ПФ иска задължително гласуване още за местните избори

Патриотичният фронт (ПФ) ще инициира промяна в Изборния кодекс през май, с която задължителното гласуване да бъде въведено още за местните избори наесен.

Обратно в новината

Коментари - ПФ иска задължително гласуване още за местните избори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много заблудени плиткоумници и разни лизачи на ченгоидни задници коментират. Ами хайде честито , иде комфортно демократино управление, абе бунаци, до избори се допускат назначени и проверени хора, партии , кандидати и пр. Как ви го слагат бе глупаци, сега задължително ще им се нагаждате, който и да изберете , той е от Нашите, ...........прости хора...........

вярно си лапландец

Няма права без задължения, аз не искам да ме управляват цигански, купени, докарани, корпоративни и др. гласове та затова гласувам и ще гласувам. За тези дето ги мързи да мислят и размърдат задника си задължително гласуване!

пф приключи. Каквото и гласуване да има за ,,патриотите,, от скат няма спасение. Жалко , и аз им вярвах.Бързо доидоха , още по9бързо се отекоха в канала на 00

А мъртвите души?А Двойното гражданство? КОГА?КОГА?

Sm3hurk0

Искат на сила да ме качат на тоя рейс ! Предпочитам отстрани да гледам цирка и разновидностите на номерата, които 25 години съм гледал. Ела те с мен да наблюдаваме цирка и да се веселим заедно. Сега сериозно. Тези искат задължително гласуване, да могат спокойно да заявят - ние няма да предадем нашите 152000 избиратели и да спят спокойно. НО, когато им предложат нещо неприлично, те казват: В името на ..... , сме склонни на отстъпки ! ПФУ да ви ...... майката ( родата )

смехурко ти СИ в рейса ! от тебе зависи накъде ще пътува този рейс , с каква скорост ще се движи и къде ще спира !

Лично според мен - правото на избор е право , а не задължение , и това право ми е гарантирано от конституцията . Ако ми го вменят като задължение , аз знам какво ще направя - ще пусна наказателен вот - т.е. недействителна бюлетина , призовавам и останалите свободни хора да направят същото.

Те, че ще го направят - ще го направят, проблема е, че никой няма да отчете недействителните бюлетини като наказателен вот.

lu4ka

Чл. 42. (1) Гражданите, навършили 18 години, с изключение на поставените под запрещение и изтърпяващите наказание лишаване от свобода, имат право да избират държавни и местни органи и да участват в допитвания до народа. По конститиуция "имат право" , а не "са задължени", кеото значи, че за да ме принудят да гласувам, трябва промяна в конституцията.

а втора доброволна задължителна вноска за пенсия чувал ли си ?

от Педерасткия фронт яко пълнят сметки!

lu4ka

Сега им е паднало.

При задължително гласуване, на последните избори в Гърция активността беше 65%.

Добре лошо няма, но искам кметовете да са избираеми от народа, а не от СОС, както е в момента.

Краставицата с два домата отстрани ще спечели изборите при задължително гласуване.:)

айде скачайте бе, кой не скача е червен

задължително гласуване-добре,но за кого,кой нормален човек задължително ще гласува за тези крадци.Май трябва да си внесем от вън депутати,досега никой не е работил за народа си,а за собственото си обогатяване

Когато не гласувате ще се управлявате с цигаските гласове.Освен задължително трябва да има и графа -не съм съгласен с никоя партия!

Ако ни задължат да гласуваме с мерак ще ги зачертна всичките.И какъв е смисъла тогава?

Ако ги зачертаеш, бюлетината ще е недействителна, а ако не отидеш, попадаш в "разпределението" на гласовете по %

Задължителното гласуване няма да реши нищо. Видно е, че партиите които се създават за 1 ден не са желани от хората. Нямат доверие в тях. За това партии с 10% от общия брой на имащите право да гласуват печелят с "пълно мнозинство" и въпреки това са подпомагани от софтуера на "европейските наблюдатели".

За никого няма да гласувам. И ще си потърся правата в ЕК и Европейския Съд за упражняване на насилие, неспазване на конституцията и своеволие. Някои хора искат да бъдат несменяеми доживот, между тях шоумени, проституки от статуквото и т.н. Няма да стане! Който се чувства глупава овца да гласува.

Да се направи референдум дали да има референдум за задължително гласуване!

вкарайте частичен 25% мажоритарен вот за парламент така ще вкарате нови идеи и ново ниво на мислене ------------------------------------------- цел: обръщане на емиграцията --------------------------------------------- имате властта направете го за да не съжалявате когато излезете извън нея

По принцип са прави от ПФ, но трябва да има референдум за да няма после това онова!

ЗА ДА БЪДЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕТО:1.СМЕНЕТЕ ЛИЦАТА ОТ ПАРТИИТЕ.АМАН ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ МУТРИ,МУТРЕСИ 26-ГОДИНИ!2.КОЙТО ПЛАЩА ДАНЪЦИ,ОСИГУРОВКИ,РАБОТИ В БЪЛГАРИЯ И ИМА ПОНЕ ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ.3.ДА ЗНАЕ БЪЛГ.ЕЗИК ГОВОРИМО!!!

Защо първо не гласуват задължително присъствие в пленарна зала на така наречените депутати , пък след това да мислят за задължително гласуване на електората?

Защото те са господари а ние сме слуги!

Хайде да залагаме, че с тоя закон ДПС ще е първа сила.

НЕГРАМОТНИ! КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С ПРАВИСТИ ПРЕДИ ДА СЕ ИЗХВЪРЛЯТЕ КАТО ЧИКИЯ! ПОДОБЕН ЗАКОН В ЗАПАДНИЯ СВЯТ НЕ МОЖЕ ДА МИНЕ! ОТ БРЮКСЕЛ И ВАШИНГТОН ЩЕ ВИ УВОЛНЯТ! ПАНЯТНА?

С тоя закон ще направите Дпс първа политическа сила. Само циганите се лъжат с тояга.......

Задължителното гласуване е добре, ама чакай българина да го спазва ... Електронното ще помогне също Ама защо се туткат така за мажоритарния вот!!!

Електронното гласуване никога не е анонимно

Не обичам задължителните неща. Така е в Гърция, но тя не ми е за пример.

Тогава да има образователен ценз и машинно гласуване.Тогава ще видим как ще купуват циганските гласове.

Спортист, футболист и фолкпевец поне са професии. Депутат и Министър не са, въпреки че в България, някои само това практикуват от 10-15 години (не мога да използвам думата работят за хора които стоят по столовете в парламента и в министерствата). Ситуацията с въпросните "патриоти" е още по-комична, щото никой от тях не е доказан професионалист.

ОТ КОМУНИСТИ КВИ ЗАКОНИ ОЧАКВАТЕ? ПРЕОБЛЯКЪЛ СЕ ИЛИЯ...

Кво стана с демокрацията за която много скачаха преди 25 години? Ами то при така наречените "комунисти" имахме повече права и доходи!

КАК ЩЕ МЕ ЗАДЪЛЖИТЕ! С ГЛОБИ? РЕСТО! НЕ СТРУВА! ЩЕ ПЛАЩАТЕ ВИЕ ГЛОБИ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ СЪД ЗА ПОТЪПКВАНЕ ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ПРАВА. НАЙ- МНОГО ТОЯ ДЕТО ЩЕ МЕ ГЛОБИ ДА ГО ПАЛНА!

Вижте бе , прочетете и вижте колко тъпо и смотано се изказва и се измъква от темата за мажоритарен вот недоразумението което ще ме кара задължително да се ползвам от 'правото' си да гласувам ..:))) Четете и се смейте на дебилизма на нашия днешен политик : "... Според тях все още нямаме изграден политически елит и този вот няма да допринесе за присъствие на знакови и авторитетни фигури, а има опасност парламентът да се "напълни със спортисти, футболисти и фолкаджии". " Значи , вече четвърт век са все едни и същи боклуци в парламента ...но иначе нямаме "изграден политически елит"... да ви сер.а на великите мисли дето раждат кухите ви тикви.. И това ми е политик който е избран в България от хиляди души... божееее.колко сме зле ..боже ????????????????????? От ден на ден все повече се отчайвам от наща неизградена политическа класа.. те ще се пенсионират там ..ама не са се изградили....тцтцтцтц

стана като с кокошката и яйцето - да е уредена държавата за да гласувам или да гласувам, за да е уредена държавата.

Опитай се да мислиш като на "Първия човек - баща му" ... и ще разбереш кое трябва да е първото :)))))

Задължително гласуване - не! Електронно гласуване - да! Принцип за отседналост в ЕС - да! Образователен ценз(понеже основното образование в България е задължително) - да!

Да го духа мафията , която купува гласове.

Това правителство преминава доста опасни граници по различни въпроси. Купувайте си ромите и комисиите, мъртвите души и не ни закачайте. Мошеници. Оставете ми индивидуалната свобода да реша дал да участвам в Цирка или само да го наблюдавам.

Голям разбирач стана на демокрацията

Глобата е 50лв, ако си демократ какво те бърка?

Абе не ни занимавайте с глупости! Основната тема днес е заема! Не чух мнението на Роско и ПФ по въпроса!

Още много преди местните избори Всеки българин на има по един чип на всеки орган камера от отпред и отзад и микрофон на всеки отвор! Избирателните права да се трансформират в избирателни задължения - одобрения на утвърдените отгоре кандидати!

Задължителното гласуване в БГ е като нагъл търговец,който има право по закон да ви пробута стока, която е стара не става за нищо, и вие нямате нужда от нея. Най-лошото е,че знаете ,че ще ви вземе парите за боклук стока.

Точно в десятката!

Задължителното гласуване е недемократично и ще създаде проблеми. Има хора, които по различни причини не могат да гласуват - инвалиди, болни, стари едва крепящи се. Трябва да се гони конкретни цели без заобикалки, като задължителното гласуване. Ако вкарат по 10 години затвор, няколко хванати купували гласове, ще има ефект. А трябва да се забрани гласуването в чужбина. Само за ЕС трябва да е в ЕС, както досега. Но точно като софианец не може да гласува за община Варна, така и някой живееш в Англия, не може да гласува и определя как да живеят тези в България. Да има и изискване за 5 годишна отседналост. А за циганите трябва ограничения за раждаемост, решавайки едновременно около 10 проблема.

Защо моя глас трябва да е равен с този на неграмотен циганин, дето единствената му работа е да чука малолетни и да живее от социалните които получава за чаветата?

Право на глас само за тези с поне основно образование, внасяли данъци за периода , за който се отнася гласуването. Така без право на глас би трябвало да са неграмотните и всички които са в сивия сектор или лежат на гърба на държавата. Само така има шанс да излезем от блатото.

Изборите не решават нищо. Кандидатите и политиката ще останат същите. Без мен.

Sm3hurk0

идеално.. всички сме в сивия сектор. то цяла българия е сива....

Майната ви. Няма да ви гласувам. Начина да ме накарате е почтен и става като ме убедите,че ми предлагате нещо наистина добро за мен, за БГ и семейството ми.

Те да кажат за какво се съветват с президента. Това за изборите го знаем. Нещо лошо са намислили за България, ще го направят и после ще се оправдаят "ама нали се съветвахме".

Махнете го това недоразумение Плевнелиев, че само ви излага.

Задължително да се въведе и определено ниво на образование!!! На неграмотния мястото му е на училище, а не в урната. Стига с тези депутати, чиито гласове са купени от бедни и неграмотни хора. Местан да отива в Турция и да си гледа новини на турски цял ден и цяла нощ!!!!!!

Sm3hurk0

Няма начин да ме накарат да гласувам! Нямам нищо на мое име и глоба да ми сложат - няма от къде да си я вземат. Държавата ме принуди да живея, като мъртва душа - дали съм България извън нея, никой не го интересува. България не се интересува, как живеят хората в нея и конкретния случай, Аз, та аз да се интересувам от България. Ровенето по кофите в София стана поминък, благодарение на управлението на разни преуспяващи политици с високи рейтинги от платени агенции за отразяване на общественото мнение. Когато престана да виждам хора, които да ровят по кофите - ще отида без покана да си пусна вота.

са тия т.н. "консултации" при Роско тапета, само заместници и никой от лидерите не си прави труда.

А може и задължително зачитане на правото на глас: Ако при 4 милиона гласоподаватели гласуват 1/4 т.е 1 милон да влизат само 1/4 депутати т.е. 60. Това определено е най-икономичния вариант, идеален за бедна България.