Коментари - ГЕРБ избрала най-ниската цена за iPad-ите | Днес.dir.bg

ГЕРБ избрала най-ниската цена за iPad-ите

Управляващите от ГЕРБ са подбрали най-ниската оферта от три фирми при закупуването на електронните таблети iPad, които ще бъдат раздадени на министрите и депутатите от партията.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ избрала най-ниската цена за iPad-ите | Днес.dir.bg

Коментари

аборигенски заплати, европейски цени, данъци и всякакви идиотски такси и данък колиби. Що ги търпим още бре, народе!

Бас хващам, че Бойко пак е "помолил" да намалят цената. Както винаги когато помоли му изпълняват молбата и става супер сделка. Това, че тия таблети въобще не са им нужни освен за имидж е друга тема. А икономията на хартия е жалко и идиотско твърдение - сигурно цялото министерство ще се изрежда да ползва таблета, че да не печатат.

Защо не съм видял обществена поръчка за покупката? Искам да видя как точно ще формулират условията, така че да не насочват към определен производител и модел. Това са пари на данъкоплатците и ако това, което са направили е законно, законът да се измени!

Всичко Мара втасАла, та и таблет... Абе лошо няма - айде пък дано по-добре да работят... тез поне си купуват техника, другите слагат по джобките :) ама малко излишно ми се струва... дано изрично са предупредили някои хора, че на таблетите не се пише с перманентни маркери :) Ми само с такива, дето после лесно се трият :)

А вие усетихте ли тлъстата скрита реклама всъщност? За нея колко ли пари е броил Apple...

Важното е, че хората не обедняват, жизнения стандарт се увеличава, фирмите не фалират, няма контрабанда, безработицата изчезва, лихвите на банките се понижават стремглаво, няма тоталитаризъм и политически натиск, никъде!!!!!!Вие за едни айподи се оплаквате!!!

1. Като антикризисна мярка-супер! Колко му е да опукаш някакви си 200 хил.лв. народна пара? На гладните-да го духат. 2. Като техн. характеристики-слаба оценка! За Фидоска примерно трябва поне 32" АйПад! За Цъвко Цв. трябваше устройство с опции за пряко/без санкция на съда/подслушване на президент,премиер и т.н. За Боко Тиквата изобщо не е необходимо нищо- и с него и без него, той си е все толкова умен и можещ. 3. Като политическо решение-супер! Това е поредната стъпка към предсрочни избори, с опция за следене на изборните резултати до достигане/евентуално/ на слънчева килия в ЦЗ.

Сега ще си назначат и по три секретарки, за да им обслужват i-pod-ите. При тази стагнация и мизерия - браво на управляващите! Пари хвърлени на вятъра!

Как да обичам държава на която не и пука дали съм жив или не. Вместо да отидете при народа и да се опитате да му помогнете вий си купувате разни неща дето ама хич не ви трябват. Ако ви са струва обидно елате да ме осъдите да видим как ше стане.

Хора, има доста неща за които да ги нахуля тези идиоти, които....пф! но няма да многословя..че като почна... направете само една проста сметка, проста колкото тези котио смятат, че закупуването на подобен лукс по време на криза е нещо уместно. Хляба се увеличава на около 1,4 лв за кг., уж е от зърно производителите, но се предполага, че това не може да стане без съгласието на управляващата партия... горивата се увеличават, водата също, тока... а за осигуровки итн ни сюрпризираха още миналата година..е нищо чудно, че тия... нагли пиявици ще "спестят" за IPad, нали? вижте детето ви дали е нахрането, а за подобни играчки няма и да мечтае, тъй като едва ли и за тетрадка ще има на есен...м?!

машаала, аферим! Е на това се вика-пир по време на чума!

Съвременният вариант е: PR по време на чума!

А парите за държавните субсидии неидват ли от данъкоплатците? Все пак, 100 кашона хартия (250000 листа) струват 3000 лв. Защо ли ги траем да ни будалкат?

Първо: най-евтините могат да пристигнат тук, в България, на цена около 390 $ без данъка. В Германия цената на iPad 3G+Wi-Fi 64GB e 799 EUR (1564.48лв.). Това е цена, взета от официалния сайт на Apple в Германия, Второ: много, ама много силно се съмнявам голяма част от депутатите да могат да работят на това нещо и да го ползват по предназначение. Около 0,1 % от хората в България наистина се нуждаят от такава техника. Трето и много важно: редно ли е при такава криза (навсякъде в държавата и в икономиката) да се дразнят хората от народа (от тях 40 % избиратели на ГЕРБ), които се чудят как да си закърпват бюджетите!... За съжаление на третото" отговорът е НЕ! И въпреки че няма на кой друг да се гласува доверие, ако ББ продължава с тези изпълнения, може да се окаже в предизборна обстановка! А там, както знаем, (справка Петър Стоянов срещу Георги Първанов) не се знае кой кум - кой сват!...

посочените цени за от щатите и тярбва да се плаща ДДС .. в България крайната цена е около 1650 лв за 64 G модела ... стига сте търсили под вола теле .. разбирам да са ги плащали по 3000 - 5000 .. вие бройте стотинките

Добре, но таблетът работи само с WiFi. Сигурно има в Парламента и в някои барове и кафенета...обаче няма по домовете в България. Освен това, WiFi мрежата е с лесен достъп за пиратство и всякави "золуми", свързани с въпросните документи, които в някои случаи може и да са конфиденциални.

как не ги е срам тия от шибан герб да дават сумати пари за ипад.а оставиха сумати стари хора с празни раце посред празниците и сумати инвалиди ве обещетения.да не говорим за по бедните семеъства .в тази безработица ни заплати като заплата ни нищо.само се харчат за глупости парите от буджета за удоволствието на апрламента.вече си имат ипад и ще си гледат вече порно на тях да си бласкат чекиъки зад бурата си не ги е срам.после данокоплаците ще плащат.а босовере мафията ще се бара за ташака.пално розово положение.но народа са сас затворени очи дето гласуваха за тази измет.сега не плачете.ами работете повече да ви дадат повече заплати.да ама друг пат през крив макарон.сащият баъ тошо се заварна на власт.бате ви боко боков поярната.хаъде гоод лук.

ухаааааааааааааа и аз искам такова компииии бат бойко дай на мене та да не харча хартия..... :)

ДА ЖИВЕЯТ ВСИЧКИ БЕ КА ПЕ ТА ПО ЗЕМНИТЕ КЪЛБЕТА.

Пари дали не биха могли да отидат за лечението на един онкоболен, защото днес се казва в една статия, че има бум на тези заболявания.Много притеснено питам, за да не ми се отговори, че не разбира от нищо - пък вероятно е така.

Аз предлагам да си купят и по един от най - евтините мерцедеси.Така и така само интриги правят, ходатайстват за тоя и оня и въобще само с глупости се занимават и не се вижда никакъв положителен резултат от работата им.

Сега следва изпитен тест и който не може да работи с таблетката ,аут от парламента и без това хрантутниците са много в парламата,а излишните да се подарят на даровити деца.

Без да долюбвам Бойко- поразяващата уста, ще ви кажа че и вие не падате по-долу в плямпането на простотитии. Като не ползват компютър, защо не ползвали. Сега като имали, защо такъв. Аз никога няма да си купя плочка за баня на Apple. Но те така са преценили, взели са си. Мислете си защо партиите имат субсидии, защо избирате забогатели новотарикати със 150 думи речник, а не кой как си купува iPad. Нация мрънкалници как сте, бе?

Не си наясно, и лаптопи си имат но не е там проблемът. Проблемът е че навсякъде пърдят как нямало пари и се режели разходи и изведнъж хоп скъпи играчки. Като се икономисва да спре тази "държавна субсидия" от 40 и нещо милиона на година на парламентарните партии. Нали са на заплати всички в парламента и МС,ползват служебни коли и евтино ядене в столовата. Партийните им апарати да се издържа от членски внос, пък ако толкова си обичаш партията ще дариш някой лев на Станишко, Боко, Доганчо, Мавърчо и Мартинчо. Никога не съм бил съгласен да се дават тези пари , от къде на къде! До преди година беше фиксирана субсидия от 50 милиона лева годишно.

До две седмици ще бъде обявен моделът iPad2 и от април старият модел ще отиде в миналото. Новият модел ще е с определено много по-добри параметри, а така също от март ще са достъпни и други таблети от ново поколение с дву-ядрени процесори и несравнимо по-добри параметри. Все пак да са им честити iPad-ите! Определено идеята е добра и iPad започва да се ползва масово и в Германския парламент - таблетът позволява мобилен безхартиен достъп до ел.поща, документи за прочит и гласуване, всякакви работни справки по Интернет или до вътрешния Интранет в организацията (партия или парламент). Определено "зелена" идея - премахване на печатането на многобройни хартиени документи и по-малка консумация на ел.енергия от лаптоп или компютър! Но не бива да забравяме, че може да се ползва и за игри, филми или четене на Playboy.

То не бяха ЛАПтопи, то не бяха айПАД-и - изобщо голямо ЛАПане ПАДна! Бравос!

Сега вече напълно осъзнах израза - "туземец с пишеща машина"

Въпросът според мен има две страни: 1.Това е държавна субсидия, която е гласувана съвсем не от тези депутати(получили подаръка) и е решение на партията как ще се харчат.Едни купуват подаръци, втори плащат екскурзии да Бузлужа, трети агнета за Байряма. 2.Ако всички документи за приеманите закони не се печатат вече на хартия е доста далновидно.Един закон средно по 100страници и две три поправки са 200-300 листа хартия по 5ст. 10-15лв., т.е. 100 такива разпеатвания изплащат устойството.....и това ако не смятаме дърветата изсечени по Амазонка.Така че и по този параграф ми се връзват нещата. Нека не гледаме на една педя пред носа си и на съседа в чинията.И нашата ще е пълна ако запретнем ръкави и бачкаме здраво......е не по форумите .... Пазарът е свободен и всеки е заплатен според труда си, който не му харесва има право да търси.....Държавата не е длъжна да субсидира частния бизнес.....

моля, не ни пробутвайте тия за горите, ако беше само това щяха да си ползват със същия резултат лаптопите, ама някоя партийна кратуна е решила да направи безплатен за себе си подарък на синчето. друга основателна причина за тия 200 хил. хвърлени на вятъра НЯМА.

ето ти още страни: 1. дори покупката да е целесъобразна - платените пари са над реалната стойност на сделката! 2. Защо да изчисляваме хартията - за лаптопи по 750 лева не си ли чувал?

ха на бас,че хартята,заедно с мастилото и човекочасовете за печатане и после принтиране,като цена е много повече от 1500 лв.на година на депутат *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Драги съфорумници, до тук прочетох 160 мнения и ме навя мисълта, защо се правят / поръчват/ социологически проучвания от които предварително се знае резутатът. Да се захване еднин вестник на публикува мненията в дир-а по която и да е тема. От това по-голямо проучване на мнението - звраве му кажи. Ама де такава смелост у журналистите .

Щом са си ги взели със собстевни пари, който така или иначе се отпускат на партиите (това е друга не мног лицеприятна тема) да си ги ползват със здраве. Дано да им свършат работа ... макар че се съмнявам. Много ми е интересно как ще "бъдат свързани към някъв сървър" ... по безчиен път е доста несигурно ...а по жичен - вече ги виждам как се редиат на опашка всяка сутрин :) както и да е ... гръмките фрази казани от депутати по технически въпроси винаги предизвикват смях :)

Н А С В И Н Ч Е - З В Ъ Н Ч Е !

До един месец излиза новото поколение на iPad. Някой е трябвало да разчисти складовите си наличности. Ако не ги набутат на тези кратуни няма кой да ги вземе.

за какъв им е последен модел iPad ... те ще го ползват за рийдър така или иначе ... а пък ти си доста зле ако си мислиш че има залежали количества iPad ... иПад в БГ не се продава официално ... защото благодаренеие а прекрасната си икономика не сме пазар ... а защо сме така си е друг въпрос ...аз лично се чувствам обиден от отношението на Apple и вече имам андроид-ски таблет ... просто не понасям да се държат с мен като с оФца

Тогава ("До един месец излиза...") тези ще са на половин цена - т.е. ако направят сделката вместо за "пипи" деня, за деня на жените щяха да икономисат около 100 000...

Браво на управлявящитя. И това ако не е пир по време на чума.... Орязват се пенсии и социални придобивки, а си купуваме играчки...

Ще им се не види и келепирджиите и тарикатите!!! Парите са на "цървулите", т.е. данъкоплатците, т.е. ние...НИЕ плащаме субсидиите на партиите! И това е абсолютно ШОКИРАЩ пример за скандално харчене на наши пари за безсмислени и безполезни скъпи играчки - защото едва ли има по безполезно устройство от таблет от типа на iPad в момента, да не говорим, че е и най-скъпият вариант на таблет! Всеки нормален лаптоп/ноутбук върши много по-добра работа и струва 3 ПЪТИ по-малко. Така че, да не ми излизат с елементарни, смехотворни лъжи колко много работа щели да свършат с таблетите за наше добро...То бива наглост, ама това вече е безсрамие!!! И това при положение, че от почти 2 години твърдят, че нямало пари за нищо и че нашите доходи/заплати/пенсии трябвало да останат замразени до края на мандата им...Иначе за аванта на гърба ни има достатъчно пари...келепирджии нещастни!!!

Нали им купихме миналата година.

Ама така само едни депутати ще имат таблети а други не. В такъв случай щом това е частна инициатива на какво основание се включват към сървърите на изпълнителната власт

предлагам експеримент! дават им тези iPad-и и след това започват чинно да ги следат по време на парламентарните сесии... интересно ми е колко от тях ще използват този платен от народа бонус, за да си хранят животните във Facebook и да фичкат гневни пилета в Angry birds...

успех с пускането на farmville на iPad. :-) може пък apple да са направили flash само за Герберските устройства...

ГЕРБ и лично ББ така изразяват своята благодарност кам тези които го подкрепиха на вота. Индиректо това не е ли подкуп?!

А защо са им на министрите тези джаджи!? Не ,конкретно -защо !?За да преброи мин .на здравето ,че болниците са препълнени с усложнения на грипа и хората се връщат без никакъв шанс за прием?На мин Дянков -за да разбере доколко е засрал ситуацията и как се е сринал стандарта ?На мин на културата -да прочете рецепта за печено агне?Това е неоправдан и дразнещ хората разход -абсолютни подаръчета и бъзикалки за дърти пергиши !Добре ,че нямаха да дадат по 5 лева на пенсионерите за да си купят 3 кренвирша за Нова година... 00

взел съм на заем да си платя интернета, а тия се чудят за какво да похарчат парите на народа, боклуци с боклуци!!!

Това са си сътрешнп партийно сдели и доставчик на техниката! съветвам ви да не изпадате в коментари, които са почти интимно-партийни! Какво ни интерисува сделката на ГЕРБ! Утре може да подарят такава техника и на Клиника "Грийнберг"!

като са вътершно партийни, защо са с държавни пари? как няма да ги коментираме!? даже ще правиме и сравнение - тази година нямаше и по 25 лв коледна надбавка към мизерните пенсии, а има по 1644лв държавни пари за ненужни боклуци на стотици дупетати.

Тия смотаняци управниците да си ги беха купили сами.Нали е криза,а Дянков иначе за болниците няма.Да става като в Египет писна ми от крадци

Проблема не е в това, че са си купили iPad- и, а с какви средства. Тук пише, че са със средства от държавната субсидия за ГЕРБ и тук е въпроса - защо държавата трябва да субсидира някои партии, а други - не. Трябва най- накрая да се махнат тези държавни субсидии и партиите да се издържат от членския си внос. Че дори и при бай Тошо държавна субсидия за БКП нямаше.

как да нямаше бре, още помня лятото на 1988, когато за първи път се хванах на работа, как ми одрязаха главата,за комсомола, за гориво-смазочни материали??? даже ми бяха сложили ЕРГЕНСКИ данък, а бях гимназист. Тогава се живееше добре, ако си номенклатурчик, като Иван Славков. За една Симсонка се спеше пред Мототехниката. Да си вземеш апартамент няма значение колко си бачкал, трябваха си връзки. Ами софийското жителство- мн лесно го забравяте. Имаше казарма- 2 годинки от живота ти отиваха за тоя дето духа. Нямаше значение какво можеш- имаше значение дедо ти дали е спал у шумата вечерта на 8 срещу 9 септември. Сега е по-добре. Ако можеш, ще се докажеш( ако не тук то в чужбина) Тогава да идеш в Либия беше мечта. Днес ако тати има парички, а си леке и не струваш, рано или късно начина ти на живот, ще си каже думата и ще ходиш да цепиш дърва в някоя наркокомуна.

Що се ядосваш бе човек? Аз ти казвам, че на времето БКП се издържаше от членски внос, а не от държавни субсидии, а ти ми говориш за съвсем други работи, с които съм напълно съгласен.

Тези безсрамници защо ни занимават с това какво са лапнали от авантата,поне да не дразнят народа,Слепи ли са ,че народа гладува и само да го драснат и ще пламне като Тунис и Египет.Разликата ни с тези държави е че сме ограбени повече и сме по гладни.

По мое мнине iPad е относително калпаво устройство, което определено не е пазарен хит. Също така считам, че 70% от депутатите на ГЕРБ просто няма как да го подкарат това нещо, ако ще турско да стане. Смятам, че този който е дал гениалната идея просто е прибрал паричките - това е!

Твоето мнение без значение, след като не си ползвал айпад до сега. Аз от половин година използвам и няма ден, който да не е бил в ръцете ми. Изключително полезна техника е, а тези, които не могат да си го купят нека да не злобеят, а да работят и да изкарат пари за него

За разлика от теб повечето депутати на ГЕРБ са виждали компютър само по телевизията или в някое списание. И тези таблети ще отидат при децата им. Аз не смятам че моите пари ( от данъци и т.н. ) трябва да бъдат харчени за такива устройства, като се има в предвид че те няма да бъдат използвани !!! И човека никъде не е написал че не е ползвал. Според мен Андроид таблетите имат много повече бъдеще отколкото на Apple.

кой злобее, бе, идиот? това което е от значение, е че след като всички вече разполагат с компактни и малки лаптопи, за какво тие и тоя електронен тефтер? Не става въпрос за това, че само ти си мислиш, че имаш пари да си го купиш, въпросът е, че на тия безделници (цитирам борисов) в парламента и лаптопите са им ненужни, та какво оства за тия тефтери! И освет това за тия скъпи боклуци е платено с нашите пари, като сте толкова паралии, идиоти такива, защо не си ги купихте с пари от джоба, а харчите държавни субсидии. Кретен, ако ми беше пред очите щях да те застрелям заради фрапиращата ти простотия!!!!!!

Не мога да си купя iPAD? и злобея? На 10000 км си от истината:) Същата работа, че и много по-добра върши един лаптоп на половин цена. Тук не е рекламен сайт на Ейпъл.....

ха-ха - това е редовното оправдание на iFan-овете - "нямате пари да си купите такива устройства и злобеете". всъщност истината е, че за повечето хора и без пари да им ги дават няма да си вземат продукт на apple.

Браво, че са ги взели. Дано само се научат да бборавят с тях и да вземат да прочетат и някой друг законопроект. За мен депутатстването би било по-ефективно с езно такова устройство.

Вместо да четат вестници по банките ще ги четат от ай пада.

Май още не сме разбрали, че имаме работа не с американски, германски и прочее депутати, а с балкански и то български (Байганьовски). Неипрекъснатото повишаване на данъците и таксите и измислянето на все нови и нови, замразяване на пенсии и заплати на обикновения данъкоплатец - пари бол, защо да не си купуват народните ни избраници най-новото, което се появява на пазара? Стрес от правителство, депутати, от техните медии, от всички държавни институции - резултатът - идете на гробищата и ще го видите - погребения на конвейр. След като думите на електората не помагат, явно трябва да се приложи египетския модел.

Ако отстъпката е 30% процента примерно - печалбата за посредника нараства над 100 000 лева.

Коментари - ГЕРБ избрала най-ниската цена за iPad-ите | Днес.dir.bg

ГЕРБ избрала най-ниската цена за iPad-ите

Управляващите от ГЕРБ са подбрали най-ниската оферта от три фирми при закупуването на електронните таблети iPad, които ще бъдат раздадени на министрите и депутатите от партията.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ избрала най-ниската цена за iPad-ите | Днес.dir.bg

Коментари

аборигенски заплати, европейски цени, данъци и всякакви идиотски такси и данък колиби. Що ги търпим още бре, народе!

Бас хващам, че Бойко пак е "помолил" да намалят цената. Както винаги когато помоли му изпълняват молбата и става супер сделка. Това, че тия таблети въобще не са им нужни освен за имидж е друга тема. А икономията на хартия е жалко и идиотско твърдение - сигурно цялото министерство ще се изрежда да ползва таблета, че да не печатат.

Защо не съм видял обществена поръчка за покупката? Искам да видя как точно ще формулират условията, така че да не насочват към определен производител и модел. Това са пари на данъкоплатците и ако това, което са направили е законно, законът да се измени!

Всичко Мара втасАла, та и таблет... Абе лошо няма - айде пък дано по-добре да работят... тез поне си купуват техника, другите слагат по джобките :) ама малко излишно ми се струва... дано изрично са предупредили някои хора, че на таблетите не се пише с перманентни маркери :) Ми само с такива, дето после лесно се трият :)

А вие усетихте ли тлъстата скрита реклама всъщност? За нея колко ли пари е броил Apple...

Важното е, че хората не обедняват, жизнения стандарт се увеличава, фирмите не фалират, няма контрабанда, безработицата изчезва, лихвите на банките се понижават стремглаво, няма тоталитаризъм и политически натиск, никъде!!!!!!Вие за едни айподи се оплаквате!!!

1. Като антикризисна мярка-супер! Колко му е да опукаш някакви си 200 хил.лв. народна пара? На гладните-да го духат. 2. Като техн. характеристики-слаба оценка! За Фидоска примерно трябва поне 32" АйПад! За Цъвко Цв. трябваше устройство с опции за пряко/без санкция на съда/подслушване на президент,премиер и т.н. За Боко Тиквата изобщо не е необходимо нищо- и с него и без него, той си е все толкова умен и можещ. 3. Като политическо решение-супер! Това е поредната стъпка към предсрочни избори, с опция за следене на изборните резултати до достигане/евентуално/ на слънчева килия в ЦЗ.

Сега ще си назначат и по три секретарки, за да им обслужват i-pod-ите. При тази стагнация и мизерия - браво на управляващите! Пари хвърлени на вятъра!

Как да обичам държава на която не и пука дали съм жив или не. Вместо да отидете при народа и да се опитате да му помогнете вий си купувате разни неща дето ама хич не ви трябват. Ако ви са струва обидно елате да ме осъдите да видим как ше стане.

Хора, има доста неща за които да ги нахуля тези идиоти, които....пф! но няма да многословя..че като почна... направете само една проста сметка, проста колкото тези котио смятат, че закупуването на подобен лукс по време на криза е нещо уместно. Хляба се увеличава на около 1,4 лв за кг., уж е от зърно производителите, но се предполага, че това не може да стане без съгласието на управляващата партия... горивата се увеличават, водата също, тока... а за осигуровки итн ни сюрпризираха още миналата година..е нищо чудно, че тия... нагли пиявици ще "спестят" за IPad, нали? вижте детето ви дали е нахрането, а за подобни играчки няма и да мечтае, тъй като едва ли и за тетрадка ще има на есен...м?!

машаала, аферим! Е на това се вика-пир по време на чума!

Съвременният вариант е: PR по време на чума!

А парите за държавните субсидии неидват ли от данъкоплатците? Все пак, 100 кашона хартия (250000 листа) струват 3000 лв. Защо ли ги траем да ни будалкат?

Първо: най-евтините могат да пристигнат тук, в България, на цена около 390 $ без данъка. В Германия цената на iPad 3G+Wi-Fi 64GB e 799 EUR (1564.48лв.). Това е цена, взета от официалния сайт на Apple в Германия, Второ: много, ама много силно се съмнявам голяма част от депутатите да могат да работят на това нещо и да го ползват по предназначение. Около 0,1 % от хората в България наистина се нуждаят от такава техника. Трето и много важно: редно ли е при такава криза (навсякъде в държавата и в икономиката) да се дразнят хората от народа (от тях 40 % избиратели на ГЕРБ), които се чудят как да си закърпват бюджетите!... За съжаление на третото" отговорът е НЕ! И въпреки че няма на кой друг да се гласува доверие, ако ББ продължава с тези изпълнения, може да се окаже в предизборна обстановка! А там, както знаем, (справка Петър Стоянов срещу Георги Първанов) не се знае кой кум - кой сват!...

посочените цени за от щатите и тярбва да се плаща ДДС .. в България крайната цена е около 1650 лв за 64 G модела ... стига сте търсили под вола теле .. разбирам да са ги плащали по 3000 - 5000 .. вие бройте стотинките

Добре, но таблетът работи само с WiFi. Сигурно има в Парламента и в някои барове и кафенета...обаче няма по домовете в България. Освен това, WiFi мрежата е с лесен достъп за пиратство и всякави "золуми", свързани с въпросните документи, които в някои случаи може и да са конфиденциални.

как не ги е срам тия от шибан герб да дават сумати пари за ипад.а оставиха сумати стари хора с празни раце посред празниците и сумати инвалиди ве обещетения.да не говорим за по бедните семеъства .в тази безработица ни заплати като заплата ни нищо.само се харчат за глупости парите от буджета за удоволствието на апрламента.вече си имат ипад и ще си гледат вече порно на тях да си бласкат чекиъки зад бурата си не ги е срам.после данокоплаците ще плащат.а босовере мафията ще се бара за ташака.пално розово положение.но народа са сас затворени очи дето гласуваха за тази измет.сега не плачете.ами работете повече да ви дадат повече заплати.да ама друг пат през крив макарон.сащият баъ тошо се заварна на власт.бате ви боко боков поярната.хаъде гоод лук.

ухаааааааааааааа и аз искам такова компииии бат бойко дай на мене та да не харча хартия..... :)

ДА ЖИВЕЯТ ВСИЧКИ БЕ КА ПЕ ТА ПО ЗЕМНИТЕ КЪЛБЕТА.

Пари дали не биха могли да отидат за лечението на един онкоболен, защото днес се казва в една статия, че има бум на тези заболявания.Много притеснено питам, за да не ми се отговори, че не разбира от нищо - пък вероятно е така.

Аз предлагам да си купят и по един от най - евтините мерцедеси.Така и така само интриги правят, ходатайстват за тоя и оня и въобще само с глупости се занимават и не се вижда никакъв положителен резултат от работата им.

Сега следва изпитен тест и който не може да работи с таблетката ,аут от парламента и без това хрантутниците са много в парламата,а излишните да се подарят на даровити деца.

Без да долюбвам Бойко- поразяващата уста, ще ви кажа че и вие не падате по-долу в плямпането на простотитии. Като не ползват компютър, защо не ползвали. Сега като имали, защо такъв. Аз никога няма да си купя плочка за баня на Apple. Но те така са преценили, взели са си. Мислете си защо партиите имат субсидии, защо избирате забогатели новотарикати със 150 думи речник, а не кой как си купува iPad. Нация мрънкалници как сте, бе?

Не си наясно, и лаптопи си имат но не е там проблемът. Проблемът е че навсякъде пърдят как нямало пари и се режели разходи и изведнъж хоп скъпи играчки. Като се икономисва да спре тази "държавна субсидия" от 40 и нещо милиона на година на парламентарните партии. Нали са на заплати всички в парламента и МС,ползват служебни коли и евтино ядене в столовата. Партийните им апарати да се издържа от членски внос, пък ако толкова си обичаш партията ще дариш някой лев на Станишко, Боко, Доганчо, Мавърчо и Мартинчо. Никога не съм бил съгласен да се дават тези пари , от къде на къде! До преди година беше фиксирана субсидия от 50 милиона лева годишно.

До две седмици ще бъде обявен моделът iPad2 и от април старият модел ще отиде в миналото. Новият модел ще е с определено много по-добри параметри, а така също от март ще са достъпни и други таблети от ново поколение с дву-ядрени процесори и несравнимо по-добри параметри. Все пак да са им честити iPad-ите! Определено идеята е добра и iPad започва да се ползва масово и в Германския парламент - таблетът позволява мобилен безхартиен достъп до ел.поща, документи за прочит и гласуване, всякакви работни справки по Интернет или до вътрешния Интранет в организацията (партия или парламент). Определено "зелена" идея - премахване на печатането на многобройни хартиени документи и по-малка консумация на ел.енергия от лаптоп или компютър! Но не бива да забравяме, че може да се ползва и за игри, филми или четене на Playboy.

То не бяха ЛАПтопи, то не бяха айПАД-и - изобщо голямо ЛАПане ПАДна! Бравос!

Сега вече напълно осъзнах израза - "туземец с пишеща машина"

Въпросът според мен има две страни: 1.Това е държавна субсидия, която е гласувана съвсем не от тези депутати(получили подаръка) и е решение на партията как ще се харчат.Едни купуват подаръци, втори плащат екскурзии да Бузлужа, трети агнета за Байряма. 2.Ако всички документи за приеманите закони не се печатат вече на хартия е доста далновидно.Един закон средно по 100страници и две три поправки са 200-300 листа хартия по 5ст. 10-15лв., т.е. 100 такива разпеатвания изплащат устойството.....и това ако не смятаме дърветата изсечени по Амазонка.Така че и по този параграф ми се връзват нещата. Нека не гледаме на една педя пред носа си и на съседа в чинията.И нашата ще е пълна ако запретнем ръкави и бачкаме здраво......е не по форумите .... Пазарът е свободен и всеки е заплатен според труда си, който не му харесва има право да търси.....Държавата не е длъжна да субсидира частния бизнес.....

моля, не ни пробутвайте тия за горите, ако беше само това щяха да си ползват със същия резултат лаптопите, ама някоя партийна кратуна е решила да направи безплатен за себе си подарък на синчето. друга основателна причина за тия 200 хил. хвърлени на вятъра НЯМА.

ето ти още страни: 1. дори покупката да е целесъобразна - платените пари са над реалната стойност на сделката! 2. Защо да изчисляваме хартията - за лаптопи по 750 лева не си ли чувал?

ха на бас,че хартята,заедно с мастилото и човекочасовете за печатане и после принтиране,като цена е много повече от 1500 лв.на година на депутат *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Драги съфорумници, до тук прочетох 160 мнения и ме навя мисълта, защо се правят / поръчват/ социологически проучвания от които предварително се знае резутатът. Да се захване еднин вестник на публикува мненията в дир-а по която и да е тема. От това по-голямо проучване на мнението - звраве му кажи. Ама де такава смелост у журналистите .

Щом са си ги взели със собстевни пари, който така или иначе се отпускат на партиите (това е друга не мног лицеприятна тема) да си ги ползват със здраве. Дано да им свършат работа ... макар че се съмнявам. Много ми е интересно как ще "бъдат свързани към някъв сървър" ... по безчиен път е доста несигурно ...а по жичен - вече ги виждам как се редиат на опашка всяка сутрин :) както и да е ... гръмките фрази казани от депутати по технически въпроси винаги предизвикват смях :)

Н А С В И Н Ч Е - З В Ъ Н Ч Е !

До един месец излиза новото поколение на iPad. Някой е трябвало да разчисти складовите си наличности. Ако не ги набутат на тези кратуни няма кой да ги вземе.

за какъв им е последен модел iPad ... те ще го ползват за рийдър така или иначе ... а пък ти си доста зле ако си мислиш че има залежали количества iPad ... иПад в БГ не се продава официално ... защото благодаренеие а прекрасната си икономика не сме пазар ... а защо сме така си е друг въпрос ...аз лично се чувствам обиден от отношението на Apple и вече имам андроид-ски таблет ... просто не понасям да се държат с мен като с оФца

Тогава ("До един месец излиза...") тези ще са на половин цена - т.е. ако направят сделката вместо за "пипи" деня, за деня на жените щяха да икономисат около 100 000...

Браво на управлявящитя. И това ако не е пир по време на чума.... Орязват се пенсии и социални придобивки, а си купуваме играчки...

Ще им се не види и келепирджиите и тарикатите!!! Парите са на "цървулите", т.е. данъкоплатците, т.е. ние...НИЕ плащаме субсидиите на партиите! И това е абсолютно ШОКИРАЩ пример за скандално харчене на наши пари за безсмислени и безполезни скъпи играчки - защото едва ли има по безполезно устройство от таблет от типа на iPad в момента, да не говорим, че е и най-скъпият вариант на таблет! Всеки нормален лаптоп/ноутбук върши много по-добра работа и струва 3 ПЪТИ по-малко. Така че, да не ми излизат с елементарни, смехотворни лъжи колко много работа щели да свършат с таблетите за наше добро...То бива наглост, ама това вече е безсрамие!!! И това при положение, че от почти 2 години твърдят, че нямало пари за нищо и че нашите доходи/заплати/пенсии трябвало да останат замразени до края на мандата им...Иначе за аванта на гърба ни има достатъчно пари...келепирджии нещастни!!!

Нали им купихме миналата година.

Ама така само едни депутати ще имат таблети а други не. В такъв случай щом това е частна инициатива на какво основание се включват към сървърите на изпълнителната власт

предлагам експеримент! дават им тези iPad-и и след това започват чинно да ги следат по време на парламентарните сесии... интересно ми е колко от тях ще използват този платен от народа бонус, за да си хранят животните във Facebook и да фичкат гневни пилета в Angry birds...

успех с пускането на farmville на iPad. :-) може пък apple да са направили flash само за Герберските устройства...

ГЕРБ и лично ББ така изразяват своята благодарност кам тези които го подкрепиха на вота. Индиректо това не е ли подкуп?!

А защо са им на министрите тези джаджи!? Не ,конкретно -защо !?За да преброи мин .на здравето ,че болниците са препълнени с усложнения на грипа и хората се връщат без никакъв шанс за прием?На мин Дянков -за да разбере доколко е засрал ситуацията и как се е сринал стандарта ?На мин на културата -да прочете рецепта за печено агне?Това е неоправдан и дразнещ хората разход -абсолютни подаръчета и бъзикалки за дърти пергиши !Добре ,че нямаха да дадат по 5 лева на пенсионерите за да си купят 3 кренвирша за Нова година... 00

взел съм на заем да си платя интернета, а тия се чудят за какво да похарчат парите на народа, боклуци с боклуци!!!

Това са си сътрешнп партийно сдели и доставчик на техниката! съветвам ви да не изпадате в коментари, които са почти интимно-партийни! Какво ни интерисува сделката на ГЕРБ! Утре може да подарят такава техника и на Клиника "Грийнберг"!

като са вътершно партийни, защо са с държавни пари? как няма да ги коментираме!? даже ще правиме и сравнение - тази година нямаше и по 25 лв коледна надбавка към мизерните пенсии, а има по 1644лв държавни пари за ненужни боклуци на стотици дупетати.

Тия смотаняци управниците да си ги беха купили сами.Нали е криза,а Дянков иначе за болниците няма.Да става като в Египет писна ми от крадци

Проблема не е в това, че са си купили iPad- и, а с какви средства. Тук пише, че са със средства от държавната субсидия за ГЕРБ и тук е въпроса - защо държавата трябва да субсидира някои партии, а други - не. Трябва най- накрая да се махнат тези държавни субсидии и партиите да се издържат от членския си внос. Че дори и при бай Тошо държавна субсидия за БКП нямаше.

как да нямаше бре, още помня лятото на 1988, когато за първи път се хванах на работа, как ми одрязаха главата,за комсомола, за гориво-смазочни материали??? даже ми бяха сложили ЕРГЕНСКИ данък, а бях гимназист. Тогава се живееше добре, ако си номенклатурчик, като Иван Славков. За една Симсонка се спеше пред Мототехниката. Да си вземеш апартамент няма значение колко си бачкал, трябваха си връзки. Ами софийското жителство- мн лесно го забравяте. Имаше казарма- 2 годинки от живота ти отиваха за тоя дето духа. Нямаше значение какво можеш- имаше значение дедо ти дали е спал у шумата вечерта на 8 срещу 9 септември. Сега е по-добре. Ако можеш, ще се докажеш( ако не тук то в чужбина) Тогава да идеш в Либия беше мечта. Днес ако тати има парички, а си леке и не струваш, рано или късно начина ти на живот, ще си каже думата и ще ходиш да цепиш дърва в някоя наркокомуна.

Що се ядосваш бе човек? Аз ти казвам, че на времето БКП се издържаше от членски внос, а не от държавни субсидии, а ти ми говориш за съвсем други работи, с които съм напълно съгласен.

Тези безсрамници защо ни занимават с това какво са лапнали от авантата,поне да не дразнят народа,Слепи ли са ,че народа гладува и само да го драснат и ще пламне като Тунис и Египет.Разликата ни с тези държави е че сме ограбени повече и сме по гладни.

По мое мнине iPad е относително калпаво устройство, което определено не е пазарен хит. Също така считам, че 70% от депутатите на ГЕРБ просто няма как да го подкарат това нещо, ако ще турско да стане. Смятам, че този който е дал гениалната идея просто е прибрал паричките - това е!

Твоето мнение без значение, след като не си ползвал айпад до сега. Аз от половин година използвам и няма ден, който да не е бил в ръцете ми. Изключително полезна техника е, а тези, които не могат да си го купят нека да не злобеят, а да работят и да изкарат пари за него

За разлика от теб повечето депутати на ГЕРБ са виждали компютър само по телевизията или в някое списание. И тези таблети ще отидат при децата им. Аз не смятам че моите пари ( от данъци и т.н. ) трябва да бъдат харчени за такива устройства, като се има в предвид че те няма да бъдат използвани !!! И човека никъде не е написал че не е ползвал. Според мен Андроид таблетите имат много повече бъдеще отколкото на Apple.

кой злобее, бе, идиот? това което е от значение, е че след като всички вече разполагат с компактни и малки лаптопи, за какво тие и тоя електронен тефтер? Не става въпрос за това, че само ти си мислиш, че имаш пари да си го купиш, въпросът е, че на тия безделници (цитирам борисов) в парламента и лаптопите са им ненужни, та какво оства за тия тефтери! И освет това за тия скъпи боклуци е платено с нашите пари, като сте толкова паралии, идиоти такива, защо не си ги купихте с пари от джоба, а харчите държавни субсидии. Кретен, ако ми беше пред очите щях да те застрелям заради фрапиращата ти простотия!!!!!!

Не мога да си купя iPAD? и злобея? На 10000 км си от истината:) Същата работа, че и много по-добра върши един лаптоп на половин цена. Тук не е рекламен сайт на Ейпъл.....

ха-ха - това е редовното оправдание на iFan-овете - "нямате пари да си купите такива устройства и злобеете". всъщност истината е, че за повечето хора и без пари да им ги дават няма да си вземат продукт на apple.

Браво, че са ги взели. Дано само се научат да бборавят с тях и да вземат да прочетат и някой друг законопроект. За мен депутатстването би било по-ефективно с езно такова устройство.

Вместо да четат вестници по банките ще ги четат от ай пада.

Май още не сме разбрали, че имаме работа не с американски, германски и прочее депутати, а с балкански и то български (Байганьовски). Неипрекъснатото повишаване на данъците и таксите и измислянето на все нови и нови, замразяване на пенсии и заплати на обикновения данъкоплатец - пари бол, защо да не си купуват народните ни избраници най-новото, което се появява на пазара? Стрес от правителство, депутати, от техните медии, от всички държавни институции - резултатът - идете на гробищата и ще го видите - погребения на конвейр. След като думите на електората не помагат, явно трябва да се приложи египетския модел.

Ако отстъпката е 30% процента примерно - печалбата за посредника нараства над 100 000 лева.