Македонският парламент прие новото име на страната

Конституционните поправки получиха необходимото мнозинство с помощта на 8 депутати от ВМРО-ДПМНЕ, които веднага след това бяха изключени от партията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Името няма значение, дори сега не е сигурно, дали гърците, ще ратифицират договора. Въпроса е геополитически. Просто запада има интерес БЮРМ да е в НАТО. Това означава, че политиката на ГЕРБ в лицето на Захариева, Ц. Цачева, Плевналиев и т. н. е глупава и предателска спрямо националните интереси на България. Може би са си мислели, че с нас или без нас все едно, ще ги приемат, следователно е по-добре да участваме, но има бази от който никоя държава не бива да отстъпва. Постъпихте глупаво господа и другари от ГЕРБ и Патриотите.

Senator1

Централна Македония по е логично.Ще се поянви ли Южна Македония, и да не би да ни обявят за Източна Македония някой ден както вървят нещата?

Tova e nai hubavata novina Makedonia v EU NATO

Най-интересно е твърдението на българските продажни русофоби, че Русия се меси в македонските работи. Фактите обаче са факти. Военният министър наЩатите Матиас Кучетжо беше в Скопие. Меркел също.Столтенберг също. Не по малко от 10 представители на ЕС ходиха там. Шойгу беше ли в Македония бе гьотверени ? Медведев? Мълчат соросоидите и за факта ,че СДС призна българската Македони за македонска държава , а гербаджиите подписаха че българският език е официален македонски език.Така тези одупени на запада предатели на България извършиха престъпление спрямо родината ни и трябва да бъдат съдени за това Станишев купи Заев, а Заев купи 8 депутати от опозицията за да гласуват договора с Гърция с който се нанася удар по България защото Пиринска Македония е също Северна Македония спрямо Гърция. България мълчи за българите в Егейска Македония на които гърците смениха имената насилствено.

Nikoga s Rusia

затова ще те шибат скоро анадолските и албанските манафи

Вас ви шибат повече

Хан Тервел-700-721 г., Хан Кормеси-721-738 г., Хан Севар-738-753 г., Хан Кормисош 753-756 г., Хан Винех-756-762 г., и много още до Хан Крум-802-814 г., и още до края на първа българска, след това втора българска държава , че трета ... А македония! Къде е историята й, къде е първа Македония, че сега да има следваща?

А защо гърция не промени името на провинцията, а трябваше име на цяла държава да се променя.

Джеви,ако вярваш на нашите политици и особено на външната министърка знай,че лъжат или нищо не разбират от политика . Гласува се да започнат разговори в парламента за промяна на конституцията а дали ще стане това не се знае.Патоса на Захариева е вреден за България .спомни си ,че подписа и за Истамбулската а какво стана после.После се скри като попикано мушкато.

Евала им на гърците, че са натиснали БЮРМ по болното място - извратените националистически амбиции. Те вместо да зяпат я в нашия, я в гръцкия двор, да вземат да направят едно преброяване. Ще вземе да се окаже, че албанците и българските граждани са бая повече от лумпените със сръбско самосъзнание (неясно защо подкрепяни от разни маргинали в България).

Радостта на зайковците се оказа преждевременна: Борислав Цеков 14 часа · Осъмваме с твърдения "Македония прие промените в конституцията". Това са неверни твърдения! Емоционалните възгласи на радост или възмущение са прибързани и неточни. Като конституционалист, си позволявам някои пояснения. Снощи в Скопие НЕ са приемани НИКАКВИ промени в конституцията. Съгласно процедурата, уредена в конституцията (уставот) и парламентарния правилник (деловник) гласуването вчера е само по въпроса дали да се пристъпи към обсъждане и гласуване на предложения за промени или не. Парламентът е приел с нужното мнозинство от 2/3 да открие такава процедура. Оттук насетне тепърва през следващите няколко месеца ще започне съставянето на промените, тяхното обсъждане и неколкократно гласуване. Първо ще се гласуват текстовете приети от съответната парламентарна комисия да станат формални предложения - мнозинството е повече от 1/2 от състава на парламента. После ще трябва да бъдат гласувани тези предложения - с 2/3 от гласовете. И накрая, окончателното им приемане трябва да стане пак с 2/3 мнозинство. Тоест имаме открита процедура, но нямаме никакво произнасяне по същество. Дали и какви точно промени ще бъдат приети в крайна сметка, все още е рано да се каже. Твърде крехко е мнозинството от 1 глас, при това има редица съмнения, вкл. изявление на гръцкия военен министър, че нужните няколко гласа са "напазарувани". А там, където няма ценности и принципи, а купуване на гласове, винаги може да се появят и по-високи "оферти". Ако, въпреки всичко, бъдат приети нужните промени в конституцията, то следващата стъпка за реализацията на договора от Преспа е ратификацията му от гръцкия парламент, където опозицията срещу това е голяма и се разраства. Така че все още говорим за бъдещи несигурни събития, а не за факти.

Лицемерието на ЗАЙО и на западните му опекуни е напълно в духа на западната демокрация. И на децата е ясно, как е успял да си осигури подкрепата на нужния му брой ренегати от ВМРО ДПМНЕ. Така макетата получиха първия си урок по западна демокрация. Следват още..

Поредното доказателство, че за запада в сегашното му либерално издание демокрацията е само фасада, изпразнена от съдържание...

Какво общо има запада с референдума в Македония и смяната на името от македонското правителсто БЕ ТЪ.АК?

Всичко, на което ставаме свидетели в Македония е под негов диктат! От Луната ли падаш или си бил в кома до днес???? Тъпак не бих те нарекъл, просто нямаш поглед върху общата картина...

Освен, че си тъпак, си и проста червена русофилистична пачавра:)

Когато няма какво да кажеш почваш с просташки обиди. олкова можеш

Руската държавна пропаганда тук във форума иска да убеди Българите чрез троловете си, че е голяма грешка Македония да бъде приета в ЕС и НАТО и да няма граница между Българи и Македонци! Според руската държавна пропаганда много по-добре би било за България да има граница с Македония, а Македония да си остане сърбска провинция под руски контрол!

"Пътят към ЕС минава през Босфора" доктор Ахмед Доган

Изнудване и пропаганда... граница може да няма и без Макединия да влиза в нато! Но по-важно е какво искат (или не сикат) македонците, не ние, нато или говеда некои!

Ти си или тъпак или трол. Половината граждани на Македония са албанци и те ще стават все повече. Албания не крие своите експанзионистични мераци и след като глътнат Македония ще се насочат към нови земи - това със сигурност няма да бъдат гръцки или сръбски. Така че мечтаното от теб заличаване на границата само ще доведе пълчища от бързо размножаващи се албанци, които са галените деца на САЩ. По същата причина след приемането на Македония в НАТО македонското правителство няма да има думата и да отстои суверенитета на държавата, когато македонските албанци поискат още привилегии и предявят нови претенции за участие в управлението. Така че какво искат руснаците - за нас не е важно; важното е, че сега заплахата за България нараства, но такива като теб нито го разбират, нито ги интересува.

Доста тъпа опорна точка ви спуснаха днес от тролефермата:))) Опорката е - ужас, Македония влиза в НАТО, а това/незнайно как/ води до бързо и ударно размножаване на албанците в Македония и /отново незнайно как и защо/ до страшна заплаха за България! :)))) Е, наистина доста са се изчерпали взводните ви командири от тролефермата и напоследък опорките им граничат със слабоумие:) До днес, когато практически Скопие взе официално решение да влезе в НАТО, албанците им не бяха заплаха, нито за самите македонци, нито за нас,но от днес станаха страшилище, което ще поглъща целите Балкани:))) Уникална опорка! хахахахаха Работата е доста по-проста, работата е там, че Русия губи още едно поле на влияние, още един потенциален плацдарм на европейска територия и от това все по-ясно започва да й става, че скоро ще изгуби и последните си надежди за това! Ще се наложи да продължава с подмолни средства като хибридна война, тролски атаки и канонади, но те стават все по неефективни и безрезултатни. Нищо, спокойно, важното е, че руснаците ще ходят в рая:) Да де, ама кво става със платените им подлоги в България? Те дори на самите руснаци са смешни и жалки:) Май няма да ги вземат в рая?;)))

Когато едно правителство не се вслушва в Народа си и провежда политика на малцинството, нищо добро не го чака. Рано или късно ще дойде Видовден. И Зайчев ще надбяга всички зайци. И албанците даже няма да му помогнат. Всъщност тази амеба предизвиква единствено погнуса.

На референдума 90% гласуваха с ДА за промяната на името! Кое не е вслушване в Народа си? Останалите които не гласуваха, явно не са искали да бъде чут гласът им! Да бяха гласували! Никой не ги е спирал!

Референдумът беше невалиден, защото гласуваха по-малко от 50%. Кое не си разбрал?? Жалък лицемер. Като господарите си.

90% от 38% колко прави, тролче? Да не говорим, че въпроса беше йезуитски формулиран и че албанците го подкрепиха, защото за тя идва звездния час - окончателно заграбване властта в Македония под закрилата на техните покровители от САЩ. Въпрос на време е...

Ще им влезе, бе. Що не?

Те ли ще влизат в НАТО или обратно НАТО ще им влиза през задната врата?

Защо правите поклони на гърчетата. Те са бивши във всяко отношение. Бледа сянка на древна култура, бивша просперираща европейска страна, бивш пример за ползата от европейска интеграция и още много. Време е тази мързелива пасмина със самочувствие да разбере, че Гърция има едно място - да е сервитьор и готвач на Европа всяко лято.

Гърция с най-голямо удоволствие е сервитьор и готвач на Европа и грам не се оплаква от това:) Така наречената "мързелива пасмина" работи 10 пъти повече от пасмината по нашите курорти и съответно все повече хора отиват там където ги обслужват по-добре, а тук остават жалки лумпени и мутри,които могат да впечатлят някого единствено по чалгоморието, а навън са като употребявани презервативи:) научи се да работиш и тогава критикувай хора, които се справят с нещата 100 пъти по-добре и бачкат, а не лаят по форуми!

Оти се косите?

За Балканите! И още един кур в имперският гъз на Пиздин Вебсеремос !

И това радва душата ми!?

Наивна самозаблуда или кретенски дебилизъм..?

Тва ибрикчийче Заев е доста противно същество, малко го биха макетата, още ще има.

Договорът ни за приятелство с Македония е НАЙ_ГОЛЯМОТО ПРЕДАТЕЛСТВО спрямо БЪлгария в цялата ни история! Целта е да се изтика Русия от балканите и да се превърнем отново във вилает на отоманската империя. Още Бисмарк беше казал,че на Балканите може да имат влияние само две империи -Османската и Руската, и че хората на Балканите поддържат или едната или другата от двете,и трето положение няма и не може да има. Това става,когато е обсъждано дали Германия да ни освободи от турците и да ни завземе. Но след проучване се отказва именно поради тази причина. Великия Бисмарк е напълно прав и тогава,и сега -и днес на балканите населението е разделено на две -едните си искат османското,а другите се противопоставят на това,като поддържат Русия,която е единствен гарант в света на свободата на населението на Балканите -всичко,различно от Русия,означава ново заробване (както предизвикаха Берлинския конгрес,за да ни разпокъса и както заповедта на Чърчил, България да бъде унищожена като държава,и територията й да се раздели между Турция,Гърция и Югославия (тогава десетки турски дивизии са на границата ни и чакаха заповед да влязат,но за щастие, Сталин ги изпревари,влезе към Бургас и ни запази като държава),а и всички подобни случаи в историята ни,са все такива -без Русия -няма България! Тези,които искат да унищожат България, са преценили,че пътят е,като първо се изтика Русия от Балканите,а не случайно и предадоха енергийните проекти на бъдещия ни Център...!

гнусна руска подлога:) наистина в историята на света няма по-гадна пасмина от бг русифилистиците! рядко продажно и просто племенце! хубавото е,че си отива безвъзвратно!:) днешните събития в македония са още една стъпка в тази посока!

Мъка ти е,че ни освободиха от вас,нали Мустафа?

Всеки знае вица за мАкедонската история - "она една страница". Е, айде, днес с името на Заю Баев започва втората страница. Благодарение на наш Боко скоро в еуропската уния ке биде признат за официален и мАкедонския език.

Тоя нашият бухалкаджия защо призна македонският език за официален език .... Мекере.

Русофилистиците в амок:) буахахахахахахахахахах свиквайте! ще има още и още и още....

набухаха ли ти го вече шиптърите в миризливия задник бе гьотверен ?Излезе ли Русия от Балканите всички тъпи балкански джуджета ставаме отново Турски вилати

свиквай, свиквай! Русия вече е излязла от балканите! и това е най-прекраснотонещо, което се е случвало на този регион някога!

За византиеца е северна Македония ама за нас е южна. Що па да не се казва средна?! Еййй Бойко, Радев, що не бе ?!

България призна върху български земи Макдонска држава/СДС/ и върху българско наречие официален Македонски език/ГЕРБ/. Това е все едно немците да признаят, че австрийците не са немци и ,че австрийският език също не е немски.Това е най-голямото предателство срещу България в най-новото време. Така е и с гърците спрямо Кипър и пр. Спрямо Гърция и Пиринска Македония е Северна Македония. Тогава ?

Точно колега ! Но България адмирира договора Гърция-Македония и забрави, че цяла Егейска Македония беше българска. Гърците по време на "черните полковници" смениха българските имена топографски и лични. Заселиха в българските земи понтийски гърци докарани от Турция. Оказа се ,че България е най-големият предател на българите в Егейска и Вардарска Македония. Оказа се, че офицерите от българското военно разузнаване на Царство България, Георги Делчев, Дамян Груев, Петър Тошев и пр. са се борили не за Македония а за Северна Македония

с големия иригатор. Ха, ха, ха.

Клизмата за българи и македонци ще бъде направена от шиптърите, а на теб клизмата ще бъде в говнясалата ти уста

Ккаква Русия бълнуваш,бе? Клизмата е за България! В Македонските учебници по история се изучава т.н. "Българско робство" ,и ние не посмяхме нито думичка да им кажем преди т.н. Договор за приятелство. НЕ ЗАЩИТИХМЕ НИТО КАПКА ОТ ИСТИНАТА И НАЦИОНАЛНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ! Гърците си постигнаха своето,при все,че из вардарско гърци няма и никога не е имало! Клизмата е за нас,единствено ние сме прецаканите! И незнам за какво го направихме? За да били влезли в НАТО? И каква ни е ползата от това? Никаква!

Що? Да не би макетата да искат да им върнат азбуката мужиците?

Да, с името "Северна Македония" гърците разрешават своя проблем и прехвърлят горещия картоф на присвояването на чужда култура и история в нашето поле. Но за да започне разплитането на манипулативната "македонистка" политическа доктрина, трябваше да се стартира все пак с по-мека бъданарка. Такава бе ролята на договора за добросъседство с България. В същото време обаче гърците свършват и част от нашата работа с факта, че им налагат две важни промени в Конституцията - Първо, че т.н. македонска нация и държавност са създадени през 1944 г. и Второ, че се пресича "конституционното задължение на Скопие да сее сепаратизъм" в съседните му държави. Следователно на нас ни остава с европейската си стоп-палка да доразплетем възела на тяхната специфична "история", а тя е - целенасочено културно раздалечаване от вековния им славянобългарска корен след заграбването на земята им от Сърбия и конституиране на "нова националност" в Югославия през 1944 г. на база на политическо решение. Да се разберем какво значи "обща история" ! До Балканските войни има само българска история и техните предци са просто част от нея ! И няма нищо позорно в този всеизвестен за света факт !

Историческата истина не не може да бъде предмет на политическо предоговаряне !

Напротив, може:) Винаги е можело и винаги се е правило!

Славянобългарски ли? какви славяни те гонят в България, ние НЕ СМЕ славяни.

Ние сме татаро-монголски цигани и господ ни е бил куче, а знамето опикана конска опашка

Същите продажни политици като нашите.

Междувременно в демократично Косово въвеждадт глоби за който не иска да стане прав на химна... от 300 до 2000 евро. Ценно и европейско!

кога стана това?

Забравих, да кажа, че следва Сърбия... Влизането на сърбите в НАТО е толкова вероятно, колкото македонците (да се чете северомакедонци) да сменят името на своята държава... Масква се заигра с рязаните и изтърва стъпките на танца...:)

България с Боко да се готви за промяна на своята история и отношението към комшиите на Балканите и към света! Съвсем скоро в НАТО и ЕС, след пълноправното приемане на ФИРОМ, ще се чува гласът на ФИРОМ и той ще бъде антибългарски. Няма как, фиромският идентитет го повелява! Ние пък ще си дърпаме косите заради евро-атлантическата солидарност! Абе, кога почва войната с Русия?!

На русофилите и комунягите им беше голяма устата на референдума, обаче сега го налапаха 30 сантиметра, четвъртит с разширени вени.

Четвъртитият не е излизал от устата ти. Смучи-смучи!

Което не се купува с пари, се купува с много пари... Поредното доказателство, че северомакедонците са си чисти българи...

Което не се купува с пари, се купува с много пари... Поредното доказателство, че северомакедонците са си чисти българи...

Брано на макетата! Сега и автокефалия да получат,..! И след това ..пръв кинжал в НАТОто ,бе!?

Макетата първо ,,ще го гризкат,, !?

Надявам се не след дълго да я прекръстят отново и да и дадат истинското име " Западна България"

Остани с надежда!

Що ми се струва,че комунягите пак духат супата хахахахахахаха

Че ти на суъ леб ли си, бе демократе?

Деби, този е на ,,топла сперма,, , бе душко!?

Украйна е най-бедната страна в Европа, ние сме най-бедни в ЕС... при тех газа поскъпва с 25%, при нас парното с 20... добре дошли и на макетата в новите европейски ценности.

Не мога да разбера минусите за какво са... за фактите или за доброто пожелание ... ;)

"Бивша югославска република Македония" е по-добре от "Северна Македония" А ако България се прекръсти на Южен Кавказ как ще е? Помните ли от къде идва таткото на Хан Аспарух? ВЕрно...вие дори не знаете кой е той, че да знаете от къде идва.

ИМА ЛИ?

На 5 и 6.12.2006 г. в Страсбург се провежда редовно заседание на Комитета на постоянните представители на Съвета на Европа. На него се обсъжтат въпроси, свързани с контрола по изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека, включително изпълнението на решението на Европейския съд по правата на човека по делото ОМО “Илинден” – ПИРИН. ОМО “Илинден” – ПИРИН твърди, че България е поробила 500 000 македонци в Пиринска Македония и настояват Пиринска Македония да бъде освободена от българско робство и присъединена към ФИРОМ. По време на заседанието Русия и Сърбия настояват и притискат България да регистрира ОМО “Илинден” – ПИРИН като партия. Благодарение на ветото на Гърция и Кипър руско-сръбското искане е пропаднало.

А пък границата между Северна и Южна Македония щяла да минава през Екватора

Неоспоримо!

Комунягите русофилистиците и сърбоманите направо осиротяха . Вият на умрело се чува по тъмно и по светло .

Да им е "честито" на Македония. Една идентичност им остана, а сега и нея им я взеха.

Българска сръбска или измислена?

Македонската нация и идентичност са създадени с решение на Изпълнителния комитет на Комунистическия интернационал в Москва през 1934. Наистина жалко за тази толкова "стара" нация и идентичност!

Ето сега вече с новото име на света става ясно, че става въпрос не за цялата Македония. Не е ясно обаче какво ще бъде новото име на Месечината, може би Северно-Македонска Полу-Месечина. Не ми звучи нещо. Според мен най би й прилягало Северо-Македонски Месечен Цикъл. Звучи някак си кърваво-героично, по комитски!

Да им се чудиш на руснаците и китайците що се гласят да ходят на този цикъл. Те не знаят ли, че там си е македонска земя?

С гласуването политическата класа на Мадекония доказа, че е достойна не само за ЕС, ами направо за предЦедателство на ЕС! Имат всички заложби - лъжат, крадат, корумпирани са на достатъчно ниво. Квопо повече?! А Заев напрао да сменя Юнкер!

Е , можеха и Западна България да прекръстят. Ама ....

Бишвия проект на бкп е кремъл - македонската нация направи крачка към връщането си при България !

Откакто си се родила си на крачка от главния мозък, ма уви, пак не те огря.

Шшшш тихо. Тихо. Чувате лу ? Как се чува ехото от звъчния шамар по муцуната на путин ?

Плюенето тук само показва до каква брутална стебен форумите са инфилтрирани от руски тролове и техните слуги! България има стратегически политически, икономически и социален интерес от това, Македония да членува там, където и България е член! Няма обикновен Българин, който да е против членството на Македония в НАТО и ЕС! Против са Русия, Сърбия и техните слуги в Македония и България, предатели, които са продали и майка си за пари!

не точно за пари....за рубли:)

Знаех какво ще се случи и то се случи !!! Обещали са , но със сигурност и са им дали на ОСМИНАТА от ВМРО-ДПМНЕ някъква сума . И това е излязло в пъти по-изгодно от всички досегашни делегации, охрани, софри , самолети и др. харчове за подкрепа на “новото” име на Македония. Но във всички случаи е добре и за тях , добре е и за НАС . Че с тези Български паспорти бая корупция привнесоха и у нас .Надявам се най-после да се кротнат братята “македонци” и да им се отвори пътя към Европата !!!

Днешните новини: Еничарите у нас могат вече да празнуват спокойно, уверено и щастливо, понеже още една част от България, а именно Македония, направи първата си крачка по пътя, който ние следваме вярно от 1990-та насам, а именно пътят на пълна разруха, упадък и деградация, наричан за по-кратко "членство в ес и нато", честито, скъпи мои еничари....!

по пътя на антибългаризма, защото тъпите българи признахме и даржавата им и измисленият им език