Пиян шофьор без книжка уби 3-годишно дете, опита да избяга

Пиян шофьор без книжка е убил на пътя 3-годишно дете в Сливен. Инцидентът е станал снощи, съобщи началникът на „Пътна полиция” Бойко Рановски.

Обратно в новината

Коментари - Пиян шофьор без книжка уби 3-годишно дете, опита да избяга | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жалко за детето. Мен ме възмути реакцията на майката, която почти невъзмутимо друсаше в ръце бебе и просто каза "доживот искам"... Би трябвало да си съсипан от мъка, но тя има други 6, нали?!?!?! И този "шофьор" е от техния етнос - те така си карат! Да сте видели циганин на шофьорски курсове?!?!!!

Съвсем не оправдавам шофьора, но какво търси само 3-годишно дете на платното в 8 ч вечерта?

КНИЖКАТА НА ТОЗИ ШОФЬОР ДА СЕ ОТНЕМЕ ЗА ВИНАГИ,ЗА ВИНАГИ ,ЗА ВИНАГИ.КАКВА Е ВИНАТА МУ ?НЕ Е КАРАЛ С БЕЗОПАСНА,БЕЗОПАСНА,БЕЗОПАСНА СКОРОСТ!НАДЦЕНИЛ СЕ Е!ВИНОВЕН Е ,МНОГО ,МНОГО АМА МНОГО Е ВИНОВЕН!!!!БЕЗ КНИЖКА ЗАВИНАГИ!И БЕЗ ОРЪЖИЕ/КОЛАТА ЗА МЕН Е ВИД ОРЪЖИЕ/ЗА ВИНАГИ.ЩЕ ГО ВОЗЯТ ДРУГИ.ТОЙ Е ОПАСЕН!

технически мерки трябват - колите трябва да имат устройства за автоматично ограничаване на максималната скорост , която се адаптира в зависимост от това в каква зона караш . Ако някой си е махнал "скобата за скорост" лично и по собствена инициатива - тогава вече в затвора директно, дори и да не е блъснал някой.

Малоумността и дивотията вулгарска е опасна и престъпна. През ден започнаха да трепят децата си...

Браво, Бойко!"До живот" за причинилия смърт на пътя!

Не виждам какво толкова сте се разревали за поредната жертва на пътя! Само не ми казвайте, че никой от вас никога не се е качвал пил на колата си, защото няма да ви повярвам! На всеки от нас се случва някога да иска да се покаже пред някоя мадама като прекрасен шофьор и да попрекали, дори на мен, който съм на 23 години! И какво, някого убил ли съм? Не! Защо? Защото всеки път когато правя някакви подобни изпълнения внимавам да няма много коли около мене и гледам ако има да могат да спрат бързо. Все пак и околните не са слепи и глупави и могат да се пазят от инциденти. Така, че не виждам кой знае каква трагедия! Станала катастрофа, станала и да ревем няма да се оправи положението! А в колко други подобни случаи не е имало и един убит? Това е съвременният свят - динамика и бързина! Ако се случи инцидент, извиняваш се и пордължаваш! Иначе ако всеки път внимаваме безкрайно много се губи тръпката, разбирате ли? Това не е оня свят от преди 40 години, когато колите са били бавни и стари. Сега имаме нови и западни коли, които наистина вдигат много! И това трябва да се използва, защото иначе за какво да си ги купуваме? А ако не ги купуваме за какво са се трудили толкова умни хора по Германия? Ясно е, че ще има жертви, без това не може! Все едно от асансьорите никой е умирал! И какво дайте и тях да забраним, а?

Ще те питам като имаш дете, дали става само с едно извинявай и колко е приятна тръпката ако някой каращ бързо и пил го застраши. Никога не се качвам дори на бира да карам кола вече 23 години нямам такъв случай. Има хиляди други начини да бъдеш интересен без да застрашаваш живота на другите. Живота е динамичен и бърз докато не си отиде под гумите на някоя кола, после живот няма дори за този който е отнел чуждия живот. А на това дете колко да е бил динамичен живота за тези три години а, то дали успя да се изучи, да си купи кола, да я кара? Защо мислиш, че ги има тези ограничения в закона и в правилника, за да ти правят сечено и да ти развалят забавлението ли? Или да предпазват твоя и на останалите хора живот от рисковете на огромна машина която в определени ситуации не може да контролираш. Колата не е детска играчка, като я счупиш да я захвърлиш. Като я счупиш най вероятно си си счупил и дебелата картуна или си наранил някой невинен.

Ти си абсолютен малоумник щом за теб човешкия живот и здраве са по-малко ценни от това да изпиташ "тръпка". Ако искаш тръпки прави нещо, което застрашава само твоя живот.

Мале колко си прост!!! Най вероятно не го осъзнаваш. И да, аз не съм се качвал пил зад волана. И да, и аз съм бил на 23. Но не съм прост като теб

Ако удариш детето ми ще станеш ще се извиниш и ще заминеш. Имай предвид ще те намеря и ще те очистя и то така, че да не разбере никой че съм аз!!! Вервай ми!!! Даже и баща ти може да го отнесе, че е възпитал такова говедо...

Тия сме ги слушали,за 25 години как не се намери един да свърши тая работа,българския мишок умре да църка заплахи в нета ,ама на живо си е посран до уши субект

Ал

Жалко за детето! Но, аман от идиоти и идиотии в тази държава - Скъпи на триците, евтини на брашното! Както винаги се наказват превантивно малко и безобидно съгрешилите, но иначе изрядни шофьори (много е лесно да попаднеш на хранилка - капанче, особено когато не познаваш района), а тези, които извършват тежките и сериозни престъпления, като Ставийски, се измъкват почти без наказание. ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ - УБИЙЦИТЕ ТРЯБВА СЕ НАКАЗВАТ, А НИЕ ТРЯБВА ДА СПРЕМ ДА БЪДЕМ КАСИЧКАТА НА КАТ. В момента Борисов, напълно в негов си наивен стил - "Убийте ги всички, Господ ще познае своите!", се опитва да прехвърли отговорността на Съдебната система, която трябва да наказва престъпниците и убийците, върху Изпълнителната власт - КАТ, която да наказва всички наред и без съд и присъда. Това е пътя към полицейска държава. Не убива скоростта, убива НЕСЪОБРАЗЕНАТА скорост. При лоши условия и 30 км/ч може да бъде скорост убиец, съответно при добри условия 130 км/ч да е безопасна.

Първо това не е шофьор,второ да седнеш зад во лана след като си пил е като да извършиш предумишлено убийство!Така че този човек трябвада бъде съден за предумишлено убийство и никакви споразумения не трябва да смекчават вината му!Трябва да лежи 20 години зад решетките ,да плати кръвнина колкото бъде поискана и да няма право да се явява на изпит за шофьор!

''КАКВИТО УПРАВНИЦИТЕ ,ТАКЪВ И НАРОДА''. Разлика ,...нЕма.

Този е за убиване, но ... да видим и фактите: 1. без книжка - изобщо няма книжка, взели са му книжката за предно нарушение, изтекла му е книжката или си е забравил книжката в къщи? 2. пиян - промилите са точно за две бири и то с дрегер. след кръвна проба, може и да са под 0.5. 3. дете на улицата. никой не каза превишена скорост. ударил е дете ( три годишно ) ,което е било в 20 часа на платното. а ако е изскочило зад паркирана кола? Просто факти. С добър адвокат ще се измъкне с условна присъда. А не е човешко ...

В САЩ отива на доживотен. В България,условно...ако е не осъждан и си признае. В САЩ, българин-шофьор на камион размазва последните няколко коли в трафик с 5 убити. Съдията му даде гаранция.... $270000.00. Т.е.да не излезе до съдът и оттам с прангите доживотен.

Цацата нещо да каже по въпроса? Загиват деца! 3 годишно дете е в гроба, а Цацата се притеснява ,че от 700 щели да станат 800 членовете и ще трябва да работят. Драконовски мерки на пътя. Това е решението. И ромска сватба в затвора без вазелин за всеки убиец на пътя.

За такива нарушители ,няма предвидени наказания,още повече ,че ''ТЕ'' има и гплеми ''ПРАВА'' ,в Бъ-гЪ.

Да забранят продажбата на Алкохол и цигари със закон,ще пием само кока кола,и Казаните и домашната ракия и Вино също да се забрани,щом Българина не може да пие, като нормалните хора,то тогава не трябва изобщо да пие,иначе ще се изтребим като нация.

Браво бе! Колко години му трябват на някого за да се "вбеси" от действителността? А останалите, онези, които получават заплата, премии, бонуси, привилегии и т.н., и т.н. за да се грижат за хората? Те са свикнали, те не са "вбесени"...

Каква Съд.система ,си има?

Бог да го прости детето! Горките родители.

''СПОРАЗУМЕНИЕ,ИЗВИНЕНИЕ,УСЛОВНО''.

Нека поне за миг се обстрахираме от етноса и да се АКТИВИРА ОБЩЕСТВОТО към ПОСТОЯННА НЕПРИМИРИМОСТ КЪМ ВСЕКИ НЕЗАКОННО ПРИСЪСТВАЩ в живота ни!!! НЕ САМО ЗАТВОР, НЕОБХОДИМО Е СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ за всеки ОТНЕЛ ЖИВОТ, независимо на пътя или с брадва, или умишлено с цел грабеж, отмъщение и изобщооооо... Нека властимащите да ВЪВЕДАТ КРАЙНИ, КРУТИ, мерки, ДА ВЪВЕДАТ В ПОРЯДЪК В ЖИВОТА НА ВСИЧКИ НАС, за да се спре БЕЗЗАКОНИЕТО!!!! СПРЕТЕ ГО СЕГА, когато сте на власт, защото утре ще сте потенциалните жертви!!!!!!!!!

Како Радке, я малко си повей с полата, да си охладиш малко "радката", че много си се напушила....

изглежда е специалист по всичко - "не знам как е, ама и така не е". До това се свеждат всичките му философствания. Защо той не сложи двата полицейски патрула на правилните места? Не, друг да го направи, а Цацата да гледа от страни и кусури да търси. Много е нахитрял, майната му с майна!

ВИНАТА СИ Е НАША,..........ЗАЩО ? Защото българина продава КНИЖКИ ЗА ШОФЬОРИ ,НА НЕГРАМОТНИ.... На сели ,на ромите/цига..те/,раздадоха пари за отопление,....и какво стана ? Всички роми с парите ,си накупиха моторетки ,и карат без книжки ???

И ,....''ЕДНА ПРИЯТЕЛКА МИ КАЗА''. ПОДГОТВЕН Е ПЛАН ,КОЙТО МИНА НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ: --ВДИГАНЕ ЗАПЛАТИТЕ ,В Бг-СЪД.СИСТЕМА. Босият си е винаги БОС ,който си е имал кожухче ,ПАК ЩЕ СИ ИМА...

Заслужават си ,Луната спи,народа също .

Що не пишете коректно новината. Етноса на шофьора и на убитото чааве на 3 години ИГРАЕЩО си на улицата САМО. Ама нали това са им "традициите", трабва да ги "уважаваме" нали. А пък законите са за булгаристанците.....

Аман от недоразбрали. Детето не е пресичало само, а е било с родителите си.

недоразбрал е синът на майка ти...... гледах репортажа и майката каза, че детето си играело в 20.00 часа "мирно и тихо" на улицата. Познай в кой квартал на Сливен.......

А как така 3-годишно е пресичало с родителите си, а само то е пострадало?

Е ако на тоя не му дадат доживотен, не знам какво трябва да стане в тая мизерна държава, че някой да получи такава присъда...

Той е от етноса. Идват избори. Ще се размине с порицание.

Спасението е в закона на линча!

Познайте какъв цвят е тоя "шофьор"! Дано и детето да е от същия етнос!

Така е, но ТИР-аджиите трият всеки коментар с тоя цвят!

Ако това стане с мое дете, тоя на съд няма да отиде...

аз пък моето 3 годишно дете не го пускам само да пресича пътя . познай от първия път цвета на родителите и на детето ???

Недопустимо е това престъпление,особено без свидетелство и с алкохол....но по-нататък да ми казвате .че мутрата методиев взема мерки, е още по-недопустимо!

При вида на 3 годишно детенце мъртво на пътя, от какъвто и да е етнос ще е шок за мен. Най-вече поради факта, че имам сина на 9 месеца...

''...Войната в Афганистан взема по-малко жертви годишно от това, което се случва в България! ...'' ======================== Ама с тоз кофти мат'рял е така...

Понеже мат'рялът е кофти, жертвите за 2014 са 655. Понеже е бил супер през 1968 с поне 3 пъти по-малко автомобили, жертвите тогава са били над 1000.

Много моля да не давате определение шофьор на подобни нарушители. Така се създава психоза към цялата гилдия.

Става дума за цигани, така че да се оправят хич не ми пука за тях!

Егати глупава логика!? А ако този същият блъсне теб или някой твой роднина, тогава ще ти запука нали?

какво значи "60 км., над допустимите"?! да се движиш с 200 по магистрала (колкото и да е трудно постижимо с повечето коли), е - донякъде - само въпрос на идиотизъм, но 110 км. в градски условия, независимо по кой булевард са и в който и да било град (80 разрешени по Цариградско и още 60 отгоре, правят 140!) са не просто идиотизъм, ами умишлен опит за убийство, по особено жесток начин!!!

И по какво се отличава алея "Яворов" от магистрала? Не че 110 е подходяща скорост за там, но е далеч от идиотизъм. Три ленти, видимост над 200 м., никакви пешеходци. 200 км/ч по магистрала е далеч по-зле от 110 по алея "Яворов". За сведение, над 90% от шофьорите там карат с доста над 50 км/ч.

ОК, това че имаш видимост от 200 метра, не значи че можеш да реагираш и да спреш ако се движиш със 110 по яворов. Освен това по магистралата, ако знаеш има някой специални правила, като например да се движиш във възможно най-дясната свободна лента (не че се спазва). Докато в градска среда като караш със 110 в най-лявата лента и някой реши да се престрои в нея защото ще завива наляво, ще успееш ли да реагираш? Той те е видял, но си бил далеч и е решил да направи маневрата, нопонеже се движиш с висока скорост се набиваш директно в него.

Иначе казано, КАТ поставя знак на равенство между несравними неща. А именно: ограничението на еднопосочна улица със спрели коли е същото като ограничението на трилентов булевард.

Не е проблема в размера и суровостта на наказанията...а само и единствено неотменимостта и бързото прилагане на наказанията!

Задължително отнемане на колата и обявяване на търг. Колко бързо ще се съберат средствата за мед.хеликоптери и бърза помощ; всички разходи за лечение по злополуката в троен размер от шофъора и колко бързо ще се мобилизират семействата, които сега плащат яко на прокурори, съдии и адвокати и .. Но депшутатите като си знаят семейноотгледаните нарциси, ще видим как ще се ангажират. Обсъждането и дебатите по този закон да се предават по телевизията. Изработилите проектозакона и гласувалите за меки" наказания да се обявят ПОИМЕННО - това е носене на отговорност, а не колективна безотговорност. Така ще се извадят на свяетло интересчиите и некомпетентните, които в никакъв случай не трябва да прекрачват прага на НС на РБ.

Нямате право да посягате на собствеността и за щастие няма как да стане това в ЕС. За тази цел си им ГО. Ако водача не притежава застраховка, тогава трябва да се наложат парични наказания и остава негов избора откъде да намери средствата. Закона е достатъчно суров и в момента, но истинския проблем е, че не се прилага, особено за обвързани с властта мутри - референция към Максим Ставийски и 6те апартамента на ЦвЦв.

значи тоя е без книжка, но всички видели НЕГОВИЯТ ДЖИП .............

Моето предложение е следното: Всеки който е хванат БЕЗ КНИЖКА да бъде наказван публично както се е правило едно време. Полицията има данните на всички и да се засекат кой има книжка и кой няма.Как е издадена и абсолютно всички водачи взели книжки в последните 5 години да отидат на изпит.Както всеки един който сега се явява. Полицията КАТ да си върши работата, а не да се подпира на сянка и деня да минава ... Другото което е да се обърне внимание на колите които са шумни и всеки един такъв водач да бъде спиран докато не въведе колата в допостима норма на шума.Не може да си шумен и да пречиш на останалите. Към примиера Бойко Борисов. Да го вземете на предвит и да направите така, че съдебната система да ги осъжда или ще стане по правилно живот за живот , също така единпът в нарушение водача да е под наблюдение.

Проблема не са санкциите, а полицаите "бизнесмени" и съдебната система. Разгледах една статистика на тежките катастрофи с водачи без право на управление на МПС или употребили алкохол... 70% от тях са с дузина висящи дела, колкото и да се вдигат санкциите, системата няма да заработи, докато не се прекрати чувството на безнаказаност в някои хора.

Одерете му кожата, жалко за детето обаче !!!

humfry

"Във фаталната вечер Петьо карал колело по улицата, на която се намира и автомивката на баща му. Влязох да му взема вода, чух викове и хукнах да видя какво става. Опитах се да направя изкуствено дишане, но детето му вече беше мъртво. Гледката беше ужасяваща- Петьо беше висок 150 сантиметра, а когато го откарахме в болница от него бяха останали не повече от 50 сантиметра, разказва бащата Петър Гевечанов. Пъков бил спрял аудито си на няколко метра от трупа на момчето. Аз му казах Какво направи! Ти ми уби детето!, а той само вдигна рамене и отговори: Ми кво да направя, бе Перо и започна да говори по телефона, разказва почерненият баща. Двама мъже, които по същото време са били на улицата, са станали свидетели на кошмара. Видяхме, че джипа на Цветан идва отгоре. На улицата имаше спряла кола и той направи тройно изпреварване. Влезе в насрещното. Петьо караше колело до бордюра. Чу се някакъв звук като свистене и след това видяхме детето на решетката на аудито. Колелото му беше паднало на няколко метра, но джипът влачи момченцето над 60 метра, разказват очевидците и не могат да сдържат сълзите си. Телцето пада близо до островче, където шосето пресича друга улица. Ако на спирката нямаше човек, Пъков изобщо нямаше да спре, а щеше да избяга! Както го е правил много пъти. Той дори не натисна спирачки. Нямаше и следа от спирачен път! разказват свидетелите. Според тях бизнесменът, който в района е известен с арогантното си поведение, е карал с около 140 км/час."

TIREX

твърде вероятно да е Циганин убиецът- разстрел на място! само така може да се пооправим.

А, ако е българин? Ще го стреляме или ще го бесим? Не, че защитавам циганите, ама какво значение има тоя боклук какъв етнос е?

"Пиян шофьор без книжка" Не е работата в книжката.

someone

чудно ми е какво влече хората да карат пияни. какво е това голямо удоволствие да седнеш зад волана пил - непонятно ми е.

Те не правят разлика, просто са пияни. И са на принципа "аз ли бе, аз мога, глей сега"!

Знам, че въпросът е реторичен и не искаш отговор, но все пак, без да вземам страна, карането на кола става навик. Да отидеш някъде се качваш на нея. Докато имаш работеща кола и пари за гориво, не можеш да си представиш ситуация, в която да си изоставиш удобното возило някъде и да си извикаш такси или да хванеш автобуса. Та нали именно затова се купува кола - за да не харчиш за такси и автобус, а и е по-удобно - все пак отива навсякъде, където има пътища. Пиенето е съвсем отделно от карането. И рядко човек пие, за да си тръгне пиян. Той пие по различни причини, но не и да се качи на колата пил. Може да не прецени колко пиене вече го прави пиян и опасен и колкото повече пие, по- не си дава сметка опасен ли е. Нещата няма да се оправят и със закони и прилагането им. Ще се оправят чак когато всички коли по улиците започнат да се движат без шофьор или на всяка кола задължително да има нехакната система за контрол на алкохола в шофьора, която като имобилайзер да не я стартира докато не седне шофьор без признаци за алкохол в дъха. Не коментирам промени в културата и в навиците на населението на страната, понеже е кауза пердута...

Доста шофьори са неадекватни като реакции на ситуациите и без да са пили. В случая тоя е сгазил детето не заради алкохола, а заради пълната липса на опит и тотално безхаберие. Отделно никой не би следвало да пресича сам, освен ако не е много добре научен какво да прави и къде да гледа. Което за тригодишно дете е доста малко вероятно. Не на последно място, според статистиката на КАТ жертвите на пешеходна пътека са над 3 пъти повече от жертвите на алкохола. Така че се замислете следващия път, когато решите да пресичате, и се пазете! По-добре с отнето предимство, отколкото в гроба!

Направо нямам думи.......За такива изроди - никакъв съд, никакви присъди - ПУБЛИЧНА ЕКЗЕКУЦИЯ ВЕДНАГА!!Аз лично бих го гръмнала. Горкото детенце, толкова мъчно ми стана.

Никой нищо няма да направи на шофьора. Вероятно е синковец на някой комуняга-бинесмен. Ще си плати, ще мотаят делото. Като знам как функционира съдебната ни система - леле мале. Пародия. После няма да е 100% сигурно, че е бил той, ще го сменят я него, а алкохолната проба и т.н. и т.н. Българска работа.

или даже реформатор-бизнесмен...

Ще ми се да те видя как го гърмиш. С клавиатурата е лесно.

Публикувайте името, снимката и адреса на убиеца.Все ще се намерят добри и справедливи хора,, щом няма държава.

Най-доброто изказване до момента.

Няма значение от коя партия е, достатъчно е само да има пари и е над закона. С пълна сила важи поговорката "за милиони няма закони". Незнам какво остава на нормалните, обикновени хора. Загубя ли детето си няма за какво да живея и няма да оставя виновника жив!

В статията "Убито дете" всички искат куршум и строги наказания. В статията "КАТ иска да се вдигнат наказанията" всички са против. Мила родна картинка!

Трябва законите да се ПРИЛАГАТ!!! Това е разковничето! При беззаконие каквото е при нас, каквито и закони да се приемат, ако за "нашите хора" не се прилагат, то тогава нищо няма смисъл.

Законите се прилагат: По закон, ако не отричаш вината си и избереш съкратено производство, намаляват присъдата наполовина. По закон за каране пил те глобяват смешна сума и не ти взимат колата. Още примери? Е, това устройва ли ви?!

ККЛ - следя ти коментарите. Просто кажи кой си, влез политиката и да я оправяме тая кочина тука. Не е трудно. Има много кафява..но и много критична маса. Все някога ще стане.

Не видях статията за КАТ и наказанията. Предполагам, че повечето хора са противи, не защото ще се вдигнат наказанията, а защото ще се увеличи корупцията. Промяната в закона, няма да промени пътните полицаи и да ги направи по малко корумпирани. Напротив сега вместо 20-то левка, ще вземат по 100 а изродите по пътищата ще продължават да си правят каквото искат, докато се стигне до подобни случаи когато вече няма как да се скрие. Но все пак наказанията трябва да се увеличат и то драстично, за да няма после при подобни гадни случаи условни присъди, смешни присъди. Поне в съда да няма извинение за ниските присъди. Пък белким това стресне изродите по пътищата.

Потресена съм, Милото детенце, дано почива в мир. Съболезнования.

Като няма книжка не е никакъв шофьор.А сега е престъпник.

Като се има предвид как лесно може да си купиш каквото и да е в България, включително и книжка, бих казал , че не всички и от тези, които имат книжки са шофьори. Съболезнования на близките.

И в този смисъл тези, които издават книжки срещу пари са също престъпници, заемащи държавна служба с държавна заплата от нашите данъци.

Не глоби , куршум трябва !!! Само страхът от закон и от Бог , ще ни направи хора ! До тогава оставаме скотове !

е почти тъмно. Дете на 3 годинки пресичало улицата? Само ли?

Било е с родителите си. Жалко за детенцето.

защо са спали? Такова малко дете се води за ръка, особено като се пресича. На родителите не са пострадали. Сигурно са го пуснали да тича пред тях?

а бе и ти си прав/права. но това не значи, че трябва да караме пияни и без документ за правоспособност. да, може да се случи на всеки, но ако е изряден няма да носи вина

" в този час"Чети, първо!