Тръмп на нож с австралийския премиер заради мигрантите

Доналд Тръмп и австралийският премиер Малкълм Търнбул са имали враждебен и напрегнат телефонен разговор за мигрантско споразумение, съобщи "Вашингтон пост".

Обратно в новината

Коментари - Тръмп на нож с австралийския премиер заради мигрантите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересни са мотивите на Обама да сключи такава сделка с Търнбул. Австралия не приема всякаки хора. Миналата година върнаха в Нова Зеландия всички криминално проявени типове имигрирали от НЗ, въпреки недоволството на местната общност. Мисълта ми е, че за да не искат тия 1200+ "бежанци", явно не са читави. Защо Обама се е съгласил да ги поеме е доста интересно. И защо никой не протестира, че Австралия държи с месеци, а понякога и с години нежелани мигранти в лагери, приличащи на затвори? Къде са "милите, състрадателни" хора, които подписват смешни петиции и "протестират" срещу Тръмп?

Юле, да вземеш да прочетеш нещо друго освен дневната сводка? Австралия, не признава никой дошъл без виза по море. Деца, специалисти, жени, баби. Всички отиват в тия лагери, а там е доста зле. Разбирам, че не ти се вярва, че Обама е хуманист, ама да вярваш, че Тръмп му пука за обикновения американец е малко наивно.

Джулия

Ей, 512, можеш ли да посочиш къде съм казала, че на Обама му пука за когото и да било? Или, че е хуманист? Интересни са ми мотивите му да приеме хора, които Австралия не иска. Със сигурност Търнбул е обещал нещо в замяна, защото това е сделка. В политиката приятелство няма. Поне да прочетеш името ми правилно. 6 букви са, не може да ти е толкова трудно.

Вашингтон пост станаха за резил.

тепърва ще получава уроци по спазване на взаимни договаряния... Включително и с ЕС.

Кой не е на нож с ТрАмп? Освен оня дето строи джамии и легна на Асад и Ердоган де... той не се брой.

Ами... те останалите и нямат значение, ако се замислиш...

докога? "Trumps behavior suggests that he is capable of subjecting world leaders, including close allies, to a version of the vitriol he frequently employs against political adversaries and news organizations in speeches and on Twitter. President Trump speaks on the phone with Australian Prime Minister Malcolm Turnbull in the Oval Office on Jan. 28, 2017. (Pete Marovich/Pool photo via European Pressphoto Agency) This is the worst deal ever, Trump fumed as Turnbull attempted to confirm that the United States would honor its pledge to take in 1,250 refugees from an Australian detention center. Trump, who one day earlier had signed an executive order temporarily barring the admission of refugees, complained that he was going to get killed politically and accused Australia of seeking to export the next Boston bombers. Trump returned to the topic late Wednesday night, writing in a message on Twitter: Do you believe it? The Obama Administration agreed to take thousands of illegal immigrants from Australia. Why? I will study this dumb deal!

Мислех си, че всичко е било предизборна демагогия и като влезе в Овалния кабинет Тръмп ще се кротне като всички други и ще прави каквото му се нареди. Той обаче сякаш все повече озверява. Ми... ашкоолсун! Няма как да изпържиш омлет, нито добър, нито лош, без да счупиш яйцата първо. Точно такива хора са нужни днес. Комбинацията от някой Путин в Русия и някой Тръмп в САЩ изглежда е чиста проба късмет за всички нормални хора по цял свят. Остава пдрския ЕС да влезе в пътя и за щастие тук-там се срещат подобни хора.

яйцата и да подгрееш олиото..., нали. Тогава омлета, наистина е вкусен !

И понеже аз не съм съгласен с тебе, значи съм еврогей и следователно не съм човек и няма значение какво мисля. Аз обаче не съм и либерал и нямам никакви проблеми да ви почакам малко да се съберете в автобус такива "нормални" и да ви навестя. ;)

... и Науру и прочие райски местенца осраха лайнарите, ей...

свиквай!, мангалята плъзват навсякъде където е хубаво а българите ги лъжат с кариерно развитие "ниско лихвени ипотечни кредити" и прочее глупости да се гъчкат из офисите в софия и тук там в прованса и за научу четът само по списанията и чакат да се пенсионират със спестявания да го посетят а мангала сгува палатката и просто отива на науру и му дават помощи дори кой по-умен ...айй ше ти таковам приказките и легендите за амбиции икономическо развитие и щуротии

Не мислех, че амбициите на бял човек стигат до там да живее като мангал с палатката на рамо във всеки един момент ама на, имало и такива екземпляри. Ами що не се заселиш като начало в гетото бе човек ами даваш акъли тука? Поне гета в България колкото искаш.

Къде е европейския Тръмп да гласуваме за него, за да изрита всички глобалистки мекерета с меки глави, които съсипват Европа с предателските си политики?! Тепърва ще почват да стават известни все повече и повече подобни безумни сделки на демократичния негър с фалшивата биография.

ЗАРАДИ ХЮСЕИН ОБАМА ,САЩ СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА ПРИЕМЕ ДЖИХАДИСТИ ,КАК ЧОВЕК ДА НЕ ГО МРАЗИ ?

Браво на Тръмп! Обама е минирал всичко след себе си (мамицата му маймунска), но Тръмп не е длъжен да изпълнява неизгодни съглашения.

Е, бостънските атентатори си бяха американчета, не мигранти. Тръмп да търси терористите в собствения си двор, който отдавна е заграден, от 2001 насам и пиле не може да влезе легално.

Сериозно .. я пак провери какви са Царнаеви ;)

Освен мигтантите кавгата става по повод прекратяване дейността на научно-изследователския кораб ФУРГО ЕКВАТОР който строши 160 млн $ за да търси останките на Боинга МН 370 изчезнал в Инд океан. Австралийският министър на морските въпроси Дарън Честър заяви, че няма да дават повече пари за да търсят нещо, което го няма и намекна , че е забелязано да се крие на Диего Гарсия. Една от версиите е, че това е същият самолет, който бе свален над Украйна 2014.

Браво бе мозък, откъде ви намират такива ... се чудя.

Това се популистки номера и не са важни. НО, ако със същият дух се хване да ореже НАТО и американските задължения по света - тогава ще започна наистина да го харесвам!!!

В Исландия приемат всякакви мигранти. А който мигрант се ожени за исландка/ ескимоска/ и създаде семейство, получава солидна държавна подкрепа в размер около 5 000 долара.

Ескимоски в Исландия .... зае.би

маймуняка поканил маймуните

Да не се карат- тантето Меркел ще ги поеме ситe и за още ще питат.

Австралия щяла да обсъжда с Тръмп конфликта в Сирия?!? От какъв зор? Да си обсъждат Тихоокеанските дела! Къде се навират в Сирия? Те да не са велика сила или съсед на Сирия?

Австралия е парламентарна монархия. През 1999 г. се провежда допитване (референдум) за държавното ѝ устройство и управлението. Австралийците избират да останат в състава на Общността на нациите (Британската общност). Държавен глава е кралицата на Великобритания. Тя назначава избрания от парламента генерал-губернатор.

Австралия е част от единствената Империя над която Слънцето никога не залязва - Британската!!!

За мен странното не е, че Тръмп е възнегодувал срещу сделката, а че я е приел!

То , Австралия е "най-гъсто населената" земя! Как да ги приеме??

Наследството на Омаба - "минирал" е бъдещото управление на Тръмп като някой талибан.

Тръмп започва все повече да ми харесва..

Дайте ги на ..Путин! Той ще ги приеме в.. Сибир и при чукчите...комплектовани с няколко бурки!? .. -40 градуса...

А там резаците дали ша моат да "изнасилват"?... -40...

Божа работа.

ша могат, ша могат - така се удървят ,че популацията на мечки и усурийски тигри рязко ша скочи.

Ще могат- сибирските елени.

Сакън, недей! Където се напъха мюсулманин, става пустиня. Ще вземат да превърнат Сибир и Антарктика, на Сахара.

Изключение прави, може би, само Индонезия.

приятели, искам всеки ден отровни плюнки по Тръмп. Ако трябва ще ви увелича парите.

Тръмп е прав това е лоша сделка. Значи Австралия приема мигранти, отхвърля ги защото явно не стават,и САЩ са длъжни да ги приберат?! Това явно са някакви договорки на Оама. само той може да приеме такава кофти сделка за сащ.

на австралийския премиер ще кажем само ДГД тъпан

Spirit

Ципрас в Гърция беше символ на провала на левия популизъм, а Тръмп ще бъде символа на провала на десния популизъм.

Тръмп ще бъде символ на провала на лесбо-педалската бутафория и възраждане на нацията, тъпако

Ципрас провал? Те паметник ще му издигнат! Стотици милярди изпапкани и опростени, плюс допълнително наливани тихомълком. А за плащащите - "благодаря ти Бойко . Подпис Юнкер"

Spirit

За една седмица успя да се скара с всички- Меркел, ЕС, Иран, премиера на Австралия. Даже Мей се дръпна от него. На петия ден от встъпването му в длъжност вече има протести в големите американски градове, даже и индианците сиукси се вдигнаха срещу него. След един месец може и майдан да има, то не се знае, както е тръгнало. Май се задава импийчмънт на небосклона. И на бас, че Тръмп догодина по това време няма да е президент на САЩ.

Погледни кой протестира и сам ще си направиш извода, че това са всякакви гейски и готовански дружинки, свикнали да ги превъзнасят и лансират досегашните политици на САЩ и ЕС. Не съм фен на Тръмп, но смятам, че отказът му да продължава да рхрантути всичките тези готованци за сметка на работещите американци, да се лансират всякакви пришълци отвсякъде, от които повечето се включват в трафика на дрога, в сивия сектор и на опашката за социални помощи, отколкото да вършат нещо полезно. Като са добри и полезни - защо Австралия се опитва да се отърве от тях ? Или тотално сбърканата политика на Меркел и на останалите европейски политици по отношение на мигрантите е по-полезна за народите на тези държави ? Тереза Мей може също да е критична, но подкрепя яко Брекзита, нали ? Явно Тръмп има желание наистина да промени доста неща от досегашните порочни и фалшиви практики на демократите, затова е и този голям вой и съпротива от всички онези, на които ще се наложи да намалят лапачката и да отстъпят пред интересите на другите хора.

А според теб какво трябваше да направи Тръмп? Да приеме всякакви неизгодни сделки за САЩ ли? Сори, той не е Обама.

Щом Австралия не ги иска, защо някой друг е длъжен да ги приеме? Ако са толкова хубави хора, защо ги пъдят от Австралия?

Аз съм с Тръмп и поздравявам Динко и Перата ! Тиквата и Симеонов пуснаха мангалите умишлено ! Изберете Гроб да напълни България с Мюсюлмани !

търговски отношения с Япония и Китай, та му дреме на дедовия. Ще отсвири гламавака тръмп и хич не му пука.

Ей, те си съ разбират ..на ингилизки. Ако някой закъса у гората...закусчица!

Какво значи на нож? НИкой не ги иска чалмите. Скоро светът ще може да говори свободно за това. Благодарение на Тръмп.

Тези бежанци никой не ги иска,защо тогава не ги пускате в морето...?? Щом смятате,че са терористи,вместо да си ги прехвърляте един на друг,просто ги качете на един кораб и е така случайно го потопете в океана...

Просто да ги вкарат малко по-навътре в джунглите на тоя остров в Папуа Нова Гвинеа и папуасите ще пируват два-три месеца и ще са благодарни!