Поредно опасно военно приближаване между Турция и Гърция

Атина отправи днес твърдо предупреждение към Турция по повод инцидент в Егейско море миналата седмица, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Поредно опасно военно приближаване между Турция и Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво дрънкане? Гърците сами си свирят и сами си играят.Пей си пенке ле кой ли те слуша!

Тракийско море е правилното име, но е поегейчено благодарение на продажницата Фол.

"Новината",не е от днес,а от вчера. Не че съм гърчоман,но капа им свалям на гърците.Остра позиция,истинска такава.Имат си мнение,защищават си го.Имат си самочуствие,имат си патриотизъм.Може да са в криза,може да ги режат,мачкат,но.... Като Източно-Православен Християнин-твърдо ги подкрепям. Провокациите на Ислямска/вече/,Анкара,не ме радват.

Как ще се кютечат бе, нали са съюзници и ще се бранят! Та нали сме в НАТО, що не им кажем, че не трябва така , нали сме приятели? Та нали разчитаме и те да ни пазят, като сме в НАТО, а не да ни го завират по приятелски! Може ли така бе? Ей Солтенберг, не си чопли носа и не си скуби космите от ушите! Па виж, може и Путин да е виновен там! Може да ги подкокоросва де! Дай да му се изрепчим, ако е така и да вкараме още някоя надувна американска или белгийска лодки в Черно море!

При една война между Гърция и Турция залагам на Турция и им гледам сеира на комшиите.

Залагай,гледай сейр и след това твоят г.з е наред...

И Гърците и Турците са един дол дренки,защото сме им яли попарата.Война между Гърция и Турция няма да има защото и гърците и турците оби4ат парите и никой няма да иска да си съсипе туризма.

А ние друг "дол дренки" ли сме? Всички 'един дол дренки", само ние идеални,а?:)))

Bинаги, ама винаги - гърците като усетят че Tурция е малко на зор и турската армия е ангажрана някъде на юг с терористи или от пкк (пордпомагани с парични средства и оръжия от самите мръсници гърци!) или от даеш - започват с предизвикателствата с Tурция - факт!!!

няма такъв "факт"...лично твоя измислица и фантасмагория е това!

Турски лъжец-марш в Анадола бе......

пак подлите номера на гърчулята - византиици. последно да се подразбира - "помощ братя от европеиския съюз и америка - лошият ни съсед от юг пак ни тормози и иска да ни бие, затова ще трябва пак да ми давате пари назаем - което няма да ви върнем".

гърците подли, а турците добри, добри, толерантни и услужливи!:)))) кретен

Лошият съсед от юг? хахахахахах Пич ти карта през живота си виждал ли си?

Къде е НАТО ?Да ги разтърве? Или ще гледа , както гледа като наблюдател, Операция Атила започната на 20 юли 1974 г., когато турски войски влязоха в КИПЪР?965898

ЕВРОАТЛАНТИЦИ ТУКА ДА ОБЯСНЯТ КАКВО ТОЧНО ЩЕ СЕ СЛУЧИ,АКО ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ СЕ СБИЯТ?!! КАК ЩЕ РЕАГИРА "МИРОТВОРЕЦА"НАТО?!

Никак.

няма да се сбият...това обезсмисля въпроса ти.

ОПИТВАШ ДА ГО ОБЕЗМИСЛИШ ?! ВКЛЮЧВАШ СЕ НА СКОРОСТ,САМООТВЕРЖЕНО И...НЕУБЕДИТЕЛНО КАТО ВСЕКИ ЕВРОГЕЙ !!!

Oт 2003 година насам, гърците незаконно са присвоили около 18 малки островчета и скали за които Tурция претендира че са техни . Cега скалите наречени Kардак, които са собственност на Tурция, гърците се опитват пак с византийските си номера да ги присвоят. Tози път удариха на здрав камък, защото Tурската армия е вече е независима и по силна от преди 2003 година . Tурската морска флота в Eгейско море превъзхожда по всички показатели гръцката , това показват статистиките от независимите източници. Cамо за 2 скали, алчните гърци могат да загубят така наречените 12-те острова, които са незaконно отнети от Tурция .

Турция няма нищо, всичко и е присвоено. И не само егейските острови. Измир и повечето от егейското крайбрежие са гръцки, източна Тракия е българска, източен анадол са кюрдски и арменски. Другото може да си го наречете ваше. Не, че харесвам много гърците, няма много разлика м/у анадолски и данайски номера, обаче резаните са много по агресивни и нагли и представляват пряка заплаха за сигурността и независимостта на България и всичките си съседи.

Tо и Mизия и Tракия принадлежат на тракииците но вие, татарските орди им го присвоихте също. г-н тохар бохарев. за земите ни в Tурция сме пролели много наша кръв и няма къде да отидем! Tакива бухали като тебе, с мокри сънища - само могат за злословят срещу нас, но в реална обстановка - сте по-тихи от вадата и глава завряна в пясъка като щраус.

А между анадолски, данайски и български номера разлика има ли?

Я, TURK, обясни как точно се "присвояват" скали? Вдигат ги и си ги занасят в Атина? Или слагат на скалата една палатка и заселват двама гърци? Абе, мисли малко преди да дращиш, бе малоумнико:)

Представете си какво щеше да е, ако едната от тях НЕ беше член на НАТО! Щяха да се изтребват хронично, като Израел и Палестина. Лошото е, че са ни съседи и ние също щяхме да го отнесем.

И какво ще направи НАТО ако Турция няпадне Гърция? Нищо

Отношения между НАТОВСКИ ПАРТНЬОРИ. ЦЕЛАТА ОРГАНИЗАЦИЯ Е МНОГО МИРИЗЛИВА И НЕКАДЪРНА

Ама бутна СССР и Варшавския договор нали?

Горби бутна СССР. нато на две магарета слама не може да раздели.

Бутна ни защото ни предадоха поляци,чехи,словаци,източно-германци,румънци,преди това албанци.Само българите не ни предадоха.Те и досега са ни дружки,но само с тях не можахе да устискаме...Нищо ,че БНА беше велика армия с 1600 генерала,20 000 офицера и 40000 фатмаци,всичките крадец до крадеца..

Нищо не бутнала! ВЪРШАВСКИЯТ ДОГОВОР се разпусна в името на мирното съвместно съществуване.Да не се харчат пари за въоръжаване. В договорът беше залегнала точка НАТО да не се разпространява на ИЗТОК ! Точка която се нарушава безогледно.

Аз да питам само. Йенс Столтенберг как е помогнал за решаване на проблемите между съюзниците в НАТО?

Този който питаш нищо не може да ти отговори.Единствения человек на тази планета който има отговор на всякакви въпроси,гатанки,загатки е В.В.П.И не само че има отговор ,но той поне 86% от случаите е правилен!!

Tака е,ако бяха с русия нямаше да се случи това.да продъляват да са с HATO,така ще цъфнат и вържат че маиката ще им се разплаче.

да не стане само като с Кипър... ужким и двете страни в НАТО, пък НАТО тогава въобще не реагира .... язък за хилядите убити гърци, унищожени християнски храмове ...

НАТО никога няма да реагира в защита на някоя православна страна в състава му, независимо от разните там членове в устава му. Винаги ще намерят някаква лукава причина да не задействат тези договорни положения. Просто НАТО е компонент от глобалните сили на хората от Новия Световен Ред, а православието е една от основните им мишени.

Стига с тия глупости за православието, бре... Украинците, като са православни кво стана - Русия им съсипа здравето. Ами тук на Балканите? - Сърбия е нашият най-голям враг. Нали е православна?! Аман от русофилски тролове!

Кипър е независима държава. И НИКОГА не е бил в НАТО.

аярхиепископ макариус, президент на кипър, заявява пред съвета за сигурност на оон след преврата в кипър извършен от гръцки офицери: гърция нападна кипър, в стремежа си да унищожи държавата!

anubis7

Абе те и сърбите имаха ма какво стана ...

Браво на гърците! Имат и характер и самочуствие и армия....за разлика от северните им съседи.

И са единни във всичко и за всичко,което по някакъв начин касае държавата им ,и нацията им! Упорити са и не отстъпват и на микрон от интересите си! БРАВО!

Северните им съседи са миризливи говна като тебе.