Българите в чужбина ще могат да участват в референдуми

Българите зад граница ще могат да участват в референдуми у нас. Допитване обаче няма да може да се прави с по-малко подписи, отколкото законът изисква сега.

Обратно в новината

Коментари - Българите в чужбина ще могат да участват в референдуми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

user Има за какво да му благодариш на т.нар. "български" парламент! Абсолютен гювеч ти е бутнал. Защото конституционното ти право "да избираш" е твърде общо и затова в следващата алинея на тази, в която ти е правото, е казано, че редът за провеждането на изборите се урежда със закон. С други думи, в този закон може, редно е и е съвсем логично да се запише, че могат да гласуват само ЖИВЕЕЩИТЕ в България, а кои са живеещи е ясно повече от половин година в страната.

Аз лично много съм против човек, който не живее в България, да може решава тези, които живеят в България как да живеят!

Аз помня едно - Местан каза че българите не можело да им се даде право на референдуми, защото можело да поискат 5000лв заплата и тогава държавата щяла да фалира. Затова няма да се оправим, докато турчин казва как българите ще живеят, а уж български партии като ГЕРБ им ходят по свирката! Щели сме да ставаме Швейцария на балканите? Да ама не в Швейцария референдум се прави с 100 000 подписа, а при нас 500 000. Явно мутро мафията не иска хората да казват как да живеят.

аз благодаря на българския парламент,че ми дава право да участвам в референдуми.като български гражданин би трябвало да имам правата на всеки такъв,без значение дали живея в америка,аржентина, ангола, или на луната.това не трябва даже да подлежи на обсъждане, защото е записано в основния закон, което е достатъчна гаранция...живи и здрави.

Емитация на работа . Имали смисъл да гласуват не- живеещи българи в България ,след като не плащат данъци и не са на ястно с проблемите .Предлагам да се даде тогава право ,да гласуват всички българи по света от банатските българи ,бесабабските от република Татарстан волжките българи от република Габардино -Болгария и на всякаде по светавета където има българи . Рефередума не е направен за българските граждани , а е направен така че да е в полза на до-сегашните партии за да доограбят народа .

Имам близки в чужбина, но съм против те да гласуват.Никой не е тръгнал от хубаво, но не могат те да определят как ще живеем останалите.Хората зад граница често се срамуват,че са българи.Чуждо им е всичко тук.Досегът им с нашата мила родина е или от новинарски сайтове,или връщане 1-2 пъти в годината за кратко.Затова съм против.

На избори се допускат само тези с декларация от НАП за платени данъци и осигуровки. Тези, които живеят в чужбина и внасят данъци и осигуровки по силата на коя логика ще имат глас, в страна за която нищо не допринасят?

Хора, живеещи в чужбина ще имат право да участват в референдуми? В референдуми и на избори трябва да участват само тези, които плащат данъци. Тези, които не плащат данъци за какво са ни?

Кой му е писал минус? Много е прав човека, от къде на къде някой ще решава моята съдба, а ще бяга? Аз личнбо съм против Спито от Масдрид да ми гласува за кмет на Бургас примерно. Или Мара от Дубай да дава мнение по отношение дали да се изучава религия в училище.

Дреме ми на *ура дали ще имам право да гласувам на референдуми .... Аз като бях в България и гласувах не се виждаше никаква полза и немаше значение, та сега ли ? ...... когато в България Българите са вече малцинство, а политиците и правителството защитават само цигани и турци ! Скоро и бака ви Боко Б ще казва на Бъчварова усмихнат: " Со керез въ мангелке-е-е .." :)

ето за това съм против да се дава право на глас на хора в чужбина. Браво батка, кажи им го че тук не ме разбират

отхвърлено е предложението да се провеждат референдуми по вече действащи международни договори, по които България е страна..... е те това искаме да се промени, защото аз лично не искам НАТО, а оказва се че нямам право да го кажа

Местанчо, защо турците да на гласуват за някого от ПФ или Атака?! Не разбрах. Може би искаш да кажеш,ч е ДПС е етническа партия?! Верно ли, Местанчо? Ами хайд по конституционен ред обясни какво си имал пред вид, че да махаме ДПС по по-лесната процедура - като незаконна партия.

Приказки много ,резултати никъкви т. н.

пълна простотия е това "българите в чужбина да имат право на референдум" никаде го няма . Даже тези с двойното граждаство трябва и да не гласуват , ако повечето време живеят зад граница. Навремето сините го въведоха това , зада имат подкрепа от вън. Ама май не прецениха добре и сега ти тежи това!?

Най-добре е само българите в чужбина да имат право на референдум - как да живеят българите в България!СМОТАНЯЦИ!

И ако стане така, че само от чужбина да решават за Бългаиря, повярвай: българите в България ще живеят по-добре.Такива осрани гащи сте, такава помия е в главата ви, така нямате ориентация на кой свят живеете, че си нямате и бегла представа за какви чудовищни отклонения става дума!

Неуважаеми и малко уважаеми другари! Преди всичко осигурете поне още 40 СИК в Турция, и направете необходимото за да има необходимата избирателна активност, за да може да гласуват не само пенсиите, а и родените там след Голямата екскурзия! така е справедливо. И да не вземете да откривате СИК в Македония, защото там една в Скопие е достатъчна. И още нещо важно - да се осигури възможността всички неграмотни цигани да гласуват, което също е справедливо, а и допринася за възхода български. А това там Англия, Испания, Германия, хич да не ви е грижа - българите са оправни, те знаят как. То пък някои искат чак в Чикаго да гласуват, а не знаят че това са разходи, икономии са необходими - да се знае, нали? Ха, останете си със здраве! Бог да пази политиците ни - те са `убави хора...

Това е поредното съгласувано действие на ГЕРБ и ДПС, никой не може да отрече това. Приет е само проектозакона, предложен от ГЕРБ, с гласовете на ДПС - кратко и ясно. Който ми каже, че герберастите не са най-големите турци, да има много поздрави от мен! Да не говорим, че този проектозакон обслужва най-много ДПС, от какъв зор го вкарва ГЕРБ? Очевидно е съгласувано действие, в което не участват само ГЕРБ и ДПС, а и други българофоби и продажници, и със сигурност е задача, поставена отвън. Моето мнение е категорично да не се разрешава на българите в чужбина да гласуват там на каквито и да са избори и референдуми. Първо, че със сигурност влиянието на турските изселници ще стане още по-голямо. Второ, защото много от българите в чужбина нямат намерение да се връщат насам, и им е през оная работа за нас. Преди две седмици се видях за малко с бивш приятел, изселил се в САЩ още през 1993, ако не се лъжа, заедно със семейството си. Дъщерята и синът му отдавна са женени за такива като тях и имат по 1-2 деца. Тук всичко разпродаде и всичките пари отидоха да подпомогнат икономиката на САЩ. По мои сметки само за това, което знам, към САЩ отидоха не по-малко от 300 000 долара - левовата равностойност на имотите на родители, придобити по времето на комунизЪма. Следва продължение.

Според мен има още доста пари, отишли натам, за които не знам точно колко са. Така че нашият антикомунист, с парите от комунизЪма, отиде да подпомогне капитализЪма. Тук вече май няма нищо, отряза си пътя назад. Като пийна няколко питиета, започна да реве през 3 минути, да ни обяснява колко много си обичал САЩ, колко били хубави там хората /за разлика от тук, естествено/, колко бил хубав и добър мръсният капиталист/казва го подигравателно към нас/, че въпреки че бил голям собственик се държал добре към него, колко го ценял и т.н., и всичко това на фона на краварско кънтри, което бяхме принудени да слушаме през цялото време. Е, НЕ ИСКАМ ТАКИВА "българи" ДА ГЛАСУВАТ ЗА КАКВОТО И ДА Е - имат си тяхна държава, да си гласуват там. Стига седерастко-герберастки манипулации. И всичко това, като се гарнира със задължително гласуване и възможност за електронно гласуване, големите лъжи и манипулации са ни в кърпа вързани. До сега герберастите носеха чували с бюлетини, сега само ще натискат едно копче на компютъра да пуснат обработващите програми. Каквото е предложил Плевела - това със сигурност не е в полза на българите и България!!! Само този аргумент е достатъчен, за да се отхвърлят всички точки на измисления "референдум"!

лицемерие лъха от този "президент" и това правителсво . Каде бяха от 2012 до 2013 когато пак имаха мнозиствео , и тогава да искат такав референдум !? Май не им отърваше през 2013 да променят нещо. И избегаха от отговност няколко месеца преди редовните избори през лятото на 2013. А сега настояват да има промени , които те не искаха да направят по някакви причини. Срам и позор от такива управляваши и за България. БОйкот на референдума е най-доброто, което трябва да стане .

От Атака отново най-адекватни и в защита на народа, другите са свински черва, вмересани заедно с ДПС.

а народа беше най-защитен когато белата златка си дигна краката на доган за едното варадеро

Добре си е да гласуват и българи от чужбина. То колкото малко избирателна активност има.. поне малко да се вдигне. Това, че са в чужбина, поне донякъде е гаранция, че не са глупаци, които ще се продадат. Колкото до гласуването.. не е правилно да е задължително. Правилно е да е ограничено на образователен принцип! Нямаш ли средно- нямаш капацитет! (защото основното за нищо не става, все едно не си ходил никъде).

Против съм да гласуват българите от чужбина.Не може хора, живеещи при друг стандарт, по-високи заплати,връщащи се 2 или 3 пъти в годината, да определят как ще живеем всички.Едно е да се информират за ставащото в държавата от разни сайтове,съвсем друго е да са тук.

те затова и другите цигани са против, ще ви се обезцени гласуването

Щом си съгласен хора,прекарващи в нашата действителност 1-2 месеца ,да определят живота ни-добре.

Чутовищна интервенция във вътрешните работи на страната, всички емигранти, които не живеят в България трябва да губят гражданство и да имат право да го възстановят,ако не са забравили езика. Българите са подложени на дискриминация

българите , които плащат данъците , знаят ли къде отиват парите им ????

Техните пари в български банки ли са ? Те плащат ли осигуровки в България ? Те плащат ли данъци в България ? Защо тогава те, ще ми определят начина на живот ?

точну такха! няма да си разваляме рахатлъка я!!!

Именно в България трябва да гласуват тези граждани, които плащат осигуровки и данъци. Защото именно данъкоплатеца трябва да определя начина на живот.

Хем ви сърби, хем ви боли ...

Предоставяне право за гласуване на българите зад граница е нарушение на един от основните принципи на демокрацията. Простичко казано: при представителната демокрация Вие упълномощавате някой да Ви управлява и търпите последствията от този си избор. Сега ще стане така, че някой друг ще упълномощава някого да Ви управлява, Вие ще носите последствията от това управление, а гласувалия ще гледа сеир на хиляди километри оттук. Като знаем кой е как гласува масово зад граница, картинката става още по-трагична и трябва да се пише на сметката на тези, които са взели катова решение.

баба ми разбираше от демокрация точно , колкото и ти ! да не ти говоря , колко от управляващите се изпиш...ат върху кон-ституцията на BG !

С подкрепата на предложението българските граждани в чужбина да могат да гласуват, кой играе за ДПС, тролчета?

перхидролената метреса от партия юруш

Май никак не ти е ясно. Я прочети още веднъж текста - кой е вносител и кой го е гласувал.

Да, точно от ОрганизиранатаПрестъпнаГрупа"герб" са, които на ЮРУШ превземат подстъпите на Комисията при регистрация на Групировката за избори, а после пак на ЮРУШ подменят изборните "резултати"...!!!

А бе ма вие луди ли сте бре, щом 6 месеца не е пребивавал в България изобщо да няма право да гласува, иначе всички знаем че гласовете от чужбина са винаги за доган!!!

Може ли някой да даде смислено обяснение: Защо живеещите в чужбина български граждани имат право да гласуват? В Конституцията е записано : "Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество". По каква логика (да оставим Конституцията никой от политиците ни я няма за нищо) Пенчо от Австралия ще гласува за политик ТУК, който ще харчи моите пари, съдрани от моя гръб, взети от моя джоб? Пенчо плаща данъци в Австралия, ТАМ да гласува! Ясно е, че в България няма демокрация. Партокрация, плутокрация, всичко друго, но не и демокрация.

Абсолютно сте прав. Принципа, че само тези, които плащат данъци имат право на глас е справедлив. Сега ми покажете поне една страна по света където този принцип работи. Кажете ми също така колко от циганите в България плащат данъци и колко от тях гласуват.

Подкрепям, че само редовни данъчни платци могат да гласуват на избори! В крайна сметка, плащането на данъци освен че е конституционно задължение, е и израз на приноса на отделното лице в полза на обществото, тъй като приходите от данъци се използват (по презумция) за обществено необходими начинания и разходи въобще!

Когато се каже "българи в чужбина" в контекста на гласуване, избори или референдум - ВИНАГИ става въпрос за "българските граждани" в Турция. Който си мисли, че става въпрос за друго, просто е наивник. В случая чалмите в Турция ще решават съдбата на референдумите в България. Браво, господа антибългарски политици...

Гледам много коментари са против Българите в чужбина. Лошото е че ПОВЕЧЕ Българи работят в чужбина от колкото в България. Тази тенденция, за съжаление продължава. Българите нямат друг изход да си върнат държавата освен без да се включат и Българите в чужбина! Иначе си оставате сами срещу циганите и други които са на страната на ДПС а те са горе долу колкото са и останалите Българи в България!

Ще ми обясниш ли как се гласува например в Германия за парламент? Чувал съм 2 версии. Не си ли живял последните 5 години там, нямаш право да гласуваш. Втората, не си плащал данъци последните 5 години там, нямаш право да гласуваш.

sonibvc@gmail.com

Не знам каква е тази мания да се сравнява България с други държави...особено модно е да са Западни и най вече Германия! В Германия това, в Германия онова....България не е Германия! Нито има нейните възможности, нито нейната съдба, нито нейните проблеми. Все едно аз да те сравнявам с Бил Гейтс! Не върви.... Всяка държава е уникална и може само да заеме модели които са проработили в сходни на нея държави! България не е сходна на Германия!

Точно така, но за да могат българите в чужбина да помогнат с гласовете си, те първо трябва да спрат да се карат един с друг за щело и нещяло и да се замислят за България. Изобщо обществения живот на българите в чужбина е в някакво зачатъчно състояние. Представлява малки разпокъсани групички на доброволни начала. Истината е, че по голямо влияние върху общественото мнение на българите в чужбина имат българските медии, както и българските магазини и ресторанти в чужбина. Българите в чужбина сме лесна плячка за всеки български политик решил да лови риба в мътна вода и с това вота ни е даже опасен за момента.

sonibvc@gmail.com

Е...това сега е друго. Тука вече говориш за манталитет....става сложно :) Но да...не сме толкова организирани като други народи емигранти!

И като примерно гласуват с ДА на въпросите, какво следва? За мажоритарния вот от 1 до 239 депутат мажоритарно. За електронното гласуване. Елементарно купен вот, дори само със събиране на данни. Двойно гласуване, ако няма проверка дали е гласувал електронно. То той от стаичкат може да прати СМС на някой да гласува вместо него електронно, дори при проверка. Ако има проверка, то ще е още по-очевидно проследимо как е гласувал - свързване на данни. Някакви от чужбина, ще определят как да живеем ние в България. Може по-целия път да бъде хакнато и манипулирано. Примерно вече да гласуват от САЩ или Русия, разпределяки резултатите, както решат. Народа вече да не избира. За задългителното гласуване. Може 1 милион да го наложат над 6.5 милиона, защото те и на референдума няма да гласуват. Освен че е недомократично, може да се интерпретира различно. Например отива полицай в болница, където на пациент под упойка, хирурзи човъркат в него. Полицая за по-кратко застрелва оперирания, защото не е гласувал. ;) Ще изпълнява ролята на съдя-изпълнител. Защото не могат да наваксат за примерно 4 милиона негласували. После ги изсипват в масови гробове. Кой определя наказанията при негласуване? Може да са от порицание, до смъртна присъда. Кой определя изключенията? За примера, за едната ми баба да отиде да гласува, е толкова вероятно, колкото да отиде на Марс. Сигурно само за задължително гласуване, може да има 40 алинеи. Кой си мисли, че народа избира? Въпросите са спуснати, заради очаквани политически дивиденти. Уж слушат народа. Всъщност реалните въпроси са безкрайно много.

друго си е викаш да се купува вот с кебапчета и пица на мегданЯт, нЪле.. !?

Така купуваш колко гласа? С електронното при манипулация може да замениш резултата на един спечелил 99% с на един спечелил 1%. Тотална промяна. А иначе гласуване пред купуващия гласове. Или просто им събират данните и с тях гласуват. В зависимост как го направят, може и на последващи избори. Накрая циганите ще се окажат най-компютърно грамотните, като извадиш статистика.

много е забавно как евтините тролове на циганокоалицията на бкп : бесипе+деписе+бАтака, обясняват на малоумниците, че гласовете на българите в чужбина са вредни, а циганските в Бг. не са вредни за бъдещето им

В много држави, гласуването в чужбина е забранено. Принципа е много логичен. Някой от Варна, не гласува за кмет на Пловдив. Някой от Хондурас, не гласува за ЕС. Е защо за гласуване за парламента, да не е същия принцип? От къде на къде, някой от вън, ще определя как живееш ти?

досега гласуването беше само в BG , нали ? е, положението розово ли е ??

пролича са измамата на референдума ,уж референдум ,ама ще бъде пипнат от турските гласове ,на какво прилича това ,Плевнелиев лъжец

Българските граждани в чужбина имат толкова общо с България, колкото новите софиянци с родните си села! И колкото общо имат демократи, гербери и т.н. с Партията, която ги създаде!

Бай Иване, Аз съм български гражданин в чужбина. В България имам недвижимо и движимо имущество за 1 милион лева. За него си плащам редовно данъците, които включват данък смет за всички имоти без да се ползват. Плащам и пътен данък, застраховки макар, че колата я ползвам 2-3 месеца. Общо на година харча над 25 000 лева в България за данъци, застраховки, ремонти, почивка, дрехи, предмети, лекарства, частна поликлиника. Пари, които съм изкарал навън. Това прави над 2000 лева на месец. А сега ми кажи колко български граждани са циганите и разни други отрепки, та трябва да решават вместо мен. А като се върна ще взимам пенсия от чужбина и няма да товаря българската пенсионна система. А в чужбината също плащам данъци но там ползвам инфраструктурата, а после ще се скъсам оттам с пенсията в България. И здравната каса не товаря, защото ще продължа да ходя на частни поликлиники.

дрън, дрън, ярина

Българите в чужбина са или турци или българи - емигрирали в чужбина. Не искам никоя от тези групи да ми определя как да живея. За турците е ясно - те не ни мислят доброто. Но ако някой си направи труда да види какво се пише във форумите, то ще види, че българите в чужбина се отнасят високомерно, подигравателно и с презрение към нас, останалите тук. Не стига , че плащаме пенсиите на родителите им, не стига, че хрантутиме децата им, които също ще заминат при тях, но и те ще определят колко повече да ни огрбват. Не на гласуването на българи от чужбина.

Не всички се държим високомерно, не на всички ни "храните" децата и родителите и не всички българи в България са злобни завистници, като ваша милост.

Нито нещо плащаш нито е достатъчно! България не се издържа от данъци!!!! Не стигат! Така че недей да ревеш за глупости. Какви деца издържаш? какво се пада на дете толкова много в БГ че да е свидно? Нищо!!! За това и хората бягат! Вместо да ми ревеш за 100-200лв данък дет си платил на година иди и свали говнарите от власт които за последните 26г то откраднаха $50 милярди и продължават да ги крадат срещу некачествена асфалтна настилка!!!

Този път сте в грешка... Само "Лошият мат'риал" ПЛАЩА ЗА ВСИЧКО И НА ВСИЧКИ...!!! Затова чуждИнците да си гледат чужбината, а тука "лошият мат'риал" трябва да успее сам да се погрижи за живота си...!!! А НАЧАЛОТО ЩЕ ПОСТАВИМ С ЕЛИМИНИРАНЕ НА ЕРДОГАНЦИТЕ ОТ ВЛАСТТА...!!! ПОСЛЕ ЩЕ ДОЙДЕ РЕДА И НА ОФШОРКОВЦИТЕ...!!! А НАТАТЪК - ПЕЙ СЪРЦЕ...!!!

Ама си прост, та дрънкаш! Плащам почти 200 лв на месец само данък върху заплатата си. Но ти явно съдиш по себе си, за тези 100- 200 лв годишно! А знаеш ли колко струва годишното обучение на дете в училище, идиот нещастен ! И още куп неща, за които нямаш акъл.

Хубаво, но едно нещо ми е чудно! Съгласувана ли е идеята на Президента с Обама, Меркел, Юнкер и Ердоган? В съответствие ли е с евроатлантическите ценности? Струва ми се, че Местан се опитва да зададе тъкмо тези въпроси, индиректно, разбира се в характерния "шадраван секиш" стил.

Аз живея в чужбина и спокойно мога да не гласувам. И не защото не ми пука. Пука ми и то много. Просто смятам, че живота в България е много по-различен от живота в чужбина и българите в България трябва сами да решат трябват ли им нашите гласове или не. Политическата класа в България е враг на собственият си народ. Правя си този извод по непрекъснатото обедняване на българите в България, липсата на средна класа, етническото напрежение и факта, че парламента винаги гласува обратно на това, което искат хората. Турците са много по-организирани от нас българите и в този смисъл реално вот в чужбина означава турски вот. Турците са по-организирани обаче не от само себе си. Етническата партия ДПС води много умна пропагандна политика сред това население. За разлика от нас тук - българите в останалия свят, турците са в непрекъснат контакт с функционери на ДПС. Затова и гласуват като един. Докато не се намери начин да се организират българите в чужбина, например чрез Обществени съвети, вота на българи в чужбина ще бъде вреден за българите в България.

пиша ви от Марс ,за разлика от останалия свят ,тук нещата са много по-добре

Чукча не читатель, чукча писатель!

предвиден ли е превод на въпроса на референдума на турски език! ако не - помислете, важно е!

а реферндум за излизане от авропейския съюз ще има ли?

че кой ти пречи да излизаш !? отивай в сев. корея, другите тикви ще ти се радват там

нека да е с референдум ,да видим колко народ иска да остане тук а колко ще отива в северна корея.

очаквайте сега 290 000 подписа от турция.......и референдума ще ни го гласуват хора които не говорят български!

Живея в чужбина по принуда - ако можех да живея като нормален гражданин в моята родина никога не бих напуснал. Уви, не е така. Би било добре да мога да гласувам и имам влияние върху това какво става, та може би някой ден да се върна... Но това никога няма да стане. Повечето нашенци които срещам в чужбина не искат и да чуват за връщане. Щом не искат значи едва ли ще гласуват. Та тези гласове от чужбина, 90% от тях ще са от една държава и всички я знаем коя ще е тя.

Сега са позволили на всички тикви да гласувт, което е видно от последните резултати. Сега е време да разрешат да гласуват и пъпешите!, репите и компирите...

имало цигани и турци,в чужбина имало същото,кви са тия тъпотии,не мога да разбера! По документ всички сме български граждани! Като не ви харесва,сменете си гражданството,стига сте мрънкали за глупости!

Данс и нац. сигурност са замесени в износа на бели роби Не плачи, майко, не тъжи, че станах ази хайдутин, хайдутин, майко, бунтовник, та тебе клета оставих за първо чедо да жалиш! Но кълни, майко, проклинай таз турска черна прокуда, дето нас млади пропъди по тази тежка чужбина - да ходим да се скитаме немили, клети, недраги!

И "кво" правим с тези в Турция, с "двойното гражданство"?- те не са българи!!!!!

Българите зад граница ще могат да участват в референдуми у нас. АЗ СЪМ ПРОТИВ. ДА БАЧКАТ И ДА ПРАЩАТ ПАРИ. ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО.

Българи в чужбина и турци с български паспорти са много различни неща - ама много!

Да , различни неща са. Но не е ясно ТИ какво искаш да кажеш, защото на референдума имат еднакви права. И електронното гласуване ще изкара, че има повече турци, които могат да гласуват в референдума, отколкото етнически българи зад граница. но къде толкова акъл да събразиш тези неша. А може просто да си турчин.

Защо трябва други, а не българските граждани живеещи на "територията" да определят бъдещето си... Затова трябва: 1. Да се премахне двойното българско гражданство... 2. Да се изчистят избирателните списъци от мъртви души и от тези с "двойното гражданство"... 3. Да се забрани гласуването от чужбина... Тогава вече ще има смисъл от разсъждения за задължително, електронно или машинно гласуване...!!! Това е...!!! Аз казах...!!!

трябва ама те искат мюсюлмани да гласуват за ГЕРБ

ДаПаСат ОПГ"герб" и тези, дето си мислят, че може да получат дори един глас от Ердогания, различен от глас за ДеПаСе...!!! :::)))

Защо да не гласуват от чужбина, и ний чиновниците от Външно исками да се разходим по света организирайки изборити.

За какво ни е, българите в чужбина да гласуват като не са тук? Разгледайте статистиките от изминали избори: Почти всички гласове от изборните секции в чужбина идват от Турция! По-добре да се лишим от няколко хиляди гласоподаватели, но да си навлечем огромен турски вот!

аз като не гласувам,да има кой да свърши тази работа.

че хората искат! Ако не искат,с нищо не можете да ги накарате!

Данс и нац. сигурност са замесени в износа на бели роби