Полицаи на мотори ще следят с радари за превишена скорост

От този уикенд полицаи-мотористи ще следят с радари за превишена скорост по пътищата.

Обратно в новината

Коментари - Полицаи на мотори ще следят с радари за превишена скорост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

промлем на България - превишената скорост. Току що депутатите задължиха всеки работещ българин да изплаща още 1000 . И в тази криза като вървим надолу , как ще стане тая работа. Кризата няма да свърши до 2030 година , а кредитите се натрупват и до 4 години трябва да са изплатени, какво ще правим тогава? Тогава ще се забатачим като Гърция, ще задлъжнеят и внуците ни. А може би това е целта на Новия Световен Ред - постоянна и стабилна задлъжнялост и изплащане на лихви на световната банка.

предлагам да е като в гърция-за груби нарушения,неспиране на стоп,минаване на червено,нагло паркиране-отнема се книжката,сваля се номера на бракмата плюс солена глоба.има евфект,вервайте.седем пъти ходя в гърция,полицай съм виждал 2-3 пъти.виждал съм как гръцки полицай се оправя с нашенски боклук със скъп джип,как се сваля номера с щангичката,и оня кърши ръце. е това е полиция,а тук са хрантутници на заплата.

Я ги вижте бакшишите, карат пияни, друсани, на по сто акта, постоянно създават предпоставки и ПТП-та, после - голямо нищо !!! Ама си били изкарвали хляба и ще им останат децата гладни, а това че други деца остават сираци или сакати заради тях? Ама децата не гласуват и подкупи не плащат - на кой освен на родителите им им пука !

valentor

В съвсем близкото минало им хакнах един електронен фиш. От експертизата се установи, че ъгълът на радарния лъч, спрямо движението =направлението на движението на МПС беше към 28 ъглови градуса. В норм.акт е посочено ,че ъгълът, когато устройството няма способност да отчита този ъгъл, към посоката на движение може да е до 10 градуса. В инструкцията на конкретния тип "радар" е казано 8 градуса. Е ? До съдът ли трябва да ходим за всяка катаджийска тъпня ?

Абсолютно безполезни хрантутници!

Тия тъпи началниците на кат да се уволнят! едно време засичаха по камера с неподвижна кола с 20 % грешка! Сега при подвижна камера грешката е 50%!!! Компютърната програма е направена в ущърб на шофьора ,това го доказахме па фотоснимки манипулирани!!!

valentor

Върховното съдилище постанови, че с мобилни камери може да се съставя АКТ за установяване на административно нарушение /АУАН/, но не и да се създава "електронен фиш". Това беше първо. Второ При АУАН съставителя трябва =ТРЯБВА, да посочи СВИДЕТЕЛИ. С други думи казано екипът , с моторетките ще трябва да е поне от ДВАМА служители на КАТ. Ха така. Готино, нали ? Най-добре е ,както винаги съм го казвал, та най-добре е КАТ ДА СЕ ЗАКРИЕ. Категорично е ясно, че първо КАТ на никой човек не е помогнал, а само тероризирал, и второ =никой няма да забележи липсата на КАТ. Тва е полоДжението

Реалния проблем се прикрива от десетилетия.. това не е рисковото изпреварване или шофирането с превишена скорост - това е причината която докарва шофьорите до превишена скорост и рискови изпреварвания! И кой е това..? Това са всички участници в движението, които не се движат адекватно на пътната обстановка. Всички тирове, автобуси и големи транспортни автомобили създават предпоставка за колона, и вместо да отбиват на всеки няколко километра да пуснат колоната да премине те се кипрят с 30km/ч идвън градовете бавно като охлюв.. при което заради липса на адекватна оценка или надценяване на собствените си способности хората предприемат рискови маневри и стават бели! Замислете се - ако нямаше бавни автомобили, а всички се движат с 90-100km/ч по извънграските пътища изобщо нямаше да се налага изпреварване и катастрофите щяха да намалеят драстично!

Абсолютно си прав!!!! По точен коментар няма повечето пишат глупости без да са наясно с проблема!

Проблема не е от бавно движещете се превозни средства по междуградските пътища , той е в междуградските кратуни които дори и да изпредварят на непрекъсната линия в завоите дават по 20 лв на катаджия и вече имат златен талон.

деер

Оставете ме да си карам на спокойствие!!!! Искам да си карам колкото си искам бързо. Обаче не искам разни темерути да си изпробват новите зверове като изпреварват рисковано или да карат с 150 в Слънчев бряг, или да не се спира на пешеходна пътека или дори да се изпреварва. Това истинската превенция, а не да е седнал на някакво място с ограничение 50-60 , а пътят идеален и многолентов с разделителна мантинела. А колко значи с ограничение ги има на заснемането на Гугъл , а като станаха масови мобилните камери изчезнаха????? Ромите ли са пак виновни? ... Толерантността на пътя е факторът , а скоростта е лесен фактор - 20км и една жертва няма да има, освен на паркинг

Най-лесното заключение за пътния полицай за ПТП причина е несъобразена скорост, оттам и статистиката. Кой да си прави труда да търсии анализира други причини, например дупки, неорязани крайпътни храсти..., че може някоя институция да излезе виновна, съответно застрахователя да предяви иск и бюджета да плаща - защо да не се пазят един друг? А след надпис в акта несъобразена скорост - естествено следва знак за ограничениет й, и така в годините знак след знак.. И на двулентов Бургас -Созопол с мантинела -80, какво че закона казва 90 при еднолентов без мантинела. Защо въобще са харчили пари за 4 платна..

Преди време, в района на В.Търново попаднах в една огромна дупка и СЧУПИХ джанта.Полицаят отказа да ми напише протокол с обяснението, че пътя е общински а той е на заплата към общината......,можело само АКТ!!!Честито!!

Нарушенията били с 80 % по-малко?!? Да не би да искат да кажат 8 %!

Ей че тикви милиционерски! ВАС излезе ли с решение за мобилните камери бе? Зорлем да разкарват хората по съдилищата да обжалват или просто са решили да понапълнят джобовете. Не давайте рушвети на полюционерчетата и обжалвайте - такива актове падат още на първо заседание.

Обжалвайте и за радари, много малко са минали на калибриране в Института по метерология и разполагат със съответните сертификати, вадят стари, бракувани радари и дрегери като изнудват шофьорите. Да не говорим, че акт не могат да напишат като хората. Търсете си правата.

Метрология.

Паток, не само актовете за радари - ВСИЧКИ актове падат. КАТ-аджиите ни са толкова неграмотни че не могат да напишат законосъобразен АУАН или НП. До сега съм спечелил 14 дела срещу КАТ, а познай те колко са спечелили ? Правилно - НИТО ЕДНО. Така че съвета ми към всички колеги-водачи е "Хора, търсете си правата".

А какво може да се направи с акт от 50 лв./ казват ,че не може да се обжалва/? Не се бъзикам!

Глей са, аз съм бачкал по 16 часа на ден като идиот за да карам кола за четвърт милион за каквато съм мечтал от дете, и ще си я карам с 200, защото е направена да се кара с 300 и от 200 спира по бътзо отколкото твоята тойота спира от 90. А за фаровете и осветлението на на таблото ти, нр се обаждай на японците, а си пточети опутването! А че повечето шофьори се мислят за безмъртни и убиват невинни, ъова си е факт.

Тук говорим за реални автомобили и реални пътища, а не за симулатори и компютърни игри. Потърси подходящия за теб форум.

Ко речи??? Каква е тази конзола ддето си си купил?

50 лв те оправят навсякъде карай и да не ти дреме те данъчните скоро няма да ги проверят милиционерчетата нали са от едно стадо .

Къде са онези, според които увеличеният трафик обяснява намаления брой ранени за сметка на жертвите?

"Няма как да има полицаи на всеки километър", коментира началникът на "Пътна полиция". Ами турете по един доброволен сътрудник комуняга начело с Ламбо/Шкембо "на всеки километър", така ще стане ! Да тракат с бастуни и искуствени ченета, за да плашат "Бързите и яростните" :-)))

Е ти верно си си противяга от класа, която и новина да одрискаш, все си гониш пропагандата за стотинка/коментар!

Повечето катастрофи са заради малоумно регулираните подобия на пътища в България. Особено около ремонтите.

Катастрофите не са повече. Самко жертвите.

Магистралите били по-сугиурни!!! Какви магистрали бе?!? Къде видяхте магистрали в тази държава? Вие въобще имате ли си идея какво е магистрала? Отидете в която и да е европейска държава и вижте! И най вече ги попитайте как се строят! Защото и гордоста на Бойко Борисов- новия участък на магистралата който бе открит миналата година, вече започва да срава на вълни, а догодина ще е и с дупки. А за останалата част от магистралите са си неправо офроуд! Магистрали ли? Къде са?

Като ще си говориме за западни магистрали и колко са хубави случайно да си карал в Чехия примерно ? Щото нашите магистрали са слънце в сравнение с техните.

Абе пич ти да не караш само по магистралата "Ябланица-Шумен".Чувам че така го наричат участъка хората . Вози се с колата поразходи се по Европа"ТА" и тогава хули

ОТ КАДЕ ИНАЧЕ, ДА СИ ИСКАРАТ И ТЕ БОНОСЕТЕ ? ОТ КОЛОЕЗДАЧИТЕ? баба Тодорка

Къде е онзи -10, който да си пробута собствените числа и да каже как за месец не се прави статистика?

Ами така е!Махаме радарите-сега ще ги връщаме, махаме камерите-сега ще ги връщаме. Ами то има ли нещо хубаво направено, което да не е развалено, а после като разберем ползите и вредите, пак ще го връщаме. А фаровете през деня не са само глупост, а нещо много повече.

И защо така започна само в последната една година да се случва?

Не се издържа вече ! Това значи, че ас требе да тура Радан на Москвича, да мери скороста на Моториста, Простака, де ме гони за половин Пенцията баба Тодорка

ujabg

Леле, дано не си толкова тъп , колтото се правиш!