, днес някои вече закачат портрета на новия, банкянският охранител!

...ЗАЩО МЪРСИТЕ ФОРУМА С ПЛАТЕНИ ПУБЛИКАЦИИ БЕ...ПРОДАЖНИЦИ...,ЧЕ СТЕ БЛОКИРАЛИ И ...КОМЕНТАРИТЕ... ...МАЛКО ЛИ СА ВИ МАНГИЗИТЕ ОТ РЕКЛАМИТЕ ДЕТО ЩЪКАТ ПО 1/2 ОТ ЕКРАНА НА МОНИТОРА БЕ... ...А ТОЗИ МИХОВ, НА ДВЕ РАКИИ,ЩЕ РЕЦИТИРА НЕ САМО "СЕПТЕМРИ...",А НА ТРИ ЩЕ ЗАВЪРТИ НЯКОЙ ГЬОБЕК С "РАДКА-ПИРАТКА" В/У МАСАТА С АПЕТИТНА...КЮЧЕКЧИЙКА.... ....ПРАВЕЛ ГО Е ....ЗНАМ....

"Социауната" партия кърти мивките с платени лозунги

Тъпи Цигани, слаба държава!

Социолог: Пазарът на гласове е около 14-16% Мотото на спора между политическите партии, кой копува повече гласове е бил "Пазарът ми е по-добър от пазарът ти".

Ех...Тоше, Тоше...де си да оправиш нещата...

Много ми е интересно с какви методи са дошли до този резултат, колко служители имат, подслушват, имат агенти на терена? Ето малко инфо от нета за това НПО. Америка за България" и тръстът на Сорос на практика са затворени за организации, извън този кръг от НПО-та, които са абонирани" за парите им. През 2013 г. "Прозрачност без граници" на Огнян Минчев - получава 195 225 лв. Мисля че НПО-та са в комбина с някой Сорос медии, едните дават интервюта а другите ги разпространяват до аудиторията, една от целите е да се влияе върху резултата на изборите.

Циганите в Бг станаха --РОМИ ,а българите станахме ,---ЦИГАНИ ... Е ,ходи разбери кой е българин ,и кой е циганин ...? Всеки 2-ри в Бг, е НЕГРАМОТЕН.

Интересното е че ромите след като продадат гласа си продължават да се жалват .Е от какво ? след като са получили онова за което им е платено и те доброволно са направили своя избор ,какво повече искат от държавата .А ние останалите "цигани" доброволно даваме гласа си за да може поне 4 години да плащаме сметките на ромите .Е докога ще я караме така ?Сметка без кръчмар !!! Ако поискаш пари на ром значи го дискриминираш ,обаче той като не ти ги даде а ти ги дължи не те дискриминира ,а ти си му ДЛЪЖЕН щото той е ром !!!

какъв десен, какъв ляв.... това ли ти е общественото положение??? а мястото ти в икономиката какво е?? какви са ти интересите?? Ти създаваш блага или призвояваш суздадените от другите, работещите????

Това е подготовка за следващите избори ,затова и все реват...,все се ненаялЕ,както политиците ,затова и : Политик =циганин ,еднакво лъжат и крадат ,и нищо не плащат ,цял живот на ДАЛАВЕРА . Политиците и циганите крадат ,...българите плащат .

Абе повече трябва да е. Като сабера процентите за БСП/ДПС и ББЦ излиза, че поне 30% от гласоподавателите са или луди, или продажни. А лудите са равномерно разпределени по света, значи трябва да са продажни.

а бе демокрация имаме!!! който има пари да купува, пазара е свободен:)))

540,000 купени гласа бесепето+сичкото сигане

Само това лекарство би подействало ефективно. Партиите ще намалеят драстично като бройка, а купуването на гласове ще стане безпредметно и въпросът се решава от раз.

Със или без субсидий ясно е, че партийте купуват гласове за да ги ползват в полза на тези които които за виновни за мизерстващото население...А питам аз кой ще дава пари за партийте?? ...може би безработните и пенсионерите?:)))

Е Барека като нямаше супсидии, та малко пазарува. Друго трябва - съда и прокуратурата да заработят, ама на никой не му изнася.

който създава Бареков, диктува и съда и прокуратурата. Негова е държавата!!!

"Все повече се използва мизерията на хората". Европейска, демократична, евроатлантическа страна с мизерстващи хора!Гордея се с нашите управници, които ни докараха до тука и ще продължават да ни карат в същата посока.После имало купен вот...

И колкото повече се ЗАБРАНЯВА купуването и продаването на гласове в Бе-ГЕТОТО ,ТО ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СЕ ПРОДАВАТ .... Нема оПРАВИЯ ,само съсипия.. Тези които сътвориха този закон за купуване и продаване на гласове ,че било ''престъпление'',..ТЕ купуват и продават най-много...

У нас положението става все по-абсурдно. Нали уж да се купуват и продават гласове е престъпление?! Щом се знае кой и кои го правят, нека ги съдят по бързата процедура и никакъв затвор - безплатен общественополезен труд! Така хем ще се изпълнява законът, хем градовете и селата ни ще светнат от чистота. А така - хем е престъпление, хем ги погалват по главичката и "Повече да не правиш така!"...до следващите избори.

ше ти спрем купоните за памперси

Какво да се разбира под ,.... ''български''гласове ?

link Миналата седмица ВАС заличи осем секции в Турция, но ЦИК отказа да се съобрази с решението Значи в България Върховния Административен съд излиза с решение и някой отказва да го изпълни в полза на друга държава. Ако обикновен гражданин откаже да изпълни съдебно решение, ще го вкарат за часове в затвора, но понеже става въпрос за това, Турция да се меси в българските работи, може и да не се спазва закона. Предлагам на господата съвестни прокурори веднага да приложат спрямо ЦИК комплексно следните разпоредби на Наказателния кодекс : Чл. 296. (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм., бр. 102 от 2009 г., в сила от 22.12.2009 г.) Който попречи или осуети по какъвто и да е начин изпълнението на съдебно решение или не изпълни заповед за защита от домашното насилие, се наказва с лишаване от свобода до три години или глоба до пет хиляди лева. Чл. 270. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г., предишен текст на чл. 270, бр. 21 от 2000 г., доп., бр. 43 от 2005 г., изм., бр. 27 от 2009 г.) Който противозаконно пречи на орган на властта, частен съдебен изпълнител или помощник-частен съдебен изпълнител да изпълни задълженията си, се наказва с лишаване от свобода до една година или глоба от сто до триста лева. Чл. 93, т.2 "Орган на власт" са органите на държавна власт, органите на държавно управление, органите на съдебната власт, както и служителите при тях, които са натоварени с упражняването на властнически функции;

Горе-долу колкото са ман-галите в България.

да, колкото електората на двуетническата гейдвойка от орлов мост

---БАШ!

Купуват ли купуват и пак ще купуват! Еба си закона - преследва "купувачите" и "продавачите" не закача КРАЙНИЯ ПОТРЕБИТЕЛ - за когото се пазарува!!!!!!! Ако по закон се преследва ПОТРЕБИТЕЛЯ - изваждане от изборите, ако се премахнат ОГРОМНИТЕ държавни СУБСИИДИИ - тогава няма да се пазаруват "гласове" и циганора ше е нещастен!!!!!

демек всички гласове на дпс са купени с откраднатите данъци на Българите

Затова гласувайте, гласувайте и гледайте добре дебатите, не вярвайте на лъжливи и неизпълними обещания, ако не искате Хасан, Асан, Айше и т.н да избират вместо вас, все пак , ако се уважаваме като българи, трябва да гласуваме. Пък дано да успеем, до сега не успявахме, защото вярвахме на СПАСИТЕЛИ, на онези, които обещаваха неосъществими неща.

в крайна сметка важното е да няма пострадали от многото приказки и търговията на гласове да протича пълноценно. но пък един ден, когато осъдените за търговия с гласове стачкуват заради условията в затвора, всички ще вярвят на онова за купуването и продаването ..ама надали

на бедността е това! А иначе не че няма как да се пресече, професора го каза как , ама на някой не им отърва, защото може и да не влезнат в парламента! Начини има , воля НЯМА!

Правят се на неподвластни политически, а защо не обявяват политическите партии, които са хванати с купуване на гласове? Крайно време е избирателите да бъдат пълноценно информирани кой точно ги мами.

ти пък кой си, че да обясняваш за кое било крайно време !?

14-16% от имащите право на глас.... това прави 28-32% реално купени гласове при нормална избирателна активност около 50%... изводът е един - трябва ни огромна избирателна активност, за да неутрализираме "братята" дето си продават гласа за кебапчета и бира.

всички са маскари, Запомни го !