И Стависки платил съдебните разноски по делото на Мануела

Максим Стависки също е платил съдебните разноски в размер на 8660 лв., които Мануела Горсова дължи по делото "Дженерали - Горсови".

Обратно в новината

Коментари - И Стависки платил съдебните разноски по делото на Мануела | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако си БЪЛГАРИН, няма да оправдаваш избиването на БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА или те не ни трябват, защото не са на нивото на РУСНАКА? А може би, всеки от нас, който с труд постига успехите си, може да изтребва безнаказано останалите?

Е стига лицемерие и демагогия. Това което Максим направи е престъпление и трябваше да отиде в затвора за него, но и бащата на момичето е един лешояд, който просто се опитва всячески да измъкне повече пари, независимо от къде. Той е далеч по-голям боклук от Максим. Използава нещастието на детето си да скубе пари...

Стига с квалификациите по адрес на Стависки, това, което той е направил може да се случи на всеки, никой не е застрахован. Традегията е за всички, свързани с катастрофата.

ОТ НАПИСАНОТО ДОТУК МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ ИЗВОДА, ЧЕ СЕ СПЕКУЛИРА С ЖЕЛАНИЕТО НА ХОРАТА ДА ПОМАГАТ НА ИЗПАДНАЛИТЕ В БЕДА. ОКАЗВА СЕ , ЧЕ ДАРИТЕЛСКАТА СМЕТКА СИ Е ЧИСТА ПИРАМИДА ЦЕЛТА НА КОЯТО Е НЕ ДА СЕ ПОМОГНЕ НА ПОСТРАДАЛОТО МОМИЧЕ, А НА ЗАСТРАХОВАТЕЛНАТА КОМПАНИЯ НОСЕЩА РИСКА НА ПИЯНДУРНИКА СТАВИСКИ. СТАВИСКИ СЪЩО Е УЧАСТВАЛ В СЪЗДАВАНЕТО НА ТАЗИ ПИРАМИДА ЗАЕДНО С КЛОУНА ВЛАДИ ВЪРГАЛА. ДОБРЕ НИ ИЗГЪБАРИХА И ЗАСТРАХАВОТЕЛЯ И ТОЗИ ОТ КОЙТО ЩЯХА ДА СЕ ИСКАТ ПАРИТЕ ЗА ПЛАТЕНОТО ОБЕЩЕТЕНИЕ. НЕ Е ЯСНО САМО КОЛКО ПРОЦЕНТА Е ЗАРАБОТИЛ В ТАЗИ ОТВРАТИТЕЛНА КАМПАНИЯ ВЛАДИ ВЪРГАЛА. СЕГА МУ СЕ ОТВАРЯ НОВО ПОЛЕ ЗА ДЕЙСТВИЕ. КАТАСТРОФАТА С АВТОБУСА И ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ ЛЕВ - ИНС. ЕДНА НОВА ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ И ДА СЪБЕРЕМ ОНОВА КОЕТО ЗАСТРАХОВАТЕЛНАТА КОМПАНИЯТА НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ТРЯБВА ДА ПЛАТИ НА БЛИЗКИТЕ НА УБИТИТЕ И ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ КАТАСТРОФАТА. ДЕРЗАЙ ВЛАДИ НИЕ ПАК ЩЕ ТИ ПОВЯРВАМЕ.

чакай малко, защо Въргала да е виновен и да е в комбина с Максим...не разбрах?

КРАСьо, вземи направи анализ на българското здравеопазване, защо подобни случаи остават извън системата и трябва да се лекуват от дарители? Какво лаеш по цял ден срещу Ставийски? Платил си е всичко, което са го осъдили или искаш на всеки хонорар , който си изкара с двата си крака да ти отчита процент?

Хората си продават къщите за да лекуват децата си. Тези да са продали нещо? Що да продават, като са имали "късмета" виновника да е богат. Ще го изнудваме до дупка!

Именно!

На петъчният парламентрен контрол, министър Цветанов в отговор на питане към него за Велико Търново, спомена , че този дарител-бизнесмен Петър Христов напъвал да се кандидатира за кмет на Търново от листата на ГЕРБ и естествено рекламата му е Мануела Горсова и колко много и е помогнал. В Библията пише, когато дясната ръка дава , лявата да не знае колко..." В тази държава няма нито един БЛАГОРОДЕН екземпляр. Всеки прави нещо от комерсиални подбуди и иска да си осребри добрината рано или късно. Благородните ги наричат глупаци.

След Въргала, Майката и бащата на Мануела, Здравната система, ГЕРБ, дарителите, СЕГА и Петър Христов захапа, един свестен човек да има и него дявол ще изкарате. Какво си мислиш, че като направиш всички останали черни, Максим и стореното от него, ще изглежда като бяло и незначително? Ама добре че ни отвори все пак очите за Христов, той ЯВНО е планирал как Максим да се напие, как да направи катастрофата, жертвите непременно да са от Търново, защото той там ще се кандидатира... и сега, този негов ПЪКЛЕН план, ще му осигури подкрепата ви, да ама не? не си е направил добре сметката, явно не знае, че във ВЕЛИКОТО ни ТЪРНОВО, Великите дела се осъждат, а убийците са на почит...

НЕ Е ЛИ КРАЙНО ВРЕМЕ ДА ОТРАЗИТЕ МНЕНИЕТО НА ПЕТЪР ХРИСТОВ - ЧОВЕКА КОЙТО Е НАПРАВИЛ НАЙ ГОЛЯМАТА ДАРИТЕЛСКА ВНОСКА В СЪЗДАДЕНИЯ ЗА ЛЕЧЕНИЕ ФОНД ЗА СПАСЕНИЕТО НА МАНУЕЛА. НЯМА ЛИ ДА ПОПИТАТЕ ЧОВЕКА НЕ СЕ ЛИ ЧУСТВА ИЗМАМЕН И ОМЕРЗЕН ОТ ТОВА, ЧЕ ВМЕСТО НА ЕМАНУЕЛА Е ПОМОГНАЛ НА СТАВИСКИ В ПЛАЩАНЕТО НА ТОЗИ ПОЛОВИН МИЛИОН ЛЕВА ?? НЕ СМЯТАШ ЛИ ПЕТРЕ, ЧЕ С РЕШЕНИЕТО СИ СЪДЪТ Е НАРУШИЛ ВОЛЯТА ТИ КАТО ДАРИТЕЛ И ПАРИТЕ ТИ ВМЕСТО ДА ПОМАГАТ НА МАНУЕЛА СА ПОМОГНАЛИ НА СТАВИСКИ , КОЙТО И ДЪЛЖИ ОБЕЩЕТЕНИЕТО СТИГАЩО ДО ПОЛОВИН МИЛИОН ЛЕВА???!!! НЕ СЕ ЛИ ЧУСТВАШ ПЕТРЕ УПОТРЕБЕН ОТ ВЪРГАЛА И МАКСИМ ГАДНА РАБОТА

Браво на Стависки - направи грешка но се държи мъжки. Не знаех, че досега е изплатил сам към 400 хил лева на пострадалите. И плаща доброволно разноските по абсурдното и необосновано дело което Горсови са завели срещу него за да измуфтят пари на ръка и са загубили - наистина заслужава уважение. За разлика от бащата на пострадалото момиче който успя да открадне и похачи за хазарт и алкохол 200 хил от сметката за лечение на дъщеря си.

ХИ ХИ...ти ли не знаеше ДО СЕГА? ЛИСОЦО ТАКАВА...а имаш 100 мнения до тук, в които пишеш едно и също, как Максим дал, пък бащата на Мануела похарчил 200хил. за алкохол и ротатвки.

Виждам че си се опитвал да ме имитираш ама безуспешно. И откъде ти дойде на ум да внушаваш на хората, че който защитава Максим Ставийски взема пари за това. Не сме всички като теб платени драскачи !

_ Ти, разписките се хвана, ама си прав де, това е голямо ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ, не е като УБИЙСТВО, та да бъде простено и да мине безнаказано.

защо медиите не поканят ПЕТЪР ХРИСТОВ и да покажат лицето на един достоен българин, а се лиготят с максимчо. Защо от упор не попитаха ставийскито как се чувства на свобода? Дали се чувства отговорен баща? Може ли с гордо вдигната глава, един ден да каже на детето си: живях честно и достойно

Родителите не искат пари за неимуществени вреди които се изразяват в лечение - те искат пари на ръка. Явно се надяват да не работят както всички а да живеят от обещетението за дъщеря си. В този смислъл може би имат интререс дъщеря им да остане по дълго време болна. Но грешно са си направили сметката. Застрахователите ще платят само лечение и професионални грижи ще плащат докато Мануeла оздравее или докато не се изплати покритиоето по застраховактата което е няколко милиона лева. И няма да загубят нищо от това защото после ще си възстановят парите от Стависки тъй като е бил пиян и дължи регресивно да върне парите на застрахователя. А Горсови няма да получат и стотинка на ръка.

СЪДА Е ВЗЕЛ РЕШЕНИЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ И СТАВИСКИ ДА НЕ ПЛАЩАТ НИЩО, ЗАЩОТО ВМЕСТО ТЯХ СЕ Е РАЗПЛАТИЛ ДАРИТЕЛСКИЯ ФОНД ОРГАНИЗИРАН ОТ ВЪРГАЛА И СТАВИСКИ. ГЛУПАЦИ КАТО НАЙ ГОЛЕМИЯ ДАРИТЕЛ ВЪВ ФОНДА ПЕТЪР ХРИСТОВ СА ВНАСЯЛИ ПАРИ НЕ ЗА ЗДРАВЕТО НА ДЕТЕТО, А ЗА ДА СЕ ОБЛЕКЧИ ПЛАЩАНЕТО НА МАКСИМ СТАВИСКИ. ТОЗИ ТАРИКАТ ИЗБЕГНА НЕ САМО ЗАТВОРА , НО И ПЛАЩАНЕТО НА ТОЗИ ПОЛОВИН МИЛИОН, КОЙТО ЧРЕЗ ФОНДА ПЛАТИХА РАЗНИ ГЛУПАЦИ КАТО НАС.

Нещо си се объркал. Къде го видя това решение на съда. Съдът никога не е взимал такова решение, а застрахователя обяви вече публично ще ще изплати за лечение и грижи на Мануела колкото е необходимо до пълния размер на застраховката. Но родителите не искат това - те искат пари на ръка да получат, пари които да отидат за алкохол и ротативки както вече Горсов открадна 200 хил от дарителите и ги похачи по хазарт и кръчми.

Незнам на теб какъв ти е проблема, но писалия по-горе е прав. Това което бащата на това момиче иска е не пари за лечението и, а пари за луксозен живот. Където има пари има и мошеничество, а "таткото" показа колко е надежден.

_ каквито и да са родителите на едно ДЕТЕ, това не оправдава и не дава право на Максим, да ги убива...иначе, и неговото може да мине под ножа, щом баща му е УБИЕЦ и зависим от алкохола.

Е, изказа се и ти. Само не разбрахме какво искаше да кажеш.

НЕ РАЗБРА, защото не мислиш...а за това не съм виновна АЗ. Ама хайде от мен да мине, като за тебе, ще ти го обясня пак и този път по-простичко. Щом според вас детето на Горсов не трябва да живее, защото баща му е комарджия, това означава, че и детето на Максим не заслужава, все пак е дете на Убиец - което е по-лошо от комарджия. И уточнявам, аз не съм съгласна с това, затова и писах, че какъвто и да е бащата, това не означава, че дето му трябва да бъде убито или оставено да агонизира без помощ.

ХАЙДЕ СТИГА НИ ОБЛЪЧВАХТЕ С ТЕЗИ МОРАЛНИ КАТЕГОРИИ. ИМА ЗАКОН И ТОЙ ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВА. ЗАСТАХОВАТЕЛЯ ДЖЕНЕРАЛИ ПО СМИСЪЛА НА ПРИТЕЖАВАНАТА ОТ СТАВИСКИ ЗАСТРАХОВКА ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ Е ТРЯБВАЛО ДА ПЛАТИ ВСИЧКИ НЕИМУЩЕСТВЕНИ ВРЕДИ НАСТЪПИЛИ В РЕЗУЛТАТ ОТ ДЕЙСТВИЯТА НА ЗАСТРАХОВАНИЯ. ТЪЙ КАТО МАКСИМ Е УПОТРЕБИЛ АЛКОХОЛ СЛЕД ИЗПЛАЩАНЕ НА ОБЕЩЕТЕНИЯТА ДЖЕНЕРАЛИ Е ТРЯБВАЛО ДА ЗАВЕДЕ РЕГРЕСЕН ИСК ЗА ДА ВЪЗТАНОВИ НАПРАВЕНИТЕ ОТКОМПАНИЯТА РАЗХОДИ. ИСКА НА ПОСТРАДАЛИТЕ СРЕЩУ ДЖЕНЕРАЛИ Е ОТХВЪРЛЕН ОТ СЪДА ПОД ПРЕТЕКСТ, ЧЕ ДАРИТЕЛСКАТА СМЕТКА В КОЯТО САМО ЕДНА ЧАСТ Е ВНЕСЕНА ОТ МАКСИМ Е ПОКРИЛА ЩЕТИТЕ. СЪДА Е НАРУШИЛ ВОЛЯТА НА ДАРИТЕЛЯ СПОРЕД КОЙТО ПАРИТЕ СА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА МАНУЕЛА , А НЕ ЗА ПОЕМАНЕ НА ОТГОВОРНОСТИТЕ КОИТО ВИНОВНОТО ЛИЦЕ И ПРЕДСТАВЛЯВАЩАТА НЕГОВАТА ОТГОВОРНОСТ ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ Е ТРЯБВАЛО ДА ПЛАТИ. ТОВА Е ИСТИНАТА . ОСТАНАЛОТО СА П.Р. АКЦИИ НА РАЗНИ СЛУЖИТЕЛИ НА ЗАСТАХОВАТЕЛНИ КОМПАНИИ И ТЕЗИ ОРГАНИЗИРАЛИ ТОЗИ ГНУСЕН БЪРТВЕЖ СРЕЩУ НЕЩАСТНОТО СЕМЕЙСТВО ОСТАВЕНО С ТОВА ОСАКАТЕНО ДЕТЕ. АБЕ ЗАСРАМЕТЕ СИ. НЯМАТЕ ЛИ СТРАХ ОТ БОГА?

ВСЕКИ МОЖЕ ДА БЪДЕ НА МЯСТОТО НА МАНУЕЛА !!! Всеки може да бъде на мястото НА СТАВИСКИ но няма да заравя ден след катастрофата Мануела береше душа, а неиния баща даваше интервю след интервю на всички телевизии сякаш това е чакал за да стане известен и се получи хората които имат ------мъка те нямат думи-- пример МАЙКАТА И ЧОВЕКА С голямо "Ч" който помага на това дете и всички хора дали кой колкото може за МАНУЕЛА. МОЛЯ не го показвайте този човек Горсов за него са важни парите в брой защото стават за задоволяване на неговия каприз .Правото е на лице но не и на страната на този които посегна на парите за лечение на детето му,аз съм сигурна че Мануела щеше да се срамува много от постъпката на Горсов.

А дето на МАКСИМ, няма ли да се срамува от баща си? и няма ли да изплаща неговите грехове? _

007 ще си пише щом иска, но откъде се навъдихте толкова комплексари, че като не можете друго да правите и то качествено кълнете. Ами и ти си пази твоето мнение тогава и не се заяждай с другите щото ще те намеря макар и анонимен и лично ще ти покажа как се кълне. Коментирам, а не пожелавам нещастие, нещастнико, а ти малко се пообразовай преди да пишеш простотии.

Точно казано!

Объркал си се, успокой се малко. Никой не кълне и проклина - написано е това което и ти казваш - че все се намират такива които проклинат ...

Застрахователят многократно обявява, че ще плати лечението на Мануела и е длъжен да предостави сумата от застраховката на Стависки за лечение (не на ръка) - това са 2 милиона. Но родителите вместо да се заемат с лечението, те водят абсурдни дела за да получат пари на ръка. Трябва да има някакъв начин държавата да им отнеме родителските права и да поеме лечението на това момичето. Сигурно има начин да му се помогне, иначе с тези родители може още дълго да остане в това състояние.

Не държавата , а застрахователя е този който трябва да поеме последващото лечение на това нещастно дете, което изобщо не струва платените от Максим 127 хиляди лева. Само за операцията в Израел са платени 300 хиляди долара. Разликата между 300 хиляди долара и 127 хиляди лева е покрита от дарителите на фонда с главно действащо лице Влади Въргала и дарител Петър Христов. Крас е прав, че тази разлика трябва да бъде възтановена от застрахователя защото волята на дарителя е не да се плати обещетението което се дължи от виновния, а да се помогне на пострадалата. Кой ще продължава да плаща последващото лечение на нострадалото момиче, след като съда се е произнесъл с окончателно решение?

Пълни глупости! Ти дебилен ли си. Решението на съда е за абсурдния иск на Горсови да измуфтят пари на ръка, а не за лечение. Застрахователя многократно обявява че ще си изпълни задължението (задължение, а не желсние) да плати по нататъшното лечени на Мануела (а не да дава пари на ръка на Горсови). Но родителите не искат това, те искат пари на ръка. Затова държавата трябва да се намеси и със средствата коитпо ще бъдат предиставени от застрахователя да организира лечението щото на родителите не може да се разчита.

Съвсем като КРАС по един и същ неправилен начин изписваш определени думи - разбрахме за омразата ти към Максим , може и да е основателна , ти си знаеш ...

Ето това се нарича изнудване, не им стига това че стависки им плаща сметките и лекарствата, че и още искат. Посочете ми примери в бг в които виновен за катастрофа да дава стотици хиляди за пострадалите ... тея направо изнудват стависки, затова сега им се връща и дъщеря им няма да се излекува - жалко, че дъщеря им изкупува греховете им ...

Операцията в Израел е струвала 300 хиляди долара платени с парите от дарителската сметка в която най големия дарител не е Стависки , а българина Петър Христов. Въпроса е дали Стависки е имал възможност да се лиши от светския си начин наживот в името на това да се поддържа и занапред скъпоструващото лечение на болното дете. Убеден съм , че Максим не е способен да жертва разкоша в който живее за да поддържа живота на жертвата си.

Ти откъде знаеш, че живее в разкош?...

666 - аз предлагам да не ставаме цинични и да погледнем малко по-реално на нещата - ако стависки беше някой обикновен който няма пукната пара откъде щеше да се вземат пари? Какво стана с 6-мата от свиленград /май от там бяха не се сещам/ оня дебил, който ги уби ще обезщети ли семействата по някакъв начин?- не защото няма пари - Стависки просто има и затова дава, ако нямаше - нямаше да дава. Вие 666 бихте ли се отказали от сегашния си живот, за някой друг? преди да отговорите първо помислете ...

1. Държавата трябва да изпълнява задълженията си и да използва всичките си възможности да лекува пострадалата Мануела. 2. Обществото трябва да помага на държавата, най-вече с доброволни дарения и всячески да и напомня, че има задължения към гражданите си. Същото общество трябва да престане да се занимава със Стависки - той получи присъда /според мен несправедливо ниска/ от българския съд и понесе своята отговорност - и наказателна и морална. 3. Стависки има задължение, макар и само морално, да продължи да помага на нещастното момиче.

ОБИЖДАШ МЕ НАРИЧАЙКИ МЕ "паразит". ПОВЯРВАЙ МИ НО И ТИ ПО ПОДОБИЕ НА СТАВИСКИ ДОПУСКАШ ОГРОМНА ГРЕШКА. Искарвам парите си с двете ръце полагайки труд на който нито ти нито прехвалените от теб Стависки биха издържали и месец. ВИЕ СТЕ НАИСТИНА ЕДНИ НЕЩАСТНИ СЪЩЕСТВА КОИТО НЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА НА ХЛЯБА И СОЛТА НА ЖИВОТА.

Човек, ти имаш лично отношение към Стависки! И понеже често цитираш Твореца, да ти припомня - да мразиш е грях, а Той ни учи да прощаваме... Имам усещането обаче, че ти си патологичен случай...

май нещо нервите не ни издържат, а? С какво "Крас" заслужи такава диагноза - патологичен случай? Прочетох всички негови/нейни изказвания. Всичките са на един уравновесен, интелигентен и възпитан човек. Няма нападки, няма обиди. Защо тогава ти си позволяваш своеволието да поставяш диагнози и то неоправдано? Защо намесвате Горсов изобщо в цялата работа? Той нито е предизвикал катастрофата, нито е пряк потърпевш. Тук има само и единствено четри главнодействащи лица - убитото момче, осакатената Мануела, безотговорния, пиян убиец Ставийски и застрахователната компания. Коментирайте само тях. Аз съм един от дарителите и дадох парите на семейството да се справи както може със ситуацията. Не съм дала парите си за да отменям задълженията на Ставийски и застрахов. компанията. След като Горсов излиза от стреса чрез хазарт, хазарт да бъде! Можеше и да е алкохол. Можеше и да е самоубийство. Парите са за това да се справи семейството с ужаса. Жалко, че Горсов не е похарчил всичките дарени от нас пари та Ставийски и компанията да си платят полагаемото се

Абе, възмутен ти в час ли си? Как така застрахователите няма да се интересуват къде им отиват парите? И как така да не искат доказателство т.е. фактури и там подобни книжа? Ти изобщо прочете ли, какво си написал или да има там коментар. Какви са тия глубости, бе хора! И стига вече с тия Горсови, Ставински... Случило се да факт. Кънкьорът не е избягал от отгворност и точка, а Горсови също трябва да сложат точка и да спрат да мрънкат и се излагат повече. Тяхното също та нищо не прилича. Да спекулиращ с трагедията на детето си е по- недостойно от това, за което обвинявате Ставински. Жалко за момичето, но родителите му не са цвете за мирисане.

А ти по добре си пази това мнение за себе си, защото все ще се намери някой да те прокълне съдбата и на теб ти даде същото както на пострадалите.

Е какво като му пожелаят, нали викат че са за ЗАВИЖДАНЕ Горсови - цял живот като тях, ще гледа детето му как се мъчи, даже нарочно ще го доосакътяват с жена му всеки ден, да може по-дълго да измъкват пари от някой като МАКСИМЧЕТО и да си живея царски с тях.

ОТКАЗВАМ СЕ ДА ПИША ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЦЕТО СТАВИЙСКИ, КОЙТО ИМАШЕ НАГЛОСТА В СЪДЕБНО ЗАСЕДАНИЕ ДА ВНЕСЕ ПРЕТЕНЦИЯ ЗА ВЪЗТАНОВЯВАНЕ НА АДВОКАТСКИЯ МУ ХОНОРАР. Съдът е уважил искането му и е присъдил Мануела да му плати обещетението от 8000 лв. ИЗЯВЛЕНИЯТА НА СТАВИЦКИ, ЧЕ СЕ ОТКАЗВА ОТ ХОНОРАРА СЪВСЕМ НЕ ОТМЕНЯТ ВЛЕЗНАЛОТО В СИЛА СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ СЪГЛАСНО КОЕТО ТОВА ЗАДЪЛЖЕНИЕ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ БИ СЕ ПРЕВЪРНАЛО В НЕЗАБАВНО ИЗИСКУЕМО. Как изобщо е могла да роди главата на този престъпник подобна мисъл - ДА ИСКА ОТ ЖЕРТВАТА ДА МУ БЪДАТ ВЪЗТАНОВЕНИ СЪДЕБНИТЕ РАЗНОСКИ ??!!!! ВМЕСТО ДА ГОВОРИМ ЗА ТОЗИ БОКЛУК Е ПО ДОБРЕ ДА СПОМЕНЕМ С УВАЖЕНИЕ ЗА НАЙ ГОЛЕМИЯ ДАРИТЕЛ ПОМОГНАЛ НА НЕЩАСТНОТО МОМИЧЕ - ПЕТЪР ХРИСТОВ , ПЛАТИЛ ОПЕРАЦИЯТА НА МАНУЕЛА В ИЗРАЕЛ ЧИЯТО ЦЕНА СТРУВА НЕ 120 ХИЛЯДИ , А 300 ХИЛЯДИ ДОЛАРА. ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЕ НА ТОЗИ БЪЛГАРИН!!!! БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ ПЕТРЕ !!!! ПОКЛОН ПРЕД ТАКИВА КАТО ТЕБ !!!

Ти не разбираш ли, че вместо Горсови да плащат за изгубено дело е платил Стависки вместо тях! Стависки се старае по всякакъв начин да помага на това семейство , но то няма насищане. Ако беше лежал в затвора може би щеше да е по- добре за него. Излежава и започва на чисто , а сега ще го тормозят цял живот ... А ти се ограмоти- имаш много правописни грешки- всъщност това си е твоя работа.

СЪДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОИЗНАСЯ ПО ИСКАНЕ АКО ПОДОБНО НЕ Е ПРЕДЯВЕНО ОТ СТРАНА НА СТАВИСКИ ИЛИ УПЪЛНОМОЩЕНИЯ ОТ НЕГО АДВОКАТ. Факта, че съда се е произнесъл по това ИСКАНЕ НА СТАВИСКИ с осъдителното решение да се заплати адвокатския хонорар ПОКАЗВА СЪЩЕСТВУВАНЕТО МУ!!! ИНАЧЕ СЪДА НЕ БИ СЕ ПРОИЗНЕСЪЛ АКО ЛИПСВАШЕ ПОДОБНО ИСКАНЕ ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА АДВОКАТСКИЯ ХОНОРАР ОТ ЖЕРТВАТА НА СТАВИСКИ.

Трябва Карамфилов - Влади Въргала да организира в медиите още една дарителска акция. Само че този път парите да се събират в лична сметка на Горсови, а не в дарителска. Тогава ако плащат от нея за лечение на Мануела, с фактурите Горсови ще могат още веднъж да касират същите пари от застрахователите без проблем. Единствено дарителите няма да могат да го осчетоводят като дарение и да си го приспаднат от данъците тъй като в лична сметка дадени дарения все едно са дадени на ръка.

Респект за Стависки, а също и за Албена която не го остави. Направи голяма грешка с тежки последствия но си носи достойно отговорността. За разлика от повечето хора, които щяха да се скъсат да търчат в опит да се измъкнат, както направиха някои народни любимци след като предизвикаха подобни инциденти.

Само дето не разбрах кой точно не се е скъсал да се измъкне от отговорност. А ти знаеш ли какво наистина означава думата " респект"?

брей, чак и кеш ги искал. кое му е достойното ли?достойно е , че веднага след като стана скандала с плащането (миналата седмица), журналистите много кофти извъртяха нещата, сега той излиза и казва как стоят,а Горсов баща, трявба да потъне вдън земя и никога да не се показва повече.

Как може такава гавра със страданиети на родителите на Мануела. Какво ги интересува застрахователите как Горсови ще използват парите! Тези застраховтели изобщо разбират ли от застраховане и от закони! Вичко е ясно юридически: взимали ли са пари за застраховки - взимали са! Следователно по закон сега трябва да платят цялата застраховка и не е тяхна работа да искат доказателства и документи! Какво нахалство, каква наглост!

хахахаха какво ги интересува ли?по тази логика, родителите , най - вече бащата, имат интерес мануела да седи в това състояние. и въобще не ми казвайте как страдали, особено бащата. всичко видяхме колко "страда", в казината.На тези хора НЕ ТРЯБВА да им се дава КЕШ нищичко, нито стотинка. Плащане на разноски да, но пари на ръка... НЕ.

какъв отговор ти е приготвила съдбата , за всичко което си написал/а тук

За пореден път търсим виновни тези дни след зверската катастрофа, при която осем души загинаха, преди това за шестимата младежи убити от пиян свой връстник , преди това за други загинали и т.н. Годишно жертвите от катастрофи са около 700-800 човека. Инвалидите са още повече. Повечето драми след катастрофи се забравят от околните сравнително бързо. Темата за Максим и Мануела обаче са превърна в постоянен дразнител вероятно заради това , че Максим е величина. Максим осъзнава трагедията , която е причинил и полага усилия да облекчи състоянието на жертвата и близките и. Сигурно е , че малко от хората причинили катастрофи и увреждания на други са толкова съпричастни към страданията на жертвите си. Двамата с Албена са осъзнали колко лесно е от върха на всенародното одобрение и обич, да се сринеш и да бъдеш обругаван и хулен. И са готови да понесат съдбата си. Това е достойно и честно. Дано повече хора си дадат сметка за това, колко от трагедиите , които ни се случват са резултат от нашата безотговорност , злоба, омраза , разхайтеност , немарливост...

НАПИСАНОТО ОТ ТЕБ Е ПАТЕТИЧНО И УСПОКОЯВАЩО. И все пак жестоката истина трябва да се гледа в очите. Не може ЩАСТИЕТО НА ЕДНИ ДА СЕ ГРАДИ ВЪРХУ НЕЩАСТИЕТО НА ДРУГИ. Всички сме равни пред ТВОРЕЦА и всички сме еднакво отговорни пред него!!! ВСЕКИ ТРЯБВА ДА СИ НОСИ КРЪСТА, А НЕ ДА БЯГА ОТ ОТГОВОРНОСТИТЕ ПРАВЕЙКИ НЯКАКВИ ПР- АКЦИИ С КОИТО ЦЕЛИ ДА ПОКАЖЕ, ЧЕ ВЕЧЕ ВСИЧКО Е ПРИКЛЮЧЕНО И ЗАБРАВЕНО. Не нищо не е забравено и плащането става по закони нямащи нищо общо от написаните от нас хората. БОГ ДА Е НА ПОМОЩ НА МОМИЧЕТО. ИЗПИТАНИЕТО МУ Е МНОГО ПО ТЕЖКО ОТКОЛКОТО МОЖЕ ДА ПОНЕСЕ НЕЖНАТА МУ ДУШИЦА.

А ще си направите ли труда да ни информирате колко още такива случаи на потърпевши има и как никой не чува за тях. Нима в тях няма нежни души и мъки за околните???Съжалявам за станалото и не го пожелавам на никого, но от съдбата си човек неможе да избяга......

Животът е несправедлив. Изпитанията , които ни се случват са много и различни. Тежки болести , катастрофи, загуби на близки хора. Вероятно поради информационната лавина от последните двадесетина години живеем с мисълта , че ужасите в живота ни са прекалено много. А може и наистина да се увеличават. И доколкото причинителите в повечето случаи сме ние самите , крайно належащо е да се променим , ако искаме трагедиите в живота ни да намалеят. Основното е в това да започнем осъзнато да прилагаме в живота си повелите на основния закон -Библията. Както Десетте Божии заповеди , така и всичко останало към което ни призовава Свещенното писание , и най-вече - Смирение !

Максим е достоен както като спортист, така и като човек! Доказа го!

Не разбиране ли къде е заровено кучето -в искането на този тарикат Горсов да му дават парите в БРОЙ ,или да може да си ги харчи както иска ,по машинки ,купи си мерцедес А клас и кой знае какво още, пари за момичето трябва да се превеждат само по сметки на рехабилитатори ,лекари ,лекарства и т.н. ,но така ,че този баклук баща и да няма достъп до една стотинка в брой.

РАЗСЪЖДАВАШ КАТО БАКАЛИН. Да беше си направил труда да прочетеш какво е написал Петър Христов - човека внесал най голяма сума в дарителската сметка на Мануела . Лечението на Мануела в Израел по сведение от най-големия дарител Петър Христов е 300 000 долара!!!!!! ПИТАМ ТЕ - КАКВО СА ВНЕСЕНИТЕ ОТ СТАВИСКИ 120 ХИЛЯДИ ЛЕВА НА ФОНА НА ТАЗИ СТРУВАЩА 300 ХИЛЯДИ ДОЛАРА ОПЕРАЦИЯ В ИЗРАЕЛ ???? Спрете да пишете и оправдавате този боклук, който имаше и наглоста да предяви към пострадалата претенция за адвокатските си хонорари !!! ТОВА НЕГОВО ИСКАНЕ Е УВАЖЕНО ОТ СЪДА. ИЗЯВЛЕНИЕТО МУ, ЧЕ НЯМА ПРЕТЕНЦИЯ КЪМ СУМАТА ОТ 8000 ЛЕВА НЕ ОТМЕНЯ РЕШЕНИЕТО НА СЪДА И ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ ГО ПРАВИ НЕЗАБАВНО ИЗИСКУЕМО. Ясно е, че Стависки повече не желае да го безпокоят с претенции за допълнителни плащания на останалата за цял живот инвалид жертва на този алкохолик..

ЕДИН НЕКОМПЕТЕНТЕН ПРАВИ КОМЕНТАР И РЕЦЕНЗИЯ НА ДРУГ НЕКОМПЕТЕНТЕН. И ти и тази АВРОРА не правите разлика между дарение и възмездно плащане на обещетение. Както Стависки сам заяви той е внесъл само 1/3 от сумата по дарителската сметка. Не коментирам , че най големия дарител е бизнесмен чието име стои в сянка и никой не иска да говори за нето !!!!! ПИТАМ: Защо съда е подменил волята на дърителя и е приел,че парите му са били предназначени не за да послужат за лечение на пострадалото момиче, а за ДА СЕ ИЗПЛАТИ ПРИСЪДЕНОТО ОТ СЪДА ОБЕЩЕТИНЕ КОЕТО СТАВИСКИ ДЪЛЖИ ПО ЗАКОН. Това си е чиста подмяна на волята на дарителя (в случая на този малко известен бизнесмен) !!!!!!! ЗАЩО С ПАРИТЕ НА ДАРИТЕЛЯ КОЙТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ОТГОВОРНОСТИТЕ И ВИНАТА НА СТАВИСКИ ЩЕ СЕ ПОКРИВАТ НЕГОВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ПОСТРАДАЛАТА БЕ СПЕЦИАЛИСТКИ ??? С подобни безумни съждения се е произнесла и съдия Моллова. НА ТОВА МОМИЧЕ И МИЛИАРДИ ДА ПЛАТИТЕ ТЕ НЕ БИХА МУ ВЪРНАЛИ НИТО ЗДРАВЕТО НИТО РАДОСТА ОТ ЖИВОТА.

Познавам дарителя Петър, макар и бегло. Истински мъж, точен , коректен, дискретен. Дай, Боже , на България повече мъже и бизнесмени като него! А всичко, което си написал е абсолютно вярно и точно. Явно на много хора не им изнася твоя прочит на истината

Лечението на Мануела в Израел по сведение от най-големия дарител Петър Христов е 300 000долара. !!!! ПИТАМ ТЕЗИ МИШКИ КОИТО ДРАСКАТ ПО ФОРУМИТЕ : Какво са платените от този престъпник Ставински 120 хил. лева на фона на операцията извършена в Израел струваща 300 хиляди ДОЛАРА ???? Кой друг ако не този продължаващ да се налива престъпник ще плаща за неговото престъпление?? Кой ??? Семейството на момичето ли , данъкоплатеца ли или просто Мануела да си ходи от този свят и да приключват терзанията на Ставински.

Никога не карам пил - дори и една капка - правете го и вие....

Жалко за момичето, но Стависки се оказа изключително достоен човек. Де да бяха повече като него и Албена. Дай боже чудо, да оздравее момичето!

Кое точно му е достойното на твоя Ставийски? От самолет се вижда, че тази информация е платена и субективна. Защо се бие в гърдите като дарител и благодетел, след като не е изплатил дори сумите, които според съдебното решение е длъжен да плати? Ударът на съдбата ще се стовари отгоре му, колкото и да се опитва да се изплъзне. Каквото и да пишенте иговорите, Ставийски се държа като гол охлюв в създадената от него ситуация. Ако беше мъж, сам щеше да демонстрира готовност да понесе достойно наказанието, което реално му се полагаше. Защо не публикувате колко плати на съдии, адвокати и др. за да го измъкнат от наказанието?

Семейство Горсови и преди катастрофата са изнудвали съгражданите си .Това е техния патент. Ако беше някой беден ги блъснал, какво щяха да видят. При нас също се случи идин работник без да иска уби наш роднина и адвоката ни каза: Няма какво да му искаме , той няма пари и така децата му останаха малки без баща и без пари. Много са нахални тез Горсови. Само за пари мислят, а не за дъщеря си.

Аврора, много точно си обяснила за принципа на застраховките. Те ако и Горсови имаха малко повече и вярна информация по въпроса нямаше да стават за пореден път за резил- мислеща.

Ами ако не я беше блъснал Максим Ставински а друг който намя чак толковапари замисляте ли се какво щеше да стане? Щеше да полежи някоя друга година в затвора, щяха да го освободят предсрочно и какво Горсови нянаше да полечат и нито лев. А запитвали ли сте се какво правят другите които не ги е блъснал Ставински как се справят. Жалко за момичето но тя не е единствената в това състояние. Горсови стига сте изнудвали вече сем. Ставински чъдете поне малко човеци. А ти бе господин Горсов как гледаш пострадалата си дъщеря по казината ли и още кой знае къде?

Колкото и да се пънеш , съдбата те дебне и ще стовари гнева си върху теб, Ставийски! а такива като "Питанката","Велико Търново" "към Аврора" " Аврора" и др. само те донагнитат в помийната яма, която сам си изкопа. Ти си човек с много нечистоплътно поведение

БРАВО! ДА БЕШЕ В САЩ,ЩЕШЕ ДА ПЛАЩАШ АМА С ДРУГО,НЕ С ПАРИ.

Продължение: Човек трябва да е пълен идиот, за да продължава да му вярва. Да видим колко е "беден" Горсов. Стависки е платил присъдените средства и над това - общо 127 000 лева, дал е и още 5 000 на Горсов. От дарители - още 270 000. "Дженерали: дава на Горсов още 12 000. Освен всичко това, Христов дава всеки месец по 10 000 лева. Плюс помощта на Въгала, ако той дава нещо, а не се пени само по телевизиите. Та, колко станаха? Да видим колко са доказано похарчени за лечението на Мануела. Горсови са доказали с дкументи само 12 000 лева. Горсов твърди, че не са му издавани разписки от лекарите и рехабилитатора. Застрахователната компания иска от него да каже кои са тези хора, за да говорят с тях и да признаят разходите. Но, ВНИМАНИЕ, Горсов въобще не иска да каже кои са. Изводите си направете сами. Аз никак, ама никак не вярвам на това семейство от лъжци, крадци и жрици на най-древната професия. Който е глупав, нека вярва! Нека Горсов да си живее нашироко, да се налива с алкохол и да виси по казината за сметка на наивниците. Горкичкият той, много е беден.

С наслада ще следя как пресмяташ колко си похарчила за лечението на твоите деца, когато ги помелят по начина, по който Ставийски помля Мануела!И от време на време, в публичното пространство, ще ти казвам колко си алчна та искаш да стане чудо и децата ти да се оправят и заживеят по предишному. Бъдете благодарни, че горсов дави мъката си само в хазарт! Ако бях на негово място, щях да очистя Ставийски и с гордост сам да си легна в килията

Е не е толкова луд Горсов да си затвори касичката пък и да си наруши готованския начин на живот.....

Да не дава Господ никому да е в такова положение и като Мануела,и като Максим ,и като близките им.Но...... само с Горсови ли се е случило такова нещастие,не нали ,хиляди семейство са в такова положение ,но нямат този "късмет" като Горсови ,нито са получили даренията от нас ,нито са получили обезщетенията ,които им са присъдени,нито имат това медийно присъствие като тях. Не го пожелавам на никого,но малко ми идва в повече това вниманието,което им се обръща.Колкото до Стависки и той не е единственият и последният причинил катастрофа ,но този психически тормоз на медиите е огромен.

Останаха ли още глупаци, дето продължават да вярват на Горсови? Продължавайте, тези лъжци на такива като нас разчитат. Сега стана кристално ясно каква е мъката на Горсов. Който си е мислил, че е Мануела, много е сгрешил. Не е тя, а паричките, ама много парички. Той дори лекарства за дъщеря си не иска. Иска пари на ръка. Без разписка, ако може, така после пак може да лъже, че Стависки нищо не му е дал. Преди няколко дни той пак рева по телевизията как няма с какво да си плати тока. Оказа се, че токът му е платен от Максим Стависки. Каза, че Мануела нямала повече лекарства. Пак лъжа, лекарства също е купил Стависки.

аз вярвам на Горсови и не съм глупак

Стига бе! Защо не си отговорите, ако младите хора бяха напити безработни, какво щеше да стане с Мануела и какво щяха да получат родителите на момчето. Значи ли, че който си плати няма да бъде съден, даже ще го възхваляваме за щедростта му. Е гати късмета да те утрепе богаташ.

Стига ме занимавахте с тоя Максим и тая Манеула, писна ми да слушам новини за това от една камара години. Максим си плати квото имаше да плаща, стига сте го одумвали. А тоя боклук Горсов що не го коментирате, да харчи на хазарт даренията за лечението на дъщеря си, ето това е истинският изрод, а не Ставински. НИТО ЛЕВ ПОВЕЧЕ ЗА ГОРСОВ това е стига толкова. Дали има няма това е положението да се оправя, излъга целия народ да го съжалява после да проиграе маса пари на хазарт! СТИГА СТЕ ДАВАЛИ ОЩЕ ПАРИ НА ГОРСОВИ. Парите трябва да са само и единствено за лечението на Мануела, но само за медицински разходи, никакви пари за тоци, вода, пари на ръка и т.н. ОТ ТОЯ БОКЛУК ГОРСОВ МИ СЕ ПОВРЪЩА!

Тоя Горсов само като му видиш мазната физиономия и ти става ясно къв боклук е.

а бе че е мазен, мазен е, ама и МАКСИ като влезе в ролята на ЖЕРТВА, направо се разтича по екрана...и оставя едно огромно, мазно петно.

немога да разбера каво го защитавате тоя убиец?!? ако не се казваше ставииски щеше да гние по затворите но както вече казах сме гадни дупедавци за саяление !!! а тоя хубавец горсов отдавна и тои трябваше да е на топло. ялко за момичето!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ако не се казваше Ставийски Горсови щяха да ядът колеца както други пострадали. Ако нямаше от къде да цица пари защото катастрофата е причинена от някой бедняк какви щеше да ги дъвчи???Наглостта на Горсови няма граници. Само тяхното дете ли е пострадало/съжалявам за злополуката/ та ни занимавате с тях непрекъснато?? Журналистите да правят репортажи за други такива семейства белким Горсов разбере какво е обич към дете и много други прости истини за живота..

Именно ако не беше известен щеше да си излежи присъдата и Горсови нямаше и лев да получат.

Не разбираш, защото не си специалист и не си поне прочела условията на застраховките. Нито един застраховател не плаща втори път сметка, която вече е платена - със събрани пари или от друга застраховка. Това правило важи за всички подобни плащания. Например, човек има здравна застраховка у нас, а заминавайки в чужбина си прави застраховка за един месец. Настъпва застрахователно събитие - заболяване, и разходите в болницата му се поемат от втория застраховател. Тогава човекът не може да очаква изплащане на същата сума и от първия. Или обратното - връща се тук и се лекува в болница по здравното осигуряване по нашите цени. Тогава вторият застраховател няма да му изпрати пари за лечението, въпреки че той си е платил полицата и на него за дните на пътуването. Има тарикати, които правят такива опити и след това загазват, защото застрахователите си правят проверки.

НЕЩО МНОГО СИ СБЪРКНА С ПРАВОТО. Не правиш разлика между ДАРЕНИЕ и възмездно плащане на ОБЕЩЕТЕНИЕ ЗА НАНЕСЕНИ ВРЕДИ. В ДАРИТЕЛСКАТА СМЕТКА С КОЯТО ТОЛКОВА МНОГО СЕ СПЕКУЛИРА ИМА СЪБРАНИ КЪМ 400 ХИЛЯДИ ЛЕВА ОТ КОИТО ДАРЕНИТЕ ОТ СТАВИСКИ СРЕДСТВА СА ПО МАЛКО И ОТ 1/3 ОТ ТАЗИ СУМА !!!! ОСНОВНИЯ ДАРИТЕЛ ПО ТАЗИ СМЕТКА НЕ Е СТАВИСКИ , А ДРУГ БИЗНЕСМЕН !!!!!!!! Ако всичките средства от сметката са отишли за лечението на момичето и тази сума от 400 хиляди е призната като дължима от съда, то тогава застрахователя на Стависки трябва да доплати разликата до тези 400 хил. лв. и да предяви регресен иск към виновното лице за останалите 2/3 от дарителската сума. ПРОТИВНОТО НА ТОВА БИ ОЗНАЧАВАЛО ДА СЕ ПРИЕМЕ , ЧЕ ОСТАНАЛИТЕ ДАРИТЕЛИ НОСЯТ СОЛИДАРНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРЕСТЪПНОТО ПОВЕДЕНИЕ НА СТАВИСКИ. В случая са подменени исканията на останалите дарители , които С ПРИВЕДЕНИТЕ ПАРИ ПЛАЩАН НЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО НА СТАВИСКИ , А ЛЕЧЕНИЕТО НА ПОСТРАДАЛОТО ДЕТЕ.!!!!

Мдааа. Поръчкова статия от ПР-ки на Максим! Повечето изказали се са ПР-ки, вижте НИК-овете на сълзливите коментари в подкрепа на пияния руснак - Мими, Лили, Учудена - все лигави именца. И в нашата агенция като ни платят, така правим. Само че като гражданин да ви кажа, че при работещ независим съд Максим трябваше да излежава ефективна присъда, плюс което да плаща. Никой не пуска престъпниците от затвора, за да работят и да изкарват пари за обезщетението :-) Това е тъпа ПР манипулация, на която могат да се хванат само лигави чалгаджийки! А за Максим - не е луд който яде зелника, ще си гледа детенцето и ще се радва на живота. За него 250 000 лв са пари за закуска :-) Не е той виновен, че не е в затвора, но ще се радвам завинаги с Албена да изчезнат от медийното пространство, тъй като нямат място там! Това пак като ПР да ви го кажа :-)

ало пиара,ако беше прочел какво съм написала,без да четеш нищо незначещите анонимни имена,къде видя,че защитавам тоя убиец?!?!айде да се уважаме във форумите и кой си ти да коментираш какво име да си избирам?

Очевадно е че всики писаници в защита на Стависки са платени и нескопосани. Не се крий зад парите си, Стависки! Господ вижда навсякъде и всичко! Пази роднините от пияни шофьорчета! А вече се навъдиха и доста наркоманчета с шофьорски книжки. Мноооооооого внимавай!.

Много приказки, много нещо, но освен правната страна, случая има и морална. И точно от тази гледна точка Горсови прекалиха! Не Максим го пипнаха да прахосва събраните от вас пари по игралните зали, нали? Този момък, Горсов, от сума време се пише безработен. Някой запита ли с какво преживява? Повече от явно е, че не не са държавните помощи за безработни. Беспорно този човек преживява от средствата събрани за дъщеря му. Останах потресена като разбрах, че въпреки събраните почти половин милион, които покриват всичките им разходи по лечението на детето, е искал пари за лекарства и да си плати тока, и то в брой. Това навежда на мисълта, че иде реч за чисто изнудвачество! И нека оня КРАС ме обори с всичките му познание по правната материя. Ще се радвам ако успее, но след като помисли по чисто човешката страна на въпроса.

Бабо Мецо, Това какъв е Горсов няма нищо общо с фактическата обстановка! Ставийски е виновен и ако не е в затвора е дляжен поне да поеме пълното лечение до край на Мануела! Защо вече никой не споменава, че освен Мануела има и убит човек! Да всеки се е качвал пил на автомобил, така е, но Ставийски е минал през този завой точно като при игра на руска рулетка! Той не е оставил никакви шансове на този, който е бил там! Хайде сега представи си там да е било твойто дете! Аз не искам да си го представям за мойто!

Стависки си е получил присъдата според българския съд. Ако някой се чувства недостатъчно обезвъзмезден да го съди отново. Всичко останало си е популизъм и изнудвачество. Както има морална страна от страна на Стависки, така има и морална страна от страна на родителите на Мануела. Нека излязат открито и да кажата - Стависки е длъжен доживот да издържа Мануела. А какво да кажата родителите на мъртвите при катастрофата. Тъй като няма кой да издържа при тях Стависки, ми да вземе да се самоубие тогава. Око за око. Сигурно на това казвате справедливост тук в България.

А парите проиграни на хазарт Горсов да не би да ги е спечелил със собствен труд за да ги пилее? Това не са лев и два! Има ли съвест този баща? Как гледа страдащото си дете лишавайки го от тези пари, които наистина можеха да помогнат за лечението му... Изкарал ли е с труд тези пари за да ги възстанови поне- не! Може ли да докаже, че парите дадени от Стависки до стотинка са отишли за лечението на детето му- не! Стависки не е длъжен да издържа цялото семейство цял живот и да плаща всичките им сметки.

РАЗБИРАМ, ЧЕ НЕ ПРАВИШ РАЗЛИКА МЕЖДУ ДАРЕНИЕ И ВЪЗМЕЗДНО ПЛАЩАНЕ НА ОБЕЩЕТЕНИЕ ОТ ВИНОВНОТО ЛИЦЕ. В дарителскат асметка са събрани към 400 хиляди лева от които Стависки е внесъл само 1/3 от тази сума. ЗА ТВОЕ СВЕДЕНИЕ НАЙ ГОЛЕМИЯ ДАРИТЕЛ Е НЕИЗВЕСТЕН БИЗНЕСМЕН ЗА КОЙТО НИКОЙ НЕ СПОМЕНАВА НИЩО !!!! Приемането на съда че дължимата от Стависки сума се покрива изцяло от сумата събрана в дарителската сметка си е чиста ПОДМЯНА НА ВОЛЯТА НА ДАРИТЕЛЯ !!!!! Този малко известен бизнесмен е внасял пари по дарителската сметка не за да ПЛАТИ ДЪЛЖИМИТЕ ОТ ВИНОВКИКА СУМИ , А ЗА ДА ПОМОГНЕ НА ДЕТЕТО !!!!! НИКОЙ ДОРИ И СЪДА НЕ МОЖЕ ДА ПОДМЕНИ ВОЛЯТА НА ДАРИТЕЛЯ !!!! Ако присъдената сума е 400 хиляди лева то застрахователя в лицето на Дженерали трябва да доплати останалите средства внесени по дарителската сметка и заведе регресен иск към виновното лице. ПОВТАРЯМ: Никой съд няма право да подменя волята на дарителя (в случая на този малкоизвестен бизнесмен на когото свалям шапка) !!!!!!!!!

А за какво плаща този неизвестен бизнесмен?Вероятно Горсов да играе по казина?

Именно това казах и казвам, Косара, " Недай Боже!" и то като мисля. А на хора, които си противоречат в мислите си като теб например не позволявам да ми дават акъл и да диктуват моите мисли. Коментирам според моите виждания и ти, драга ми Косара, в качествата на каква се опитваш да командаваш кой как ще мисли и какво ще пише!? Коментирай си колкото си искаш, но без д засягаш и то просташки другите коментиращи. А за Горсови се писа достатъчно. Интелектът им е на показ от катастрофата на дъщеря им.

Горсови държели да получават пари в брой? Абе какви са тези адвокати, дето позволяват това да се случи - или с документ или няма пари!

На тия независимите, колко пъти трябва да им се плащат разноските?? Максим ги е платил, това е сигурно! Сега вече кой лъже - магистратите, застрахователя или Горсови??

Стига сте плюли по Стависки - един от хора прославили България по цял свят. Ако на негово място беше един мутро-бизнесмен или безработен ром, дали близките щяха да получат каквото и да било обезщетение??? Някак несправедливо ми се струва - ако си никой те мразят 5 човека, ако си известен и честен те мразят хиляди :( Моля ви, не обвинявайте максим за недоразуменията в съдебната система(условните присъди са абсурд, а обезщетението трябва да идва от застрахователите и да не е някаква подигравка от сорта на 20 000лв)! За Горсов - пълна липса на морал е да играш хазарт с пари от дарения за дъщеря си, а същевременно продължаваш да изнудваш Стависки за пари. Доколкото зная Зуека и К.Маречков цъщо са предизвикали ПТП с жертви, НО те са звезди...

Абсолютно съгласен!

И аз съм абсолютно съгласна

абсолютно съгласен според мен вече Горсови искат да живеят върху мъката на дъщеря си ..то бива то може ама пък чак тахава алчност от тях !Ставсиски се показа като съвестен човек,някой друг щеше да им каже съдете ме да им хвърли това което съдътго е осъдили и до там но така е магарето носи колкото го товарят а явно Горсови искат повечеи повече и ..повече !!!

Дано всички, които злобеете срещу Горсов и пишете в защита на Ставийски, поживеета върху мъката на вашите деца по начина , по който го прави Горсов! Алал да ви е всяка стотинка спечелена по този начин!

Съгласен. Вярно, трагедията е голяма за това момиче и момчето, което почина. НО, ако беше някоя мутра? Примерите с убити от джипове на мутри са много. Какво стана с хората убити в Бояна? Нещо да се чу? Няма и да се чуе. Максим поне помага с каквото може и се разкайва. НЕ го оправдавам, но все пак той вече е получил своето наказание. Цял живот да ти тежи на съвестта и да те сочат с пръст.

Звезди,но не и световни,не и руснаци...............А убиецът на шестимата младежи какво ще плати? А за дзагиналите в катастрофата с автобуса ? И мн.други... Да не дава Бог никому...Карайте РАЗУМНО!!!

_ Е какво искаш да платят ,,убийците'' от другите катастрофи? Нали УСЛОВНА - е най-справедливата според вас присъда, или тя е само за МАКСИМ? ЩОМ така е по закон, значи трябва да е за всички.