МВнР връчи протестна нота на Северна Македония заради подмяна на български паметник

Констатирано е, че оригиналният надпис на книжовен български език е бил заменен, премахнати са и цели части от автентичния текст

Обратно в новината

Коментари - МВнР връчи протестна нота на Северна Македония заради подмяна на български паметник | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много мека протестна нота сте им пратили на тия бесни селяндури и българомразци. Лайнен какво мисли по въпроса?

надписъ "Булгария" са го преправили на мългария.

Затова тези от С.Македония ще гледат ЕС през крив макарон!

Абе ти гласувай за Ристе Македониста от ДаБългария и канадеца Киро Язовиро, пък после чакай някой да ги спре. Никой няма да го спре освен ГЕРБ и Слави. Другите вече са казали че са против ветото и вероятно ще ги пуснат.

Цървул!

Ясните и недвусмислени знаци и действия от РСМакедония показващи грубо незачитане на България и историята й са очевидни. Но ЕС, САЩ пък и българското правителство си затварят широко очите пред всичко това, все едно няма нищо. Една квазисръбска държавица като РСМакедония успя да убеди общественото мнение в Европа, че българите за оцелели фашисти и най-злите орки на земята, а нашето поредно паовителство, вече 30г. ще "мисли" какво и как да предприеме. Предателството идва първом отвътре, от на, от нашите управляващис. После за всякакви северовмакеудонски лумпени е лесно.

Ей го, истината го заболя. Затова обижда, щото друго не може да каже.

Лайнен не и пука. Джо не му пука. Те искат Македония в ЕС, без промяна на анги-българската история. Затова махнаха ГЕРБ щото удариха вето на македонските еничари.

Не се спряха тия глупаци! И най-смешното е как ЕС натиска да ги взема. Ми не, няма да ги взем, докато не почнат спазват човешките права и да не лъжат като дърци цигани.

_stankow

Браво на Герб и Трифонов, щом им е такава позицията. Само не разбрах кои са тези, дето щели "да го пуснат" ? Кога са го казвали ? Или клеветите ?

САЩ не си затварят очите. САЩ активно подкрепят Анти-българските политици в Македония. Ако прочетеш македонската Свпбодна Европа и Дойче Веле ще се изненадаш колко много се плюе по България. Разделяй и владей е тяхната политика за Балканите.

Ама проспускаш, че БСП и Възраждане са против приема на серсемите от Македония, а ГЕРБ са въртиопашка дето ще направят каквото им кажат, че да не ги подкарат за чекмеджета и т.н....

ГЕРБ го махнахме ние, протестиращите. А г-жа Мустафа не каза нито една дума против тях ! Няма още една година, а вие вече сте забравили !

Баш затова са махнали ГЕРБ, н че се осраха да усвояват. Ахахха! Мокри сънища.

Натиска, щото такива глупаци се манипулират най-лесно.

Ако имахме истински политици досега трябваше да сме отзовали българския посланик от тази измислена държава(те нямат посланик от повече от две години) и докато не спрат да се ебават с нас да замразим всякакви отношения.

Ристе Македониста се обяви против ветото. Със ДПС бяха единствените 2 партии които казаха че не трябва да удряме вето на РСМ. Освен това риториката на Ристе свъпада 1 към 1 с тази на Заев. България изхождала пт силна позиция и това било лошо според него, че държавата ни е във силна позиция. Същото казва и Заев ама него поне го еазбирам защо не иска България да има силна позиция. За Ристе нямам друго обяснение освен че е от еод на Юакедонисти близки до Георги Димитров (предателят).

Не могат, Джо Бйадън ще им се кара. Заев ги е хванал за топките и те сега се гънат. Който обяви вето на Македония ще последва сътбата на ГЕРБ и ВМРО.

Казах: "ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА БЪЛГАРИЯ ДА ВДИГНЕ ВЕТОТО!" Не само паметника ще подменим, тъпи фашистки окупатори, защото "купихме" Еуропската Уния и СВЕТОВНИЯ ЕВРЕЙСКИ КОНГРЕС.

сутринта гледах Де Лайнен която каза че ще ни натиска до края на 2021г да ги пуснеме макетата щото спираме и албанците.

Тези македонци няма изобщо да видят Европа, да го духат

Те смениха цялата си история та един паметник ли няма да променят?

и твоята съТба не е лека......

Всяка една новина за тази измислена държава, води до многобройни и бесни коментари от българите. Едва ли има нещо за което да сме толкова обединени колкото за това. И до тук добре. Това на което се чудя, е защо няма общонароден протест..по улиците със сопи и факли, да се иска от правителството (което и да е то) по твърд тон и мерки към СМ както всички ние проповядваме? Не виждам кое правитство, партия и прочие, не би направило нещо ако стотици хиляди дори милиони, излезат на улицата да го искат!

долу ръцете от паметника на ... Скочивирчето Как е скочивирче на македонски ? 100% това са пипнали!

Ти гледай ако нашите се съгласят да им дадат зелена светлина за Европа дали няма да има протести!

Големи мижитурки са македонците, подли и без никаква чест и морал. Единственото нещо, в което са добри е да се подмазват на големите държави и да правят интриги.

Какви сме ние да мрънкаме като македонците си пишат табелите на паметниците?! Турците казаха ли нещо Вазов като подмени кибрит с драснипаликлечица?

Нали знаете, че не са виновни Македонците. България до 1989 г. активно участва в подмяната на истината създавайки умишлено мита за Македония въпреки, че такава държава никога не е съществувала. Сега берем плодовете които десетки години сяхме. Крайно време е да си го признаем и да спрем да ги обвиняваме за нещо което ние самите направихме.

А протестиращите кой ги организира? Американски НПО-та плюещи по ГЕРБ, американски медии плюещи по ГЕРБ, фейсбук групи също контролирани от про-американски индивиди плюещи по ГЕРБ. Все едно беше арабската пролет, само че балкански вариант.

По полека .. подли сме май ние в момента с това вето ... конкретно ги засягаме, нямат достъп до ваксини, нямат достъп до фондове, свобода на движение и работа в ЕС ... за какво ?! Те си сменили някаква табела на паметник .. еми хубаво да си я сменят тяхна работа. Ние някакви турски паметници да сме запазили ? Надписи ?

Македонските Заимов и Иво Инджев и там ли "възстановяват истината"?

Точно пък Заев е хванал Байдън за топките. С едно намигване американеца може да издуха цялото заево правителство.

Тъп си като галош! Самият паметник на Съветската армия представлява изкривяване на историята! От кого е била завладяна/поробена България та тази армия е наречена "освободителка" вместо поробителка?!

Глупак! На куб! Впрочем не Вазов, а Ал. Т. Балан е предлагал да се премахнат чуждици от българския език - някои предложения са се наложили, други - не. А дали знаеш как е "кибрит" на немски?!

Паметик от Османско време1904 година, брат. По твойта логика могат да "реставрират" и Битолския надпис на Иван Владислав и да заменят български цар с македонски.

"...загинали при сражение с османски части през 1904 г." В 1904г. Турция отдавна е била държава с всичките й атрибути, никъде не е имало държава Османия!

Как няма да ни натиска САЩ да ги приемем. Вие не знаете ли, че САЩ е основан от северомакедонци, които с лодки по охридскжто езеро и по рекичкште са отишли в океана и са открили Америка и са основали САЩ. Дори на Байдън няколко пъти пра дядо му е македонец който е организирал пътуването, а няколко пъти пра баба му е ушила знамето на САЩ.

Животът ви показва нагледно как изглеждате от страни, ама от толкова много акъл съвсем прости неща не може да схванете. По каво се различаваш ти от оня идиот Миленко, дето разби паметника на българските войници. По нищо. Ти си същия мойто момче.

ХАХА ами то има ли изобщо нещо оставено от турците, за да го сменим? Как една крепост или нещо друго не построиха за 5 века? Само минарета тук там...

Като не знаеш история, по добре да помълчиш. Османската империя става република Турция след първата световна война.

С две думи ТАЛИБАНИ.

Ало, Громов, наистина си много прозд! Информирай се първо как са ни "освобождавали" съветските войници (яли, пили без да плащат, грабили, изнасилвали и пр.) и какво са правили българските войници на територията на днешната измислена държава Северна Македония! Освен това - паметници като този в центъра на София или "Альоша" в Пловдив нямат нищо общо със скромните НАДГРОБНИ паметници на КОНКРЕТНИ български войници, загинали при ОСВОБОЖДАВАНЕ на Югославия от германците!

Защо ни занимавате с тези червени идиоти. Жалко за обикновените хора! БЮРМ - завинаги.

Османската империя официално престава да съществува на 24.07.1923г.

Попитай при коя битка са загинали тия съветски войници!? За сега изглежда някоя марвелска битка ще да е

и Европа създават Македонския въпрос. Демобоклуци защо забранихте песента : ....Европо,блуднице Вавилонска, кръвните Македонска, трижди да си проклета и триклета Немци и англичани, французи и италиано сакат да сме под робство.....

Дания, Нидерландия и Франция са твърдо против започването на разговори с РСМ. Въпросът приключи. Евентуално - след 25-30 години, каквото е останало след албанската инвазия /чрез раждаемост/, може и да се сети за отминалите дни, когато псуваха България и т. н. А ние, и Европа ще ги забравим съвсем скоро. Сърбия не им позволява дори да помислят за ЕС. Ние сме последните, които им мислят нещо лошо.

начело с бай гошо тарабата

ще има...само псувни по форумите