БНБ очаква, но не предлага отнемане на лиценза на КТБ

БНБ очаква отнемане на лиценза на КТБ. Централната банка е предоставила на депутатите подробен доклад от одита и данни за състоянието на КТБ преди 20 юни.

Обратно в новината

Коментари - БНБ очаква, но не предлага отнемане на лиценза на КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това не е банка, а пирамида. Най-силно доказателство за това е разговора на Стоян Александров пред БНТ, който казва "току що говорих с Цветан Василев, който има имущество за 600 млн. лв., което не е ипотекирано в банката и което той е готов да върне, за да запълни дупката в банката". Той е източвал банката и е купувал имоти и бизнес на свое име и на своя кръг

Да се извадят факти около това как КТБ и Виктория са наемали помещения за своята работа (офисите) от фирми, които са получили огромни кредити от банката и наемните договори са между 30 и 50 евро на кв. м.

Да се разформирова УС на БНБ - защото те в бездействието им сякаш ги нямаше. Бездействат и сега - наложително е да се промени и преструктурира ръководството на БНБ! За да работи - вместо да изчакват и да реагират ... съобразно моментен корупционен натиск...

Tъпотия ,безмерна тъпотия,бездушен народ ,няма как да е другояче и спинкане.Това ако беше на друго място,в друга държава досега щеше да е приключило и с големи последствия за виновните.Но в България всичко може виновни няма да има,истинските виновници няма дори да се разбере кои са, а тъпото скотско племе ще плаща и ще плаща ще плащат дори и внуците му и то по много,ех тази безмерна тъпотия!

d4

не коментирайте следствието. коментирайте причината за него. а тя е една. партийни и корпоративни интереси. подплатени с парите на всички българи. а за онези, които са взимали високите лихви по влоговете си, дойде време да гризнат дръвчето. то много хубаво не е на хубаво...

Предоставям за сведение част от текстовете на чл. 4 и чл. 5 от Закона за гарантиране на влоговете. Чл. 4. Фондът гарантира пълно изплащане на сумите по влоговете на едно лице в една банка независимо от броя и размера им до 196 000 лв. (2) В посочената сума се включват и начислените лихви към датата на решението на Българската народна банка. Чл. 5. (1) Не се изплащат гарантираните размери на влоговете в банката на лицата: 1. на които са били предоставени привилегировани лихвени условия В ОТКЛОНЕНИЕ ОТ ОБЯВЕНИТЕ БАНКАТА УСЛОВИЯ, които тя е длъжна да прилага към своите вложители; .......... 6. банките, когато са направени от тяхно име и за тяхна сметка; 8. застрахователите; 9. пенсионните и осигурителните фондове, с изключение на фондовете за допълнително задължително пенсионно осигуряване; .... 12. държавата и на държавните институции; 13. общините.

Прост народ сме и това е. Крадат ни всеки ден и си мълчим и търпим. Жалка картинка.

Никаква новина не виждам - това, че КТБ е пирамида обслужваща статуквото от политици и мафиоти е ясно от години (партии управлявали в периода: БСП, ДПС, НДСВ, ГЕРБ, Атака). Това, че рано или късно всяка финансова пирамида рухва също е ясно. Дори да не се бяха скарали играчите пак щяха да стигнат до момента когато и всички държавни пари и еврофондове да прекараш през КТБ пак няма да може да излезне отчета заради натрупаното салдо в графа "дадено на правилните хора, да не се връща". Това, че БНБ, КФН и KMPG България не осъществяват никакъв контрол, а само подпечатват изфабрикуваните от пирамидата отчети, също е ясно отдавна. Както и за всички други институции овладяни от задкулисието/статуквото/КОЙ - ДАНС, МВР, прокуратура, съдебна система и т.н. Въпросите са два: - Има ли институции, които не са овладяни? Омбудсман? Може би Президент? БНТ? Едва ли са много повече от тези. - Има ли банки, чиито отчети в БНБ да се проверяват наистина, а не наушким като на КТБ? Имаме банки с чуждестранен собственик, банки с български собственик, банка на правителството (ББР), банка на Столична община (Общинска банка). Схемата КТБ със сигурност ще се прехвърли към друга банка или към няколко други банки, но кои ще са те?

БНБ се оказа най-тъпата институция или най-корумпираната. Работели с материали на клиента. Ми да ми дадат 1-2 милиона, аз ще им кажа, че нищо не им дължа и те ще се съгласят с мен. И тоя Искров е за позорния стълб, а някаква си го защитавала.

Сутринта слушах Паръмов по една от телевизиите! Доклада на БНБ за КТБ бил 52 страници, а най-важното е било някъде в края на....26-та стр., където БНБ казвало, че било работело с материаали /документи/ на "клиента", т.е. КТБ и сигурно били "подведени" надзорниците от тези документи!?!? Направо потресаваща тъпота, просто нямам думи... Нима въпросните надзорници не могат да работят и с външни "материали", т.е. източници на информация - например данни за обезпеченията от Агенцията по вписвания и т.н.? Какво се правят на луди сами и само да оправдаят собствената си некадърност и безхаберие...

значи така, политиците накараха държавните фирми да си държат парите в тази банка но понеже им се сториха малко увеличиха лихвите и така привлякаха и парите на гражданите, после по най наглия начин ги изнесоха през главния вход на банката, а сега ще ги връщаме пак ние баламурниците които пак гласувахме за тях.

изгоряха хиляди баламурници.

Има приета наредба от 1-то служебно правителство, която ограничава държавните пари в търговските банки! Интересно какво направи за повече от година време "експерта" олигархски по въпроса и въобще дали е изпълнил наредбата!? Покрил се е като ремсист и никой не го търси за интервюта, като че ли не е бил никакъв в България до преди няколко месеца...

Не е ли работа на шефа на БНБ да отнема или да не отнема лицинзи. Какво има да очаква или да предлага и на кого. Аз очаквам чиновниците в България да започнат да си вършат работата, но не го предлагам, а настоявам. Ако някой не смее да вземе решение, което по закон е негова отговорност - да се маха и да спирам да му плащам заплатата. Аман от мижитурки на висши държавни постове.

Най-големите кражби стават от политиците с помощта на държавата. Затова и няма осъдени, само изключително забогатяли "общественици".

Според БНБ и ФГВБ преструктуриране на КТБ, ще бъдат възможни единствено ако Народното събрание намери за уместно и своевременно да приеме изменения и допълнения на действащото законодателство, включително и по отношение на РЕСУРСНО ОБЕЗПЕЧАВАНЕ !!! ЧЕТЕМ чл33 ал.2 от ЗАКОНА ЗА БНБ И ВИЖДАМЕ КОЙ ТРЯБВА ДА ГО ОСИГУРИ ТОВА РЕСУРСНО ОБЕЗПЕЧАВАНЕ: "При възникване на ликвиден риск, засягащ стабилността на банковата система, БНБ може да предоставя кредити в левове на платежоспособна банка за срок не по-дълъг от 3 месеца......."!!!!!!!!!!!! ЗАЩО ИСКРОВ ПРЕХВЪРЛЯ ОТГОВОРНОСТИТЕ ОТ БОЛНАТА НА ЗДРАВАТА ГЛАВА??!!! НАДЯВА СЕ С АКТУАЛИЗАЦИЯТА НАБЮДЖЕТА ЗА 2014 ГОДИНА ДА МИНЕ ТАРИКАТСКИ И "РЕСУРСНОТО ОБЕЗПЕЧАВАНЕ " ОТ ДЪРЖАВА КАСАЕЩО ПЛАЩАНЕТО НА ДЕПОЗИТИТЕ НА КТБ!!! Ако това се случи възниква въпроса дали КТБ ще върне в срок от ТРИ МЕСЕЦА ДЪРЖАВНИЯ ЗАЕМ И ДАЛИ ЩЕ ГО ОБЕЗПЕЧИ СЪС ЗЛАТО ИЛИ ВАЛУТА??? РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ЩЕ СЕ ПОВТОРИ НОМЕРА С ПИБ, КЪДЕТО ПРЕСТЪПНИКА ОРЕШАРСКИ ТЕГЛИ ПЕТМЕСЕЧЕН ЗАЕМ ОТ БАНКИТЕ ОТ ГАРАНЦИОННИЯ ФОНД В РАЗМЕР НА 1,23 МИЛИАРДА ЛЕВА И ГО ПРЕДОСТАВИ БАДЕВА БЕЗ ОБЕЗПЕЧЕНИЕ НА ПИБ ЗА СРОК ОТ 18 МЕСЕЦА И ТО ПРИ СЪЩИТЕ ЛИХВЕНИ РАВНИЩА!!! Е СТИГА ТОЛКОВА!! БЮДЖЕТА НЕ МОЖЕ ДА ИЗПЪЛНЯВА ФУНКЦИИТЕ НА БНБ, КОЯТО ЗА РАЗЛИКА ОТ НЕГО ИМА АКТИВИ ЗА НАД 15 МИЛИАРДА ЕВРО!!!!!!!!!!!! БНБ и ФГВБ да изпълняват закона , а не да прехвърлят отговорносттана ПАРЛАМЕНТА и българския данъкоплатец!!!

Появиха се едни "спасители", които ти плащат 10% от влога на хора в затруднено положение. Знам за случай на сума около 50 000 лева. Това било уж законно според тях. Към колегите финансисти се обръщам с молба са коментират законността.

За предпочитане е да не го правиш !! По принцип има опасност ако попадаш в хипотезите на чл.5, ал. 1 от ЗГВБ касаещ договори за депозит с ПРЕВИЛИГИРОВАНА ЛИХВА! Чл. 5. (1) НЕ СЕ ИЗПЛАЩАТ гарантираните размери на влоговете в банката на лицата: 1. на които са били предоставени привилегировани лихвени условия В ОТКЛОНЕНИЕ ОТ ОБЯВЕНИТЕ БАНКАТА УСЛОВИЯ....... И В ТОЗИ СЛУЧАЙ НЕ ИЗПАДАЙ В ПАНИКА! ОТ ВЛОЖИТЕЛ СИ СЕ ПРЕВЪРНАЛ В ИНВЕСТИТОР, КОЕТО ТЕ НАРЕЖДА СЪС СКРОМНАТА ТИ СУМА ПРИ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА БАНКАТА КОИТО В МОМЕНТА ЧРЕЗ ПРЕДСТАВЛЯВАЩИЯТ ГИ ИНВЕСТИЦИОНЕН ФОНД СЕ ОПИТВАТ ДА ЗАКУПЯТ ЗА 1,1 МИЛИАРДА ЛЕВА ТАКИВА ЗЛАТНИ КОКОШКИ КАТО БУЛГАРТАБАК , БТК , ВИВАКОМ, МУЛТИПЛЕКСИ , ПЕТРОЛ, ДУНАРИТ, ИПК РОДИНА.......... Активите на тези дружества самишлено занижени от КВЕСТОРИТЕ на 13% от пазарните цени!! ВТОРИЯТ УДАР КОЙТО ПОДГОТВЯТ Е ДА ЦЕСИРАТ ПОДОБНИ ВЗЕМАНИЯ С КОЕТО УДАРЪТ ИМ ЩЕ Е ОЩЕ ПО ГОЛЯМ!! ЦЕЛТА ЕДА СЕ ИЗКУПЯТ ТЕЗИ АКТИВИ БЕЗ ПАРИ, А ДЪРЖАВАТА ДА ПЛАЩА ОБЯВЕНИТЕ 3,6 МИЛИАРДА ЗА КОИТОНЕ Е ЯСНО КОЛКО ОТ ТЯХ СА ПРЕВИЛИГИРОВАНИ ВЛОГОВЕ!! АЗ БИХ ИЗЧАКАЛ!! СЕГА ЦЕНАТА Е ПРЕКАЛЕНО НИСКА!

Нямам ясно виждане за себе си дали трябва или не трябва да се отнеме този лиценз. Но имам представа от законодателството в тази област и знам, че само БНБ може да го отнеме. Щом очаква, но не предлага, явно БНБ очаква да се яви Господ за да го отнеме този лиценз.

Той и господ не може да отнеме лиценз на банка въз основа на консултантски, а не одиторски доклад и манипулирани публикации в медиите.

демокрация, при която престъпниците и хората с чалга манталитет определят правилата? Ей, гадове, вън!

А ние очакваме оставката на ръковдството - цялото, на БНБ, защото е допуснало това да се случи! Отделен е въпросът на чии интереси служи ръководството на БНБ и защо чак сега откри проблемите в КТБ, т.е. преди ли криеше назряването на тези проблеми или сега лъже за наличието на тези проблеми! Никой не задава и съответно никой не отговаря на този прост и логичен въпрос - явно така е удобно, а удобната "журналистика" в България, отново е угодна и служи вярно!

Не си представях демокрацията като форма на управление при което престъпник е депутат от етническа чужда почти незаконна партия и внася законопроект , който да улесни неподвеждането му под отговорност.

КТБ чака БНБ да и отнеме лиценза.

И така сега нека проведем един задълбочен анализ на онова, което се случва в КТБ през последните години, а не само през последните два месеца. Искам да кажа, че аз отдавна следя точно тази банка, защото ми направи впечатление, че има нещо гнило в нея още през лятото на 2010г. Тогава на 21ви юли нейните акции започнаха да се движат необичайно бързо към повишаване, няма начин да не си спомняте. Също така, не ви ли направи впечатление, че именно там основният лихвен процент се вдигна с около 0,0000001% само за едно денонощие? Не може да не сте забелязали и повишената волатилност на ценните книжа на КТБ. Тя се повиши именно през лятото на онази фатална вече за нас 2010г. Е, какво значи всичко това? Да не би КТБ просто да не е състоятелна банка? Или пък някой я управлява лошо? А може би има чужди интереси към нея и някой гледа да я фалира изкуствено? Не! Моето мнение, а то мнение на човек живял твърде много, за да е грешно е, че Америка иска тази банка да стая държавна, за да й е по-лесно да капитализира финансово-фискалните й вложения. Това на свой ред е толкова очевидно, че даже се чудя как досега никой не го каза в прая текст по националната телевизия. Вие как мислите? Дали има още нещо, което да може да се добави към това, което казвам? Може и да има, но това, което мисля е продиктувано от 44 години финансова зрялост и живот в две последователни Българии. И през всичките тези години такова нещо не бях виждал нито аз, нито моито колеги.

Аз съм лаик и моля за обяснение. 1. Защо Америка, а не наши родни мераклии да се облажат? 2. Зад тези липси стоят активи, като на Булгартабак, например. Като фалира банката, какво става с такива активи? 3. Фалита значи ли, че ще го отнесат само тия с големите влогове, а някои ще се сдобият с предприятия за 1 $?

"Не питай старило, питай патило!" е казал народа и според мен е съвсем вярно.

То в България е така-учителят чака ученикът да се образова,полицаят чака престъпникът да се арестува,докторът чака пациентът да се излекува и т.н. има едни обаче дето нищо не чакат,ами всичко ни взеха

БНБ очаква отнемане на лиценза на КТБ - и кои чакате да го отнема бе мизерници доган ли или пеевски ли чакате пак ? нали бнб само издава и отнема лицензи за банкова деиност в булгаристан все още ...

ЦЕЛУВАЙТЕ РЪКА НА ОРЕШАРСКИ, ЧЕ ИЗТЕГЛИ ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ ОТ КТБ !! СЛЕД КАТО БОКО ГИ НАБУТА ВСИЧКИТЕ ВЪТРЕ, СЕГА ВСИЧКИ ЩЯХМЕ ДА ДУХАМЕ СУПАТА АКО НЕ БЕШЕ ОРЕШАРСКИ !!!

ми той орешарски и неговите хора от дпс фалираха банката. кредитите без обезпечение е старата схема от червените играна отново. сега нмазаха освен комунистите бсп и бюрека. пак народа изиграхте да ви плати гявулъка.

АБСОЛЮТНА ЛЪЖА. АКО НАИСТИНА БЕШЕ ТАКА, ТО ОРЕШАРСКИ ЩЕШЕ ДА ОСТАВИ ПАРИТЕ В КТБ, И ТАКА ДА Я ИЗТОЧИ. А ТОЙ ГИ ИЗТЕГЛИ, И ТАКА СПАСИ ДЪРЖАВАТА !!

И ДА ДОПЪЛНЯ, БОКО ПОДГОТВЯШЕ КТБ ЗА ФАЛИТ, ЗАТОВА НАЛЯ ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ ВЪТРЕ. И ЩЕШЕ ДА Я ФАЛИРА И КУПИ ЗА 1 ЛЕВ, НО ПРЕЖДЕВРЕМЕННАТА МУ ОСТАВКА МУ ОБЪРКА ПЛАНОВЕТЕ !

"От разконспирирания отряд червени тролове на ГО на БСП най-голям брой регистрации в сайтовете на медии има младата червена пасионария Петя Димитрова-Шерденова, известна с мустакатата си усмивка. Други форумни бойци са малограмотният Иван Пешев - 112, 113, 123 и прочее, по селски агресивният Цветомир Стефанов - BBispedal, Павел Стоев е Снайпер, Pvstv, съденият за кражба на водка от алкохолен магазин внук на висш партиен функционер Благовест Кирилов e Blago или gagnam_style. Това са елитните бойци на Антон Путев, отдаващи безплатно усилия и интелект в подкрепа на червената идея."

Neli Galabova

И какво от това ?!? Ти от кои си ? Да не си извънземна "бабичка "?!?

Чувствам се тъпо. И защо ли? Може би защото съм тъп, обаче не го осъзнавам или..? Или защото пак ме прецакват? Пък аз си трааая!

Като чета коментарите, си давам сметка, колко много хора мислят правилно. Лошото е,че ни липсва смелост! В някоя друга нормална държава, досега всички да са се вдигнали, като един! И така, при всяка една гадория , като тази с КТБ! Така и мръсниците в живота ще са по-малко! При нас това едва ли ще се случи ! За жалост! Щом можем да понесем, че Данчо Ментата и Д.Пеевски ще внасят законопроект за КТБ, ще си го отнесем ние! Не ругайте бате Бойко. Приказката за "матряла" е вярна. Ами, я да си налея една ракийка. Е, хайде, наздраве!

КТБ е 100% анажимент, че руските пари спокойно може да работят в България. Знаете ли колко се изложиха онези, които обещаха на руснаците, че техните пари са на спокойствие? Знаете ли, че руснаците са много недоволни, че кинтите им са в едни мазни и дебели ръчички и никаква усмивка със сини венци не може да замаже гафа? След такъв селско цигански скандал за БНБ няма опции, а всички гарги спасители ще останат да гледат тъпо от дървото на собствената си некомпетентност. Скандалът с КТБ издаде колко прости и неосведомени икономисти имаме!

ОТ БНБ НЕ ИЗНАСЯТ СПИСЪКА С КЛИЕНТИТЕ НА КТБ ... .. А В НЕГО СА БУЛГАРТАБАК И ОРЪЖЕЙНИТЕ ЗАВОДИ ... ... КОИТО НЯКОЙ ИСКА ДА ПРИВАТИЗИРА :))

ПЕЕВСКИ Е ОСНОВНИЯТ КРАДЕЦ НА ЛИПСВАЩИТЕ МИЛИАРДИ. ЗАТОВА СЕГА СЕ НАТИСКА ДА ВНАСЯ ЗАКОН. ЗАТОВА ГО НАБУТВАХА ЗА ШЕФ НА ДАНС. ЗАТОВА. ЗА ДА ЗАМИТА СЛЕДИТЕ.

абе, Тлъсто момченце, и ти Данчо Ментата, преди да внасяте закони, ще кажете ли как е Ицата Бисеров ? Успя ли да дръпне всички парички и колегите да заметат следите?

"БНБ е предоставила одит и доклад за КТБ на депуратите...." Сега очакваме депутати като бат Сали- този виден финансист, икономист, управленец да кажат тежката си дума... Българийо, Българийо, докъде те докараха...бат ти Сали да разбира от одити и ревизии, а иконимистите , маркетолозите, управленците да вадят насъщния като монтажници на гипсокартон, шпакловчици, нощни пазачи, тираджии, дограмаджии....

бат Сали разбира и от сметки и от ревизии. Нали е шеф на енергото на катуна!

КРАДЕЦЪТ НА КТБ ПЕЕВСКИ ВНАСЯ ЗАКОН ЗА КТБ!!!!! ЩО ЗА НАГЛОСТ?! ЗАКОНЪТ ЩЕ Е СПРАВЕДЛИВ САМО АКО ИМА ЕДИН ЧЛЕН: ОБИРДЖИИТЕ НА НАРОДА ПЕЕВСКИ, ДОГАН И ВАСИЛЕВ ДА ИЗГНИЯТ В ЗАТВОРА.

Поредната национална катастрофа с активното участие на братка Русия, чрез нейна пета колона БКП/ДС. на русофилите честито!

Ако и жена ти забременее сигурно пак Русия ще ти е виновна!

Малко факти - цветан василев бе избран по времето на герб за банкер на годината. Също по времето на герб си купи БТК и Булгартабак (заедно с добрият по това време бизнесмен пеевски) ! По времето на герб бе наредено на повечето държавни и общински фирми да си държат парите там ! По времето на герб капиталът на КТБ се вдигна от скромните 3,5 млрд.лв. до 7,6 млрд. лв. ! Е защо има учудени, че именно проверките на тази банка по времето на герб не са давали отрицателни резултати, а всъщност тогава е започнало нейното източване ? Колко е къса милиционерската памет и колко са жалки зомбитата, отричащи фактите ...

Закона на Пеевски за КТБ, преписан от закона на Хитлер за евреите!????

Бахти изродите, 5 месеца държат банката затворена и са все още до никъде! Прехвърлят топката на Народното събрание!

6 милиарда бе дългът на България, заради който Тодор Живков бе под домашен арест. А сега за 6 милиарда- къде са виновните. Ех, при бай Тошо нямаше да е така- доживот щеше да има за виновните. А сега- не знаеш кой кой е.

БНБ очаква!!! Просто тя трябва да то свърши ,некадърни журналисти!!

1. Решението за отнемането на лиценза трябва да бъде взето пет работни дни от установяване на неплатежоспособността, т.е. от получаването на надзорните отчети, показващи отрицателния собствен капитал на КТБ (според чл. 36, ал. 3 на Закона за кредитните институции). Ама в ал. 1 пише друго: "....не изпълнява повече от 7 работни дни свое изискуемо парично задължение". Вие безсрочните влогове, заплатите и парите в дебитните карти за какво ги имате?

ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ДА НЕ СПИ. ДА ПРОВЕРИ : 1.Кои фирми са получатели на тези необезпечени кредити за 3.6 милиарда ??? 2. Кой стои зад тези фирми - турци, българи, ислямисти, политици ??? ИМАШ ЛИ КУРАЖ, ЦАЦАРОВ ??? ИДЕЯ : - Нека Народното Събрание направи Цветан Василев ЗАЩИТЕН СВИДЕТЕЛ С ДЪРЖАВНИ ГАРАНЦИИ ЗА ЗАЩИТА. Тогава ще лъснат всички обръчи от фирми, държавата ще се оправи. НО ЩЕ ТРЯБВА БЕЛЕНЕ ДА СЕ ОТВОРИ ПАК.

Единственото спасение е да обявим война на Германия или Швейцария, може и Австрия. Много бързо ще ни вкарат в правия път! Дори идиотите в Парламента си вършат по-добре работата от БНБ.

А можело значи , като му заплашиха поста и огромната заплата на Искров се размърда ! Интереса Клати Феса !

Предлагам на БНБ да ми продадат КТБ за 1 лев.

Пеевски вече я е капарирал за 100 лв. А и наддаването е забранено.

виж какво , това не е кремиковци . не става .

АЗ пък очаквам да им отнемат заплатите на чиновниците от БНБ.

Да отнемат лиценза на БНБ.