Група мигранти спасена от измръзване, две жени починаха

Две мигрантки са починали след измръзване след преминаване на българската граница в група с още 15 човека: 11 деца и четирима възрастни.

Обратно в новината

Коментари - Група мигранти спасена от измръзване, две жени починаха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кандидатствал съм за американска виза - отказаха ми законно, кандидатсвал съм за канадска виза - отказаха ми законно, живях в Германия - отказаха ми убежище законно, живея в Англия - пак законно, защото тук ми дадоха право да се узаконя. Чаках чинно и безропотно, докато ми се разгледа 'случая'. Когато поисках жена ми да се присъедини към мен, отказаха и виза - законно, защото аз трябваше да се върна, не ме искаха тук. Когато поисках тъщата да дойде при нас, за да помага за детето ни отказаха и виза - пак законно, защото щяла да остане при нас, понеже нямала друго семейство??? За последните 25 години нямам нито един безработен ден, плащал съм си всички данъци и не съм получавал никакви помощи - никога не ми е било лесно, защото винаги съм разчитал само на себе си и съм знаел, че семейството ми разчита на мен - защо ме карат да се чувствам виновен за избора на някой друг как да живее живота си? Аз знам какво е да тръгнеш да търсиш по-добър живот без да знаеш какво те чака, къде отиваш и без пукната пара в джоба - за мен $3000 наистина са богатство. Но знаете ли, в цялата тази борба за оцеляване някъде по пътя съм си загубил криворазбраното милосърдие. Пък и щом аз, един съвсем обикновен средностатистически човек успях да оцелея без ничия помощ и на двете си ръце, защо другите да не могат?!? Така, че не ми играйте на тънката струна, тя отдавна загрубя, като ръцете ми, с мазолите!!!

тези нещастни хора са жертви на Щатите, ЕС и Запада като цяло и те носят пълната отговорност за всичко ставащо. каквото и да приказват, за каквито и ценности да дрънкат истината е че над всичко са интересите им Щатите с подкрепата на своите васали и колонии влязоха в Ирак, Либия, Афганистан, подпалиха Египет, Сирия и Тунис и доведоха до нечувани страдания и смърт сред обикновените хора из тези региони - ето Истинската Империя на Злото

На участвалите в акцията по спасяването на тая паплач да се отрежат заплатите при пенсиониране и да се понижат в длъжност! Също спасените паразити да бъдат настанени в домовете им!!!

Дреме ми на шапката колко има.

И откъде накъде ние, българските данъкоплатци, трябва да плащаме за лечението на престъпници - нарушители на държавната граница?

Комитета Хелзинки. Ще плащаш, даже хоро ще играеш! Нищо че в паралел, заглавието можеше да бъде " Група пенсионери умряха от глад и побой. Никой не им се притече на помощ"

Пак ли трябва да ревем? То сълзи не ни останаха - то не бяха сърцераздирателни истории - кой пълзял, кой летял ,кой се давил - аман вече! Българите не желаят паразити! И то не обикновен паразит ами направо краста ни е налетяла!

Измръзнали? В планината? През зимата? Чудо невиждано...

Точно в планинския участък на Странджа няма ограда, а и полиция не звучи както редовна войска.

Ьбе как така деца и жени минават свободно границата? Значи няма проблем и въоръжени терористи да влязат ? бате бойко нали води камерън да му показва оградата ???

Е, този участък беше за показване пред чужденците, за по-нататък търси я огрдата в Банкя - приела е формата на крепост - непревземаема.

Сега да вкарат възрастните в затвора за незаконно преминаване на границата и убийство по непредпазливост.

Някой да е чувал преди 10.11. за група хора, преминавали нелегално границата ни!?Аз, не, тогава имаше държава, армия, икономика и да, 100-на номенклатурчици, които папаха благинки, но в сравнение със сегашните престъпници политици от всички цветове, ония бяха невинни като херувими...Сега вече и небето ще ни пазят турчалята, не им трябва война, безродниците Борисов и Плевнелиев им дадоха всичко, под благосклонният поглед на дебелака, водещ се за главен прокурор, а Янчо Таков го осъдиха и лежа в затвора за едни тъпи кожуси...Така че, не искам да ви слушам, тъпи псевдодемократи и евро и краваро натегачи, когато фактите говорят и боговете мълчат....

Плевнелиев и Борисов? Можеш да изброиш още 50 такива, като почнеш с Луканов. МИ на тях, кой им даде това, което разпродадоха, да со го ползват като лична собственост БЕ?

Много ми е интересно, кой плаща разходите по лечението на тези неканенени гости!?Ако българин не си е плащал осигуровките, него не го лекуват, но помиярите арабаелници ги лекуват!?Не Зика, скоро чакайте болести, които отдавна бяхме забравили...Доктор Менгеле да спре да ми блябосва простотии със светнал поглед, да не закрива болниците на хората, а да предприеме мерки за недопускане на зарази от тези мигранти!!!

как се пази държавна граница много просто има кпп където всеки може да пресече легално и законно границата които влиза като нарушител като бандит през мрежата по тях се стреля на месо а по трудните участъци да се минират дазнаят тезе терористи като решат да доидат в къщи да влязат вратата а не като бандити да прескачат оградата

НЯМА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ НЯМА ДЪРЖАВА. НАРОД КОЙТО РАЗРУШАВА ,ПРЕДАВА, НЕ УВАЖАВА СВОЯТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И СЕ КЛАНЯ НА ЧУЖДА СИГУРНОСТ, НЕ ЗАСЛУЖАВА ДЪРЖАВА.НЕ ЗАСЛУЖАВА НИЩО.

КОЛКО НОВИ БОЛЕСТИ ЩЕ ДОНЕСАТ И КОЛКО МНОГО КОНТАКТНИ ЩЕ ИМА ? МОЖЕ И АТЕНТАТОРИ ДА ИМА ?

Няколко въпроса: 1. Защо имигрантите, след като са бежанци, не пресичат границата на ГКПП, където ще ги нахранят, стоплят и други екстри, а го правят нелегално? 2. Кой ще компенсира разходите по тяхното лечение - НЗОК или Жан Клод Юнкер и Кристалина Георгиева? 3. Автомобилите на каналджиите дали са снабдени с новите годишни винетки?

Нашите управници какво повтарят тая мантра Шенген, за какво ни е! Ако ни приемат, натискъът към БГ ще стане и по-голям като първа страна, в която натрапниците ще могат да се регистрират. А иначе защо наистина не криминализират това нарушение на границата? На нас на всяка граница, включително и на арабските ни спират за лични документи, какво е това толериране на араби без документи! ако са читави, няма да ги хвърлят. Режисирана работа!

То си е криминализирано,а ма на кой му пука. Тук и бездруго закони не се спазват, нарушители не се санкционират.

Съд и адекватни наказания за Боко и компания, за държавна измяна! Излъга, че границата се охранява, а ни заливат ислямисти и няма кой да ги спре! Покрай срещите и благи моабети с Давутоглу отново ПОТУРЧИХА небето ни измекярите долни!Давате ли си сметка?

Национални предатели и слуги на ЦРУ , са хванали за косите българите. Вкарват ни отново във война срещу православието.Отново на страната на Турция и исляма. Отново ще има Народен съд за поредната национална катастрофа. Във всички войни сме били на страната на римо-католици,протестанти и мюсулмани срещу православните държави, сега историята се повтаря. Родните националани предатели и врагове на България действат и унищожават народа.

Защо аз трябва да плащам разходите по здравно обслужване на криминални престъпници преминали държавната граница и плюли на маса закони? Само за мен ли има гранични КПП-та? Само за мен ли са задължителни лични карти, визи или паспорти? Докога ще е този геноцид срещу данъкоплатците и хората спазващи закона в ЕС? Кога ще бъдат арестувани и изхвърлени с черен печат и без право на повторно влизане всички криминални престъпници и религиозни фашисти дошли в ЕС, плюещи на законите и на местното население?

Apollony

Моля, лекуващите ги да проверят ДАЛИ СА ЗДРАВНО ОСИГУРЕНИ за ПЕТ години назад и ако не са да ги изгонят, докато не си платят вноските.

Що не ходят в саудитска арабия или дубай или кувейт и тн. нали са единоверци , кво правят тука?

Само обезумели хора и фанатици могат да повлекат деца и жени през снегове и ледове. Меркел е Хитлер в женски образ.

и Кувейт искат само най-доброто.Никога няма да допуснат тая гмеж на територията си, НИКОГА!!! Тези хора са социално непригодни, не работят , а само паразитират. По такъв начин ако сега на 1 българине се пада да издържа по няколко пенсионера с осигуровките си, защото забележете осигуровките на пенсионерите са откраднати, то сега се увеличава тежестта по издръжката на чужди на българското общество и данъчна система елементи. Това силно стимулира и малкото хора, които внасят осигуровки да го правят!!!

трябва да си дърта комунистическа (путинска) свиня, за да не разбираш хората, които са в беда

Добре де ,аз като един гражданин добросъвестен и хуманен ,,пътувайки с колата , се натъкна на едни такива "премръзнали " край пътя и реша да ги кача и отведа на топло място , и ме спрат за проверка и се окаже ,че тези премръзнали са "бежанци" ....МЕН КАТО ТРАФИКАНТ ЛИ ЩЕ МЕ ТАКСУВАТ ИЛИ ...ХУМАНИТАРЕН РАБОТНИК ?

Обади се първо на 112 :) Ако ен го направиш, пътуваш като трафикант :)

Значи ако съм легален ятак на нарушители на държавната граница (легализирайки се на телефон 112), аз съм амнистиран техен съучастник. При това те ще останат в държавата ни, където след лечение за сметка на мен и другите тъпанари плащащи данъци и осигурвки, те ще се оградят в гето с джамии, няма да работят, ще тероризират данъкоплатците и в знак на благодарност пак тези данъкоплатци ще платят за размножаването на престъпниците и религиозните фашисти. Защото данъкоплатците са глупави неверници, които са родени да са обслужващи роби на мозъчно изостанали с претенции да са първа класа, защото следват идеологията на някакъв побъркан педофил. Съжалявам.. няма да се обадя на 112, няма и да ги возя. Ще ги оставя да си мръзнат. Живее ми се. Искам и бъдеще.

Някои хора май са забравили опашките пред посолствата за визи у нас.Ние идиотите си вадехме визи за да отидем на някои места а тия......хоп и вече са приети.А и това тъпо име мигранти ми писна.Ясно е че са икономически емигранти не че и ние си нямаме такива ама и бая висока цена платихме за да се отървем от визите че и още я плащаме!

... да, особено пред... афганистанското посолство...

Веднага обратно от където са дошли. Тук работа нямат, не са от съседна държава,влизат не през определените за това места, без документи, нарушават границата като бандити, лекуваме ги и обратно веднага. Българското опълчени трябва да поеме охраната на границата. Никакви нелегални през браздата и по въздух. Всеки нелегален обратно или---------------

Дават им да се изкъпят и нахранят, по 20 евро на калпак, на един автобус и се стоварват обратно на турската граница. Напълно хуманно и европейско. Турчилята не са си свършили работата, но ние ще им помгнем да се справят с нелегалните като им ги върнем.

3 млрд. им платиха... Ако платят на нас 3 млрд. ще имаме ограда с ров най-малко 5 на 5 метра дълбока и висока. И политици и "бизнесмени" ще си апнат много от тези пари, но поне няма да може и куче да мине.

Не са спасили 16 и 30 годишното, а неква си паплач дето няма да можеш да я .!.

Ако имат пари и документи, може да обикалят по целия свят по хотели и магазини. Но ако нямат, нека си стоят в Сирия, Афганистан, или от където са тръгнали, или да Умират !!! Не ни трябват Мюсюлмани- Крадци, просяци и терористи.

Сега очакваме новини по п-далските западни медии и пищене от съответние долнопробни агенцийки, че българските планини убиват мигранти!

Mango 6te izmryzne tuka ama nqma da se bie an fronta, vse pak e trygnal da si diri 6tastieto kudeto 6te go izdyrjat a toi 6te pobarva jenite.

Москов ще ги оправи бързо. Първо ще има атака с пентаксим,а после с аувакс.Всичко ще е наред. Напълно безопасно ще е. Ще има ваксинации масово.Няма как,вече са в евросъюза,мърдане няма.

И времето в случая е с нас против ТЯХ ама ние сме против самите себе си!

Така наречените спасители, мислят само за себе си, искат да живеят добре за сметка на останалите българи. Само че, когато уродите почнат да убиват и изнасилват няма да се интересуват дали жертвите не са случайно роднини на "спасителите". Това са национални предатели, защо не им напишат имената, да се знае кои са тези предатели мръсни

E за какво градихме оградата по границата,като сега помагаме на мюслитата да влизат във България??? Не е ли по-лесно и евтино да ги пускаме направо през ГКПП тата???

Миналата година Москов , много се кахъреше , неосигурен българин , ако катастрофира , колко набутвал държавата . Та ако може да го попитам , тези ще плащат ли осигуровки със стара дата , или как ?

Казано е - българин, а не ислямски натрапник. Българинът трябва да плаща, за другите е безплатно

са ни достатъчни. Сърбали сме им попарата, знаем. За разлика от изнежените западноевропейци. Да се задавят с мръсните пари от колонизация и войни! Има една сила, която всичко вижда.

Не вярвам вече в доброто. Виждам че винаги злото побеждава. Надявам се да не доживея новото заробване на страната. Жалко за младите хора и за децата - нищо добро не ги чака, А Господ, според мен, отдавна е отписал България.

Оставете ги. Кой ви кара да ги спасявате? Това са нарушители на държавната граница. Щом са си избрали да умрат по този начин, защо се намесвате?

То е ясно за какво - за пари. За пари ги спасяват тези арабски цигани, а после ще им дадат и статут, за да са си вечно наши, че са малко боклуците у нас. Ако някой е охранител на фирма и крадец разбие вратата, какво следва да се направи - крвдецът да се покани и почерпи, или да получи един шут. И ако е първото, то защо е необходима въобще охрана.

Николай Стариков: "Европейците носеха демокрация в Близкия Изток и в Африка. Сега "бежанците" сами дойдоха в Европа за нея, за да не се налага на европейците, да се напрягат"

Ако някой знае името на предателя, взел решение за премахване на кльоновете, да го напише. Моля, индивидите с жълто около устата да се въздържат.

По времето на Царя и първото правителство на Съсела , ги махнаха .

Ако бяха мигрирали на юг към подобните на тях правоверни, нямаше да замръзнат, ама там няма лапачка и евро на корем.

Кой идиот (трафикант) кара тези хора да правят такива глупости?

Това са безмозъчни същества. Казано им е да дойдат в Европа и те идват. Те не могат да мислят, могат само да се налагат и да убиват.

За какво плащаме данъци и храним граничари и полицай? За да посрещат с добре дошли ислямските натрапници, вместо да ги изритат отвъд границата. Жал ми е за така наречените пазители на границата - за жълти стотинки да пълнят държавата с нашественици. Толкова ли са обезумели за пари? То бива лакомия за пари, ама чак пък толкова. Нямат ли поне капка родолюбие и чувство за самосъхранение. Сганта, която сега така радостно посрещат в България след 2-3 години ще ни затрие.

Как така разграден двор? Това е най-добре охраняваната граница в Европа, според Бойко Българоубиеца. А относно гранична полиция - там се уреждат само свои хора, срещу стабилен рушвет, който се избива за половин година. Затова не очаквайте граничарите да охраняват границата. Това са едни държавни служители, които работят и като трафиканти на хора.

Какви мигранти, това са дезертьори. Страната им е във война а те бягат като пу*ки. Имат смелост да хвърлят камъни по европейски полицаи, а да се борят за родината си - не. Ако България попадне във война дали ще мога и аз така да дезертирам в Швейцария като бежанец.

Затова пък за теб винаги има линейка.Що така бе МАНГАЛ??? Баба и дядо вие ги бихте бе БОКЛУК.

Вапцаният в хипохлорит Сидер защо мъчли по въпроса а е нахъсал мурзилките да се пеняват във форума.

аааа ПРЪДЛЬО, ТИ НЕ СИ ЗА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА. ТЕБ ЩЕ ТЕ ПУСНА НА БЕЖАНЦИТЕ ДЕТО СА ОСТАНАЛИ В БГ И ДА ТИ Е ЯК АСПУХА....

защо не остават в Турция тия бежанци , хем богата хем мюсульманска държава , ами бегат все на запад в Шенгена , то и ние българите искаме в шенген ама никой не ни пуща там

А БЕ ЩО НЕ ИЗБЕРЕТЕ МЕН ДА ВИ РЕША ПРОБЛЕМА.... ББ, ОНЯ ОЛИГОФРЕН ДЕТО МУ ВИКАТЕ ПРЕЗИДЕНТ И СИЕ, НЯМА ДА ЛЕЖАТ В ЗАТВОРА. ПУБЛИЧНО ЩЕ ГИ РАЗЧЕКНА НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА... ГНУС МЕ Е ДА ГИ ИЗРЕЖДАМ ВСИЧКИ. НА ВСИЧКИ Е ЯСНО С КОЙ ТРЯБВА ДА СМЕ КОМБИНА..... И ТОГАВА ПИЛЕ НЯМА ДА ПРЕФРЪКНЕ ПРЕЗ ГРАНИЦАТА И ПОНЕ НАШТЕ ДЕЦА ЩЕ ОТРАСНАТ ЖИВИ И ЗДРАВИ... НЯМА ЛИ ТОЯГА, НЯМА ОПРАВИЯ.

конкретно те ей така от кеф са тръгнали....Не искам да съм на тяхно място.

интересно ..що , някой от вас не каза , нека ги спасят ..пък после ще видим

Абе нали твоята дъщеря не не изнасилена......ко ти пука за другите.

престани да подвеждаш, защото вече ме дразниш.. тук не говоря нищо генерално за този проблем...ако не схващаш

Много скъпо ни излиза да събираме навлеците по цялото протежение на турската граница - да се наредят на КПП -то - по - евтино ще ни излиза.