Коментари - Журналисти отхвърлиха заклеймяващите политически оценки | Днес.dir.bg

Журналисти отхвърлиха заклеймяващите политически оценки

Журналисти, медии и професионални организации възразиха срещу внушенията за манипулативно отразяване на гражданските протести.

Обратно в новината

Коментари - Журналисти отхвърлиха заклеймяващите политически оценки | Днес.dir.bg

Коментари

Г-н Миков би трябвало да знае, че политическите оценки от типа на заклеймяване и когато публично са изказани "превантивна" цел (а защо не и с менторски и заплашителен тон), винаги се връщат към техния автор с отрицателен знак.

Adit0

На всички им е крива партия Атака, още повече сега, когато Сидеров оглавява комисията по антикорупция. От няколко дена е на тази позиция и вече се виждат неговите действия: заговори за офшорките на Плевнелиев, започна да се бори срещу продажните медии. Но въпреки, че платени провокатори всеки ден сеят хаос, никой не обръща достатъчно внимание, медиите манипулират за това, но само Сидеров обръща внимание натам.

Вместо да се жалвате като .... за какъв да е, прегледайте емисиите на всички нациолни ТВ канали и с ръка на сърцето си кажете: Дали това е обективно отразяване на събитие, или е подкрепа, дори бих казал -подстрекаване на протеста. Наглостта на някои държавни и обществени институци стигна до там да се идентифицират с протестиращите/ президент, членове на СЕМ и т.н.

Adit0

Медиите са абсолютни продажници, коя от коя по-продадена, и то си личи. Всички малко или повече от много манипулират с броя на протестиращите. TV7 се опитаха да скрият протеста в първия ден. BTV казваха, че протестиращите са малко или че намаляват, докато те с всеки ден ставаха все повече и бяха многобройни. Прави са от Атака да се опитват да се борят срещу това.

искам да кажа, че медиите се опитват да отразят протеста, аз го гледам сутрин по тв еУропа и е като това което виждам на живо.

Кой е проф.Недков?-Не знаете. Един от създателите на лекарството "Непролизин"-институт по органична химия на БАН-спасило десетки крайници от ампутация. А знаете ли кой е д-р Хасан Хатър? от УМБАЛ 'Св.Георги" -Пловдив-Спасил стотици хора с перфектните си оперативни намеси.-Не знаете . Но знаете всичко за Валери Божинов и к...та му ,за Ники Михайлов и Алисия ,за Евгени Минчев и любовниците му.Е ,това го дължите на на кадърната ни и обективна журналистика.Това са новите ни апостоли които със силата на електронните медии са готови да върнат народа в средновеквието,чрез ежедневното му оглупяване и затъпяване.И още по гадно е ,че това го правят не защото са тъпи а им плащат за това.Гадове.

ли са журналистите? То бива нахалство, ама тяхното направо дразни. Половината могат да бъдат скъсани на изпит по правопис, другата половина по логика. Заради такива драскачи вече 15 години не си купувам вестници. Има по-интересно четиво, а за задни цели - по мека хартия. Тук-таме се намира някой с дар слово, грамотен журналист. Мога да говорят всичко и за всеки, но никой не може да говори срещу тях - айде де!

За съжаление е точно така. Не съм чул и не съм видял виновен за каквото и да било журналист. А че са огледало - да огледало са, но защо не искат да признаят, че са криво огледало.

Особено дразнещо е надменното им поведение, самочувствието им като на холивудски звезди, с което се правят на равни и даже по-големи от този, когото са поканили на стола срещу себе си. Вместо да дадат възможност да се чуе мнението му, за което са го поканили, те говорят повече от него, спорят с него и се опитват да го надприказват и дори унижат, ако са на различно мнение. За мен това не е журналистика. Ако се изживяват като политици да отидат на избори и да стават депутати, а не да се упражняват върху гостите си досаждайки на зрителите. А на всичко отгоре и чувствителни. Виждахме ги доскоро покорно наведени пред мутрата Буда и уродливия физкултурник, а сега - свобода на словото. С такава обтекаема съвест и зле прикривана пристрастност и зависимост, трудно ги приемам като четвърта власт за каквато претендират.

Журналистите се държат като ощипани моми. Липсва всякакъв професионализъм! налице е махленско клюкарство и любопитство от самите тях.

Браво на журналистите този път се доказват като професионалисти. На В.С. и М.М. ще кажа: ако не ви харесва какво виждате в огледалото не го обвинявайте, това е ВАШЕТО отражение.

ти е криво, ИЗБИРАТЕЛЮ! Като в онези зали на смеха по соц. времената. Журналистите пишат и говорят, да не очакваш да напишат или кажат нещо срещу себе си!? Все другите са им виновни, никаква критика. Такива си ги имахме във всички парламенти, после в ГЕРБ. Но журналистите са върха на сладоледа - никога за нищо не са виновни.

това е от един друг форум но поставя важни въпроси: "НЯКОЙ РАЗБРА ЛИ КОГА БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ СТАНАХА СВОБОДНИ???? ЗАЩОТО ДОКОЛКОТО АЗ СИ СПОМНЯМ, ПРЕДИ ШЕСТ МЕСЕЦА БЯХМЕ НА ОСЕМДЕСЕТО МЯСТО В СВЕТА По СВОБОДА НА СЛОВОТО И БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ПОСЕТЕНА ОТ ЕВРОКОМИСАРЯ НЕЛИ КРУЗ, А ПРОБЛЕМЪТ БЕШЕ РАЗИСКВАН В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ. ОТНОВО ПИТАМ ДА НЕ БИ ЗАД ГЪРБА МИ ДА СМЕ ОСЪМНАЛИ С ДРУГИ МЕДИИ, А НЕ С ТЕЗИ, КОИТО БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ ДИРИЖИРАХА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ЧЕТИРИ ГОДИНИ??? "

1 + + +

Какво излиза, че само едната страна има право да говори- протестиращи и медии, защото до сега не се и дава възможност на другите да обяснят. Как да говориш с някой, който крещи насреща ти без пауза дъх да си поеме, и дори не допуска, че и някой друг може да е прав? Уплашихме ги, да ги оставим да свършат най неотложното. Или излиза, че и ние сме безотговорни! Все пак изборите са легитимни, правителството е законно, тези, които не влязоха в парламента, защо мислят, че са с по-големи права от другите? Или искаме пак ББ. Много ни е къса паметта!

Г-да редактори на ДИР.бг г-да журналисти, Считам, че Вие като "политически" журналисти както и колегите ви от другите "независими" медии, сте длъжни да отразявате събитията обективно и без политическа насоченост. Не е редно стотината (сто, та дори по-малко от двеста) протестиращи да бъдат отразявани в повечето медии като, стотици се събраха "на кафе" пред Парламента. Някои от вас уважаеми независими журналисти задавал ли е следните въпроси на интелигентите Протестиращи; кажете г-да, къде, какво и кога Работите? защо Не вдигате лозунги за осигуряване на работа (по безрабитица сме на челно място в Европа)? знаят ли какво ще ви се случи, ако в Германия някой като вас замерва с домати, яица и... обижда, нагрубява или рита представител на Бундестага (хулиганска проява)? защо давате пример и възпитавате собствените си деца на омраза, нетърпимост, безотговорност, да не питаме за вулгарните и ценични изрази, които деца слушат (защо? или това е възпитателната цел)? ... да продължа ли списъка с въпроси Господа журналисти? Когато в медиите се появат отговорите на Подобни въпроси, тогава бих повярвал, че българската журналистика е независима. А не това което е сега, че тя е "независима", защото ... за Това плащат!

1. БЕШЕ ЛИ ТАМ ЗА ДА ПРЕБРОИШ ХОРАТА? 2. ИМАШЕ ЛИ ГО ТОВА СЪБИТИЕ? ИЛИ ИСКАТЕ ДРУГАРЮ/ ДРУГАРКЕ ДА СЕ ПРАВЯТ ЖУРНАЛИСТИТЕ, ЧЕ НИЩО НЕ Е СТАНАЛО И ДА ОТРАЗЯВАТ ПОСЕЩЕНИЕТО В БРЮКСЕЛ НА ПРЕМИЕРА?

Г-н ИЗБИРАТЕЛ, трябва ли да съм очевидец на стъпването на човек на Луната, за да имам правото да коментирам, ... човек стъпи на Луната...? Умерен националиСТ.

БЛЯ, БЛЯ... КАКВИ ЖУРНАЛИСТИ, КАКВИ ДЕМОКРАТИЧНИ МЕДИИ? ВСЕКИ ДЕН ОБРЪЩАТ ЧУЖДИ ИЗРЕЧЕНИЯ, ЗА ДА СА ОРИГИНАЛНИ. ЧЕСТО СА НЕГРАМОТНИ. ЧУЙТЕ КАК ГОВОРЯТ - ДИАЛЕКТНО И С КАКВИ УДАРЕНИЯ...ПОЧТИ ВСИЧКИ СА ЗА МАХАЛЕНСКИЯ СТЕНВЕСТНИК. ИМА 20-30 КАДЪРНИ ЖУРНАЛИСТИ, НО ТЕ РЯДКО ПИШАТ. ЗА СВОБОДЕН И ДЕМОКРАТИЧЕН ВЕСТНИК МОЖЕ ДА СЕ НАЗОВЕ В-К СЕГА. ТАМ ИМА МЯРКА И НИВО...И МАЛКО "ПРЕСА"... ИНАЧЕ Е ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ...

"Журналистите" явно са проумели че от истината боли и заради това избягват да я покажат на зрителите и читателите си......Толкова са прозрачни в манипулациите си/виждам как се събират протестиращите на изхода на метрото????/. Всеки дръзнал да премине през това "трасе" е протестиращ за "цензурираните"журналисти..

САМО НЕ НИ ПОУЧАВАЙ !

Нищо ново под слънцето-някои се изживяват като големи журналисти и надскачат себе си,важи и за някои ТV-водещи-нагаждащи се ,но не се самозабравяйте не сте толкова компетентни по "вся и всьо"-настъпили ви някой ще го "згазите" като луда крава теле и не се дърпайте вие сте виновни и Плевнелиев, дето се държи като ощипана мома-особено личи на АННА-БТV

мараба Барек ефенди ! машала ашкулсун ....

Длугаю Миков,21век е-2013год.,20в.1943год.мина отдауна.Умоявам те,ти и туоита куика,даите път на муадите и интеуигентните хола,тези куито са носитеуи,на модеуното и новото,тези куито не искат клув и анаухиа,а уабота и уазвитие.Светът върви Михов,към духовно и материално преобразяване и никои не е в състояние да спре този процес.Хората мислят за екскурзии в космоса,ти ми говориш с тоталитарни препратки.От теб мирише на нафталин.

КОГАТО БСП БЕШЕ ОПОЗИЦИЯ РЕВЯХА ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА ЦЕНЗУРА ЗА СВОБОДА НА МЕДИИТЕ И Т.Н. СЕГА НАЛАГАТ ЦЕНЗУРА - КОМУНИСТА СИ Е КОМУНИСТ - ВАРИ ГО ПЕЧИ ГО ВСЕ ТАЯ.... ДОКОГА С ТОЗИ ТЕПИГЮЗЛЪК ...БАСТА ...

Къде бяхте "свободни и демоктатични" медии през цялото мутренско управление на Борисов?

На същото място бяха и постоянно критикуваха управлението,но никой не си и помисляше да ги наставлява или да налага цензура.

аззз

НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО, ЗА КОМУНИСТИТЕ НЕ Е ЧУЖДА ПРАКТИКАТА ДА ЦЕНЗУРИРАТ МЕДИИТЕ И ДА ЗАПЛАШВАТ СВОБОДАТА НА СЛОВОТО, ВСЕ ПАК СА ГО ПРАВИЛИ 45 ГОДИНИ, ПРОСТО ТОВА СА ИМ СТАРИ РЕФЛЕКСИ И НАВИЦИ, НО НЕЗАБРАВЕНИ, ВСЕ ПАК НА КОМУНИСТИТЕ РЕДОВНО ИМ СЕ ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ И

за Миков се отнасят с пълна сила думите: "Нищо старо не е забравено, нищо ново не е научено". Е, думичката "демокрация" често е в устите на червените боклуци, но и те не знаят какво точно означава. Защото мозъците им са бетонирани с тоталитаризъм.

Миков, прибери си придворния шут В.С.

Тия новини по телевизиите не ми харесват - трябва "перестройка" на медиите!

Ехооо, Миков, 2013 година сме, медиите са свободни.

Свободни не е точната дума предвид,кои са им собственици и акционери.

Реакцията на журналистите и организациите им е типичен пример за "Гузен, негонен бяга!"

Миков много напомня на Филип Боков - добронамерен, но ... глуповат.

БЛЯ, БЛЯ... КАКВИ ЖУРНАЛИСТИ, КАКВИ ДЕМОКРАТИЧНИ МЕДИИ? ВСЕКИ ДЕН ОБРЪЩАТ ЧУЖДИ ИЗРЕЧЕНИЯ, ЗА ДА СА ОРИГИНАЛНИ. ЧЕСТО СА НЕГРАМОТНИ. ЧУЙТЕ КАК ГОВОРЯТ - ДИАЛЕКТНО И С КАКВИ УДАРЕНИЯ...ПОЧТИ ВСИЧКИ СА ЗА МАХАЛЕНСКИЯ СТЕНВЕСТНИК. ИМА 20-30 КАДЪРНИ ЖУРНАЛИСТИ, НО ТЕ РЯДКО ПИШАТ. ЗА СВОБОДЕН И ДЕМОКРАТИЧЕН ВЕСТНИК МОЖЕ ДА СЕ НАЗОВЕ В-К СЕГА. ТАМ ИМА МЯРКА И НИВО...И МАЛКО "ПРЕСА"... ИНАЧЕ Е ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ...

Миков беше много толерантен и внимателен в речта си.На платените журналисти им се превидя цензура.Айде стига сте ни будалкали,николаевци с николаевците,нямате грам срам.Мълчахте доволно по времето на бб и цц,защото ви беше удобно,сега пак мълчите за скрилите се като мишки депутати на герб,къде е журналистическата ви съвес и не ги разпъните на кръст,така както разпъвате тези,които работят в момента,значи и вие сте мишки.

Ало ,Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори , къде бяхте сини платени плужици като 4 години агент Буда ви мачка и подритва. Къде бяхте когато агент Буда правеше чадър на Мишо Бирата и се договаряше с Кокинов. Къде сте сега когато президента Росен Офшорката се оказа гнусен тарикат под чехъл.

Не си спомням до сега председател на Народното събрание да критикува медии и Президент, да им дава акъл как да се държат и да казва какво очаква от тях за напред... Това май само в БСП и Болен Сидеров го могат..... А тези, който твърдят, че протестиращите са платени, нека да излезат за да изкарат някой лев..... но истината е че при участие на митинг на Атака, това найстина реално ще се случи....

КАКВО ДА ГИ КОМЕНТИРАМЕ ОСОБЕНО БТВ И НОВА И ПО ТОЧНО СУТРЕШНИЯ БЛОК НА БТВ. ИСКАМ ДА ПОПИТАМ" ПРАВДИВО ОТРАЗЯВАЩИТЕ РЕПОРТЕРИ" - ЗАЩО НЕ ПОКАЗВАТ БУТИЛКИТЕ С БИРА В РЪЦЕТЕ НА ОГРОМНА ЧАСТ ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ИЛИ КАК СЕ НАЛИВАТ СЕДНАЛИ НА УЛИЦАТА АЗ ТОВА ВИЖДАМ КАТО СЪМ СРЕД ТЯХ.

За по-голямя правдивост се обърни към ТV-7. Вервай ми там тези събития бъобще не се отразяват.Тази телевизия живее в някакъв друг паралелен свят.

Човек ти нормален ли си.... аз ходя редовно на протестите и е пълно с деца и младежи и да видиш бира е по скоро изключение. имам на 2000 снимки и само на 5-6 мойе да се забелейи бира....

ДА ИМА ДЕЦА И АЗ ВОДЯ МОИТЕ НО С ВСЕКИ ИЗМИНАТ ДЕН ХОРАТА С БИРА И ИЗЦЪКЛЕНИ ПОГЛЕДИ СЕ УВЕЛИЧАВАТ.

Ех колко хубаво беше при бай Тошо. Една партия, една телевизия, един вестник.

Журналята си бранят независимостта и мислят,че никой няма право да оценява действията им.Много меко ви беше казано ,че не отразявате обективно протестите и нагнетявате обстановката.Ако това не го разбирате какви журналисти сте.Не спекулирайте с цензурата.Никой не ви цензурира,но манипулациите са по лоши и от цензура.

Имаш предвид TV7

....истината е една и тя тежи - Миков е прав! И слепият вижда, че точно Канал 1, БТВ и Нова отразяват необективно и пристрастно събитията.Тук не става дума само за отразяване, а за пристрастна позиция.Само като чуя патетичния тон на разни водещи за "въстанала България", пръснатите репортери сред митингуващите, които като гледам, още малко и те ще почнат да хвърлят домати по парламента....гостите, които се канят в разни студия - 90%, да не кажа повече, са застъпници на протеста - то не са професори, разни измислени интелектуалци, актьори,...все интелегенти!Да не забравя и разни мухлясали Седесарски трупове, които точно сега изпълзяха - Евгени Михайлов, Стефан Софиянски, Найо Тицин, Сугарев и др. Да, новото поколение не ги знае, нито си спомня какви ги дробиха те едно време.Само че кой ги кани??? - телевизиите.Въобще в медиите се наблюдава един фанфарен , френетичен възторг от протестите, били излезли "стотици хиляди"....това обективно ли е? само като дадат от птичи поглед масата пред МС, е ясно, че тълпата е не повече от 2-3 хиляди, в най-активните дни - до 10-на хиляди-едни и същи. В големите градове излизат стотици.Останалото голямо болшинство българи се дистанцират от този Цирк - Стрийт парад!....защо не поканят интелигентни хора, които са против тези протести??? - защото не им отърва, нали??....

Всички черевени бокуча да се махат!!! ОСТАВКА ВЕДНАГА!!!

Журналистът е човек, който няма мисли и ги изразява!

Протестиращите са интернет лумпени. БСП и ДПС искат правителството да се справи с монополите и олигасите, но протестиращите - не и затова са излезли на улицата. На улицата са излезни хора, които искат да унищожат държавността, на която Сидеров е истински сторожник. Протестиращите са богатите, а в парламента са беднюгите, които едва хапват от депутатските кюфтета. На протестиращите им се плаща, докато на мутрите на Атака - не. На всичкото отгоре някои незакупени от Пеевски медии и Донев медии отразяват протестите. Срамота журналисти! Ще срещнете решителен отпор от Станишев, Орешарски, Местан, Сидеров, Пеевски, Миков, Мая на българската мафия. Имено тези хора винаги говорят истината (нали цацаров), а не журналистите и протестиращите. Единственият истински журналист е Бареков (приятеля на Пеевски е и приятел на мафията). Думата мафия е синоним на добрите и всички, които пишат срещу нея или простират трябва да се изселят от Б-я, господин министър на вътрешните работи?

ТЪПО!!!!!!

Защо бе човече мислиш , че си "простак", защото ни мислят за такива тези , които не виждат , че на улицата излизат и платени хора от провинцията , да има и хора наистина , които протестират мирно , но те не искат не искат дестабилизация и убиване на държавността сега точно в този момент !!!

Хайде да кажем истината за ориентацията на болшинството в журналистическата гилдия. Тя е определено дясна, на моменти силно враждебна към червената боя и подозрително кротка към диктаторски управления на еднолични режими. Бяхме свидетели на изумителна толерантност към безконтролната власт на Командира. Към управленската немощ на мадридския мухльо и очевадните неправди при заграбването на държавни имоти с лакейско посредничество, което и днес не се коментира. Към вопиющата некомпетентност и простащина на "месията" от СИК. Но-о-о ... Не дай си боже някой червен да се възмути от явното медийно преекспониране на уличната самодейност с елементи на неясна режисура, допълнена с поднасяне на микрофон на никому неизвестни неясни субекти - вой, цензура, посегателство, диктат, свобода на словото, независимост и тем подобни. Какво ако не политическо пристрастие на медиите е нескончаемото шествие по екраните на отчаяни сини мракобесници като поета с налудничавия поглед, който циклично обявява глад, на "танковото канарче", на "досиетния" Мето или на вманиячения в ДС Анто. Не престават да ни навират такива напълно изхабени оратори като шавливото Наде, като непримиримия Мартинчо. Вадят от нафталина "усихнатия крадец" Софиянски, зеления Каракачанов. Продължават да леят потоци сълзи за убитото от лидерите му дясно и са постоянно готови да бабуват за възраждането му. Казват, че луд умора нема, но най-вече за провалил се политик важи, особено ако медиите са благосклонни към истерията му.

Абсолютно си прав. Само си забравил да споменеш оня с хитлеровите мустачки, дето се хвалеше че бил повиван в дантели и задето показваше среден пръст от прозореца го направиха конституционен съдия въпреки че е бил ДС агент Николай. Но това не е важно. И държавата може да върви по дяволите. За тия на улицата има значение това което този доносник прокламираше - избори до дупка.

А на теб кой ти плаща да пишеш глупости БСП или ДПС. Искаш да си живееш както при Тато. Това време свърши. А освен това провери и откъде идват парите на твоя кумир Воленчо. Такива като теб ще хвърлят кал само върху десните, защото левите сте едни девици. А Миков изказването му е надуто и не верно

Защо трябва да ми плащат за очевидни неща? На журналята червените плащаха по татово време, но веднага след свалянето му по медиите се пишеше само какво са казвали недооценени комплексари на кръглите маси. Това се стимулираше от амбасадата на чичо Сам и по-късно от фондация Конрад Аденауер. Или си малка и не ги знаеш тези факти или си просто тъпо папагалче което повтаря чужди внушения. Когато спонсорите от запад разбраха, че това дясно е ялово и спряха финансирането, то безславно угасна. Не угасва само гузната съвест на платените и зависими журналисти, които в антисоц крясъци и интриги търсят сензация и похвала от чорбаджиите си и от непримирими истерици. На същата тази вълна се яхна и доскорошния комуняга Буда , на когото медиите покорно ръкопляскаха на всяка изречена от него простотия, заслужавайки си наливаните от контрабанда герберски пари.

Кво да коментираме медиите - само преди 2-3 месеца, през февруари - март всички бяха убедени, че медиите са купени, а журналистите - продажни... Даже СЕМ им направи забележка. Какво се е променило за това време - собствениците са същите, журналистите - и те. За да подкрепят масово протестите, значи така им е наредено от собствениците и тези, които дават пачките под масата на журналята от държавните БНТ и БНР. Ето ви и пример - Босфор ТВ отразява редовно "социологическото проучване" на Алфа рисърч, че 85% от българите подкрепят протестите срещу правителството. Да, ама никой от "обективните" журналя не се сети, че Алфа рисърч официално подписа декларация, с която иска оставката на правителството и разпускането на НС. На всичко отгоре, при подписването на декларацията Алфа рисърч се е изписала като неправителствена организация (ЮЛНЦ), а си е ООД по Търговския закон... Кво повече да коментирам?!

безплатния електорат на бсп е малко и малко глупав платения електорат на бсп е много, но много тъп "спонсорите бизнесмени" на бсп са много нагли и хитри, но са малко ОБРЕЧЕНИ СА !!!

А ти кая си калинке, да даваш оценка на българските граждани! Дотегнахте ни с глупостите си! Ай сиктер!

Българите в собствената си държава имат право да дават оценки на гражданите от турски, цигански или комунистически произход и да изсискват от тях да се съобразяват със законите в държавата да не крадат, лъжат, да си плащат сметките и т.н.

Много са чувствителни тези журналисти? Те забравиха плонжовете пред един откровен СИКаджия, който беше главен секретар на МВР и контролираше всички специални служби, а след това го дарихме с премиерския пост. Защо като са толкова загрижени за истината и обективността си, когато всички (вкл. и те) скочиха срещу назначаването на един зам. министър в МВР и разпънаха на кръст Орешарски, че това младо момче е работило в СИК (застрахователна компания на СИК за 4 месеца), защо нито веднъж за последните 10 години когато бавно и сигурно издигахме ръководител точно на тази групировка на най-отговорните държавни постове не скочиха и не организираха интилигентните граждани на протест? Куп журналисти се виждат по митингите ежедневно. Те не знаят ли кой е БУДА, нали са обективни? Защо не казват на хората, че протестират точно в негова полза? Защо когато сегашните управляващи се опитат да споменат, че БУДА е СИКаджия те бързат да отклонят темата? Когато БУДА беше от сутрин до вечер в техните репортажи и той се държеше понякога брутално с тях нямаше такъв отзвук, а сега са засегнати от бегъл опит да им се подскаже, че изкривяват информацията. Защо тези същите обективни журналисти не отразиха гладната стачка на онкоболната жена от Варна в подкрепа на правителството, а по всички "независими" медии не спряха да говорят за гладната стачка на психопата Едвин Сугарев? Защото тази жена не е интересна? Загрижени са за тези които плащат пари, това е истината. Затова нито за БУДА, нито за Пашата няма да се пише.

Къде е Хелзинския комитет,до преди два месеца беше много деен.Дори ходи да топи държавата ни в Брюксел,че у нас се погазва свободата на словото.С тях бяха и"свободните"журналисти Явор Дачков и Сашо Диков които не ги чувам сега да взимат отношение по въпроса с цензурата.

чухме как миков си позволи да казва на журналистите как да отразяват протестите, т.е. с това се опитва налагане на цензура!!!! Ето това са методите на комуноидите, те друго не знаят, не са чували за демокрация и за плурализъм!!!!

Rossi,скоро правила ли си секс?Редовният секс се отразява много добре на женската психика,но ти нещо не го правиш редовно - или си караконджул (визуално),или си неспособна да си намериш партньор.Кое от двете е?

Това ли ти е аргумента? Слабо Петре.

Докато ние си пишем по форумите Румъния прие лустрационен закон, само там където се приеха такива закони ДС не можа да озерпира властта, затова сме на този хал, всички от ДС са днешните олигарси, които диктуват дневния ред на всички нас. Никога няма да станем европейска държава. Трябва веднъж завинаги да се скъса със това сътрудници на ДС да са народни представители и по високите етажи на властта.

Никаква обективност не виждам по телевизиите, само се ядат помежду си. Нова тв врещят като настъпани жаби, но в същото време са готови да подпалят тв7 заедно с колегите си-журналисти. Репортерчетата на Националната тв пърхат от радост като си разговарят с протестиращите неграмотници. Някакви инфантилки с още млечни зъбки се разтапят като си общуват с небръснати и неумити чичковци по площада, за което получават от моите данъци заплатки 10 пъти по-високи от моя 30-годишен стаж. А не са научили дори българската граматика и ме-кат на всеки втори глагол. Отказвам да хрантутя подобни недоучени олигофренки, за да плюят по мен по заповед на боко-цоко и богатите престъпнички в креватите им.

Г-н Миков живеем в европейска България, Европа обърна внимание на протестите в България, затова си плащаме данъците БНТ и БНР се издържат от нашите данъци, на медиите на Пеевски можете да влияете, но те не са общесвени, ние искаме да бъдем информирани, това, че не можем да сме на протеста, не значи, че не поддържаме протеста под простата причина, че не можем да сме в София и сме работещи, които работят и си плащат данъците. Вие искате да ни върнете във 80-тте години. Не г-н Миков, най-напред си озаптете Волен Сидеров Отковорете на обществото " Може ли този човек да е председател на комисия по ЕТИКА ? " Щом Вие го избрахте за там, ние не искаме това НС.

Волен Сидеров е депутат, легитимно избран! Ако мутринската групировка ГЕРБ си върши работата, за която ги избраха гласоподавателите в БГ, Волен не би бил толкова значим! Така че, питайте кви ги вършат ГЕРБ и как си раздават субсидиите, парите от нашите данъци! Нима сме толкова богата държава, че поддържаме хрантутници и охраната им!? От какво се пазят тия лунгури, като не работят! Горкият ни измъчен народ! Какво ли още го чака! Срам, г-да и г-жи народни депутати!

Изборите предизвикани от варварския проруски метеж не са легитимни така, че в момента няма легитимно избрани народни представители. Българския народ ще измете руско-турската сган и нейните слуги. Мястото на България е в Европа, а не в Азия при русия и турция.

Виждам, от около 2-3 дни, известна промяна, в сутрешния блок на БНТ, положителна. Надявам се, че с осигуряването на различни гледни точки, мнения ще бъдем по - добре информирани. Това и сега се прави, не го отричам, но искам в разискването на тема, в студиото, да има противоположни мнения, а не да се събират единомишленици. Грубо казано теза - антитеза, а не тезата в едно предаване, антитезата в друго. От Парламента, преките предавания - чудесно, можем да си направим заключенията.

осиновителката го върна тоя шмекер срам я е жената много

хахаха, много долно и изхабено мнение! Жалко за теб, гробарю!

ама разила си е резил да ти е честито миков

ДИР ни е любима медия! Що сравняваш полегналите и поддалите се медии на олигарсите със всички останали!

Роско ти не си моят президент!!!Моят президент трябва да е НЕЗАВИСИМ, а ти си тоалетната хартия на ГЕРБ!!!!!

Независим като Михов, Кутев, Сидеров, Орешарски, Станишев и всички други знайни и незнайни бойци на амбразурата, заети да казват на черното бяло? Не се притеснявай, той е президент на нас, които взимаме 4-5 хил. лева заплати, плаща ни Пашата по 50 лв., за да ходим на протести, лумпенстваме из интернет и заради нас не може да има демократичен изход от кризата.

Коментари - Журналисти отхвърлиха заклеймяващите политически оценки | Днес.dir.bg

Журналисти отхвърлиха заклеймяващите политически оценки

Журналисти, медии и професионални организации възразиха срещу внушенията за манипулативно отразяване на гражданските протести.

Обратно в новината

Коментари - Журналисти отхвърлиха заклеймяващите политически оценки | Днес.dir.bg

Коментари

Г-н Миков би трябвало да знае, че политическите оценки от типа на заклеймяване и когато публично са изказани "превантивна" цел (а защо не и с менторски и заплашителен тон), винаги се връщат към техния автор с отрицателен знак.

Adit0

На всички им е крива партия Атака, още повече сега, когато Сидеров оглавява комисията по антикорупция. От няколко дена е на тази позиция и вече се виждат неговите действия: заговори за офшорките на Плевнелиев, започна да се бори срещу продажните медии. Но въпреки, че платени провокатори всеки ден сеят хаос, никой не обръща достатъчно внимание, медиите манипулират за това, но само Сидеров обръща внимание натам.

Вместо да се жалвате като .... за какъв да е, прегледайте емисиите на всички нациолни ТВ канали и с ръка на сърцето си кажете: Дали това е обективно отразяване на събитие, или е подкрепа, дори бих казал -подстрекаване на протеста. Наглостта на някои държавни и обществени институци стигна до там да се идентифицират с протестиращите/ президент, членове на СЕМ и т.н.

Adit0

Медиите са абсолютни продажници, коя от коя по-продадена, и то си личи. Всички малко или повече от много манипулират с броя на протестиращите. TV7 се опитаха да скрият протеста в първия ден. BTV казваха, че протестиращите са малко или че намаляват, докато те с всеки ден ставаха все повече и бяха многобройни. Прави са от Атака да се опитват да се борят срещу това.

искам да кажа, че медиите се опитват да отразят протеста, аз го гледам сутрин по тв еУропа и е като това което виждам на живо.

Кой е проф.Недков?-Не знаете. Един от създателите на лекарството "Непролизин"-институт по органична химия на БАН-спасило десетки крайници от ампутация. А знаете ли кой е д-р Хасан Хатър? от УМБАЛ 'Св.Георги" -Пловдив-Спасил стотици хора с перфектните си оперативни намеси.-Не знаете . Но знаете всичко за Валери Божинов и к...та му ,за Ники Михайлов и Алисия ,за Евгени Минчев и любовниците му.Е ,това го дължите на на кадърната ни и обективна журналистика.Това са новите ни апостоли които със силата на електронните медии са готови да върнат народа в средновеквието,чрез ежедневното му оглупяване и затъпяване.И още по гадно е ,че това го правят не защото са тъпи а им плащат за това.Гадове.

ли са журналистите? То бива нахалство, ама тяхното направо дразни. Половината могат да бъдат скъсани на изпит по правопис, другата половина по логика. Заради такива драскачи вече 15 години не си купувам вестници. Има по-интересно четиво, а за задни цели - по мека хартия. Тук-таме се намира някой с дар слово, грамотен журналист. Мога да говорят всичко и за всеки, но никой не може да говори срещу тях - айде де!

За съжаление е точно така. Не съм чул и не съм видял виновен за каквото и да било журналист. А че са огледало - да огледало са, но защо не искат да признаят, че са криво огледало.

Особено дразнещо е надменното им поведение, самочувствието им като на холивудски звезди, с което се правят на равни и даже по-големи от този, когото са поканили на стола срещу себе си. Вместо да дадат възможност да се чуе мнението му, за което са го поканили, те говорят повече от него, спорят с него и се опитват да го надприказват и дори унижат, ако са на различно мнение. За мен това не е журналистика. Ако се изживяват като политици да отидат на избори и да стават депутати, а не да се упражняват върху гостите си досаждайки на зрителите. А на всичко отгоре и чувствителни. Виждахме ги доскоро покорно наведени пред мутрата Буда и уродливия физкултурник, а сега - свобода на словото. С такава обтекаема съвест и зле прикривана пристрастност и зависимост, трудно ги приемам като четвърта власт за каквато претендират.

Журналистите се държат като ощипани моми. Липсва всякакъв професионализъм! налице е махленско клюкарство и любопитство от самите тях.

Браво на журналистите този път се доказват като професионалисти. На В.С. и М.М. ще кажа: ако не ви харесва какво виждате в огледалото не го обвинявайте, това е ВАШЕТО отражение.

ти е криво, ИЗБИРАТЕЛЮ! Като в онези зали на смеха по соц. времената. Журналистите пишат и говорят, да не очакваш да напишат или кажат нещо срещу себе си!? Все другите са им виновни, никаква критика. Такива си ги имахме във всички парламенти, после в ГЕРБ. Но журналистите са върха на сладоледа - никога за нищо не са виновни.

това е от един друг форум но поставя важни въпроси: "НЯКОЙ РАЗБРА ЛИ КОГА БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ СТАНАХА СВОБОДНИ???? ЗАЩОТО ДОКОЛКОТО АЗ СИ СПОМНЯМ, ПРЕДИ ШЕСТ МЕСЕЦА БЯХМЕ НА ОСЕМДЕСЕТО МЯСТО В СВЕТА По СВОБОДА НА СЛОВОТО И БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ПОСЕТЕНА ОТ ЕВРОКОМИСАРЯ НЕЛИ КРУЗ, А ПРОБЛЕМЪТ БЕШЕ РАЗИСКВАН В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ. ОТНОВО ПИТАМ ДА НЕ БИ ЗАД ГЪРБА МИ ДА СМЕ ОСЪМНАЛИ С ДРУГИ МЕДИИ, А НЕ С ТЕЗИ, КОИТО БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ ДИРИЖИРАХА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ЧЕТИРИ ГОДИНИ??? "

1 + + +

Какво излиза, че само едната страна има право да говори- протестиращи и медии, защото до сега не се и дава възможност на другите да обяснят. Как да говориш с някой, който крещи насреща ти без пауза дъх да си поеме, и дори не допуска, че и някой друг може да е прав? Уплашихме ги, да ги оставим да свършат най неотложното. Или излиза, че и ние сме безотговорни! Все пак изборите са легитимни, правителството е законно, тези, които не влязоха в парламента, защо мислят, че са с по-големи права от другите? Или искаме пак ББ. Много ни е къса паметта!

Г-да редактори на ДИР.бг г-да журналисти, Считам, че Вие като "политически" журналисти както и колегите ви от другите "независими" медии, сте длъжни да отразявате събитията обективно и без политическа насоченост. Не е редно стотината (сто, та дори по-малко от двеста) протестиращи да бъдат отразявани в повечето медии като, стотици се събраха "на кафе" пред Парламента. Някои от вас уважаеми независими журналисти задавал ли е следните въпроси на интелигентите Протестиращи; кажете г-да, къде, какво и кога Работите? защо Не вдигате лозунги за осигуряване на работа (по безрабитица сме на челно място в Европа)? знаят ли какво ще ви се случи, ако в Германия някой като вас замерва с домати, яица и... обижда, нагрубява или рита представител на Бундестага (хулиганска проява)? защо давате пример и възпитавате собствените си деца на омраза, нетърпимост, безотговорност, да не питаме за вулгарните и ценични изрази, които деца слушат (защо? или това е възпитателната цел)? ... да продължа ли списъка с въпроси Господа журналисти? Когато в медиите се появат отговорите на Подобни въпроси, тогава бих повярвал, че българската журналистика е независима. А не това което е сега, че тя е "независима", защото ... за Това плащат!

1. БЕШЕ ЛИ ТАМ ЗА ДА ПРЕБРОИШ ХОРАТА? 2. ИМАШЕ ЛИ ГО ТОВА СЪБИТИЕ? ИЛИ ИСКАТЕ ДРУГАРЮ/ ДРУГАРКЕ ДА СЕ ПРАВЯТ ЖУРНАЛИСТИТЕ, ЧЕ НИЩО НЕ Е СТАНАЛО И ДА ОТРАЗЯВАТ ПОСЕЩЕНИЕТО В БРЮКСЕЛ НА ПРЕМИЕРА?

Г-н ИЗБИРАТЕЛ, трябва ли да съм очевидец на стъпването на човек на Луната, за да имам правото да коментирам, ... човек стъпи на Луната...? Умерен националиСТ.

БЛЯ, БЛЯ... КАКВИ ЖУРНАЛИСТИ, КАКВИ ДЕМОКРАТИЧНИ МЕДИИ? ВСЕКИ ДЕН ОБРЪЩАТ ЧУЖДИ ИЗРЕЧЕНИЯ, ЗА ДА СА ОРИГИНАЛНИ. ЧЕСТО СА НЕГРАМОТНИ. ЧУЙТЕ КАК ГОВОРЯТ - ДИАЛЕКТНО И С КАКВИ УДАРЕНИЯ...ПОЧТИ ВСИЧКИ СА ЗА МАХАЛЕНСКИЯ СТЕНВЕСТНИК. ИМА 20-30 КАДЪРНИ ЖУРНАЛИСТИ, НО ТЕ РЯДКО ПИШАТ. ЗА СВОБОДЕН И ДЕМОКРАТИЧЕН ВЕСТНИК МОЖЕ ДА СЕ НАЗОВЕ В-К СЕГА. ТАМ ИМА МЯРКА И НИВО...И МАЛКО "ПРЕСА"... ИНАЧЕ Е ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ...

"Журналистите" явно са проумели че от истината боли и заради това избягват да я покажат на зрителите и читателите си......Толкова са прозрачни в манипулациите си/виждам как се събират протестиращите на изхода на метрото????/. Всеки дръзнал да премине през това "трасе" е протестиращ за "цензурираните"журналисти..

САМО НЕ НИ ПОУЧАВАЙ !

Нищо ново под слънцето-някои се изживяват като големи журналисти и надскачат себе си,важи и за някои ТV-водещи-нагаждащи се ,но не се самозабравяйте не сте толкова компетентни по "вся и всьо"-настъпили ви някой ще го "згазите" като луда крава теле и не се дърпайте вие сте виновни и Плевнелиев, дето се държи като ощипана мома-особено личи на АННА-БТV

мараба Барек ефенди ! машала ашкулсун ....

Длугаю Миков,21век е-2013год.,20в.1943год.мина отдауна.Умоявам те,ти и туоита куика,даите път на муадите и интеуигентните хола,тези куито са носитеуи,на модеуното и новото,тези куито не искат клув и анаухиа,а уабота и уазвитие.Светът върви Михов,към духовно и материално преобразяване и никои не е в състояние да спре този процес.Хората мислят за екскурзии в космоса,ти ми говориш с тоталитарни препратки.От теб мирише на нафталин.

КОГАТО БСП БЕШЕ ОПОЗИЦИЯ РЕВЯХА ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА ЦЕНЗУРА ЗА СВОБОДА НА МЕДИИТЕ И Т.Н. СЕГА НАЛАГАТ ЦЕНЗУРА - КОМУНИСТА СИ Е КОМУНИСТ - ВАРИ ГО ПЕЧИ ГО ВСЕ ТАЯ.... ДОКОГА С ТОЗИ ТЕПИГЮЗЛЪК ...БАСТА ...

Къде бяхте "свободни и демоктатични" медии през цялото мутренско управление на Борисов?

На същото място бяха и постоянно критикуваха управлението,но никой не си и помисляше да ги наставлява или да налага цензура.

аззз

НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО, ЗА КОМУНИСТИТЕ НЕ Е ЧУЖДА ПРАКТИКАТА ДА ЦЕНЗУРИРАТ МЕДИИТЕ И ДА ЗАПЛАШВАТ СВОБОДАТА НА СЛОВОТО, ВСЕ ПАК СА ГО ПРАВИЛИ 45 ГОДИНИ, ПРОСТО ТОВА СА ИМ СТАРИ РЕФЛЕКСИ И НАВИЦИ, НО НЕЗАБРАВЕНИ, ВСЕ ПАК НА КОМУНИСТИТЕ РЕДОВНО ИМ СЕ ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ И

за Миков се отнасят с пълна сила думите: "Нищо старо не е забравено, нищо ново не е научено". Е, думичката "демокрация" често е в устите на червените боклуци, но и те не знаят какво точно означава. Защото мозъците им са бетонирани с тоталитаризъм.

Миков, прибери си придворния шут В.С.

Тия новини по телевизиите не ми харесват - трябва "перестройка" на медиите!

Ехооо, Миков, 2013 година сме, медиите са свободни.

Свободни не е точната дума предвид,кои са им собственици и акционери.

Реакцията на журналистите и организациите им е типичен пример за "Гузен, негонен бяга!"

Миков много напомня на Филип Боков - добронамерен, но ... глуповат.

БЛЯ, БЛЯ... КАКВИ ЖУРНАЛИСТИ, КАКВИ ДЕМОКРАТИЧНИ МЕДИИ? ВСЕКИ ДЕН ОБРЪЩАТ ЧУЖДИ ИЗРЕЧЕНИЯ, ЗА ДА СА ОРИГИНАЛНИ. ЧЕСТО СА НЕГРАМОТНИ. ЧУЙТЕ КАК ГОВОРЯТ - ДИАЛЕКТНО И С КАКВИ УДАРЕНИЯ...ПОЧТИ ВСИЧКИ СА ЗА МАХАЛЕНСКИЯ СТЕНВЕСТНИК. ИМА 20-30 КАДЪРНИ ЖУРНАЛИСТИ, НО ТЕ РЯДКО ПИШАТ. ЗА СВОБОДЕН И ДЕМОКРАТИЧЕН ВЕСТНИК МОЖЕ ДА СЕ НАЗОВЕ В-К СЕГА. ТАМ ИМА МЯРКА И НИВО...И МАЛКО "ПРЕСА"... ИНАЧЕ Е ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ...

Миков беше много толерантен и внимателен в речта си.На платените журналисти им се превидя цензура.Айде стига сте ни будалкали,николаевци с николаевците,нямате грам срам.Мълчахте доволно по времето на бб и цц,защото ви беше удобно,сега пак мълчите за скрилите се като мишки депутати на герб,къде е журналистическата ви съвес и не ги разпъните на кръст,така както разпъвате тези,които работят в момента,значи и вие сте мишки.

Ало ,Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори , къде бяхте сини платени плужици като 4 години агент Буда ви мачка и подритва. Къде бяхте когато агент Буда правеше чадър на Мишо Бирата и се договаряше с Кокинов. Къде сте сега когато президента Росен Офшорката се оказа гнусен тарикат под чехъл.

Не си спомням до сега председател на Народното събрание да критикува медии и Президент, да им дава акъл как да се държат и да казва какво очаква от тях за напред... Това май само в БСП и Болен Сидеров го могат..... А тези, който твърдят, че протестиращите са платени, нека да излезат за да изкарат някой лев..... но истината е че при участие на митинг на Атака, това найстина реално ще се случи....

КАКВО ДА ГИ КОМЕНТИРАМЕ ОСОБЕНО БТВ И НОВА И ПО ТОЧНО СУТРЕШНИЯ БЛОК НА БТВ. ИСКАМ ДА ПОПИТАМ" ПРАВДИВО ОТРАЗЯВАЩИТЕ РЕПОРТЕРИ" - ЗАЩО НЕ ПОКАЗВАТ БУТИЛКИТЕ С БИРА В РЪЦЕТЕ НА ОГРОМНА ЧАСТ ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ИЛИ КАК СЕ НАЛИВАТ СЕДНАЛИ НА УЛИЦАТА АЗ ТОВА ВИЖДАМ КАТО СЪМ СРЕД ТЯХ.

За по-голямя правдивост се обърни към ТV-7. Вервай ми там тези събития бъобще не се отразяват.Тази телевизия живее в някакъв друг паралелен свят.

Човек ти нормален ли си.... аз ходя редовно на протестите и е пълно с деца и младежи и да видиш бира е по скоро изключение. имам на 2000 снимки и само на 5-6 мойе да се забелейи бира....

ДА ИМА ДЕЦА И АЗ ВОДЯ МОИТЕ НО С ВСЕКИ ИЗМИНАТ ДЕН ХОРАТА С БИРА И ИЗЦЪКЛЕНИ ПОГЛЕДИ СЕ УВЕЛИЧАВАТ.

Ех колко хубаво беше при бай Тошо. Една партия, една телевизия, един вестник.

Журналята си бранят независимостта и мислят,че никой няма право да оценява действията им.Много меко ви беше казано ,че не отразявате обективно протестите и нагнетявате обстановката.Ако това не го разбирате какви журналисти сте.Не спекулирайте с цензурата.Никой не ви цензурира,но манипулациите са по лоши и от цензура.

Имаш предвид TV7

....истината е една и тя тежи - Миков е прав! И слепият вижда, че точно Канал 1, БТВ и Нова отразяват необективно и пристрастно събитията.Тук не става дума само за отразяване, а за пристрастна позиция.Само като чуя патетичния тон на разни водещи за "въстанала България", пръснатите репортери сред митингуващите, които като гледам, още малко и те ще почнат да хвърлят домати по парламента....гостите, които се канят в разни студия - 90%, да не кажа повече, са застъпници на протеста - то не са професори, разни измислени интелектуалци, актьори,...все интелегенти!Да не забравя и разни мухлясали Седесарски трупове, които точно сега изпълзяха - Евгени Михайлов, Стефан Софиянски, Найо Тицин, Сугарев и др. Да, новото поколение не ги знае, нито си спомня какви ги дробиха те едно време.Само че кой ги кани??? - телевизиите.Въобще в медиите се наблюдава един фанфарен , френетичен възторг от протестите, били излезли "стотици хиляди"....това обективно ли е? само като дадат от птичи поглед масата пред МС, е ясно, че тълпата е не повече от 2-3 хиляди, в най-активните дни - до 10-на хиляди-едни и същи. В големите градове излизат стотици.Останалото голямо болшинство българи се дистанцират от този Цирк - Стрийт парад!....защо не поканят интелигентни хора, които са против тези протести??? - защото не им отърва, нали??....

Всички черевени бокуча да се махат!!! ОСТАВКА ВЕДНАГА!!!

Журналистът е човек, който няма мисли и ги изразява!

Протестиращите са интернет лумпени. БСП и ДПС искат правителството да се справи с монополите и олигасите, но протестиращите - не и затова са излезли на улицата. На улицата са излезни хора, които искат да унищожат държавността, на която Сидеров е истински сторожник. Протестиращите са богатите, а в парламента са беднюгите, които едва хапват от депутатските кюфтета. На протестиращите им се плаща, докато на мутрите на Атака - не. На всичкото отгоре някои незакупени от Пеевски медии и Донев медии отразяват протестите. Срамота журналисти! Ще срещнете решителен отпор от Станишев, Орешарски, Местан, Сидеров, Пеевски, Миков, Мая на българската мафия. Имено тези хора винаги говорят истината (нали цацаров), а не журналистите и протестиращите. Единственият истински журналист е Бареков (приятеля на Пеевски е и приятел на мафията). Думата мафия е синоним на добрите и всички, които пишат срещу нея или простират трябва да се изселят от Б-я, господин министър на вътрешните работи?

ТЪПО!!!!!!

Защо бе човече мислиш , че си "простак", защото ни мислят за такива тези , които не виждат , че на улицата излизат и платени хора от провинцията , да има и хора наистина , които протестират мирно , но те не искат не искат дестабилизация и убиване на държавността сега точно в този момент !!!

Хайде да кажем истината за ориентацията на болшинството в журналистическата гилдия. Тя е определено дясна, на моменти силно враждебна към червената боя и подозрително кротка към диктаторски управления на еднолични режими. Бяхме свидетели на изумителна толерантност към безконтролната власт на Командира. Към управленската немощ на мадридския мухльо и очевадните неправди при заграбването на държавни имоти с лакейско посредничество, което и днес не се коментира. Към вопиющата некомпетентност и простащина на "месията" от СИК. Но-о-о ... Не дай си боже някой червен да се възмути от явното медийно преекспониране на уличната самодейност с елементи на неясна режисура, допълнена с поднасяне на микрофон на никому неизвестни неясни субекти - вой, цензура, посегателство, диктат, свобода на словото, независимост и тем подобни. Какво ако не политическо пристрастие на медиите е нескончаемото шествие по екраните на отчаяни сини мракобесници като поета с налудничавия поглед, който циклично обявява глад, на "танковото канарче", на "досиетния" Мето или на вманиячения в ДС Анто. Не престават да ни навират такива напълно изхабени оратори като шавливото Наде, като непримиримия Мартинчо. Вадят от нафталина "усихнатия крадец" Софиянски, зеления Каракачанов. Продължават да леят потоци сълзи за убитото от лидерите му дясно и са постоянно готови да бабуват за възраждането му. Казват, че луд умора нема, но най-вече за провалил се политик важи, особено ако медиите са благосклонни към истерията му.

Абсолютно си прав. Само си забравил да споменеш оня с хитлеровите мустачки, дето се хвалеше че бил повиван в дантели и задето показваше среден пръст от прозореца го направиха конституционен съдия въпреки че е бил ДС агент Николай. Но това не е важно. И държавата може да върви по дяволите. За тия на улицата има значение това което този доносник прокламираше - избори до дупка.

А на теб кой ти плаща да пишеш глупости БСП или ДПС. Искаш да си живееш както при Тато. Това време свърши. А освен това провери и откъде идват парите на твоя кумир Воленчо. Такива като теб ще хвърлят кал само върху десните, защото левите сте едни девици. А Миков изказването му е надуто и не верно

Защо трябва да ми плащат за очевидни неща? На журналята червените плащаха по татово време, но веднага след свалянето му по медиите се пишеше само какво са казвали недооценени комплексари на кръглите маси. Това се стимулираше от амбасадата на чичо Сам и по-късно от фондация Конрад Аденауер. Или си малка и не ги знаеш тези факти или си просто тъпо папагалче което повтаря чужди внушения. Когато спонсорите от запад разбраха, че това дясно е ялово и спряха финансирането, то безславно угасна. Не угасва само гузната съвест на платените и зависими журналисти, които в антисоц крясъци и интриги търсят сензация и похвала от чорбаджиите си и от непримирими истерици. На същата тази вълна се яхна и доскорошния комуняга Буда , на когото медиите покорно ръкопляскаха на всяка изречена от него простотия, заслужавайки си наливаните от контрабанда герберски пари.

Кво да коментираме медиите - само преди 2-3 месеца, през февруари - март всички бяха убедени, че медиите са купени, а журналистите - продажни... Даже СЕМ им направи забележка. Какво се е променило за това време - собствениците са същите, журналистите - и те. За да подкрепят масово протестите, значи така им е наредено от собствениците и тези, които дават пачките под масата на журналята от държавните БНТ и БНР. Ето ви и пример - Босфор ТВ отразява редовно "социологическото проучване" на Алфа рисърч, че 85% от българите подкрепят протестите срещу правителството. Да, ама никой от "обективните" журналя не се сети, че Алфа рисърч официално подписа декларация, с която иска оставката на правителството и разпускането на НС. На всичко отгоре, при подписването на декларацията Алфа рисърч се е изписала като неправителствена организация (ЮЛНЦ), а си е ООД по Търговския закон... Кво повече да коментирам?!

безплатния електорат на бсп е малко и малко глупав платения електорат на бсп е много, но много тъп "спонсорите бизнесмени" на бсп са много нагли и хитри, но са малко ОБРЕЧЕНИ СА !!!

А ти кая си калинке, да даваш оценка на българските граждани! Дотегнахте ни с глупостите си! Ай сиктер!

Българите в собствената си държава имат право да дават оценки на гражданите от турски, цигански или комунистически произход и да изсискват от тях да се съобразяват със законите в държавата да не крадат, лъжат, да си плащат сметките и т.н.

Много са чувствителни тези журналисти? Те забравиха плонжовете пред един откровен СИКаджия, който беше главен секретар на МВР и контролираше всички специални служби, а след това го дарихме с премиерския пост. Защо като са толкова загрижени за истината и обективността си, когато всички (вкл. и те) скочиха срещу назначаването на един зам. министър в МВР и разпънаха на кръст Орешарски, че това младо момче е работило в СИК (застрахователна компания на СИК за 4 месеца), защо нито веднъж за последните 10 години когато бавно и сигурно издигахме ръководител точно на тази групировка на най-отговорните държавни постове не скочиха и не организираха интилигентните граждани на протест? Куп журналисти се виждат по митингите ежедневно. Те не знаят ли кой е БУДА, нали са обективни? Защо не казват на хората, че протестират точно в негова полза? Защо когато сегашните управляващи се опитат да споменат, че БУДА е СИКаджия те бързат да отклонят темата? Когато БУДА беше от сутрин до вечер в техните репортажи и той се държеше понякога брутално с тях нямаше такъв отзвук, а сега са засегнати от бегъл опит да им се подскаже, че изкривяват информацията. Защо тези същите обективни журналисти не отразиха гладната стачка на онкоболната жена от Варна в подкрепа на правителството, а по всички "независими" медии не спряха да говорят за гладната стачка на психопата Едвин Сугарев? Защото тази жена не е интересна? Загрижени са за тези които плащат пари, това е истината. Затова нито за БУДА, нито за Пашата няма да се пише.

Къде е Хелзинския комитет,до преди два месеца беше много деен.Дори ходи да топи държавата ни в Брюксел,че у нас се погазва свободата на словото.С тях бяха и"свободните"журналисти Явор Дачков и Сашо Диков които не ги чувам сега да взимат отношение по въпроса с цензурата.

чухме как миков си позволи да казва на журналистите как да отразяват протестите, т.е. с това се опитва налагане на цензура!!!! Ето това са методите на комуноидите, те друго не знаят, не са чували за демокрация и за плурализъм!!!!

Rossi,скоро правила ли си секс?Редовният секс се отразява много добре на женската психика,но ти нещо не го правиш редовно - или си караконджул (визуално),или си неспособна да си намериш партньор.Кое от двете е?

Това ли ти е аргумента? Слабо Петре.

Докато ние си пишем по форумите Румъния прие лустрационен закон, само там където се приеха такива закони ДС не можа да озерпира властта, затова сме на този хал, всички от ДС са днешните олигарси, които диктуват дневния ред на всички нас. Никога няма да станем европейска държава. Трябва веднъж завинаги да се скъса със това сътрудници на ДС да са народни представители и по високите етажи на властта.

Никаква обективност не виждам по телевизиите, само се ядат помежду си. Нова тв врещят като настъпани жаби, но в същото време са готови да подпалят тв7 заедно с колегите си-журналисти. Репортерчетата на Националната тв пърхат от радост като си разговарят с протестиращите неграмотници. Някакви инфантилки с още млечни зъбки се разтапят като си общуват с небръснати и неумити чичковци по площада, за което получават от моите данъци заплатки 10 пъти по-високи от моя 30-годишен стаж. А не са научили дори българската граматика и ме-кат на всеки втори глагол. Отказвам да хрантутя подобни недоучени олигофренки, за да плюят по мен по заповед на боко-цоко и богатите престъпнички в креватите им.

Г-н Миков живеем в европейска България, Европа обърна внимание на протестите в България, затова си плащаме данъците БНТ и БНР се издържат от нашите данъци, на медиите на Пеевски можете да влияете, но те не са общесвени, ние искаме да бъдем информирани, това, че не можем да сме на протеста, не значи, че не поддържаме протеста под простата причина, че не можем да сме в София и сме работещи, които работят и си плащат данъците. Вие искате да ни върнете във 80-тте години. Не г-н Миков, най-напред си озаптете Волен Сидеров Отковорете на обществото " Може ли този човек да е председател на комисия по ЕТИКА ? " Щом Вие го избрахте за там, ние не искаме това НС.

Волен Сидеров е депутат, легитимно избран! Ако мутринската групировка ГЕРБ си върши работата, за която ги избраха гласоподавателите в БГ, Волен не би бил толкова значим! Така че, питайте кви ги вършат ГЕРБ и как си раздават субсидиите, парите от нашите данъци! Нима сме толкова богата държава, че поддържаме хрантутници и охраната им!? От какво се пазят тия лунгури, като не работят! Горкият ни измъчен народ! Какво ли още го чака! Срам, г-да и г-жи народни депутати!

Изборите предизвикани от варварския проруски метеж не са легитимни така, че в момента няма легитимно избрани народни представители. Българския народ ще измете руско-турската сган и нейните слуги. Мястото на България е в Европа, а не в Азия при русия и турция.

Виждам, от около 2-3 дни, известна промяна, в сутрешния блок на БНТ, положителна. Надявам се, че с осигуряването на различни гледни точки, мнения ще бъдем по - добре информирани. Това и сега се прави, не го отричам, но искам в разискването на тема, в студиото, да има противоположни мнения, а не да се събират единомишленици. Грубо казано теза - антитеза, а не тезата в едно предаване, антитезата в друго. От Парламента, преките предавания - чудесно, можем да си направим заключенията.

осиновителката го върна тоя шмекер срам я е жената много

хахаха, много долно и изхабено мнение! Жалко за теб, гробарю!

ама разила си е резил да ти е честито миков

ДИР ни е любима медия! Що сравняваш полегналите и поддалите се медии на олигарсите със всички останали!

Роско ти не си моят президент!!!Моят президент трябва да е НЕЗАВИСИМ, а ти си тоалетната хартия на ГЕРБ!!!!!

Независим като Михов, Кутев, Сидеров, Орешарски, Станишев и всички други знайни и незнайни бойци на амбразурата, заети да казват на черното бяло? Не се притеснявай, той е президент на нас, които взимаме 4-5 хил. лева заплати, плаща ни Пашата по 50 лв., за да ходим на протести, лумпенстваме из интернет и заради нас не може да има демократичен изход от кризата.