Русия възмутена от ”поредния случай на вандалщина” в София

Министерството на външните работи на Русия изрази възмущение от "поредния случай на вандалщина" към паметника на Съветската армия в София.

Обратно в новината

Коментари - Русия възмутена от ”поредния случай на вандалщина” в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази армия от руски мужици и пияндурки, които дойдоха при нас след като ни обявиха война не е освободителка. Нищо не е освободила а е нахлула като турците на времето. Даже на края са окрали влаковете на БДЖ с които са си тръгнали. За това тази гнусотия да се демонтира и претопи, а докато това стане я боядисайте кафява. По ще и отива. Защо братята Роми окрадоха паметника на апостола, а тази съветска простотия с толкова метал по нея никой не я пипа?

И аз съм възмутен от цената на газа!

опорните точки днес държат здраво, хора не вярвайте на комунисти, каквото пишат обратна е истината, това са хора болни от шизофрения и клептомания, професионални лъжци и крадци

Ей Руснаци, България е независима държава, член на НАТО и ЕС! Разкарайте си гнусните и омазани с кръв и петрол ръце!

Прочети какво си написал и се опитай да изясниш какво точно казваш. Все едно си казал кисело мляко, ама прясно.

Ако не бяха ни освободили (1878-1944) руснаците сега щяхме да сме просперираща държава, но понеже те ни освободиха сме най бедни:(

Поради полуазиатска си природа руснаците са извършили големи дивотии през вековете и всички около тях ги мразят. Всички освен българите. По време на соца на нас ни се внушаваше че Русия е големия брат но самите руснаци не знаеха това. Сега вече и ние или ги мразим или сме безразлични към тях. Има защо. Натрапиха ни една тъпа болшевишка идеология, заради която 45 години не се развивахме. В момента плащаме последствията от това

Истината е че докато ние бяхме дупе и гащи с Русия(СССР), те бяха така със САЩ. Надявам се, че на всички е ясно че е по-добре да имаш богат и интелигентен шеф, отколкото тъп, беден и ограничен. Турция доказва моите думи. На всички русофили, поздрав за майка им!

Vibudhi

Подмяната на Истинската с Фалшива "История"/започва систематично след 14-15век след Хр./, ражда политически и морални недоносчета, които не знаят елементарни неща от собственната и Световната История! Ако някой случайно ги попита каква е разликата между ум, съзнание и душа ... резултата ще е плачевен! Да не говориме за понятия като: Фашисти, Комунисти, Демократи, Либерали, Национал Социалисти и т.н...Дънов е казал ясно, че бъдещето принадлежи на Русия и България! Останалото е просто прах по пътя.

липсата на памет и паметници за собствените му герои е превърнала русофилството в неотменима част от българската, национална безличност

трябва ли в софия да има паметник на окупатори узаконили и спомогнали на една уродлива партия да ни управлява 45 години в българия няма убити съветски войници има хиляди избити българи във войната на страната на русия и пак сме третирани като победена държава

Ей SS а пък руснаците изобщо не се бъркат никъде по света. Всички големи се бъркат а ние се навеждаме да ни се бъркат. То кат няма мъже с топки в политиката ни кво да правим...ще си търпим избраните от нас ануси.

На теб лично кой от руска страна къде и конкретно с какво ти бърка ?

Vibudhi

Какво може да се очаква от поколение, което е израснало с фалшиви учибници и " фалшиви професори" по История, Български език, с фалшиви "Документални филми" не са излизали или живяли на вън нито на "запад" нито на Изток! На които "учебниците" и часовете по Български ез. и История се одобряват и спускат от Брюксел?! Специалистите у нас доказаха, че понятията добро и зло са непознати на тях?! Беше констатирано изоставане на Психо-Умствените способности със средно 5 години!От поколение, което повечето от които употребяват алкохол в големи количества, цигари, наркотици и хапчета не може да се очакват умения за разграничителна способност, анализ и лесно се потдават на ТВ и Интернет зомбиране! А когато "ТЕ" влязат в "Правната Система" и в Политиката нещата стават страшни! Те са просто едни послушни и безскрупулни изпълнители! И този резултат бе постигнат не без помощта на българските подлоги.Ако Бъдещето на България се определя от тези озлобени, безработни и зомбирани млади хора, тежко и горко на страната ни!

Светът пък е възмутен от двойните тоалетни в Сочи. Ама не прави от това дипломатически скандал.

Двойните тоалетни са или фотошоп или снимки от месец преди олимпиадата, когато две съседни тоалетни не са били още преградени или тоалетни направени за американски двойни задници или за западни гей семейства, Русия да им удовлетвори претенциите за сексуална толерантност и равноправие.

Мужиците нещо много взеха да се бъркат във вътрешните работи на суверенни, независими държави. Май забравят, че вече няма соц-лагер и зарубежни губернии.

САЩ и Западна Европа винаги се бъркат в делата на суверенни държави, включително на Русия. Последен пример - западни и САЩ държавници на размириците в Киев, като призовават към нападения на държавни обекти, а от друга страна дипломатически натиск и настоявания как да си уредят в Украйна вътрешните проблеми. Много ми е интересно, чия собственост е паметника на Съветската армия. Ако е българска и толкова пречи и се смята, че не трябва да го има - да се махне, щом това пречи на България да си реши проблемите с правата на гражданите, икономиката, промишлеността, безработицата и не на последно място, макар и последно изредено - на демографията. Това последното има връзка с оскверняването на паметниците, пример за което е циганското оскверняване на паметника на Левски, което е нетипична черта за българския етнос, а значи оскверняването на паметниците - пример паметника на Съветската армия - е прихванато поведение от циганския манталитет.

Vibudhi, що за птица си ти бе майна? Чукча, бимбилистанец или не знам какво но не усещам да си българин. Или си просто зомбиран комунист? гост , това за фашистите не знам но в България има много комунисти-интернационалсоциалисти, русофили и много малко българофили, което е жалко. А какво ще кажеш как така АБФК се преименува на БАС? Другарите вече не са борци против капитализма...ами няма как нали техните хора са капиталисти и ГОСПОД(друг)АРИ...а народа да духа супата и да гласува за тях!

За тези на които още не са им изчезнали пуберските пъпки да кажа, че това е паметник на борците против фашизма. Такива паметници има в цяла Европа. Паметника на съветската армия във Виена Австрия е в пъти по- голям от този в София и не само, че никога не е имало проява на вандализъм спрямо него, но и редовно има поднесени цветя. Този който посяга на такъв паметник, а и този който подкрепя деянието може да бъде определян само като фашист. За съжаление се оказва, че България е пълна с фашисти.

Мужиците първо да погледната в собствения си двор и после да се възмущата - кланят се на една мърша на червения площад вместо да я погребат по християнски обичай, а иначе са големи християни Пфу..лицемери!!

Какви ти християни са руснаците, бе - проформа може и да се водят такива, ама отвътре са си най-примитивни езичници! Както е казано в Евангелието: "По делата им ще ги познаете"...

МНОГО ВАЖНО, ЧЕ РУСИЯ Е ВЪЗМУТЕНА!!! АМИ НИЕ В БЪЛГАРИЯ ОБИЧАМЕ ИЗКУСТВОТО, ПРОСТО!!!!

Vibudhi

Преди да говориш за Путин си смени памперса Иванчо! Той има черен колан по Джудо! А ти си просто поредния тинейджър с фалшиф ник!

Путиновите слуги да си гледат работата и да не се зъбят на българите! Дано свестните руснаци изметат тази олигархична шайка която управлява в Русия!

Vibudhi

Слагате няколко яки момчета на близо и скрити камери и....Господ да им е на помощ на цапачите глупаци! То е хубаво на сутринта да осъмнат завързани за своите "творения"! И някой да повика ТВ и журналисти да ги заснемат! След това изправителен труд в полза на София 2-3 години минимум!Глоба за родителите задължително!

И за такива като тебе, глоба... задължително!

"...Червената звезда от времето на Съветския съюз беше свалена от пилона на Върховната Рада в Киев. В други градове махат паметници на Ленин. Русия се възпротиви..." - Русия все още се управлява от болшевики.

Отличен коментар на "ДИПЛОМАТ"

Ей Rina, Какво си не знам ама сигурен съм не помниш времената в които никъде не можехме да ходим ( извън България). Това беше привилегия на така наречените власт имащи. А всички които не бяха със съветите бяха класови врагове. И Ленин беше еталон човек. Няма да им събарям паметниците но да си ги носят там и да им се възхищават. Тук не искам да има техни паметници и те да възпитават децата ми на История. Русия е имперска държава която през втората световна война се е биела за световно господство. Едни лайнари с Хитлер начело срещу други лайнари със Сталин начело. Кое му е героичното и освободителното в тази война да замениш Национал социализма с Комунизма. Наистина къса е човешката памет....

И все пак ,кой друг можеше да спре Хитлер,ако не беше Сталин и неговата армия "За родину,за Сталину".Самия Хитлер признава ,че съветската армия е много по организирана,че съветските войници не жалят живота си за победата.Дори и да е гротеска между избора на двама диктатори, победата през Втората световна война с милиони жертви,унищожи единия диктатор.Другия умря 10 г.по-късно,никой не е вечен, и диктатурата постепенно придоби по поносима форма.А колкото до Б-я,по времето на Хитлер,всички фабрики са работели за немската армия-униформи,обувки,храна,жито,а тук хората са гладували.Така ,че , съветска окупация или не,реално или формално,не е имало точно окупация,а пряка зависимост, до определено време,но не може да се отрече и икономическия подем след това.

Хитлер е нападнал СССР, бившата Русия ... Не знам чия памет е къса, но твоята е къса и със сигурност това не и е основния проблем. Към този момент Хитлер е държал под ботуш ЦЯЛА Европа. Русия е освободила и себе си и Европа. Това са фактите, както и твоята дефектна памет е факт.

Страшно много се дразня на такива гаври. Както и на тая мания да се събарят паметници. Историята и миналото не може да се променят и просто няма смисъл. Какво са ви виновни паметниците!? Абстрахирайки се от цялата политическа каша, аз ги виждам като дълъг и тежък труд - нали все някой го е правил, скулптор или няколко човека.. Дайте да съборим труда на тия хора е така, нали. Според мен имат артистична и художествена стойност ПРЕДИ всичко. Тъй като реално на политическата символика отдавна й е минало времето, сега така ги виждам. И съм върло против такива гаври, както и събаряне на паметници. каквито и да са.

Да махнеш един паметник не е промяна на историята. А това, че някой се е трудил и упражнил таланта си, не оправдава претенциозното му стърчане десетилетия наред на центъра на една столица. Да го сложат в някое арт-пространство - музей, галерия или каквото е там и да ходи да го гледа този, който се интересува от таланта на съответните творци. Иначе историята не зависи от паметниците, обратното е - паметниците понякога я интерпретират погрешно или според нечии интереси. Дори тези интереси не винаги съвпадат с разбиранията на скулптора! Стига вече с тази демагогия - нацвъкани из цяла България паметници на съветски войни, на "освободители" някакви, на тодорживковци - голямо изкуство, голямо нещо!

Соц.изкуството носи дивиденти на туризма.На западняците им е интересно да видят грандоманските паметници на тоталитаризма.При тях няма точно такива.Приеми го като част от времето.Сега не е момента да се мести,когато емоцията надделява.

Ами грозни са! Това не е ли достатъчен аргумент в полза на отстраняването им? Лично аз не съм за това да се рушат. Да, комунистическите чугунени тотеми са някакъв исторически "документ", но не им е мястото в центъра на София. Да ги преместят на някакво място, което е подходящо за организиране на музей на тоталитарното изкуство. Ама не като този на Веждичката, на 300 квардата парцел, а на достатъчно голямо пространство, позволяващо монтаж на цялото червеноармейско капище.

При условие, че фашистите премахнаха всичките си паметници, защо паметниците на комунистите стоят. п.с. Моля, не бъркайте руските царски, освободителни паметници, истински героичните с тези на партизаните поробители.

Да си го приберат в Руското посолство и без това кости там няма. Че и на нас ни писна. Комунизъм няма СССР също. Стига вече. Не му е там мястото. Да не говорим и за геноцида който извършиха 1944-45г, че и по на там. Над 30 000 избиха и все интелигенция, че прос народ по лесно се управлява.

Паметникът на загиналите - на незнайните поне - е близо до Александър Невски. Първият поруган войнишки паметник, циганите му окрадоха масивният 'бакър'. Самият Александър Невски също е бил цапан с графити. Май само джамията не са барали, защо ли... защото там бият а не хвалят по форумите.

ВРЕМЕТО НАСТЪПИ ,ТОЗИ ПАМЕТНИК ДА ОТИДЕ В МУЗЕЯ НА ТОТАЛИТАРИЗМА И ДА ОСВОБОДИ МЯСТО ЗА ИЗГРАЖДАЩИЯ СЕ ТАЗИ ГОДИНА ПАМЕТНИК НА ЦАР САМУИЛ !!!!

Мол "Самуил" ли чух? Чичка, ще има паметниче, около чудесен 'бизнес комплекс' с фитнеси и затворени за простосмъртни нощни заведения. Справка: до Ялта. Добре си е така, поне пази градинката и скейтерите има къде да карат.

още ли не сте съборили този паметник на окупатора, на гаврата със суверенитета на българия. в центъра на суверенна европеиска държава има паметник на чужда армия-окупаторка, донесла смърт и нечувани злини на бъклгарския народ. трябва да сте мазохисти за да търпите още този паметник на робството. има ли в софия паметник на българската армия, която по волята на сталин бе хвърлена във воината и за половин година даде з0 хиляди убити, няма, защото българия беше считрана за победена от червената армия държава. за това бяха изнесени за москва златния резерв, всички архиви и всичко по ценно, които още са в русия. позор и срам за азяцка руся и за неините русофилистици у нас. и заради тази идиоцка руся днес близо 2 милиона българи са емигранти, а останалите 5 милиона водят мизерно сашествувание в българия. няма ли да се намерят патриоти, които да вдигнат във въздуха този срамен и позорен паметник на тоталитаризма и комунизма?

"паметта на съветските войници, загинали в името на освобождаването на България". по голяма наглост от тази не съм чувал. съветски воиници са умрели в българия само от препиване, загинали няма, още повече за "освобождението" на една суверенна страна от самата себе си. руснаците нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили, въпреки, че се опитаха да излъжат света на олимпиядата в сочи, че са една нова и преобразена демократична държава. руският имперялизъм е жив и пуска русофилистически метастази у нас във формата на цоцалисти.

Много свежо!

какъв смисъл има в това боядисване на фигура от паметника на съветската армия? Какво е посланието, каква е алегорията, каква е аналогията, какво е внушението, инсинуацията, каква е целта? Една пр..дла се снимала на него и се пуснала в Интернет. Тъпо е и безсмислено, но колко време това виси в Интернет и хората търсят под вола теле в неговия смисъл.

"Ами никой не ги е карал да идват. Сами са дошли за да ни поробят и те. Голям праз, че са заменили турския султан и Османската империя с диктатора Сталин и СССР. За България все е било зле." Това не е така. Има времева линия на събитията и не може всичко да се слага под един знаменател. Не е коректно, не е интелигентно, нито ти прави чест като българин да се подиграваш с паметта на тези, които са дали живота си, дали са тяхното днес, за твоето бъдеще.

Чудя се на правителството на Русия, какво толкова се занимава с тези паметници. Нали и в Русия се отрекоха от съветското време. Това не са паметници върху гробове, а грозно тоталитарно "изкуство". Чудя им се защо още държат мършата на Ленин, което е азиатщина от преди хилядолетия. Протестирали срещу свалянето на червената петолъчка в Украйна. Това не е руски символ.

Много компютърни игри играете и много филми с пътешествия назад във времето вземате насериозно. "Бой и е_ане не се връщат" е казано в българска поговорка. Съветската армия не е убила и един българин, за разлика от САЩ и Англия, които бомбардираха центъра на София, а не мостове, казарми, летища и военни обекти. Защо центъра на София избраха - отговорете си сами какви хуманисти и демократи са били тогава и колко са били загрижени за българите.

не знам паметник на окупатор какво друго заслужава освен гавра и благодарност за 45 годишния комунистически диктат който узакони славната съветска армия

махнете веднага паметника на поробителите на половината свят, навсякъде където има война се бият агресивните руснаци

Сигурно си рус, със сини очи, иначе можеше да те няма...

Като не искате да го вапцат това грозилище, приберете си го в Москва.

Москва нищо неможе да ни казва. Да престанат да се опитват да командорат света, и да се замислят защо се боядисва, а не кой го боядисва. Ало Москва, света се променя, хората се променят, доре у Вас хората се променят, а Вие си управлявате по Сталински все още.

Чувала съм една мисъл на Стамболов - винаги с Германия, никога против Русия. Макар да е жиял по-рано от тези събития, които през 20 век са настроили част от обществото ни срещу Русия, приемете тази безспарна мъдраст като завет. Така ще живеем по-добре.

А пък аз съм чувал, че братът на Христо Ботев, генерал-лейтенант Кирил Ботев, който не само че е бил брат на великия български революционер, освен това е участвал и в неговата чета, е участвал също така в потушаване на въстанието на превратаджиите русофили които са искали да свалят правителството за да назначат проруско такова, което да слугува на новия господар - Русия! И него ли ще наречете "фашист"???!!!

ама много нежни раними души тия руснаци, ще кажеш че не са изтрепали десет милиона из лагерите.

когато Русия се възмущава значи всичко е ОК !

Абе тези русднаци съвсем откачиха, явно много са били пияни когато са се възмутили, та съветската армия (по-право червената)е толкова руска колкото и украинска е къде е тогава вандализма, нали и нас ни "освободи" Трети украйнски фронт......За пияните руски свине май самото споменаване на Украйна е вече вандализъм....

Аз пък съм възмутен от поредното руско хулиганство над света

щото е внедрен агент!

!. Паметникът е на съветската армия, а не на руската. Какъв им е проблемът на руснаците? 2. В България не са водени военни действия и няма загинали руснаци. 3. Паметникът е издигнат от продажните български комунисти и можем да си го правим каквото решим!

Даже си мисля, че той вече по традиция стана основа за упражняване на различни видове съвременни изкуства и изразяване на отношение към определени събития. И в това ново негово предназначение взе, че почна да ми харесва!

Като искат толкова да се разкрият виновниците и им е много ценен паметника да дойдат руските братушки и да си го пазят те.

... дези долни мекерета и да не стъпват повече на Българска земя!!!!

хане, партизаните са воювали с БДЖ и мандрите... ти филми не си ли гледал?