Огромна скала препречи пътя на спасителите към затрупаните миньори

Спасителите продължават да се борят с лепкавата и гъста като глина кална маса на свлачището, зад което се предполага, че са останали двамата затрупани миньори в рудник "Ораново". Екипите обаче са се натъкнали на огромна скала, която е трудно преодолима.

Обратно в новината

Коментари - Огромна скала препречи пътя на спасителите към затрупаните миньори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПРОЧЕТЕТЕ КАК И ПО КАКЪВ НАЧИН СЕ ИЗВЪРШВАТ СПАСИТЕЛНИТЕ РАБОТИ : "Работи се на три смени, работят и миньорите, които са били днес на смяна, това са 45 души. Работата, която извършват, е на ръце, с кофи да се изхвърлят калните маси и е изключително трудно да се достигне до мястото, където се предполага, че са двамата заградени миньори" - обясни управителят на рудника Валери Манов. АБЕ ИЗРОДИ БЕЗПОДОБНИ, ИМА ЛИ ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА , ИМА ЛИ СТРУКТУРА ЗА БОРБА С ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ ИМА ЛИ ДЪРЖАВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КАК СТЕ МОГЛИ ДА ОСТАВИТЕ ВСИЧКО В РЪЦЕТЕ НА РАБОТЕЩИТЕ И ДНЕС МИНЬОРИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! АБЕ ГАДОВЕ, ХОРАТА УМИРАТ С НАДЕЖДАТА , ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ ИМ ПОМОГНЕ, А ТЕ ИЗРОДИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КАРАТ ХОРАТА ДА РАБОТЯТ ВМЕСТО ДА СПАСЯВАТ ДРУГАРИТЕ СИ !!!!!! НЕ, НЕ , И НЕ !!!!!!!!!! НЯМА ДЪРЖАВА , НЯМА ПРАВИТЕЛСТВО , НЯМА НИЩО ОСВЕН ЕДНИ АЛЧНИ И ОБЕЗУМЕЛИ ЗА ПАРИ ДЕГРАДИРАЛИ ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА !!!!!!!! НА ТЕЗИ ИЗРОДИ И РАСТРЕЛА НЕ Е НАКАЗАНИЕ !!!!!!!!!! СМЯНА НА СИСТЕМАТА И НА СТАДИОНА ВСИЧКИ "ПРИВАТИЗАТОРИ" "ДЪРЖАВНИЦИ" МУТРИ И МУТРЕСИ !!!!!!! ДА ДОЙДЕ ПИНОЧЕТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Грешно тълкуваш според мен. Едва ли някой работи за въглища от свличането.

"Участниците в спасителните дейности са напреднали с 15 метра, изкопани с РЪЦЕ И КОФИ" !!!!!!!!!!!!!!! Мислиш ли, че това е спасителна операция, а не СИМУЛИРАНЕ НА ДЕЙНОСТ !!!!!!!!!!!!!!!!!

Положението е лошо, но изгледите да се оправи съвсем не са розови. Комунистите били виновни, олигарсите също, демократите и те не били цвете за мирисане. Сигурно е така. Преброих, обаче, десетина коментиращи, недоволни от народните изедници, да наричат държавата ни Булгаристан. Те по-добри граждани ли са от описваните от тях гадове. С каква кауза ще ги преборят, когато не уважават собствената си страна?

собственика на мината разстрелан ,,,,,1ш0 предписаня нито едно не е изпалнено а тои се на печели с ясното сазнание че всака секунда може да има жерти но него интересува това ,,, а провераващите дето неса затворили мината заради неизпалнените предписаня в затвора,,,,,,, защото са си получили бонусите,,,,,,,,,, *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тази "огромна" скала вече е предвестник на това което ще се случи - ТО Е КАТО ПРИ РУСКАТА ПОДВОДНИЦА "КУРСК" ХОРАТА ВЕЧЕ СА ОТПИСАНИ И ОТ ДЪРЖАВАТА И ОТ РАБОТОДАТЕЛЯ !! ЗА ЧУЖДА ПОМОЩ ОТВЪН НИКОЙ НЕ Е СКЛОНЕН ДА ПЛАТИ - НИТО ДЪРЖАВА НИТО СОБСТВЕНИКА КОЙТО НИКОЙ НЕ ВИДЯ !!!! КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ !!!!! ПО ВАЖНИ СА ПАРИТЕ НА НЯКОЯ ДЕБЕЛОКОЖА СВИНЯ ПРИВАТИЗИРАЛА РУДНИКА !!!!!!! НА ТАЗИ СВИНЯ НИКОЙ НЕ ВИДЯ ФИЗИОНОМИЯТА !!!!!!!!!!!!!!! ДА БЕШЕ ПОДНЕСЪЛ НЯКАКВИ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ ПОНЕ, НО ВЕРОЯТНО Е ГОВЕДОТО ДА ГОВОРИ ЧЛЕНОРАЗДЕЛНО БЪЛГАРСКИ, ДА НЕ МОЖЕ ДА ФОРМИРА ИЗРЕЧЕНИЕ , А КАМО ЛИ ДА РОДИ МИСЪЛ !!!!!!!!!!!!! Ало МЕДИИТЕ, Издирете го това говедо и поискайте обяснение ЗАЩО ГОРНИТЕ ГАЛЕРИИ НЕ СА ОБЕЗВОДНЯВАНИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Защото живота на един РОБ - МИНЬОР не стува нищо в този КОНЦЛАГЕР наречен БЪЛГАРИЯ !!!! ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И РЕВИЗИЯ НА ВСИЧКИ РЕГИСТРИРАНИ В АГЕНЦИЯТА ПО ПРИВАТИЗАЦИЯ И СЛЕДПРИВАТИЗАЦИОНИН КОНТРОЛ СДЕЛКИ С РАЗНИ ИЗРОДИ КАТО ТОЗИ СОБСТВЕНИК НА МИНАТА !!!

...РАЗСТРЕЛ, И СЛЕД РАЗСТРЕЛА ЧЕРВЕИ, КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ ...." ЗАКЪСНЕНИЕ С 23 ГОДИНИ - ПО-ДОБРЕ КЪСНО ОТКОЛКОТО НИКОГА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Това не е внезапен минен натиск.Малко се изнася като информация.Вероятно е главна извозна галерия.Това "блато от кал и вода/не се ли знае и следи от маркшайдерската служба?Изземването на въглищата става от горе надолу наверно.Такава е системата на изземване.В този случай няма как да не стане аварията при наличие на вода и незапълване/обрушване/на празните пространства.

ами те казаха, че има големи разминавания в показанията на миньорите от мината и ръководството на мината след разпитите от вчера и днес, но подробности не дадоха.

link

извършени са взривни работи вътре в галерията с цел разрушаване на скалата. надеждите са за поне един оцелял.

Откъде ти е инфото? Стига партенки.

ами това казаха ро радиото- що да си измислям. надявам се да ги извадят живи скоро, но това Бог ще го реши.

Изчетох всички коментари и се учудвам на неграмотността.Коментира се нещо за което и хабер си няма.Коментира се от хора,които нямат абсолютно никаква представа за мина.Аз няма да коментирам.Само ще кажа ,че подобен случай имаше и когато аз бях миньор в друга мина.Бях на работа,когато се случи това и загинаха 5 колеги.Три денонощия гребахме калната маса за да стигнем до двама в неизвесност,за съжаление...........Така че най добре е да спрем да коментираме,а да се молим поне тези двама да са оцелели.

А, на мен ми е чудно, при положение, че са вкарали тръба вътре, не може ли да комуникират по нея с другата страна? Т.е. дори някакви звуци, сигнали или нещо подобно би дало надежди, че има живи хора!

Вкарали са тръба някъде. никой не знае нито къде е попаднала. Кухини много.

ЗАЩО МНЬОРСКИТЕ ПЕНСИИ ИМАТ Т А В А Н, а пенсиите на КОНСТИТУЦИОННИТЕ СЪДИИ НЯМАТ?!

да направят и невъзможното ВЪЗМОЖНО какво чакат още.

Ние, работодателите, искаме да се отмени добавката към заплатата за прослужено време, защото най-дългогодишните работници, знаят най-много, трудно се манипулират и много философстват!

проверяващите са виновни на първо място зашото предписаните 160предизпълнения или както там ги наричат защо си затварят очите , ипо 1мелеонда дадат на човек ще кажа пак са малко проверяващите са виновни след което изпълнителния директор и така нататъкдвете жертви бог до ги прости

Бързо, спешно да поискат съдействие от по развитите ни европейски партньори, няма време да копаят с лопатки и кофички, няма време хората втори ден са там!!! Ужас!

И какво очакваш да се случи в най-добрия случай?

Дай Боже да извадят живи хората! Помня имаше затрупани 33 ли бяха миньора в Чили, колко страни им помогнаха с техника, спасиха хората!

собственика на мината разстрелан ,,,,,1ш0 предписаня нито едно не е изпалнено а тои се на печели с ясното сазнание че всака секунда може да има жерти но него интересува това ,,, а провераващите дето неса затворили мината заради неизпалнените предписаня в затвора,,,,,,, защото са си получили бонусите,,,,,,,,,, *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ЗАЩО НЕ СЕ ПОТЪРСИ ЧУЖДА ПОМОЩ?

Голяма трагедия, дано да са живи двамата миньори и да бъдат спасени !!!

за тези хора,но какво ли не прави човек за хляба,а други се разхождат по площадите и пият кафета-ето ви демокрация,ето ви красив капитализъм.

Къде е общото между двете, че не ми стана ясно? Нима протестиращите са срутили мината?

и за това ли са виновни протестиращите, че един нагъл, червен олигарх-престъпник експлоатира хората при нечовешки услови, впрочем и както всички червено...зи пе...дали в булгаристан. Е точно за това са протестите, гниди бетонирани. И нещастието на хората, и смъртта манипулирате, ненормалници

кво ми слагаш минуси, олигарха не е виновен въобща така ли. Тези от площада експлоатират мината и трупат печалби. Боклуци, за олигарха ли ви боли

айде сега всички олигарси червени! олигарсите нямат цвят и всички са в състояние да експлоатират! само дето тия на площада не дават алтернатива

това не е демокрацията мой човек, ТОВА Е ДИВИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ НА ЧЕРВЕНО...ЗАТА ШАЙКА ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ БКП И ДС, и защото я няма точно демокрацията, и няма никаква държава, а само феодална съветска територия, хората протестират. Ма вие от бсп-то нали сте бетон непробиваем едва ли разбирате за какво става въпрос. Важното е протестиращите за свобода и против мафията, т.е. за нормален живот с една дума, което включва всичко ДА СА ВИНОВНИ. Бабурите платени и агитаторите от ндк не са виновни за нищо, че ръкопляскаха на простака тодор живков също не са виновни, че обслужваха по всякъкви начини с робско подчинение червената върхушка и дребните партийни секретари също не са виновни. Виновни ви са новите хора, свободните, четвъртото поколение от 70 годишното червено робство

Това събитие не мога, а и не искам да коментирам. Не мога да преброя колко пъти съм минавала през това място, молко пъти съм се чудела за какво стоят тези руини все още, защо не са съборени, а тооооо ..... там хората работели и рискували живота си притиснати от мизерия и недоимък. До кога ще се търпи това положение, тази политика на убиване на хора, до кога разни мутри ще печелят за сметка на чужд живот - господа, вие учивате невинни хора!!! Парите не са всичко - замислете се!!! Господ да ви съди и ще ви осъди - бъдете сигурни!!!

При капитализма е така. Частната собственост е неприкосвена и какво става в нея не е грижа на държавата и данъкоплатеца. Сори, но така е по цял свят където управляват чорбаджии.

Не не не, при комунизма и олигархията е така, бейовете се разпореждат, а бедните души копат. Работят масите, за да безчинстват шепа хора.

БЪЛГАРИН НА КОЙТО МУ ПИСНА ЗА 23 ГОДИНИ ДА СЛУЖИ НА ОЛИГАРСИ, БАНДИТИ, КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ И ПРОЧИЕ - АКО НЯМА ЕФЕКТИВНИ ПРИСЪДИ ЗА ТАКИВА РАБОТОДАТЕЛИ НА НАС ВЕЧЕ НИ ПИСНА ... ЩЕ РЕШАВАМЕ ПРОБЛЕМИТЕ КАТО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МОКРИТЕ ПОРЪЧКИ .... ТОЛКОВА ГОДИНИ ПРИ ТУРЦИТЕ АНГАРИЯТА СЕ Е ЗАПЛАЩАЛА И УВАЖАВАЛ ЧОВЕКА, КОЙТО РАБОТИ ЗА ЧОРБАДЖИИТЕ /ВЪПРЕКИ НАСАЖДАНАТА ОМРАЗА И ПОЛИТИКИ.... СТИГА ГАВРА С БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, СТИГА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"БЪЛГАРИН НА КОЙТО МУ ПИСНА " По какво си личи, че му е писнало? Просто си мрънка, както винаги. Що не провериш изборните резултати от изборите за последните 15 години в Симитли?

АЗ СЪМ НА УЛИЦАТА , А ВИЕ КЪДЕ БЯХТЕ КОГАТО СИ ИЗБИРАХТЕ ХОРАТА - БИРА, КЕБАПЧЕТА, ПАРИЧКИ ЗА ПО-СВЕТЛО БЪДЕЩЕ - НЕ ИСКАМЕ ХОРАТА НА ДПС КЪДЕТО И ДА БИЛО В БЪЛГАРИЯ /АКО ТОВА ЩЕ ВИ УСПОКОИ/. ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ДИВИЯ КАПИТАЛИЗЪМ С ПЪРВОНАЧАЛНОТО НАТРУПВАНЕ НА КАПИТАЛА НА ГЪРБА НА ПРОСТОСМЪРТНИТЕ.......

ми работници, поискахте капитализъм - ето ви го - озъбен, зъл, алчен, грабителски, убийствен. Поискахте частна собственост, чорбаджии изедници да ви смучат кръвта - получихте ги. А властта беше ваша, вие управлявахте страната, гласът ви се чуваше, имахте грижата на държавата, имахте всичко. Сега не ви остава нищо друго освен да започнете отново борбата на живот и смърт за социализъм. И когато спечелите войната, защото друг изход не е възможен, пазете социализма като очите си!

Както искаш го наричай, но докато се води по ... изми българите все ще страдат. САЩ, Русия и ЕС са в момента триглава световна ламя. Дали комунизъм,ислямизъм, капитализъм все тя. Едни и същи брадати роднини на Маркс творят

то пък при тошо живков условията на работа в мините бяха прекрасни, и никой не умираше, защото никой не казваше за авариите и загиналите. И не работниците закриха социализЪма, а бкп, чл.1 от конституцията. А бай ви тошо е фалирал 6 пъти

ТОЧНО В ДЕСЕТКАТА.

миньорската професия винаги е била рискована. но 'при бай Тошо' беше добре платена и осигурена.

Другари,да ви обясня по малко по заобиколен начин какво значи "скален пробив", а вие го тълкувайте както си искате..... Бягайте към Тибет, който го наричат и Вечния континент т.е. в Шамбала при Боговете,тази дето я търсил и другарят Хитлер.

Властимащите да се вземат в ръце и веднага да поискат помощ от чужбина за спасяването на миньорите! И семействата на миньорите да се обадят в Минисетретвото и ако трябва да отидат лично до президента и да молят за помощ. Бог да помогне да са живи и здрави и по-скоро да бъдат спасени!

отивай жено да копаеш.

Скапан идиот.

В третото хилядолетие живеем. Не може да няма някаква техника, която да регистрира състоянието на галериите и дори да засече движението на затрупаните миньри. Ако и да са а 300 м под земята.

Много вярваш на филмите.

Какво движение бе? Мислиш, че отдолу кросчета ли си правят?

Въпросът ми беше за техниката, а не за мен в какво вярвам и за какво си мисля.

В тази мина за последните 6 год. са загинали 6 -тима миньори.По 1 на година средно.Явно нещата са много зле.Държавата не прави нищо по въпоса или се измъква само с предписания без да има санкции.Явно този /тези/ дето печели/печелят/ от тази мина са недосегаеми за закона.Щом в една държава има недосегаеми от закона следва да се приеме,че с нарушаването на общественият договор и останалите страни по този договор не са обвързани вече с него.Действа закона на джунглата.Ерго няма държава.Ако е така защо плащаме на депутати,министри,полиция,армия,армия от чиновници и други.Време е да си изгтрадим действителна държава с действителни правила в която няма за едни яхти и скъпи имоти,а за други черни забратки,глад и мизерия.Време е!

М..а му стара - в Чили извадиха хора от 622 метра дълбочина. Тук гребем на ръка. Е.ати Европата...

iq oosh

някои знае ли какво е скален пробив, как това става от 100 метра. доколкото разбирам казват че това кето се е случило е нщо екстремно ин никакъв крепеж не може да го спре. да ама какво значи - журналиста не е обяснил.

Журналиста разбира от журналистика, не от скални пробиви. Ако му го обяснят на него, ще ти го обясни и на тебе.

Ми да пита.То да се пише на изуст е най - лесно.Сензационната журналистика може да носи пари,но не внаги носи истината

Господи помогни им

в тази мина няма ли резервен план за спасяване с проникване от друга точка над галерията. дано има оцелели.

Защо не потърсите за коментар собственика - Ковачки?

От вчера се споменаха поне 5 човека за собственик на тази мина. Версия за Ковачки още не бях чел.

нито на КОВАЧКИ нито на някой друг собственик му дреме за живота на миньорите. Ако беше за някоя далавера - вече щяха да са заинтересовани

ЗАЩО ПРЕЗ 2010 ГОДИНА ОЦЕЛЯХА ЗАТРУПАНИТЕ НА 625 МЕТРА ПОД ЗЕМЯТА ЧИЛИЙСКИ МИНЬОРИ ??!!! Защото там има държава изправена на крака от ПИНОЧЕТ в която живота на поданниците значи нещо, ДЪРЖАВА в която управляващите чилийски ръководители не щадяха нищо за да спасят живота на миньорите !!! ТУК НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !!!!!! Кьор Хасан и Тупал Ахмед , НЕКАДЪРНИК ДО НЕКАДЪРНИКА И БЕЗДАРНИК ДО БЕЗДАРНИКА !!!!!!! КАЛИНКИ , ПОЖАРНИКАРИ , МУТРИ МАФИОТИ И ПЕДЕРАСИ , АМА МНОГО ПЕДЕРАСИ!!!!!!!!!! МАФИОТ ДО МАФИОТА , БОКЛУК ДО БОКЛУКА !!!!!! Погледнете мутрата на това бичмеот снимката, което се опитва да ни обясни, че за всичко е виновен ВСЕВИШНИЯ, сякаш те са взели всички мерки да не се повтори трагедията от преди година !!!!! А КЪДЕ Е СОБСТВЕНИКА НА МИНАТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!! НА КОЯ МУТРЕНСКА ГРУПИРОВКА Е ТОЗИ ПРИВАТИЗАТОР !!!!!!! НА ТЕЗИ ГАДОВЕ И БЕСЕНЕТО Е МАЛКО !!!!!!!!!!!

Господа от ДИР-а , ЗАЩО СМЕНИХТЕ СНИМКАТА НА ТОВА БИЧМЕ, КОЕТО ИМА ИЗЛЪЧВАНЕ НА МУТРА , НО НЕ И НА РЪКОВОДИТЕЛ НА ТАКЪВ ОТГОВОРЕН ОБЕКТ !!! ТОВА РОБСКА ГАЛЕРА ЛИ Е И ТОЗИ ОТ СНИМКАТА НАДЗИРАТЕЛ НА ТЕЗИ РОБИ ЛИ Е !!!!!!!!! НЕ ГО КРИЙТЕ !!!! ПОКАЖЕТЕ МУТРАТА МУ !!!! ПРЕДСТАВЯМ СИ КАКВА МУТРА Е ПРИВАТИЗАТОРА И СОБСТВЕНИКА НА МИНАТА ЩОМ НЕ ЖЕЛАЕ ДА СЕ ПОКАЖЕ ПРЕД КАМЕРА !!!! Как ли ще груичи и ще може ли да върже изречение, а камо ли да роди мисъл !!!!!! ДЪРЖАВАТА НИ , АКО Е ВСЕ ОЩЕ Е ОСТАНАЛО НЕЩО ОТ НЕЯ Е В ПОСЛЕДНИЯ СИ СТАДИЙ ПРЕДИ РЕВОЛЮЦИЯТА, КОЯТО ЩЕ ИЗМЕТЕ ТОЗИ НАТРУПАН С ГОДИНИТЕ БОКЛУК !!!!!

аззз

интересно защо толкова много плюсове за безсмислено хейтене срещу държавата? изписал един куп глупости и накрая нищо, Чили ще ми дава за пример и Пиночет абе ти наред ли си с главата не знам....

Пожелавам ти да отидеш да живееш в Чили - и тогава ще говорим , ама там няма да можеш да пишеш по форуми каквото си искаш

късно живееш, ама много късно. Защо е късно, сети се сама

В Светото Писание е казано: По делата им ще ги познаете. Не мога да разбера само защо 99.9 процента от българите определят хората по външният вид? Може в много от случаите физически здрав човек да е мутра но аз познавам много "здравеняци" които нямат нищо общо с мутрите, а има много " хилави" които с държанието си могат да засрамят всяка мутра. Докъто не се научим да преценяме хората по делата им , и докъто за нас е по важен външният вид, нямаме шанс да се оправим в тази държава.

то в булгаристан, дела до дела и по тях ги познаваме

е това изисква съпричастие и помощ, а не гладуването на един паяк и неговата популация

ей, гадиноо съпричастност може би към работодателите-олигарсите ли, които масово не плащат застраховки и условията им на труда са условия като за животни не като за хора

ГАД ЧЕРВЕНА БЕЗДУШНА!

не може хора с такава рискована професия да влизат в мини които са за затваряне , понеже са много опасни , да работят там по цял ден да вземат по 400 лв на месец, ако им ги дадат и да умират под земята борейки се за насъщния. Станахме като колония където всеки работи каквото намери и то само за да задоволи първичните нужди на семейството си. Това не е Държава. Това е някаква площ населявана от някакви хора които са управлявани от изроди помислили себе си за богове. Скоро обаче народа ще ви покаже, че не сте богове идиоти такива и експлоататори, подиграващи се на нищетата на гладните и горди българи. Тези шефове на тази мина трябва да ги спукат от съдилища и от ефективни присъди заради това, че не са спазвали предписанията за безопастнос и заради това, че са причинили смъртта на тези хора слезли долу да работят за насъщния. Скоро изроди такива ще Ви съди народа и тогава няма да има връщане назад. Съболезнования на близките на загиналите. Дано Бог се смили над всички.

добре написан позив, но дали има кой да го разбере. на 2,4 млн. пансионери им е все тая за работещите. важното е , че всички са им длъжни и да има за тях.

Първо се научи да пишеш ГРАМОТНО, после се изказвай! От тия 2,4 млн пенсионери, сигурно поне двама са твоите родители, или ако не ще бъдат олигофрен такъв. Работили са хората 30-40 години, и си искат изработеното а не някакви трохи, които им се подхвърлят в момента. И не защото някой им бил длъжен, а защото са РАБОТИЛИ! За разлика от такива, като теб, които за нищо не стават!

Tъпите маниполатори наречени ЖУРНАЛЯ да прочетат Жерминал за нечовешките условия на работа в мините през 19- ти век, та дано им секне оргазмът при отразяване на българския капитализъм, олицетворяван от богатите и "интелегентни" протестиращи.

Вие май говорите за Франция -18 век,сега 21 -ви и в западните капиталистически д-ви май не е така.

Викторе, съжалявам, действително е 18- ти век. Това показва колко назад ни върнаха "демократичните" промени. Преди 1989 г, миньорите бяха едни от най уважаваните и добре платени работници. България беше балкански икономически тигър и заемаше 25 място в света по жизнен стандарт в класацията на ООН, сега е далеч след Сенегал. Затова сега журналистите са най- добре заплатената пасимина, за разлика от тези, които се гърчат в тъмните подземия за парче нляб.

защо не съобщават дали имат някаква връзка със откъснатите миньори т.е. дали има надежда да са живи.

А вие мили мои лумпенчета даже не знаете кой е Бог, или Боговете, и дали не са копали хора в златните мини на Боговете. Или може би и Боговете са били комунисти или олигарси.

Много дискавъри гледаш ми се струва . И там гледат да са интересни, не достоверни на 100% така че не вярвай на всичко което видиш...

Сутринта слушах по TV ,че на тази мина са и давали 160 предписания от Инспекция по труда и те не са спазени ??????? Е защо не е затворена при това положение ,вярно че осигурява мизерната прехрана на 200 работника,но аз съм фирма с 3 раб.ако не изпълня предписания на инспекцията почват яки глоби от 1500-5000 лв и ме съсипват и затварям. Ето тук е гигансткия проблем малкия го притискат "до дупка " както се казва, а такива като Ораново ги неглижират ,щото са олигарси.Сега всички тия инспектори вън.Те не заслужават държавната издръжка.

Подкрепям!!!

Това което казваш е така, но в тези райони друга работа просто няма! Ако се затвори мината (което би било нормално ако не съответства на предписанията) ще се вдигнат стачки от същите тези миньори които влизат под земята за 400 лв., понеже друго просто няма. Или трябва да отглеждат животни/земеделие (и пак да са хронично безпарични) или да тръгват я за София, я в чужбина. За жалост това е тъжната картинка в такива области.

Държавата не е туморно образувание, което само да събира данъци, за да може една малка прослойка да живее нашироко! Държавата е обединение, не механично на група хора, които се организират, за да живеят добре всички! Нашата държава е точно това туморно образувание, а ролята й трябва да бъде точно за да помогне на такива хора да имат и друг поминък!!!

Аз ако съм на тях ще се изселя в Полша. Там за същата работа ще получават поне 2500лв.(5000 злоти) на ръка. Без да плащат, здравни осигуровки и т.н. Ще живеят няколко пъти по-добре. Но ще е така, докато не тикнат в затвора собствениците на такива мини. Сигурен съм, че са на печалба и то много висока, а дават на работниците си нищо.

е нали 200 души работят, какви стачки. И не е ли по-добре стачки, отколкото смърт. И ако имаше някаква стачка, може би този червен олигарх щеше да се позамисли малко, а не да експлоатира хората като животни

ИТ подхожда различно и защо ли? Неотдавна глобиха фирма, защото няма график за отпуските!!! Не е редно при този рисков труд да има само предписания!

Този управител да не се прави на луд вчеракато гледах по телевизията това място на пръв поглед изглежда като изоставено от десетилетия!!! Трябва да бъде съден за непредумишлено убийство, някой този път трябва да влезе в затвора

И защо за "непредумишлено убийство"? НЕ ИЗПЪЛНЯВАЙКИ ПРЕДПИСАНИЯТА НА КОНТРОЛНИТЕ ОРГАНИ, НЕ ОСИГУРЯВАЙКИ БЕЗОПАСНИ УСЛОВИЯ ЗА ТРУД, НЕ ВНЕДРЯВАЙКИ НОВИ ТЕХНОЛОГИИ И НАЛАГАЙКИ ЖЕСТОКА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА МИНЬОРИТЕ, ИЗПОЛЗВАЙКИ МАСОВАТА БЕЗРАБОТИЦА В РЕГИОНА И ОБРЕКЪЛ ГИ ПО ТОЗИ НАЧИН НА ТЕЖКА И МЪЧИТЕЛНА СМЪРТ, ТОЗИ "СОБСТВЕНИК" ЗАСЛУЖАВА ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО С УТЕЖНЯВАЩИ ВИНАТА ОБСТОЯТЕЛСТВА, А МИНАТА ДА БЪДЕ ЗАТВОРЕНА ДО КАТО БЪДЕ ПРИВЕДЕНА В РЕД...!!!

А мутрата наречена собственик на мината изобщо го няма на мястото. Сигурно се пляцика на морето и хич не му пука, че хора умряха и деца останаха сираци. Божееееееееееее къде гледаш? Призовавам Бога защото няма закони, няма държава, няма справедливост.

А за спасителите няма ли някаква реална опасност при разчистването да стане и с тях същото като със затрупаните? Разчистването предполагам, че върви заедно с нов крепеж? Не знам, но във всеки случай - стискам палци за всички миньори-спасители и за затрупаните техни колеги !! Бог да помага на всички!!

И аз си мислех същото...:( Дано спасят миньорите и няма повече жертви!

а къде са в момента профсъюзите,които също активно пречат за закриването на такива обекти. и те ли са изненадани от условията за работа??? Дано спасят миньорите и няма повече жертви!