19 май - неучебен ден, 14 май - учебен. Променят бележниците

Със заповед на министър Меглена Кунева 19 май (четвъртък) е обявен за неучебен ден. На 14 май ще се учи. Тя подкрепи идеята в бележниците да се пишат и похвали.

Обратно в новината

Коментари - 19 май - неучебен ден, 14 май - учебен. Променят бележниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От собствен опит знам че децата имат нужда от поощрение или похвала. Има само забравили се госпожи особено по англииски език които мислят че тяхния предмет е по важен от българския език интересно министърът ни дали е помислил за децата с телк дали са уважаваните деца дали се правят проверки как се отнасят към тях с злоба ли с уважение ли поне някаква статистика да си водят как се чувстват нашите болни деца в училището.

Да се въведат паралелно и електронни бележници - така контролът от страна на родителите ще е по-добър.

цялата мара втасала , та стигнаха до похвалите в бележника, това да не е детска градина. пунтира се , че се прави нещо , а проблемите остават

НАЙ-ПОСЛЕ СЕ ПОЯВИ СВЕСТЕН КАНДИДАТ ЗА ОБРАЗОВАТЕЛЕН МИНИСТЪР - МАЛКИЯТ БОЯНЧО......

по презумция щом не си лош значи ,че си добър. незнам доколко е удачно и да го пишат в бележника. утре някое дете описващо се като нито лошо, нито като добро ще поиска да се пише в бележника ,че е със средно поведение. и вместо бележник ще трябва да носят цяла книга за похвали и оплаквания. не е удачно според мен писането на поощрителни бележки, макар че за децата това е добро.

someone

това са дребни промени, които не подобряват нищо. къде са големите промени, водещи до голямо подобрение? то и баба знае да прави такива промени.

След като в часовете по физическо ще се изучават ръченица и сиртаки, някак нелепо е в часовете по химия да не се изучава варене на ракия. :)

НИКАКВИ РЪЧЕНИЦИ - САМО КЮЧЕЦИ......

Великден- 4 дена лайф,гергювден -3 дена,24 май - 4 дена+ 4 съботи и недели -8 станаха 19+ 3 дена матури+ 1 ден -приствен за учене през май останаха 7 дена! Хей живот,здравей ,здравей! Ако аз съм ученик,ще ви тегля майната на всички държавници,политици,инспектори,даскали и НПО,който измислят подобни дивотии и въоще няма да ви стъпя в даскалото за 7 дена!

Учениците почиват и на 25 официално, за работещите е само 24.

Месец Май се очертава много удобен за едномесечна предваканционна ваканция ;)

Детенцето е още малко и затова се стряска от "Дай си бележника!" По-големите или не носят бележници, или не ги дават на учителя, или изобщо не им пука какво пише в бележника - добро или лошо. В миналото една забележка се изкупваше със сериозни родителски санкции, затова имаше значение. Сега родителите за забележка може да се скарат с учителя, че тормози детето им. Г-жа Кунева още се учи, затова много неща не и ясни.

Ма много неща е и научила. Как да върти сучи и да ..... Нашата Миглена, бившата Милена.

На всяко гърне - меродия.

щом едно осем годишно дете отиде акъл да и дава , шъ съ упраим !

да, браво наистина, че се учи от по-умните от нея ..

Това се нарича просташки пиар. Хванали едно дете, завели го в МОН на среща с Кунева и ни го показват като НОВИНА. Обидно и долно спрямо детето. Не ни подценявайте толкова господа рИформатори.

Персоната Кунева ПОДПИСА ЗА ЗАТВАРЯНЕТО НА 1-4 БЛ-е НА АЕЦ!!! Това са 1760 мегавата ЗАГУБЕНИ ЗАРАДИ НЕЯ И СЕГА ДЕЦАТА СА В НЕЙНИТЕ РЪЦЕ...! МИСЛЕТЕ!!!

без да иска го направила. Текста бил: "Да се затвори не, да се ремонтира!" Понеже тя не е наясно със запетайките, написала: "Да се затвори, не да се ремонтира!" И....я оцапахме!

someone

ами ние сме такива, банкови чиновници ни управляват и атомните централи, и образованието. добре дошли в българия!

Дари

Докога с това отучване и отработване?! Който иска нека си събира празничните дни - всички работещи имат право на платен отпуск. Защо заради това, че депутатите искат да не се разкарват до парламента, правото на 48-часова междуседмична почивка на всички данъкоплатци (осигуряващи заплатите на тези хрантутници), се нарушава? Или ще са почивни тези дни, или ще са работни - какво е това дървено желязо - почивен ден, който се отработва???!!!

Защотото депутатите имат много хотели и това е единственият начин да си ги понапълнят с българи.

Нашият спортен празник беше на 23 май! Ама то тогава и селото имаше сбор!? И като ги подпукаме -от 22 -ри до 26-ти!..ритаме топката

Да си спомним за 19-то майския преврат! Дядо й да не е бил превратаджия??!

Твърде вероятно е да е бил, имайки предвид че същите които са извършили 19то майския, са извършили и 9то септемврийския.

То имаше и 9-то ноемврийски преврат на ЦК НА БКП .

Най добре е въобще да не ходят на училище през май! То не бяха великден,гергювден,1 май,140 години въстание,матури,2 матура,ден на славянската писменост,балове и т.н.Направо да ги пускат в лятна ваканция след баба марта! После отчитаме ,че света ни сочи като водещи по неграмотност и пак арменския поп ни крив?

Хей, родители: искате безплатни детегледачи, нали? Мразите неучебните дни, защото трябва да гледате децата си, а не желаете това. Нужни са ви безплатните учители, мда!

Евала, направо уби змея госпожо мисистър(защото нямам уважение към персоната)

като им знае много устата да работят с Клиенти, а не с деца! Стига с привилегиите за лелките даскалици, и другите жени и деца и родители, че и съпрузи имат! Учителките като не могат, не могат и заплати и закони и похвали не вършат работата си!

"Тя подкрепи идеята в бележниците да се пишат и похвали." Много хубаво само че е излишно и няма да значи нищо за ученика. За това по добре да прибавя половин или една единица към оценка. Така както предпочитам вместо да ме потупат по рамото което няма да означава нищо , да ми дадат финансов бонус което е истинския стимул.

Формално, за моментът на проява, пакостите на децата са лошо нещо. Реално, те са индикатор за недостатъчна ангажираност на детето или че то може повече, отколкото се очаква и иска от него. Именно хората, които са били палави като деца бележат по-добри резултати от тези, които са били заспали или послушни според клишето. Въпросът е какво общество искаме да бъдем.

Министърката си няма на понятие какъв е смисъла "образа " на думата образование. В бележника ясно е записан образа на малчугана и на майка му и рода му. Без- образници,който си мислят че всички са им длъжни и живеят в някакво химерично демократично общество. Не мили мой живеете в толпо-елитарно, робовладелско общество в което образованието е услуга а не привилегия,за всички достойни деца. В древен Египет думата педагог е означавало роб който води децата на училище.

Дари

Оххх, калки, в кое училище се учат правилата за множествено число на думите, завършващи на Й? А може би ще е добре всички, желаещи да се изкажат дълбокомислено по темите да изкарат един опреснителен курс по българска граматика... Запомнете поне тези две елементарни правила: 1. В българския език няма дума, която в множествено число завършва на Й 2. Пише се (и се казва) "кой" или "който", когато може да се отговори с "той" и се пише и казва "кого" или "когото", когато отговорът може да бъде "него"

МАтурите не са в неделя ,защото трябва да платят допълнителен труд.Тези пари може Куневица да си ги похарчи из чужбина .Тя толкова злини направи на тази държава,че не знам как ще ги изплаща.

И като награда за стореното и дадоха в ръцете бъдещето на нашия народ и държавата ни - подрастващите. Тази жена все нещо управлява - и да няма на какво, пак трябва да е министър.

Поощрение и наказание, идващи отвън, не показват на ученика,че може да се осланя на собствените си оценки и способности.За известно време те могат да променят нечие поведение, но те не учат човека на доверие в себе сии не го окуражават в търсене на нови пътищаи собствено развитие.

Кунева изяде детенцето, за да блесне :) Не се променя образованието от такива тъпни. Спокойно тя или някой неин емисар е диктувал на момчето какво да пиша. Пътят към по-добро образование е инвестирането в него. Вдигането на заплатите на учителите два пъти. Тогава може да очакваме подобрение. Сега с ПиАр акции само отлагаме проблема и го правим по-голям.

е нужна и защита от агресивни родители и ученици! Боят и унижаването на учители започва да се превръща в ежедневие и това е плашещо!

Лошото е, че този иначе чудесен акт на добросърдечност ме оставя мен лично с впечатление за отчаяно ПиАр-ене в опит да се гради някакъв собствен имидж. Какво да очакваме утре? Калфин бърка лютеница с Баба Пенка от Харманли пред блока?!?! С две думи - държавата гори, а те имидж лъскат.... Малко по-малко, започват все по-неприятни да ми стават.

Неграмотен министър (да е само запетаята!) разнообразил с похвала бележника на един непослушко.

Всичките им реформи са такива. Хрумки, както казват учениците, на мига. И само нова писарска работа за учителите. Журналистите да си направят труда и да разгледат новите модели за годишни тематични разпределения - от писане по тях на учителя няма да му остане време да работи за учениците, да подготвя допълнителни материали за часовете, тестове и пр. А един експерт от РИО дори иска от мен дневник за консултациите, които давам - със списък на учениците; въпросите, които са задали; упражненията, които сме правили и пр. И още, и още "мъдри реформи", които са в ущърб на учебната работа. Не ни остава енергия за нея, а тя изисква много, повярвайте.

нормалното поведение да се записва ХаХаХа, много ясно че са Длъжни да се пишат арогантността и агресията, изкуствено ще ги хвалят лелките до четвърти клас, а после ела че ми трябваш Дай си бележника!!!

Похвалите са за много "по-голяма сцена"! Простаци като "маджуна", "силикона", "каучука" и пр. лепки, които обиждат учители, училище, обучение се радват на огромни ПОХВАЛИ в БЪЛГАРИЯ ТЪРСИ ТАЛАНТ! Принципно МОН трябва да раздава ГРАМОТИ, НАГРАДИ и пр. Например за учениците от НУФИ "Филип Кутев" в Шоуто на Слави от МОН хич не им ПУКА, друго си е ДА ПЕЕ МАДЖУНА и други простаци на НАЦИОНАЛНА СЦЕНА! Виждаме КАК ПОРОКЪТ И ЦИНИЗМЪТ СА НАГРАДЕНИ, ПООЩРЕНИ И ВИСОКО ОЦЕНЕНИ. Това ще стане и в бележниците с НОВИТЕ ГРАФИ!

Браво, моето дете, ти си истински и достоен гражданин! Ти си перспектива за България! Прекрасно дете, наистина, един малък ангел!

Според мен това отворено писмо където го е пратил го е написала майката или бащата. Да вземем всички родители където имаме малки деца да напишем по едно писмо и после да се похвалим че го е написало детето. Помежду другото, моята дъщеря където е трети клас би се справила супер и сама. Тя е безкрайно интелигентно дете. Знае перфектно английски, руски и шведски.

Преварили са ви,госпожо.Другите родители са се сетили по-рано. Вашата дъщеря може да е интелигентна, но вие сте пропуснали някой час по български. Пише се "която е в трети клас", а не "където е трети клас". Ама вие явно наблягате на английския, руския и шведския. Така де, българския звучи малко плебейско.

А как е по български език? Щото мамичка хич не е "перфектна".

Като гледам ЗАбележките на този младеж само на 8 години, явно е доста невъзпитан (и може би нагъл) и създава големи проблеми на съученици и учители.

Я му вижте на тоя ученик бележника на снимка 3. Излиза, че той има безобразно поведение в училище. А вместо да се вземат мерки, той при министърката иска похвали. Нищо чудно съчинението му да го е писала някоя амбициозна майка, убедена че е родила гений, пък той....не му стигат страниците в бележника за лошото поведение в училище.

Колко кинти ще струва една "похвала"?

са претоварени от голям обем информация, която им се поднася по неподходящ начин и е неразбираема за тях. На последната родителска среща г-жата ни каза, че децата се справили с нещо, което било много трудно за тяхната възраст, но те го усвоили и ние трябвало да се гордеем с тях. Не ми трябва такава похвала! Това по-скоро е срамно. Ако накараме децата да вдигнат твърде тежък товар, който ще увреди здравето им, с учудване ще установим, че някои от тях ще се справят, но ще увредят здравето си. Това харесва ли ви? На мен - никак. Никой не е проучвал дали не увреждат психическото здраве на децата ни с това натоварване. То е безсмислено, защото заизустената информация бързо се забравя. Важно е да учат децата да мислят и да знаят как да си набавят необходимата информация, а не да наизустяват големи текстове - скоро ще заприличат на учещите корана, с поклащане.

Въпреки че е министър, няма право да пише в бележника на ученика. Това е официален документ, а не лексикон.

Мили деца, тази ваша министърка някога я наричаха госпожа Йес, / може още да я наричат така/Та тази госпожа много неща провали, и много здрави, но много здрави неща да държи в ръце, и те ще омекнат мили деца, знам че не ме разбирате, но ние по големите ги знаем тези неща, ех мили деца, можеше и друг да ви е министър но просто и търсят и на нея място под слънцето , че има "големи" заслуги към нас българите !!!

Бе тия от МОН и всички държавни институции съобразяват ли се със заетостта на хората????? 18 и 20 май са неучебни заради матурите, сега и 19 между тях. А децата ми, които няма да са на училище, кой ще ги гледа питат ли? Водата проверяват в работно време, топломерите в работно време

Остави това ами и изостават сериозно и с материала за годината!

Училището не е място за отглеждане на децата Ви. Не е забавачница. Там тече учебен процес, който има своята специфика. Спокойно, на 19 март ще има спортни празници, така че децата Ви пак ще бъдат обгрижвани от учителите - превърнати в детегледачки и звероукротители.

За авероукротители , напълно съм съгласен. Че то некои от тези питомци са по-опасни от крокодила Гена.

Щом си, пардон, щом СТЕ учитилка, вероятно сте ходила на училище в едни други времена, когато програмата беше ясна и не се променяше на тримесечие. Та тогава, имаше ли за щяло и нещяло неучебни дни? Матурите не се провеждаха през седмицата. А за 19 март съм спокоен, ще бъде неделя.

А да попитам вие, Учителко като не си предадете планувания материал, ще смятате ли годината за успешно завършена?! Да много сте права за учебния процес, ама той не "тече" а ХОДИ СПЪНАТ!!!

Според нея е възможно графата ЗАБЕЛЕЖКИ да се преобразува в по-неутрална форма и да бъде заменена с БЕЛЕЖКИ. Това е първата стъпка на реформата в образованието. Следващата ще бъде графата БЕЛЕЖКИ, да придобие още по-неутрална форма и да бъде заменена с ЕЖКИ.

забележките на този хубостник. На снимка 3 в прословутото поле "Забележки" ясно се чете. И тоз малък дразнител се сетил да иска похвали.

Не бях погледнала снимките, но сте прав! За какво ли точно очаква похвали?!

за него просто трябват повече страници за забележки, че в момента не му стигат

ето го продуктът на "демократичната" образователна система! "Сладкото" момченце се чувства свободно да не спазва никакви правила в училище, че очаква и някакви похвали за което!

С въпросната снимка ме убиха! Ето как се прави нескопосана пропаганда!