17-11-2017 20-11-2018

Коментари

малко недоскиф .....прочетох в бързината 'Открити са парите, откраднати от банкерката'.

А бе всеки се оправя както може! Могла да открадне, откраднала. Кво ни занимавате с разни измилени истории. Това което е 100% сигурно е, че има замесени и други в банката! Тази няма как да открадне толкова пари сама. За това дебелия е прав. И тази история ще бъде потулена, бъдете сигурни. А тези дето са им откраднали парите ще пият по една студена вода.

Аз мога да кажа къде са отишли скритите пари - при адвоката, който ще ги разпредели половината от тях там където трябва.

Че ти позна. Но, какво да се прави, става дума за България ........

Мартинчо, нека да ти обясня нещичко от банковите дела приятелю, но аз съм най-обикновен строителен инДженер, та..... Когато някой обира някоя банка е наистина много трудно след тоова да се намерят следите му, т.е. следите на парите... нека не обяснявам защо. Когато някой по банков път превежда на друг някой някакви пари, няма как да изтрие следите си... нека да не обяснявам защо! Лек ден, мартинчо.

Доста хора коментират "6 години за 1 000 000 - струва си". Само да ви попитам ... Да кажем че сте старо куче в затвора и ви водят заек откраднал 1 000 000 и парите не са намерени... Та вие какво бихте направили като се има предвид, че сте престъпник. Дали тази ще оцелее 6 години в такава среда. Дали си струва сега, А?

Ще обещае на тарторката процент срещу протекция и е царица. Да не говорим че същото важи и за надзирателите. Затворът е микрообшество парите говорят като навсякъде.

тоя е надушл келепира

"По чистосърдечните признания на подсъдимата, парите са похарчени по нощните заведения на Атина, Белград, Букурещ и... Шумако".

Яко

въпросната крадла е изчерпала правото си на живот......но СЛУЖЕБНИТЕ ЛИЦА, които НЕ ОТКРИЯТ ПАРИТЕ - СЪЩО

Защото са засегнати еврейски интереси. Откраднато е от евреи. А те помнят двеста години и гонят до девето коляно. Затова и на Германия й беше скроен костюмът, независимо, че плаща неимоверни репарации.

Банките направиха така ,че внасяш теглиш и не знаеш с какво разполагаш ,дават ти една бележка която след месец нищо се не вижда.Навремето си имаше книжки и си знаеш какво къде кога.А сега и да умре някой който си е пазил тайна той си отива с парите .Трябва да ходиш от банка в банка и ако ти кажат .Такъв ред създадоха че нито на банки,нито на полиция нито на лекари да им имаш доверие.

не мога да ти пиша повече от един минус, но.... Господ се е погрижил за простотията..... Това, че си полуграмотен и не моожеш да четеш, не те оправдава и няма за какво да плюеш срещу БАНКИТЕ..... Лек ден.

Това не е единствен случай. В една друга банка един младеж (от левия бряг) беше теглил големи суми от влогове и беше водил партньора си по екзотични дестинации.

ще се съгласят веднага да отидат за 6 години пандела, а останалите малко ще помислят и тогава

Ами да вземем една средно висока заплата от 2000 лв. 1 млн. лв. са 500 такива заплати. 42 години трябва за да ги изработиш. Това е при условие, че не те уволнят, което е нереално. Крадеш без да се замисляш. То и в статията не е обяснено, защо не си струва - голословно е твърдението. За да не си струва би трябвало да намерят и върнат на банката парите. Обаче става ясно, че не са ги намерили, не са ги и търсили, лъжат че са изпратени някъде си. Дори и половината да и останат - пак си струва. Половината, защото ще трябва да дели с подкупни полицаи, прокурори и съдии. Не със всички, само с подкупните сред тях.

Съкратеното производство, което ще намали присъдата на 6 години не изисква възстановяване на парите. Прави се признание на фактите.

Ако си прав - това е достатъчно доказателство, че държавата ни е на престъпниците, не на честните граждани.

"На футболиста Мартин Петров не му ли бяха изчезнали 3.8 милиона от Уникредит? И вече доста години виновни няма, а банката даже е "загубила" 456 документа . Той заведе дело срещу банката, но делото бе спряно, защото въпросните стотици документи липсвали..." "Според адвокатите на Мартин Петров, че той е станал жертва на организирана престъпна група, тъй като няма как уволнена служителка да извърши трансакциите без знанието на служиели от по-високите нива в банката. ============================================================= Естествено, че е така! Как уволнена служителка продължава да извършва банкови транзакции, все едно че е банков служител? Това в нормална държава няма как да стане!" Модератора/редактора, тази информация е публична и се върти по медиите от години! И в Дир.бг е публикувана поне многократно. Престани да триеш, че се излагаш с тази политическа цензура, която прекрива статуквото в България!

на 21 век е търсим и намираме ДОСТАТЪЧНО дебили . ако обичате ,моля ви ,наредете се (възпитано) на опашка и си изчакайте редЪ !

Каква банкерка, тази е служителка в банка... Банкерка...

Обикновена крадлива банкерка е, точно защото е служителка в банка, която има право да извършва банкови сделки. Ти знаеш ли какво е това?

да го проверят дебелака Марковски да не би той да ги е изял....

Ако Дебелия е прав за присъдата, то Пачата ще "заработва" по хилядарка ЗА ДЕН от тези пари в Кафеза, при положение че нормалните хора печелят тази сума на месец сами преценете дали си заслужава

Представяте ли си какъв пладнешки грабеж става в банките след като 3 години!!!!!!!!!! тази /заедно с още поне 2-ма началници нейни/ най-спокойно си краде в десетки хиляди и НИКОЯ не забелязва това!!!

нямаш идея колко може да бъде ловък един скамер, адвокате. Защото този от Мокреш е бил явно скамер по описанието. Жалко, че един такъв як адвокат не е чул колко са манипулативни скамерите. Ако попадне на нигерийски скамер, оня ще му се представи като най-готиното бяло маце, нуждаещо се спешно от пари, за да замине и да му се хвърли в леглото. И тая игра ще му я играе и месеци дори, бавно, докато така захапе, че за нищо друго няма да мисли.

я,ма верно ли? Попадал съм на секви: от "бяла карта" - там им крещех в телефона "КУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУР ЗА ВИЗА", ПРЕЗ ПРИВИЛИГИРОВАНА продажба на акции, биткойни, петрол - там некъв индиец ме убеждамаше, че работи в ситито и требвало само едно "да", за да потече милионен капитъл към мен, чак до "Фондове на юнеско, милионни печалби от лотарията и пукващ милионер без наследници, който иска благотворително да ми хариже 2-3 милиона - там се гъбарках следниа начин" живеем в крайно беден коптор. Ако хорота около мен разберът, че имам дори 5 долъръ кеш, моменталон ше ме убият и чак после ОКРАДЪТ. Мола, пратете незабавно и без условиа 1000 долъръ по уестърн юниън на мое има. Това ше е истинска блоготворителнос. ше имам храна и подслон за месец. диил? ЕСТЕСТВЕНО НЕ ПРИСТИГНА. ОПИТЕН СКАМЪР? ТРЕБВА ТИ САМО НОГО СОЦЯЛЕН ОПИТ, РАЗЮЗДАН СЕКС И АЛКОХОЛ НА МЛАДИНИ И МАЛКО ЗДРАВ РАЗУМ - нема такъв, дет да те заблуди. Може да те окраде, ма не и да ти пробута ЛЕГЕНДАТА си по нетъ! ВЪПРОСИ?

управителите на банките не са заложили в софтуера следене на движението на банковите сметки на служителите - брой преводи и транзакции, сума на месечния оборот над определено число, сметката на служителя да не се достъпва с неговата парола за вход в системата и т.н., то е чудно как изобщо има пари в банките.

Ти луд ли си? Това е чиста робия, да им следят банковите сметки, да не говорим че няма смисъл да го правят, освен ако са слабоумни. Нещо чувал ли си за права, свободи на гражданите, включително на работещите такива. Чувал ли си, че не сме роби на работодателите си? А как си представяш следенето на банковите им сметки? От Господ ли ще се извършва? Най-малкото трябва да им знаят сметките. А те, след като са решили да крадат, трябва да си обявят сметките. Кой е лудият в случая?

Невена Георгиева Йорданова. Работеше в Инвестбанк Варна, бул Владислав 38, но дали кражбите са извършени там или си е сменила мястото не мога да твърдя.. И не е толкова тъпа и наивна колкото я представят. Със сигурност си е направила сметката. Мен ме въртя цял ден когато исках да закрия сметката си в банката.

Ей, Морков, ПАК НИ ПЪРЗАЛЯШ! ТОВА Е БАНКАТА НА ПЕТЯ СЛАВОВА И А.ПЕТРОВ,БЕ! Там имаше един дето му дръпнаха 500 хилки от сметката, мотаха го, Цветанов му викаше: разпознаваема фигура в средите......е, предзложиха му 50 хилки да "ПРИКЛЮЧАТ". И май се съгласи, щот още по-назад в историата на таз банка имаше случай на заинател се вложител, изгорем с голема сума пари. него просто го убиха. И! ДЕЦАТА СА НАЯСНА, ЧЕ ТАЗ Е САМО ЗА МЮРЕ. ВМЕСТО ЦИГАНЕТО, ДЕТ ЗЕЛО 50 ЛЕВА СОЦЯЛНИ ИСТАНАЛО СОБСТВЕНИК НА ФИРМА С 200 МИЛКИ НЕПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ КЪМ ДЪРЖАВАТА, ти прават романтична легенда и ореол на изгорелата циганка, бълъчка. Сводки от нета логически водат до тва - ти ми се вторачваш в банковиа контрол. АЛИБИ НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ЛИ КОВЕШ? Крайно време е да гушнеш букета, да ти кажа.

Това проверяване на личните карти е пълна глупост. Когато парите ти са накуп и служителите в банката имат достъп до системата, върви се надявай на личната карта. Бг се превърна в държава на личните карти и ЕГН-та. Достъпът до системата е ключът за палатката. НЕ 2 служителки да проверяват ЛК, а 2 служителки да присъстват при теглене на големи суми и при прехвърляне на суми по сметки. ВЪТРЕШЕН КОНТРОЛ НА ТРАНЗАКЦИИТЕ. Личните карти са ала- бала.

Такова източване не може да стане без покровителство от висшестоящ. 100% има гуру.

Марковски с лека ръка реши, че "банкерката" ще излезе от затвора след 6 год. Даже даде присъда 12 год. за 1 млн.лв. Марковски каква присъда извоюва за Иванчева с ония подхвърлени 450 000 лв.? 20год. ли беше? Значи за 1/2 от 1 млн.лв. присъдата е 20 год., а за 1 млн. присъдата е 12 год.? Колкото по- голяма е сумата, толкова присъдата е по- малка. Марковски наобратно ли брои?

Разликата е ,че Иванчева не признава вина и се смята за невинна.

Ти ще признаеш ли подхвърлени пари?

Именно - Иванчева се смята за невинна,по точно се старае да се представи за такава. Но знае че е виновна. Защо не се намери един журналист да я попита как плаща на най-скъпите наказателни адвокати в България?

tonk11

Отделно едното е вземане на подкуп в огромни размели а другото е престъпление по служба. Правиш ли разлика?

Марковски, толкова си гнусен! Явно си мислиш, че жената наистина има пари и си точиш зъбите да й станеш адвокат по делото и тогава друга песен ще запееш! И защо всички изключихте възможността да е била емоционално манипулирана? Толкова ли не ви се вярва, че човек има нужда да обича и да бъде обичан? Чак се учудвам, че всички автоматично изключихте версията за любов. Откраднала е, но не за себе си. Ще си понесе последствията., има кой да я съди.

Нереално тъпо изказване

Очевидно не правиш поне две разлики в случая: - между любовта и глупостта - не са едно и също, все пак; - между любовта( личния живот) и работата - не случайно си има лаф "където си вадиш хляба да не си вадиш оная работа";) Много хора не го спазват и страдат;)

Може и да не правя разлика, а може и да имам повече информация за личността на жената, от всички лаещи тук. И не е лошо да почетете малко за емоционалните манипулатори и насилници - има доста информация по темата. Както писах - откраднала е! И много добре осъзнава какво е направкила. А докато не попаднете в ситуация като нейната, с всички фактически обстоятелства, няма как да знаете кое точно е истина и кое лъжа, дали е тъпа или манипулирана.

Добре. Приемаме твоята версия: била е влюбена до глупост и манипулирана. Сега ми кажи: тя добре си е поживяла на чужда сметка - за сметка на клиентите на банката имам предвид. Ходила е по екзотични дестинации, круизи, финали и т.н. - поне от ФБ това излезе. Това как се вписва в "емоционалното ѝ манипулиране"?!

Снимките с отпреди 2016 г., това го пропуснаха в медиите.

Защо не вярваме да е от любов? Няма значение дали е от любов или глупост, драги съфорумецо. Важният въпрос е как е откраднала парите? Ако всяка обикновена касиерка в банка може лесно да открадне 1 млн., то за един месец ще останем без банки. Или по-точно без пари в тях. Защо ги е откраднала е без всякакво значение. Няма да я съдят, обаче. Ще поживеем, ще видите.

Кой каза, че е касиерка? Не е ли по-вероятно да е служител с доста повече правомощния, за да го направи? Прехвърля суми от дългосрочни депозити на клиенти в собствени сметки и тегли от дуги клонове или от ПОС терминал (до 2000 лв. на ден). Ако е само касиерка няма как да има достъп до сметките на клиентите, може да си открадне само пари от касата, но това се хваща още вечерта преди да затвори офиса.

Не използвате ли твърде много ако, при положение, че уж я познавате? Или "може и да имам повече информация за личността на жената, от всички лаещи тук", ако трябва да Ви цитирам точно. Казвайте какво точно знаете, ще преценим! Очевидно допълнително ни манипулирате, понеже първоначалната версия/лъжа се оказа недостатъчна.

"Ако е само касиерка" - виждам само едно "ако" и то е в смисъл, че работейки само с пари на каса, без да си счетоводител, няма как да имаш достъп до сметките на клиентите на банката. А щом се чувствате манипулиран, а не че ви се представя друга гледна точка... очевидно размяната на реплики няма смисъл.

Самата дума може да е само една, но използвате също "Не е ли по-вероятно", което също е в смисъл не знам, предполагам, нали? Цитирах Ви по-горното писание, с което определено имате за цел да ни накарате да си мислим, че сте запознат, а сега - просто друга гледна точка. Последно? Кажете ми ясно запознат ли сте със случая в подробности или не? Доколкото съобщиха, че банката съдействала, нормално беше да ни обяснят как се е случило, вместо да ни разясняват личния й живот, който изобщо не ни интересува. На мен лично ми е все едно дали някой ще ме обере, защото е влюбен или защото е само порочен. Въпросът е да не му дам възможност да го направи.

В такъв случай, изтеглете си парите от банката, напълнете ги в буркани и се заключете отвътре, без и да помисляте да излезете от дома си. Само тогава може да си гарантирате на 99%, че няма да ви оберат. При всички други случаи вероятността винаги съществува. с тази разлика, че вложителите не са загубили парите си, а банката е в загуба.

Тези идиотски съвети, които ми давате, може по-скоро да ми докарат убийство като бонус към обира, доколкото живеем в бандитска държава. Наясно съм, че банката ще покрие загубата, ако има такава. По-скоро си мисля, че това изобщо си е схема на банката за намаляване на данъците, доколкото това е документирана загуба, с която ще си намалят печалбата. Парите не са изчезвали изобщо.

А сега като счетоводител да ви обясня: кражбите намаляват счетоводният финансов резултат, но в данъчната декларация сумата се посочва в увеличение на данъчния финансов резултат, което води до регулярно облагане на сумата, т.е. - няма как банката да плати по-малко данъци, защото е регистрирала кражба. Ако искате мога и да ви цитирам по кой точно член и алинея от ЗКПО се третира тази корекция в данъчната декларация.

какво Ви е спряло да ми цитирате закона?

Фактът, че едва ли ви интересува в детайли. Освен това може да имате желание сам да си го прочетете - за по-сигурно, да не би случайно да ви манипулирам :). Но сериозно - липси и кражби не се признават за разход - било пари, дълготрайни или краткотрайни активи - и съответно сумата подлежи на облагане с данък печалба. Има опция само за признаване на теххомогичен брак. Съмнявам се кражбата на пари от банка да е "технология".

ЗКПО - чл.28, ал.1 и ал.2

много свободно време имате за счетоводител. Очевидно се интересувам в подробности, даже Ви питах запознат ли сте да ни ги кажете, но много пишете, а не повдигате завесата. Дали за банките важи това, което е валидно за нефинансовите предприятия? После има и застраховка. Може да е пробно с тази сума. Дали ще мине, а после - по-голяма, направо фалит - и като КТБ. Не може да не се осъществява контрол в банките, това е пълен абсурд. Ако една служителка успее, ще последват примера й и други. Добре, кажете как е пускала платежните от сметката на клиентите? Нали трябва някой колега да потвърди превода? Най-малкото по камерите може да се хване, че тя пуска платежното в час, в който пред гишето няма клиент. Как клиентите 3 години не са установили кражбите? Не следят ли сметките на служителите в банки? За тези 3 години тя има необичайно голямо движение. Не се ли правят ежедневни проверки на работата на клона, случайни проверки на подписите на клиентите по платежните, за какво са спесимените? По принцип не се ли следи кои сметки достъпва служителката с нейната парола? Тя има нужда от предварителна информация, преди да действа. За да я събере, трябва известно проучване - това иска време и многократни входове в системата без да има клиенти.

Стара мома, недокосната в реалния живот, търси същото във виртуалния? На цена 1 милион? Е това наистина е обич.

Е, хайде стига! Емоционалност, обич, нужди някакви, ама чак пък толкова глупост не може да бъде оправдана по никакъв начин.!!! Тоя виртуалният на кое от изброеното откликна, че не разбирам...?!? Номера без край...

Някой знае ли?

Сериозно?! Аз мислех, че се търкалят по пътя и органите просто трябва да ги съберат от там в чували.

Схема с бушон-служител.

Явно тази женица си е един нов кредитен милионер! Аз ще ви обясня защо е така - като клиент (кредитоискател) банката ви предоставя парите взети преди това от друг нейн клиент (вложител). За това кредитоискателя й плащаш солена лихва, която тя (банката) не дава на клиентите, чиито пари е предоставила! Т.е. банката е дала пари които не са нейни, или излиза че банката прави "помен с чужди пари" както го е казал народа! Проблемът е, че банката не дава лихвата или дори част от нея на вложителя чиито пари е предоставила ! Надявам се да сте ме разбрали!

Не, не сме те разбрали, защото ти не си разбрал. Как банката да не дава част от лихвата, дава и още как. Вложителят получава 1% лихва. Този, който взема заема (на практика парите на вложителя), плаща 10% лихва. От 10-те процента 1% е за вложителя, 9% за банката. Просто и ясно. Ако в една банка има само вложители, а няма никой, който да иска заем, откъде банката ще вземе пари за лихвата на вложителя, от въздуха ли?

Турските и индийските сериали баха мамата на народа. Тази "история" е всенароден тест какво ще покаже тъпомерът. Банкова служителка откраднала 1 милион от клиенти на банката като за целта теглела неголеми суми от много клиенти? Няма банка в която това да може да се случи, дори за 100 лв превод изпращат СъМъСъ-та на клиента. Жената изпратила на човек, когото не е виждала, 1 милион чрез много пратки през куриерска фирма. Сериозно? Това тест за колко годишни деца е, 3+, 4+? Че даже и видният отвсякъде адвокат се включва в скеча с правни доводи.

Ами тъпомерът у нас отдавна е стигнал незнайни висоти иначе сте напълно прав.

Ами, като не ти харесва гледай Български сериали. Мухльо

Калинке-Малинке, гледай си сериалите, изборът е твой. Господ здраве да ти дава, като одъртееш и ти ще хвърляш пари през балкона, а психолозите ще търсят причината.

СМС известяване е по желания на сметкодържателя, и може да не са си включвали и тя имено от такива да е грабила. Иначе нито тя нито бидона са идейните лица на схемата и в сянка остават не само кои са и колко са.

Даааа, "адвокатът" Марковски, защото явно жената не го е избрала него, започва да се прави на прокурор. Лайно.

Не си разбрал! Марковски е станал адвокат на крайния получател на парите.

Работещи в банката споделят ,че Нямат такава колежка...

Скрити или вече похарчени от каката?

Едва ли са похарчени, по-вероятно е да са скрити.

..." по намирани на парите. "...

Марковски! Досега никога , когато съм се разпореждал със сметките си в банките, служителката не е викала друга да ми проверяват заедно личната карта ...Това Марковски си го измисля ! Пък и да се въведе, какво пречи двете служителки да си поделят по половин милион ? Не това е начина за контрол!

Вашата я проверява касиерката, но в случая касиерката е тя, т.е. тя се явява и клиент, и банков служител, значи друг служител трябва да й провери картата.

две са забъркани, двете ще лежат в затвора. Така че със сигурност трябва да са разделили парите. А не ни казват тя в кого е била Виртуално влюбена :)

Съмнявам се, че ще лежат в затвора, но времето ще покаже дали съм прав или греша (възможно е).

аз също не смятам, че някой ще лежи в затвора. Просто поясних на горния коментатор, че при съучастие също се полага присъда и за да поеме човек такъв риск, също трябва да има мотив.

"На пръв поглед може и да си струва, но това не е така". Напротив, за 6 години 1 милион - по 150000 на година (за по лесно смятане, знам че излиза 900000),тоест по 12000 на месец. Че кога ще изкара тя такава пара с честен труд?

Най-после нещо разумно по случая. Самият факт, че не се разсъждава по въпроса как тя е успяла да открадне парите, а ни забиват във виртуалната реалност - любови без контакт, си беше много съмнителен. Освен въпросите, които поставя Марковски - защо никой от колегите й не е забелязал тези тегления в брой и не е осъществен контрол над преводите, стои също и въпросът как никой от обраните клиенти на банката не е забелязал и не се е оплакал за 3 години? Около изпращането на колети с пари също възникват някои въпроси. Казано с две думи дори да беше гениална мошеничка, нямаше как сама да се справи, а ни я представят като изключително тъпа. Явно ни подготвят да приемем спокойно факта, че ще изгори само бушонът от схемата, а може даже и тя да не изгори.

Раздел Х: Забранени за пренасяне предмети и вещества 43. В пощенски пратки е забранено поставянето на следните предмети и вещества: 43.1 Наркотични, упойващи, психотропни, силно действащи и отровни вещества; 43.2 Оръжие, взривни, запалителни или други опасни вещества или предмети; 43.3 Неприлични или противоречащи на нравствените норми предмети; 43.4 Предмети и вещества, които поради своето естество или опаковка представляват опасност за живота или здравето на служители на Куриера или на други лица, или могат да замърсят или да повредят други пратки и пощенски съоръжения; 43.5 Религиозни материали на забранени или нерегистрирани в страната секти и организации; 43.6 Движими паметници на културата за които няма издадено разрешение или сертификат; 43.7 В куриерските пратки, с изключение на пратките с обявена стойност, потребителите нямат право да поставят монети, банкноти, парични знаци, чекове за пътуване, предмети представляващи ценност за подателя, платина, злато, сребро, обработени или необработени скъпоценни камъни и други ценни предмети.

Системата е проста. Парите са скрити и преразпределени между банкерката и някой, който има задължението да я контролира. Банката ще овъзмезди вложителите. А откраднатото май никой няма интерес да го намери. Нещо сбъркано има в системата на банките . 12 години тази дебелана няма да лежи със сигурност- част от парите ще отидат при правилните хора и тя ще излезе предварително, а после- хей живот здравей, здравей.

Добре, и след 6 години ще е с 6 години по-стара, по-смачкана, по-сбръчкана, по-дебела, . . . никой не я помни, никой не плаче за нея, не познава света в който ще излезе . . .€бах ти живота.

какво толкова свила само некви пари..

Стига глупости ! Все едно тези хора от които са теглени пари не си следят влоговете ! Не вярвам да има толкова милионери в БГ , че да не обръщат внимание кога от влога им липсват 5 хил лева ! Това не 5-10-15-50 лв , а 5 хил ! Не вярвам служител от толкова ниско ниво да има информация кой колко пъти си проверява влога ! За да теглиш от такива влогове трябва да знаеш колко пари има и колко пъти ги проверяват собственика на влога !

Има хора с едногодишни депозити и то със солидни суми, които не си ги проверяват всеки месец. Със сигурност всеки служител може да види кой депозит с какъв срок е и падеж. Освен това за теглене от депозити не се праща SMS, а само за разплащателни сметки. И кой каза, че е служител от ниско ниво? Ами ако е служител с много стаж, опит, лоялност и така получава много по-голям достъп до системата от нискостоящите? Не е ли по-логично?

Ами не всеки разполага с интернет банкиране. Банкерката може да провери дали човек има или няма такова. Всеки може да провери сметката си на място в банката, тука има риск но не всеки го прави Със сигурност банкерката знае че все някога ще я хванат и е взела някакви мерки - не е толкова тъпа колкото я представят. Тая същата ме въртя цял ден когато исках да си закрия сметката в банката. Работеше в Инвестбанк на бул.Владислав, близо до центъра. Дали кражбите са там или си е сменила мястото не мога да твърдя.

Коя е банката? Защо не и пишете името?

Инвестбанк. Олекна ли ти? Малък клон до съда във Варна.

Не ми е тежало, въпросът е принципен. С тези закони в България вече и името на банката не можеш да напишеш! Това е дразнещо. Колкото до тази конкретно банка, ако наистина е тя, може да проверите в годините назад за водени от нея дела срещу журналисти, позволили си да публикуват истории от свои разследвания.

А, и още нещо, няма малък или голям клон. В света на дигиталните пари такова определение вече е демоде.

Здрасти Щерьо! Хайде да станем и ние банкери там и да ги завлечем с 2-3 милиона...! ;-) Кво ше кажеш, а !?

Ако досега не си станал банкер, значи няма да станеш. Ерата на "банкерите" отмина безвъзвратно. 90-те години на 20-ти век беше златно време за тях. Но по-тарикатско беше да си кредитен милионер. Тях никой не ги закача и днес. Само някои имат съдебна възбрана да имат имат собствени фирми или да са управители на такива... бял кахър. Но ти опитай, може пък да ти се отвори парашута. Я колко банкерки на средна възраст без мъже до тях има... Дерзай!

Не си прав! Явно и днес далаверата върви! Тази мацка е теглила кредит и е "щипнала" около 1 милион от банката! По този начин "ще-не ще" е станала кредитен милионер!

И ти не си прав. Тази "мацка" не е кредитен милионер, защото не е теглила милиони на кредит, а е крала. Има уж някакви кредити там, но за тях спряха да говорят. Понятието "кредитен милионер" касае едни други хора от онова време, които лично като физ. лица и като управители и собственици на фирми изтеглиха напълно легално и почти законно стотици милиони, забележи ЛЕВОВЕ, които после не върнаха. Някои защото не искаха, други защото уж фалирали, трети поради фалит на банките отпуснали им кредитите... Златна мина беше ОНОВА ВРЕМЕ! А овците скача по площадите и се деряха безплатно "Кой не скача е червен!"... Онова, учиндолското и то! Ама кой да ги помни тия неща... Обречени сме да повтаряме грешките си поради това, че не познаваме и не почитаме историята си...

Ще ми обясниш ли какво означава това "почти законно"! Това не е ли краж..ба?!

Любовта е сляпа Любовта е лудост ;)

Хайде бе, не можело да бъде толкова глупава. А иначе за петминутен разговор измъкват дори стотици хиляди от възрастни хора, които уж не са изкуфяли, а тая три години я обработват. Преди години, в зората на интернет имах една колежка "влюбена до полуда в някакъв индиец в САЩ, ама иначе преподавател в еди-кой си университет... и рев по него, а е виждала една две снимки само и денонощен чат". И пак нещата опряха до пари и тя пак му вярваше... на мен пък ми се струваше супер странно. Явно мангалите по цял свят си пазят ноу-хауто по такъв тип измами.

Да, още в началото казах, че тая не е чак толкова "куха лейка", колкото се изкарва, а след като публикуваха снимките от круизите и шамп.лига съвсем стана ясно, че циганинът е само прикритие, пратила му е малко пари и другите ги е скрила. Ама сега да поседи повечко в затвора, хем да отслабне, хем да си каже къде са.

Ако ти си ми "златната кокошка" и вероятно ще ми носиш милиони защо да не ти "подаря" един круиз! И нещо по-вече - ще ти дялна толкова снимки, които при негативно развитие на ситуацията ще използвам срещу теб!

Контролът е бил "слаб" защото контролиращите също са се облажили...просто тая "банкерка" е един бушон...всичко друго е приказка за наивници.

НЕ! Контролиращите просто са немотивирани! Я върви в Германия и преведи 200 евро на някого без мотиви и 15 минути след това 2-3 цивилни финансови полицаи ще стоят на вратата ти с куп въпроси!

Какво означава "без мотив" като има задължително поле "основание за превод"?! Защо пишете глупости без да имате представа? Достатъчно е да напишеш "по договор за еди какво си" Като физическо лице не си длъжен да носиш договорите си в банката и да ги предоставяш на 3-ти лица без да има съдебно или данъчно разпореждане.

Нали знаете какво означава "по договор с еди кой си.."? Това може да се провери веднага! Когато съм писал "без мотив" става въпрос за текст, мотивите по който не могат да се проверят!

Банкерката е виновна?! Колко удобно за някой.....! Тази сутрин гледах "пледоарията" на Марковски. Да същия този Марковски - адвоката на мафията, дето за по-малко от 10% от далаверата не си вдига ГЗ! Та този адвокат явно е дал консултация на истинския мотиватор на кражбата! А крадлата - тъпо излъганата банкерка с наднормено тегло - кучета я яли! Номерът сега е да изкарат банката, че не е спазила някоя процедура! И ако успеят - евалла! Загубите ще са за банката и за банкерката, а подбудителя, получил мангизите ....ще се пече на Карибите ....например! Това е Булгаристан - ставаш банкер, изпразваш 100-на банкови сметки и ако не те хванат навреме от финансовия контрол на банката - изчезваш и ти на ...Карибите ...например! Иначе както го обясни Марковски -18 г. затвор и ако признаеш вината и "си послушен" ще изкараш на топло в дрънголника - напр. Сливенския - 5-6 години на гърба на данъкоплатеца! А пенсионерите които са бачкали съвестно цял живот ще вземат 250 лв. пенсия ....например! Това е социалната справедливост!

Условно заради първо престъпление. Иначе и тя и бай мангал - са ги изхарчили на воля. Какво за 300 хилки на година - малко молове, парцалки, заведения през ден, едно-две излизания в чужбина.

Изпратила е малка сума на "любовника", за да заблуди разследващите, а останалите е скрила с надеждата да си ги харчи след затвора. Никак не е тъпа госпожицата.

А може нищо да не е изпратила на любовника и той да не знае нищо за парите а в "колетите" да са пристигали чорапи и сандали...примерно!

циганска държава аахха

понякога ще се учудите какво би направила една жена за мъжко внимание.. както и мъж за жена.. това са изключения, но го има.. В малък град касиерка, без мъж, без деца, живее при родителите, които остаряват и са болни, напълно безмислен живот.. все още млада, за да тая надежда за промяна. сигурен съм, че не съжалява за нищо..

Особено в "малък" (за БГ) град като Варна....

колко да е голям зимата сигурно пада по 100 хиляди..

Малко остана за теб защитнико и прес...нико.