9 мъдри мисли на милионери и милиардери

Какъв по-добър начин за това да надзърнете в главите на успелите хора, за да видите мъдростта, която те вече са приложили?

Обратно в новината

Коментари - 9 мъдри мисли на милионери и милиардери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Драги ми "Цвингле", може би си чел Новия Завет и нещо за непростимата обида към Бога. Но така е и писано:"А онова, което излиза из устата, произхожда от сърцето, и то осквернява човека. Защото от сърцето произхождат зли помисли, убийства, прелюбодейства, блудства, кражби, лъжесвидетелства, хули. Тия са нещата, които оскверняват човека..." Евангелие от Матея 15:18-20

Мили ни "журналисти". Имаме си хубава българска дума "изобретателен" вместо префърцунената чуждица "креативен".

Аз

Ъхъ... чувай уьо... "Не създаваме услуги, за да печелим пари; печелим пари, за да създаваме по-добри услуги." Казано другояче: Стока, пари, стока'... Излиза, баси, че Цукърбърг е комунист. Да не говорим, че тия двамата: - "Ако хората не си купят жилище, техните шансове да станат богати в тази страна са малки или нулеви. Средностатистическият собственик на жилище днес е 38 пъти по-богат от наемателя." и: - Обичам свободата да не разполагам с толкова много неща и да нямам истински дом и истински адрес, защото смятам, че това ме прави по-креативен.", директно си противоречат. Има една основна предпоставка, даваща шанс за забогатяване - амбиция или пълна липса на скрупули, което си е същото. Това е. Няма тук морал, иновативност, инициативност, интелект, образование и прочие простотии. Трябва просто да си достатъчно нагъл. Не само в България. Навсякъде.

са пропуснали вица за Рокфелер за ябълките и леля му, дето умряла и му оставила наследство. Специално пък цукербъргър наистина взе пари от ЦРУ, за да им предоставя все по-добри услуги - безагентно шпиониране на клиентите на фацебука - 80 % от населението със собствени технически средства и усилия, денонощно, доброволно и т.н.

За да станеш милиардер, значи че най-безсърдечно си ограбвал живота на много други хора КАКТО СА ГО ПРАВЕЛИ МНОГО ДРУГИ КАТО ТЕБ , НО ТИ СИ ИМАЛ КЪСМЕТА ДА ОЦЕЛЕЕШ....,ВРЕМЕННО .....ДО КАТО ТЕЧЕ МОМЕНТНАТА КЛАСАЦИЯ ЗА МИЛИАРДЕРИ. За фалиралите и разорени мултимилионери и милиардери почти не се пише.

Богат се става, като някой впрегне много магарета да му орат нивата. Само с две ръце човек трудно ще направи и своя хляб.

Съмнявам се, че някой от гореизброените автори на "мъдрости" е чел Новия Завет, където са записани думите на Христос: "По-скоро камила ще мине през иглено ухо, нежели богатият да влезе в рая". Толкова по въпроса.

Аз

Само дето историята на църквата доказва, че джисъса е дрънкал глупости, както си му е бил навик.

За да станеш милиардер, значи че най-безсърдечно си ограбвал живота на много други хора, за твоето его. Съвети от такива умници не искам!

някои са ограбвали, други са обогатявали (сектор услуги и прочие)

"Най-добрата инвестиция, която някога ще направите, е в самите вас." Грант Кардоун, предприемач и успешен автор " - Който учи ще сполучи. В щатите лекарската професия е от най - добре платените . Ако обаче вземете и добра специализация и напреднете , като се квалифицирате, заплатата ви ще се удвои. Или 10000 на месец на година 120 000 или 80 000 след данъци. Или за 50 години 4 милиона.В такъв случай сигурно бихте си купили собствено жилище за 1 милион . Ако живеете под наем в такова жилище за 15 20 години ще го изплатите от наема или купуването на жилище е инвестиция , която ще ви донесе за 50 годин 3 милиона и само стазването на два от съветите ви дава 7 милиона

Жените ме смятат за грозен само докато не разберат колко пари получавам... след това ме смятат за грозен и беден...

С лопата гребат пари тези, които никога не са държали лопата в ръцете си!

Стара к*рвенска поговорка гласи: - Мъж без пари е просто приятел.

Казват, че парите правят пари. А моите, изобщо не искат да се размножават. Гадове, бездетни.

Тичай след мечтите си. Даже и да не ги догониш, поне ще отслабнеш...

"Доста лесно е да забогатеете бавно. Не е лесно обаче да забогатеете бързо." Уорън Бъфет" лелеееее, тази велика мисъл ме срази! Бавно и Бързо спрямо кое, бре чиче? То и три косъм за една глава са малко но за една топла супа са много.

Човек: - Господи, какво е за теб една секунда? Господ: - Милион години. Човек: Господи, колко са за теб един милион евро? Господ: - Една стотинка. Човек: О, Господи, моля те, дай ми една стотинка! Господ: _ Няма проблем, след секунда. :):):)

ДЕСЕТА МЪДРА МИСЪЛ ОТ БЪЛГАРСКИ МИЛИАРДЕР: ВИЕ СТЕ ПРОСТИ И АЗ СЪМ ПРОСТ, ЗАТОВА СЕ РАЗБИРАМЕ

знаем, че си прост. Няма дужда да го казваш.

милиардерите? Нищо ново. Раздават съветите си безплатно на шарани, които кълват на въдицата. За мене авторитет е Стив Джобс, доведения син, почнал бизнеса си от един гараж и незавършил висше, за да не натежат таксите на родителителите му. Той има една реч пред студентите в Станфорд, където казва: "Останете гладни! Останете безразсъдни!" Светла му памет.

Първо правило: За да успеете в новия свят, отърсете се от България и всичко българско. В противен случай ще бъдете оплетени и добре притеглени към дъното завинаги. Това правило си е мое и ще бъде валидно поне 10 години, след като населението на страната започне истинската СИ промяна.

Какво имаш предвид под "новия свят"?..

Веднъж Настрадин Ходжа минавал покрай бостана на един молла. Моллата тъкмо събирал в чувал тикви и от лакомия напълнил чувала така, че не могъл дори да го вдигне, камо ли да го носи. Та стоял той и мислел: Как да отнеса чувала в къщи? Видял минувача и се зарадвал: Слушай, синко. Не се ли наемаш да занесеш до дома този чувал? Настрадин Ходжа тъкмо нямал пари. А колко ще ми платиш? попитал той моллата. О, сине! Защо ти са нари? Докато носиш тиквите, ще ти обадя пътем три дълбоки мъдрости и те ще те направят щастлив за цял живот. Интересно какви ли мъдрости обещава да ми открие моллата? помислил си нашият Настрадин Ходжа. Обзело го любопитство. Метнал на гърба си чувала и го понесъл. А пътят възлизал стръмно нагоре и вървял над една урва. Когато Настрадин Ходжа спрял да си почине, моллата рекъл с тайнствен и важен вид: Слушай първата мъдрост, по-голяма не е имало никога в света от времето на Адама и ако разбереш цялата й дълбочина, ти все едно ще познаеш тайния смисъл на буквите. Алиф, Дам, Ра, с които Мохамед, нашият пророк и учител, открива втората сура на корана. Слушай внимателно: ако някой ти каже, че е по-лесно да ходиш пеша, отколкото да яздиш, не вярвай на този човек. Запомни думите ми и мисли над тях непрестанно, ден и нощ, и тогава ще разбереш заключената в тях мъдрост. Но тази мъдрост не е нищо в сравнение с втората мъдрост, която ще ти обадя ей при онова дърво. Виждаш ли го там, напред?

Добре! помислил си Настрадин Ходжа. Почакай, молла! Като се обливал в пот, той домъкнал чувала до дървото. Моллата вдигнал пръст: Отвори си ушите и слушай, защото втората мъдрост заключава в себе си целия коран и половина от шариата, и още една четвърт от книгата на Тарикат. И оня, който разбере тая мъдрост, никога няма да се отклони от пътя на добродетелта и никога няма да се препъне по пътя към истината. Постарай се, о, сине мой, да разбереш тази мъдрост и радвай се, че си я получил безплатно. Втората мъдрост гласи: Ако някой ти каже, че сиромахът живее по-леко от богатия, не вярвай на този човек. Но дори и тази втора мъдрост не е нищо в сравнение с третата, чието сияние може да се сравни само с ослепителния блясък на слънцето и чиято дълбочина може да се сравни само с дълбочината на океана. Третата мъдрост ще ти обадя пред портата на моя дом. Да вървим по-скоро, защото аз вече си отпочинах. Почакай, молла! отговорил нашият Настрадин Ходжа. Аз предварително знам третата ти мъдрост. Ти искаш да ми кажеш пред портата на своя дом, че умният човек винаги може да накара глупака да му мъкне безплатно чувала с тикви. Поразен, моллата се отдръпнал. Настрадин Ходжа бил отгатнал дума по дума третата му мъдрост.

Но слушай сега, молла, моята единствена мъдрост, която стои над всички твои продължил Настрадин Ходжа. И моята мъдрост, кълна се в Мохамеда, е толкова ослепителна и толкова дълбока, че съдържа в себе си целия ислям с корана, шариата, книгата на Тарикат и всички други книги, и цялата будистка вяра, и цялата юдейска вяра, и всички християнски заблуди. Не, никога не е имало и няма да има занапред мъдрост, по-достоверна от тая, която ще ти съобщя ей-сега, о, молла! Но приготви се да не те порази твърде много тая премъдрост, защото от нея лесно можеш да загубиш разсъдъка си толкова поразителна, ослепителна и необятна е тя. Затова приготви разсъдъка си, молла, и слушай: Ако някой ти каже, че тия тикви не са се разпукнали плюни в лицето на тоя човек, наречи го лъжец и го натири от къщи. При тези думи Настрадин Ходжа вдигнал чувала и го хвърлил надолу от стръмната урва. Тиквите се сипели от чувала, подскачали и се разпуквали звучно, като се блъсвали в камъните. О, тежко ми! О, голяма загуба и разорение! развикал се моллата. И почнал да крещи, да нарежда, да дращи лицето си, та напълно заприличал на луд. На, виждаш ли! поучително рекъл Настрадин Ходжа. Нали те предупреждавах, че от тая мъдрост разсъдъкът ти лесно може да се размъти.

"ПРЕДИ ДА ГОВОРИШ С НОВ БИЗНЕС-ПАРТНЬОР Е ДОБРЕ ДА ГО ПОВОЗИШ В БАГАЖНИКА НА КАДИЛАКА" ... П.С. НЕ ГО ПРИЛАГАЙ КЪМ ХОРА С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ :))

"който се хвали, с Господа да се хвали"". (1 Коринтяни 26:31) :-)

"ГОВОРИ МЕКО И НЕЖНО НО ВИНАГИ ДРЪЖ ЕДНА БЕЙЗБОЛНА БУХАЛКА ПОД РЪКА"

Обикновенно тъй наречените успели хора, ако им отвориш гардеробите знаете какво изпада от тях- а няма нужда, ако човек иска да спи със спокойна съвест.

Недей да бъркаш успелите в цивилизацията и успелите в посткомунизма и азиатщината. В цивилизацията мутрите са момчета за всичко, докато на изток са политици, кметове и бизнесмени, които по ирония на съдбата понякога разполагат с гении сред момчетата си за всичко:)

ти Бил Гейтс и Стив Жобс с кварталните мутри ли ги сравняваш? хахахаха

Ех , много е лесно като си милионер да ръсиш мъдрости. И глупости да говориш , пак ще са мъдри , нали си милионер.