”Еърбъс” кацна ”по корем” в Канада, 25 пътници са пострадали

Самолет на "Еър Канада" направи твърдо приземяване на летището в Халифакс по време на снежна буря, влачейки се по корем 330 метра преди да спре извън пистата.

Обратно в новината

Коментари - ”Еърбъс” кацна ”по корем” в Канада, 25 пътници са пострадали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези самолети какво производство са изглежда доста са несполучливи

Също като тебе.

това е произведен на ишлеме Туполев и брандиран като Еърбъс . Руснаците са виновни

Ела да видиш какво е снежна буря и ще видиш колко са несполучливи! Знаеш ли какви ветрове духат тука? Виж и Халифакс къде се намира и ще разбереш. Браво на пилота! Сами тия от летището как могат да оставят хората 50 минути да чакат.... нямам думи.

деер

По чорапи били останали?! ХА-ха, а ако им се беше наложило с пети да бият спирачките ?! Бързо забравят каменната ера и Флингстоун...

А защо не допуснем, че запуснатите стотици радарни системи, като елемент от ядрените щитове, не пречат в даден момент на апаратурата на самолетите??? Или това е еретична мисъл?

доверието към авиопревозвачите е скочило още нагоре .

Вместо да отидат да се напият с канадско уиски тръгнали да се оплакват.Може някой да се е поакал ама това си е нормално при такова кацане.

Тези капризни пътници вместо да се радват, че са кацнали по корем, вместо по гръб, тръгнали да се оплакват, че били по чорапи и ританки и стояли на пистата. Преди месец в НюЙорк предсказаха че ще падне обилен сняг, на места над метър. Снега падна, но беше около 30-тина сантиметра и веднага се намериха педерунгели да се обадят на МТО службата, че нищо не разбирали от прогнози

какво да кажа, летял съм десетки пъти с а319 или 320 из Европа, доста съм се друсал понякога, тресе яко при лошо време, буря, особено когато се минава през облачния слой, но както се вижда и сега от новината, самолетчето е "стабиуно". Да ви кажа и записът от кутията на фаталния от джърмънуингс ме "успокои", че все пак пилота е причинил трагедията (ако е вярно де). Тези самолети летят десетки години и имат стотици полети, всеки самолет, изпитани са. Така че подозирам още такива новини да изДИРят в следващите няколко седмици, надявам се без тежки случаи, обаче на който му се налага ще си лети и това си е.

Канадците имат страшни пилоти!!! Пътниците, които реват по че били по чорапи на земята, да не мрънкат,защото другия път може да са като пътниците на джърмануинкс.

Хората винаги са неблагодарни, когато са спасени и винаги мрънкат, че някой не е направил повече за тях. Може би очакват да им поднесат чаша горещ чай?

Очебийно и наложително е, че с промяната на климата, трябва и да се променят конструкциите на самолетите, нещо, за което писах и преди по подобен повод. Но до промяната на конструкцията по-евтино за фирмите е да продължат да използват вече закупените самолети и да изплащат обезщетения.

Еър Канада,Луфтханза ..........The Sunday Express: Лубиц е бил скрит гей, наричан от колегите си "Доматения Анди" Пилотът камикадзе търсил в интернет сайтове с хомосексуална порнография и секс извращения

Какъв съм, след като харесвам да гледам лезбийки?

всеки гледа порно, като му писне стандартно, гледа нестандартно, това не го прави нито луд, нито убиец

Благодаря, успокоихте ме.

На ЛЮБИЦ му се отлепила ретината , а на тоя пилот му паднало изкуственото око в чашата с ракията, та затова сигурно са се сгромолясали};-))))

1000000000000000000000000000000000000000000000+

- 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 - нулирах ти коментара

За пръв път да съм щастлив, че не съм канадец.

Всички дето са притеснени, че самолетите много падат... те и преди си падаха пак толкова, ама не пишеше, та бяхте спокойни. Като стане нещо с влак, след това 2 седмици само с влакови катастрофи ви хранят... То и затова по времето на бай Тошо беше спокойно. Никой нищо не пишеше, освен как громим капитализма, пък и за това се оказа, че са ни лъгали.

Сега и на този ли пилот му търсят скъсан болничен лист за деня на полета?

Летищните такси растат, а пилотските заплати падат. Затова пилотите все повече предпочитат да не кацат на летищата...

И да си в Канада не е много стока.

Г-н Иванов, стойте си в задунайская губерния дето е много стоково, а аз ще си стоя в Канада дето е нестоково.

Какво четеш тогава български форуми? Може би да си сигурен, че не си се прецакал или да се подиграваш на довчерашните ти сънародници?

Язък. Чакали са 50 мин. и самолетът не се е запалил. Това с този тип самолети вече намирисва на конкурентна война.

Тия в Халифакс са изтеглили дългата клечка... Слава Богу! Но отново А320. Какво се случва?

пилотска грешка, не виждаш ли?

То е ясно, американците са пуснали ХААРП:)

ОТНОВО С ЕЪРБЪС-320... Май трябва да се замислим, след като същият тип френски самолет се разпадна преди години насред Атлантика...

Много обичате драмата. Какво е виновен Еърбъсът, че пилотът не кацнал както трябва?

Нещо бъркаш, онзи инцидент беше с А330.

Ми къде са ви обувките бе, селяни? По чорапи седяли, гадост

:) сега разследващите ще открият, че на пилота внезапно му е залютяло на очите и затова е разбил самолета

Май някъде нещо ми се мерна, че по тия надуваемите пързалки трябва да си без обувки...

Пилотите са впримчени в банкови проблеми и това се използва от компаниите да ги мародерстват със заплахи за съкращения. Пилотите не може да са придатъци към машините като в чаплиновите "модерни времена", колкото и да се иска на компаниите в ламтежа им за печалби на техен гръб. Защото и от пилотите зависи много...

Еарканада си е компания с доказано висока безопасност на полетите, но природата е нещо с което не може да се бориш и трябва да се съобразяваш. Взели ведндъж неправилно решение за кацане при тези условия все пак пилотите се справят достатъчно добре за да няма жертви. Нека погледнем какво ства с земният транспорт при подобни условия и тогава да съдим въздушният

Американците пак тестват нов лазер:)))

Да някой е нацелил ILS-a

Ами така е. Ама като не знаят какво е това, профилактично получаваш минус.

за мен си е най-елементарна човешка грешка: решението за кацане е рутинно и е право на екипажа-командира и очевидно това не е било правилното решение... трябвало е да се пренасочи към най-близкия аеропорт..

хм, ами ако пилота вземе решение да се отклони на друго летище и после му четат конско, че можел да кацне и на първото, дали няма да са виновни мениджърите му в този случай?? просто размишлявам

нещо много авиокатастрофи станаха напоследък, то вече ден няма без новини за катастрофирал самолет

A колко стават по пътищата? Никой не си прави сметка, че по пътищата по света ежедневно сигурно умират толкова хора, колкото в самолетни катастрофи за 10 години! Просто на авиоинцидентите се обръща много повече внимание, естествено, защото са и много по драматични!

Ае стига си манипулирал, всеки ден имало новини. Случили се 2 катастрофи в последния месец и айде - всеки ден имало. По пътищата умират няколко милиона годишно, при самолетни катастрофи са под 1000. Годишно.

Нима Путин??

Не, ма!

Няма ли поне днес да се намери един свестен коментар? Като че ли ние не летим със самолети. Като че ли това не може да се случи на всеки от нас. А то всъщност се случва. Само че в автомобилни катастрофи. Млади и зелени тийнейджъри без книжки се пробват на мощните коли на родителите си колко могат да вдигнат в пияно състояние, но на никой не му пука. Много важно че няма книжка. То с книжка всеки може нали? А в тоя ред на мисли, нека кажем една добра дума за пилотите. Браво на тях, добре е че има много такива екипажи на самолети, които са с акъла си (въпреки стреса и тежките условия на работа). Браво на тези пилоти които в трудни моменти няма да се поколебаят, няма да изпаднат в паника и ще направят всичко по силите си да спасят пътниците на борда. Това не е първият случай, няма и да е последния. За съжаление стават катастрофи.

Сега тоя самолет го изчукват, пребоядисват и го продават втора употреба за България и подобни страни

и малко КИТ и стари весвици!

Много съм добър. И от оня свят ги свалям самолетите

Е няма нужда - имало си е пилоти, които очевидно са допуснали грешка довела до този инцидент, но определено не са го нпаравили умишлено

Абе, големи парчета! Що не се разпаднал! Ще е по-лесно да се извозва! За това са виновни пилотите! Не могат да катастрофират като над Алпите!

Тъпо Седларов, много тъпо.

Бреййй, много джилязу ку бях наблизу с каруцата ...

Изоставаш Асане, изоставаш. Никой вече не събира желязо. Чети книжки и ще разбереш, че повече далавера има в пластмасовите бутилки.