Матю Нимиц: Ще има Македония в името

Погледите на всички днес са отправени към Ню Йорк, където започват дългоочакваните преговори по спора между Атина и Скопие за името на Македония.

Обратно в новината

Коментари - Матю Нимиц: Ще има Македония в името | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре известно е, че в Р.Македония наемници на външни имперски сили години наред саботират процеса на сближаване с България.Тяхната тактика е да демонизират образа на България и зад маската на "отвоюване на собствена идентичност" да отричат безспорни факти от общата ни история и да търсят единствено и само разделителни линии. Комисиите, произтичащи от договора, са призвани да ревизират съдържанието на македонистките учебниците на принципа НА АКЦЕНТИРАНЕ ВЪРХУ ОНОВА, КОЕТО НИ СБЛИЖАВА, А НЕ СМРАЗЯВА ! Много важно е да се изясни историческата истина от най-новата история: 1. Макар и военен съюзник на фашистка Германия, България не е била държава с фашистки режим 2. България не е окупатор на Вардарска Македония, тъй като такъв политически субект не съществува до Втората Севтовна война. Тя поема от Германия администрирането на земя с българско население, окупирана и наречена от Кралска Сърбия с името "Южна Бановина".

Незнам каква е тази драма. Те си имат име и според мен няма да има проблем с използването му. И това е: ВАРДАРСКА БЪЛГАРИЯ, ВАРДАРСКИ БЪЛГАРИ, БЪЛГАРСКИ ЕЗИК и т.н. Какво толкова го мислят пък и се разправят

Видятхе ли как за нула време, американската дипломация се активизира по казуса македония? Накараха Тиквата да започне преговори, сложиха като посланик там същият човек койото преди даваше заповедите на Мутрата (Г-н Хой) и вчера пак се срещна с него. Сега ше уреждат спора между Гърция и макетата. Решили са да приемат макетата в НАТО и така окочателно да контролират решенията за всякакви газови тръби минавайки през Балканите.

Как да се казва държава на която: - езика е български - писмеността на български - песните им на български

А народа 80% е сръбски-такава беше волята на тито.

...към Ню Йорк... да го лапат!!!

Аз,като правнук на дядо Александър Македонски и баба Хефестион,се противопоставям на решението за промяна на името Македония.Стане ли това,нацията се прибира в древен Македон(Марс),и ви оставя да се оправяте сами в живота,без богове.

Световните сатанисти яко са налазили Балканите. Сега натискат Македония към ЕС и продажници като Заев играят по свирката им. След сключения договор с БГ (благодарение на нашите подлоги), сега остава само една дипломатическа пречка - името Македония. Лица като Нимиц правят совалки с Гърция, за да придумат гърците да приемат неприемливото (както за тях, така и за нас впрочем!) име Македония под някаква благовидна форма. След това Заев ще бъде активизиран да вкара наивните си съграждани в клопката ЕС...

И как ще викаме вече на макетата, вардари ли?

Ако някой иска да нарече държавата си Тракия или Родопа например, ние как трябва да реагираме?

Вардарска Македония за име и вардарец (вардаромакедонец)/ вардарски (вардаромакедонски) за етнос и език. Гърците никога няма да ги нарекат македонци и езикът им македонски. Това е абсурдно, защото по този начин макетата получават монопол в/у целия регион Македония, който е населен с какви ли не македонци.

на 30 февруари ще обявим държавата македония! Тия блудни идиоти е крайно време да се осъзнаят и завърнат към Майка България, ако искат бъдеще.

vasil

Отдавна съм се хванал на облог за името Нова Македония.Да видим.

Звучи малко като Нова Каледония

нема такава държава.... възможно е местното население да се наричат , както си искат включително и мекедонци, но държава с такова име не трябва да има... Не е добре за никоя страна на балканите.

този термин трябва да се използва от двете страни при равни условия", казал Никола Димитров. ГЪРЦИТЕ НЕ ИЗПОЛЗВАТ ТЕРМИНА "МАКЕДОНИЯ" ЗА ИМЕТО НА ДЪРЖАВАТА СИ , ЗНАЧИ И МАКЕТАТА ТРЯБВА ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ ТАКИВА МЕРАЦИ ЗА ДА СА РАВНИ УСЛОВИЯТА!

Българска Македония.