Митрополит Николай ще говори след 16 декември

Всичко, което ви интересува, на всичко ще дам отговор след изтичане на 40-дневния траур поради кончината на Неговото Светейшество Българският патриарх Максим.

Обратно в новината

Коментари - Митрополит Николай ще говори след 16 декември | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И Николай и Кирил са от един дол дренки

Естествено, че ще дойде - щом Синодът не иска да иде при него... Айде, другият път те ще му пристанат, после пак обратното и т.н., за да има с какво да запълваме целулозата на вестниците.

Естествено, че ще дойде - щом Синодът не иска да иде при него... Айде, другият път те ще му пристанат, после пак обратното и т.н., за да има с какво да запълваме целулозата на вестниците.

За Патриарх е само БОЙКО БОРИСОВ..

Николай има "жълта" книжка- защо от църквата го крият?? Погледа му вижте!! Преценете това ли е облика на духовника или на Антихриста?

Много си прав ПЕРО!

23г. БЪЛГАРИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ СЪС ЗЛИНИТЕ НАПРАВЕНИ ОТ БСП! 68г. КОМУНИСТИТЕ КАДРУВАТ И УПРАВЛЯВАТ бпц СЪС ЗАМАХ НА АТЕИСТИ И СЕГА ЩЕ НАБЛЮДАВАМЕ ПОРЕДНИЯ ЦИРК ,БЕЗ ДА МОЖЕ НЯКОЙ ДА СЕ НАМЕСИ , ОСВЕН ТЕХНИЯ ШЕФ -СТАНИШЕВ ! СРАМ! Защо тези хора ,ако са " вярващи" в Бога ,а не в комунизма не подадат смирено оставки и да се оттеглят смирено ,след като поискат прошка ,в манастир и дадат път на достойните ! КАК МОЖЕ ДА СТАНЕ ТОВА ????????????????????

Този мухльо не обеща ли, че ще бъде на пост и молитва 40 дена? Голямо обещание, голяма работа... лъжец.

Най-достойнят от всички е избран за наместник-председател на Светия синод.Дядо Кирил-новият Патриарх на БПЦ.

Най-достоен - Гавриил Ловчански!

Ако има обратна класация - кой НЕ трябва да стане - този Николайчо ще е лидер... за другото може и да има спорове, но за това - не.

от формално избираемите ловешкият май е най-правилният, следван от Кирил, който от тарикатите е най-уравновесен.

За Кирил-продажният доносник ли става дума?!

Този психично болен човек... Съдейки по безумния му поглед, бих казал, че е на амфети. Нагъл, безскруполен и амбициозен тип. Вън от църквата, Юда! Барабар с ролексите и мерцедесите! И много здраве от феновете на Мадона...

нали! вън ролексите и мерцедесите. друго си е да се возиш на линкълн

Фурнаджийска лопата. "Мъш" като л..но на дъжд. Себе си не може да управлява, какво остава за Църквата. Какво доверие да му имаме, дори да беше кристално чист ?

А този жезъл дето се подава на снимката магически ли е? А скъп ли е, и ако да защо не го продаде да нахрани нуждаещите се?

Не случайно Кирил бе избран за наместник-председател на Св. Синод до избора на патриарх. Той е и най-достойният за следващ патриарх на православната ни църква.

Ти май не знаеш значението на думата "достоен" и си плямпаш колкото да не заспиш...

.Каквато е държавата такъв и Патриарха!Досегашния ченге бъдещия също ченге!!!!!!

отдалеч , че трябва да наглежда синода да не тръгне по грешен път.

Патриархът ни трябва да е ПАТРИАРХ, а не МУТРА. Ще ми отговори ли някой - кой въздигна Николай ?

Николай е едно подставено лице на платена медийна пропаганда. Той изобщо не може да бъде претендент за Патриарх, винаги получава най малко гласове от всички останали.Какво изобщо го обсъждате? зад него стои само поръчково медийно внимание. Според мен митрополит Кирил е достоен за поста. Чел съм негови книги и за това смятам така. Може да има и по достойни, не знам.Но във всеки случай Николай не е достоен дори за Митрополит.

Алчен и арогантен митрополит като николай няма място в църквата ! Не, че съм набожен и познавам техните ценности, но не смятам, че трябва митрополитите да тънат в разкош, а деца и бедни да гладуват ! Едва ли и другите са по-различни от него !

Един е бил безгрешен в този свят и са го разпънали на кръст. Защо нахъсани журналистки не се интересуват и от другите религии, а преследват само православните архиереи? Има имами, пастори, равини и т.н? Те са като утринна роса.Комунистите преследваха православието, децата им дето сега управляват правят същото. През 1917 в Русия са избити 95% от свщениците и нито един равин, синагогите никой не е пипнал с пръст.Повече въпроси от колкото отговори има по църковния въпрос.

че нали евреите им спретнаха тази "революция". "Евреите съставляват 1,8 % от населението на Руската империя и 52 % от членовете на болшевишката партия."

"дойдох да ви кажа, че нищо няма да ви кажа" :))) този явно се появява колкото да не му забравят физиономията... "дядовците" съвсем изперкаха :)

Единственият достоен кандидат за патриарх е отец Иван от Нови Хан. А митрополитите нямат моралното право да се наричат духовници.

Всички с досиета да се заключат на стадиона завинаги, и тогава ще има чисти СИНОД, ПАРТИИ, БАН, ако щете и фудбол, истинска икономика, а и децата ви ще са по хубави. ТОЗИ КАРЦЕНО ДС унищожава всичко човешко в човека.

Нещо не си наясно, човече! Освен че си и неграмотен граматически.

За съжаление дядо Николай не е анализатор. Емоционално претоварения човек, неуравновесен и хаотичен. Качествата дори не и за митрополит. Вижда с очи, а не с душа. Господ да му помага, да намери своето място да му служи.

а няма ли някоi като монах зосима от карамазови....такъв човек трбява да стане патрiaрх, а не тези суетни и алчни митрополити....те са слуги на дявола.

Да се благодари на баща си,че е от ДС....

Резонно е спазването на 40-дневен траур, преди вземането на така важно решение за Църквата ни и всички нас. Вярата освен всичко друго е и отговорност. Новият Патриарх трябва да е олицетворение на тази отговорност, любов и служението им. В този смисъл нека този път се направи един истински и достоен избор, а не проформа такъв, с който да се извинява атеизма на мнозина, а вярващите да са принудени да приемат пряко волята си. Нека имаме нов Патриарх, увличащ народа, подобно на Св. Евтимий. Не е невъзможно, особено ако не се избира между двама неподходящи, при наличието и на други, по-достойни митрополити.

да де, ама да го спазиш, а не само да лъжеш, че ще го направиш. а този излъга.

Говоря по същество на казуса, а не коментирам кой го спазва и кой не. Останалите също не го спазиха.

"Който иска да е първенец трябва и да ти е слуга" това не знам дали господ го казва ама за Комунистите важи с пълна сила !!

Да не си "слугувал" на комунистите с цел да станеш "първенец"?:))))) Така са повечето антикомунисти, или са им целували дЪто на комунистите и не са получили нищо друго освен тази "привилегия" или са пребоядисани демократи "в крак с времето":))))

НЕКА СИ ГОВОВРИ, кадето и с когото иска, а ако реши, може и камбаните да млати, с поглед диф и смел!?

Новият патриарх трябва да бъде реформатор и пример за християнски морал. Митрополити с ролекси и ликълни нямат място в църквата!

Едно малко уточнение, ако разгледаш архиви със снимки от 30-те години на миналия век, има снимки на наши попове, които се возят в Мерцедеси, тогавашни модели разбира се, луксозните коли са нещо обичайно за църквата ни, сегашните митрополити не са открили топлата вода с линкълна или мерцедесите, това си е традиция в църквата ни.

николайчо да ходи да се лекува, много насериозно се е взел

Този Николай е Gangnam style в Православната църква.

1. До Админа: някой нахалник продължава да ми ползва ника, днес е първият в списъка и явно продължава да пише глупости и нецензурни изрази! 2.По същество: видимо и като психично здраве, и като морал, и като интелигентрост и образованост Николай от Пловдив е чужд за нашата Православна църква и не може да бъде идентифициран с бъдещето й. Ако с таква персона ще сменят досегашните оядени ДС агенти, жалко, много жалко! Може да не прозвучи много на място, но още откак направиха Николай Пловдидски митрополит се чудя защо дядо Максим държеше толкова на това недоразумение, както до днес се пише по медиите??? Не се връзва някак...

Я не се прави на ущипана мома...ти беше .................................................................................................................................. Рака и комунизма - чумата на XX и XXI век! Да си "Комунист" - това е диагноза! ..................................................................................................................................

Пак ли си без хапчета и са те изтървали от диспансера? Съчувствам ти!

регистрирайсе тогава, тикво!!! аман от простаци!

Гаргамел

Ти па кой си...той или не той .................................................................................................................................. Рака и комунизма - чумата на XX и XXI век! Да си "Комунист" - това е диагноза! ..................................................................................................................................

И ся какво, ще избираме между двамата мутрополити по-малко лошия? Като на изборите за президент, избирахме по-малко червения?

николайдес фон филибе отново изкочи на сцената щото сърце мъжко не трае други да разиграват играта, пък той да има козове. тепърва ще става хеви метъл в църквата- очаквайте спортните или спорните репортажи.

Доста налудничав поглед има този поп не ми харесва, пък и според мен ще плаши малките деца!

Митрополит Николай няма благия вид на духовен водач! Както повечето митрополити всъщност!

Ако Исус Христос знаеше за съществуването на пожарникаря, на мутрополит Кирил и на мутрополит Николай, отдавна щеше да напусне църквата и щеше да стане атеист!

Бог няма да стане атеист - защото атеистите - тези, които нямат никаква вяра - са пълна измет. Не говоря за тези, които не вярват в църква, в единния Бог или въобще вярват в нещо - а за тези, които НЕ вярват в НИЩО. Това са парцали, а не хора.

Поредният измамник.

Тоя е психопат. И по вида му си личи, и по действията му...

Вълчи поглед

На това се казва набожно лицемерие! След 16-ти ще говори, до тогава ще тъгува :)