Пет варианта за третия лъч на метрото

Общо пет са вариантите на чешкия консултант за трасета на третия лъч на софийското метро, съобщи изпълнителният директор на “Метрополитен“ ЕАД Стоян Братоев.

Обратно в новината

Коментари - Пет варианта за третия лъч на метрото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-добре е танковете да дойдат....

Най-добре от Западен парк, Красна поляна, Овча купел 2, Горна Баня.

Когато в проектите се влага мисъл - получаваме брилянтни такива. Убедена съм, че и реализацията ще е на световно ниво!

Това управление ни дава право и на избор! Истински професионалисти! Браво!

дрън-дрън

Който и от вариантите да изберат, съм за! Във всеки от случаите се облекчава транспортът!

С две ръце за четвърти вариант. Ако последната спирка е на гара Горна Баня ще почерпя!!

С надежда очаквам решението, но ако отпадне лъч към Овча купел, бих призовала целия квартал към масови протести. Ако пък мине през Красно село, ще реши много проблеми. Моля се за разум при окончателното решение.

От вашето писание не се разбира добре къде метрото ще бъде открито в отделните лъчи. За всеки случай тежко и горко на тези, които ще живеят до гърмящата открита железница. Като маГистрала Люлин през Мало бучино и покрайнините на пЕРНИК.

Крайно време в Овча Купел да има адекватен транспорт! Тоя лъч дето го мислят към Горна Баня е пълна глупост. Колко хора живеят там и колко в ОК? А и в крайна сметка метрото се прави за софиянци, а не за удобството на перничани!

Не се подмотавайте, ами стройте и другите лъчи, че мамата си трака. И оптимизирайте градския транспорт. Може ли от Овча купел до Дианабад зимата да отнема 2ч с автобус? А за да стигна до определена точка на Ботевградско шосе да сменя 3 транспорта?! Защо, за да стигна през 1 квартал от моя, трябва да сменя 2 автобуса?

крайно време е жителите на ж-к овча купел да имат метростанция за центъра. Това е комплекса с най-лош транспорт в софиял има 2 автобусни линии, които извозват огромен брой пътници и се движат на 15 минути дори и в пиковите часовел От тази гледна точка най-подходящ е трети вариант.

третия лъч ще го направи от мултимилионер на милиардер.

Ще е много добре когато стане ,който и да е от вариантите, но жалко че в статията не се споменава за никакви срокове, дори и прогнозни за реализирането на проекта.Някой, ако знае може и от Dir, нека информира.Предварително благодаря.

бавно се строи, но накрая ще е хубаво. единствено ме е яд, че правят станциите прекалено къси и влаковете също са къси. по този начин в пиковите часове хората вътре са като риби в консерва. също трябва по на често да върви метрото, максимум през 3-4 минути в пиковите часове

Така е, вярно е, но пък вечер е точно оратното, та не е ясно дали има смисъл от увеличаване на вагоните. Ако не се лъжа, в други държави е все същата работа, не знам дали ще ни се налага да откриваме Америка.

Като гледам е малък вариантът метрото да минава през Руски паметник, "Пирогов" и бъдещия Районен съд /ГУСВ/, а за Район "Красна поляна", в който живеят 72 000 души управниците ги болят фаровете. Нищо, важното е, че в Горна баня или Княжево 5000 - 10000 ще се возят на метро...:(((((

Още утре си купувам къще в Княжево или Горна Баня.

Кога ще продължи метрото към Бизнес парка и Младост 4? Колко хора пътуват натам всеки ден? И защо се отложи за неопределено време строителството на тази част от първия лъч?

Защото Бизнес парка не си плати на когото трябва и отказа и да даде пари за строителството.