Microsoft спира поддръжката на Windows XP

Днес официално приключва ерата на Windows XP. Популярната операционна система остава без софтуерни обновления, съобщиха от Microsoft.

Обратно в новината

Коментари - Microsoft спира поддръжката на Windows XP | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дали вярно това .дали е лъжа.аз с тази система какво да правя

кога излиза Windows 9 ?

Теоретично Април 2015. Но не съм чувал някой да се оплаква че всяка година колите нови модели коли на Опел, Ауди, Форд, БМВ, Ситроен, Пежо и т.н. А съм сигурен че ако ви даваха безплетно тунинги и ви ги слагаха на колата всеки месец безплатно нямаше да ги откажете.

ако официално излизане на деветката през април 2015, надявам се да имаме за тестване през септември.

Вие коментиращите дървеняци направо трябва да си направите една фирма майкрософт2 и с вашите превъзходни продукти, които ще създадете, да смачкате фасона на глупаците около Бил Гейтс.

Пич, като не вдяваш нищо от компютри, по добре си трай! Българина може да е лош матриал, но той не плаща за софтуер, а го краде.

Sm3hurk0

Зарибиха ни на времето с Windows и сега му сърбаме попарата на Бил Гейтц. Българина обича да му е трудно, гадно и да плаща безумни пари за бъгави неща, нищо че е най-бедния народ в Европа. Операционна системе Linux в различните и дистубуции е безплатна и съдържа основните неща подобни на офис пакета на Майкрософт. Всеки се прави на хакер и на разирач, а голяма част не могат да инсталират операционна системе на компа си, което говори, че има много ламери и въздух под налягане сред ползващите компютри в България.

Sm3hurk0

сега се сетих, че има и WINEMULATOR, кокойто е безплатен за линукс. има и опция да пишеш по файковата система NT. Сложете си 2 ОС ( WIN i Linux )и почетете малко в нета... и след месец ще почне да ви кефи.... Linux.

Аман от ъпдейти!

Слагай Linux. Така и така не си платил сигурно за вин-а. На краден кон зъбите ще гледа.

Аман от скрити реклами и лъжливи апокалиптични прогнози. Спомнете си коллко пари се наляха за т.нар проблем 2к... Същото го повтарят и сега.

v.peichev

Поддръжка ще се предлага от Арменска Апостолическа Църква http://www.armenianchurch.org/index.jsp?sid=17&;&lng=en divanatunetchmiadzin.am

То пък са едни обновления, да ти умре коня прав!

Windows XP просто си върши работа. В началото бе много бъгав и тогава Windows 98 SE си го предпочитах. Новите после Виста и 7 не ми харесаха особено. Само като отидох в Control Panel-а и почнаха да ми излизат разни тексчета с описания. Най-голямата грешка на Microsoft е, че не запазиха стандартите - с кое как се борави. А на 8-цата е достатъчно да видя първия екран и изпитвам желание да повърна. Като на някакъв мобилен боклук. Ако на нея добавят Classic Mod тема (сивите стандартни рамки), вероятно ще е става. За какво човек трябва да гледа различен екран на всякаде. Най-добре се ориентира ако има стандарт. А те за да е ново и различно, развалят нещата. Иначе вътрешно може да е доста развит, но не го следя от години за специфични особености. Единственото лошо за сега на Windows XP ще е DirectX-а и може би в бъдеще ако ти дотрябва драйвер и ако производителите не се грижат за такива. От както Бил Гейтс напусна, нещата не вървят на добре като решения.

Доле-горе прав си... ама от МС не слушат. В 8.1 лепнаха едно ла*но и му казаха Старт бутон. Иначе си има настройка да ти излиза директно десктопа - така съм направил и на талбета и на РСто, ама пак си е боза.

Стой си на Win98SE и въобще не се мъчи с Win8.1 ! Той не е за идиоти като теб ! Ползвам съм всичко от win 3.1 for Workgroups до Win8.1 - просто 8.1 е революция в сравнение с Win 7 !

Бил съм всъщност някога на Windows 3.11. Може би има и 3.1 . Давах за пример просто, че оправиха Windows XP след примерно 1.5-2 години, а в началото бе много бъгав. За примера направи един упдейт на SP2 автоматично и освен да влиза във Windows XP друго не можеше да се прави. Бе загубил явно нещо в структураната на файловете и директорииите ми бяха някакви числа с нули отпред. От сейф мода видях, че го е упдейтнал на SP2. Това е само пример. И затова казах Windows 98 SE (Second Edition) именно защото "Second Edition"-ите са поооправени, независимо как се казват. Вистата и 7-цата само съм ги настройвал. Само от превключването на Classic Mod тема на Вистата на лаптоп, имах чувството, че върви 2 пъти по-бързо. Допълнителните теми за външност само затормозяват компютрите. Те са като надстройка. Какво ми дава повече от това под команден ред или нещо като MC под Unix, което е имитация на NC (Norten Commander) под DOS? Нищо. Че кликам с мишка. Е, те нарушават и този принцип. Не е нормално да знам как да правя настройки за Windows XP за сложни неща, като сървиси и да си бъркам в регистирте, създавам протоколи и така на татък, и да не очаквам да го знам за нов Windows. В боравенето с компютри се борави с файлове и директории и това е основата от десетиления. В нея нищо не се мени. Така че дали ще ти сложат някаква външност с цветна картинка, това не го променя. А мобилнит приложения по принцип са боклуци в по-голямата си част. Поне хибридните - реално всяко приложение е браузер. Абсолютно безмислено и правено с тонове компромиси към код.

Win 8 е за touchscreen екрани затова не го харесвате. Туряте му един Classic Shell бутон и всичко си идва на мястото. Другия вариант е да сложите една допълнителна touchscreen рамка вързана към USB обаче е скъпа и едва ли ще ви кефи толкова като оригиналната.

Много рано е написана тази новина. Когато е била пусната в централата на M$ датата е била все още 7.04.2014г. Е защо такова бързане ДИР-а ;)

кой уиндоус да си сложа сега на компютъра, какво ще ме посъветвате спецове?

Хората са ти казали 7ца. 8цата е ориентирана към тъч устройства и по-трудно се къстомизира за десктоп. 7цата ще отпадне по същия начин 2020 година.

Пробвай това: "Windows RG (Really Good Edition)" Перфектно е :)))

Мачкай Бойко! Нека квичат!

Хора, пробвайте Линукс Минт, ако ползвате компа главно за интернет и филми, с линукс много по-лесно се живее, само по-сложно се инсталира. Ползвам Windows 7 само за някои неща, и трябваше две години, докато заприлича на нещо, XP беше боклук до SP2.

Да де, ама като имам мрежа с 1500 РСта и 2000 потребителя дървени философи, опитващи се да ми скапят деня ръчкайки като малоумни? Трябва да ги спря някак и засега ще трябва да слушам чичко Бил Гейтс (и Стив Джобс става, ама е малко по-скъпо). В повечето случаи се говори че е опасно в корпоративна среда. За единичните РСта - е там спасение няма.

Искам да ги видя тези 2000 дървени потребителя как ще сакапат Линукс без мастер паролата....

Общо взето от статията става ясно, че ако не си купите нова ОС на Майкрософт следва края на света за вас. ;) Дано въпросния софтуерен гигант да е дал някой лев, че иначе ще е тъпо такава откровено рекламна статия да е нахалост.

Незнам как да нарека хора, които отказват готови клиенти от собственния си продукт? Все пак XP има 30 процента от компютрите по света. Като знам други платформи драпат поне 1 процент да закачат от този дял. А ти готови клиенти да ги зарежеш незнам дали е от много акъл?

Когато купиш лиценз ( в повечето случаи) е вързан към конкретен хардуер, т.е. не можеш да го прехвърляш както прави всеки домашен потребител/апартаментна фирма. Така, че щеш не щеш минаваш на нова версия с ново РС. Ако имаш ново РС, т.е. закупено след 01.06.2010 не би трябвало да имаш нов лиценз ХР, защото вече не се продаваше даунгрейд и вече хардуера е почти овехтял и е било грешка да се купи в периода 2009/2010 Уин ХР. И така нататък и така нататък, като махнем изключенията за някой стари програми които работят само на ХР (но могат да се пуснат на ХР мод в уин 7) или старите банкомати - на 1 млн по света (вкл. и в БГ), които пък имат мнооого дълъг живот, Е нормално да ти казват - смени си ОС-а. Казва се бизнес... как си купуваш на 2г. нов телефон и се оплакваш че пак даваш една камара пари?

На баба ти хурката. Първо само ОЕМ версиите са с хардуер и важи докато имаш хардуера. Ако не си купил такъв лиценз си го имаш и 100 години. Второ ако имаш ОЕМ лиценз с хард диск никой не те спира да си местиш диска в нова кутия и да си добавяш още дискове ако искаш. Само такива дръвници като тебе могат да плюят по апартаментните фирми. Самия ти си наемен работник някъде и такъв ще си останеш, но готов да обяснява на хората със собствен бизнес нещата от живота. ПП Като почнеш да си палщаш сам лицензите на 20 компа и софтуерите за тях, ела пак да ми обяснаваш как да трябва да си ги плащаш на всеки 2 години отново.

25 години съм гладен. 25 години купувам дрешки втора употреба на килограм. Не ходя на театър, кино, опера. Крада каквото мога. Нямам пари за кола, лекарства, пътувания. Наричат ме лумпен. Но имам висше. Казват ми, че търсят с втори клас, а не висшисти. Взеха ми дома за неплатени сметки. Заплашва ме зандан за неплатени данъци. Средата ми е Женския пазар. На мене проблемите на Уиндоус звучат като отсровена подигравка на десните ни управници от 25 години насам с положението, н което ме паставиха - мене, спазвал законите до последно. Звучи ми като предаване на радиото - за тези, които нямат свой дом - малко балет. Гаврата на държавата или това, което е останало от нея, с бедните си, продължава.

Това, че ти нямаш отношение към ОС не означава, че и другите нямат. Незнам колко си умен (макар и "с вишо") , че си допуснал да стигнеш до това положение. Замисли се!

Аман от хора дето маминка им е казала: Учи, маминото, та да не работиш! И така трета година кандидат студент, докато те приемат платено с входящ изпит 2.89, ама няма нищо ще изкараш до края. И пак няма да си научил, че компютърът не се гаси от копчето на монитора. Крайно време е да се прави разлика между думите "висшист" и знаещ и можещ.

Това е най-голямата простотия, вирусните сигнатури са еднакви, независимо от ОС, защо да не може да се обновява антивирусната. То не че не може да си я сменим, ама...

Голяма грешка правиш. Искаш да кажеш, че вирус за Уин ХР ще сработи на Мак? Не е гарантирано, че ще сработи и на Уин 7, защото цели конкретна уязвимост. Да, може да има общи пробройни в ХР и 7, но това е по-скоро случайност. Иначе каква щеше да е разликара между Мак, Уин, андроид, линукс, и т.н.

Sm3hurk0

андроида е линукс, ако не знаш.

"Купувайте. Не ни жалете!!"

Типично в стила на Дебил Гейтс: тъкмо заприлича на операционна сиситема и го затриваме. Сега 15 години ще мъчим хората с поредната простотия 8, 8а, 8б.... Да живеят американския монополизъм и простотията на хората!

Че направи ти нещо бе. Вместо да стойш тука у форума и да драскаш глупости. Кой те кара тебе да копуваш каквото и да е? Има Мак ОС има и 100 дистрибуции Линукс и то безплатно. Какво си седнал да се дърлиш? Това да не ти е руския газ където наистина е монопол и нямаш избор?

Айде пробвай се на 100 дистрибуции на линукс да подкараш масата софт дето върви на джама. Пък после недей да "кОпуваш". Стига глупости, линукса става, но не за всичко, същото се отнася и за джама. Нека всяка жаба си знае гьола.

Човека създаде фонд и си даде 90% от парите за научни изследвания във всички области на науката, но келеши като тебе който не са дали и стотинка все се оплакват. Очите на зависта са големи.

вече знаем и то отдавна

RIP. Време е за нещо ново!