Учени сервираха първия лабораторен бургер (видео)

Учени представиха първия в света бургер от произведено в лаборатория телешко месо и го сервираха на доброволци в Лондон.

Обратно в новината

Коментари - Учени сервираха първия лабораторен бургер (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Направо се кефя като се появи някоя статия за ГМО, ваксини, изкуствени храни и други теми свързани с биологията и въобще науката. Не ми трябва да ходя в сеир.бг за да се смея. Простотията в коментарите на такива теми е направо поразителна и толкова наивна, че чак е перфектна за вицове. Току що превеждах на колегите тука и мога да ви кажа, че вече окончателно ни имат за хора не от источна Европа, а за Африканци от някой резерват.

Владо, какво означава "источна Европа"?

За да си в хармония с природата е необходимо и да консумираш от нея. Да си в хармония с околната еволюция. Всяка клетка от жив организъм от природта е носител на такава информация. Отгледаните по изкуствен начин организми са с по- малко информация за естествените процеси в природата и съответно по- малко хранителни за дълъг период. Много бързо ще се 'амортизират' поколенията и ще започнат израждания и болести сред хората. Даже за да си в максимален унисон с природат ахраната и водата ти трябва да са с произход на не повече от 200км от мястото на което живееш. Затова и храна е от (о)храна , а хранить е останало като пазя, опазвам в руския, защото хараната пази човека. Руският е много повлиян от старобългарския. А иначе освен всичко друго изкуствените храни , ще направят хората още по- зависими от шепа други хора със знания и възможности да контролират съществуването им. Ограничавайки се от познанията за естествения живот и вкарването на всевъзможни условности и посредничество на други хора е опасно за свободите на хората .

ТО ПО-КОФТИ И ОТ дЯНКОВА ПИЦА ;-)

Земята е пренаселена и става все по пренаселена. Тези химии не само, че няма да решат проблемите, ами ще докарат още по големи. Природните ресурси са ограничени, а човечеството се размножава неконтролируемо. Там е истинския проблем.

Следващата стъпка е лабораторно лайно... Като го изядеш това, да може и да го изсереш научно :-)

Скоро и синтетичен въздух :) Яжте си боклуците! То затова и сте заприличали на такива! И не забравяйте, че човек е това, с което се храни! :)

Да ти го написша малко по-разбрано за тебе: Ма мноу офчу си плюскал май... бееееееее бееееее беееее

Понякога си мисля:"Не е напразно учените били преследвани през средновековието." Но онези действали наистина заради истината наука, а този ненормалник само заради пари се захвана да създава изкуствено месо за да бъдат хранени милиони нещастници в големите градове. При това без да подозират, какво ядат.

е, тази "новина", колко пъти ще ни я сервирате?

Отврат

Със сигурност в това "изкуственото" има повече месо отколкото в хамбургерите на Макдоналдс.

Учените да си го сложат там де слънце не огрява.

Да те пита човек що тогава ползваш неща от сорта на компютър, интернет, електричество, микровълнова и прочее, след като изпитваш такъв голям "респект" към учените ?

Атомната бомба също е създадена от учени...

Ъхъ! Те така се слагат 380 000 долара за 140 гр. там. За толкова пари у нас блъскат цял месец 1000човека. Тая гадост да си я яде изобретателчето.

Май ще спрат субсидиите на земеделците и животновъдите :) Големите мултинационални компании (може би фармацевтичните) ще произвеждат направо "готвено" месо!

А човек може просто да не яде месо, нищо не му става. Проверено от опит.

Наистина човек не е пълноценен, ако не яде месо. В един момент лудва. Наблюдавайте такива хора ПРЕДИ и СЛЕД вегетариантство и ще разберете за какво говоря. Вегетарианец повече от 5 години не е нормален човек.

Наблюдавам колега... Раздразнителен, агресивен, липса на оперативно мислене...

сред протестиращите

Докога ще цитира телеграфната агенция на Съветския Съюз (ИТАР ТАСС)?

Да видим дали ще ти изтрият коментара :)

Това за изкуственото месо, бе писано тук в раздела наука преди седмици. Все пак пропускат едно нещо. Човек винаги яде жива материя - включително и това. Останалото просто не е храна. Всичко е свързано с представите за убиването на животни. Много ми е интересно, как вегитарянец, ще преживее ледников период. ;) Въпрос на отцеляване е да се яде месо.

Как ще оТцелее вегИтарианец... викаш... Би ли обяснил връзката между яденето на месо и ледниковия период... Освен вегЕтарианците, които не ядат месо, има и вегани. Веганите не ядат и не обличат нищо от животински произход... И пак оТцеляват.

Хубаво. Изложил съм се. Даже грешките са повече. Това обаче не променя въпроса. Когато някой се ограничава в нещо като яденето, то това е ограничение за оцеляването му. Представи си, че си ескимос. Как ще оцелееш? Там няма земя. Водорасли трудно ще намериш. Същото важи при големи студове по най-високите планини. Типичен пример за ледников период. Един ескимос ще отцелее. Един вегетарианец не.

Аз обичам мисо. А също и мясо. И малко суй ляб.

Ще си решим проблема с недостига на месо, като си намалим консумацията на месо. Едно време хората са яли месо 1-2 пъти седмично. А ние сме минали на почти 3-пъти дневно. Преяждаме като прасета без да имаме нужда.

И все пак, "Откритието" на д-р Миро, "Герп"- министъра, си остава 1 ! "Смядовска луканка" от Ирландска мърша, 20-годишна !! Уаууу... ?? баба Тодорка, бТТВ "Трътките"

сега може и да е смешно някак, но до няколко години, като населението се разможни още повече, ще се молиме да ни хранят с такива

Ами що не направят и краставици?

Да можеше и кисели да са ?? С варен боб- чудно мезе за Узо !

Бляк! По-скоро ще стана вегетарианка!

То това е целта... че китайците не искат вече само гарнитурата.

Че ти ако знаеше какво има (или няма ...) в надениците, саламите и прочее "меса" дето си ги купуваш от магазина (освен ако не ги купуваш директно от производителя в някое село) отдавна да си станала вегетариантка :)

Сега пък вегетарианТка... Много ясно, че в салам за два лева и тежащ половин кило , има всичко друго, но не и месо.

Нашите месопроизводители това са го открили много много отдавна и на много по-ниски цени.

Абе нещо сте се убъркали тука десета година ги ядем в макдоналтс само че нашите са хептем без кравешки генофонд .

Страхотна новина! Така най-после ще се реши един много важен и често пренебрегван проблем - че за да се храни, човекът е принуден да убива животни. Така хем ще има месо, хем няма да посягаме на други същества. Това е бъдещето.

Тъкмо жлезата отделяща инсулин ще еволюира след 50-100 години и ще се справя със захарната бомбандировка и ще дойде изкуственото "месо".Ще се появи нова болест, с която ще се бори бедния човечец, докато богаташчетата ще си хапват месо от животни.Да! - бъдещето...

Сега да го пуснат по пътя на "Вечната пластмаса" и с един сандвич ще нахраним планетата... разрежеш бургера на две половинки - пръкват се два цели...