Путин припомни страшното минало на политически репресии

Руският президент Владимир Путин откри в Москва Мемориал на жертвите на политическите репресии и призова да няма забрава.

Обратно в новината

Коментари - Путин припомни страшното минало на политически репресии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Срам ме е от всички Вас, които така грозно хулите Русия, Путин,Сталин... Българи опомнете се забравихте фашистките лагери, където още смразява миризмата на човешка плът.Омразата до никъде не води. Имаме едно некадърно управление, което разделя нацията, та макар и малко останали българи.След време ще ни управляват ромите.Това ли искате. Опомнете се.

ДА СЕ СМЕЯ ЛИ,ДА ПЛАЧА ЛИ.ГОСПОДИ,ПРИБЕРИ СИ ВЕРЕСИИТЕ.

когато цената на петрола беше висока нямаше "тъмно минало" и репресии, сега, като няма пари започнахме да се чудим кой да обвиниме, че сме в това окаяно положение

Кога?!

Пичин е чист , като момина сълза! Мръсната работа му я вършат резаците на Кадиров...

Трябва да има специално място там заедно С името на убиеца му - знаете # КОЙ

Дали Кралицата или Пичин те канят на чай... Мдааа

По-рано ония бяха много льоши - имаше измислени обвинения. Сега нещата са опростени - под прозорците на Путин минава опозиционерът и някой застрелва.

калъчка? Искате да се разголите, та и без кожа да останете? Не сте ли мислили, че докато Вие пишете тук ви онождат? Но не са от "идеологическия враг", защото са си от Вашите, а пък и в техния лагер е същото- те пък са си техни. Аз съм лесен- "свои", освен всички Вас си нямам и затова ме боли, когато се биете или се .... Вярно е, че има неща, които са и си остават "за бой"! Но има и нещо наречено "помирение по давност"!? Ако няма такова, то още колко века ще разстрелваме ежедневно Вапцаров и принц Кирил, примерно? А, Горуня, генерал Анев, Хубавеца и много/разични/ други хора и съдби? Основните безобразия са от последните 25 години, макар че не са толкова кървави, но пък са духовно разрушителни! Не, че и през предишните 100 год. не е имало също безумия! Ако не ми вярвате- четете стари вестници, Капиталът, Оруел и всичко останало, което не обичате.....Аз го правя, но както Ви казах- аз съм лесен. Една част съм прочел и надживял, друга съм я живял и все пак преминал. Към днес, защото за утре.... е аз поне не зная. :)

Кога и България ще има държавници като Путин ?

Когато България тегли майната на ЕС и НАТО !

анексираме Македония и Беломорска Тракия и също запалим война в Западните покрайнини и да не забравим да си вземем поне Одрин , ако не и Цариград.

Солун ако може!

Ако може някакво Що годе смислено обяснение ДС дадеш, бай Иване? Липсва ти шайката му олигарси откраднала милиарди долари от руснаците и инвестирала ги в САЩ за благото ма американския народ навярно...

Да няма!

Ах, не, на мене направо ми се къса сърцето значи! Ама направо ще се разплача от умиление! Представям си събитието с участието на Путин! Все едно Адолф Хитлер да открие официално мемориал в памет на жертвите на Холокоста като Яд Вашем в Йерусалим! То от друга страна, вярно е че Хайнрих Химлер в края на войната е спасявал много евреи - помогнал е да ги извозят с белите автобуси на Червения Кръст до Швеция. Но това го е направил със чистно користна цел - надявал се е да отърве въжето.

Путьо хубаво припомня миналото. Но той да не пада от Марс? Това минало има отношение и към самия него като офицер от КГБ. Да не забравяме че през 1990 той е бил на 38 г. И от 1974 (от 23 до 38 г възраст активно е участвал в цялата тази работа). Не е морално един от убийците да се занимава с откриване на паметници ан репресираните. Още повече че с този овчи народ в Русия надали може да се очаква реваншизъм. Просто Путьо действа по добрия стар метод на Йоан Грозни, Борис Годунов, Петър Велики и незабравимия тов. Сталин. Добрия батюшка Царь, който се грижи за народа и наказва благородниците - боляри, дворяни и т.н. Създава си армия от "опричници" с които с еобгражда и еднолчино раздава правосъдие. Типичния Самодържец. И в Русия се хвалят че били грамотни. Чели са нещо, ама или не са го разбрали, или са толкова зомбирани че от две съждения не могат да направят вярно умозаключение.

Нашите путлерасти още си милеят за народен съд, масови гробове, хранене на прасетата с полуживи хора. ама иначе ако ги засърби нещо веднага искат права, свободи, демокрация, искат да пътуват, да пазаруват....

трябва ли да има паметник на офицера наредил да се разстрелят деца в Ястребино? И какво е трябвало да се направи с такъв изверг? А какво е трябвало да се направи с управляващите разадавали по 50 хиляди за отрязана човешка глава? А за тия дето като "превантивна мярка" са разпоредили изгарянето на къщи?

десетина души, а репресиите са върху милиони невинни, които са оклеветени от комшии, близки, познати, или пък са забърсани с поредната чистка възложена като бройка от политбюро и цека.

По-добре е да те разстрелят за разказан виц, да ти отнемат имуществото, да забранят християнството, да празнуваш Коледа и Великден някъде в пещера и да не те види никой да палиш свещ. По-добре е да носиш портрета на Вожда по манифестации и за всичко да благодариш на Партията. На границата да пазят с кучета и картечници някой да не избяга от рая. Да избиеш интелигенцията, генералите, да взривиш църквата Св. Неделя, да избиеш семействата на целия елит, да изгониш царя, да обереш държавния резерв и архив и после да чакаш благодарности и поклон до земята.

Офицерът наредил разстрела е ръководител на РЕМС, младежкото комунистическо крило. Минути след разстрела, пристига запъхтян офицер БЕЗПАРТИЕН носещ заповедта за спасението на вече убитите от "техните" си. Децата са там, не защото ги искат, а защото родителите им не са искали да тръгват без тях. Ако решиш да припяваш и за убийството на Вапцаров и то е НАРЕДЕНО - уредено от комунистите. Те са царе на уреждане на такива нещица. Особено когато е ставал дума за пари. А на негово име са били половин милиард британски паунда в швейцарска банка за СВАЛЯНЕ на Царска България. След това жена му изтегля парите и им ги предава. Имената им са известни, членове на полит-..

Не знам дали е вярно, но имаше някаква информация, че този офицер е бил "наш" под прикритие, а са ги разстреляли , за да не издадат другите...

Майкъл Джексън говори против сексуалното насилие над деца, Доктор Менгеле припомни за експериментите над хора, Цацаров говори за независима прокуратура и съдебна реформа. Дървено желязо.

още по-смешни омоними,работещ българин,беден пенсионер,български данъкоплатец,честен българин и др.и др.безкрайно смешни,но несъществуващи неща

кауни, какъв Путин, какъв Навални, кви пет лева бе? Вижте в дясно статията за "разсекретяване" на най-извистното политическо убиство досега станало през 1963-та година. Все още въпреки закона уж се разсекретяват части от изречения и документи. От какво и защо някой го е страх след цели 55 години да се види истината? Нали истината е основата на демокрацията и ние България сме приели тези ценности и сме се евроориентирали? В какво сме се ориентирали отново, в система крепяща се на тъмни тайни, ненаказани лъжи и манипулации като тия за които си призна Тони Блеър довели до стотици хиляди жертви и милиарди разходи, но последствия за измамниците няма? Това ли ни е цивилизационния избор а? Или понеже сме до уши в г...на, дай да плещим за Путин, Навални, Ходорковски и прочие. Като във вица: "Вие що биете негрите а?"

Убиецът на Кенеди е бил агент на СССР.

Явно не. Сигурно смяташ, че Сергей Антонов е накарал Агджа да стреля срещу папата нали?

правилен ли е нашия цивилизационен избор след като светлия ни пример за общество крие истината за убийството на един свой президент, след като властта там манипулира общественото мнение с помоща на свободните демократични медии. А ти си му отговорил точно с вица "Вие защо си биете негрите?".

да живее комунисма ,пъчете се надувайте картонени мускули , обаче Ким има невасал

Каква е разликата между Съветския съюз, Третия Райх и България?

А комунягите искат да ни върнат тези черни времена! Да спасим България! Не допускайте това!

комунягите от Франция, либерастите от Германия, кой?

Нищо не се е променило от онова време, от времето на руската охранка, ЧК, КГБ. Това е начин на мислене, модел. Още нашите възрожденци-революционери са отвратени от този режим. Този модел е наложен и у нас след Освобождението, въпреки заветите на Левски и Ботев. Борбите на цяла плеяда български Премиери и политици за демократизацията на България завършват със смърт за тях. Този модел окончателно се реализира в България след 9.9. с помоща на български подлоги. Периодът е крах за България и нейния трудолюбив народ. За жалост и сега силите поддържащи Модела са твърде силни в България, финансово, икономически, политически. Ние сме умалено копие на Русия по начин на мислене като цяло. И затова ЕС не ни вярва. Говорим едно, а на практика вършим друго. Народът е объркан обезверен, не може да отсее малкото добро от гнилото. Хора, осъзнайте се! Ние сме Европа. Вярвам, че и руския народ един ден ще разбере истината.

на ВЧК-то ли? Не знаех, че ги е имало през 19-ти век.

"Народът е объркан обезверен, не може да отсее малкото добро от гнилото." Това е заради успешната борба на евреите срещу Християнството и заветите на Исус Христос. Там се третират точно въпросите за доброто и злото и как хората да различават едното от другото. Това е мисията на Исус Христос на Земята и затова юдеите - синове на Сатаната, толкова много Го ненавиждат.

хитлерист ли си,фашист ли или просто антисемит не зная но явно някой евреин дълбоко ти го е забил за да ги мразиш точно като Хитлер......нещо в детството си,я помисли по-добре....може и да си спомниш за някоя "случка" с евреин:)))))))))))

То хубаво да помним, ама явно не помпим. Има едно нещо, което обединява диктаторите от Нерн и Калугула до ден днешен. И това, че идват на власт защото наистина са харесвани от доста хора, в началото имат определени успехи , след това почват да полудяват и накрая са параноични масови убийци. Затова е най-добре да няма никой голяма концентрация на власт. както се казва на хората им е слаб ангела и разсъдъка не издържа , когато имат много власт. Подобно нещо се получава и при бързозабогателите.

Да започнем оттам, че мумията на създателят на Червения терор Ленин още е в Мавзолей на Червения площад. До нея са гробовете на Сталин и други организатори. Върхът на руския идиотизъм беше когато Поклонская понесе портретът на Николай Втори на акцията Безсмъртния полк. Сигурно като синът на полка Но няма да споменаваме убихствата и политическите репресии по времето на Путин

Ето това се казва сатрап, с извратено чувство за хумор! Вдига паметници на собствените си жертви, я застреляни на някой мост в Москва, я убити в странство с радиоактивен изотоп.

Трябва да признаем, че Все пак Путин убива единици, които са заплаха за неговата власт. НЕ можем да наречем Путин масов убиец, който е дал картбланш на службите да убиват всеки, който изрази несъгласие с неговата политика. Каквото е било положението при Сталин.

Бай Ставри

Червеният терор започва при Ленин. Продължава при Сталин. Става пи мек и хуманен при Брежнев ( вкарване в лудница набздрави хора с цел експерименти) и сега при Путин е съвсем хуманен. Само бой от Нощни вълци или казаци, полоний, каторга или куршум

Но не трябва да се забравя,че Сталин направи от едн изостанала и прогнила империя велика държава.И че това запада никога няма да му го прости,затова и плюят така.А Путин сега се присъедини към тях и всъщност това което направи е едно голямо падение.

Айде за 25г деморкация, само в България отлипсваха 2млн и никой не му пука. Всъщност демографските загуби са вече необратими и след 100г, може да има територия България но без българи. А за Русия жертвите на демокрацията са поне 20млн и пак никой не му пука.

Как да се помни нещо, за което се знае твърде малко! За да покаже, че наистина е добронамерен, да разсекрети документите на КГБ, да ги направи всенародно достояние, за да могат хората наистина да разберат мащабите на това изтребление, което и в момента се извършва върху инакомислещите в Русия. Но това няма да се случи, защато Путин е рожба и възпитаник на същата тази система (КГБ), полза методите и похватите и и в момента. Той просто има нужда от всякаква подкрепа за непопулярните мерки, които предстои да бъдат въведени, а репресиите в Русия са засегнали почти всяко руско семейство.

и въобще, да зарови нос в еврейския сговор от преди 100 (точно 100 от 1917) години, наречен СССР, и да не гледа какво става в момента, с друг сговор, наречен 'демокрация'?

Той и сега напомня с репресиите и убийствата на опонентите си!

за Килъри ли говорим?:)

Мръсните долни комунисти - смрадлива и крадлива гад са виновни за тези репресии.

Путин припомни страшното минало и настояще на политически репресии.

Да не забравяме миналото и да възприемаме настоящето.Национална гвардия и Омон.

Путйовкин - мислете само за миналото, ние работим и сега много ефективно, направо ги стреляме

Само селяндурите в България му се радват на тоя руски боклук. Така са им набивали в манерките от детската градина, че руската сволоч е велика, братска и освободителна. Ама си купуват американски трактори с подарени от Европа пари... Уроди.

ултрамодерните чалгагейчета не се мислете много-много за 'граждани'. Обърнахте София на цигански бардак.

А кой ще припомни на БСП/БКП за репресиите им в България, защото паметта им е къса а още по-малко са готови да се покаят.

Да прав си-да включим и царските репресии и те са много.

когато царя взриви царквата в софия........и изби и цижилни и свещенници и деца.....НЕ ЧОВЕК А ЖЕЛЯЗО........КОМУНИСТ=ФАШИСТ

Оставиха червените превратаджии да поднесат хляб и сол на "освободилите" ги.

с благословията на параноичния сатрап сталин и в България бяха построени концентрационни лагери, в които зверски измъчваха и избиваха хора за щяло и нещяло. още по време на 2-та световна война с благословията на сталин биват въоръжени рецидивисти и престъпници, които се саморазправят, избиват и ограбват много работливи и свестни български семейства. според статистиката жертвите са били десетки, може би и стотици хиляди мъже, жени и деца.

Може би МИЛИАРДИ деца и бебета! ....тейбъ у простата соросоидна тиква!!:((((((

са да ти обясня. Соросоидите тука са тея дето плюят по Путин.

На паметник заедно с името на убиецът му- срщате се кой...

Поне за 3 години да възкръсне др. Сталин---да видим може ли или да -----да се борят корупцията и престъпноста!? ....и СИКаджийските мутри да са в дранголника, а не министри и премиери!:)))))))

Сталин възкръсна Казва се Корни и е биткаджийка

пройчо от с. забий клечка дупнишко,сталин едва ли ще възкръсне но ти скоро ще го видиш лично та не се тревожи......само се приготви за да не притесниш близките си а за сведение по времето на Мусолини мафията е изчезнала в дън земя та нито грузинския главорез,нито италианския са открили топлата вода и винаги може да се приложи и към вас тази мярка

Путестите сте гола вода. Едно джудже ви върти на пръста си. Стиска ви за гушите и ви говори за величие. А вие се пулите като елени. Да ви се чуди човек.

Путин говори за комунистите,които избиха над 20 милиона руснаци от интелигенцията само и само да се задържат на власт... В България нашите комунисти са вършели същите неща но в по малки мащаби...

vasil

Освен интелигенцията,са избивани,затваряни и пращани на робски труд и работници и селяни,въпреки претенциите на властта на партийно-държавната бюрокрация за работническо селска. То в статията си го пише.Смисълът на т.н.Сталински Наказателен кодекс е,че фактически ВСЕКИ над ДВАНАДЕСЕТ години може да бъде осъден,дори нс смърт или репресиран по извънсъдебен ред.

Този нисичкия онзи ден не викаше ли да живее Сталин? По-голяма фурнаджииска лопата е от преводач-доносник.

Бай Тодор казваше: Искаш да ръководиш, а немаш пари. Какво ще ръководиш бе, като немаш пари? Та така и кремльовското джудже.

Тука е пълно с руски тъпаци мурзиляци, които искат да правят путиста пропаганда. Само се излагат на присмех и подигравки. Къде сте тръгнали с тия кокоши мозъци?

Като написах, че руснаците сте путки, имах предвид вид характер. И що дирите в български медии?? Показвате колко сте тъпи ли? Ако е това, имате пълен успех.

седи вова с наведена глава пред мемориала на репресираните в россията, и си мисли: какви лидери сме имали, ей! затривали са милиони! а аз радвам на единични бройки!

Нищо, сега ще затрие долара и всеки ще си намери мястото.

Ти луд ли си? Той къта долари, а ти плямпаш глупости и сбираш копейки. Верно сте тъпи като слонски задници.

Ако се затрие долара Пичин ше изгори здраво. Нали сибдържи лткрадбатото от руснаците в офшорни доларови сметки.

минало без гладни ,бездомни ,скитащи по улиците ,порнография ,озаконени гейове ,педофили ,трансгейове ,простутиция ,слугинаж подчиняване пред богаташите ,оцеляване прецаквайки друг за да оцелееш и да се измъкнеш от калта и т.н .

Абе малоумни соросоидите, плюйте колко искате по Путин няма да ви помогне. Путин изкара Русия от калта след продажни к*рви Грбачов и Ельцин.

а бе мужико, россия и гряз, ета едно и тоже!

България произвежда най-много тикви в ЕС 30 октомври 2017, 13:51

Като прочетеш коментарите и вече си сигурен, че е истина.

ше! пропуснал си ше! това беше лани, с 200 лв дотация на декар! сега нема!

Верно е. 133 х. тона за 2016-а. Много сме силни в тая дисциплина. Едно време имаше кръстоска от тиква и микрофон. Тошо се наричаше.

Господарят на Мордор вдига паметник на собствените си жертви, дето ги разстрелва по мостове или трови с изотопи. Орките са щастливи и му го вдигат над 100% рейтинга. Клети азиатски крепостници...

НЕ ПИШЕТЕ ОБАЧЕ ЧЕ 25% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА РУСИЯ СЧИТАТ ЧЕ И САЩ И РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ КАТО ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ ТРЯБВА ДА БЪДАТ РЕПРЕСИРАНИ :)))

Никога трева и твърд алкохол,никога!

Истината е много проста. Искат да им вземат територията и богатствата. Господарите на света. Само Сталин им се опъна и му спретнаха такава война, че Русия ,вярно победи, но с такива демографски загуби, които днес изглеждат фатални. Путин се опита да я посъвземе .С военна сила,малко патриотизъм, но.... , без да пипа олигарсите, без идеен заряд. Ударите следват един след друг. Украйна - надхитриха го, създадоха нов фронт, икономиката, финансите, унищожаване на традиционни ценности в обществото и т.н. Китай върви напред, има ред и 1млрд. население. Америка също.360 милиона. Там мотива е парите. С 140 милиона и огромна територия ? Вакуум в природата няма. Не става да тръгваш със свещи да осветяваш паметници, за да постигнеш единство на нацията. Каквото и да прави Путин те са нарочили богатствата на Русия. Като баснята за Вълка и агнето, мътило му водата. Засега ги пази ядреното оръжие. Но,ето днес, готвят и биологично, избирателно. В секретните лаборатории се решават съдбините на света, както атомната бомба реши за 80-100 г.напред.

Да си русофил е тъпо. Кой иска да им вземе територията и богатството? И тая територия си има местни народи и собственици.

Що ти трябваше да показваш колко си безпросветен? Или просто се шегуваш, а аз не схващам иронията ти?

Да, засега руснаците ги пази ядреното оръжие, чудя се как ще ги прецакат, може наистина с биологично оръжие, икономически или комплекс от няколко похвата.

Най-смисления коментар, който прочетох.