Преброяването в интернет предизвика фурор

По-малко от денонощие след старта на електронното преброяване на населението, близо 300 000 души попълниха своите данни в сайта на Националния статистически институт (НСИ).

Обратно в новината

Коментари - Преброяването в интернет предизвика фурор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И за двата ми имейл адреса пише, че били Невалидни!

И за двата ми имейл адреса пише, че били Невалидни!

много ви е скапана системата,не можах да преброя майка си само защото е вдовица,или може би аз съм неграмотна и не знам какво да попълня............................замислете се много хора не знаят как да ви попълнят анкетната карта

опитвам се да се преброя онлайн но все ми дава че е въведино повече от едно лице с повтарящ се номер за егн как да го поправя това защото аз не си намирам грешката сама

И аз се преброих електронно/дето се вика/.И сега като дойде една леля, и ми звънне на вратата,какво да правя?

Еееееее,ама много ми харесааааа,бе!!!Това ,де ,преброяването!Преброих се осем пъти-все по различен начин!И утре ,като си отспя ,пак ще се преброя,ба си късмета!

Броят на лицата, които живеят в жилището (в.1 от сек. "Население") трябва да е равен на сумата от всички отговори на в.3а "Брой членове на домакинството" от сек. "Лице" ПОМОГНЕТЕ ТОВА МИ ГО ИЗПИСВА ПОСТОЯНО

editors

Кажете какво попълвате, за да ви помогнем. Ако сте написали например, 2 домакинства, първото едночленно и второто - с две лица, в секция Население трябва да пишете 2+1=3

Системата си работи добре ; НСИ ( и подизпълнители ) са свършили сериозна работа -- Браво ! ( Като евентуални бъдещи необходимости/подобрения биха могли да се посочат : -- изглаждане на езика и/или по-разнообразна Помощ ( Неlp ) ; -- облекчена навигация )

от Германия втори ден е невъзможно да се зареди сайта! Какво става или не ви интересува?

извън страната не може да се проеброяваме. ще ни броят по местоживеене *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Моя номер на блока е 23-25 , ама не ми го приема системата. Написах 23 , пък нека глобяват програмистите ха ха

"От първите гласували 35 518 души 18 108 са жени... " Май трябва да си оправите текста. Какво гласуване е това? Да не сме на избори? Това е преброяване. Никой няма какво да гласува. Гласуваш, когато избираш различни възможности, личности и т.н.

Защо няма възможност да се върнеш назад, ако си допуснал грешка в попълването? Какво правим в такъв случай?

има на всяка част която попълваш долу в левия ъгъл

Хей "Новина" не коментирай за сайтове когато не си програмист. Не само че не е гениялно това решение за побликуването на кода, ами е катастрофално това прави сайта атакуем от хакери. Ако някой се усети така както аз се усетих и има лоши помисли ще направи един бот който да направи милион регистрации на бърза ръка и сайта ще гръмне барабар с данните в него!!!!!! Па са наели некви пишман програмета.

Ами егн-тата как ще ги хакнеш - май ти си пишман

Защо няма възможност, ако си сгрешил да се върнеш назад в регистрационната карта...... какво правим ако допуснем грешка?

editors

има линк Редактирай

Семейство се счита минимум двама човека в брак или не (съжителство), докато едно лице може да е домакинство, но не семейство

Защо в анкетата няма въпрос колко души от семейството живеят и работят в чужбина и от колко време? Тогава щеше да се разбере мащаба на разпадането на държавата!

Моля, господа, дайте адреса за преброяване или пишете къде да го намеря. В замяна мога да ви преведа от и на английски каквото поискате без заплащане. Благодаря!

НА РОБИТЕ!!!

Дано все повече административни услуги да започнат да се предлагат по електоренен път. Технологиите са напреднали достатъчно за да си спестим разкарванията по разни служби и да попълваме куп бумаги. Нека поне малко се оправдаят милионите левове похарчени за все още НЕ действащото ни електронно правителство.

От чужбина сайта не се отваря. Поне не от Москва.

и от Германия не се отваря. някой знае ли дали е временно?

Няма достъп от чужбина и няма да има. Тези, които са извън Бг се броят там.

Инсталирайте си по един Teamviewer и се закачи през компютъра в Бг. Най-лесно ще е. После като не ти харесва го деинсталирай.

Много ми е интересно как ще проверяват дали си казал всичко точно?

Това колко души има в България го разбирам, но това колко телевизора има в България - хич не го разбирам, защо ги интересува???

няма такъв въпрос бе галош такъв.

Не галош бе дядо, не виждаш ли, че е телевизор.

Много ми е интересно къде ще отидат парите икономисани от електронното преброяване.ПОЗНАЙТЕ!!!

НЕ Е ВЯРНО, ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕБРОИ ПО ИНТЕРНЕТ, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ЖИВЕЕ САМ ИЛИ В СЕМЕЙСТВО. АЗ ЖИВЕЯ САМА И СНОЩИ СЕ ПРЕБРОИХ УСПЕШНО.

сега получих паролата и ще го пробвам днес но ми се струва много по удачен подхода този пут. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз смятам, че за разлика от всички системи до сега, платформата работи перфектно. Поздравявам създателите !

Добро! Може да има някои проблеми в началото, но е добре! Това е нова комуникационна култура, която българите трябва да овладяват. Скоро Интернет ще стане необходимост както телефона и вестника, а защо не и като телевизора? Само да не се стигне до там, че да мобилизира в разрушителни акции населението на цели държави и континенти? А подстрекатели ще се намерят! Тогава к'во пра'йм?

Системата работи порфектно. Вчера се регистрирах в 22 часа без никакви проблеми и приключих всичко за 20мин.

Пак сме по -по- най...Едни от първите,дето започнали да се броят,най-много преброени в нета, дечицата попълват анкетите без грешка...И като сме толкова умни, защо аджеба/турцизъм-с извинение /,сме толкова бедни?

Щото други по-умни и по-хитри от нас сънародници и чужденци ни грабят.....

Много лесно и удобно е направен сайта за преброяването - БРАВО! - обръщам се към тези дето си мислят с лошо за това че трябва да вписват телевизори, компютри и други уреди - ТА ТОВА Е НЕОБХОДИМОСТ ЗА ВСЯКО ДОМАКИНСТВО. Никой няма да Ви открадне телевизора - всяка къща го има, дори и циганските гета са с булсат телевизия.

Декларирам, че няма да участвам в Преброяване 2011 по безброй причини, като основните пет са написани на иванстаменов. ком

И нашето домакинство вече е преброено! Доста бързо става!

Преброяването е твърде непопулярно и не би обхванало повече от 10 процента от населението. Глупаво е държавата да събира вече известна й информация, още по-глупаво е да се бърка в личното пространство на хората. Може да избегнеш този идиотизъм, но срещу заплатена глоба. Управляващите да не забравят, че нямат пълноценен договор с електората и да не се зъбят много.

нси.бг хич го няма. Сигурно съм ч00001 в секунда ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Преброяване на дивите зайци...

Ай сиктир от тука, да ходят да си броят овцете

След като живеещите сами не могат да се "преброят" онлайн, хич да не ми търсят после глоба.

Няма ли кой да те бройка?

можеш

едно лице е едно ДОМАКИНСТВО и НУЛА СЕМЕЙСТВО??? хахаааа...май ще предпочета да им дам 120-те лева...номер на лична карта,ЕГН???и после ще следят банките да не снимат документи...????????

едно лице е едно домакинство, а за семейство, се отговаря, че е лице, към домакинство но не и към семейство

БОЖИДАР ДИМИТРОВ!!!

+И МАЙКА МИ Е МАРСИАНКА!!! +ПОДЛОЖЕНИ СМЕ НА ТЕРОР И ГЕНОЦИД В ТАЗИ ДЪРЖАВА, В КОЯТО НЕКОИ ЕТНОСИ ИМАТ САМО ПРАВА, НО НЕ И ЗАДЪЛЖЕНИЯ!!! + ЩЕ СИ ПОТЪРСИМ ПРАВАТА В СЪДА ВЪВ ХАГА!!!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ХОРАТА ,КОИТО СА СЪЗДАЛИ СИСТЕМАТА ЗА ПРЕБРОЯВАНЕ ПО ИНТЕРНЕТ!!! ЖЕЛАЯ ИМ ЗДРАВЕ И УСПЕХИ, КАКТО И НА ВСИЧКИ ОТ НСИ!!!

Ти сериозно ли?Казват се фирма Абати АД,ама става повече с Е отпред.

Проблеми: 1. На мойта поща се оказва, че вече се е броил човек? Без да съм се регистрирал или броил. Как става това, как се е регистрирал на моята поща? След като по обед освобождават варианта паролите да се получават веднага, явно не минават през пощите и сега всеки може да се брои на чужди пощи. 2. Никъде на сайта на НСИ не са упоменати кои са имейлите от които да си чакаме кодове? колко им е бройката - 5-6-100... ? Поне да упоменат имейлите от които пращат. 3. Незнам на една поща колко регистрации можеда се направят? Проверете го с ваша регистрация и ако желаете го съобщете по новините като открити проблеми от граждани. Благодаря и успешна седмица.

За пощите: Явно е, който свари натовари. Може и някой чевръст член от семейството да е:)

от: малко от България преди 40 минути Щеше да е смешно ако не беше жалко. И въпреки че това може да изглежда прекалено има известна доза истина в следните редове... 1. Защото много ми харесва да живея в кочина. 2. Защото обичам да дишам мръсен въздух. 3. Обожавам да пия хлорирана вода от ръждясали тръби. 4. Държа да умра от рак на четиридесет години. 5. Страшно си падам да плащам външния дълг, дето не съм го направил аз. 6. Приятно ми е да работя по един месец за 200 лева. 7. Обичм да не ми плащат социалните осигуровки. 8. Много ме радват сметките от по 150 лева за парно. 9. Кефя се когато сметката на телефона ми е по-голяма от заплатата ми. 10. Умирам си от кеф цяла година да събирм пари за GSM втора употреба от Германия - почти като нов ... 11. ....и после да ме е страх да говоря по него, защото за 2 минути разговор трябва да работя два дена. 12. Държа съседите ми да са олигофрени. 13. Искам всяка седмица да се караме кои си е разпломбирал радиатора и защо някои си не е платил 0,60 лева за чистачката. 14. Страшно си падам да ме унижават новобогаташи. 15. Панелните гарсониери ме кефят. 16. Дупките по пътищата са супер. 17. Обичам съседът ми да си цепи дървата в хола си. 18. Обичам като изляза на терасата и да виждам как тъпите ми съседи си изхвърлят манджата и боклука през джама си. 19. Обичам депутатите, дето съм ги избирал, да гласуват тъпи закони. 20. Луд съм от щастие когато после същите депутати ми обясняват, че законът който са приели е виновен за еди-какво си.

Преброихме се за по малко от 20 мин. паролата е получих веднага на техния сайт.Нека се преброим електронно много е лесно.

ЕЛЕКТРОННО ПРЕБРОЯВАНЕ 2011 При обработката на вашата заявка възникна грешка. Моля опитайте пак по-късно. НАЦИОНАЛЕН СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ, 2011. Всички права запазени. tova e saobstenieto na saita. kade si tikvo?

обади се на телефоните им за поддръжка и им кажи, нали за такива случаи са дадени.

Въпроса ми е следният: клошарите, просещите, безпризорните, пътуващите цигани с каруците от град на град, неригистрираните и др. такива на улицата как ще ги преброите, ще им наложите ли глоби на тях, тая статистика точна ли ще бъде ? Колко ще останат непреброени ?

Регистрирах се с е-маил от abv.bg сутринта и след около 10 минути получих паролата на маила си, след което ми бяха нужни 15 минути да се преброя ( едно домакинство с 3 души + 1 временно пребиваващ). Следобяд отворих е-маил на мой приятел, който не работи с компютър в yahoo, получих паролата директно и го преброих за 5 минути. Системата работи перфектно.

се преброих. Ни сърбеше, ни болеше. От това обаче няма да ми се дигнат доходите и на йота. Оти ги ручахме жабетата? Само глупости. Много сме добри в глупостите така да знаете. Това е оня безмислен социалистически труд, които добре си познаваме от преди 1989 г. Нищо не се променя в Б-ия. Ужас!

Не броят нас,човеко.Ние не ги интересуваме.Интересува ги какво имаме.Все още.Което могат да ни вземат.

Много вярно!Може би се чудят какво още притежават българите след като толкова години ги изтискат кат лимони...

ИЗИСКВАНЕТО НА ДАННИ ЗА ЕГН И ЛИЧНА КАРТА И ТЯХНАТА ПРОВЕРКА Е НОЖ С ДВЕ ОСТРИЕТА, ЗАЩОТО АКО ПОДОБНА ИНФОРМАЦИЯ ПОПАДНЕ В РЪЦЕТЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, МНОГО ЛЕСНО СЕ ИЗРАБОВАТ ФАЛШИФИКАТИ НА ЛИЧНИ КАРТИ, С КОИТО МНОГО ЛЕСНО СЕ ИЗТОЧВАТ БАНКОВИ СМЕТКИ, ТЪЙ КАТО ПРИ ТЕГЛЕНЕ НА ГИШЕ, СЛУЖИТЕЛИТЕ ПРОВЕРЯВАТ ЕГН И НОМЕР НА ЛИЧНА КАРТА ПРЕЗ САЙТА НА МВР И ТАКА АКО СНИМКАТА Е ПОДМЕНЕНА И АКО ГОРНИТЕ ДАННИ СЪВПАДАТ, СМЕТКАТА БИВА ИЗТОЧЕНА НА 100%. А СЛЕД ТОВА БАНКАТА ОБВИНЯВА ТИТУЛЯРА, ЧЕ НЕ Е ОПАЗИЛ ЛИЧНИТЕ СИ ДАННИ.