Над €56 млн. повече били платени за ”Тракия” и ”Люлин”

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева съобщи, че заради допълнителни договори строителството на магистралите "Тракия" и "Люлин" се е оскъпило общо с над 56 млн. евро. От ГЕРБ отхвърлиха това твърдение.

Обратно в новината

Коментари - Над €56 млн. повече били платени за ”Тракия” и ”Люлин” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Важни междуселищни пътища са в катастрофално положение -пътят Ст.Стамболово -Обединение -Велокотърновско, който е част от В.Търново Свищов.А се дават пари за обходни пътища с никаъв трфик.Например обхода на Габрово от Куката до Донино.Кой всъщност решава кои пътища да се ремонтират.

Химн Води ни Боце,ти води ни, към нови светли бъднини. На знамето е твойто име, калинките след теб кръжим. Води ни Боце, Изгладняхме! Към лапаница ни води! След тебе ние все крадяхме, а парсата прибра я ти. Води ни Боце през градини ще хрускаме, дори базалт. А после всичко ще покрием със свеж и топличък асфалт. Води Боце към прогреса, а ний след тебе ще строим, за наще фирми интереса, а комисионните делим. Води ни Боце ти към вота и всеки ден ще е така! С вериги, боксове и сопа ний ще се борим за властта. Води ни Боце, здраво мачкай! Към власт ний дружно смe със теб. Към кражба нова, бързо скачай, да ще потоп да е след теб. Паси,18.09.2013

65 милиона евроса в повече! не ноже да е вярно! Другара Борисов и ГъРБъвите никога не са крали и избираха най-евтините оферти от своите другари-ортаци! хахаха

Добре де, не останаха ли нормални журналисти да направят един репортаж и да ни покажат хората отговорни за Люлин, за тези абсурдни 3 тунела, да ми правиш насип за да направиш под него тунел, това или си супер идиот или супер Крадец!!!!!!!

Борисов, Плевнелиев и една дузина крадливи гербери са още на свобода, след като има доказана кражба за милиони.

НИЩО НЕ Е ДОКАЗАНО.ЕДИНСТВЕНАТА ИСТИНА Е,ЧЕ МАГИСТРАЛАТА,ЧЕ ,,АРЕНА АРМЕЕЦ,, И МНООООГО ДРУГИ ГИ ИМА.И ГЪЗА СИ ДА СЪДЕРЕТЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА ГИ СКРИЕТЕ.И ГИ НАПРАВИ ГЕРБ.

нищо не е направило герб, всичко е заслуга на много знейни и незнайни преди герб, а герб само краде, краде, краде, краде, краде, краде....

Госпожа министърката да си оправи сметките! Защото магистрала Тракия е оскъпена не с 18 милиона, а поне със 70-80 милиона, и то само за последния лот от Ямбол до Карнобат! 18 милиона без ДДС са само за т.нар. "слаби почви" /"влажни" са само очите на Лилито Попова/. Има още една камара уж легални и скрити врътки, с които цената беше увеличена с тия 70-80 милиона. И парите са влезли главно в джоба на олигарха колекционер, който доскоро притежаваше фирмата главен изпълнител, както и на разни хора от тогава управляващата каста, които го играеха комбина и заедно си пиеха уискито с него. Тия хора продължават да са с най-висок ранг в партийната гербаджийска йерархия начело с Боко, Росенчо и споменатата Лили. Сегашната министърка, ако иска да спре тая порочна практика, да пита там разните му чиновници в пътната агенция, те знаят как стават нещата. Ама да пита само тия, дето не са се облажили от далаверата. Защото другите просто са си прибрали паричките и нищо няма да си признаят. И като пояснение - не само от допълнителните пари, а въобще от всичките пари почти нищо не е стигнало до истинските пътни строители. Те, завалиите, бачкаха като каторжници и с месеци не си получаваха заплатите. А техните шефове нехаеха защото и те бяха в играта, на тях не им пука за нищо освен за тяхната печалба. Сега да видим госпожа министърката ще има ли кураж да направи нещо или и тя ще влезе в блатото!

ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ СИ ГО КАЗА: "Оттук нататък трябва да се мисли върху две неща, защото явно инфраструктурата им харесва на хората, но не достатъчно. Трябва да се мисли как да се раздвижи икономиката, да се повишат доходите, да се намали безработицата." "Оттук насетне това трябва да ни бъде във всяко едно ГОВОРЕНЕ", казва Борисов. То именно говоренето му си е причината. Каквото повикало, това се обадило. Ти свързваш залата с него. Аз, с предишните и него. Щото изкопа беше готов, имаше бетон в дупката, проекта беше за по-голяма зала, а той я намали и т.н. Лотовете му на Тракия бяха проектирани, с отчуждени терени и още ред дребни подробности, за които той ПРОСТО НЕ ГОВОРЕШЕ!

Забрави ли как в началото на 2010 той и Цункащия ДЖИДЖИ накараха фирмате, чакащи пари от държавата да се откажат "доброзорно" от 10%. Иди и си намери, с колко си намали печалбата Главбулгарстрой!!! И в колко още "еФФФФтини" държавни и евро "проект", спечели поръчки като компенсация!!!

15%. Плюс отлагане връщането на ДДС поне с една година. Който не беше съгласен го спукаха от проверки.

След 3г и1/2 нечовешка герберска кражба и разврат, трябва да има осъдени, да се почне от Борисов Плевнелиев, така е справедливо.

Че той Плевнелиев е осъден, т.е. - неговото министерство заради неплатени суми на строители по м. Струма. Има и изпълнителен лист, само дето си питат ушите и не го прилагат.

ЧОВЕШКАТА ЗЛОБА НЯМА ГРАНИЦИ,А КОМУНЯГИТЕ,КОИТО СЕ МИСЛЯТ ЗА НАЙ,НАЙ,ПРИ ТЯХ ЗЛОБАТА Е НА КВАДРАТ.Както и да се пънете зала ,,АРМЕЕЦ,,ВИНАГИ ЩЕ СВЪРЗВАМЕ С ИМЕТО НА БОРИСОВ,А ЛИЧНО ЗА МЕН АВТОМАГИСТРАЛА ,,ТРАКИЯ,,ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ СИМВОЛ НА ГЕРБ,ЗАЩОТО СЛЕД ДЕСЕТКИ ГОДИНИ НА ИЗТЕРЗАНО ОЧАКВАНЕ ПО ВРЕМЕ НА ТЯХНОТО УПРАВЛЕНИЕ ТЯ ДОСТИГНА МОЯ РОДЕН ГРАД.

Задължително я свързвайте с Борисов! На договора стои лично неговия подпис и сумата - 98 милиона лева. Който има интерес, може да потърси първоначалния проект.

Дай си и адреса, та да ти я докараме до спалнята.

Да се разруши всичко построено от ГЕРБ и да се върнат нещата,така както бяха през всичките управления на БСП.Не може всеки да строи каквото му падне.Имало европейски пари.Имаше и по време на тройната коалиция,които ние усвоихме-БАТКО-БРАТКО,Масларова и т.н.и то качествено,с апартаменти във Виена,Лондон и др.Простият народ,може да използва пътищата,сградите,детските градини и отпреди 50 години,които се строеха по-качествено с цимент от Враца.Толкова грозни неща,направиха ГЕРБ за 4 год.,че направо ни е срам.Тези неща ще ги поправим.Ето за 100 дни сътворихме чудеса.Ако ни оставите на власт,ще сътворим още много,по толкова.Ние сме най-знаещи и най-можещи.Ще усетите.Пътищата им грозни,метрото отвратително,пречиствателни станции некачествени,детски градини ужасни,спортни зали-не стават за нищо.Всичко,което са направили-ще се руши!Лошото е че ни спират европейски пари,които бяхме решили как да усвоим,имаме и опита и знанията,но сме доволни и на 1 млрд,който взехме превантивно.Благодаря ви за разбирането!

Само дето евро-парите и проектите бяха договорени преди Винету а националното дофинансиране го плати с резерва, събран от лошите комунисти! С чужда пита - майчин помен.

що не си спомните как ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО И ЦУНКАЩИЯ ДЖИДЖИ ПЛАКАХА НА РАМОТО НА МЕРКЕЛ ДА НАМАЛИ ПРОЦЕНТА СЪФИНАНСИРАНЕ НА ОТЛИЧНИЦИТЕ! Плакаха от 20% да станел на 5 процента! Така, че като пишете бъдете точни - ЕС връща 75% от парите дадени от БЮДЖЕТА!!! 20% съфинансиране и 5% непризнати разходи!!! И сега си направете сметката с КАЛЕМЧЕТО: 2010 строим с "ЕВРОПАРИ 100%". Върнати 75%; 2011 строим с "ЕВРОПАРИ 75%". Върнати 50% КОЛКО ЩЕ НИ ВЪРНАТ 2013 ГОДИНА????????

"Цункай Джиджи" сега е в Америка. Само от 3 месеца и САЩ фалираха. Той е посъветвал Обамата да не плаща.

е България, в която най-големите бандити, престъпници и крадци ги правят президенти, като Пленюл Офшорски.

Чакайте да стигнат до зала Армеец. Да видим как се намали цената от 115 на 98 милиона, а половината зала от проекта я няма.

Работата е проста като Цвъки. Винету се надуваше, че строял най-евтините магистрали. По тази причина проектите не бяха напълно остойностявани за договора, а се правеха допълнителни договори - примерно Тракия, ЛОТ 3 се знаеше, че има блато и цена от 1 300 000 лв./км е нереалана, ама нали беше въпрос на пропаганда - колко евтино строим, виждаш ли.

трика с разделянето на строителството на пътя (залата) и вертикалната планировка и изграждане на втората с отделен договор! Или дребния "пропуск" от търга за последния лот на Струма - местим ж.п. линията по основния договор, а инженерните мрежи - без търг, а с пряк допълнителен договор с "избран правилен" изпълнител. Абе, нещата - заложени от 2010-11 година в търговете на Чехльо ще си лъснат едно след друго!

до колкото си спомням плевнелиев се хвалеше, че в бг е наи-ефтиното строителство на магистрали. и каква излезе тя? излязоха наи-скъпи!

и най калпави ! Вече са на вълнички .

Доста попътувахме тази година и нищо вярно няма в партийните лъжи - магистралите са перфектни!!!

до село ли си ходи или до вилата?

Тикваа, каква стана тя? А като се срутят тунелите, кой ще е виновен?

Е сега стана тя вече работата. Протестърите ще излизат на протест срещу подигравката от Герб да им плащат толкова мизерно при толкова прилапани милиони.

олеле митко, спри се бе човек, ще получим "od" от тебе.

Не мога. Търся си някой да ми уважи дупето, аз обичам да ми го нафарфорват анално. Туко виж ми излезе късмета.

...направили нещо за всички, прибрали и за себе си хората. Тия сегашните обаче са толкова некадърни, че и толкова няма да направят, но ще откраднат 2-3х по толкова! Гаранция! Няма да построят и половин магистрала! Да се обзаложим! А да са ни честити!

Е,така де,тези парици не са се изпарили-те просто са потънали.В нечии джобове.Познайте чии.Както каза навремето екс министър Трайчо Трайков:"По-добре работеща сива икономика,отколкото никаква".

НАй-дълбоките джобета са на Съселко НЕМА КОЙ ДА ГО ИЗПРЕВАРИ

При пътуване в Европа и наблизо се забелязва, че магистралите ПО ПРАВИЛО се заплащат. Аз съм сигурен за Сърбия, Македония, Хърватско, Гърция, Турция, Италия, Франция. Това се счита за лукс на хора, които много бързат и не ползват другите пътища. Ние се вторачихме в тези магистрали, строени още от Татово време ( най-трудните участъци и тунели, мостове, ... са правени тогава ). Ако си докажат твърденията с документи, едните или другите ще е нещо, което си струва коментарите. Сега е поредното надцакване Всичко коз-контра-ре-контра...

Е не са толкова много - някакви си 50 - 60 млн. евро в повече. Че какво е това за нашия гръб? Направо си е нищо, охо-о, ние какви само заеми и "усвоявания" сме плащали-и-и и още плащаме, та това ли ще ни уплаши и развали хатъра? Разбира се, че не. Даже с бодра стъпка чакаме следващите суми "в повече"!

Харата, които една магистрала не можаха да построят за 70 (СЕДЕМДЕСЕТ) години управление, седнали да плюят по направеното от един пожарникар за 3 (ТРИ). Ами.. не ви прави чест е най-малкото, което може да се каже!

Господа, ако нещо е оскъпено или не е оскъпено, то е оскъпено от Борисов и Костов преди. Щом соцпартията - управа твърди нещо, значи е права. Тя е доказала правотата си по всякакъв начин - права е и да греши дори. Обеща ли комунизъм на 8-мия си конгрес? Да. Де го? Те го те и тогаз, и сега. Който не работи, тоз яде. Обеща ли пак тогаз по стая за всеки пълнолетен българин? Да. Де я стаята? Те я те. Купи си я, щом щеш. Сега обеща ли 250 000 нови работни места? Да. Де ги? Те ги те - намери си работа и работи. Обеща ли още пари, майчински, старчески и т.н.? Да. Де ги? Те ги те. Харчете - вашите са си. Права е партията, и майка й е права, и сестра й, и Тато й, та и целия и род е прав. И не си кривете душите - права е Партията, права!

Вижда се че лаиците са мутадисовчета, пример МИТКО миносчето разбира от пътно строителство колкото Тиквата е доктор.

БАТКО тили си или си БРАТКО? ЦЪК ЕВРОФОНДОВЕТЕ НА УРИШАРСКИ

Некакъв червен измекяри исакл да ми се-е в устата. Абе НЕГРАМОТНИК , ПЪРВО СИ ИЗВАДИ ОТ ЗАДНИТЕ ЧАСТИ ЧЛЕНА НА МЕСТАНЯ , ПЪК ТОГАЗ ДА СВЪРШИШ НЕЩО ПОДОБНО

Червения боклук за това иска да с.ре, защото бай Местан му го е нафърфорил и червената свиня се е н.срала. Ще с.ре, къде ще ходи- да се изс.ре на тая която го е родила.

Нали бате ви бойко строителят, "строеше" за Нас, къде магистрали, къде вик водопроводи, къде детски градини и тям подобни, а къде било скрито кучето - във счетоводството и най-вече в анексите и от там в джоба на заслужилите гербчета!А вие, заблудени българчета, си мислехте, че само тройната ламя е лапала. Не само тя, не само тя !

МИТКО ,щом се обяви ,че мутрадисовските гербаджий са най- големите ктадци, МЪЛЧИ!

Кой го обяви ти ли. Уринарски е разобличен от Европейски институции и е наказан даже

Нищо, че е за украса облицовката, ти кажи, колко пари струва! Щото то такива украси има...

Кой е уличен в кражда от европейските институции-БСП Кой открадна Сиренцето и Кашкавалчето от Държавния резерв-ДПС вече втрои път краде от там, даже имат и осъден за тая работа

Какво означава " ГЕРБ отхвърлиха това твърдение "? Когато има факти и документи,защо не заведат дело за клевета от ГЕРБ тогава?

Каква клевета те гони бе, изрод? Ти правиш ли разлика между пропаганда и клевета? Червените подлоги може да си грачите каквото пожелаете, от вас нищо не зависи. Вие сте зависими от Бея.

Щип тук щип там, с бухалка се става милионер,а с власт мутра милиардер!

Яко прилича на БСП-ДПС

Колко требе да си нагъл и гнусен, за да се обаждаш за неща в които ти си уличен, ама наистина не само на приказки и от ОЛАФ са ти спрели парите по фондовете. ТОВА СА БЕСЕПАРИТЕ НАЧЕЛО СЪС СЪСЛЯКО

НА УРИНАРСКИ ЛИЧНО СА МУ СПИРАЛИ ЕВРОФОНДОВЕ ЗАРАДИ КРАЖБИ. НАЛИ?

Кой малоумник ми цъка минуси?

Гениите винаги са били неразбирани от простолюдието.

Кой ми с*а в гащите?

митко каратисчето ли си. Аз, ти цвъкам минуси, а ако искаш мога и да ри се изсе.а в устенцата. Лай..р.

ПЪРВО ТРЕБЕ ДА Си ИЗВАДИШ ОНАЯ РАБОТА НА МЕСТАНЯ от задните части ЗА ДА ИЗВЪШИШ ТОВА НЕЩО

Себе си ли питаш? И какво ти отговаря вътрешното ехо? :)

Много злоба, бе, моето момиче!

Лилето Павлова-внучката на ЦК на БКП добре е крала за благото на партията(ГЕРБ).

Наскоро пътувах от Бургас за Пловдив по новата магистрала това е пародия на магистрала като качество.Как е приета и пусната в експлоатация като по трасето има редица пропадания, не можеш да удържиш волана от вибраций и пак ще се трепем като пилци.Да се направи инспекция от Евростандарт и да се види как ни жабуркат и мамят.

Да си провериш гумите на балнс как са ,А? Щото моята кола си беше добре, като изключим старите участъци

искам си компенсацията за сухата почва

Сега разбрахте ли откъде ГЕРБ плаща за "спонтанните"протести? Нали се сещате какви милиони са надписвани (и надписват)в метрото...

По същата логика, с откраднатия от червените боклуци 1млрд. за АЕЦ Белене, контрапротестиращите получават много повече от протестиращите. Може ли да си толкова прост и така да се излагаш? Когато бръщолевиш, влагай малко ум ... ако можеш?

НА УРИНАРСКИ ЛИЧНО СА МУ СПИРАЛИ ЕВРОФОНДОВЕ ЗАРАДИ КРАЖБИ. НАЛИ?

Ами..как няма да има ремонти ?? Нали и сегашните трябва да вземат комисионни от тези ремонти!! Господа сключващи договори!!НАЛИ ИМА ГАРАНЦИИ или те са само проформи... Фирмите, които не са работили качествено да си поправят гевезелъците.. или..така Ви е удобно???

Ама ти от небето ли падаш... Фирмите които са строили магистралите имат по един климатик, стара лада и регистрация в чужбина, нали за туй бяха и протестите на подизпълнителите защото с и изпълнителен лист в ръка не могат да си вземат дължимото а Плевнелиев и в последствие Попова вместо да изпълнят съдебно решение за запор плащаха точно но своите си фирми-фантоми които нямат нищо в България.

Наскоро пътувах от Бургас за Пловдив по новата магистрала това е пародия на магистрала като качество.Как е приета и пусната в експлоатация като по трасето има редица пропадания, не можеш да удържиш волана от вибраций и пак ще се трепем като пилци.Да се направи инспекция от Евростандарт и да се види как ни жабуркат и мамят.

прегледай си колата

А стига сте псували бе, хаймани такива. Герб краде, сега другите виновни.

Наскоро пътувах от Бургас за Пловдив по новата магистрала това е пародия на магистрала като качество.Как е приета и пусната в експлоатация като по трасето има редица пропадания, не можеш да удържиш волана от вибраций и пак ще се трепем като пилци.Да се направи инспекция от Евростандарт и да се види как ни жабуркат и мамят.

Ми даи ударим едно рало и наново още 40 години

виж голфо аз си карам без проблеми

Да си чувал за баланс на гуми.Сигурно не но "задълбочено" коментираш магистралата.

Кървавата министърка....

В Германия има прекрасни магистрали, защото няма "батко и братко", а когато такива хубавци се появят, получават ЕФЕКТИВНИ присъди. Ако в Германия държавният батко даде на братко обществена поръчка без конкурс, браткото ще носи на батко си цигари и баварски вюрстчета в някой немски затвор.

е да де, ама 3.5г не строяха батко ти и братко ти, а Буда, Цоко и Льольо-)

Абе плужек червен, може ли да си толкова прост? Това казвам и аз! Когато са строили Боко, Цоко и Льольо, не е имало "батко и братко", за това по времето на Боко няма спрени еврофондове няма и дела за злоупотреби, няма и осъдени в Германия за кражби с батковци и братковци. Понял? Кое не ти е ясно?

Социалист - това е човек, който нищо не е свършил през животът си, но е станал милионер от това.

Боко тиквата - това е човек който нищо не знае и не може, но има претенциите да управлява държава!