Македония - страна-сомнамбул

Гърците искат името, сърбите - църквата, албанците - половината територия, а българите - цялата. Македония е страна в клаустрофобия, която избива в грандомания.

Обратно в новината

Коментари - Македония - страна-сомнамбул | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха ха, явно авторът сърбин на тази статия от яд, че са загубили Югославия се чуди какви гадости да напише за всичко и всички, само не за родната Сърбия. Това е типично за сърбите в момента.

Чудех се какво не му е наред този път, на поредният бълвоч на DW. Обикновенно опорната точка и интригата си личи още от заглавието, най много да се наложи да минете първите 1/2 изречения. А тук някакво безсмислено разказче, нещата очевидно са по завъртяни. После мернах - "Текстът е публикуван тук>>" и сочи към link , т.е. "българската" секция на DW. Или иначе казано - ние българите трябва да прочетем как сме искали цялата Македония, все едно не си е наша и не сме едно. И най вероятно някой ще прави анализи на коментарите и ще готви бъдещи, опорни точки.

Абсолютно си прав. Д.В. са нечия централа, за интриги. Сами се дискредитират, който е четящ човек е забелязал, че поведението им е подчертано антибългарско.

Тя само се нарича DW, всъщност агенцията не е немска, а американска. Така че това обяснява много неща.

Българите не искат цялата Македония, тя си е наша искаме или не искаме. Веднага след 9 ноем 1989 г. някъде 1990-91 г. ни дойдоха макета на гости, едното си бе сърбоманче (с изплакнат мозък). Вие искате да ни нападнете, ми казва. А аз учудено го питам, за какво? Всички били против тях, отговорих му, ние не сме против вас, вие сте си наши, за какво да ви нападаме. Историята от тогава до днес потвърди думите ми. Пратихме танкове и гаубици вярно, но като безвъзмездна помощ когато имаха нужда. Първи ги признахме , за да не ги нападне Сърбия, дори Ж. Желев говори с Президента на Русия и те ги признаха. Та така.

България спомената в мизерната статийка само като страна дето искала територията на Македония... Много дойче и малко веле в цялата сърбокомунистическа провокация... Разделяй и владей! До кога тези гаври и до кога без реакция от външно или президента?

Плоско много плоско!

Преди години, когато хал-хабер си немах от история, щото имам коминтерновско образование бях в Дебърско и силно се изумих от разрушените някога огромни Български Църкви. Явно не са посмели да ги сринат доземи, а са ги оставили на времето. Запознах се и с Българи там, които ме гледаха много уважително и ми разказаха колко са смазани. Оттогава се интересувам от история и ми се гади от месии, като вашта!

Бесарабските българи говорят българския от времето на Вазов с руски акцент ! Припомнете си го заедно с История славянобългарская !

Към автора: Не е достатъчно за провесиш "вентилатора" по стълбовете за да станеш държава.

На автора на статията явно не му е известен българския виц по какво се различават бесарабските българи и македонците, а именно, че първите на перфектен руски те убеждават, че са българи, а вторите на перфектен български ти обясняват, че не са българи.

защо не реагират на албанските знамена по улиците в градовете им, а така яростно мразят българите ...

българите датира от периода малко след Освобождението на България от турско робство до към 1945 г. През този период македонците са лъгани няколко пъти от българските правителства, че ще се погрижат за тях и ще ги подкрепят в борбата им за освобождение и присъединяване към България. Капката, която е преляла чашата е когато по време на ВСВ войници от българския окупационен корпус на територията на Сърбия и Македония са водили сражения със сръбски и македонски партизани, изловените са били разстрелвани показно. Така неправилната българска политика през годините доведе до там, че македонците, които преди се самоопределяха като българи, сега мразят всичко българско и се наричат македонци.

Чел си твърде много македонски и сръбски "източници". До 1912 год. никаква омраза не е съществувала, омразата към България конкретно във Вардарска Македония е плод на политиката на асимилация и денационализация, провеждана от Сърбия и нейните протежета в Р.Македония в периода 1912-1992 г. и продължена след 1992 год. от наследниците на сръбските национал-комунисти.

Празни мисли на едно празно сщество.

Ако не бяха руснаците да ни предадат на Берлинския договор, Македония щеше да е област западно от Сандански и нямаше да ги има тези проблеми.

Само дето Македония не съществува. Съществува БЮРМ.

Старите българи са я наричали Кутмичевица обхващала е и част от южна Албания (там албанците ни обичат и до днес са християни.)

Накратко за Охридската архиепископия Недълго след покръстването на българите от св. княз Борис (852889) през 864 година, Българската църква била издигната в ранг на архиепископия. Това станало на 4 март 870 година. Пръв български архиепископ станал архиепископ Йосиф (Стефан). Нейната автономия и международен авторитет нараснали при цар Симеон (893927) и св. цар Петър (927970), и на втория всебългарски църковно-народен събор от 917 г. Църквата била прогласена за автокефална (самоуправляема) със свой патриарх - патриарх Дамян. Седалището на Църквата през Първото българско царство е било последователно в Плиска, Преслав, Доростол и Средец. През 1018/1019 г. император Василий II Българоубиец (976-1025) завладял България и понижил статута на патриаршията в ранг на архиепископия със седалище в град Охрид. Като отчитал авторитета на църквата и духовенството, той все пак запазил нейната самостоятелност. Предстоятелят на Охридската архиепископия е носил титлата "Архиепископ на Охрид и цяла България". Свещениците и монасите са били предимно българи, но след първия архиепископ - Йоан Дебърски (1019-1037), за архиереи били ръкополагани византийски духовници. Като "архиепископия на цяла България" Охридската архиепископия просъществувала цели 749 години. През 1767 година тя е била унищожена със султански ферман и нейният диоцез е бил присвоен от Цариградската патриаршия. link

Виждам минус, кое от написаното не е вярно?

търки е вйязло в сайта и пише "-"

Твърде близо е времето, в което Македонците ще спрат да се притесняват от българите, защото ще ги превземат албанците со к*рец...

Иначе авторът, който смята македонците за кротки хора...:) Объркал се е! Като всички българи и те са диви и войнствени, когато ги настъпят.

Привидната кроткост се е дължала на смазаното от сърбите национално достойнство на българите във Вардарска Македония. Иначе българите в цяла Македония открай време са известни със своята непокорност.

НИКОГА не чета тези статии, както и тази тук защото: 1. Е по дойче веление - откога и откъде-накъде тия са морални стожери? 2. Е написана от сърбой - тия пъ кви са и КОЙ им даде право да се изказват за НАШАТА ЗЕМЯ, отнета по коминтерновско веление?

ChatGPT

Само да уточня... Българските политици бяха сред първите, които признаха Македония като отделна държава

С цел да се предотврати второ Косово.

Моля Ви ще ме разплачете от умиление! Признавайки Македония, завинаги се лишихме от претенциите, че тя е част от България!!

"Македонците" не са много отговорни за мисленето и поведението си. Те са с промити от люлката мозъци. По яничарска технология. Като "хърватите", "украинците"... Като "румънците", които до средата на 19в. са говорели и пишели на български и цялата им средновековна история е българска. Влашко и Молдова са две български "воеводства", т.е. гранични области.

Айде стига глупости, че започваш да македонстваш. Говорели до оня ден на българси и изведнъж нещо им прещракало и почнали да говорят напълно неразбираем за нас език, така ли? Не мислиш ли, че си смешен?

Никой никъде не твърди, че до днешното състояние на македонската литературна норма се е стигнало за кратък период. Първоначално през 19 век е съществувал македонски български диалект, който е бил напълно разбираем за българите от тогавашните български земи. Освен това, до Балканската война в училищата на екзархистките села се е изучавал литературен български език и всеки образован човек в Македония го е владеел. В партиаршистките български села се е изучавал гръцки, доколкото образованието е било под контрола на църквата, в случая Цариградската /гръцка/ парнтиаршия. След 1912 г. в Македония под гръцка, сръбска и /отчасти/ албанска власт не се изучава български литературен език. В Егейска Македония се изучава само гръцки, а във Вардарска Македония - само сръбски /с изключение на кратки периоди през Първата и Втората световна война, когато Вардарска Македония е под българско управление. Днешният македонски език е резултат от процес продължил повече от сто години. Сто години съвсем не са малък период, защото през същите сто години в Гърция и Албания българският език е изчезнал. Запазил се е отчасти само във Вардарска Македания /и разбира се в Пиринска Македония/, под формата на силно сърбизиран български македонски диалект.

Проучи историята и няма да ти е, ама никак смешно.

Прва е на 100 процента образованите румънци са пишели и говорели на Български и не само румънците същото е било и в Русия

"Могъществото на Русия може да бъде унищожено, само чрез откъсването на тази част, която ще наречем Украйна, като е необходимо тази част не само да бъде откъсната, а и да бъде противопоставена на Русия, като двете бъдат насъскани една срещу друга , двете части на един и същ народ, и да наблюдаваме как брат убива брата си. За това е нужно само да намерим и отгледаме предатели сред националния елит на Русия и с тяхна помощ, да променим самосъзнанието на едната чат от този велик народ, до такава степен, че той да ненавижда всичко руско, да ненавижда своя род, неосъзнавайки това. Всичко останало е въпрос на време." Ото фон Бисмарк / 1862 г./ - след като е бил посланик в Русия.

Neщо малкоооо много бъркаш.На Румънците(Romania) корена им е племената на ДАКИТЕ ,които приемат завладяването им от Ромеите.Както грубо казано Славяни и Българи.От там и в техния език се усеща лека близост с италите.В северните земи на прабългарите може и да е имало нащенци ,но не са били основно население.Не занм влашкият ,дали прилича на български.

Завладяването им от римляните. Те сега се считат потомци на древен Рим. Roma (nia).

Един румънец ми обясни как езикът им бил нещо средно между латинските езици и славянски, и весел пример даде - на френски вилица е фуршет, на румънски - фуркулица. Знаете ли и други примери?

Румънския е привнесен изкуствен език но вече с около 200 г. история. Основно Французите, Ватикана и разбира се евреите от югоизточната част са забъркани. Същото е и с така наречения македонски, изкуствено направен език на когото се знае датата, часа и авторите. Само, че този път са руснаците, сърбите и разбира се евреите.

Вештачка држава.Името грчко,азбуката-посрбена а народот е со бугарско потекло но не му се дозволува да се нарекува jавно БУГАРИ!

...на Саше Великиот во Македония! Тия, макетата, наистина са българи! Само истински българи може да са такива завърщени идиоти!!

Българите не искат нищо от Македония. Българите считат македонците за братя и желаят целостта и напредъка на Македония. Съвсем друг е въпросът какво мислят македонците за България.

Да бе! Аз все едно не живея в БГ! Навсякъде в медиите и общественото пространство се говори че македонска нация нямало, че македонците са българи, че Македония е българска.... и др. подобни! А хората там искат да си живеят отделно и да си имат своя собствена държава! Всичко което е писано в статията е вярно! Вярно е и това че всички от съседите й иска нещо от нея! Това е Балканската идиотщина! Не трябва да се жалваме тогава от Ньойския договор - ние сами сме си го направили!

Лошо няма - нека си живеят отделно (докато ги наеват албанците), да си имат собствена държава, но нека в това си желание, да не се опитват да променят историята.

И? Кое не вярно! Факт е, че са българи и говорят на български (тази част, която не са шиптъри). Това е истината, но е факт, че българите не искаме нищо от тях! Само да са добре, щом искат да са отделно - да са отделно! Никой не може насила да ги накара да бъдат заедно с нас!

Ние тук не ги мразим, а те нас ни мразят както никои други! Абе, сбъркан модел са!

Я си представи, че македонците кажат че България е македонска или че няма българския език, а има само македонски! Ти би ли ги обичал макетата ако кажат това?! Просто хората си защитават държавата, а ние, гърците и сърбите искаме да ги мачкаме! За албанците да не говорим - те искат да ги избият!

Не искаме макета, защото говорят на селски и са чалгари!

Експериментът "Македония" е започнал като идея след Първата световна война. След това евреите, добрали се до властта в Русия, и финансирани от Швейцария и Германия, успяват да ленинизират Марксизма( велика еврейска теория) и да започнат за изнасят утопичен социализъм, "интернационализам" ...Създава се инструмент за тези действия - Коминтернът и се прилага първо срещу България

Македония не е само Вардарска Македония. Егейска /днешна гръцка/ Македония е повече от половината територия на географския район Македония. Т.н. "Експерименти" във Вардарска Македония и в Егейска Македония започват веднага след завладяването на тези територии от Сърбия и Гърция през 1912 г. Тези "експерименти" /издевателства/ включват незабавни мерки, като забрана на българския език, българските училища и църкви са затворени, извършва се смяна на имената и започва процес на насилствена асимилация. Резултатът е налице - 104 години по-късно в Егейска и Вардарска Македония на практика няма българи. Разликата е в това, че в Гърция българите бяха погърчени, а в Сърбия и по-късно Югославия, след неуспешния опит за асимилация, след 1944 г. се премина към македонизация, като за последното ролята е на югославските комунисти.

Въпреки асимилацията, в Егейска Македония, много от хората все още говорят български! Смешното е, че са със самочувствието на гърци ...славяноезични гърци!

Брадат виц: Разликата между бесарабски българин и македонец е , че единият на руски ти обяснява ,че е българин,а другият на български ,че не е.

Не познавам българин/ българка, които биха си влошили отношенията със съседите ни по държавна граница , ей така- щото една сутрин са станали с 4 буквието нагоре и са решили, че напр. физиономиите на хората от съседните на България държави просто не им харесват! За да се обиди на съседите си по държавни граници, българинът/ българската трябва да са много засегнати за неща, които считат за свещени- любовта си към собствената си държава,култура, език и традиции, нейната история и самоосъзнаването си, че когато се обърнат назад във вековете и във времето, българската народност си има своя държава и те имат корени и място сред другите европейски народи.

това се случва, когато "великите сили" се опитат да режат и кроят народи както на тях им е удобно. няма как да направите кръвта вода, нито водата кръв. няма да кажа, че македония е българска. Народ изтръгнат от нациолността си се лута и се търси сам себе си. В същото време преселенсието на албанци върви скоростно- скоро се очаква албанският език да бъде признат като втори официален. Народ роден в лъжа, а лъжата родена в кръв това е македония.

Македония - страна-сомнамбул Повече от това какво да каже човек.

Милите те... България не им признава територията...Е, как да им я признае като там живеят само българи и заради името "македония", България влиза в "Гинес" като страна граничеща със себе си... Освен това, ония идиоти изкарват Гоце Делчев "македонец" и антибългарин...:):):))))) Гърция не им признава името...Как да им го признае, като са откраднали гръцката история?Самият Любчо Георгиевски е казал "и мен ме блажни идеята да съм потомък на Великия Александър, но за съжаление ми се получават около 800 години вакум в историята".... Пак и едни карти висят над дъските по класните стаи, с "Великата Македония" да стига до град Лариса!!Предишните стигаха до град Катерини, но идиотите ги "ревизираха", щото звездата на Вергина която се опитали да присламчат като знаме на тяхната изродска държавица, е намерена по - долу и трябваше да я прибавят и нея към територията си...:):)))))) За идиотщините им граничещи с генетичен дебилизъм - слагане на гащи на Прометей да не говорим!! Албанците - другите джуджета на балканите - искат им половината от територията...Че албанците от кого не искат и те...Но им е простено, от шалварите и кепетата през лятото мозъците се претоплят и това води до трайни щети...:):)))))) Та, когато се опитваш да изпъкнеш крадейки, идва време за възмездие!! Да им е честито на дебилите!! Двете държави които можели да ги спасят България и Гърция - не искат и да чуят за тях...:):):))))))

То да беше само Гоце Делчев...Ами те твърдят, че БЪЛГАРСКАТА азбука била македонска АЗБУКА, ЧЕ цар Самуил бил македонски, а не български цар, и буквално всеки период на големи политически и военни успехи на Първата и Втората българкси държави, си го присвояват като македонски успехи и твърдят, че българските ни владетели не са български, а македонски царе! И това- от държава, която съществува от....25 години! Какво да каже България- правоприемника на Аспарухова България, която съществува поне от...1300 години...

Една селска кукла на конци на времето, "призна държава, но не нация и език"...:):)))))) Така става при тези случай!!:):)))) Когато признаеш "че ти е влезнал, но не целият и това значи, че не са те е..али", така се получава...:):):)))))

То да бяха само царете и революционерите. Ами за всички възрожденци от областта - Братя Миладинови, Райко Жинзифов, Йордан Хаджиконстантинов - Джинот, Григор Пърличев и много други, които недвусмислено пишат, че са Българи и милеят за България, твърдят , че са македонци, само, че те не били знаели това.

Крадат ни също писателите и романите-наглеците македонски

че ние с румънците се разбираме по-добре,дето ни езикът,ни църквата са ни същите... поговорката за,че: "приятели можеш да си избереш,ама роднини не" е много актуална в случая!

Не знам дали ти е известно, но в румънския език има учудващо много български думи! А пък самият румънски език също си е една измислица от патриоти, подобни на македонците :))) Да не говорим пък, че като изключим циганите, преобладаващата част от румънците са си... българи! Дори в многго райони на Румъние продължава да си се използва българския език. Вярно в малко архаични форми, но то си е разбираемо защо.

известно ми е,все пак съм добружанец и не веднъж съм имал вземане даване с тях и не съм разочарован!

И що реши че църквата им е различна?

ИМА КОЙ ДА Я МИСЛИ ;)

Т.н. македонци, а всъщност фироми могат да съществуват в сегашният опакован изкуствен еничарски вид само на база на българофобията и антибългаризма. Ако отпадне изкуствено насажданата омраза спрямо България, процесите ще протекат много бързо и удбашите ченгета го знаят.

интересен материал - като четиво. Видно е силното влияние на автора от Момо Капор.

орел,рак и щука си е то ама... 2/3 от Балканският полуостров говори един език и изповядва една вяра,но когато стане дума за чест,история и достойнство-пиждец(дето казал полякът),който също говори на "славненски" език!!! мечтата ми е ,един Божи ден,Балканите да станат като един и да от стояват своите традиции и земи,но уви...на некои световни демагози,такъв съюз не е изгоден! познавам македонци(добри хорица)-до момента когато стане дума за история...е от там нататък просто се чудя,ние ли сме учили грешна история или тях наистина са им промили мозъците!?

Никой етнически българин няма да се съгласи и да допусне за вярно лъжливото твърдение, че напр. цар Самуил е македонски цар! Ако тезата на макетата е вярна, нека да обяснят защо е източноримският император Василий е наречен българоубиец, а не македоно убиец! Т.е. лично аз НЕ МОГА да имам добро отношение към хора, който са съгласни с КРАЖБАТА НА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ, и с преиначаването й като уж собствена етническа история на едно население, което от 25 години си има държава...

именно и затова пиша,че на некои световни демагози,такъв съюз не им е изгоден!!! при евентуално Балканско обединение,вече ще е много трудно и на Pусия и на Aмерика да се бъркат във вътрешите и външните работи на полуострова,но уви...заветът на хан Kубрат за стрелите е явно по-познат на недоброжелателите,отколкото на сърби,хървати,босненци,словенци,македонци!

Всъщност те не крадат историята ни, защото българската история е и тяхна (няма как да откраднеш нещо, което е твое), но я преиначават. С единствена цел - насаждане на омраза - българин срещу българин, брат срещу брата. Кога ще го проумеят това Фиромци...и дали....

Тъпа статия, която се плъзга по повърхността на проблема. Същината на побеллама е, че Македония е Бъгарска, а македонците са българи, колкото да не им се ще на фиромите и еврогейовете от Дойче веле.

someone

македонците са македонци.

Плюете по македонците, ама минимална пенсия 200 евро и безплатен транспорт. Тези дето взимат малко под 200 евро имат и безплатни лекарства и лечение. А нашите пенсионери живи да ги оплачеш.

Мне- животът не е само пари, а и самоосъзнаване като член на някаква общност/ социум- било то етническа , национална или друга. Човек е обществено животно- нали не сте забравили тази констатация? Липсва ли знание за корените и миналото на тази общност, липсва и визия и концепция за бъдещето! Т.е., който не познава миналото си, не може да гради здраво и трайно бъдещето си.

...явно журналята са едни и същи СПИСВАЧИ на поръчкови статии , та и тоз . Първо драги ми Смехурко , да в един квартал на Скопие се говори албански но той далеч не е ...стария град... а е просто албанската махала. Второ България няма териториални претенции към сегашна БЮР Македония , а последното е видно от това че бяхме първата страна признала незавимостта и. Четете малко преди да СПИСВАТЕ нещо , че се излагате пред чужденците.... А иначе на Балканите всичко е спокойно , въпреки ВАС.

До колко са ви виновни самите Македонци за жалката ситуация в която се намират?... След толкова години промиване на мозъци и управление на отявлени олигофрени и екстремисти, какъв може да е резултатът в тази измислена държавица. Проблемът обаче остава и топката е в полето на македонския народ, защото САМО ТОЙ, може да измете политическия боклук, който му мъти водата още от нароченото създаване на държавата им преди няма и век, та чак до сега... Всъщност, огромната вина за случващото се е на "Великите сили", които прекроиха Балканите с единствената цел, НИКОГА да не допуснат оформянето и възраждането на голяма и силна балканска държава..., каквато всъщност е била България в славното си древно минало, преди да бъде поробена и да изчезне от картата на Европа... Факт е, че нито Западът, нито Русия биха допуснали Балканите да са фактор в международната политика! Ние просто се намираме на важен стратегически кръстопът, който не може да остане извън контрола на Великите сили ето защо, няма как да имаме собствено мнение и свое бъдеще... Древните римляни са го формулирали най-точно: "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ"... Чисто и просто!

Това е гнусна пропаганда! Някой трябва да реагира. България не иска нищо от Македония! Единствено да спрат да крадат БЪЛГАРСКИ национални светини И да се изяснят защо точно не ни обичат.

Не ни обичат, защото са български македонци. Те искат да са само македонци. Същото е и с македонците в България. И те не знаят какви са. Попитайте Каракачанов, за да ви излъже нещо.

аз съм от същото поколение като автора на тази тъжна история. Спомням си, гледах един македонски филм преди 30 години - "Жажда". Филмът не беше преведен на български, защото артистите говореха на език, който приличаше на "развален" български, тоест на българско наречие. Но ето след 1990 година Югославия се разпадна, македонците бяха овладяни от националистите, а те от своя страна започнаха целенасочена антибългарска кампания. Те отвориха пропаст между македонските българи и нас, българите. Другояче не мога да ги нарека. Те превърнаха македонските нъ;гари в НЕбългари, в хора мразещи всичко българско. Сега през 2016 год. пропастта между тях и нас е огромна. Но най-тъжното е, че те, нашите братя, вече са наши врагове и са готови да ни унищожат.

Споко пич, няма с какво да ни унищожат! Те сами се унищожават, търпейки и държейки на власт тези, които ги вкараха в тоталната изолация и състояние на подигравки от всякъде, в които се намират... Освен това до няколко десетилетия, албанците ще ги удавят в буквалния смисъл на думата!

Дедович, който е списал този пасквил да оди на дедовия си ... България не иска и милиметър от Македония, та камо ли цялата. Изпотрябвала ни е - ние нашите си проблеми не можем да разрешим, та остава и макетата да се довлекат с техните. По-скоро е обратното - те искат България, ама нали са горди тъпаци, срам ги е да си кажат, че са етнически българи, и че искат да се върнат в патриума. Хак им е. Да правят каквото си искат, само да не ни приписват желания да ги приобщаваме към България. Не си струват усилието, а заради поведението си към нас българите, не заслужават и уважението ни. Нека продължат да се правят на велики и да не ни занимават със себе си.

Може и да са готови да ни унищожат, но не ги съветвам да пробват в реалността! За това- ВСЕКИ ДА ЖИВЕЕ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА! Никой не е длъжен да отива да живее там, където не може да се спогажда с местното население или пък искрено ги мрази. Всеки у тях си, спазване на международните договори от страна на македония- щото от страна на България те се спазват много СТРИКНО и ще има мир между държавите и евентуално благоволение между народите...

Македония беше българска,но продажните комунисти заедно с Русия я дадоха на Югославия и така разделиха България на две,като дори насилствено с помощта на Русия им промениха дори езика...

Нещо май бъркаш - не съм чел за комунисти, които са дали Македония или част от нея на някого.

Благодарение на пронемския "елит" тогава.А наследниците им вечно и безсрамно лъжат. Помнете датата 16.06.1913г.!!!Тогава тези боклуци са погубили България.Всичко останало е следствие.

Дойче Веле няма нужда да го коментирам пак, че става банално. Но откога Дира е сайт за литературни есета и спомени от казармата? Много ниско падате!

Това е ЦРУ пропаганда и опит за манипулация.Няма да се вържем.Крави не е..,и краварските номера се познават лесно.ФАЩ и съюзниците има да го ду...Аз казах.

че България е един от малкото доброжелатели и гаранти на независимостта и целостта на Македония. Относно албанските мераци - ами отделянето на Косово и днешната огромна военна база на САЩ там са сериозен проблем.

МАКЕДОНСКИТЕ ВЪРХОВИСТИ СА ИНАТЛИИ КАТО МУТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА - ГОТОВИ СА ДА ГИ ПРАСКАТ АЛБАНСКИТЕ ХОДЖИТЕ , САМО И САМО ДА НЕ КАЖАТ ЧЕ СА БРАТЯ С БЪЛГАРИТЕ :))

ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ РАБОТЯТ КАТО ИЗВЕСТНИЯ ЕВРЕИН КОМЕНТАТОР ОТ СИЕНЕН АМЕРИКА - УЛФ БЛИТЦЕР - ВЧЕРА МУ БЕШЕ СЕВЕРНОКОРЕЙСКИЯ ДЕН - ДНЕС ЩЕ Е ИРАНСКИЯ - УТРА КИТАЙСКИЯ - ВДРУГИДЕН РУСКИЯ - И ТОЙ ДОШЪЛ ПЕТЪК :))) .... ТА И ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ ПО СЪЩИЯ ТЕРТИП - ДНЕС СОЦ ДЕН УТРЕ АКЕДОНСКИ ДЕН - ВДРУГИДЕН АНТИ-РУСКИ ДЕН И Т.Н ... СХВАЩАТЕ СИСТЕМАТА :))

Това лято в Гърция бяхме на плажа до македонци, които говореха по телефона - ор разговора разбрахме, че са от Битоля. След това се опитах да ги заговоря. Направиха се, че не разбират. Но следващите си разговори ги водеха на много тих глас. Стана ми криво, защото явно ние българите считаме македонците за братя, а те нас - не.

Ами след 100 години яко промиване на мозъците, инквизиции и всякакви репресии, ефектът е налице. То има и връщане назад, но явно няма воля за това.

Същото е станало с промитите путлерастки тролове.

Какви братя са ти тия облъчени мишоци? Не падай толкова ниско. Ако бяха братя щяха да строшат главата на тези, които им внушават да ни мразят.

Всичко зависи от хората. И на нас ни се е случвало .Македонците ходят около Солун защото им е близо.Имат опростена система за влизане в Гърция. Но гърците не ги обичат, лепят им по колите стикери " МК не се признава в Гърция" .Миналата година на плажа се запознахме с младо семейство с бебе от Гевгели, никакъв проблем при комуникациите.

Това са думи на Тито. Има ги върху камък издълбани в Котор. Не подвеждай хората.

vasil

Това за Котор го има в предаванията на Нейшънъл Географик,но иначе си е широко разпространяван лозунг на Тито.

ОЩЕ ПЪРВИТЕ НЯКОЛКО РЕДА МЕ НАКАРАХА ДА ПОМИСЛЯ ЧЕ СТАТИЯТА Е ПИСАНА ОТ ГЕРМАНСКА СВИНЯ .... "ГОВОРЕХА НА АЛБАНСКИ" .....

Ами, да, станала е сомнамбул, но заради вас - сърбите. Вие в продължение на 100 и кусур години промивахте мозъците на поне 5 поколения българи, живеещи в Македония. Репресии, заплахи, забрани, пропаганда на един изкуствен език, измислен пак от вас, сърбите. Как да се запази българщината? Тя се е запазила цели 5 века в Османската империя, но там никой не е посягал нито на езика, нито на обичаите на хората. А защо не казваш нищо, сърбино, за сърбизираните българи в Поморавието - Ниш, Пирот, Цариброд, Лесковац, Враня, Босилеград. Те не са по-малко от помакедончените българи.

Ами прав си, ама авторът е словенец, не е сърбин, иначе сърбите са най-големия ни геополитически враг или поне са били през вековете, сега вече са взели всичко от нас каквото са поискали, а ние сме се примирили...

Паисий

и словенци соросоиди има колкото щеш!

...Тя се е запазила цели 5 века в Османската империя, но там никой не е посягал нито на езика, нито на обичаите на хората. ... Еее- хайде сега- ако никой в османската империя не е посягал на езика или обичаите на БЪЛГАРИТЕ, защо точно из средите и на българите се е събирал кръвен данък? Кога българите сме имали традиция момчета тинейджъри на възраст между 12 и 17 години умишлено да бъдат отделяни от семействата си, за да станат наемна българска войска?!

Вълчанов

Чети малко повече за еничарския корпус, ама не пропагандни брошури. Ще останеш изненадан, защото, първо, той не се е състоял само от българи. Второ, това е бил елитен корпус. Трето, децата са били достатъчно големи, така че много добре са знаели кои са им родителите и къде са им родните места. Спомни си "Време разделно". Освен това и днес все още се взимат деца за военно обучение от най-ранна възраст. Имаше го в България, а все още го има в Русия.

Най-хубавото нещо в Скопие са джамиите, в София е само една, а в Скопие десетки, следващото най-хубаво нещо е че албанците са вече 1/2 от населението на БЮРМ, така че през 2051г. на Гюешево на граничната бразда на табелата ще пише "България - Албания"!!!

Това за джамиите си е въпрос на естетика.Има няколко прилични стари,останалите са съвременни типови архитектурни неудачи ,меко казано.Шиптарите са около 25% но нарочно не разрешават преброяване в техните райони за да не лъсне истината.Защото Запада им даде власт като за 35-40%. А автора по вероятно е хърватин.По имената няма разлика между сърбите и тях.