Доналд Тръмп: По-добре Саддам и Кадафи да бяха още на власт

Близкият изток щеше да е по-стабилен, ако Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи бяха още на власт. Няма две мнения по въпроса, заяви Доналд Тръмп.

Обратно в новината

Коментари - Доналд Тръмп: По-добре Саддам и Кадафи да бяха още на власт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тръмп прави впечатление на умерен и разумен човек.

Умерен,той не е в час!Изобщо не е наясно какво е било при Кадафи,нито при Садам,никакви права,единствено, че това за запада е било спокойствие,а за народа диктатура и терор!Проблема че и след диктатура е пак диктатура само че от джихадисти,войските на Саадам и Ал Кайда и вманиячени нови ислямисти!Изобщо не говори за религията калко е изкривена,че допуска джихад,и не знае как по същия начин са превзели Балканите!Няма мир и любов и обичай ближния си!

Много си се загрижил за народа. Нема нужда ТИ и САЩ да се грижите за другите народи!

Тръмп е прав , Саддам и Кадафи може и да са били диктатори но само те можеха да контролират тази мръсна човекоподобна сган която сега нахлува всеки ден в Европа на талази. Тогава там нямаше войни и разни джихадистки движения нито тоя наплив. Като ги свалиха и сганта излезе от контрол и откачи , това показва че добре са я контролирали преди с остена.

Тоя Тръмп почва да ме кефи. Дано има шансове на президентските избори. То до сега какво беше - избират ги с конкурс, кой от кой по-малоумен. То се е видяло че без САЩ и Русия, Европа е като беззащитно пеленаче - срамна работа. Редно е САЩ и Русия да имат редовни срещи на най-високо ниво - тогава може би има шанс да измислят нещо умно

......няма арабска държава която да разпознава европейската, а камо ли американската демокрация. Там където е "тихо" в тези държави има само диктатура и то по жестока от тази в америка. Тепърва светът ще плаща за всичките золуми на Буш старши и младши и техните последователи....ама е много късно да си признаят....

Буш действително е имал военни амбиции,подкокоросан от военните,но диктатурата в тези арабски държави си беше диктатура!Сякаш не помните Кадафи!Това не означава обаче че Русия е миролюбива и няма военни амбиции и жажда за влияние,а днешния свят не може да бъде толкова разделен на диктатури и демокрации ,завладяване на територии,войни и липса на свобода!Просто не е приприемливо повече!

Казахате ли си го най-накрая? Начеса си крастата оная мърша Буш, изми маса народ, прокуди и докара до просешка тояга милиони, Черньо и той прави простоии два мандата, ава накая си го казахте. А сега кой ще плаща? Кой ще поправя щетите? Кой ще връща от гроба убитите и кой ще лакува ранените? Кой?

Тоз е един смешник от ранга на нашия Болен...шансовете му за президент са същите :))

Тоз смешник затова е станал милионер, щото не може да прозре някои истини. Нашият болен си е обикновен педераст.

.... МИЛИАРДЕР ..... грешката е моя

Този "смешник" е преуспял милиардер с, види се, по бизнесменски разумен поглед върху събитията в Близкия изток. Този "смешник"е успял да си сътвори възможността да финансира сам предизборната си кампания за президент на една от най-мощните държави в света. Този "смешник" е написал над 10 книги, които ти, разбира се, няма как да си прочел, защото очевидно можеш само да хихикаш анонимно и се подиграваш ехидно по форумите в състояние на нищонеправене.

Може да е милиардер,но се вижда колко е политик!Света не хотел!Той е в предизборна кампания и играе опозиция обратно на всички,но няма позиция!Вие сте против,аз съм "за"! Това са предизборни трикове за простолюдието!

Няма щанс да бъде избран за президент някой, който назовава нещата в САЩ с истинските им имена, а не ги представя като един голям глобален облак, в който откъм Америка нещо блести. / което обикновено е тенекия, заложена от световни акули като Сорос и сие или ястребите около Вашингтон/.

Симпатизирам на Тръмп. С интерес наблюдавам предизборната му кампания. А ,по повод Саддам и Кадафи - да бяха, но не са. Тепърва американците ще съжаляват за идиотската си политика. Тепърва. Успех г-н Тръмп!

loyola

Аха, доброто ченге се появи на сцената. Аплодисменти!

Еми да така е, това вече и малките деца го знаят!

Доналд Тръмп: По-добре Саддам и Кадафи да бяха още на власт Всичко това е в резултат на инфантила Буш младши и неговите съветници.

Буш-овете хич не са инфантили, с войните си направиха страшно много мангизи за някои много важни хора от военния и петролния бизнес в Хамерика !!! Сега до 5то коляно поколението им ще е осигурено финансово !

Във вица една жена отказала за 100 долара, но след като се съгласила за 1 милион, й казали....... Разбрахме се по принцип, сега ще се пазарим за цената. Да сваляш чужди държавни глави е същото - едни са по-лоши, други са по-малко лоши, но принципът, да се месиш в чужби работи води до извода, че и Асад справедливо може да иска сваляне на Обама.

за тоя ясно-бие отбой. А какво стана с нашите металотърсачи. Щяхме да претърсваме транспортни самолети на Русия за някоя бомба. Тя войната свърши вече бе Ненчев. Русия не бомба а стовари ескадрили. Защо не си поговорите с Тръмп и да изгладиш нещата

Всяко тоталитарно управление води до повече стабилност - вкарваш в затвор недоволните и страната е стабилна. Няма стачки, няма недоволство по улиците, няма разногласия по външната политика, няма данни за кражби от страна на Вожда, защото нямаш право да изнасяш информация срещу него....

Няма бежански вълни, няма стотици хиляди избити, няма сринати култура, икономика, здравеопазване, образование. Отговори ми на въпроса, моля: Защо преди да свалят Кадафи и Садам, в Либия и Ирак се ходеше на екскурзии без притеснения за здравето и живота на екскурзиантите, а днес там ходят единствено военно подготвени и често търсени от Интерпол.

един здравомислещ човек с много пари.

Абе те и нашите обещават като луди, Обамчо и той имаше пълна подкрепа и големи надежди при първия избор. После.... знаете. Така че по-полека

Абсолютно е прав! Отдавна казах, че американците за да си пълнят барелите с нефт, разбичкаха държавите, направиха страшна каша. Сега те са по-богати, а цял свяг се тресе и става по-лошо! Онези бяха диктатори, но държаха нещата сравнително добре, а сега как е? Лошо

У тоя пич понякога има проблясъци на разум и логика!?

Американците са малко първични хора и не разбират много от дълбоки политически анализи. Достатъчно е да си представим следното. Путин и Обама си надбягват последните години. Кой според вас е победителят? И веднага в състезанието се включва нов човек с името Тръмп. За сведение, неговото име е емблематично в Америка. Аз залагам на него.

От кога републиканци и демократи играят театър пред избирателите си? Ако демократите нахлуха в Ирак, то извънземните ли влязоха в Афганистан или републиканците? Един дол дренки.

влязоха най-напред руснаците.....

Шило

И това в каква връзка е? Той ти прави анализ на действията на републиканци и демократи в САЩ. А в Афганистан са влизли и монголи.

излязоха само, като янките от Виетнам - леко окъкани.

В Афганистан влязоха първо англичаните. Не четеш достатъчно!

"jizast 05.10.2015 05:56 .Русия е вмирисана държава, несретниците и загубеняците мразят Америка, мислят че тя им е виновна за мизерното съществуване. Руснаците ви натресаха комунизма бе лузъри, сега сърбате попарата на руската тъпня... " Комунизма беше натресен на самите руснацо не без финансирането от Запада. Същият този Запад ни даде в зоната на влияние на СССР. Чърчил и Сталин си поделвт Европа върху една салфетка. И ако Сталин е престъпник ,то Чърчил е неговияът съучастник. Нама как да се говори за добрите САЩ и Великобритания в този случай. Те също са участвали в това ,което стана след ВСВ. А иначе и Донъл Тръмп покрепи Русия проти ИД ,само някой в България като вчера Петко Бочаров ,троловете тук продължават да пишат глупости.

яяяя, на къде задуха вятъра... тоя Тръмп, голем хитрец

жида станишеф алкохолика мишо миков путкин модрохаев и още доган с белокосото джюдже болен пък на

Видно е какво "обичаш", както е видно и колко си НЕграмотен, щом дори не знаеш как се пише "комУнизъм"....

Ето за тези грехове САЩ убиха "кървавия" Кадафи: 1. Бензина струваше по-малко от водата. 1 литър 21 стотинки (0.14$) 2. На младоженците се даваха 64 000 долара за покупка на жилище 3. Образованието и медицината бяха напълно безплатни 4. На свеки член на семейството държавата изплащаше годишно по 1000 $ дотации. 5. Обезпечението при безработица беше 730$ 6. Закри базите на НАТО 7. Заплатите на медицинските сетри бяха 1000$ 8. На всяко новородено се изплащаха 7 000 $ 9. За откриване на личен бизнес се даваше еднократна финансова безвъзмездна помощ от 20 000 $. 10. Големите данъци и налози бяха забранени 11. Брутен вътрешен продукт на глава от населението 14 192 $ 12. Образованието и стажа зад граница бяха за сметка на държавата 13. Верига от магазини за многодетни семейства със символични цени на продуктите за храна 14. За продажба на продукти с изтекъл срок на годност - големи глоби и задържане от специалната полиция 15. Част от аптеките с безплатни лекарства. 16. За фалшифициране на лекарсва смъртно наказание. 17. Квартири без наем. 18. Напълно безплатна електроенергия за населението. 19. Сух режим продажбата и употребата на алкохол забранени. 20. Безлихвени кредити за покупка на автомобили и жилища 21. Сделките с недвижими имоти бяха забранени 22. За покупка на автомобил държавата плащаше до 50%, а на бойците от народното опълчение до -65%. 23. Идвайки на власт той изгонва от страната чуждите корпорации Само при Кадафи негрите от юга на Либия получават човешки права За срока на неговото управление населението на Либия се увеличава 2 пъти Детската смъртност намаля 9 пъти Средната продължителност на живота се увеличава от 51.5 до 74.5 години Кадафи прие решение да изведе Либия от международната банкова система и неговия пример искаха да последват още 12 арабски страни

Кадафи прие решение да изведе Либия от световната банкова система и....тогава онази Клинтъновица се провикна-УБИЙТЕГООООООООО.И Наистина го убиха.Сега Соломнонпасифчетата крещят неистово само някой да спонеме за добрите страни на живота преди 1989 година защото нямало цветни телевизори и банани, възхищават се на имането на крадците и ходят като замаени между партиите на Тиквата, Гея и Феса.

СЕГА такива държавници, ги наричат с модерната думичка "диктатор", измислена от краварските "демократи" за сплашване на децата и бавноразвиващите се...

Уважаеми, прав сте, дори и поспестявате туй-онуй. Но.. Описахте земен рай за хората. Описан е и земен рай за мишки. По какво и защо си приличат? - През 70-те години на миналия век, Джон Калхун провел 25 опита с мишки при пълно задоволяване на основните им жизнени потребности - храна. вода, чистота и защита от природата. Земен миши рай! Експериментите неизменно завършвали с пълно измиране на популациита поради психическа разруха, наречена от Калхун "поведенческа клоака". Педерастия, нарцисизъм, канибализъм при пълна насита, самките убиват малките си - да не им пречат. Пиша това защото... ... От най - осигуреното население в света - Либийското, малцина защитиха родината си. Както и французите във Втората световна война - биха се само месец и половина. Както и СССР се разпадна мимоходом. "Все-по-пълното задоволяване на потребностите" БЕЗ СЪЗДАВАНЕ НА НОВИ жизнени потребности смъква живите същества в поведенческа клоака. В Либия в клоаката са попаднали предимно гражданите, а във Франция и СССР - предимно управниците...

ХА,ХАХ,ХАХ,ХАХ,ХАХ,ХАХАХАХАХ! Напрао не моем се запрем от смех. ЦРУ, РАЗНИТЕ ТАМ ДРУГИ ВЕДОМСТВА НА ПЕНТАГОНА са земали сума ти пари за разработване на операциите по оробската пролет. Тръмп си ги плещи колко да не заспи. Нема начин ако стане президент да не продължи да плете паяжината оттам, откъдето са я свършили. иначе ше стане МЪРТЪВ ИНДИВИД. ВОЙНА Е НЕМА НЕВИННИ. УБИВАЙ БЕЗ МИЛОС И ЧЕКАЙ СВОЯ РЕД. ТСВ! Та, коа мишка ше се фане на смена на сиринцето у капана?

jizast

Русия е вмирисана държава, несретниците и загубеняците мразят Америка, мислят че тя им е виновна за мизерното съществуване. Руснаците ви натресаха комунизма бе лузъри, сега сърбате попарата на руската тъпня...

ОБИЧАМ КОМОНИЗМА ДС И ВСИЧКО КОЕТО ЗАПАДА МРАЗИ! ВЪРВИ ПО ДЯВОЛИТЕ! НАЧУКАЙ СИ ГО БОКЛУК ЗАПАДНЯШКИ!

jizast

Хаха нека всички ти видят акъла... Неграмотните лузъри обичат малоумната Русия

БаЦе, научи се накрая ПОНЕ, как се пише думичката "комУнизъм", преди да я рекламираш...

По начина на изказа предполагам, че не сте интелектуален "колос".А ако живеете в САЩ предполагам , че върховното ви достижение на пазара на труда е пърженето на ГМО картофи в някое заведение за бързо хранене.Моля Ви не се правете на спецалист в информационните технологии или медицината.

Забъркаха тая гадост а сега носталгия... боклуци запада е проклет боклук...! Дали Русия ще ни спаси... не знам но това е последният ни шанс!

jizast

Тръмп е човекът който ще постави на мястото му всеки разпасал се мухльо. Ако стане президент Америка ще заеме отново мястото което заслужава на политическата сцена. Нещастните плювачи ще има да си гризат чорапите от яд.

Абе те и нашите обещават като луди, Обамчо и той имаше пълна подкрепа и големи надежди при първия избор. После.... знаеш. Така че по-полека

НАЙ ПОСЛЕ ,ЕДИН МИСЛЕЩ ТРЕЗВО АМЕРИКАНСКИ ЛИДЕР.ГЛУПОСТА НА БУШ ,ЗАБЪРКА КАШАТА В АРАБСКИЯ СВЯТ ,ЧИЯТО ПОПАРА СЪРБА ЕВРОПА.НЕ Е СРАМНО ДА СИ ПРИЗНАЕШ ЧЕ СИ СЕ НАСРАЛ ,СРАМНО И ТЪПО Е ДА ПРОДЪЛЖАВАШ ДА НАСТОЯВАШ НА ПРОСТОТИЯТА СИ.

jizast

Докато беше Буш нямаше "ислямски държави". Бараката разбута мравуняка и сега не знае какво да прави.

Защо ли този тръмп ми намирисва на олигарх от путинов тип? че има пари - има, ама добре че няма власт като тези феодали дето се крият зад стените на кремъл.

що чиниш тук?

към Путин след събитията в Покрайна от журналист: " А ще анексирате ли Аляска"? Отговор с лека усмивка: " А за какво ви Аляска?" Ха-ха-ха

много са се разжужали. Кой сега е номер 1 ?

на кръстоносците-смъртоносници. Мда...

палячовци да горят в АДА. Света съществува и е произлязъл от разнообразието, не от тяхната измислена демокрация, прилагана по цял свят. Да си я набутат някъде. Гърците измислили демокрацията, днес Америка сбирщайн ще я прилага. Ай, сиктир бе. Държава от 200 години и ще диктува на света.

jizast

Тръмп е правилният президент на Америка.

ако стане президент ще наложи ли санкции на ид?

Изкуфял е горкият!

Той тръмп толкова глупости изприказва, че едва ли някой го слуша вече. Републиканците не могат да съчинят свястна кандидатура вече за не знам кой път - де го Рейгън, де го Буш старши... Не че не могат да спечелят и с комик като Тръмп де, с Буш младши щом успяха.

хихихи ако по марксово време е имало нет сега щеше да е доста весело:)

нямаше да могат да набират терористи.

Доналд май е налял доста пари, за да не може Гугъл да показва резултати когато търсиш Donald TrAmp. Това означава нещо друго, което няма да превеждам.

Господа, не очаквах от "републиканец" - г-н Тръмп толкова обективна оценка на ставащото в света. Бъркал съм. Г-н Тръмп е прав. Защо е възможно г-н Тръмп да прогласи критичната си правота? Поради принципите - "ръководни начала", както превежда тази чуждица великият Г.С. Раковски. - в САЩ е прието за нравствено да не печели партия три поредни избора, за да се избягва диктатура и намали възможната корупция. - в САЩ е приет правилото за проверка и уравновесяване - "checks and ballances" и затова кандидат на републиканската партия може да посочи опасните грешки на управлението на същата тази партия. Поради какво г-н Тръмп е прав? Поради: - Основното и независещо от преценки е, че ИМА Световна война и САЩ не могат да са незасегнати от нея. В тази война се решава въпросът да бъде или не цивилизацията ни. Ислямска държава обяви, че ще има ядрено оръжие през 2017 г. Исторически това е утре. - Главното, зависимото от управленските глави е решението с кого и как да се воюва, оценката на своите сили, кои са врагове и възможни съюзници. Сега Ислямска държава е същественият враг. Наши врагове, но и нейни врагове могат и искат да са ни съюзници. - Възможното потребно. Възможна и потребна е победа над Ислямска държава, но само в наш съюз с други дъжави - нейни врагове. - Силите. В Световна война са съществено съотношениетоп на нашите сили към вражеските. На какъв език са крещяли "мамо" майките ни като са ни раждали не е съществено. Съществено е ние да сме побеждаващата сила. - Неизбежното. Във война на цивилизации уговорки няма и пощада за сведена глава - също. Свободата ни е винаги на върха на щика. Това са знаели великите Рузвелт и Чърчил, за да се съюзят с комунистическа Русия срещу най-големите изверги в историятана човечеството - нацистите. Затова и са велики. Надявам се и г-н Тръмп да бъде - за да ни има.

Ти от чие име говориш? Тук е български форум. Та не всички сме американци.

Пиша от своето Българско име за Български господа, а не за теб - добитък на Ислямска държава.

Мда, Донал Трамп е прав и само той единствен от целите САЩ и Европа е наясно кое е добре.

Аз веднъж си купих една книга, чиито "автор" е тоя - тотални глупости. Тоя си изкарва парите само с бомбастична реклама. Не мисля, че за това заслужава повече уважение.

Господа, този "тъмен" и за наша жал - наш ни "субект" сам си признава: - "Аз веднъж си купих една книга..." Веднъж... Една книга... И се нарича "читател"! И се нарича "Аз"!! И ни препоръчва кого да не уважаваме!!! Добитък. Моля да ме извините, че ползвах изрази на друг добитък - нацистки, но различно определение тази плюскаща протоплазма не заслужава. Една книга! Веднъж!! Си Купил!!! И споделя, зада ни поучава!!! Извинете и многото удивителни - "погнусителни" в езика ни няма...

сега да не вземеш от девет кладенеца вода да носиш. Уж всички против Маркс, пък сега.....зависи.

Ако ислямът е толкова елементарен и консервативен, да прав е. Надали някога да узреят. Ние в БГ не сме узрели та те. В Русия също са примитиви както у нас. Някакви божества от псевдоелита са на власт десетилетия.Извън псевдоелита си точат зъбите други проститутки, напр Сидер- Бялата златка. Затова ще сме на дъното.

че то и в Америка е така. Я колко Буш се изредиха, че и Клинтъни. Сега се появиха и други играчи, но типично като във всяка държава стой та гледай, кой ще спечели. И там са пълен цирк.

тубето: Нам нужна одна победа ( А Студио ) ти да видиш какви са младите руснаци- такъв дух имат тези хора, а нашите на кака софка и на фики ще пеят парчетата, една стара българска песен обаче едва ли ще знаят да запеят, те български не знаят, ние може да сме тикви, но руснаците имат баби и дядовци ветерани- още живи. предполагам знате какво се говори по семеините празници, работила съм с руснаци и още работя в друга област и те ни обичат, сърцето си дават - и това не преувеличавам, за обикновени хора говоря, не за олигарси разни, къде ограбиха при пяндето елцин русия и създадоха руската мафия, добре че доиде путин, та малко по малко да успее да вкара нещата в релсите, мяфията отслаби, въведе желязна дисциплина, изгони олигарсите, натика някои в затвора, успя да възстанови армията, запада го спъва със санкции и проблеми по границите, но вижте първо в крим как го посреща- като освободител- руснаците не живеят толкова зле, колкото тук се представя- запазили са духовността си, за културата им да не говорим- писатели, композитори, художници- не можем да им се опрем, те знаят, че ние сме им дали азбуката, а и много са идвали тук на море. да са живи и здрави, че пак ще спасяват света.

гого

ти ако сравняваш Плевнята и Путин си толкова заблуден че не може да бъде просто .... Също ако сравняваш българите и руснаците относно родолюбие и патриотичност ....ако сме имали такива черти сме си загубили позициите тотално. И докато там работите може и да се оправят ... тука затъваме все по надълбоко в КРАВАРСКИ лaйHa. Дори и да са ни използвали преди руснаците , не сме им биле роби, а сега ставаме такива ....

а и ние ги поизползвахме- даваха ни нефт и газ на безценица, купуваха ни всичко, що произвеждахме, пълниха ни курортите, ние пазехме границата, но имахме наи-силната арния на балкание, особено авиацията. "едно приятелство е добро, ако и двете страни профитират"- е казал макиавели във "владетелят", задължително четиво за всички политици. и е прав, колкото и звучи бездушно, но равновесието си е закон в природата. а сега се даваме на америка, без бои, имат военни бази тук, докато руснаците нямаха един воиник в българия, толкова зависими като сега-да ни ограбят златото и ресурсите -не сме били и под турско.

мислиш като роб, ставаш роб. За радост ти не си такъв, което не може да се каже за бг. политическата класа.

Как прескочи от Тръмп та на Сидеров. И с чиста клевета. Та, какво ти пречи? Да не му завиждаш за нещо?

Доналд Пръд се забавлява и си прави реклама. Няма как да го изберат и той си го знае, затова се прави на много отворен. Нещо като нашия Долен.

Американците са добри на приказки и за това на никой не му пука. След дъжд качулка. Просто-лицемери.

за това им го набиват в канчетата в техните университети. Да помнят и да не забравят до къде можеш да стигнеш. Но..чужд акъл, в чужд глава не влиза...особено ако е от Маркс. Но пък стени има бол...

място за сравнение няма. Тези могат да свършат и по-зле....

Вярно е че при Кадафи Либи45я беше държава а сега не е .Само враждуващи кланове .

коментират по долу, че нямало политици какдидати от републиканците. какво това "политик" - образование ли имат политически науки, тест за интелигентност ли им правят, а на оная клинтън и тест за бременност не и трябва, знаем, че мъжо и не я уважава. онова недоразумение буш младши беше толкова тъпо, че по погледа му личеша, а бонго - адвокатчето обра черните гласове, които иначе не ходеха по избори. един холивудки артист имаше по едно време, абе всякаква измет. имаха един вашингтон, едни други свестни линкълн и кенеди, които искаше да отнеме за държавата функцията на печатането на пари и ги отепаха, ама неисе, които и да доиде в амеркика- все тая

Добре го докара Путин срещу слабия отбор на Запада 3:0.Крим,Украйна и Сирия.