Бебе с тегло 5800 грама се роди в Майчин дом

Бебе с тегло 5800 гр. и ръст от 55 см. се роди в столичната АГ болница „Майчин дом”, съобщиха от лечебното заведение. За октомври това е второто новородено с подобно тегло, след като вече има раждане на бебе с тегло 5400 грама.

Обратно в новината

Коментари - Бебе с тегло 5800 грама се роди в Майчин дом | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм роден 1972 - 4,950 кг. , 55 см. в момента съм 196см на 100 кг. Н е мисля , че съм с наднормено тегло а и майка ми си е жива и здрава - дано да е така още дълги години!

Нормално следствие от деградацията на нацията! Все по-големи катили се раждат .....

ужас горката жена дано да не му има нещо на детето

Нищо му няма, юнак! Да е живо и здраво 100 години!

На комшията му се роди бебе с тегло 5200 г.,съвсем нормално/второ/,и си е много добре.

Здраве и късмет на Българското юначе : )) Поздравления на семейството.

А честит Крали Марко - 2. Да е жив, здрав и борбен юнак!

Пък в нашето семейство всички бебета са над 4кг и над 53см и нито майките са с диабет по време на бременността, нито има някакъв проблем при ражданията. Стига сте плашили жените да раждат! Има и бебета под 2кг родени трудно, а моята дъщеря 4,300кг я родих за минути, без никакви разкъсвания или някакви проблеми!

Това голамо изсиране е било :D

само при слоновете се раждат сели

Аз съм се родил 4500 гр. Моят син се роди 4150. И в двата случая говорим за естествено раждане! Да е живо и здраво детето. Много здраве и късмет!

8901

Да е живо и здраво!Майката и таткото също.

никога не бих родила нормално толкова голямо бебе...ужас

Да за живи и здрави ! Това са си отгледани едномесечни бебчета направо! :) и аз съм раздала над 4 кг. - второто ми дете беше 4250 (преди 18 години), а третото 4450 (преди 10 години) и са си напълно здрави - нито са наднормени, нито са с диабет. За справка тежа 68 кг и съм 168 см. Така, че без паника моля ;)

пропуснах да кажа че и 3 те ми раздания за по естествен начин - никакви секцио-та !!!

Ха така маме. Колко са високи в момента юнаците, предполагам над 190?

Остава да кажеш колко ти е и фи-то... намерила с какво да се хвали

фи-то е силно зависимо от плънката /за това което те интересува/, така че и по 10 кила да ги е родила, фи-то и след това може да се намали до 1-2 см .... стига да има стимул де .... ;)

Каквото и да е фи-то за теб все ще е голямо просто ти е малко пишлето.Природа к'во да пра'иш. Благодаря, че ме разсмя .

Не е задължително да си с наднормено тегло, за да развиеш гастрационен диабет. И проблемът е в това, че самата бременна по никакъв начин не усеща, че го е развила. А за децата казват, че е възможно, ако са предразположени към диабет, в този случай да го развият на 30-40 години вместо на 70. Аз също си мислех, че тези тестове се правят предимно, за да взимат пари от касата, но се оказа, че в доста случаи са оправдани.

И не е гастрационен, а гестационен диабет! И не се развива задължително поради наднормено тегло на бременната, а е предпоставка за наднормено тегло на бебето в бъдеще! Четете!!!! И осмисляйте!!! Ясно е написано!!! Колкото и здравословно да се храни и спортува, от заложеното в утробата не може да се избяга!! Затова освен генетиката е важен и живота на майката през времето на бременността!!!!!

а като не се осеща тоя диабет от болния и се умира на 100 години с него и без него, за какво изобщо му се обръща внимание? Само да увеличаваме бройката на болните ли?

Коментарите за "юнак" и "нищо и няма" и "аз сым 68кг и не сым развила диабет" са от невежество и балканска "юрущина". Много е притеснително нивото на ниска обща култура, които този вид коментари разкриват. Какво стана с образованите и интелигентни былгари??? кыде отидоха ...??? Такива притеснителни глупости на тема здраве се пишат, не знам да се смея или да се чубстбам неудобно от сынародниците

Начина на живот има огромно значение!!! На мен всичките ми родители и баби/дядовци са били много силно болни на мойте години (на 40 съм), но всички са били абсолютно застояли и направо са се плашили от движение! Аз си джогам 2 пъти седмично и хрема даже не хващам - а генетично май трябваше вече да съм перманентно по доктори!???

3а те3и иследвания ,3а които по-горе се говори .. личните лекари и акушери да ги провеждат ,а иначе ..бе3 паника ..гордост и радост от такава вест..

Крали Марко! От тук са тръгнали легендарните истории за здравите тракийски войни, които са били начело на македонските кохорти, римските легиони и всички най- велики битки по света! От мъж на място - мъж на място! Ето ви повод за народна гордост!

Що за глупост!

Гинеколозите много се изучиха и взеха да намират кусури при всяка бремеменност. Ако майките вземат да се впрягат, когато някой мастит доцент им каже, че вероятността за еди каква си болест е висока и си трепат децата... Имам доста приятели и познати със хубави, съвсем нормални деца, по време на бремеността скъпоплатени гинеколози им бяха препоръчали да махат. Стой далече от докторите и няма да имаш здравословни проблеми. останалото е божа работа.

Никакви гинеколози... ще ми казват те! По-далече от докторите- по-близо до Господ !

То за теб сигурно и 5 лева да дадеш за доктор е скъпо платено, защо да учат тогава лекарите, като може да казват, че всичко ще е наред и да си прибират парите от касата. Такива като теб ще са най-доволни.

Да е живо и здраво детенцето! Искам да успокоя майките, които раждат големи бебета. Моят внук се роди 4950 гр и 59 см. Порастна, вече е ученик, спортува, здрав е и изглежда съвсем нормално дете - няма наднормено тегло. Най-важното е по време на бременността бъдещата майка да живее разумно, здравословно, а природата си знае работата.

ENYA

как 59 см бе бабо, да не би да си недочула нещо ...

уууф баби, 69 см било

59 е било...Мойто е най-убавото с най-гоуемият матрял :-)

Намерих: ТЕГЛО-момчета (в грамове) 2500-4360 ТЕГЛО-момичета(в грамове) 2500-4070

да расте бебчето здраво и щастливо. Не му е тук мястото, но като видя тъпата реклама за "бебето, пиещо най-много вода... светът говори за Алекс", се сещам, че това е един от симптомите на безвкусния диабет. Неграмотниците в рекламния бизнес да не подвеждат майките, че е нормално дребосъкът да не се отделя от шишето с водата

Честито! да е живо и здраво, да радва родителите си! искам да питам: в какви граници трябва да е теглото на бебето при раждане? (ако знаете)

Гугъл знае.

За нормално се счита от 2.5кг до 4кг бебе. Средно е около 3-3.5кг.

да им е честито на родителите !!! Живо и здраво и с много късмет в живота!

Е поне бебето на снимката е бяло. Останалите 54% не са...

ДА Е ЖИВ И ЗДРАВО! и от понеделник на школо че да не изпуска повече часове!:)))