Македонският външен министър: Всички чакаме България да отмени ветото

Първият дипломат на Скопие изрази увереност, че 14 дни са напълно достатъчни да бъде постигнато споразумение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Референдум по въпроса за Македония

И аз чакам да спечеля от тотото шестица, но не съм пуснал фиш.

Чакалнята се намира на гарата.

Не чакайте, защото реално всички Вас чакат да приемете истината - "Истината и само истината" кога е възникнала държавата Ви и на какъв език стъпва езикът Ви.

Че , почекувате още малце ! Да отменят : Берлинскиьот и Ньойскиьот договори и да си станете , както е било по Ферманите на Османската империя !

А аз чаках през комунизма 30 години да ми дойде ред за кола и апартамент, но се народиха много АБПФК, които не чакаха, а направо получаваха и така и не ми дойде ред

Докато паднат мъдете на кочовете

Ами да изпълняват договора ,подписан между двете държави ,иначе ще стоят пред затворена врата

Жалки сте бе сърбомани издухани.

Само подробен договор точка по точка като гърците!

И ние чакаме да изтрезнеете!

Една и съща...ЕЛЕМЕНТАРНА МАНИПУЛАЦИЯ!!! НЕКАКВИ БЮРОКРАТИ,СЕ БОРЯТ,КЪСАТ С РИЗИТЕ,НЯКОЙ ИМ ПРЕЧИ(ЗЛИ СИЛИ),НО ТЕ ЩЕ:”ДОВЕДАТ БОРБАТА ДО КРАЙ”!!! ИСТИНАТА Е ДРУГА! ГЛОБАЛИСТИТЕ,ИСКАТ ДА ЗАГРАБЯТ И ТАЯ ТЕРИТОРИЯ,ДА ИМ СМЕНАТ-ПЛЕСКАВИЦАТА С МАКДОНАЛДС,ДА ИМ ОРЕВЗЕМАТ:ХРАНА,ЕНЕРГИИ(ЕЛ.ГОРИВА),ФИНАНСИИ,ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ,....!!! ЕСТЕСТВЕНО ,ЧЕ ЩЕ ГИ-“ПОДКРЕПИМ”!!! ГЛОБАЛИСТИТЕ ВЕЧЕ СА ИНСАЛИРАЛИ-ПРИСЛУЖНИЦИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ!!!

кой ви е рекъл,че с чакане ще стане? Действайте,изпълнявайте договорките ! И най-първо,СПРЕТЕ с езика на омразата към всичко българско!

все ваше

какво малцинства македонци в бг...първо исторически сме ние само 13 века по рано...що за нахарство...

едн държава, създадена 1947 да спе да претенднира че има история преди това

аз пък от 1998 чакам да правя секс с Памела Андерсън и Силвия Сейнт

НАЛИ УЖ ИМАМЕ РЕШЕНИЕ НА ПАРЛАМЕНА ГЛАСУВАНО С ОГРОМНО МНОЗИЗНСТВО? ИЛИ КОКОРЧО И КАНАДЕЦА ВЕЧЕ СА ПРОДАЛИ РАБОТАТА.

"Во областа Голо Брдо бугарски мисионери се присутни и по основните училишта, каде што делат книги на бугарски јазик, организираат некакви празнувања со Македонците, убедувајќи ги за нивната заблуда дека се Македонци. Во тоа убедување најсилниот аргумент им се бугарскиот пасош како документ од земја-членка на ЕУ и делењето стипендии на основците и средношколците за продолжување на нивното образование во „мајка Бугарија“." Македонци и в Голо Бърдо (Албания). Ние сме ги лъжели, че са българи!

А хой не хочешь?

...И конечно, Бугарија не се стеснува да ги компромитира европските механизми и привилегии како земја-членка на Унијата за да ги „озакони“ своите конструкции и фалсификати. ...

...Бара измени на македонскиот устав, за внесување на од неа замислените „бугарско самосвесни граѓани“, а непризнавањето на македонското малцинство во Бугарија го „правда“ со фактот дека малцинствата не се предвидени во бугарскиот устав. ... Не сме признавали македонско малцинство у нас!!! Представете си!

...Креирајќи ситуација во која треба да се прикаже како заштитник на граѓанските права на „граѓани со бугарска самосвест“ во Македонија (со непотврдена, но речиси секогаш со хиперболизирана бројност во бугарските процени), Бугарија се прави дури навредливо слепа за 17-те пресуди од Европскиот суд за човекови права со барање да ги регистрира македонските здруженија во својата земја. ...

Те бягат от сърбите, ние им ги връщаме. След ветото там вече не остана и един български и пробългарски глас . И досега ясно си личи , че сме малък , но много прост народ , за 140 г не можахме да приобщим хора , които са ни копия и носят същото име. А сме малък , именно защото сме прости. Първо самите наши предци поставиха българският въпрос като македонски, все едно македонското е по-важно от интеграцията с другите българи. После сами се компрометирахме пред света с атентати , убийства, , отвличания , палежи , братоубийства , зулуми. А когато през Балканската беше решаващият момент да вземем българската част от областта , ние вместо нашата завземахме турската и гръцката част , драпахме за Одрин, Солун , че и Цариград, , а забравихме нашите хора. После пък , не други , а точно българските комунисти в Коминтерн/Кьосев , Влахов/ измислиха и наложиха в Коминтерна идеята за македонска нация и после я прокарваха от негово име , преди това основателят им публично в парламента се беше отказал да е българин. И пак в София се полгаха основите на македонскатс литература в македонския литерстурен кръжок . Участникът в него и бъдещ съчинител на македонския език Венко Марковски пише, че дошъл от Македония като българин, а в София станал македонец. Левите интелектуалци като него се събирали на пъпа на София в кафенето на племенника на Гоце Делчев- Туше Чопов , комунист и македонист като тях . Да се чудим ли какво става по-нататък след като комунидите вземат властта в региона, . Сега те бягат ние ги връщаме , малоумни ли сме? И как си представяме в Брюксел да дискотират и определят бъдещето на цял континент от идентичността на Самуил и Гоце, имам чувството , Явно тези които ги сппряха ни смятат за рядко прости и може би с основание, щом се чудим защо никой в ЕС не ни разбира.

"Признанието на бугарските политичари, како последното на техничкиот премиер Стефан Јанев, дека ЕУ-партнерите не ги разбирале нивните позиции за ветото спрема Македонија, главно фокусирано на уцени од историско-национален карактер за „признавање на бугарските корени“ на македонскиот јазик и нација, не ги обесхрабри да бараат нова форма, односно „поевропска обланда“ за постигнување на своите нереализирани национални амбиции и фрустрации поврзани со македонското прашање. Затоа сега, флагрантното оспорување на универзалното право на самоопределување и себеименување содржано во ланскиот објаснувачки меморандум, Бугарија го замени со барање за заштита од дискриминација на „македонските граѓани со бугарска самосвест“, запирање на некаков наводен процес на дебугаризација на македонското општество и отстранување на говорот на омраза за Бугарите во Македонија. Гледајќи ја раската во „македонското око“, бугарската политика настојува својата „греда“ да ја прикаже како заштита на европските вредности."

Бугарскиот фалсификат со европски печат Од Јасминка Павловска - 10:00 27.11.2021 Потпирајќи се на својот статус земја-членка на ЕУ, Бугарија настојува бескрупулозно да ги инструментализира принципите и механизмите на Унијата за да добие некаков „оригинал документ“ на своите фалсификат-конструкции, како за минатото така и за сегашноста. Таквите бугарски амбиции веќе не ја допираат само историјата (па и сегашните состојби) на Македонија туку и нејзината сопствена улога во одредени периоди на светската историја, како и нејзината самоперцепција за „бранител на европските вредности“. Иако пред претстојниот самит на ЕУ, во средината на декември, навидум е променет наративот во бугарските аргументи за одржување на ветото за почеток на македонските преговори за членство во Унијата, сепак во неговата суштина останува „како што била признаена историската вистина во односите со Грција, истото да биде сторено и со Бугарија“, односно „објективните факти“ од нивната (бугарска) верзија на т.н. заедничка историја, да не бидат подложени на мултиперспективно толкување.

Ще почекате йоще малце. Има да си чекате. Какво е казала македонската влада? Ще ви приемат ли скоро в ЕС? Ке ги прифатиме, хахаха!

Иска се спазване на договора и включването му в преговорната рамка за да се контролира изпълнението му.

който български политик посмее подпише на севернитемакета да станат хора, трябва бързо да стане северномакедонски гражданин и да избяга от тук!

То с чакане ако ставаше досега да сте изпреварили САЩ... Както изпълнихте изискванията на Гърция, така ще изпълните и тези на България. Иначе има да чакате...

Изискванията на Гърция ги разбрахме. Напиши кои са изискванията на БГ ?

То на вас ви е трудничко да разберете каквото и да е било! Ще чакате явно!!!

какво се е променило тези дни та очакват падане на ветото ?

АМЕРИКАНСКОТО ПОСОСЛСТВО ЩЕ НАЗНАЧАВА НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО.

Така наречените "македонски" царе сами са се наричали българи....това е факт, за македонците в форума....плюс това говорите чист български....малко изчанчено...де....И осван това да скърбя за албанците от катастрофата от чисто човешка гледна точка, но заслужавяте да ви завладеят и това ще се случи...като не милеете за майка България ...Право куме в очи...

Единственият начин за безпрепятственото им влизане в ЕС е обединение с България и ще отпадне нуждата от преговори и т.н. Необходимо е за братята ни наричащи се и наричани македонци да имат съвест и чест та да не петнят повече паметта и името на своите родители и деди. От тях нищо не искаме, няма и да взимаме, а само да живеем като един народ. Явявайки се в този вид в ЕС ще бъдем предпоставка и пример на останалите, за осмисляне основоположните идеи на този съюз. Че този път няма да е никак лек е повече от ясно, но омразата насилствено набивана в главите ви ще трябва да се заличи с любов. Единствено така и Вие и Ние ще можем да защитим и да запазим справедливостта. Добре дошли в родното семейство братя българи.

никога макетата не с аискали обидинение с булгаристан а з Гърция сега там са над 51% албанци до няколко г албания ще граничи с турция и румъния с турция.

"обединение с България и ще отпадне нуждата от преговори". Това е същото като Крим и Русия.

чакат и мустфа от козяк следи з а чакането и наритала бг миндилите макетата са обещали поне 10 безплатни бази и се бърза.

Около 30-40 % от по -старите жителите на София са наследници на преселници от област Македония /Егейска, Вардарска/. Тези преселници са истинските български македонци. Ючбунар в София е бил населен почти изцяло от македонски преселници / и малко евреи в южната част/. Сега наричащите се македонци в РСМ са хора с български корени, но не с българско самосъзнание.

Ехеееее ….. мечтиии ….

Съгласен съм да се отмени ветото, но само на 30-ти февруари. :)

По-евтино ще им излезе да направят референдум и да се присъединят към Република България на под мотото: Един народ - една Държава

Може ли някой да ми преведе казаното от Османи на пуерторикански или на мексикански език, че македонски много не разбирам! Аз добре владея и хаитянски език, хондураски, никарагуански и чилийски език. Сега уча австралийски, новозеландски и канадски език!

Мексикански и австрийски

"Всички чакаме България да отмени ветото" Всички чакаме македонците да започнат да се държат цивилизовано и европейски и да оставят зад себе си сърбо-югославското мислене и промитивно държание!

А КОГА ИЗРАЕЛ ЩЕ ПРИЗНАЕ ПАЛЕСТИНА ???? ИЛИ МАЙ НА ВЪНШНИТЯ ЕВЕРЕЙСКИ МИНИСТЪР И КАНАДСКИЯТ ХАРВАРСКИ БАСТУН НЕ ИМ ПУКА МАЙ НИ НАЙ-МАЛКО ЗА ИМЕТО БЪЛГАРИЯ, А НАЙ-ИМ ПУК КЕША КОЙТО ШЕ ИМ ДРЪНКА В ДЖОБЧЕТО СЛЕД ТОВА ПРЕДАДЕТЛСТВО! ДУХАЙТЕ СВЕЩИТЕ, ТАЯ КОЧИНА НЯМА ДА Я БЪДЕ!

Когато палестинците се разделят с тероризма.

Когато Палестина признае Израел!

Простият българин не може да разбере българския Ципрас от „Продължаваме промяната“. Сега Гърция е добрия съсед, а бугарите пак са лошите. А гърците постигнаха всичко, което искаха. Промениха името им на част от област, смениха им конституцията, взеха си историята от древността и т.н. и т.н. Даже им казаха как трябва да си изписват номерата на автомобилите. И най-важното е, че си запазиха търговската марка "Македония" и си е само тяхна. Миналата година си купих от Солун бутилка от литър и половина узо с тази марка. На етикета е изобразена цялата област Македония. Е, това узо не е като пломарито, но пак става. Нашите некадърни политици обясняваха нещата по един неразбираем и объркан начин. Няма как в Европейския съюз да ни разберат неясните обяснения. Трябва да се действа като гърците, но за това трябват кадърни политици.

Дали искаме достъп до Адриатическо море по- скоро. Или искаме да оправяме кривото на продължаващата разпада си Титова Югославия още десетилетия?

И Черно море ще се свържат за пръв път от векове. Трябва да се мисли стратегически. Да за РС Македония и Албания в ЕС час по- скоро.

Югославия да се разпада в умовете на СевМаките. Важното е българите да могат да ходят до Адриатическо море.

По-скоро Русия ще даде отново Крим на Украйна отколкото да се откажем от ветото! Все пак може да влязат веднага в ЕС като признаят, че са част от България и се присъединят.

мустафа от козяк вече е наредила даже им казал акой чифут е назначила за външен ибрикчия.

Да влизат бързо в ЕС двете заедно с Албания и да се пътува до Адриатическо море.

“Македонският външен министър: Всички чакаме България да отмени ветото” Да искаш да чакаш, да знаеш да чакаш, да можеш да чакаш... Вие всички хубаво ни чакате, ама някой от вас запита ли се а ние колко десетилетия ви чакахме да станете нормални хора и да спрете оплюването, гаврите и насилието над българи? Сега ще има да почакате, докато се сетите за какво точно става сума! И вместо пак да се опитвате да хитруване и търсите други задкулисни намини и Нина някъде другаде, вземете се очовечете и промените! Едно добро начало за това е например да се извините за всичко, което сте причинили на българите.

По македонски вариант ТАЗИ ГОДИНА ЛЮЛКА, ДОГОДИНА БУЛКА. Може би...

Едно е сигурно. Покрай северната пародия или Македония ще разберем тия от ПП дали са мошеници или не. Това им е теста. Колкото повече държат северната пародия отвън, толкова повече ще изкарат.

А няма ли последната дума Парлавентът? Все пак България е парламентарна република, най-висшият орган в нея е засонодателният, тоест Народното събрание, то назначава и избира правителството, то (би трябвало да) има последната дума като представител на народа!