Русия предлага алтернатива на евроатлантическата интеграция

Русия може да предложи алтернатива на евроатлантическата интеграция на Западните Балкани и на която и да е друга страна, заяви посланикът на Русия в ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Русия предлага алтернатива на евроатлантическата интеграция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

евроатлантици, кво ще го правим тоя путин. Как тъй няма да се месим? Че то от войната по-голям бизнес няма.

Тоя Путин не се наигра ,търси хиляди варианти да разбие Европейския съюз.Сега опитва да разбие и Балканите със своите лакеи Сърбите,като им обещава като Сталин да направят пак велика Сърбия за сметка на България и съседните и страни. Всички трябва да внимаваме МНОГО ,защото продажниците от БСП като нищо ще се включат в тая инициатива .За тях комунистическия интернационал винаги е бил по важен от България.

а ми тя, россията де, половин век беше в две трети от европата, за това сега никой и не иска да чуе за нея! ни в европата, нито по другите земни кълбета!

Положителната стран на глобализма е, че разруши хоризонталните ограничения на общочовешкия социум и построи мостове там, където имаше дълбоки различия. Той не успя дя разруши вертикалните ограничения и да построи връзки по вертикалата на обществото. Предполагам, че това предстои- чрез модерен меритократизъм и модерен вариант на социализъм и дори комунизъм,като водещи ще са технологично развитите страни от 4-та индустриална революция. Ето защо конфликтът- Изток-Запад скоро би трябвало да изгуби значение. В крайна сметка ще останат само екологичните проблеми, чието решение трябва да е общочовешко, глобално.

жанина, а нещо за диагоналите няма ли да ни съобщиш?

С удоволствие. )))Диагоналите са "траекториите" на личния ускорен път на развитие. Един вид, самоусъвършенстването, чрез което съответните индивиди изпреварват развитието на социума.)))

Русия не може да предложи алтернатива дои на собствените си губернии в РФ,а и видяхме пагубните и алтернативи в Украйна и Кабказ,както и в Сирия,та сега се бърка на Балканите,нещастно,защото е нежелана в всяко отношение!

Интересно, след като са толкова загрижени за Балканите, защо не прнедоставят безвизав режим (например на македонците, които не са в ЕС)? От друга страна, след като е толкова хубаво в Русия, защо всички русофили отиват да работят в Европа, а не в Русия??? Там има работа за целия китайски народ, пък и езикът е по-лесен.

европа се разпада! Бавно но сигурно. Амин.

като оня дето седнал да чака да види дали орелът ще живее 300 години.

Претерпи соросояд-спаси Народите

то хубаво, но защо народите с главна буква?

какво е соросояд? яде сороси??

Проблемът и на Русия е идентичен с този на остналия свят- тя не предлага работещ модел на вертикална интеграция на населението. Без такъв социален модел всякаква анти-глобалистка реторика се обезсмисля.

Ха ха ха ха ...Кат гледам ква опашка от държави за алтернативата на Русия се е извила!Даже Казахстан се отказва от кирилицата, за да е по далеч от ватенките във всяко отношение...

Време е Русия за трети път да ни освободи.

два пъти те е освобождавала и още си крепостен, какво очакваш да се промени за теб след третото "освобождение"?

вчера едни генерали си разменяха папки на части от Сибир и алтернативата е - ние в Сибир, руската номенклатура тук

Нуждается болгарскому генералом во главе! Потому что мьи родня и имеем общая цель.

я да си прибере тъпите руснаци от Бг, че не може човек да се размине по черноморието от тях, като е хубаво в рая що щат тук - я марш в спинозната и агресивна държава да им набиват канчетата

Чудно ми е утре, когато САЩ подкрепят малцинствата в България, да участват директно в управлението (както направиха това в Македония, включително се чуха призиви за признаването на албанския, като официален език там) - на чия страна ще застанат соросоидите? Най-вероятно отново ще работят срещу Родината, защото те нямат род и родина!

Няма какво да се чудиш - веднъж са я предали, ще я предадат и много пъти - все за пари.

Не са никакви "призиви", а си е официално искане, т.нар. "Тиранска платформа". Албанците подкрепят Зоран Заев за премиер, в замяна се въвежда албанският като втори официален език.

ние искам ров и стена по 13-тия меридиан! балканска федерация около кирилицата, българския и руския и може и да се интегрираме с Русия или с Турция!

симо

След 30 години демократичен РАСТЕЖ , ШОКОВА ТЕРАПИЯ, американски бази и прелести НЕ можем да стигнем комунистическото производство,население,сигурност,образование,здравеопазване,СВОБОДА,показателите НА БДС.Време е наистина да погледнем в друга посока.

ако може да е по голяма бомбата че тези са като глисти . все някое яице ще отцеле и пак ще им гърмят Аврори в главиите

симо

Вие като глисти и яйца на ЕРДОГАН ли сте алтернативата??????

айде беж в мАсква бе червен непрокопсаник

стига лъга простак руски, какво произвеждаше - правец и калашници и крадеше нефт и наркотици от руснаците за препродажба

Много работи произвеждахме Кончита, бяхме една от няколкото държави с космонавти и произвеждахме компютри.

Ха още един на който му липсват ОФ събранията :) През периода 1944-1989 НРБ фалира 3 пъти, а златния резерв руснаците го отмъкват 2 пъти. БВП през 1989 е 10 млрд $ и външния дълг е 10 млрд $, въпреки всички успешни за партията петилетки няма три поредни години на икономически растеж. Сега дори като най-бедни в ЕС БВП е 47 млрд долара, а само износът ни за ЕС е 15 млрд т.е. 1,5 пъти повече от цялото производство на НРБ. Да неговорим че гражданите на НРБ напрактика бяха закрепостени, обезимотени и с по-малко права от робите на султана, които които са могли да пътуват и да живеят където искат, а са обработвали наследствена земя!

stan_posta@

Къде са онези долари, къде днешните ... И за десетилетия развитие, какво чудно има ? И каква е тук заслугата на запада, всеки долар се изработва от българите, не ни се подарява !

Не е правилно, признавам си - хейтърско е. Но напоследък наистина ми се иска една голяма атомна бомба да падне върху Кремъл...

аз много съжалявам , защо американците не я хвърлиха 1945 като нямаха бомби, а помагаха на агресивната и тъпа държава

Те руснаците както бяха набрали инерция, 1946г щеше да бъде освободен и Вашингтон.

ЕС е полуумрял и бере душа. Ние пак стъпихме на чурук дъска ... Както винаги, Русия ни протяга братска ръка

... а в ръката тояга.

Да, протяга ни братска ръка, но всъщност за да ни бръкне по-дълбоко в джоба!

кой е умрял Мерцедес, БМВ, Порше , Фолксваген кой мръсен комунист да не караш лада калина

ЕС е умрял.

Мнозинството българи приемат руската алтернатива. С налагания евроатлантизъм ще клечим завинаги на последно място.

Руската алтернатива означава мизерия - безподобна мизерия. Би могла да бъде наречена и африканска, но в Африка все пак сняг и лед няма. Затова нека си е просто руска мизерия.

симо

Че тя сега каква мизерия е.....?????Ааааа евромизерия,пък тя е съвсем различна от мизерията.

То в Русия, поне в градовете, мизерията е по-малко отколкото в България. А в главите на руснаците е практически незабележима, за разлика от главите на българите. Ето, ти даваш тук пример за умствена нищета.

има епидемия от СПИН и мизерия

Самите руснаци отдавна са намерили личната си алтернатива на Русия. Който може емигрира в САЩ,Зап. Европа, Канада, Израел и къде ли още не. Само и само да избяга от Русия. Дали една страна е добра за живеене се определя от съотношението на изходящия и входящия поток на емигранти. В Русия на практика няма входящ поток от САЩ и Европа. като изключим шпионина Едуард Сноудън и Жора Депардийо, други няма. Някой и друг сомалиец може да се е излъгал да емигрира в Русия, но те предпочитат Зап. Европа. Ти на собствените си граждани не можеш да предложиш алтернатива, ще предлагаш на Македония и Сърбия. Глупости на търкалета! Някога ни убеждаваха че СССР е най-напредналата страна. Ако не си ходил там може и да повярваш. Но в момента, когато стъпиш на московската гара (не говоря даже и за провинцията) ти става ясно че това са пълни лъжи. На 40-50 км от Москва нещата вече са ужасяващи, а някакъв отдалечнн колхоз - трагични. Тогава разбираш защо не са ги пускали хорицата на запад. тогава разбираш защо руските девойки са толкова всеотдайни в стремежа си да с еоженят за българин. Който и да е, може да е най-голямата отрепка. Може и циганин да е. само и само да се махнат от там. България беше за тах обетованата земя - Западна Европа, а Чехословакия, Унгария и ГДР - непостижима мечта. Победители! нещастници! На Сомалия да предлагат алтернативи

Много спорни моменти в това изявление. Много. Първо, по принцип генералните обобщения и разсъжденията на едро никога не са правилни. Винаги трябва да се прецизират детайлите. Политиката на Путин във вътрешен план относно предоляването на някои демографски проблеми, насърчаване на раждаемост, както и интензифициране на въшнотърговските връзки с Китай например са индикация за положителните моменти в развитието на РФ. Да, Русия не е станала Германия, разбира се, но никой не го и твърди. Освен това алюзиите с това какво е представлявал СССР навремето са относими само и единствено за този период. Да се отнасят тези разсъждения към днешна Русия, е меко казано нелепо. Не знам защо се намесва и безспорният факт от времето на II Световна война, че са победители. Да, такива са. Безспорно. И какво общо има това с темата?!?

Детайлите са: Русия е огромен производител на Лада и Москвич ( май че последното вече не с епроизвежда). На Руска територия се произвежда и Хюндай. И някои немски компании произвеждат нещичко. Да не забравяме, обаче че коли на Рено се произвеждат ив Мароко. Но руски автомобил НЯМА. За сравнение с качеството на стоките произведени в русия от една страна и Германия и Япония - от друга е глупаво да се коментира. Политиката на Путьо по демографските проблеми е меко казано неадекватна. Ако ти създаваш условия за възпроизводство на нискокачествени екземпляри значи си хвърляш парите на ватъра. Ако пък най-качествените ти хора емигрират, това означава че цялата ти демографска политика е една голяма НУ:ЛА. кави са връзките на Русия с Китай. Китай внася от Русия нефт и газ. Това е основното Може би и някои екземпляри на военни изделия. Русия има ужасяващ отрицатаекл търговски баланс с Китай - но така е, когато си суровинен придатък. Русия не е станала германия. Няма и да стане. Няма да стане и Япония. И не защото японците са дръпнати очи (в Русия има достатъчно такива с дръпнати очи), ами защото имат проблеми със съдържанието на това, което им е на рамнената. Що се отнася до т.н. Победа, с която руснаците толкова с егордеят, държавата , извоювала тази победа я няма. От 27 г. няма такова нещо като СССР. А Германия и Япония са по-велики отвсякога. След още една такава победа Русия смело може да влезе в каменната ера. При Флинтстоун.

в замундата взеха да качват мноооооо руски филми :) от миналата година почнаха яко :) ше на превземат :) бляяяядове :) и мно' новини все за русия и то все хвалебствени ала бала :) въъъъ, ужас! ни щем руско ва! ху'о де, искаме рускини, 'ай' да идват на морето, че да ги помпим :)

...балансирано отношение,но за съжаление, тя може да предложи само огромни порции сибирски ледени въздушни потоци под минус 30 градуса! Сори,брлатушки!

А природният газ да не идва от Занзибар?

Природният газ може да идва от много места. Не е задължително точно от Русия. Но родните комундета по времето на милиционеро-социализЪма са ни направили енергийни роби на Русия. Защо трябв ада внасяме скъп и прескъп газ от Сибир? Когато можем да внасяме газ от Азербайджан, да речем. Ако ще е на същата цена можем да внасяме и втечнен газ от катар. Или от САЩ. И без това търговския ни баланс с Русия е ужасяващо отрицателен. Ако имаме подходящата инфрастуктура нищо няма да загубим ако се откажем от руския нефт и газ. И още нещо. Ние гледаме Рунъния заради правосъдната й система. време еда погледнем Румъния и за добива на газ. И подводен добив в Черно море и добив от шистов газ. Това е пътя да станем независими.

Към точната оценка на KGB ( нерегистриран ) 05.05.2017 15:19 малко може може да се добави

Тръгнах да коментирам новината, но като си е повторих наум и......ХБУХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАААА!!!!!!

Не знам какво мислите но войната дойде на нашата граница. Всеки момент в Македония ще се случи нещо. Русия мисля ,че е допускала грешки досега но ако Енвер Ходжа тръгне да оправлява братята ни ще съм за намеса военна.

Нека първо да помислим кой е виновен за това албанците да са се разселили по цяла бивша Югославия. Нека второ да пом8ислим защо нещата в Косово и македония са стигнали дотук. И нека трето да помислим къде всъщност е нашия интерес. Да започнем от тетото. че ьза мен като българин то е най-важно. За Сърбия и Русия са важни други неща. Какво печелим и како губим ние от засилване на албанското влияние? Ясно е че Сърбия губи. Ясно е че и Русия губи. Но ние печелим. Или във всички случаи не губим. У нас няма албанци. И Велика Албания няма отношение към българската територия. Албания е една от държавите, която официално признава че има българско малцинство на своя територия. Интересно откъде е дошло? Най-вероятно не от Добруджа или Странджа-Сакар. Сърбия винаги е имала агресивна политика спрямо България. И въпреки че синаги е яла бой от нашата армия, благодарение на европа се е облагодетелствала за сметка на България. Защо, питам аз ние като българи трябва да заставаме на позицията на Сърбия? Мълчим си и им гледаме сеира. Те са забъркали тази каша с албанците - те да се оправят. До преди 25 години та са били галеното дете на Европа. Сега, поради собственото си малоумие са загубили този си статут. И са си подложили гъза на Русия. Неясно за какво - за 2 самолета МИГ29. На по 40 години - голяма далавера няма що. А ние можем да бъдем страна-миротворец. Да направим така че македонци и албанци да живеят нормално. Не да се обичат - това е невъзможно, но поне да не се гърмят. Нашата позиция е позицията на ЕС. А не на Сърбия или на Русия. И всеки, който не е съгласен е най-обикновен национален предател, който работи за интересите на Сърбия и Русия, против интересите на България.

Опитът от БРИКС беше толкова успешен, че сега ватниците искат да го предложат и на други ...

Винаги има алтернатива. Ето, ЕС е една възможна алтернатива на САЩ. При това доста приемлива за европейците. Е, не за всички, но.... Има и други алтернативи. Русия, Сев. Корея, Занзибар, Сомалия. Но я да видим какво с еслуча с тези, които са избрали пътя на Беларусь, Таджикистан, Туркменистан, Киркизстан и още някакъв там....стан. Тук изключвам Казахстан - от една страна това е много богата на ресурси държава, от друга - със стратегическо местоположение. Какво може да предложи Русия на Македония? Такова, каквото Македония няма сега. Ами нищо. Една мъничка България може да предложи много повече - с български паспорт македонците могат свободно да пътуват в Европа. И да работят. Както по времето ан Югославия. А те искат точно това и нищо друго. И сърбите искат това. За какво му е на обикновения сърбин Русия. Да го пази? от кого? И как. Сърбия беше съюзник на Русия по време на войната в Босна. Съсипаха я от бомбардировки. А Русия не си мръдна и пръста. Русия иска да с енастани на Балканите - това е "алтернативата". И въобще не й пука за народите там. Защото ако сърбия, македония и Босна станат членове на НАТО, Русия ще бъде обградена с плътен кордон от врагове. И няма никакво значение че сърбите са русофили. Ние сме членове на ЕС от 10 години. До преди 25 години Югославия (и Сърбия в частност) беше една европейска държава с европейски ценности. Пример з аподражание и мечта за всеки българин. После нещата отидоха по дяволите благодарение на идиотизма на Милошевич. Той се помисли за много велик. Той си мислеше че Сърбия, галеното дете на Европа ще може да си прави каквото си поиска. Да, ама не. Съсипаха я. направиха я една незначителна държавица без достъп до ЕС. Сега Сърбия дава мило и драго да влезе в ЕС. И да има тези екстри, които е имала до 1992 (а сега ги няма). Е, ако иска може да ходи в Средна Азия при Таджикистан. Защото това е алтренативата, която Русия предлага

1.Масов алкохолизъм плюс лосиони за баня, антифриз, течност за чистачки, одеколони - всичко това се пие вместо нормален алкохол. 2.Пълна мизерия извън големите градове - хиляди населени места без дори павирани улици, без осветление, без канализация, с външни клозети. 3.Милитаризация на обществото, прикрита под благовидната маска на патриотизма и изобилие от "външни врагове" и местни соросоиди, либерасти и обикновени педерасти. 4.Несменяеми и несменими по нормален път чрез избори вождове. А без подобни алтернативи, моля. Дръжте си благините на вашия модел за вас, щом е толкова хубаво.

е евро-кретинизма и гей-Европа!

България е единствената страна в източна Европа и в света(освен русия), в която през последните 70 г. шест министър - председатели на България са били чужденци,съветски граждани!! 1. Георги Димитров 2. Васил Коларов 3. Вълко Червенков 4. Гриша Филипов 5. Андрей Луканов 6. Сергей Станишев 7.Прибавяме и банкянското човекоподобие рубладжията б.борисов ......последиците от това национално предателство се виждат и днес!!!!

Прочетох няколко от подписаните от котака становища и престанах ... направо поставям плюс.....

Войната на Русия срещу Запада вече започна. Не искат да го повярват нито в Русия, нито на Запад, но страната вече е съвсем друга. Откъде изпълзяха този примитивен милитаризъм, тази ретроградност, това помрачение? Ние се питаме това всеки ден. В Европа навярно също се питат. Защото хората на Запад искат просто да живеят нормално и в мир, докато руснаците са готови да умрат за героичната идея. Разликата е фундаментална.

Милитаризмът и ретроградността никога не са били извън Русия, така че не са изпълзели от никъде. Те винаги са си били там, в широките им славянски души и празните войнствени кратуни.

"хората на запад" са колонизирали и безогледно експлоатирали народите чак до 1960-70 ... Индия, Виетнам, цяла Африка, части от Китай, ...-всичко е бивши колонии на тези добряци западните народи. А как са се отнасяли с местните те могат да ти разкажат

Като им е толкова лошо на цветнокожите от колониите, защо никой от тях, който живее в Европа или САЩ не иска да се прибере в земите на дедите си?

рашняшката популация са потомци на чингисхановските орди, жестоки разрушители и грабители, нищо не създават, а взимат на готово от Запада и го обявяват за свое.

ИСКАТ ЛИ РУСНАЦИТЕ ВОЙНА ? Преценете сами : В своя меморандум към Царя през 1900 година руският генерал Куропаткин написал, че : за последните 200 години цели 128 години от тях са преминали за Русия във войни. И от тези 128 години войни само 5 не са били завоевателни, а отбранителни, а останалите 123 години са все завоевателни войни. Руския историк И. Соловьев казва, че : от 1240 г. до 1462 г. (тоест, за период от 222 години) двеста са минали във войни и нашествия. А. Сухотин пресмята, че : от 14 -и до 20-и век за период от 525 години цели 329 са минали във войни. С две думи : Русия е воювала през 2/3 от годините на съществуването си. БРАТОВЧЕДИТЕ Сталин и Хитлер, дружно започват Втора Световна ВОЙНА, поделяйки си Полша на две . След два месеца СССР агресивно окупира Балтийските държави и започва завоевателна война с Финландия. Що се отнася до т.н. Отечествена война , тя е отбранителна САМО в началото, а след това си става завоевателна. Москва окупира и ПОРОБВА половин Европа. Та на въпроса: Иска ли Русия война? Ами тя друго не прави, освен войни ! През цялото си престъпно съществувание войни, войни и войни, а ако случайно не воюва извън границите си,тоест, в годините на мир, тогава Русия практикува тероризъм навсякъде по света, износ на революции, разпалване на граждански войни в други държави. Ето това е Русия огнище на заговори, посегателка на реда в чуждите държави, сеячка на анархия. и това означава, че са една варварска кръвожадна банда !!! Има ли друга такава нация, народ, държава ? Колко генонид и Холокост са донесли на света ! ..и пак някой да пише за загадъчната руска душа или за руската интелигенция .ще видите сами, че корените на най-видните и интелигентни хора не са руски, а повечето са немски, италиански, френски, шведски, еврейски, украинци, и какви ли не други Само палачите им са руснаци, този занаят те работят от много столетия

Боравиш с откровени фалшификати, като този, за който си цитирал авторство на А.Толстой. Преди време така развявахте уж автентичен цитат на Левски, за който после от администрацията на Росен Асенов Плевнелиев, официално се извиниха.

Друго не заслужават пияните сибирски свинки. А техните платени адепти в България - да избират - или да си вдигат чукалата и бегом в рашата, или дърво-въже-провесване за шийката.

Това, което другите народи създадоха, възпитаха, построиха, ние руснаците не създадохме и не построихме. Нямаме държава с честни избори, нямаме партии, нямаме обективна телевизия, нямаме широко народно здравеопазване, нямаме истинско образование, нямаме профсъюзи, нямаме здрава икономика. Няма солидарност между хората, човешките връзки са разкъсани толкова отдавна, че вече никой не помни какви са били. Данните за загубите през ХХ век са отговорът на всички въпроси и програми на целия ХХІ век. Страната на недоживените животи, измъчените деца, уморените от глад братя и сестри, наивната страна на революцията, героичната страна на войната, страната на безногите инвалиди върху дървени платформи със сачмени лагери вместо колела, страната на копторите с мокри стени и нагли плъхове, страната, която така послушно върви след подлеците и търпеливо носи тлъсти бонзи върху своя отруден гръб, страната, по злата воля на садисти откъсната от света за десетилетия с бодлива тел, пазачи и лъжа, тази страна не се нуждае повече от никакви експерименти, нито от каквито и да било войни, нито от разширение в която и да било страна, а се нуждае само от сто години покой, от сто години топъл бульон и бял хляб, от сто години университети с най-добри преподаватели и от болници, оборудвани с най-добра техника, от сто години бавно възстановяване на своите сили, разум и душа, от сто години отворени граници за пътешествия по света, за разбирането му и за сближаването с него. Алексей Поликовский Новая газета,2016.

бе коте!!Я прочети,като не знаеш!!

Да си кръстиш балета Имперски , да се кичиш с Георгиевски ленти, да славиш завоевателните войни, които държавата ти води през последните 3 века, да се кълнеш в християнството, че и в православието, и веднага след това да защитиш историята си, която е свързана с Ленин, Сталин, със съучастничеството в подклаждането на най-кръвопролитната световна война, да величаеш царете и вождовете си, причинили смъртта на милиони твои сънародници и милиони хора от други народи, да обвиняваш другите във фашизъм, когато твоята държава заграбва чужди територии в началото на 21 век, напада всички свои съседи и е причина за основните проблеми на човечеството през последните 150 години и на всичко това да претендираш за люлка на някаква си цивилизация . трябва да си 100 % луд...или осран до ушите гнусен рубладжия!!!

Ами едни се гордеят с три века завоевателни войни, други с пет + два века робство

Да не забравяме две неща. За двата века византийско робство много дължим на "братската" помощ от Русия. И докато всички знаят за 10-те хилади осмепени самуилови войници, кой знае защо никой не споменава за 20-те хилади набити на кол от руснаците-същзници на Василий Втори Българоубиец. Нека да си спомним и за завладяването ан Волжска България от Иван Грозний, и ужасяващите жестокости. И Русия може да се"гордее" с робство. Татарите, монголите и половецките ханове - има, има... Ама мълчат като бити гъзове. Последния бой, който са яли руснаците по нашите земи е от българската армия. През 1916 кавалерията на ген Колев прави за смях елитните казашки части в Добруджа. Бой, бой, до посиране. И румънците са го отнесли. Чак до делтата на Дунав са ги гонили. Тъй де, чий го дирят казаците в Добруджа?

След разпадането на ссср,руската федерация напада: Ингушетия(1992), Молдова (1992), Нагорни Карабах(1993), Чечeния (1994-96) ,(1999-2009), Дагестан(1999), Грузия (2008)-Грузия губи областите Абхазия и Южна Осетия Украйна(2014),анексиран е Кримският полуостров. Нагорни-Карабах(2015), Сирия(2015),засега само помощ на касапина Башар Асад, приятеля на путлер!!! кошмарът продължава!! Народи които са под руски ботуш- 1. Адигейци 2. Алтайци (република) 3. Башкири 4. Бурятийци 5. Дагестанци 6. Ингушети 7. Кабардино-Балкарийци 8. Калмикийци 9. Карачаево-Черкези 10. Карели 11. Коми 12. Марий Ел 13. Мордови 14. Якути 15. Северна Осетинци - Алани 16. Татарстанци 17. Туваши 18. Удмурти 19. Хакаси 20. Чеченци 21. Чуваши 22. Кримчани

и Меркел постави въпроса за правата на гейовете в Чечня като изключително важен... В Нагорни Карабах враждуват Армения и Азербайджан, ама карай там да върви заработката...

Кога най-сетне ще спрат да преподават в училищата огромната историческа лъжа, че руснаците са дошли в България за да ни освободят? Ако е така, защо Сан Стефанския договор предвижда вечно оставане на руските войски в България?!Защо на преговорите не е поканен НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН,по него време са били живи поне 30-40 воеводи,хайдути,опълченци,поборници и прочие СВОБОДОЛЮБИВИ БЪЛГАРИ!!!??? Отделно на освободителите са изплатени за окупирането на България парични средства равняващи се на 32.5 ТОНА ЗЛАТО , така че сме си платили скъпо и прескъпо. . . . !!!! За сведение "братята" руси са ОСВОБОДИЛИ още много народи : СССР напада и окупира: Украйна (1920), Грузия (1921), Полша (1923), отново Полша (1939), Финландия (1940), Литва, Латвия, Естония (1940), България (1944), Източен Берлин (1953), Унгария (1956), Чехословакия (1968) , Афганистан (1979),

Защото руснаците най-добре знаят кое е най-добро за българите. Защото българите са прости и тъпи и не знаят. Затова и имаше кльон на границата. Да не тръгват глупавите българи да страдат на Запад. Щото са глупави и не могат да различат колко "Москвич"-а е по-добър от "Голф"-а.

Защото турците ведага щяха да се върнат в освободеното и нямаше кой да ги спре, Кирияко. Българска държава, армия, икономика, ... се градят под руски надзор и защита, след което руснаците напускат. Мисли малко, знам че за друго ти плащат, ама така ефектът сред мислещите е обратен...

Хахахахахаха, искрено се смях на про3тотиите надраскани от теб!!! Българския войн и българската армия мачка всяка сган поставена срещу нея от 1877-ма година и НЕ-руските свинки след Освобожението не са били оставени да обуават, а да наказват неподчинение и са се казвали "Окупационни войски"!!! Само леката благодарност за помоща ги е "спасила" от изтребване, което се е случчило след Съединението и опита за мизерен руски преврат. Организиран от имперската канцелария, който Слава Богу не е сполучил. Отмъщението на руските свинки е Сръбско-Българската война, която са загубили!!! Срам за Руската кочина и тогава и сега!!

я знаем. Айде без руски "алтернативи", моля.

Зверствата на Леополд Втори Той е бил един от най-заможните хора в Европа - и един от най-жестоките. Смята се, че е причинил смъртта на 10 милиона души в Конго. Белгийският крал Леополд Втори е човекът, потопил в кръв цяла една държава. Прочетете повече сам скъпи котак

Да, но никой не го издига като знаме. Докато и Ленин и Сталин са ви знамена. Прочети малко за руската цивилизация, а? Кой точно се кланя на Леополд 2 и носи негови снимки по митинги?

И защо трябва да го слагат на знаме? Този човек е унищожил население колкото две Българии. Прочети. Виж снимки на кутища отсечени ръце. Не било много отдавна. Миналия век. Говориш за цивилизация и цивилизованост..

Столетия традиции, опит, развитие на технологии и труд, много труд - това е ЕС. Да отдадеш сърцето си на това, което вършиш, твориш, работиш за да те има, за да си най-добър. Никаква толерантност към корупция и престъпност. Какво произвежда Русия?! Швеция, която е с население 9 милиона има брутен вътрешен продукт 490 милиарда долара с територия 37 пъти по-малка и с население 15 пъти по-малко от цялата Руска федерация. Произвежда страхотни коли, камиони, дори изтребители... Да кажеш, че е имала колонии, че има благоприятен климат?! Какво произвежда Русия?! Произвежда корупция. В някои случай рушветът там достига до 90 % стойността на поръчката. Километър руски газопровод е пет пъти по-скъп отколкото в Европа. Обявиха, че Южен поток ще струва 3 милиарда, после станаха 4 милиарда. Наскоро порастнаха на 9,5 милиарда. Приятелите на Путин продължават да усвояват пари, и да ги изсипват в морето, въпреки че проектът е спрян от ЕС. За олимпиадата в Сочи построиха 48 километров път на стойност 9,5 милиарда долара или 200 милиона долара на километър. Най-гадното е, че Русия изнася корупция, така както изнася насилие и престъпност. Това е същността на тази паразитна империя, която е изградена върху костите на десетки народи, чийто труд и ресурси експлоатира. Неслучайно Русия е на първо място в света по брой на алкохолици, потребява 21% от цялото световно производство на хероин, заема трето място в света по брой на наркоманите, като на първо място е Афганистан, на второ Иран. Децата и младежите харчат годишно 2,5 милиарда долара за наркотици, за последните 10 години от картата на Русия са изчезнали 13740 села и 214 града. В рейтинга за възприемане на корупцията Русия е на 154 място наред с Таджикистан, Папуа Нова Гвинея, Конго и Камбоджа. 1,5 % от населението владее 50 % от националните богатства. Това произвежда Русия!!! А за рубладжиите- НАЗДРАВЕ С ЛОСИОН БОЯРЩИК,хит за впиянчените мурзилки!!!

Другарите нещо са се объркали. Западните Балкани граничат с Австрия и Италия, така, че едва ли са приритали за руската алтернатива. Не си спомням дори черногорците да са го обсъждали, като алтернатива, да не гововим за Словенци, Хървати и голяма част от населението в Босна. Алтернатива може...за 30-40% сърби и още толкова македонци, докато младото поколение не надмогне старите.

Паралели Русия произвежда корупция и алкохолици, а ЕС е = на много труд, опит и технологии Паразитната империя на Путин е изградена върху костите на десетки народи, чийто труд и ресурси експлоатира Даваме ли си реално сметка какво е ЕС, каква е всяка държава поотделно, с традициите, опита, технологиите, какво произвежда, твори и в същия момент какво представлява Русия и руската икономика в сравнение с ЕС или с някоя от държавите в съюза. Русия е с територия 17 милиона кв. км. Разполага с огромен ресурс от нефт, газ, полезни изкопаеми, злато, диаманти, гори... Но на глава от населението брутният вътрешен продукт е под 15 000 $. За сравнение в Норвегия е над 110 000 $. В Дания и Швеция е към 60 000. В Германия 50 000. Франция е с територия 551 000 кв.км. или 30 пъти по-малка от Русия. Брутния вътрешен продукт на Франция е 2,5 трилиона долара. На Русия 1,8 трилиона. Но Франция произвежда Пежо, Рено, Ситроен, произвежда и 6 044 900 000 л. вино годишно или по 42 л. вино на всеки поданик на Руската федерация. Хиляди малки и големи изби, милиони декари лозя, ферми, над 400 вида сирена и всяко от тях е уникално по свой начин. Франция произвежда и самолети, ракети, кораби (вкл. бойни, които Русия доскоро купуваше), ядрена програма и арсенал. Какво произвежда Русия?! Брутният вътрешен продукт на Германия е 3,5 трилиона долара. Два пъти по-голям от руския. А Германия не разполага нито с нефт, нито с газ, нито злато и диаманти. Но призвежда и то здраво Мерцедес, БВМ, Порше, Опел, Фолксваген, Сименс, Байер, Бош, Лийбхер...Списъкът е сякаш безкраен. Хиляди малки и големи пивоварни, стотици видове бира. Дори стоките във веригата Берьозка са made in Germany. Когато работех в Щутгарт установих, че до първата кафе пауза в 9 ч. извършвам такъв обем работа, колкото за цял работен ден в България. Ами Италия?! Дори и тя има по-голям брутен вътрешен продукт от Русия...Ферари, Мазерати, Ламбурджини, Фиат, Ивеко, мода, селско стопанство, Берета...

Тъкмо се чудех къде са днес троловете, че в другите политически статии ги няма. Помислих, че има статия в която трябва да се плюе Русия и нормалните русофилски чувства на българите. И ето ги тук! Прав излязох, тук са се скупчили, като мухи на лайно. Заработват за 9ти май. Ще припечелят за по една пица и ще си омърсят душите продажни за вечни времена.

Нормалните русофилки чувства на българите... Значи другите сме ненормални. Е, какъв диалог да водя с тебе? Ти вече се виждаш като надзирател в Белене, как ни даваш да разберем и всички момичета са твой... ;) п.п. Приятелски съвет. Обвържи надеждите си с придвижването на руската армия. Отговори си на въпроса, колко са близо до Дунава в момента и каква е концентрацията на овцевози в Черно море и дали тя ще им позволи да го прекосят успешно.