Политическата криза в Македония се задълбочава

Президентът на Македония заяви, че не може да даде мандат на лидера на социалдемократите Зоран Заев за съставяне на правителство.

Обратно в новината

Коментари - Политическата криза в Македония се задълбочава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Снощи гледах и слушах по една телевизия небезизвестният Ал Йорданов, покрай другото и бивш наш посланик в Скопие. Този тумбак въртя и сучи, хвърли една помия от приказки и въобще не защити бълг.кауза,дори намекна че трябва да се клекне на албанците,явно американците яко са го подплатили.Работата на Клинтън и Буш още не приключила с т.н. западни балкани!А за нас обща граница с Албания, мюсюлманската дъга се оформя- от Ч.море през Родопите до Струма и на запад до адриатика.В близко време и турците ще искат турският в Б-я да стане втори офиц.език. А нашите пишман политици удрят темета към САЩ и Анкара.

Питам се колко голям предател на Родината си трябва да бъдеш за да се съгласиш заради власт да приемеш пъкления план на албанците.Добре ,че президента им е мъж на място за да спре самоунищожителното безумие.Без подкрепата на народа обаче за колко ли време все пак би устоял.Не е много трудно да си представим такъв сценарий и у нас с нашата криворазбрана и самоубийствена толерантност и агресивноста и болните свръхамбиции на Ердоган.

Точно толкова предатели, кокото БСП. Нали те вкараха два пъти турска партия пряко в управлението на Бългаиря и направиха в няколко министерства официалният език да е турският?! Ето ти пример за мярка за предателство. Тези там социал-демократи ли бяха? А! Те това имах пред вид. Лявото е предателско. Това му е маята, това му е генът - ниско качество.

Колкото и да не им се иска май тази държава на запад от нас ще се превърне във второ Косово, рано или късно.....

Зоран Заев закопава собственната си държава! Тоя трябва да бъде съден за национално предателство!

Игилизинът Гладстон "ЗАКОПАВА" Българите в Македония с тъпия си лозунг "Македония на Македонците", който е възприет буквално от даскалското ръководство на ВМРО, което води до неописуеми страдания и днешната антична шизофрения .

Pesh0

федерализирането на една държава е само началото на разпада и .

Изобщо не става дума за закон, предвиждащ "по-широко използване на албанския език",а става дума за признаването на албанския език за втори официален език в Македония. Правилно протестират македонците.

Сигурен съм, че когато в БЮРМ отношението към нас се обърне към подобряване, албанците ще бъдат подтикнати да нанесат удара си. В България доста хора са изненадани от действителното положение на нещата в БЮРМ. Това е като един вид шок за мнозина българи, но по-добре е да се знае реалността. Хората там искат пак да се върне Югославия Това потвърждава, че само авторитетна и просперираща България,ще върне македонците към истината. Другото е връщане към 50 годишните безплодни усилия на България. Не искам да повярвам, че това се прави може би съзнателно.

Още откак изгубихме като българи помаците, макетата, власите, бесарабците и горяните трябваше да ни стане пределно ясно, че освен с въже няма отърване от русофилските ни паразити и безграничната им глупост.

На всички дето питат защо са ни. Вие сте национални предатели! Ходете си на ЕС, Русия и т.н. Тъп народ ...

В Македония двете основни македонски партии са лявата социалистическа и още по-лявата ВМРО - ДПМН. "Проевропейската" партия е социалистическата.

Македонците са си чисти българи, и то от най-неприятните. Те толкова много се напъват да ни мразят нас българите, че не забелязаха откъде идва най-голямата им беда - там ще им нахлузят фереджетата и ще стане една мюсюлманска македония!!!

Не винете ,нещастния "македонски"народ ,колкото ние можехме да спрем безумията на нашите политици ,толкова и те на техните,ГОСПОД да помага на нас и на тях ,БРАТЯ сме.

новината, но само заглавието носи сериозна заплаха. Да не дава Господ+ но така близо до България една война? Лелеееее!

на бабаити, че покрай развалените ябълки отиват и здравите на боклука? Значи и нас може да ни закачи!

Божидар Димитров е голям радетел Македония да се присъедини към България. Това е изключително вредно за всички! Макединците нямат българско самосъзнание. Тези, приели българско гражданство, са го направили заради даден интерес, най-често бизнес. Те виждат в лицето на сърбите спасители от неминеумата насилствена българизация, която е щяла да ги сполети. Има много паметници от "антифашистката съпротива" срещу българската окупация. Цар Борис се смята за окупатор на македонските земи. А какво да говорим за албанците, които ще влезат с присъединяването? Тези в Западна Македония са на етап на развитието на афганистанците и далеч след сирийците. Поколения не са посещавали училище затова, че предметите се изучават на македонски език.

Вече никакво съчувствие към т.н. македонци не изпитвам. Да сърбат, каквото са си надробили. Няма друга страна, в която населението да се държи така враждебно към нас българите. Ако там албанците вземат превес и стане албанска държава, за нас ще е само по-добре.

Омразата в Република Македония към България и българите е жизнено необходима за тях. При едно стопляне, дори само нормализиране на отношенията с нас , Македония ще бъде ликвидирана от Великите сили пряко, или чрез някои от техните марионетки, като Албания, Сърбия или Гърция. България няма да бъде в състояние да я защити. Да си спомним кой евакуира с автобуси обкръжените албански банди в Арачиново, с чие благоволение бе създадена македонската нация и как повече от 50 години Европа безучастно наблюдава гаврата с българщината в Македония, в битка срещу кои армии са загиналите българи от вече заличените военни гробища /с едно две изключения/ в Република Македония. България дори не успя да защити една борбена Българка, Спаска Митрова, от гаврата спрямо нея, за това че смело заяви -Аз съм Българка. По-добре една мразеща ни Македония отколкото една съсипана и банкрутирала Република Македония, разпарчатосана със сигурност между Албания, Гърция и Сърбия, безвъзвратно мъртва за БЪЛГАРСКАТА КАУЗА. За мъртвия, надежда вече няма. Не трябва да се позволи унищожението и асимилирането на поредната Българска територия, подобно на Северна Добруджа, Южна Тракия, гръцка Македония, окупираните от Сърбия покрайнини и други за които вече е забравено.

Както винаги комунистите са предатели, готови с цената на всичко да вземата властта за да крадат. ВМРО отказа да се поддаде на изнудването на албанците, комунистите обаче се надупиха веднага с усмивка. Нали се задава яко крадене - като при нашенската тройна коалиция.

Всичко що е МАКЕ е световно. Утре всичкото МАКЕ ще бъде по света - хахахааааххаа.

нема да дадеш мандат, а? Ми то това се иска... косово-прищина-амерички базес. това ви чака. ей го, от вчера и бюджети има... нов, връзката бюджет-война не требва да ви убегва. скопие е шиптърско.

Истинските македонци се изселиха от Македония след 1946 година, останаха със сръбското подсъзнание. Ако бяха умни, щяха след 89 г. да се присъединят към България, вместо да строят Паметници на простотията. Сега кой ще им помогне ? Никой. Русия или от Сърбия ли ? От там ще им съчувстват и толкова . Ние нито с гърците, нито с албанците имаме конфликтни интереси, така, че кой каквото е дробил, ще си го сърба !!!

Викаш с гърците нямаме конфликт на интереси? Вярно, щото сме се надупили яко към тях и им играем по свирката. Пробвай да кръстиш някое новородено в Гърция Георги или Иван и виж какво ще стане.

Що не пробваш да кръстиш детето си Георгиос в България ? Иначе какви проблеми с тях ? Трябваше да си поделим Македония и край с македонските проблеми.

"А на времето в Македония албанци нямаше!" В Скопие не е имало албанци, това е истина. През петдесетте години на миналия век турското население от Скопие масово се изсалва за Турция и разпродава имуществото си на безценица. От срива на пазара се възползват косовските шиптари. Днешните албански квартали, къщи, дюкяни са били на турците.

Това в Магнаурската школа ли го учи,в школата за милиционери в кв.Симеоново или в АОНСУ?:-)))) Не се излагай моля те!! 650 00 шиптари в момента са граждани на БРЮМ(която е 2.1 милиона).Като прибавиш и 5% ислямизирани цигани,3% турци и 2-3 процента македонски помаци ,1-2 бошняци картинката е ясна...Скоро президента на тази страна с 26г история ще се казва Мехмед Ваку или Шкодран Мустафи..

Мирослав

От тях 300 000 им пратиха американците по време на косовския конфликт...

Не, учил съм съвсем различни работи. Просто съм имал голямо желание да опозная света, поради което много съм чел и пътувал! Не ме опровергаваш, няма данни за етническия състав на Скопие през годините!

Да имахме политици с грам мозък поне половината макета могат да минат към България.

и защо ти са??

Айде да се разделя тази изкуствена държава и да се свършва тази мъка! Албанците да си ходят в Албания, останалите "македонци" да си идват в България, а най-хард от тези макета, дето ни са албанци, ни българи, да си одят при истинските македонци - у гръцко :)

какво е това македония?

ще търсят те любчо, ама твърде късно. човекът искаше да се разделят с албанците и да се обединят с нас, но уви нали са като нас и трябва винаги да се гърмят сами в краката. след охридския договор македония като държава на македонците не съществува.

Макетата кой са разсърдили, че има спрятат това Майданче?

Разсърдили са баба ти.

Македонците не са виновни, че след WWII сърбите актовно и целенасочено да промиват мозъците на македонското население, напълно откъсвайки ги от българските им корени. Наслаганата омраза към българите от вече втото и трето поколение е трудно обратима. Наскоро бях в Скопие и определено прави впечатление голямата част на албанското население което предупределя бъдещото развитие на държавата като федерация. Подклаждана от Сърбия македонската "държава" в лицето основно на вмро върви към добре познатия ни сценарий от Босна и Косово и уви макетата няма как да спечелят тази война. Албанците вече са около 6-7 милиона на балканския полуостров и спасението на македонците са ЕС и НАТО, което по ирония на съдбата минава през народите, които най-много мразят- нас и гърците. Една държава-парадокс, над която е надвиснал сериозен меч и дано греша, но този меч ще посече много невинни жертви.

Като не минават катарски газопроводи през земите ви ме боли шнурчето за вас.

И нефт нямате - не сте интересни.

vasco111

кои отдели косово от сърбя ... ако наблудавате внимателно , само евреите не губят територии а обратно ...

Тези ми не требват.

Кой си ти бе свиньо шумадийска, че така лесно се отказваш от кръвните си братя.

на платформата ДПС и намесата на Турция във вътрешните работи на България ???