Магистрали на смъртта: 350 от 846 км в България трябва да бъдат обезопасени заради деформации

Рискът да загинеш на автомагистрала у нас е 3,5 пъти по-голям отколкото в ЕС, сочи още анализ на Института по пътна безопасност

Обратно в новината

Коментари - Магистрали на смъртта: 350 от 846 км в България трябва да бъдат обезопасени заради деформации | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ааа как така?? После как ще има инхауси на фирмите на Борисов и Пеевски за ремонти??

Чакай да позная, единственият производител на мантинели у нас, по същество свързан с ГЕРБ и Пеевски, трябва да захлеби отново.

Пак някой горе отделя слюнка! Мошеници! Сега ще направят 90-120 км,/ч повечето перфектни магистрали и ще завалят поръчки, папо.... Не се оядохте, градове!

Щом бюджетът и три пъти по-голям, а не се извършват ремонти, всички ли се сещаме къде отиват тези пари

Магистрала Тракия между разклона за Нова Загора и Сливен е абсолютно лайно!

Ако не беше крадено в пъти за какво ли не, някой може ли да ми каже дали Деса Атанасова щеше да се разхожда като манекенка с парцалки за по няколко хиляди. Други примери също бол!

Гордостта на Баце.

Сега ако трябва да решим въпроса по неолибералски (а и при тия цени на километър магистрала) май е по-добре да опънем по един еврофонд за възстановяване и всеки да си купи хеликоптер и да си джитка. Няма смисъл от тия пътища. Пътищата са отживелица от 17ти век. За какво са ни пътища ако имаме хеликоптери.

задкормилното устройство е много за ремонт. Път кола не кара.

За простотия преграда няма открита, няма открита.

Сега, какво излиза?!?! Тиквените магистрали, вече са за ремонт! Единствено в България, гаранцията на една магистрала е с по-кратки срокове,от гаранцията на един китайски телевизор!!!!

изгонения за корупция шеф на кат и провалено ченге богдан милчев се прави на изобличител като говори банални неща - трябва това, трябва онова, ами знаем, че трябва, вземи го направи

Не пипайте Светая Светих. Нямате ли си чурки да си играете?

Въпреки калпавите магистрали и големия пътникопоток, жертвите по магистралите са едва 10% от общите жертви. Повече жертви се дават и на първокласните, и на второкласните, и на третокласните пътища.

Иначе как за един мандат, та и по-малко ще се затвори кръга от пасене на патки по къра, до недосегаем милионер.

Браво на АПИ, ДАПИ и ГЕПИ-ООД...

А кой оторизира така наречения институт по пътна безопастност състоящ се от двама души един мъж и едно друго, което сигурно съвместява още една длъжност в някои институт по ЛГБТ безопастност да издават официални становища, които всички медии открито да разпространяват?

Гербаджииските магистрали, милиарди левове окрадаха покрай тях, направиха ни една от най-бедните страни в света, 12г само схеми и дърти измами!

За купуване на гласове.

Ако чакаш мантинелата да те спаси, тогава си прав! Ама да напомня на другите, тя е последния Ви шанс и не разчитайте много на нея! Колкото и да е здрава и качествена зависи от много други фактори, дали ще ви ВКАРА ПАК В ПЪТЯ!

За Ганьо Политиката екстра!

Еми така е то, 500 милиона километра магистрали трудно се поддържат.

ги има имплементирани :) Що не сложите задължително претегляне на тировете преди да се качат на магистралите? Защо не направите магистралите като в Германия? Я махнете тая винетка и сложете тол такса. Теглят, плащаш... ползваш.

Как на смъртта бе, нали тиквата за 15 г милиарди усвои, че да печели избори с лъжи. Сега пак гласуват за него упоени от лъжливите му мрежи. За 15 г образованието рухна и простите хора се поддават на простотията, която ръси и маже. Ако младите не се хванат за ръце и не отидат да гласуват неговото изриване от политиката, нищо няма да остане от затъпяващото ни население - дрога, ракия, простотия.

не става с крадливи ГЕРБави калинки!!!!

Ами съди ги ако смяташ, че си измислят. ще изкараш някой лев

Да пази Господ!

Тировете ще премерим. Обаче какво да се прави със сгурията, използвана вместо качествен чакъл или със речния варовик, вместо кварцово-гранитната смес в х'асфалта? За сбърканите наклони и неграмотните възли и дума не отварям.

Магистрали на смъртта или смърт поради липсата на контрол? До сега след всеки ремонт на пътна настилка се налага ремонт на ремонта защото пътя накрая бил по вълнообразен от вълните на бурно море. А до това се стига защото държавната агенция която отговаря за качеството и контрола по ремонтите все плаща на частна фирма да й върши работата. Магистрала на смъртта? Няма такова нещо, фирмата вади акта за пускане в експлоатация от частната фирма към държавната служба и казва "ето всичко е точно с проекта". И после хайде тепърва нов търг и ремонти. А за контрола на пътя да не говорим! Камери! С камерите ще се реши проблема с войната по пътищата - голямата реплика от герб. И какво излезе от тази работа? Един адвокат миналата година издействал информация за предоставянето на глоби на шофьорите и установил че за 2022 година има над 500 хиляди невръчени фишове и над 50 хиляди наказателни постановления, които също не се връчват на нарушителите. Защо!? Отговора е мълчание. Какво има да говорим? Има пътища на над 20 години без ремонт които се държат по-добре от тези които и една година нямат от завършването си. В един период на една и съща магистрала се наложи да се правят ремонти всяка година. А ама няма страшно всичко ще е за сметка на фирмата стройтел защото пътя е в гаранция. А фирмата защо все още има разрешително за работа след като трябва да ремонтира приключената си работа година подир година?

_stankow

"Магистрали на смъртта" - такива тъпи клишета пишеха навремето в съчиненията си очилатите зубрачи. За което получаваха всеобщо презрение, а в междучасията по 1-2 зад врата. Виждам, че вече са пораснали и вече пишат "статии" :D :D

Писна ми да давам сърбите за пример. Те винаги са ни завуждали и са гледали от нас, а сега ние от тях трябва да се учим. Като отидеш в Сърбия, голяма широка хубава магистрала без дупки с добра настилка, а тук е точно обратното. Гледат си интереса сърбите и не са клеклали пред американците.

Да? Щото избиратело мисли с дирника си, когато отива (или даже не отива) да гласува? Създадени сте по НЕГОВ образ и подобие, даден Ви е творчески мозък и свободна воля. Какво повече искате!?

Имаме си експерт по магистралите. Да се хваща за работа.

Дет се вика, това дето ни го постои "боко и гроб" 100 години не моиш го поправи..

Сърбите не са клекнали и на Хитлер и на СССР също!

Кога ще има контрол и реални наказания и кога ще почнете да залавяте своевременно каращите арогантно и с безумни скорости 170+ при разрешени до 140 на магистрала и 90 извънградско?

Гарантирано от Герб

В Канада двете платна са отдалечени и няма как да се отиде в насрещното движвние и скороста е 100 км ч. Полицията толерира до около 115... А тук бре... 140 км час на криви с кръпки и дупки.

Некачественото ни строителство си е наша българска черта от поне 60години. Поддръжката пък ни е пълна скръб.Българинът е стопанин само в двора си ,но отвън...мани, мани..

И ние не сме клякали на Хитлер - не пращаме войски срещу СССР, спасяваме евреите си и тук никога не е еимало нацизъм

Тоест няма магистрали ... но пък има разрешена скорост 140км/ч (пък и масово си мислят че е нормално да карат с 150-160...) ... плюс зле-обучените шофьори и неподдържаните автомобили - никой не трябва да се очудва от резултата ... и докато не се промени всичко това - няма да има по-различен резултат.

Интересно кога ще започнат да наказват нарушителите и да спомогнат пътищата да станат по-безопасни и как така на неосветена магистрала нощем при доста намалена видимост позволената скорост пак е 140...

Гласувайте пак за Борисов

_stankow

На хранилка са към ЕС. Не са скъпи - дали има и 100,000 евро за година, колко му е. Целта на активността им е да оправдаят спирането на строежа на магистралите. ЕС каквото му се откъсна от сърцето - даде. Парите обаче свършиха - отиват за газ от щатите. И сега тезата е - "те българите само трошат и не поддържат, за какво да им даваме парите". Които пари ние заработваме, а ЕС ни ги прибира. Чрез митатата, тол таксите, глобите, вноските, неравноправния търговски обмен и най-вече - чрез грабителския корпоративен данък за западните компании. Ето Сърбия - къде са нейните магистрали, къде са нашите. Да, ама Сърбия работи за себе си.

Ще ме прощаваш, но какво са ти виновни американците за това, че тук се краде безогледно, а крадците се преизбират многократно?

Какво общо имат тук американците? Те ли сани виновни ,че сме корумпирани крадливци и сме вложили некачествени материали при строжа на магистралата.

Тези които крадат слугуват на САЩ и САЩ ги поддържа на власт с платени избори

ПИТАЛИ ГЕРМАНЦИТЕ.КАК НАМИРАТ НАШИТЕ ПЪТИЩА.ТЕ КАЗАЛИ НИЕ ПЪТИЩА НЕ ВИДЯХМЕ НО ПОВЕЧЕТО МЕСТА СА ПРОХОДИМИ С ДЖИП

Боко Магистралката нали ви лъга 12 години, че строи магистрали? През всичките тези години се оказа, че са построени 380 километра, като повече от половината са уникално некачествени и опасни за движение. Това е ГЕРБ !

Тъпак - Борисов не управлява вече две години. Къде спаха Фатмака, който разбърка всичко в българия, служебните му министри, Киро Тъпото и Асен Швестера, които спряха всички пари за ремонт и строеж на пътищата за да ги откраднат? Аре си отговори на този въпрос и спри да мислиш щото не ти се отдава.