Попова: Никой няма право да отнема спомените на хора за избитите им близки

"Никой няма право да преиначава историята, да я пренаписва, никой няма право да отнема спомените на хората, в чийто домове и семейства са били избити хора."

Обратно в новината

Коментари - Попова: Никой няма право да отнема спомените на хора за избитите им близки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Другарко, вицепрезидент!Не бяхте ли и вие част от този режим, който изби 222 000 души.Или да припомним автобиографията ви от 80г.когато учихте право в юридическия факултет на СУ и редом до червненото знаме крещяхте неистово по манифестациите в чест на Партията.Има и ваши снимки!Колко наследници на антикомунисти са във властта?

Колко жалка е г-жа зам. президентшата! До какво падение може да достигне в политическия си слугинаж! Как от вменената и по презумпция роля на обединител на нацията се превръща в елемент, допринасящ за противопоставяне и омраза! Много жалко! Но какво да очакваме от нея, като по принцип защитава небългарски интертеси. Както и тези, за които рони крокодилски сълзи. И те като нея са гледали само да угодят на личните си интереси и са вкарали страната ни във войната откъм губещата страна, защото от там са получавали подаянията си. Какво са очаквали след разгрома? Да ги галят с перо за това? Или да не носят отговорност за дивотиите си, в това число и престъпленията и убийствата на народа си? Много удобно! И много подобно на сегашното положение! Но историята се повтаря, ако не си правим правилните изводи от грешките си, а ние ги повтаряме с учудващо постоянство. А и г-жата много удобно "забравя", че родителите и (а може би и тя) са гласували през 71-ва за Конституцията, в която съществува прословутия член за ръководната роля на КП. И което със сигурност е съдействало за получаване на дипломата и кариерния и ръст до момента! Което е валидно и за така активните тук "антикомунисти".

Като не искаш това време никога да не сполети твоите близки, деца и внуци, то за това се иска нормална политика. Само с празни приказки нищо не се случва. Сега не виждаш ли този три и половина години геноцид над по-голямата част от българските пенсионери, работили повече от 35-40 години?

Никой няма право да отнема малкото морал и мозък, останал в главите на червените! И те са хора, въпрки извършените престъпления!

Братовчеда Хайнрих Химлер пишеше стихове за любовта. Обожаваше и градинарството и цветята ... А какъв домошар беше - когато му оставаше време от работата в SS, все готвеше за семейството ....

дет н еи дават вече думата що не се гръмне я да се разходи до Ястребино Белица и тук там...кво се праи на ощипана герберстка...

Проскубана метла съм виждал , но прошарена не бях! пп . къна има на женският пазар не е скъпа може и Шварцкопф( черна глава).

Ювиги хане, къде търсиш мозък в червен спамер, малоумен?

За НАЦИСТКИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ЗА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ - НЯМА ДАВНОСТ!

А самата г-жа Вице, като каква си позволява да прекроява историята на България? Коя е тя, че да осквернява паметта на избитите антифашисти, като се прави, че не са съществували. Може да се поинтересува, /но не й изнася/, че голяма част от избитите и изтезавани антифашисти, са били високо образовани, поети като Вапцаров, студенти, народни учители, даже и свещеници, пък и редови отрудени хора. Това е елит, а не управляващите политици! Знаем го ние политическия 'елит' и днес ни управлява такъв. Но и тя се има за 'елит', а съвсем не е!

Вапцаров - високообразован? Сигурно на фона на чобаните станали горски разбойници.

По броя на коментарите личи, че дефектиралите комунистически сперматозоиди все още дават развалените си плодове.

Тъй като е невъзможно да си демократ (нямаше да ползуваш подобни изрази), значи си или циганин, или пък евреин

Много и се иска на госпожата след време да не бъде съден сегашният елит. Егати крадливия елит. Дето плаща мизерни заплати . Дето живее на гърба на народа. Дето се е разплул като медуза. Много неща още могат да се изброят. А съд трябва да има.

Полуграмотен пиар на БСП от Позитано, прави плуграмотен опит за аналогия между Ботевата публицистика ПО СЪВСЕМ ДРУГ ПОВОД и зверските престъпления на КОМУНИЗМА- престъпни наравно с тези на НАЦИЗМА!

Ти явно не си чел не само Ботев, не само историята на България, но и световната история. И идея си нямаш, че историята на България не почва от края на Втората световна война, не си чувал за национални катастрофи след навлечени на народа войни, за 9-юнски преврат (1923), за септемврийско въстание в отговор на преврата (1923), за кървавото му потушаване от садистите във властта по онова време, за които е казано "Клаха народа си, тъй както турчин не го е клал"; не си чувал за 33-та, за 39-та, 42-ра, 43-та и за избитите като животни маси от хора посредством мизерия, глад и ограбване или с "безследни изчезвания", "удушавания с тел", "рязане на глави по площадите", разстрели по стрелбищата на затворите и пр. и пр. "хубавини" - единствено заради техните идеи за по-достоен живот - преди 44-та.. Именно заради историята преди това народът е избрал това, което е избрал след края на войната. "...Робът, човекът, като не чуят думите му, разума му, улавя се за крайност и се бори на живот и смърт, доколкото му позволяват средствата..." (вж. памфлета на Ботев по-долу) Много ясно, че след това ще има и реваншизъм от хора, чиито братя и бащи са били интернирани и разстрелвани за "комунистически възгледи" (т.е. нежелание да живеят скотски живот) само месеци или година-две преди това. Реваншизъм винаги има при смяна на властите. И негови несправедливи жертви има също - толкова по-големи, колкото по-назад са епохите. Има и криминални типове, има всякакви. Но да се смесват самите епохи, да се представят историческите факти през първите години след победата над едно безчовечно насилие като нещо, случващо се половин век след това и да се правят обобщения с такива случаи измежду фактите на справедливо възмездие, си е чиста фалшификация. Това го знае всеки грамотен човек, учил история, чел българските класики и способен да мисли. Затова се пънеш напразно тука. Грамотните и мислещите винаги ще се възмущават на приказки като в дописката по-горе.

Ква 1939 година, кви пет лева? Ами 1939 година, по икономическо развитие и брутен нац. продукт, е рекордна в историята на България бе, селски!

"...Нормални хора бяха и фашистите у нас. Напълно нормален бе Александър Цанков, който организира заговора срещу законното правителство на Александър Стамболйиски. Нормални хора бяха ония, които убиха Стамболийски, Райко Даскалов, Спас Дупаринов и хиляди сдружени земеделци. Нормални хора бяха ония, които разстреляха великия поет на човечеството Никола Вапцаров, които избиха без съд и присъда поетите Гео Милев, Сергей Румянцев, Христо Ясенов, публициста Йосиф Хербст. Нормални хора бяха жандармеристите, които избиваха партизаните, а после тичаха към касите, за да получат обещаната им награда за всяка отрязана партизанска глава. Напълно нормален бе запасният подпоручик, учителят по професия К. Йорданов, който разпореди убийството на шестте деца от Ястребино..."

Някой бил чел историята, а не може да пише като ученик от трети клас или да се изкаже като партиен секретар поне. Фашисти, драги другари, са хората от партиите на Мусолини и Франко. В България е имало буржоазни политици, прогермански, проанглийски и пр. насочени, но не и фашисти. Такава партия и такива "активисти НИКОГА не е имало"! А защо се употребява тогава? Защото ако се назоват симпатизанти на Националсоциалистите на Хитлер, в думичката има "социалисти" при това националисти, при това се обръщат един към друг с партиен ДРУГАРЮ(патайгеносе)!!! ЛЕВАЦИИИИ! При това неграмотни и с промити мозъци.

Попова, за право не приемаха ли едно време с история и българска литература? Не се е паднал Ботев, очевидно:

"СМЕШЕН ПЛАЧ Плачете за Париж, столицата на разврата, на цивилизацията, школата на шпионството и робството; плачете, филантропи, за палатите на страшните вампири, на великите тирани - за паметниците на глупостта, на варварството, изградени с отсечените глави на толкова Предтечи, на толкова велики мислители и поети, с оглозганите кости на толкова мъченици за насущния хляб, - плачете! - лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти! Кълнете комунистите, че съсипаха столицата ви и измряха с разбойническите за вас думи: свобода или смърт, хляб или куршум! Плюйте на техните трупове и на труповете на онези жертви на цивилизацията, кои сте прегръщали и прегръщате в лицето на жените си, на сестрите си, на майките си и днес наричате бесни блудници, защото имаха още сила да се хванат за оръжие и избавят от вертепа на разврата! Хвъргайте кал и камъни връх гроба на Домбровски, защото не стана слуга на някоя коронясана глава, а поборник на велика идея, на висока цел и с гърди твърди се опря на предателите на Франция и виновниците на толкова злочестини в човещината. Цял свят оплака Париж, цял свят прокле комунистите, и нашата бедна журналистика и тя не остана надире, и тя заплака за бездушното и прокле разумното.Смешен плач! Като че от Нимврода до Наполеона, от Камбиза до Вилхелма войната не представя едни и същите зрелища, една и същата цел с едни и същите средства. Като че Наполеон, в името на цивилизацията и Вилхелм, в името на божия промисъл, не направиха повече зло, повече варварство в 19-ий век, отколкото напр. Александър Македонски с походите си преди толкова векове. Но там е варварството, там са укорите и проклятията, дето робът, човекът, като не чуят думите му, разума му, улавя се за крайност и се бори на живот и смърт, доколкото му позволяват средствата, които са низки, защото са малки, а малки само затуй, защото им са ги отнели господарите. Тогава човекът наричат разбойник, развратник, низък и варварин! Такива бяха и комунистите...

...Християнството има своите мъченици, доде нарече роба "син божий, син человеческий"; има ги и революцията, за да "направи скитника гражданин"; има ги и ще ги има и социализмът, който "иска да направи човека повече от син божий и гражданин - не идеал, а същ човек, и от него да зависи градът, а не той от града". Християнството, революцията и социализмът - монархията, конституцията и републиката - те са си фактове и епохи исторически, кои ще отрече само тоя ум, който не признава прогреса в человечеството. Училището и само училището, казва баба Македония, ще избави Европа от социален преврат - училището и само училището, повтаряме ний, ще я приготви за тоя преврат; но не училището на Златоуста и Лойола, на Вилхелма и Наполеона, а онова на Фурие и Прудона, на Кювие и Нютона - и училището житейско. Комунистите са мъченици, защото не са важни средствата в борбата им за свобода, а идеята на тази борба. "И свободата ще има свойте езуити", казва Гейне. Нека сега нашата журналистика задържи сълзите си, както ще ги задържи в европейската - за да оплаче други столици, други варварства и страдания, кога робът извика на господаря си: кой си ти, що плачеш? Мъж ли си, жена ли, или хермафродит - звяр или риба? ... И ще бъде ден - ден първий. ------- Памфлетът "Смешен плач" е публикуван в бр. 2 на вестник "Дума на българските емигранти".

Не си се запознал добре с биографията и. Завършила за даскалица - но осъзнала, че не е за там - и станала коректорка. Определени бъдещи демократи видели в нея свой съратник и я посъветвали да учи право, защото като дойде демокразията - ще им са необходими верни на идеята хора. Та неосъществената даскалица се "осъществила" като правистка - и както беше станало и с други наши видни политици - е била поканена да се дообразова в ЦРУ (викат му - САЩ) (той и Кошлуков и другата даскалица - Надето все там ги дообразоваха). Та да се върнем на темата - като я слушаш какво говори - замисли се и кой и е кукловода

Неуважаема г-жо Попова, защо избитите предатели на България след 1944 година са жертви, а избитите от тях хора преди 1944 г. не са жертви ??? Какви са тия фашистки пропаганди дето ги развявате !!! Не знаете ли с кой са се съюзили предателите на България - с германските фашисти !!! А борците против фашизма какви са според вас, някакви криминалета ли ??? Простотия до шия.............

Съюзът на България с НАЦИСТКА(не фашистка) - НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТИЧЕСКА ГЕРМАНИЯ е дело на политиците, а не на десетките хиляди избити в мирно време, след 1944 година възрастни и млади хора, както и изселени с родителте си деца, пратени по концлагери и избити. За пхрестъпленията на НАЦИЗМА И КОМУНИЗМА НЯМА ДАВНОСТ! Желю Желев написа книгата си: СТАЛИН и ХИТЛЕР -БРАТЯ БЛИЗНАЦИ!

Прости и. Тя или е еврейка или лиже еврейски з.дник. Част от избитите са били застъпници за спасяването на евреите и по тази причина всички други трябва да бъдат обругавани. Това е новата разпоредба "отгоре". Първо трябва да разберем кои са евреите в нашата политика (и икономика) и тогава ще разберем защо сме толкова зле

"През 1943 година България прави подвиг и спасява хиляди евреи, а през 1945 година избива собствения си национален елит", добави Попова Както Хитлер е напълнил крематориумите с евреи и германци, така и нащи комунисти са се разправили с инакво мислищите!И продължават.Да сте видяли безработен комунист?

Хайде обясни ни хубавецо какво е комунизъм и комунист - явно си начетен ... Или поне какво ти разбираш под думите комунист или комунизъм ...

а бре мои хора ща се гневите че то работата е направо шест - те идват да ни дават ние няма да го дадем сиреч ако нолкоз години някоя не ще да ни даде ние кво провим бре! а за тебе професоре ща ти реква това де го дириш ша ти се навре

Жалките ни политически кукли на конци, които са уж държавници даже и да искат, почти нищо не могат да направят, за да спре съсипването на България,извършвано под диктата на новите ни чужди "приятели". Затова пък могат да се изявяват с политкоректни речи пред малобройната,но в силата си хищническо-реститутска публика,която не само докара България до положението на жалка африканска колония с измиращо население,но и настоява собственото си реститутско-хищническо благополучие да вмени като щастие на оскотелия от мизерия народ.Е,хляб,работа и нормален живот сега за мнозинството НЯМА, но бъдете сигурни, че спомените и паметта на обикновения народ /писана и устна/ остават и нямат нищо общо със "страданията" ви на хищници, крадци и реални убийци на собствения си народ.

Kalin

Никой не отрича че след 9 септември е имало гонения на хора без причина а просто ей така за отмъщение.Това е типично нашенска история.Но също така има и хора които са заслужавали наказание-те са избивали и гонили не само комунисти а и социалисти земеделци ....пращали са ги по лагери убивали са ги интернирали ....Така че покрай сухото са горяли и доста .....Трябва да се разделят тия неща-виновните са си били виновни ,за невините да там е гадна история.Същото е било и преди 9 септември примери много.

Драги Кремвирш Кен - четири пъти първокласен. Във военно време (не в мирно, глупак!) в която и да е държава, ако излезеш с оръжие в ръка срещу държавните структури и пазителите на реда- има жестоки военновременни санкции. Но В МИРНО ВРЕМЕ ДА ИЗБИВАШ ХОРА, ДА ПРАЩАШ В КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ КОНЦЛАГЕРИ мирни хора, жени и младежи, нямащи нищо общо с военните и жандармерията - това е престъпен комунизъм. Не прави успоредици с измислената съпротива, тя нама нищо общо с тази в Полша и Сърбия, а шепа нахъсвани отвън младежи проявяват троризъм срещу държава, която не е окупирана!!!А после десетилетия наред по време на соца - списъци с правоимащи и правонямащи дори д учат- това не ли геноцид, бе мършо?

Братовчеда Адолф беше живописец и много нежна душа ... Ако знаете само как обичаше малките кученца

Понеже скандалните приказки в дописката, обръщащи всичко с краката нагоре, в един момент нямат да впечатляват публиката, то една челна стойка от коя да е лелка, дето ги ръси, би стояла много по-добре, много по-добре...

Истината е по средата. както има избити от комунистическият режим, така има и избити комунисти! Cпрете наи-накрая да им изравяте кокалите на предците си и да си търсите мероприятия, ами се съсредоточете в бъдещето, защото никак не изглежда светло туи което се задава!

Какво Бъдеще ? ГЕРБ ограбиха бъдещето на вашите деца. Тяхните учат в чужбина, а Вашите се прескачат в държавните училища и се борят за място в детските градини. Да и затова са виновни партизаните избити без съд и присъда! Занационалните катастрофи преди 1944г. също са виновни комунистите ФАШИСТИ нагли!

Национални катастрофи има само в главата ти червена. Национална ПОЛИТИЧЕСКА И ИКОНОМИЧЕСКА катастрофа е 1944 година. През 1939 година българия е 7-ма в Европа и само войната ни попречва да вървим напред. Левак СЕГА СИ ДЪНОТО на Европа. След първата св. война(броена от комунистическата пропаганда за първа катастрофа) само 10-12 години след тази катастрофа, в 1930 година(когато в САЩ има икономическа криза) България сече сребърни пари! А сега, след 24 години червени грабежи, сме ДЪНОТО! Глупак!

И поради каква причина вицепрезидентката се прави разединител на нацията? Да си намери оправдание, че заема пост, какъвто няма в нито една страна на ЕС (вицепрезидент), а и на Европа... Във всяко българско семейство лежи споменът за някой пострадал или от монархофашизма или от комунизма. Самата Попова е носила синята чавдарска и после червената пионерска връзка, раснала и крепнала е в града на "Вела Пеева, комунистката", после в езикова гимназия в Пазарджик и после в елитния Юридически факултет на СУ. И не си е и мислила да се изявява като антикомунистка, дисидентка, бунтовна студентка... Но една сутрин се събудила. Демократка. И прозряла какъв жалък и нещастен живот е влачила по-рано!

Като си спомних за Жабокрек, та се сетих как комунистът Боко нареди да бъде ликвидиран с минохвъргачка в Харманли политическият затворник от времето на комунизма Тодор Димов-Чакъра. Главният прокурор обеща да разследва това престъпление!

Цяла Европа тачи партизанските си движения, защото те са се борили против нацистите, а българските шумкари с кого другиго са се борили, освен с мандрите и кошарите на селяните? Впрочем имат и една военна победа - в битката за санаториума Жабокрек, където четиристотин въоръжени с картечници и шмайзери партизани убиха двайсетината лекуващи се там ранени немски войноци, въоръжени с десетина пистолета.

Преди антикомунист си прост, злобен и невежа!

Просто има работа човекът.

Баси елита щом си е правил сметката как ще им вземем на гърчулята всичко до Лариса, когато фюрера спечели войната. А същата 1945-та (черна дата според гуспуджа Попова) Чърчил на един халваджийски тефтер изписва "Greece 80/20, Bulgaria 10/90" (това преди дробната черта е присъствие на британски войски, а след нея - съветски) и го предлага на Сталин. Айде да не си говорим глупости. Обидно е цяла Европа да тачи партизанското си движение, а само тук бивши партийни секретари и агенти на ДС, а.к.а. митрополити да канонизират изроди, разстрелващи деца, пекли вързани хора на жар и снимали се щастливо с отрязани глави на хонорар.

Ястребинчетата също са жертви на комунистическия тероризъм, защото са убити от един техен съселянин, който бил най-верния ятак на партизаните. Убил ги, за да не го издадат на полицията, тъй като този комунистически изверг ползвал децата за връзка с партизаните. След преврата на "девети септември" го обявиха за Активен борец против фашизма и капитализма. Другият път ще ви разкажа за сто и десетте българи, които комунистите хвърлиха от Черната скала край Боровец.

А запасният поручик Коста Йорданов-херувима къде е бил по това време ? Скоро пак ще настъпите Народната Мотика,гнусна,лъжлива фашистка сган!

НА КОГО, МИСЛИТЕ, ЧЕ ЩЕ ИЗЛЪСКАТЕ МОЗЪЦИТЕ ДО ОГЛЕДАЛО, БЕ ЧОВЕЧЕ?! НА ХЛАПЕТИИТЕ, РОДЕНИ СЛЕД 89-ТА, ДЕТО МИСЛИТЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ВЯРВАТ НА ЗОМБИПРОПАГАНДАТА, ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА СРАВНЯВАТ ДНЕШНАТА МОРГА С ПРЕДИШНИЯ СВОБОДЕН, СПОКОЕН И НАПЪЛНО ОСИГУРЕН ЖИВОТ НА ХОРАТА?! А ЗА ИЗМИШЛЬОТИНИТЕ ВИ НАГЛИ - ПРОСТО НЯМА НОРМАЛНИ ДУМИ!!!

Ами като беше толкова хубаво и спокойно при социализма, защо само се срути, у нас и в целия соцлагер? Защо комунистите станаха първи капиталисти? Кажи бе смотаняк, който обижда другите, без да забелязва собственото си, просташко и мракобесно излияние. Кое му беше хубавото на "соца", че рухна, кажи бе смотан? За свободна изява на мнение щеше да лежиш в затвор или в лагер! Дори само за един ВИЦ! Лъжа ли е това бе охлюв?

Разстреляни са общо 18 души..родители + 6 деца,на които след това са били подпалени къщите..Цялото село е свидетел на това..Как успя този ,,комунистически агент" сам да свърши всички това бе гад мръсна,лъжлива ,фашистка,манипулаторска! Ами васил и сава кокарешкови сами ли скочиха в устата на жандармерийските песове!

Десетки хиляди, над 32,000 са избитите и лежалите в концлагерите след 1945 година. Така нареченият "Народен" съд осъжда повече цивилни хора, отколкото Международния Трибунал в Нюрнберг осъжда военнопръстъпници НАЦИСТИ! Не крякай от блатото, червеното, че ша извикам щъркела.

Няма друг народ който със мазохистично упоение да съжалява за миналото си... Може би немците ама при тях е заслужено.Заради техните щуротии 40-50 милиона души губят живота си а инвазията на негри и араби от която се тресе от страх целия ЕС започва именно със края на ВСВ.Тъжно или не.Сигурно комунистическият режим е имал свойте жертви,но кой режим не е имал?Луди крале и царици са пращали цели народи по затворите побъркани от мания за величие диктатори са били готови да пожертват и последният човек от народа си само и само да захранят болните си амбиции..В сравнение с тия нашите комунисти са били значително по-хора.Пък и реално да се замислим.През този период България получи доста цивилизован вид.Можехме още да сме като някоя Африканска страна-зер колонистите нямат нужда от цивилизовани "негри" Имат нужда от копачи и бачкатори.На такива не им е нужно да имат вода.Нито ток.Храна- по малко и развалена.От хуманитарни помощи.Ако искат да се убиват- старо оръжие срещу злато и други ценности.Историята я знаете.Повтаря се навсякъде по света.А ние...Ние сме доста по различни.Голяма част от което-заради омразният ви комунизъм.

те не мразят само комунистите, те мразят всички, целия ни отруден, потънал в мизерия народ. Те са шепа бандити с власт и едно кресливо сборище от оглупели, дрогирани, алкохолизирани клакьори от безумци и ехидни реституто-реваншисти получили неочаквана подкрепа за собствените им престъпления и престъпленията на дедите им. Народът помни!

Народът помни 1944 година и НИКОГА нямада позвали ТЯ да се повтори! Неееееее!

Човечеството не познава по-голямо зло и по-страшен ужас от комунизма! Трябва да сме вечно признателни на премиера Борисов и ГЕРБ, че спасиха България от опустошителното комунистическо робство!

Сподели ни, ще ти олекне - колко ти плащат за старанието, палячо, осрал се във форумите?

И фашизма помнят! И снимките с отрязаните глави на партизаните!

Някои тук (от безумна неграмотност или за да се подмажат на Боко) разграничават Боковистите от комунистите. Нищо подобно! Това са двете страни на една и съща монета. Навремето Гошо Тарабата преследваше интелектуалците, защото беше завършил само прогимназия, а днес Боко гони в чужбина всички инакомислещи, за да не го засенчат.

ОЛЕ КАКВА ДИСКУСИЯ! КАКВА АКТИВНОСТ!МЕН пък ми хареса това:"Другарко Попова, на вас ли трябва да се напомни, че монархофашистката върхушка и убийците около тях убиха Митко Палаузов и шестте деца-ястребинчета, че днес с отвратителен цинизъм погубиха 30 000 борци против Оста... Че днес с невиждано нахалство реват, сякаш за пръв път чуват за золумите си! Кого лъжете и какво целите с тези мухлясали вопли? Днес мацате стените с нацистки лозунги, цапате паметници, заканвате се, тласкате нацията към нова катастрофа. Вървете по дяволите вие и вашите попове! "

Не съм фен на г-жа Попова,но като гледам че цялата комунистическа паплач е зейнала срещу нея-на нейна страна съм.Преди години един възрастен човек,съученик на летеца Списаревски,легионер,ми каза че комунистическата партия не е партия,а криминална структура,която се крепи САМО от терор и грабеж над честно работещите.Истинския комунист не произвежда обществен продукт.Трябваше да порасна,за да го разбера.Огледайте се,българи,кой ви управлява и в момента.Поклон към жертвите на комунизма!

Барабар Петко с мъжете!

Легионерите не бяха ли фашисти?

уточнение - СССР - комунисти Третият раих - националсоциалисти Италия - фашисти.Българският легион е патриотична организация следвала завета на Раковски.След съветската окупация на България е обявена за националсоциалистическа като много други по заповед от Москва.

Комунизма е идея. Практическото и прилагане се наричаше сициализъм. Не знам нито една държава която някога да е живяла по комунистически принципи. Всички социалистически държави на практика изградиха еднопартийна диктатура. Сега е прието да се казва че живеем при демокрация. За мен принципите на демокрация се нарушават в по голяма или по малка степен от всички така наречени демократични държави. А ако говорим за България то тука има много малко демокрация. Аз бих нарекъм Българската политическа система Трипартийна тоталитарна политокрация.

Взех да си мисля, че тази жена е троянски кон и тежко оръдие на опозицията на Герб. Малко са хората като нея, които само да си отворят устата и предизвикват вълна от недоволство. А Президенството има само една задача,- да обединява нацията, всичко останало е ала-бала. Абе да не са решили да губят изборите от Герб, че мине не мине ден, и госпожата изцвъква някоя глупост...

Заради такива като теб, пОпова , Историята винаги си повтаря

С Бате Бойко имам среща и до него щом застана, знам от силата гореща родолюбец аз ще стана и родината прекрасна ще обичам с много вяра. С него ли сме, става ясно има бъдеще България!

Българче- дебилче.

госпожа попова ,кой има право да си затвори очите и да не вижда пенсионери които мизеруват с тези малки пенсии,не им стигат пари за дърва ,въглища ,лекарства и за храна? тръгнали сте политика да правите с всичко каквото ви падне ,кажете как хората слагат край на живота си от безизходица .погледнете форумите в интернет и кажете нещо за ,,човешките права " ,за правата на малцинствата, това нещо най много се случва през мандата на герп

Кой уби Гео Милев! Кой уби Вапцаров! Да продължавам ли списъка госпойце....

Mъждукат партийки разни, мъждукат..а Бойко -блести! Опитват се бавно да лазят, те лазят,а Бойко -лети ! Кой е славният герой, дето спуква ги от бой, него цял Народ го люби, а Народът-страстно Той! Бате Бойко се нарича, бръсне ги на сухо с брича!

Каква безсрамна демагогия лъха от Маргарита Попова! Вместо да се засрами и да се скрие в дън земя затова, че вкара кадесарската мафия в съдебната система и организираше преследването и дискриминацията на малцината останали репресирани антикомунисти, тя "лее крокодилски сълзи" за жертвите на комунизма.

Браво, Г-жа Попова! Вие ме изненадахте...

като нямат какво друго да предложат на хората, като работа, образование, здравеопазване, предлагат антикомунизм, но той гладен не храни за дълго....

val55

Фашизъм = Комунизъм, като политическа система. Демокрацията? почти няма политически гонения, но има икономическа зависимост = икономическо робство за по голямата част от населението = безработица, а като дойдат роботите = 75% безработица. Е що е ставало, става, и що ще стане след време. Къде е новият по справедлив обществено-икономикополитически строй?????

Г-жа Попова/др.Попова/може да си проявява пристрастията както и е удобно,независимо ,че това не подобава на поста ,който заема.Но непознаването на историята ,съчетано с произволно и безотговорно тълкуване на събитията без уточняване на взаимната връзка между тях указва за една притеснителна духовна/или интелесктуална/ посредственост .Много жалко/преди всичко за нея/!

Корена на злото, сполетяло нашата държава (а и не само нашата, а всички соцдържави с изключение на Китай) е натрапената от световния зъл гений СССР с услужливата, продажна политика на българските комунисти на човеконенавистническата КОМУНИСТИЧЕСКА система. Тя предполага изземване, заграбване, кражба на постигнатото от поколения трудолюбиви, способни и талантливи хора на ВСИЧКИ създадени от тях материални и нематериални активи (не рядко и живота) ОТ мързеливите, престъпни и завистливи маргинали наречени ПАРТИЙЦИ! Те - партийците създадоха, възпитаха, облекоха с власт, снабдиха с оръжие, внедриха в правоохранителните органи и легализираха УТАЙКАТА на обществото, което се превърна в подземния свят. Даже вътрешния министър си хортуваше с тях - по-известни като мутри (Румен Петков по известен като Пикльото и нееднократно оневиняваните от подкупните магистрати и "изчезнали, избегнали" от правосъдието "братя Галеви").

Утайка на обществото наричаш 95% от тогавашните българи! Браво! Малко им е било на такива като теб, Народния съд не си е свършил качествено работата щом кретените фашисти са дали поколение!

Виж го ти комуниста offff, не ми разрешава да говоря, абе червената смрад си е смрад и не се отказва лесно от изродските си навици. Всеки втори или трети коментар май е негов, осмърдел е целият Dir.... иначе нищо не е чул за един музикант наричали са го Сашо Сладура и какво му се е случило и защо.... но така ще е ДОКАТО НЕ ПОРИНЕМ ТАЗИ КОМУНИСТИЧЕСКА ВОНЯ.....

Да, но ГЕРБ също е час от тази воня!!!!!!!!!!! "Какви велики дела в строителството е имало при Т. Живков", познайте кого цитирам, не съвсем точно, но беше в този смисъл!

Вицепрезидентке, а трябва ли да се забравят убитите в Ястребино деца? Или страхувайки се от мръсното си комунистическо минало на юрист от времето на проверени и съгласувано приемани в университетите. Защо тогава когато се налагаше ком.дискриминация не се противопоставяхте, тихичко се спотаявахте в КОМСОМОЛА. И сега в същия формат на страхлив и дебнещ за хлебеца дребен човек смешно да ръсите мозък по проблеми към които си съпричастна. Ако се направи ревизия на делата ти като прокурор вероятно голям процент ще са точно такива комунистически обвинения. Гадно е човек с мръсни ръце да бърка в миналото на хората.

А вие другарко, да кажете нещо по-конкретно за тези деца от Ястребино, амо точно, с имена и факти. Да не излезе като акцията при Жабокрек, която Сергей Ст. вече не празнува, след като се оказа, че шепа въоръжени терористи избиват невъоръжени, ранени и настанени за лечение немски войници- от съюзна нам, в момента, държава?!

Другарко Попова, на вас ли трябва да се напомни, че монархофашистката върхушка и убийците около тях убиха Митко Палаузов и шестте деца-ястребинчета, че днес с отвратителен цинизъм погубиха 30 000 борци против Оста... Че днес с невиждано нахалство реват, сякаш за пръв път чуват за золумите си! Кого лъжете и какво целите с тези мухлясали вопли? Днес мацате стените с нацистки лозунги, цапате паметници, заканвате се, тласкате нацията към нова катастрофа. Вървете по дяволите вие и вашите попове!

Да не се окаже след време,че Мишо Бирата,Трактора,Брендо и Злати Баретата са жертви на герберския режим,а лицето Б.Б бил кръвожаден звяр,кажи бабо Мариано

А сега искат да правят и второ "Белене", нагли червени боклуци

И ще го направим!

Доста спорно е кой кого избил преди-след 9ти септември,който е на власт,той пише историята.Както например ЦСКА били наследници на избитите от народната власт офицери от АС23.Защо обаче никой никъде не споменава,че българите загинали от американски бомби са точно толкова колкото загиналите на Пърл Харбър американци-около 3000.

А знаеш ли колко загиват всяка година от катастрофи, колко от токов удар, колко от ужилване от пчела, а да не говорим колко от собствената си простотия .