Патриотите дадоха Местан на прокурор

Обединени патриоти внесоха сигнал до главния прокурор срещу партия ДОСТ и лидера й Лютви Местан заради искането му за признаване на турско малцинство в България

Обратно в новината

Коментари - Патриотите дадоха Местан на прокурор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Tурците са много древен народ ,още преди 176 години преди новата ера великият прото турски вожд Mетехан изпраща писмо на тогавашният китайски император, където споменава че военните му успехи срещу тях се дължи на бога Tенгри (GÖK Tанръ) на когото вярват. Tази епоха е преди приемането на исляма от древните турци, те тогава вярват на бога тенгри (Gök Tанръ), доказателство за това са така наречените старотурските хроники написани в скалните паметници-монументи в Oрхун, днешна Mонголия. Tова го пиша за да се знае че турският етнос е със много здрави корени , а техните потомци и сега ги има навсякъде също така и на балканите.

Може ли да бъде наречен етнически турчин човек, роден, израсъл, учил, работил и живял винаги в България.

Фрогоко: По-умен ли е Местан от Мидхад паша? . Мидхад паша Трябва да се отбележи, че сред българите има повече от 1 милион мохамедани. В това число не са включени нито татари, нито черкези. Тези мохамедани не са дошли от Азия. Те са потомци на същите тези българи, преобърнати в исляма през епохата на завоеванието. Те са чеда на същата тази страна, на същата тази раса, произлезли от същото това коляно... А между тях има само една част, която говори само български. Това заявява пред френското списание "La Revue scientifique de la France et etranger" Мидхад паша. Датата е 8 юни 1878 г. Според редица чужди източници броят на българите мюсюлмани в етническата територия на българите през 1878 г. е от 800 хиляди до 1,5 милиона. Същевременно за потомците на турци колонисти същите източници посочват цифрата 375 хиляди. У нас е прието за българи мюсюлмани да се определят само тези, които не говорят османотурски език, а от изложените дотук факти е ясно, че много от "българските турци" през 1878 г., следователно и по-късно, са от български етнически произход. Може да бъде направен обоснован извод, че "турците", които се изявяват като добри земеделци, строители и занаятчии, не произлизат от спахии и еничари, от номадите юруци, а това са потомците на турцизираните българи, запазили стопанските си умения и традиции, пише историкът Йордан Колев. Ето и затова тази сутрин Лютви Местан беше от нагъл по-нагъл. Мидхад паша не бил прав за българските турци в 19 век. Хайде бе, ти ли знаеш повече или си по-умен от него!? Или така ти диктуват от турското посолство!? Срам!!!! Къде е главният прокурор!? Така можем да обобщим коментарите във фейсбук. Ще припомним, че Ахмед Шефик Мидхат паша е виден високообразован османски държавник, инициатор на приемането през 1876 на първата конституция на Османската империя. Бил е последователно Управител на Дунавския вилает, Велик везир и Председател на Държавния съвет на Турция. Калин Джумайски

в Северна Корея!

влизане в страната щом служат на чужди интереси и манипулират българските мюсюлмани, българи по кръв. Едните са приели исляма и са си живели в села и общества и запазват езика си. Другите, които са били ползвани за ратаи в къщите на агите, са турско говорящи, поради необходимостта да разбират за какво ги викат - дали да донесе вода, дали да вземе бебето или да изхвърли ибрика. Като слуги са научили езика, а и покрай молитвите, четени на турски. Последните, ратаите са упоменати в османските архиви, където пише, че са турскоговорещи българи, ратаи, останали в България при напускането на турските войски. Днес Местан ревнал за майчиния им език. Ние да ревнем къде е майчиния език на тия българи, принудени насила да си сменят религията и да разнасят ибрици. Нека си говорят език в къщи. Ако искат официален език - турския или се смятат за турци - прав им път за Турция. Тя е длъжна да им даде къщи, след като е заграбила на 300 000 българи къщите, земите, лозята и златото. Щом като много уважават българските мюсюлмани да ги устроят и приберат в Турция.Естествено на пожелалите да изберат за родина Турция. Техните деди са избрали България, защото знаят от самите турци, че са българи и не са заминали в неизвестното с турските войски.

БРАВО НА ПАТРИОТИТЕ! НАЙ-ПОСЛЕ! НАЙ-ПОСЛЕ ЕДНА ПАРТИЯ ДА УДЪРЖА НА ДУМИТЕ СИ И ДА ИМА ТОПКИ ЗА УСТОЯВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ! Един нещастен плазмодий Местан е оставен колко вече години да плюе в лицата ни с лъжи, гнусни лъжи за безправие, един червей, целящ разрушаване на живота ни и мира ни на целия народ - и християни, и мюсюлмани.

Не трябва да се съди, загуба на време и средства. Просто той, хората му и семейтвата им да бъдат изселени от България, като им се отнеме гражданството. И последно да им бъде заранен достапът до страната ни.

Същите тези обвинения важат с много по-голяма сила за Доган и ДПС, РАЗЛИКАТА Е, ЧЕ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА на ДПС и работата им и финансирането им от Турция има написани големи доклади от нашите служби с МНОГО доказателства, СРС-Та, факти и свидетели!

ДПС в малка част се издържа от Турция и последната е по-малката беля. Основният лагодетел на Доганистите са САЩ. Гарантират си нашто раболепие чрез етническия мир.

Не знам доколко и от какво смяташ, че си озарен, ноима едиин много голям доклад на нашите, на българските служби, в който МНОГО ПОДРОБНО, С МНОГО ФАКТИ, ДОКАЗАТЕРЛСТВА, СНИМКОВ МАТЕРИАЛ И СРС-ТА ПЛЮС ПОКАЗАНИЯ НА СВИДЕТЕЛИ СЕ ОПИСВА ПОДРОБНО КАК И ЗАЩО ТОЧНО СЕ ФИНАНСИРА ДПС ОТ ВЪЗНИКВАНЕТО МУ, там се посочва например че Доган и хората му от ДПС СА ЗАСЕЧЕНИ ПОНЕ 74 ПЪТИ ДА ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ОТ ... ТУРСКОТО КОНСУЛСТВО И ТУРСКИТЕ СЛУЖБИ! Всеизвестна е аферата "Оня списък", когато Доган отива в турското посолство и предава на турския посланик (КОЙТО Е БОЛЕН И ПО ИЗРИЧНОТО НАСТОЯВАНЕ НА ДОГАН ПРИСТИГА, ЗА ДА МОЖЕ "НАШИЯТ ПРЕДАТЕЛ" лично на ръка да му предаде ЦЯЛОТО НИ ВЪНШНО РАЗУЗНАВАНЕ, 3000 ЧОВЕКА ЗАД ГРАНИЦА, ОТДЕЛНО СЕМЕЙСТВАТА И КОНТАКТИТЕ ИМ, КОИТО ПОСТАВЯ ПОД ПРЯКА ОПАСНОСТ- ЗА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА ИМ! И за това разказа не друг, А ЛИЧНО ПРЕМИЕРЪТ НА БЪЛГАРИЯ Димитър Попов, като офицер от разузнаването в студиото ПОТВЪРДИ ВСИЧКО КАЗАНО, вкл. за доклада на нашите служби и съдържанието му! Между другото, понеже сега е актуална и паметта на бившия президент Желев, да спомена, че ФИЛМУТ С ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА ДОГАН Е ПРЕДАДЕН НА ПРЕЗИДЕНТА ЖЕЛЕВ И ТОЙ И ХОРАТА МУ ЦЯЛА НОЩ СА ГО ГЛЕДАЛИ! Когато прожекцията свършва, "МНОГО ДОБРИЯТ ПРИЯТЕЛ" на Доган и мекере на Луканов Желъо Желев, ДОРИ И ТОЙ Е ПРЕБЛЕДНЯЛ И ЗАЯВЯВА ПРЕД ВСИЧКИ, ЧЕ ... ОТ ТОЗИ МОМЕНТ С КАРИЕРАТА НА ДОГГАН Е СВЪРШЕНО!!! Представяте ли си за какво става дума - ИМАМЕ ЯВНО И ОЧЕВАДНО НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО ОТ НАЙ-ДОЛНА ПРОБА И СЪВЪРШЕНО ДОКАЗАНО, ОТ СЛУЖБИТЕ НИ СЪС СРС-ТА И СВИДЕТЕЛИ, И ... ПРЕЗИДЕНТЪТ ГОВОРИ НЕ ЗА НЕЗАБАВЕН АРЕСТ И СЪД, ЗА ЗА ... КАРИЕРАТА МУ!!! Така че говорете си против Местан, изпълнявайте си припевите си колко голям предател е, НО ТОЙ Е ПИОНЕРЧЕ В СРАВНЕНИЕ СЪС СЪЗДАТЕЛЯ И УЧИТЕЛЯ МУ ПО ПРЕДАТЕЛСТВО - Ахмед Доган! А, и още нещo - това по-горе от мен са ФАКТИ И СЪБИТИЯ, МНОГО ЛЕСНО ПРОВЕРИМИ И ПОЗНАТИ! А къде са твоите факти и доказателства, поне едно? От надежден източник?

Отново патриотите трябва да защищават националните интереси на България,но защо гербаджиите смутено мълчат,защо и БСП не вземе отношение по този опасен въпрос.

"През Османското робство, Високата порта са въвели закон - щом си мюсюлманин, значи си турчин" 23-та ли К.Ататюрк обяви Турска република???

те нали са паплач от всякъде клала, грабила, мъкнала хора, отнемала деца. Те не са народ. Те са смес. Всичко хубаво - бяло, светлооко, стройно и високо е от нас и от белите народи. Всичко късокрако, черно с голяма тиква или слаби и кълвачи са си с тюркски произход и арабски. За да създадат държава са се обединили по религиозен признак.

Никой не знае, какъв е по произход. Трябва да се определят границите на ДНК генеалогическия произход на всички народи, което също е спорно. И пак не може да се каже със сигурност, кой кой е! Българската етническа общност е най-старата на света, тя е смесена по най-пищен начин. А Местан е мръсен предател. Но и българската историография и да вметна - най-голямото й кречетало днес Божидар Димитров, нека си посипят картуните с пепел и признаят, че хан Аспарух и част от неговите воини са били приели исляма. Т.е. самите българи като са дошли, те са носили със себе си освен джима (тенгрианството), също и исляма и християнството. Българите-хони на Аспарух, както са се наричали, са се заселили в днешните Добруджа, Лудогоирето, Причерноморието, Източна Стара планина и хората не са си променяли вярата оттогава. Т.е. може да се каже, че т.н. турци от Местан и други турчеещи се мекерета от ДПС, са си чисти българи, но по произход, изповядващи исляма още от Средновековието. През Османското робство, Високата порта са въвели закон - щом си мюсюлманин, значи си турчин. Така чисти българи в последствие за 2-3 поколения са забравили българския си произход. Дори днес в Западна Тракия в Гърция, турците чрез исляма и религията потурчиха българите - помаци! Никой не противодейства у нас и в Гърция. Кой да го каже това!??!? Местан в кауша за предателство!

Мохамед е развил исляма около 600г. след Христа! Та въпроса ми е кога го развиха, кога Аспарух го прие? И къде са доказателствата? Питам просто!

Най вероятно са били тангристи ,но най вероятно тюрско говорящи,предполагам част от тях са били покръстени от Борис 1 през 9 век и така се появили гагаузите ,когато османлиите коита са били вече приели исляма са дошли през 14 век ,са срещнали местно население тюркоезично ,което най вероятно се е сляло с османлиите и приело исляма,в съвременния турския език тангра означава бог,

Хиджрата, т.е. Мохамед и появата на исляма е станало 622 г. Това е "Българската година", когато в Курбат (Кубрат) е въздигнат на трона. Арабските автори знаят Курбат преди всичко под името "Шахриар, управникът на Баръйнджар" (на Велика България). През 641 г. армиите на арабите-мюсюлмани се изправили пред Тимер-Капа (Дербент), границата на Велика България при Курбат. Курбат, добре запознат и обикнал арабите от службата си при ромейския император Ираклий на река Ефрат, влязал в преговори с арабския сарадар и се договорили за българо-арабски съюз, заедно с приемането от управленците на държавата на исляма. За утвърждаване на договора, под прикрита форма на заложници, при халиф Гумар (Омар, 634-644 г.) в столицата Мека били изпратени големия син на Курбат Бат-Боян и най-малкия син Аспарух. На приема при сключването на договора Гумар връчил на Бат-Боян подаръци за баща му - знамето на пророка Мохаммед и Коран, които да занесе у дома. Като се върнал, с него в лятната столица Българ-Балтавар (Полтава) пристигнали и трима сахаби (сподвижници) на пророк Мохаммед, които обърнали в исляма Курбат и семейството му и висши велможи на Велика България. Курбат приел ислямското име Хайдар (Лъв), което повечето българи опростено произнасяли като Айдар. Династията на Курбат взела да се нарича и Хайдариди. След смъртта на халиф Омар, обкръжението на новия халиф (Осман, 644-656 г.) поискало Велика България да бъде сведена до подчинена страна. Тогава Курбат наредил да предадат на халифа:"Българите никога и на никого не се подчиняват доброволно, те са народът, създал човешката цивилизация и знаещ своята цена!" В отговор на това арабските войски проникнали през Тимер-Капа и опустошили Хазария (Кумикия, Дагестан), управлявана от Лачъйн, и Утиг управляван от Аспарух. Разгневените Курбат, Бат-Боян и Лачъйн се върнали към джима (Тангризма), но Аспарух, Катраг и Къйзъйл-Кубар останали в исляма.

"Бившият лидер на ДПС отрече да получава пари от Турция и дори заяви, че партията му има парични проблеми, затова се налага да затваря офиси." Явно са му спрели кранчето от Турция.Вече е г-н Никой, танцува последния си валс,

местане,местане да те .бе кои те фане,това да не ти е анадола бре?тук е балгаря,даржава на 11300 години,наи-старата в европа!всичките сборища да ви затворат во главе с тбе .анафин таков и тая интровертната .астя!

Руснаци и турци се опитват да дестабилизират България като ни насъскат едни срещу други.

Факт е че в България има Турско малцинство колкото и да отричате

факт е че има български мохамедани, но няма турско малцинство!!! Както и друг факт е че има българско малцинство в Турция!!

Аз мисля че правителството и патриотите в частност си вкараха авто гол,това искане за признаване на българските малцинства в другите държави ,не беше много добра идея ,защото в нашата страна също има не признати малцинства,които както виждате ще почнат и те да искат да бъдат признати и какво ще го репресираме Местан за това че както казва той самия "Не искам нищо повече от това, което България поиска за нашите сънародници в Албания, Украйна, Унгария.-

не четеш ли българската конституция? Няма тук малцинства и религии. Има граждани с еднакви права и официален език - българския.

Качвайте го в конски вагон и за Анадола ,там да поиска от Ердоган да направи българско малцинство да види какво ще му се случи,а тука още го кепенят!

Не ви е срам?!?! Да давате братушките турци на прокурор. Небивала наглост. Сега и турски пАток няма да получите.

Патриотите дадоха Местан на прокурор Прокурорът е казал - не го исками дотам всичко еприключило.

Този индивид,наречен Местан Ага,скоро ще бъде покойник,Нашият висш инженер на науките,и академин на Хидроинженерните науки Д-р на всички науки високопоставенинят члел на ДПС Ахмет Дога,скоро ще му видят сметката на този Козел на снимката.

Вчера гледай интервюто на Местан и едно много да кажа - той е непълно безреден. Говори си едни фантасмагории и се опитва да преиначава очевидни казуси. Въобще не си заслужава време и ресурс за него. Колкото повече се натяга и търси някаква отговорност от него ще стенем за знам и ще го превърнем в жертва и символ, нещо което той въобще не заслужава. Този "патриот" много много да не се пъне щото после обикновените българи ще му плащат масрафите по разните съдилища. То от джоба си един лев няма да даде !!!

Да му се отнеме българския паспорт(лична карта) за предателство към страната и за държавна измяна. Да бъде депортиран извън границите на България със забрана доживот да посещава, да му стъпва кракът на Българска територия! Аз казах! ХАУ

Аааа, не! Това ще го направи герой в очите на турчолята, те са стадо и сляпо вярват и следват. Този трябва да бъде осъден ефективно и да бъде пратен да чука чакъл. Ако имаше трудови лагери, това щеше да е идеалното място за този национален предател.

Освен всичко останало, затворът може да се окаже много хубаво място за г-н Местан. Там ще го уважават ежедневно и по много пъти.

На такива като теб модераторите трябва да трият постовете. Турците , помаците, са също хора като теб, а не "стадо".Мери си думите , "боклук".

Тоя няма какво да го разследват! Направо да бъде изгонен и изхвърлен извън границите на България и на ЕС изобщо, да бъде изхвърлен като мръсен, миризлив парцал!

той иска това -"Не искам нищо повече от това, което България поиска за нашите сънародници в Албания, Украйна, Унгария.

А кой ще даде на прокурор ДЕПУАТА ОТ БСП Иво Христов, който съвсем целенасочено обиди българския народ , в ''устрема'' си да заработи някоя и друга рубла в повече?

Пределено си ДЕБИЛ - Факт!

и да внимавате - вие живеете в парламентарна република и трябва да уважавате българските граждани от различните религиозни групи. Ако трябва ще им сервирате кадаиф, така както сте го правили през т.н. съвместно съжителство

....я мислим дека тоя вече е у панделата,а он испирняк ниеден си покауе мраснио сурат на екрано?да собере зурлите и да го оствират до пандизо.еи не те ли е срам бре месанеееее???!!!

Моля, прочетете си Конституцията, г-н български гражданин, и вижте какво пише в Чл. 13, ал. 4 "Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.

Чалмааааа, отивай си в джамахирията, да не ти сложим бурка тука!

ОТ ТОВА - БЪЛГАРСКИ ТРАЖДАНИН, ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИН, ИСКАМ ДА БЪДА УВАЖАВАН КАТО ТАКЪВ , ЧУСТВАМ СЕ ЕВРОПЕЕЦ , ИСКАМ СИ ДЪРЖАВАТА !!!

ХРИСТИЯНИН СЪМ !

ако се знае какъв е,може да е мюсюлманин но не е турчин. Смотана работа.

Да бяха дали и Иво Христов. От един дол дренки са..Само дето Местаня не крие, че е турчин. Другият е по- хлъзгав

"България не приема колективни малцинствени права" А циганските права какви са!

от сащ и ес са наредили да развъждаме всички видове пара .зити !