Миков: Бригадирското движение доказа градивното ляво

Организираното бригадирско движение е доказало колко градивни могат да бъдат левите сили.

Обратно в новината

Коментари - Миков: Бригадирското движение доказа градивното ляво | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На 85г съм.Бях насила откаран на "доброволна бригада" в Димитровград! Полуграмотните ни командири само ни брояха - на рабуш - количките,пиеха и привикваха да ги обслужват бригадирките!? Позор е приказката на тоя мръсен кулски влах Миков!!! Отдавна наследниците на насилниците на бригадите трябваше да отбиват в затвора насилието в бригадирсите отряди!?Миков -също!

Истина е също, че БКП през 1988 имаше 1 милион членове от 8.9 милиона население. Крадяха и лъжеха повечето българи, продължават и сега и децата им. Краде се много и почти безнаказано в тази наша страна.

И сега на бригада в Англия отиват младежи и берат ягоди, спят във фургони, изпълняват норма "на плантацията", женят се, .... Работят обаче за паунди и за чужди господари и не са принудени от комсомола, а от безгрижния демократичен живот.

Малко по долу пишете че не СИРИЗА е натрупала дълговете на Гърция и сте прав. А сега да видим защо нашите младежи берат ягоди в Англия, защо нашите жени гледат старци в Гърция а и защо през социализма нашите инженери и лекари работеха в Либия,Ангола,Нигерия и на други места с убииствен за нас климат и при мизерни условия дето "белите" хора отиваха само на екскурзии?

Определено лявото е много градивно _примерът с Гърция и "Сириза" е налице!Когато Андрюша Луканов управлява България фактически обяви фалит,При второто управление на пребоядисаните комунисти икономиката пак се срина ,банки фалираха масово,курса на долара достигна астрономически висини!И последно за година и половина при Сергейко и компания една банка фалира ,тя за сега ни струва десетина милиарда!Колкото за бригадирското движение то беше доброволно и организирано благодарение на окупационната Червена армия!

СИРИЗА ли натрупа гръцките дългове? Има си данни кога, как , с колко ... СИРИЗА се бори повече или по-малко успешно за гръцката кауза и има подкрепа и от опозицията в парламента.

Бригадирското движение доказа градивното ляво, за разлика от разбойническите приватизация и реституция след 1989 г., които унищожиха икономиката и създаденото от бригадирското движение.

Не е градивното ляво а крадливото ляво.

БИ СИ Пето след 25г мимикрия се връща към корените си. 25г лъжи, че се демократизират, а в главите им бригадирски камбани ехтят. Има поне една добра новина в бръщолевенията на Миков. А именно, че БСП изчезва от политическата карта на страната и отива там където е била до 44г - у гората.:)

ЕГАТИ ДОБРОВОЛНОСТТА И ЕНТОСИАЗМА!Били сме на бригади,РАБОТИЛИ СМЕ ПРИ НАЙ-ГАДНИТЕ УСЛОВИЯ,ЖЕСТОКО СА НИ САНКЦИОНИРАЛИ,АКО НЕ СИ ИЗПЪЛНИМ НЕПОСИЛНИТЕ НОРМИ."ГРАДИВНОТО ЛЯВО" ИСКА ДА СИ ВЪРНЕ И ПАРТИЗАНЛЪКА ЗАЩОТО ЗНАЕ САМО ДА ОГРАБВА ЧУЖДИЯ ТРУД И ДА ЕКСПЛОАТИРА.Миков ще връща бригадирите и всичко,което допусна те да съществуват "градивно",а той и Миковци ще се напиват,ще живеят на наш гръб, ще си улъкат И НИЩО ЧУДНО,АКО НЕ ИМ ИГРАЕМ ПО СВИРКАТА ДА ЗАПОЧНАТ "ГРАДИВНО" ДА СТРОЯТ ЛАГЕРИ И ТАМ ДА НИ ХВЪРЛЯТ НА ПРАСЕТАТА-СЪВСЕМ ЛЕВИЧАРСКИ.ЛЕВЧОВЦИ,ВЪН ОТ ВЛАСТТА И ИЗЧЕЗВАЙТЕ ОТ ХУБАВАТА НИ СТРАНА.СКВЕРНО Е КОГАТО СЕ НАПЪВАТЕ ДА ПЕЕТЕ "МОЯ СТРАНА,МОЯ БЪЛГАРИЯ...".

Комунистът си е комунист.

Спомням си задължителните бригадирски дни,малко работа,лоша храна но за разлика от това обилен секс.

Миков е изтрезнял за малко,колкото да измисли нещо читаво. Троловете на САЩ да се успокоят- техният бригадирски труд ще бъде задължителен,не доброволен;-).

явно става дума за бригадирското движение през 50-те и 60-те години, а не за бригадите през 70-те и 80-те, които бяха задължителни.... и не дотам доброволни.

Комунистът си е комунист - и чеп за зеле не става от него. Безплатният принудителен труд по време на турското робство се е наричал ангария, та не схващам разликата с бригадирското движение.

разликата е че в бригадирското движение са отивали доброволно и с ентусиазъм. С вяра, че строят за родината и за себе си. Затова не им е правило впечатление, че им плащат малко джобни само.

....У уево ,уево....наздраве....господ...простете ...другари бригадире ...

Когато положиш труд е редно да ти се заплати, а когато бачкаш ангария е неморално да говориш колко е хубаво, вместо да признаеш, че с бригадирското движение България плаща 1 млрд репарации на СССР, 45 млн шв.фр. на Гърция и 25 млн щ.дщ на Югославия... Редно е да се каже, че докато едни бачкат без пари, на родителите им са взети земите, добитъка и къщите, а непокорните са натикани в лагери или избити. Иначе Миков нещо ми е симпатичен, но зад невежеството му се крият убийци и робовладелци.

Когато положиш труд е редно да ти се заплати, само ако си продаваш труда. Ако го даряваш доброволно - е друго.

Михов,Михов!Гледай си чашката -там ти е силата!Що се фукаш с нещо дето не си участвал!

тоя баща му го е правил по бригадирският почин .

СПОРЕД ТОЗИ КОМУНИСТ НАВЯРНО СЪЩО!НЕ Е ЛИ ЧЕЛ ЗА ОСЪДЕНИЯТ В СЕВЕРНАТА НИ СЪСЕДКА НА 20 ГОДИНИ ЗАТВОР?

Мислех, че Боко Мутрата е счупил глупомера, но Миков го превъзхожда.

Хайде да не се обиждаме така .АЗ съм номер 1

Паисий

хахахаха.... Истината казваш! Прав си

Чукахме по баирите скали за без пари, за да могат лимузините да качват лесно тези планини... Най-нагло ни излъгаха в края на една месечна бригада, че не сме на плюс и едва сме си "платили" храната...То беше една храна!... Най-долното беше, че изгониха един младеж, щото пускал при палатките "разложенията на Бетълс" Много "плодонворни" бригади правехме. Раб. Дело писа за нас като за личностите на соц. обществото! Одвен скали и пътища, беряхме царевицата на партията, отливахме с бетон основите и и т.н. Трудно е да се каже по турско дали е имало такава повинност...

Така беше. Трудови войски бяха 2 години затвор без присъда. Затова пък, който мислеше...проглеждаше.

Цените бяха ниски, но за сметка на това всеки работеше за без пари.

Шило

Миков, стига простотии! Бригадирите тогава са вярвали и са били градивни, ама какво стана, че днес сте толкова ретроградни? Що се кичиш с чужди заслуги? Разочаровахте си бригадирите, Миков!!!! Стига сте си правили политика и пиар на техен гръб. Те вярваха, но сега няма за какво да ви вярват. Вижте се какви сте върхушката на БСП, па после говорете за социална справедливост.

Това шило проби прогнилата торба.Не може да си бил до станишев и сега да се слагаш до бригадирите.Махнете се ,освободете партията.Бити карти сте Дайте път на по-свестни

Миков сам ли си кара колата или го вози някой ? Щото ако сам кара е само въпрос на време . Все пак като социалист сигурно ще изхвърчи на някой ляв завой ........

П.Р.-и те на БСП удариха Джакпота с това несвързано изказване на Миков. След Бузлуджа затвърдяване на електора само с няколко думи. Без пици, маратонки и кебапчета. Основната маса поддръжници са точно бригадирите, били някога млади и пълни с надежди за живота. На старини се спомнят надеждите ...а не кой ги е пречупил. Идват избори. Много добър ход на БСП. Местан ще изкара вълшебния заек на етническият баланс от ръкава. Да видим как ще отвърнат Баце и Кордоба.

Така е, той е стратег на чашката :)

.Бригдирското движение няма нищо общо с този мунчо.Хората след ВСВ са искали пътища и по бързо възтановяване. Ох идиоти - всичко хубаво погубихте

Даринче, Аз ...идиот :) Може би, докато аз преизпълнявах нормите и имам пълен комплект от значки с надпис отгоре "ударник", днешните гербаджии, депе са ри и бе се пари бяха комсомолски секретари с пагони от ЦК на Комсомола и заголваха из Бразите полите на тогавашните плеймейтки. В бащините жугилита, за които комсомола им плащаше режийни. Роско Плевневлиев ми е бил факултативен платен комсомолски секретар и партиен член на БКП във Факултет Комуникации.

Този е луд.

това беше едно от най-дебилните неща които са се случвали у нас - бъдещ лекар по 1 месец бърка бетон на строежа по задължение, а самите 'строители' правещи отговорни заварки на панелките бяха затворници, виетнамци или вечно пияни майстори от Благоевградските села..

То това си е сценарий ала Уди Алън направо :)

Длугалю Миков, Как се ладваме' че споделяте моклите си сънища нас!

Е, тоя път Миков надскочи и Станишев! Ако една партия за да се самопохвали се връща 45-50 г. назад, явно няма друго с което да се закичи. Аз съм на 62 г, и ако съм мразил нещо искрено през живота си, това бяха овчите испълненив като манифестации, митинги (където "спонтанно" се скандират предварително раздадени лозунги) и естествено комсомолските бригади. Особено ми няха противни т.н. "зам-командири по политическата част- ЗКПЧ", дето се изшмулваха като сити котараци с новите си униформи да ни държат проповед, че такива като нас ще построят комунизма. После станаха червените бизнесмени на БКП. Миков, оди го ду..й.

БРЕЙ, КАК ЛИ СЕ ОПРАВЯТ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ БЕЗ БРИГАДИРСКО ДВИЖЕНИЕ - СИГУРНО ТЪНАТ В МИЗЕРИЯ .......

Е , МИНАЛО БЕШЕЛО,ТОВАРИШ МИКОВ! СЕГА ГРАДИВНОТО ЛЯВО Е СИДЕРАСТА,МАЯ,ТАШЕВА ,КАБАЕВА ,КАЛЕНДЕРСКА ,ПУТЯ И КАПУТЯ!АМА ИСКАТ ГЕЙЕВРО ,А НЕ ТЕКЕЗЕСАРСКИ КУПОНИ!

Забрави Новодворская, Мария Гайдар, Собчак.

"Социалните" олигарси от БСП да направят така, че младите хора да могат да учат и да си заработват издръжката. Това ще ги подпомогне да са финансово независими и да им създаде трудови навици. Не на 45 години да са "златната младеж" на Тато, издържани от родителите си, когато по светът на 45 години връстниците им са в апогея на професионална и финансова осъщественост.

Гиди червена мухоморко, "груповият ентусиазъм и позитивното усещане за принадлежност към едно общество" са само в чугунените ви глави! Принудата беше движещата сила, и нищо друго. Толкова работа на ангария, абсолютна експлоатация. Наглеци!

Слънчасал си, другарю Миков!Много ти липсва комсомолската битка за преизпълнение на плана.Явно си бил от онези, които яко се плюнчеха пред строя, раздаваха заповеди, награди, мъмреха, порицаваха, вдигаха знамето...Ех комсомол, комсомол-ти летиш като сокол...

А Май Манолово се беше разгорещила ... в далечината удари на кирки разцепиха тишината. :)

Това с бригадите, от където и да се гледа е простотия. Ако не става дума за безработни не виждам каква е ползата един специалист да речем хирург да се изкара с кирка да копа. Не трябва да е хирург един хлебопекар един тракторист един шофьор ... който и да било. И какъв ентусиазъм като след работния ден се прибираш с празни ръце вкъщи децата гладни сметките чакат. А съседа с без ентусиазма си е взел надницата получил е повишение в работата или най-малкото е починал и готов за работа. И това го пише във фейсбук уж опитен политик, който е бил председател на народното събрани. Човек който с машинациите си осигури мнозинство на хората издигнали Орешарски за премиер и Пеевски за шеф на ДАНС.

ДА, ЕДНО ВРЕМЕ ВСИЧКИ РАБОТИХМЕ И ВОЙНИЦИ И УЧЕНИЦИ ПО ПОЛЕТАТА И КАКВО СТАНА А И КАК РАБОТИХМЕ НА ДВЕ НА ТРИ ... РАБОТИХМЕ В ЗАВОДИТЕ ЕДВА ЕДВА АМА СЛЕД РАБОТА НА ЛОЗЕТО ЕЛА ДА ВИДИШ ЩО Е РАБОТА. А МИКОВ, СТАНИШЕВ И ДР. НЕ СА ХОДИЛИ НА БРИГАДИ А И ВОЙНИЦИ НЕ СА БИЛИ - ТЕ СА СЕ ЗАНИМАВАЛИ С КОМСОМОЛСКА ДЕЙНОСТ ...... А СЕ ЧУДЯ В САЩ КАТО Е НЯМАЛО БРИГАДИ И СОЦ КАК СА ПОСТРОИЛИ ВСИЧКО .....

"Мишенцето" не знае на кой свят е. Да му пожелаем дълго време да ръководи лЕвицата .

Присъединявам се към пожеланието. Едно време Велко и Семерджиев бяха супер нагли, сега този е палячо :) Майтап да пада, независимо дали той разбира :)

Да ти cepa в устата, дрОгарю !!

затвори плямпалото, че такина "бисери" ръсиш, че си направо смешен. Глупост връз глупост. Ареее!

Дай пример Миков. Събери ги там в парламента твоите и Доган и Пеевски вземете и им раздай по една кирка и едно микро язовирче почнете. И всеки ден гледай как милиони ще се присъединяват спонтанно с ентусиазъм. :)

Едно време баба ми и дядо ми (и много като тях) градили кооперация - цял живот. Накрая партайгеноската членкооператорка и съпартийка на Миков - им открадна дяловете за по 5 лева и разпродаде имуществото на кооперацията за много, много пари в ДОЛАРИ!

Едно време хубаво, лошо, но имаше млади хора колкото искаш, някои ходеха с желание на бригада. А там имаше живот. Сега няма вече млади хора, няма и живот. А на единиците сега налични млади хора, даже и за заплата не им се работи. Няма просто никакъв смисъл.

Ами робите в Римската империя, ако знеш Миков, колко пътища, колко аквеадукти са построили.... Ама момент... и без бригадирско движение и без социализъм в САЩ, Япония и Южна Корея (нарочно пропускам Германия) има построено в пъти, повтарям в пъти повече, отколкото в СССР и сателитите му затова време - и така е построено, че още стои и не се руши!

Простете му на Миков! Бил е пиян, когато го е писал.

тоест постоянно да му прощаваме?

Не на комунизма, не на БСП!

Ако властите обявят, че събират доброволци на бригада за трепане на комунисти, ще се явят хиляди младежи, на родната страна надежда. Смърт на комунизма.

Да, срещу канче супа и филия хляб построихте комунизъма за себе си. А спомня ли си Миков в ерата на динозаврите какъв як цоциализъм имаше?