Коментари - Божидар Димитров: Македония да стане втора Българска държава | Днес.dir.bg

Божидар Димитров: Македония да стане втора Българска държава

Македонците да се върнат към българската си същност. Да станат втора Българска държава, заяви в ефира на Нова телевизия проф. Божидар Димитров.

Обратно в новината

Коментари - Божидар Димитров: Македония да стане втора Българска държава | Днес.dir.bg

Коментари

Македонците не са нито българи, нито гърци, нито сърби, още по-малко са албанци! Хората си имат своя държава и искат своето си самоопределение! Те не са мързеливи като гърците, не са въздух под налягане като нас и не са самодоволни и нетолерантни като сърбите! Те са си македонци!

Я си е..... майката проста и малоумна , над 2/3 от населението е българско .Защо тогава най голямата подигравка от албанците им е -Че бог ги е създал българи , а Тито ги е направил македонци ,ЧАТ ли си

Македонците не са въздух под налягане? :D Според тях, те са открили света. Нищо, че са държава на 50 години.

Тоз докато не го натакова някой македонец,няма да миряса!

може пък това да иска!

Ювиги хане, стрелата ти е в 10-ката. Вчера гледах по Viasat History предаване за вампирите в Източна Европа и там главен експерт Божидар Димитров. Имало над 500 вампирски погребения в БГ и всичките с кол или лемеж в сърцето на вампира. От нашите вестници бях чул за един случай, ама ха де...А като специалист Б.Д. се изяви в Петрич - с оная каменна плоча-менте, дето пишеше за българския цар на македонците и Б.Д. се кълнеше в нея...Не ти трябва да гледаш "Столичани в повече"

За Македония засега най-много трябва да мислят самите макета и да решат какво точно искат. Да не стане пак така, че да ни обвиняват в имперски апетити, насилствено побългаряване и т.н. Още като прибраха 400 хил. албански бежанци беше ясно накъде отиват...Още 2004 президента Борис Трайковски искаше албанските райони да се отделят от Македония, за да не загубят цялата държава, ама после "по случайност" загина в самолетна катастрофа. А Божидар Димитров да си гледа засега вампирите и светиите.

Добре ,това го казва историкът ,а политиците ...,кифли ,знаят ли и изобщо интересуват ли се от този ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖЕН за България проблем !!!! И Нинова и Борисов са ограничени хора ,не са визионери ,с широки познания и интереси ,предвиждащи събития ,правещи политики ,не просто едни махленски клюкарки ...! България е бедна ,не ,тук липсват лидери от голям мащаб ,трагедия ,ние сме на МАХЛЕНСКО НИВО !

Професора е прав,но само до някъде.За две не-зависими държави,да но не виждам как това ще стане.То и сега си е така.За това нещо е пропуснат срока. Ние в момента сме цъфнали,остава само да вържем,а Макетата ще са ни на панагон.Не че имам нещо против Македония и народа там.Ако сме 1980 никакъв проблем.Армия,Правителство-силни,Хората-обединени и с човешки облик.Комшиите ни уважаваха, Кой чисто сърдечно,кой от страх,но бе факт че се съобразяваха с България.Сега е точно обратното.Лошо им се пише на братята,шиптърите ще ги разкатаят.Единствения изход е ЕС зад България,а те Македонците да дойдат,да коленичат,да се разкаят за сътворените без-умия,да целуват ръка и да молят за помощ!

Логиката е неумолима. Който от българин стана македонец, ще живее не в Българска държава а в Албанска. Американците са стъпили здраво в Косово, (съвсем близо до Скопие) по вина на тъпите сръбски шовинисти и нямат намерение да си ходят.

Единствената държава ,която ни е защитила и е била против Ньойския договор е ...САЩ ,но тогава още Англия е имала тежката дума ...!

И две Румънски има.

И две турски - втората е непризнатата /освен от Турция/ т.н. Северно-кипърска турска република.

Божидар Димитров: "Македония да стане втора Българска държава." А ми да, ще стане,но точно така както с западната режисура Украина стана нормална държава, след като стана независима от здравия смисъл и сега се къса на кървави парчета.Не видяхте ли как Запад поддържа мераци на албанците? Македония, ако не стане трета албанска, тя ще стане част от Албания.Димитров като умен човек не вижда ли какво става и накъде тръгнала Европа? В посока на заличаване на християнството.Божидар Димитров: "Македония да стане втора Българска държава." А ми да, ще стане,но точно така както с западната режисура Украина стана нормална държава, след като стана независима от здравия смисъл и сега се къса на кървави парчета.Не видяхте ли как Запад поддържа мераци на албанците? Македония, ако не стане трета албанска, тя ще стане част от Албания.Димитров като умен човек не вижда ли какво става и накъде тръгнала Европа? В посока на заличаване на християнството.Божидар Димитров: "Македония да стане втора Българска държава." А ми да, ще стане,но точно така както с западната режисура Украина стана нормална държава, след като стана независима от здравия смисъл и сега се къса на кървави парчета.Не видяхте ли как Запад поддържа мераци на албанците? Македония, ако не стане трета албанска, тя ще стане част от Албания.Димитров като умен човек не вижда ли какво става и накъде тръгнала Европа? В посока на заличаване на християнството.

Македония, не говори за България, а бъди точен. Организаторите на руския проект за измисляне на нова нация са комунистите, които са грабили и убивали и в България и в Македония. Всички богати българи са били изпратени по лагери и изселени, за да им откраднат това, което са имали. Комунистите са вилняли в Македония и в България, поддържани от руския ботуш. Това е големият урок, който трябва да знаем.

Много симпатичен човек е Божидар Димитров и не виждам защо трябва да го обиждаш. Чешит е и има физиономия, не е безличен и това сякаш дразни. Сигурно не е ангел, но е свестен човек и го боли за родината.

Оставете ги на мира да се оправят, ако искат с нас ок, а ако продължават да се объркват- прав им път. Насила не става.

19 Април1941г Българската армия освобождава източната част на Егейска и почти цяла Вардарска Македония. Веднага е организирана местна администрация на региона и са изгонени всички представители на гръцката и сръбска власт. В Скопие се организира Пета българска арми съставена от Пета и Шеста пехотни дивизии и запълнена с местно население от новоосвободените региони. След обрата във войната за много кратко време са образувани български,руски и сръбски отряди, работещи против българската власт. До края на изтеглянето си българските войски са под постоянни нападения от страна на партизанските отряди, работещи в тясна връзка с БКП.как във Вардарска Македония в създадената през август 1944 г. Народна Република Македония се форсира създаването македонско национално съзнание. Заявява, че отделен книжовен славянски македонски език преди 1945 г. не е имало. Че така нареченият език, създаден в Скопие, е диалект, едно от българските западни наречия. Живков казва още, че признава обективното съществуване на Македонската република, но без да приема антибългарската основа на формираното там македонско национално съзнание. Признава се, че през 1946 г. партията е извършила насилие върху волята на населението от Пиринска Македония и че повече то не бива да бъде третирано като македонско.Какви бяха първите години на съветска България? Издаденият в Русия документален двутомник Советский фактор в Восточной Европе В сталиновия проект за създаване на южнославянска федерация със столица Белград е решена съдбата и на Пиринския край в България. Георги Димитров, по онова време премиер на България, приема безусловно диктата на Москва и се договаря с Тито за етапите на предаването на Пиринския край на Югославия. Единствено крамолата между Сталин и Тито през лятото на 1948 г. спира практическото осъществяване на това посегателство срещу националния суверенитет на България. В донесение до Кремъл от февруари 1949 г. съветският генерален представител в

Садизмът и издевателствата на руските и сръбските мекерета надминават тези на средновековната Инквизиция. Всяка изява на българско национално съзнание се наказва със смърт или затвор. Само във Вардарска Македония са избити над 35 хил. българи.

прекрасният филм на Иван Георгиев ''Последният жив проект на Коминтерна'', в който живите участници в тези събития разказват за ужасите, които са преживели хората с българско самосъзнание в македонските земи. Тези репортажи ще останат с този филм завинаги живи за хората. Комунистите няма да могат да отричат и да лъжат за пореден път.

Цар Борис вади от затворите престъпници, които назначава като управители в Новите земи. Те започват да наричат македонците въшки.Вдигат 2 пъти данъците. Войниците продават хинин и изнасилват жени.50 000 евреи са откарани в Треблинка. Когато бяга бълг. армия краде всичко.От низи с тютюн до килими. Това което не може да откраднат го трошат.Затова Чърчил е искал до Пловдив Гърция и до Радомир София. Ние сме в границите си, благодарение на Сталин

ти си поредното доказателство че путеноид= безродник....

И в Македония и в останалите балкански държави заплати и пенсии са по-високи от нашите. Да не са луди да станат българи македонците.

В Македония взимаха равностойността на 800-900 германски марки в годините когато бяха в състава на СФРЮ. През това време в България средната заплатата беше около 200 лв или 100 марки. Самия преход ние го стартирахме от последно място по заплати в източна Европа заедно с Румъния,която в момента е по-добре от нас!

С цялата си безгръбначност Димитров допуска в Пиринска "Македония" сръбски учители по "матерен язик", които до ни учат на техния си диалект на българския, и след като всички местни били страшно възмутени, веднъж баща ми не издържал и попитал "учителя": "Си писмен, даскале?", а онзи рекъл надменно: "Е па! Три годин у шуму сам бил!"

vasil

И в Македония,както и в стара България ,повечето партизани са от лятото на 1944.Тия,дето са били шумкари 3 г. се броят на пръсти.

България не е окупирала Гърция през април 1941 г. Гърция е окупирана от Германия и Италия. След това Германия предава на България за управление част от територията на Гърция, в частност По-голямата част от Беломорска Тракия и част от малка част от Егейска Македония. Именно Германия реши коя част от Гърция да предаде за управление. Доказателства - България е искала цяла Беломорска Тракия и други части от Егейска Македония /осве източната/, но Германия не предава на България най-източната част на Западна Тракия /днешния гръцки окръг Еврос/, а едва през 1943 г. предава допълнителни територии от /гръцка/ Източна Македония .

Sm3hurk0

Абе Божо..., да не предлагаш да имам 2 майки ? ... да цицам от 4 цицки... ?

Нека България се оправи първо и след това макоденците сами ще искат да се присъединят , но сега като гледат колко е зле - няма да стане .

Защо в България постоянно тъпчете лудите с баница?!

Потрябвало е на някой макетата да стават БЪЛГАРИ . Айде нема нужда !!!

Фири

знаете ли кой е единствения български канал по кабеларките в Македония? Порноканала "Планета". Е тва е българия в Македония. И паспортите. Друго - нема!

Не, аз видях, че гледат и Фолклор ТВ. Бях на гости до Охрид. По цял ден слушаха наши народни певци, състави. Вярно, имаше много изпълнители от Пиринския край. Не видях Планета...може по Скопско?

Фири

А тоя уяден друг "щатен" по македонската тема "патриота" Каракачанов удари едно рамо на груевски. Добре, че в Македония Каракачанов е всеизвестен като помияр но 100% има влияние върху тъпака президент. Тва псевдо ВМРО на каракачанов подкрепя псведо ВМРО то на Груевски- най-сърбоманската партия ВЪОБЩЕ в историята на Македония!

Е, и ако това не са указанията на Москва, тури му пепел! В Русия всичко сръбско се цени и уважава. Защо да не ни "притурят" пак в някоя сръбска федерация -като южни славяни? Като чуя за Каракачанов и Волен, дето са на руска издръжка, става ми ясно КОЙ мъти водите около нас!

Фири

Имаме златен шанс който нещшастниците в правителството и тъшпака президент ще пропуснат. Груевски и отива с гръм и трясък. тоя който им натресе антиквизацията. Около него са събрани на хранилка най-големите сърбомани като крепящи го журналисти. Единствената държава която го подкрепя е Сърбия. Ние трябва да ударим едно рамо на Заев който има 67 подписа от 120 членен парламент за правителство! Кво чака стюардеста от самолета на корнелия? Ебати нещастниците влизат в тия гранитни сгради в центъра на софия!

Фири

Между другото има индикации, че сърбия отказвайки се от косово хвърля погледи на юг към лоботомираните ни братя! Там ври от сръбски телевизии, хората им участват по сръбските музикални и готварски програми тече такава сърбизация на езика какватро не е имало и по времето на бивша Югославия, а ние с прогнили страхливи тараби като тоя ли ще противодействаме?

Македонците трудно ще убедим и направим българи! Но и сърби няма да станат;) Такъв им е гена против всели и всичко!

СРПСКИ МЕКЕРЕТА И ЛОШ ГЕНЕТИЧЕН МАТРИАЛ

Фири

Да бе, просто са нямаликъсмет да бъдат повече от 4 години в българска държава след 1878 година! След 70 години пропаганда и терор ти къв би бил? 1005 ще вееш жълточервения пешкир и ще доказваш, че по=лош генетичен материал от българите нема!

този човек отдавна е вреден за държавата, вече е вреден и за себе си!

Фири

Направи доста за даване паспорти на македонците и до тука, да не си отваря устата щото е изцяло вреден за българската кауза в Македония! Ония говеда първо трябва да ги направим българи отново па после да се обединяваме! а нашия чехъл ги плещи се едно хитлер да каже на евреите- самоубийте се сами за да няматев проблеми! Тъпак тъпак с Неделковски ли ще се обединяваш бе дет ни мрази и в червата и дето е от кликата на тия дето дебългаризираха Македония?Там първо трее се българизира па после да бъде квот да бъде! аман от глупаци!

Фири

И да допълня. божо в Македония е с имиджа на Азис. Оня другия никаквец Любчо георгиевски е известен като пропадна;л корумпиран държавник. Ако си мислите, че с тия нещастници ще правим нещо в македония се лъжете дълбоко. български просперитет ТУКА постоянни условия да си сменят нацистко-идиотските учебници по история и пропагандата по медиите.За всяка антибългарска статия трябва да се реагира а там ако няма поне 3-4 антибългарски статии или предвания по телевизията значи са им спрели тока т.е. е тва трябва.Сега трябва да подкрепиме Заев щото по-лошо от Груевски няма как да бъде за нас в Македония, събрал е всички отявлени сърбомани на хранилка!

Тоя лудия защо не е въдворен още? Докога ще драпа да се показва и да плещи глупости само и само да се самоласкае, че е някакъв фактор за нещо си? Видяхме го колко струва с гробовете на вампирите. Станахме за смях.

Фири

Да го кажа съвсем просто за да ме разберат и най-големите тъпаци. На средния македонец да му кажеш да се обединява с България или да прави втора българска държава е като от нас некой да иска да се обединяваме с Турция или да правиме втора турска държава! До там са зле работите, до там вече 30 години след падането на берлинската стена там продължават да си учат по фашистките учебници на Тито!

Фири

Вижте без значение кой е на власт там, дори поривидно да имаше някаква свобода сега там по БЪЛГАРСКАТА тема свобода няма! А кажеш нещо в разрез с фашизоидната им версия и веднага бан по всички форуми!Там нема СВОБОДА вие искате утре да се събудят българи! И тоя капут и той тва му се щяло!

Фири

"Теоретично е прав ,но да не забравяме че има политики на евр. държави ,които от над 1000 год. се стремят да заличат България и бълг.култура и традиции !" А па ние така хубаво си ги пазим и налагаме нема що. с парцали като тоя минетчия станал "щатен" по македонската тема. Пълен бастун в Македония е нещо като Азис, буди погнуса а и не само там щото ние освен по етикетите сме еднакви с ония зомбирани пупумиги там. ако некой си мисли, че е нещо повече- лъже се.

Ако Македония иска да се спаси от ислямизация и от това което са й замислили ЕС и САЩ и да я разцепят както разцепиха Косово от Сърбия, единственото й спасение е да се върне в България, а не да стане втора българска държава, както иска тоя идиот! Веднага в Македония да направят референдум, както беше референдума в Крим, за присъединяване на Македония към България - само това може да ги спаси! Те и без това бяха изкуствено отделени от БГ пак от същите западни манипулатори и техните предатели в БГ!

Фири

абе тия 70 години ги учат да ни псуват ти искаш да се обединяват. Там трее се свърши доста работа преди да поискат подобно нещо!

Фири

Тоя нещастник да спре да ръси простотии. в Македония е тотално компрометиран нещо като Азис е там. Щото е бастун и дава храна на тамошната антибългарска пропаганда.

Както е тръгнало,такива гений като Божо Вампира,ще ни докарат до втора руска или турска държава.

Фири

Страшен е, уплаши се от един миленко, миленко в шоуто си е съвсем обран и поносим ама тоя бастун не си е пуснал ни едно негово предване в ютуб за да види, че миленмко на фейсбук и миленко в предаването си са съвсем различни хора. Щел да ползва"боцмански" език бастун с бастун страхлив. скри се като мищка па даже и инфаркт получи ех простотия българска щом това леке ще защитава бългасрщината сме умрела рабпота.

Господин професора малко се излага с последното изречение,лекичко.На корупция ние не сме се научили от Запада а от Османската империя именно корупцията е една от причините за разпадането на тази империя и той като историк много добре знае това.Не случайно у нас и до днес се използва ,,хубавата'' турска думичка рушвет.

Фири

"Европа ще става все по-слаба ,а Турция -по-силна" Ако от там се махнат европейските и американски фирми Турция е фалит за 2 месеца.

А защо да се махат? Там си им е добре. Както и в Китай на всички западни мастодонти. Ще се махнат единствено, ако в Турция стане мащабна гражданска война.

Теоретично е прав ,но да не забравяме че има политики на евр. държави ,които от над 1000 год. се стремят да заличат България и бълг.култура и традиции ! Да не говорим пък каква измет ни натресаха под прикритието за / правата на човека /,като НПО-та , масони ,секти , гей-организации УЖАС

Божидар Димитров не се отказва от мечтите си,но реалността е това ,което сте написали -НПО,предатели,масони,българи ,загубили ориентация,демографска криза,политики на ЕС и т.н

Проблемът се състои в това,че при тази политика,която водят всички български правителства,след около 10 години може да има не 2,а 3 български държави-условно казано,Княжество България,Източна Румелия и Македония.Това ,което става в момента в обърканата Европа все повече ще дава храна на Турция да мисли за териториално разширение и решаване на някои проблеми с ресурсите.Европа ще става все по-слаба ,а Турция -по-силна,и ако това ,което се намира на територията на Бургаска,Хасковска,Кърджалийска и Смолянска области е необходимо на Турция,тя ще си го вземе и никой не може да я спре.НАТО няма да си мръдне пръста,трябва да сме наясно,а Русия има достатъчно проблеми, за да се занимава с нас/ние даже сме част от проблемите в момента / !?

Фири

"Във всички случаи обаче, ако такова държавно образувание се роди и встъпи в някакви отношения с България, то трябва да се формира на базата на етничестката чистота, т.е. всички албанци да си останат в албанската територия. Тази нация ще ни създава проблеми в бъдеще и затова трябва да бъде изолирана в собствените си територии без да й се дава основание за нови териториални претенции. " Кви претенции бе албанците нямат и половин милион.Но работата е, че за да се настрои пробългарски бившето българско население трее му се помогне. До ден днешен учи глупости,а от един момент нататък е мниого трудно да се промени мисленето на човек. Значи едно още 20 години практически загубихме.Тия минали през образователната им система са загубени.

Каква полза можем да имаме от една неплодородна територия, раздирана от конфликти между два етноса? Нямаме ли си достатъчно проблеми с циганите и генно-увредените турлаци у нас? А за капак и нелегалните имигранти? Да се стремим към нова територия е безумие, при положение, че населението масово и прогресивно затъпява поради нежелание да се образова и до 20-30 години тук няма да има жив българин.

Нито е неплодородна, нито е за пренебрегване. Русия - Курилси острови и Крим, UK- Фолклендски острови, Китай - екватория в Жъкто море ... Те нямат ли си земя, особено Русия, ами са се запънали за няколко стотин квадратни километра?? А да не говорим, че си е изконно българска земя. Вземи и прочети Димитър Талев!

neXus

Изброените от теб неща имат стратегическо местоположение, примерно Крим. Струва ли си да се борим за теротирия, която не ни иска и има редица проблеми? Ако говориш за изконност, то и Северна Добруджа, че и голяма част от румънските територии са си изконно български, дай да се борим и за тях, а?

Един български хан се изучава във военните академии по света. У нас не се изучава, защото е забранено да се преподава тази ни част от историята ни, когато сме образували държави в Азия. Самата история: Тогава сме били разделени на две. Източните пращат на новия хан делегация: дай ни коня, дето може да пробяга 1000ли. Събира той съвета. Възмутили се: Как, нахалство. Изслушал ги хана и казал: Какво е един кон за съседа (мир със съседа). Дал го. След време ония пак му пращат делегация: искаме еди-коя си княгиня. Любимата на хана. Съвета се разярил, но ханът отвърнал: Какво е една жена за съседа. Дал им я. Идват трети път: Искаме 1000ли от междинната територия. Била пуста, неплодородна земя, заради което някои си позволили да кажат да се даде. Ханът ги изслушал и казал: Земята е ОСНОВАТА на държавата. Как може да ти дойде на ума да я даваш? Наредил да обезглавят тия, дето дали съвет да се даде, метнал се на коня и наредил който изостане също да бъде обезглавен. Източните мислили, че е мек и ще поддаде и не били готови. Победил, обединил държавата и влезнал в историята. Нека повторим: Земята е основата на държавата. Как може да ти мине през ума да я даваш? За това тогава сме били империя. Заради НЕСПАЗВАНЕТО на такива принципи днес всички се опитват да се гъбаркат с нас и сме сведени до малка държава, чиито ръководители са марионетки на чужди сили и битува мнението за един или друг голям брат, вместо да си стъпим на крака и да станем пак за уважение.

Много смешно предложение. До сега си нямахме спорове с албанците, сега ще започнем да се разправяме и с тях, ако македонците дойдат при нас. Пък те и не искат.

На Европа не е нужна втора кочина, уважаеми г-н свинар. Търси своите свине другаде.

Много тъпо разсъждаваш прасе такова наречено Рокамет .

Човека не ти е казал, че иска втора Турция - има си в Кипър. Така че се връщай в кочината си и не се обаждай там, дето не ти е работа.

Не знам кво е, аз съм от село! Да не мислите че на село кипи интензивен книжовен живот като при Златния век на Симеон, или се водят философски спорове между Платон и Аристотел? Козите ми от политика не се интересуват!

Македония е Поалбанчена. Нека да си стои Македония, докато може.Да не се занимаваме със "Шутове". Ние си имаме нашите Кахъри - ДОСТ и ДПС /другите чалми не ги помня кви се наричаха/.

Б.Димитров има оригинално мислене, но в случая е далеч от истината. Проблемът е, че основната част от православното/славянското/ население е антибългарски настроено. Нещата може бе ще се променят, ако албанците с помощта на техните покровители от САЩ и целия западен свят успеят да разделят Македония или да си извоюват статут, нетърпим за останалите народности. Но дори и тогава, точно по същата причина, отношението към България няма да е искрено, а просто продиктувано от обстоятелствата. На нас такива "сънародници" не са ни нужни. Още повече, че такъв сценарий ще ни скара със Сърбия и Гърция - нещо много желано от трети страни и крайно нежелано за нас в сегашната ситуация. Такава хипотетична българска държава ще бъде нежизнеспособна и във всички случаи в наша икономическа тежест, без никакви икономически, стратегически или други облаги за България. Затова мисля, че трябва да стоим настрана от този проблем. Ако някой се чувства наистина българин, но не само зарази българския паспорт, трябва да го подкрепяме;а иначе нека самото население реши бъдещето си. Във всички случаи обаче, ако такова държавно образувание се роди и встъпи в някакви отношения с България, то трябва да се формира на базата на етничестката чистота, т.е. всички албанци да си останат в албанската територия. Тази нация ще ни създава проблеми в бъдеще и затова трябва да бъде изолирана в собствените си територии без да й се дава основание за нови териториални претенции.

Доживях да прочета един адекватем коментар. Поздрав!

Нищо подобно. Това си е чисто пораженчество и родоотстъпничество, иначе казано, предателство. Антибългарската им нагласа е плод на жестока пропаганда и десетилетно промиване на мозъци. Ние сега икономически и военно сме толкова зле, че не можем да претендираме за тези земи и за хората там с български произход, но на идейна основа нямаме право на никакъв компромис с историческата истината- това би било непростимо предателство. Защото ако отстъпим по въпроса за Македония, откриваме път за претенции и към Пиринска Македония и към цялата ни национална история, то ест, подписваме си смъртната присъда като народност и като държава. Трябва още отсега да се работи за възраждането на българското самосъзнание на македонците и за нищо на света не бива да се отказваме от своите законни исторически права над Македония , макар и за момента да са непосилни.

Абе stonov,що не си премериш температурата?

Може ли така почесни политичари како Божидар Димитров да шират антимакедноска политика току така??

Съгласен съм абсолютно с казаното от професора.Ясно ми е кой и защо сътвори експеримента "Македония".Но друго ме притеснява, ако сега предявиме някакви претенции към БЮРМ милите ни южни съседи, които ги тресе неоосманизма и манията за велика османска империя, предвождани от тоталитарния султан с болни имперски амбиции Ердоган ще видят това като повод да предяват претенции към части от Южна България.И това е неоспоримо, имайки впредвид днешната политическа и геополитическа нестабилност.

Това, което ще става от Юг е само въпрос на време.. Важна в случая е реакцията на Европа, ако все още има такава...

Почти по едно и също време Хан Аспарух се заселва в северна България, а брат му Хан Кубер по териториите на днешна Битоля. После се сливат и разделят няколко пъти. Даже знаем Самуил мести столицата в Охрид, но цялата работа е сбъркана още от началото.

Фири

Как да ви обясня положението в Македония най-просто? Ами там всички медии които са значими са под контрол на държавата и груевски. Имат цели отдели които висят по форумите за да не допускат българи да пишат свободно. Едно антибългарско образование и антибългарска пропаганда по медиите.Българите там им спретват нагласени процеси ако са особено ревностни или просто ги гонят от работа при 305 безработица. И вие искате те масово и изведнъж да станат българи? Кой идиот може да го мисли това? богата България и ПОСТОЯННО ИЗИСКВАНЕ ОТ НАШИТЕ ВЛАСТИ ДА СИ РЕФОРМИРАТ ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА! ОБРАЗОВАТЕЛНАТА ИМ СИСТЕМА РАЖДА И ПОДГРЯВА АНТИБЪЛГАРИЗМА. МЕДИИТЕ САМО ПРЕТОПЯТ И ПОДКРЕПЯТ ГЛУПОСТИТЕ НО ЯДРОТО НА ГЛУПОСТТА И АНТИБЪЛГАРИЗМА Е В ОБРАЗОВАНИЕТО ИМ!НИЩО НЕ ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ДАВА БЕЗ ИЗИСКВАНЕ ДА НАПРАВЯТ И ТЕ НЕЩО!

Недей да го обясняваш. Седни "със себе си" и си го обясни първо сам.

Ти бил ли си у Македониja, ке така расправjaш? Како знаеш ти за Maкедониja? Од къде ги научи теа "факти", од антимакедонската медиja во бугариja? После ние сме били антибугари, расправашти антибугарска пропаганда.

Тъпчо, нещо да ти говори факта, че вашата "история" си я "знаете" само вие там, в града на 1001те статуи? В целия останал свят ви се смеят на измислиците. Дали целия останал свят знае как стоят нещата, само вие сте правите, а? Що за сръбско мекере си ти, въобще?

СРПСКИ МЕКЕРЕТА

Не масово и не изведнъж, но постоянно и постепенно. Това е информационно-пропагандна война и ние не бива да сме страхливци в нея. Разбира се, първо трябва да оправим собствената си територия, а също така и нравите си, защото сега те са в отчайващо занемарено състояние- злоба, простотия, чалга....

Коментари - Божидар Димитров: Македония да стане втора Българска държава | Днес.dir.bg

Божидар Димитров: Македония да стане втора Българска държава

Македонците да се върнат към българската си същност. Да станат втора Българска държава, заяви в ефира на Нова телевизия проф. Божидар Димитров.

Обратно в новината

Коментари - Божидар Димитров: Македония да стане втора Българска държава | Днес.dir.bg

Коментари

Македонците не са нито българи, нито гърци, нито сърби, още по-малко са албанци! Хората си имат своя държава и искат своето си самоопределение! Те не са мързеливи като гърците, не са въздух под налягане като нас и не са самодоволни и нетолерантни като сърбите! Те са си македонци!

Я си е..... майката проста и малоумна , над 2/3 от населението е българско .Защо тогава най голямата подигравка от албанците им е -Че бог ги е създал българи , а Тито ги е направил македонци ,ЧАТ ли си

Македонците не са въздух под налягане? :D Според тях, те са открили света. Нищо, че са държава на 50 години.

Тоз докато не го натакова някой македонец,няма да миряса!

може пък това да иска!

Ювиги хане, стрелата ти е в 10-ката. Вчера гледах по Viasat History предаване за вампирите в Източна Европа и там главен експерт Божидар Димитров. Имало над 500 вампирски погребения в БГ и всичките с кол или лемеж в сърцето на вампира. От нашите вестници бях чул за един случай, ама ха де...А като специалист Б.Д. се изяви в Петрич - с оная каменна плоча-менте, дето пишеше за българския цар на македонците и Б.Д. се кълнеше в нея...Не ти трябва да гледаш "Столичани в повече"

За Македония засега най-много трябва да мислят самите макета и да решат какво точно искат. Да не стане пак така, че да ни обвиняват в имперски апетити, насилствено побългаряване и т.н. Още като прибраха 400 хил. албански бежанци беше ясно накъде отиват...Още 2004 президента Борис Трайковски искаше албанските райони да се отделят от Македония, за да не загубят цялата държава, ама после "по случайност" загина в самолетна катастрофа. А Божидар Димитров да си гледа засега вампирите и светиите.

Добре ,това го казва историкът ,а политиците ...,кифли ,знаят ли и изобщо интересуват ли се от този ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖЕН за България проблем !!!! И Нинова и Борисов са ограничени хора ,не са визионери ,с широки познания и интереси ,предвиждащи събития ,правещи политики ,не просто едни махленски клюкарки ...! България е бедна ,не ,тук липсват лидери от голям мащаб ,трагедия ,ние сме на МАХЛЕНСКО НИВО !

Професора е прав,но само до някъде.За две не-зависими държави,да но не виждам как това ще стане.То и сега си е така.За това нещо е пропуснат срока. Ние в момента сме цъфнали,остава само да вържем,а Макетата ще са ни на панагон.Не че имам нещо против Македония и народа там.Ако сме 1980 никакъв проблем.Армия,Правителство-силни,Хората-обединени и с човешки облик.Комшиите ни уважаваха, Кой чисто сърдечно,кой от страх,но бе факт че се съобразяваха с България.Сега е точно обратното.Лошо им се пише на братята,шиптърите ще ги разкатаят.Единствения изход е ЕС зад България,а те Македонците да дойдат,да коленичат,да се разкаят за сътворените без-умия,да целуват ръка и да молят за помощ!

Логиката е неумолима. Който от българин стана македонец, ще живее не в Българска държава а в Албанска. Американците са стъпили здраво в Косово, (съвсем близо до Скопие) по вина на тъпите сръбски шовинисти и нямат намерение да си ходят.

Единствената държава ,която ни е защитила и е била против Ньойския договор е ...САЩ ,но тогава още Англия е имала тежката дума ...!

И две Румънски има.

И две турски - втората е непризнатата /освен от Турция/ т.н. Северно-кипърска турска република.

Божидар Димитров: "Македония да стане втора Българска държава." А ми да, ще стане,но точно така както с западната режисура Украина стана нормална държава, след като стана независима от здравия смисъл и сега се къса на кървави парчета.Не видяхте ли как Запад поддържа мераци на албанците? Македония, ако не стане трета албанска, тя ще стане част от Албания.Димитров като умен човек не вижда ли какво става и накъде тръгнала Европа? В посока на заличаване на християнството.Божидар Димитров: "Македония да стане втора Българска държава." А ми да, ще стане,но точно така както с западната режисура Украина стана нормална държава, след като стана независима от здравия смисъл и сега се къса на кървави парчета.Не видяхте ли как Запад поддържа мераци на албанците? Македония, ако не стане трета албанска, тя ще стане част от Албания.Димитров като умен човек не вижда ли какво става и накъде тръгнала Европа? В посока на заличаване на християнството.Божидар Димитров: "Македония да стане втора Българска държава." А ми да, ще стане,но точно така както с западната режисура Украина стана нормална държава, след като стана независима от здравия смисъл и сега се къса на кървави парчета.Не видяхте ли как Запад поддържа мераци на албанците? Македония, ако не стане трета албанска, тя ще стане част от Албания.Димитров като умен човек не вижда ли какво става и накъде тръгнала Европа? В посока на заличаване на християнството.

Македония, не говори за България, а бъди точен. Организаторите на руския проект за измисляне на нова нация са комунистите, които са грабили и убивали и в България и в Македония. Всички богати българи са били изпратени по лагери и изселени, за да им откраднат това, което са имали. Комунистите са вилняли в Македония и в България, поддържани от руския ботуш. Това е големият урок, който трябва да знаем.

Много симпатичен човек е Божидар Димитров и не виждам защо трябва да го обиждаш. Чешит е и има физиономия, не е безличен и това сякаш дразни. Сигурно не е ангел, но е свестен човек и го боли за родината.

Оставете ги на мира да се оправят, ако искат с нас ок, а ако продължават да се объркват- прав им път. Насила не става.

19 Април1941г Българската армия освобождава източната част на Егейска и почти цяла Вардарска Македония. Веднага е организирана местна администрация на региона и са изгонени всички представители на гръцката и сръбска власт. В Скопие се организира Пета българска арми съставена от Пета и Шеста пехотни дивизии и запълнена с местно население от новоосвободените региони. След обрата във войната за много кратко време са образувани български,руски и сръбски отряди, работещи против българската власт. До края на изтеглянето си българските войски са под постоянни нападения от страна на партизанските отряди, работещи в тясна връзка с БКП.как във Вардарска Македония в създадената през август 1944 г. Народна Република Македония се форсира създаването македонско национално съзнание. Заявява, че отделен книжовен славянски македонски език преди 1945 г. не е имало. Че така нареченият език, създаден в Скопие, е диалект, едно от българските западни наречия. Живков казва още, че признава обективното съществуване на Македонската република, но без да приема антибългарската основа на формираното там македонско национално съзнание. Признава се, че през 1946 г. партията е извършила насилие върху волята на населението от Пиринска Македония и че повече то не бива да бъде третирано като македонско.Какви бяха първите години на съветска България? Издаденият в Русия документален двутомник Советский фактор в Восточной Европе В сталиновия проект за създаване на южнославянска федерация със столица Белград е решена съдбата и на Пиринския край в България. Георги Димитров, по онова време премиер на България, приема безусловно диктата на Москва и се договаря с Тито за етапите на предаването на Пиринския край на Югославия. Единствено крамолата между Сталин и Тито през лятото на 1948 г. спира практическото осъществяване на това посегателство срещу националния суверенитет на България. В донесение до Кремъл от февруари 1949 г. съветският генерален представител в

Садизмът и издевателствата на руските и сръбските мекерета надминават тези на средновековната Инквизиция. Всяка изява на българско национално съзнание се наказва със смърт или затвор. Само във Вардарска Македония са избити над 35 хил. българи.

прекрасният филм на Иван Георгиев ''Последният жив проект на Коминтерна'', в който живите участници в тези събития разказват за ужасите, които са преживели хората с българско самосъзнание в македонските земи. Тези репортажи ще останат с този филм завинаги живи за хората. Комунистите няма да могат да отричат и да лъжат за пореден път.

Цар Борис вади от затворите престъпници, които назначава като управители в Новите земи. Те започват да наричат македонците въшки.Вдигат 2 пъти данъците. Войниците продават хинин и изнасилват жени.50 000 евреи са откарани в Треблинка. Когато бяга бълг. армия краде всичко.От низи с тютюн до килими. Това което не може да откраднат го трошат.Затова Чърчил е искал до Пловдив Гърция и до Радомир София. Ние сме в границите си, благодарение на Сталин

ти си поредното доказателство че путеноид= безродник....

И в Македония и в останалите балкански държави заплати и пенсии са по-високи от нашите. Да не са луди да станат българи македонците.

В Македония взимаха равностойността на 800-900 германски марки в годините когато бяха в състава на СФРЮ. През това време в България средната заплатата беше около 200 лв или 100 марки. Самия преход ние го стартирахме от последно място по заплати в източна Европа заедно с Румъния,която в момента е по-добре от нас!

С цялата си безгръбначност Димитров допуска в Пиринска "Македония" сръбски учители по "матерен язик", които до ни учат на техния си диалект на българския, и след като всички местни били страшно възмутени, веднъж баща ми не издържал и попитал "учителя": "Си писмен, даскале?", а онзи рекъл надменно: "Е па! Три годин у шуму сам бил!"

vasil

И в Македония,както и в стара България ,повечето партизани са от лятото на 1944.Тия,дето са били шумкари 3 г. се броят на пръсти.

България не е окупирала Гърция през април 1941 г. Гърция е окупирана от Германия и Италия. След това Германия предава на България за управление част от територията на Гърция, в частност По-голямата част от Беломорска Тракия и част от малка част от Егейска Македония. Именно Германия реши коя част от Гърция да предаде за управление. Доказателства - България е искала цяла Беломорска Тракия и други части от Егейска Македония /осве източната/, но Германия не предава на България най-източната част на Западна Тракия /днешния гръцки окръг Еврос/, а едва през 1943 г. предава допълнителни територии от /гръцка/ Източна Македония .

Sm3hurk0

Абе Божо..., да не предлагаш да имам 2 майки ? ... да цицам от 4 цицки... ?

Нека България се оправи първо и след това макоденците сами ще искат да се присъединят , но сега като гледат колко е зле - няма да стане .

Защо в България постоянно тъпчете лудите с баница?!

Потрябвало е на някой макетата да стават БЪЛГАРИ . Айде нема нужда !!!

Фири

знаете ли кой е единствения български канал по кабеларките в Македония? Порноканала "Планета". Е тва е българия в Македония. И паспортите. Друго - нема!

Не, аз видях, че гледат и Фолклор ТВ. Бях на гости до Охрид. По цял ден слушаха наши народни певци, състави. Вярно, имаше много изпълнители от Пиринския край. Не видях Планета...може по Скопско?

Фири

А тоя уяден друг "щатен" по македонската тема "патриота" Каракачанов удари едно рамо на груевски. Добре, че в Македония Каракачанов е всеизвестен като помияр но 100% има влияние върху тъпака президент. Тва псевдо ВМРО на каракачанов подкрепя псведо ВМРО то на Груевски- най-сърбоманската партия ВЪОБЩЕ в историята на Македония!

Е, и ако това не са указанията на Москва, тури му пепел! В Русия всичко сръбско се цени и уважава. Защо да не ни "притурят" пак в някоя сръбска федерация -като южни славяни? Като чуя за Каракачанов и Волен, дето са на руска издръжка, става ми ясно КОЙ мъти водите около нас!

Фири

Имаме златен шанс който нещшастниците в правителството и тъшпака президент ще пропуснат. Груевски и отива с гръм и трясък. тоя който им натресе антиквизацията. Около него са събрани на хранилка най-големите сърбомани като крепящи го журналисти. Единствената държава която го подкрепя е Сърбия. Ние трябва да ударим едно рамо на Заев който има 67 подписа от 120 членен парламент за правителство! Кво чака стюардеста от самолета на корнелия? Ебати нещастниците влизат в тия гранитни сгради в центъра на софия!

Фири

Между другото има индикации, че сърбия отказвайки се от косово хвърля погледи на юг към лоботомираните ни братя! Там ври от сръбски телевизии, хората им участват по сръбските музикални и готварски програми тече такава сърбизация на езика какватро не е имало и по времето на бивша Югославия, а ние с прогнили страхливи тараби като тоя ли ще противодействаме?

Македонците трудно ще убедим и направим българи! Но и сърби няма да станат;) Такъв им е гена против всели и всичко!

СРПСКИ МЕКЕРЕТА И ЛОШ ГЕНЕТИЧЕН МАТРИАЛ

Фири

Да бе, просто са нямаликъсмет да бъдат повече от 4 години в българска държава след 1878 година! След 70 години пропаганда и терор ти къв би бил? 1005 ще вееш жълточервения пешкир и ще доказваш, че по=лош генетичен материал от българите нема!

този човек отдавна е вреден за държавата, вече е вреден и за себе си!

Фири

Направи доста за даване паспорти на македонците и до тука, да не си отваря устата щото е изцяло вреден за българската кауза в Македония! Ония говеда първо трябва да ги направим българи отново па после да се обединяваме! а нашия чехъл ги плещи се едно хитлер да каже на евреите- самоубийте се сами за да няматев проблеми! Тъпак тъпак с Неделковски ли ще се обединяваш бе дет ни мрази и в червата и дето е от кликата на тия дето дебългаризираха Македония?Там първо трее се българизира па после да бъде квот да бъде! аман от глупаци!

Фири

И да допълня. божо в Македония е с имиджа на Азис. Оня другия никаквец Любчо георгиевски е известен като пропадна;л корумпиран държавник. Ако си мислите, че с тия нещастници ще правим нещо в македония се лъжете дълбоко. български просперитет ТУКА постоянни условия да си сменят нацистко-идиотските учебници по история и пропагандата по медиите.За всяка антибългарска статия трябва да се реагира а там ако няма поне 3-4 антибългарски статии или предвания по телевизията значи са им спрели тока т.е. е тва трябва.Сега трябва да подкрепиме Заев щото по-лошо от Груевски няма как да бъде за нас в Македония, събрал е всички отявлени сърбомани на хранилка!

Тоя лудия защо не е въдворен още? Докога ще драпа да се показва и да плещи глупости само и само да се самоласкае, че е някакъв фактор за нещо си? Видяхме го колко струва с гробовете на вампирите. Станахме за смях.

Фири

Да го кажа съвсем просто за да ме разберат и най-големите тъпаци. На средния македонец да му кажеш да се обединява с България или да прави втора българска държава е като от нас некой да иска да се обединяваме с Турция или да правиме втора турска държава! До там са зле работите, до там вече 30 години след падането на берлинската стена там продължават да си учат по фашистките учебници на Тито!

Фири

Вижте без значение кой е на власт там, дори поривидно да имаше някаква свобода сега там по БЪЛГАРСКАТА тема свобода няма! А кажеш нещо в разрез с фашизоидната им версия и веднага бан по всички форуми!Там нема СВОБОДА вие искате утре да се събудят българи! И тоя капут и той тва му се щяло!

Фири

"Теоретично е прав ,но да не забравяме че има политики на евр. държави ,които от над 1000 год. се стремят да заличат България и бълг.култура и традиции !" А па ние така хубаво си ги пазим и налагаме нема що. с парцали като тоя минетчия станал "щатен" по македонската тема. Пълен бастун в Македония е нещо като Азис, буди погнуса а и не само там щото ние освен по етикетите сме еднакви с ония зомбирани пупумиги там. ако некой си мисли, че е нещо повече- лъже се.

Ако Македония иска да се спаси от ислямизация и от това което са й замислили ЕС и САЩ и да я разцепят както разцепиха Косово от Сърбия, единственото й спасение е да се върне в България, а не да стане втора българска държава, както иска тоя идиот! Веднага в Македония да направят референдум, както беше референдума в Крим, за присъединяване на Македония към България - само това може да ги спаси! Те и без това бяха изкуствено отделени от БГ пак от същите западни манипулатори и техните предатели в БГ!

Фири

абе тия 70 години ги учат да ни псуват ти искаш да се обединяват. Там трее се свърши доста работа преди да поискат подобно нещо!

Фири

Тоя нещастник да спре да ръси простотии. в Македония е тотално компрометиран нещо като Азис е там. Щото е бастун и дава храна на тамошната антибългарска пропаганда.

Както е тръгнало,такива гений като Божо Вампира,ще ни докарат до втора руска или турска държава.

Фири

Страшен е, уплаши се от един миленко, миленко в шоуто си е съвсем обран и поносим ама тоя бастун не си е пуснал ни едно негово предване в ютуб за да види, че миленмко на фейсбук и миленко в предаването си са съвсем различни хора. Щел да ползва"боцмански" език бастун с бастун страхлив. скри се като мищка па даже и инфаркт получи ех простотия българска щом това леке ще защитава бългасрщината сме умрела рабпота.

Господин професора малко се излага с последното изречение,лекичко.На корупция ние не сме се научили от Запада а от Османската империя именно корупцията е една от причините за разпадането на тази империя и той като историк много добре знае това.Не случайно у нас и до днес се използва ,,хубавата'' турска думичка рушвет.

Фири

"Европа ще става все по-слаба ,а Турция -по-силна" Ако от там се махнат европейските и американски фирми Турция е фалит за 2 месеца.

А защо да се махат? Там си им е добре. Както и в Китай на всички западни мастодонти. Ще се махнат единствено, ако в Турция стане мащабна гражданска война.

Теоретично е прав ,но да не забравяме че има политики на евр. държави ,които от над 1000 год. се стремят да заличат България и бълг.култура и традиции ! Да не говорим пък каква измет ни натресаха под прикритието за / правата на човека /,като НПО-та , масони ,секти , гей-организации УЖАС

Божидар Димитров не се отказва от мечтите си,но реалността е това ,което сте написали -НПО,предатели,масони,българи ,загубили ориентация,демографска криза,политики на ЕС и т.н

Проблемът се състои в това,че при тази политика,която водят всички български правителства,след около 10 години може да има не 2,а 3 български държави-условно казано,Княжество България,Източна Румелия и Македония.Това ,което става в момента в обърканата Европа все повече ще дава храна на Турция да мисли за териториално разширение и решаване на някои проблеми с ресурсите.Европа ще става все по-слаба ,а Турция -по-силна,и ако това ,което се намира на територията на Бургаска,Хасковска,Кърджалийска и Смолянска области е необходимо на Турция,тя ще си го вземе и никой не може да я спре.НАТО няма да си мръдне пръста,трябва да сме наясно,а Русия има достатъчно проблеми, за да се занимава с нас/ние даже сме част от проблемите в момента / !?

Фири

"Във всички случаи обаче, ако такова държавно образувание се роди и встъпи в някакви отношения с България, то трябва да се формира на базата на етничестката чистота, т.е. всички албанци да си останат в албанската територия. Тази нация ще ни създава проблеми в бъдеще и затова трябва да бъде изолирана в собствените си територии без да й се дава основание за нови териториални претенции. " Кви претенции бе албанците нямат и половин милион.Но работата е, че за да се настрои пробългарски бившето българско население трее му се помогне. До ден днешен учи глупости,а от един момент нататък е мниого трудно да се промени мисленето на човек. Значи едно още 20 години практически загубихме.Тия минали през образователната им система са загубени.

Каква полза можем да имаме от една неплодородна територия, раздирана от конфликти между два етноса? Нямаме ли си достатъчно проблеми с циганите и генно-увредените турлаци у нас? А за капак и нелегалните имигранти? Да се стремим към нова територия е безумие, при положение, че населението масово и прогресивно затъпява поради нежелание да се образова и до 20-30 години тук няма да има жив българин.

Нито е неплодородна, нито е за пренебрегване. Русия - Курилси острови и Крим, UK- Фолклендски острови, Китай - екватория в Жъкто море ... Те нямат ли си земя, особено Русия, ами са се запънали за няколко стотин квадратни километра?? А да не говорим, че си е изконно българска земя. Вземи и прочети Димитър Талев!

neXus

Изброените от теб неща имат стратегическо местоположение, примерно Крим. Струва ли си да се борим за теротирия, която не ни иска и има редица проблеми? Ако говориш за изконност, то и Северна Добруджа, че и голяма част от румънските територии са си изконно български, дай да се борим и за тях, а?

Един български хан се изучава във военните академии по света. У нас не се изучава, защото е забранено да се преподава тази ни част от историята ни, когато сме образували държави в Азия. Самата история: Тогава сме били разделени на две. Източните пращат на новия хан делегация: дай ни коня, дето може да пробяга 1000ли. Събира той съвета. Възмутили се: Как, нахалство. Изслушал ги хана и казал: Какво е един кон за съседа (мир със съседа). Дал го. След време ония пак му пращат делегация: искаме еди-коя си княгиня. Любимата на хана. Съвета се разярил, но ханът отвърнал: Какво е една жена за съседа. Дал им я. Идват трети път: Искаме 1000ли от междинната територия. Била пуста, неплодородна земя, заради което някои си позволили да кажат да се даде. Ханът ги изслушал и казал: Земята е ОСНОВАТА на държавата. Как може да ти дойде на ума да я даваш? Наредил да обезглавят тия, дето дали съвет да се даде, метнал се на коня и наредил който изостане също да бъде обезглавен. Източните мислили, че е мек и ще поддаде и не били готови. Победил, обединил държавата и влезнал в историята. Нека повторим: Земята е основата на държавата. Как може да ти мине през ума да я даваш? За това тогава сме били империя. Заради НЕСПАЗВАНЕТО на такива принципи днес всички се опитват да се гъбаркат с нас и сме сведени до малка държава, чиито ръководители са марионетки на чужди сили и битува мнението за един или друг голям брат, вместо да си стъпим на крака и да станем пак за уважение.

Много смешно предложение. До сега си нямахме спорове с албанците, сега ще започнем да се разправяме и с тях, ако македонците дойдат при нас. Пък те и не искат.

На Европа не е нужна втора кочина, уважаеми г-н свинар. Търси своите свине другаде.

Много тъпо разсъждаваш прасе такова наречено Рокамет .

Човека не ти е казал, че иска втора Турция - има си в Кипър. Така че се връщай в кочината си и не се обаждай там, дето не ти е работа.

Не знам кво е, аз съм от село! Да не мислите че на село кипи интензивен книжовен живот като при Златния век на Симеон, или се водят философски спорове между Платон и Аристотел? Козите ми от политика не се интересуват!

Македония е Поалбанчена. Нека да си стои Македония, докато може.Да не се занимаваме със "Шутове". Ние си имаме нашите Кахъри - ДОСТ и ДПС /другите чалми не ги помня кви се наричаха/.

Б.Димитров има оригинално мислене, но в случая е далеч от истината. Проблемът е, че основната част от православното/славянското/ население е антибългарски настроено. Нещата може бе ще се променят, ако албанците с помощта на техните покровители от САЩ и целия западен свят успеят да разделят Македония или да си извоюват статут, нетърпим за останалите народности. Но дори и тогава, точно по същата причина, отношението към България няма да е искрено, а просто продиктувано от обстоятелствата. На нас такива "сънародници" не са ни нужни. Още повече, че такъв сценарий ще ни скара със Сърбия и Гърция - нещо много желано от трети страни и крайно нежелано за нас в сегашната ситуация. Такава хипотетична българска държава ще бъде нежизнеспособна и във всички случаи в наша икономическа тежест, без никакви икономически, стратегически или други облаги за България. Затова мисля, че трябва да стоим настрана от този проблем. Ако някой се чувства наистина българин, но не само зарази българския паспорт, трябва да го подкрепяме;а иначе нека самото население реши бъдещето си. Във всички случаи обаче, ако такова държавно образувание се роди и встъпи в някакви отношения с България, то трябва да се формира на базата на етничестката чистота, т.е. всички албанци да си останат в албанската територия. Тази нация ще ни създава проблеми в бъдеще и затова трябва да бъде изолирана в собствените си територии без да й се дава основание за нови териториални претенции.

Доживях да прочета един адекватем коментар. Поздрав!

Нищо подобно. Това си е чисто пораженчество и родоотстъпничество, иначе казано, предателство. Антибългарската им нагласа е плод на жестока пропаганда и десетилетно промиване на мозъци. Ние сега икономически и военно сме толкова зле, че не можем да претендираме за тези земи и за хората там с български произход, но на идейна основа нямаме право на никакъв компромис с историческата истината- това би било непростимо предателство. Защото ако отстъпим по въпроса за Македония, откриваме път за претенции и към Пиринска Македония и към цялата ни национална история, то ест, подписваме си смъртната присъда като народност и като държава. Трябва още отсега да се работи за възраждането на българското самосъзнание на македонците и за нищо на света не бива да се отказваме от своите законни исторически права над Македония , макар и за момента да са непосилни.

Абе stonov,що не си премериш температурата?

Може ли така почесни политичари како Божидар Димитров да шират антимакедноска политика току така??

Съгласен съм абсолютно с казаното от професора.Ясно ми е кой и защо сътвори експеримента "Македония".Но друго ме притеснява, ако сега предявиме някакви претенции към БЮРМ милите ни южни съседи, които ги тресе неоосманизма и манията за велика османска империя, предвождани от тоталитарния султан с болни имперски амбиции Ердоган ще видят това като повод да предяват претенции към части от Южна България.И това е неоспоримо, имайки впредвид днешната политическа и геополитическа нестабилност.

Това, което ще става от Юг е само въпрос на време.. Важна в случая е реакцията на Европа, ако все още има такава...

Почти по едно и също време Хан Аспарух се заселва в северна България, а брат му Хан Кубер по териториите на днешна Битоля. После се сливат и разделят няколко пъти. Даже знаем Самуил мести столицата в Охрид, но цялата работа е сбъркана още от началото.

Фири

Как да ви обясня положението в Македония най-просто? Ами там всички медии които са значими са под контрол на държавата и груевски. Имат цели отдели които висят по форумите за да не допускат българи да пишат свободно. Едно антибългарско образование и антибългарска пропаганда по медиите.Българите там им спретват нагласени процеси ако са особено ревностни или просто ги гонят от работа при 305 безработица. И вие искате те масово и изведнъж да станат българи? Кой идиот може да го мисли това? богата България и ПОСТОЯННО ИЗИСКВАНЕ ОТ НАШИТЕ ВЛАСТИ ДА СИ РЕФОРМИРАТ ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА! ОБРАЗОВАТЕЛНАТА ИМ СИСТЕМА РАЖДА И ПОДГРЯВА АНТИБЪЛГАРИЗМА. МЕДИИТЕ САМО ПРЕТОПЯТ И ПОДКРЕПЯТ ГЛУПОСТИТЕ НО ЯДРОТО НА ГЛУПОСТТА И АНТИБЪЛГАРИЗМА Е В ОБРАЗОВАНИЕТО ИМ!НИЩО НЕ ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ДАВА БЕЗ ИЗИСКВАНЕ ДА НАПРАВЯТ И ТЕ НЕЩО!

Недей да го обясняваш. Седни "със себе си" и си го обясни първо сам.

Ти бил ли си у Македониja, ке така расправjaш? Како знаеш ти за Maкедониja? Од къде ги научи теа "факти", од антимакедонската медиja во бугариja? После ние сме били антибугари, расправашти антибугарска пропаганда.

Тъпчо, нещо да ти говори факта, че вашата "история" си я "знаете" само вие там, в града на 1001те статуи? В целия останал свят ви се смеят на измислиците. Дали целия останал свят знае как стоят нещата, само вие сте правите, а? Що за сръбско мекере си ти, въобще?

СРПСКИ МЕКЕРЕТА

Не масово и не изведнъж, но постоянно и постепенно. Това е информационно-пропагандна война и ние не бива да сме страхливци в нея. Разбира се, първо трябва да оправим собствената си територия, а също така и нравите си, защото сега те са в отчайващо занемарено състояние- злоба, простотия, чалга....