”Дер Щандарт”: Български луксозни епископи се карат

Предпочитанията на пловдивския митрополит Николай към часовниците "Ролекс" и на варненския владика Кирил към автомобилите "Линкълн" са описани в статия на австрийския в. "Дер Щандарт" със заглавие "Български луксозни епископи се карат за шефското място", съобщава БНР.

Обратно в новината

Коментари - ”Дер Щандарт”: Български луксозни епископи се карат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

имаше един виц: - Дядо Попе, вино или бира ще пиеш? - А, и ракия, чадо!

Висшите духовници в България са гадна паплач! Може би има отделни честни попове на много ниско ниво, но тези височаещи особи са се погрижили те завинаги да са си там.

Тази попове са абсолютни мошеници и бандити!

чиста порнографя, тя попове немат идеа от религя *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А у вас биете негритееее!

Светите отци се ос...ха здраво пред миряните и останалите хора. Но в личен план са си добре.

Ами не ходете на църква, не кръщавайте децата си, не се женете там, не копувайте свещи, не наемайте тяхните имоти, не правете дарения, не им строете църкви и нека започнат да си продават имотите за да се издържат. Докато има глупаци те ще карат лъскави коли и ще се носят скъпи часовници. Пълна изолация на българската православна църква му е майката.

И няма да продават ицърковни имоти на бизнеса ли? Ми тя далаверата си върви. Отидоаха на кино имотчетата на църквата! Ати излорай владиците, ако си нямаш работа.

Мнозинството германци са протестанти (с изключение на баварците), но нищо, невежеството ти е простено....

"Дер Щандарт" е австрийски вестник, а не германски. И 73,6% от австрийците са римокатолици, а 4,7% протестанти. Та кой викаш е невежата, а?

Мръсни попове!

popov

Кого имаш предвид? Всичките ли или само някои от нас?

А ходжите и равините не са ли мръсни. При тях също се оказа, че е пълно с ченгета ама някак останаха встрани от анти-ДС истерията. Значи ли, че мюкюлманите и евреите нямат нищо против ченгетата? А германчетата първо да се оправят със своите свещеници-педофили преди да посочват грешките на другите.

и аз съм за Отец Иван от Нови Хан , Той е духовник и помага на бездомни и бедни хора ! А другите да ги изхонят от храма , те не са богоугодни , а са егоисти !!!

Тия що не си гледат домашните изнасилвачи!

И замирисва на агенти на ДС!

..., а един "професор"-ВАМПИРОЛОГ разпалено брани богатите им мазни трапези и лъскавите им луксозни возила, присмивайки се като едно ехидно ШВАЙНЕ, на легендарния "ГОЛФ", Маин Год, прости му, но да знаеш че е и агент на НРБ-Щазито !?

...Ето, това сме ние! Ето, така ни познават в Европа. Ето, за това ме е срам, като кацна на Европейско летище... :-(

Защо трябва да те е срам в америка има 1 000 християнски секти със силен бизнес елемент ...

Христос изгони търговците от храма, а нашите архиереи се надпреварват да приемат подаръци от тях. С огромното си имущество, църквата може да поеме грижа за социално слаби, сираци и възрастни хора с малки пенсии. Другото е търговия с вярата и пир по време на чума!

Как пък все на мазни попове им дават подаръци за хиляди? Защо на отец Иван никой никога не е подарил нищо? Май не става въпрос за подаръци, а за финансово подпомагане/отчитане срещу определени недуховни услуги...

Отец Иван за Патриарх !!! Само той е истински християнин !

Отец Иван за Патриарх !!! Само той е истински християнин !

БОЙКОТ НА ВСИЧКИ ЦЪРКВИ.ТЕ САМИТЕ ПОПОВЕ СА АТЕИСТИ.ТАКА УЧЕШЕ Б. К. П.СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ.

Разправиите в синода са неприятни ,но когато католици почнат да ни дават акъл ми се повръща.А от нафталина скрибуцат пък отцепниците ,вместо да си посипват главите с пепел цял живот.

Те са такива, а ние какви сме?

Не дължим уважение на БПЦ, а на мазните килимявки още по-малко.

ние сме си бедни комлексари На гол тумбак чифте пищови

Във Варна има създадена кухня за социално слаби в църквата Св.Архангел Михаил. Има и други социални дейности в епархията на митрополит Кирил.

петрова, дай точния адрес искам да се уверя с очите си ...

трябва да практикуват това,което проповядват или с други думи -трябва да спазват християнските принципи на поведение тук ,на земята - НЕ КРАДИ,НЕ ЛЪЖИ,НЕ ПРОСТИТУИРАЙ,НЕ УБИВАЙ...А РАБОТИ,НО И ПОЧИВАЙ,ЧЕТИ/УЧИ И НАУЧИ И ДРУГИЯ ,УВАЖАВАЙ....ПОДАРЪК НЕ Е НЕЩО ,КОЕТО СЕ ПРИДОБИВА С ТРУД,ПО ОПРЕДЕЛЕНИЕ ,НАЛИ ?! ИМА ПОЛИТИКА И ПО ОТНОШЕНИЕ ПОДАРЪЦИТЕ ,ДАРЕНИЯТА С ОГЛЕД ДА НЕ СЕ ВПИСВАТ КАТО ПОДАРЪЦИ СЛУЧАИ НА КРАЖБИ,ИЛИ НЕЗАКОННО ОТНЕМАНЕ ОТ ЗАКОННИТЕ СОБСТВЕНИЦИ С ЦЕЛ ЗАВИНАГИ ДА ЛИШАТ ЗАКОННИТЕ СОБСТВЕНИЦИ ОТ ПРИДОБИВКАТА ..ПОДАРЪЦИТЕ СЕ ДЕКЛАРИРАТ /ПРЕД ДАНЪЧНОТО ,ЕСТЕВСТВЕНО / И СЕ ТЪРСИ ПРОИЗХОДА ,ЦЕЛТА ,И В МНОГО ДЪРЖАВИ СА ЗАБРАНЕНИ ГОЛЕМИ ПОДАРЪЦИ -ЯСНО Е,ЧЕ ТАКА СЕ ЕКСПЛОАТИРАТ ДРУГИ ,КОИТО ДА ЗАРАБОТЯТ ПОДАРЪКА,НО СА ЛИШЕНИ ОТ ПРОДУКТА ....ТУК ИМА ПОВЕЧЕ ЛУКСОЗНИ ВОЗИЛА,ОТКОЛКОТО В ЕС,ИЛИ САЩ ,ПО УЛИЦИТЕ И ГАРАЖИТЕ... ПРИЧИНАТА Е КОМПЛЕКСНА -ОСВЕН,ЧЕ БАЛКАНСКА ПРЕДИМНО МЮСЮЛМАНСКА МАФИЯ,КОЯТО КРАДЕ КОЛИ И ГИ ПРЕПРОДАВА ПРЕДИМНО В ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА И ЮГОИЗТОЧНА АЗИЯ ,ИМА И МНОЖЕСТВО ДРУГИ КРАЖБИ ЧРЕЗ ИЗМАМИ С ОГРОМНИ СУМИ СРЕДСТВА ,КОИТО СА ОТКЛОНЕНИ ОТ ПРОЕКТИ ЗА РАБОТА И РАЗВИТИЕ .....ПРОСИЯТА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ 200 Г ,ЗАЩОТО ЖИВОТ СЕ ПОДДЪРЖА С ТРУД САМО ,А С ПРОСИЯ ИСКАШ ДРУГИТЕ ДА РАБОТЯТ ,И ДА ТИ ДАВАТ ПРОДУКТ,КОЕТО КУМУЛИРА ДО ЕКСПЛОАТАЦИЯ,РОБСТВО,ГЕНОЦИД...-ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО

О, боже ако те има как го допущаш това?Хората измират защото нямат работа,няма медицина ,няма .....трудно е да се изброи всичко.

e, извода е очевиден....няма "боже"..т'ва е!

А да си чувал някоя от приказките "Каквото постелиш, на това ще си легнеш", "Каквото си надробил, това ще сърбаш" и др.? Защо все някой друг ви е виновен?

Гадни мекерета. Вече никога няма да подпомагам църквата. Ще правя дарения директно на тези, които се нуждаят.

Правилно,защото ако ги беше грижа за хората щеше да има поне кухни към църквата за бедните и бездомните,а не да ми обясняват как не карали скъпи коли ?!- наглост!

Отвън им е пределно ясно за какви говеда става въпрос.

Преди 2 дни бях в Истанбул и исках да посетя нашата църква Св. Стефан не мога да Ви опиша за каква развалина става въпрос. В последствие разбрах че тя е затворена от 4 години за реставрация. Според мен това е престъпна безотговорност на така наречените духовници тази толкова прекрасна църква да бъде оставена на произвола на съдбата.

Свине

Рафинирани лицемери и безбожници!